Kibicowskie Świętokrzyskie
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Kibicowskie Świętokrzyskie
Jedna wiosna jaskółki nie czyni
-
ziomal1910
Groznie to zabrzmiało z jakiej ekipy jestes?
Poza tym pod klatkę KSZO nie „ podbiła „ ekipa Staru….
Serio teraz będziecie się licytować i analizować starcie? Dla KSZO + za pomysł, + 15 za odwagę, a dla Staru - 20 bo u siebie i biegli za wolno, choć może +5pkt bo jednak wyskoczyli mimo tego że połowa składu miała jeansy...
Bardzo dobrze obie strony, niech się kręci. Jeszcze niech Granat się zacznie zbierać, Wierna, Busko i prawie komplet będzie ekip z województwa
Bardzo dobrze obie strony, niech się kręci. Jeszcze niech Granat się zacznie zbierać, Wierna, Busko i prawie komplet będzie ekip z województwa
-
Adventurer
Ta? A kto ?
Panowie z Korony - Jak to jest, że Antifa sobie swobodnie działa w waszym mieście i to kilometr od Waszego stadionu? „Odwet” nie kryją się z niczym, podają publicznie adres gdzie urzędują i organizują różne spotkania.
Też się nad tym zastanawiałem.Wiadomo jakie Korona miała stanowisko od lat a tu nagle takie pazie wyleciały.Na filmach widac że ten mały grubas to leszcz mądry w gębie.
mam pytanie do Staru. Jesienią chyba co mecz cos odpalaliście u siebie. jakie kary za to dostawaliście?
Żadnych kar nie dostawali za piro, dopiero za awanturę u siebie Widzewa z KSZO. 2-3 mecze chyba bez publiczności. Dla porównania KSZO z zakazem wyjazdowym do końca sezonu.
pytanie o Pińczów - aż tyle tam wiary w tej mieścinie, że jest tam miejsce dla ekip:
- Nidy (sztama z Hetmanem -> KSZO)
- Wisły
- Korony
przecież to się w ogóle nie klei ;)
- Nidy (sztama z Hetmanem -> KSZO)
- Wisły
- Korony
przecież to się w ogóle nie klei ;)
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
Ciekawy również jest fakt, że Hetman i Nida w tym samym czasie ruszyli na nowo po latach marazmu.
AKS Busko też. Nida trzyma z Hetmanem?
W Pińczowie nie ma ekipy korony
-
RicardoKaka
Oczywiście, że jest.
-
Krystian84
W Pińczowie najwiecej jest Wiślaków, ale nie jest to jakaś mocna banda. Mocny i zajawiony Wisłą typ M aktualnie odbywa wyrok. Kilka osob po rozpadzie TKWM dało sobie spokój z wiekszym kibicowaniem. Całkiem sporo osob jezdzi na Koronę z racji wyników sportowych i odległości 40km, ale są to głównie dzieci z rodzicami - brak jakiejkolwiek zorganizowanej grupy. Jest kilku starych Koroniarzy wyjazdowiczów. Sporo osob jezdzi na Cracovie (głównie starzy studenci i mieszkańcy krakowa), Legie. W TPI częściej spotkasz kogos w barwach Cracovii, czy Legii niż Korony. Na Nidzie ruch kibicowski został "reanimowany" przez starszych którzy mieli kontakty z Hetmanem Włoszczowa i chcą zajawić młodzież kibicowanie. Na razie przychodzi ich całkiem sporo, co z tego bedzie - czas pokaże:).
No ale widać, że Pińczów wraca na Wisłę, a na ostatnim domowym wisiała nawet flaga na młynie.Krystian84 pisze: 05.05.2026, 14:25 W Pińczowie najwiecej jest Wiślaków, ale nie jest to jakaś mocna banda. Mocny i zajawiony Wisłą typ M aktualnie odbywa wyrok. Kilka osob po rozpadzie TKWM dało sobie spokój z wiekszym kibicowaniem. Całkiem sporo osob jezdzi na Koronę z racji wyników sportowych i odległości 40km, ale są to głównie dzieci z rodzicami - brak jakiejkolwiek zorganizowanej grupy. Jest kilku starych Koroniarzy wyjazdowiczów. Sporo osob jezdzi na Cracovie (głównie starzy studenci i mieszkańcy krakowa), Legie. W TPI częściej spotkasz kogos w barwach Cracovii, czy Legii niż Korony. Na Nidzie ruch kibicowski został "reanimowany" przez starszych którzy mieli kontakty z Hetmanem Włoszczowa i chcą zajawić młodzież kibicowanie. Na razie przychodzi ich całkiem sporo, co z tego bedzie - czas pokaże:).
Ja za to mam pytanie o Nidę. Ludzie działali tylko na swój rachunek czy działali coś FC w większych ekipach?
Przecież w takiej małej mieścinie większość się zna
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
-
Krystian84
Raczej na wlasna reke. 20 lat temu w młynie Nidy byl każdy. Wislaki, Widzewiaki, Legioniści, Pasiaki. W Pinczowie z reguly sie kazdy z kazdym zna wiec nigdy nie bylo wiekszych spin o kluby wsrod starszych. Jako Nida mielismy kilka akcji z Korona, ze dwa razy sie nam wysypali na murawę po flagi ale im sie nie udało zdjac z płotu (stad ta niechęć Pinczowian do Korony tych co pamietaja). Dzisiejszych 15 latko nie ylo wtedy w planach :), wiec wybrali Korone, bo jak wczesniej pisalem blisko i ekstraklasa. Kose jak mają to wislaccy nastolatkowie z koroniarzami również nastolatkami. Zamalowuja sobie wrzuty sprayami i na tym sie konczy.
-
Krystian84
Wspomniana flaga to więcej leży w Krakowie niz jezdzi z Pinczowa :)Nalesnior pisze: 05.05.2026, 14:56
No ale widać, że Pińczów wraca na Wisłę, a na ostatnim domowym wisiała nawet flaga na młynie.
-
patriota85
Raz Wam zerwali flagę, którą uratowała m.in. ochrona https://zapodaj.net/plik-PX8gwVSM3u .Krystian84 pisze: 05.05.2026, 15:09 Jako Nida mielismy kilka akcji z Korona, ze dwa razy sie nam wysypali na murawę po flagi ale im sie nie udało zdjac z płotu (stad ta niechęć Pinczowian do Korony tych co pamietaja).
I Ty pajacu z cyrku Tarnovia chcesz komuś coś mówić o akcjach H ? Z psami latacie, konfidentami i mimo to nie potraficie nawet tych spuchniętych nochali od szmaty wysunąć poza te ruiny przy dworcu. Nida przynajmniej coś próbowała w chuligance, a nie jak Wy tylko internet albo gaz i sprzęt do walki z drugą ekipą nieudaczników. Przejrzyj sobię ostatnią formę ekip ze Świętokrzyskiego, zobacz jakiej wielkości to miasta i porównaj do swojego FC Tarnów. Więc zamnij pysk parówo !!!!
PS ludzie czekają na relację z najazdu na Nieciecze
PS ludzie czekają na relację z najazdu na Nieciecze
-
patriota85
Słuchaj bita, zakompleksiona i ojszczana k****.Ja nie jestem z Tarnovii.Siedzisz pecie całymi dniami na necie, to poczytaj moje posty, to może pedale w końcu to do Ciebie dotrze.Skończ śmieciu zaśmiecać to forum i ostatnie tematy, które trzymają jakiś poziom.Idź się w końcu zasrańcu powiesić.
Ten wstęp mogłeś sobie darować dla patrysi waszej konfidentki przygarnietej. Jesteś jednym tutaj, który ich broni a poza tym dajesz info o wyjeździe. Sam się debilu zdemaskowałeś
Fajnie, że ktoś stamtąd potrafi bez napinki opisać.
p.s. bardzo ostrych zawodników z Wisły jest conajmniej dwóch a osoba o której piszesz jest na wolności ;)
-
Stachu Wirażka
Podaj jeszcze ksywki tych bardzo ostrych zawodników. Zdajesz sobie sprawe z tego, że takimi wpisami możesz ich na przypał wystawiać? No bo co w nomenklaturze kibicowskiego Krakowa może oznaczać termin bardzo ostry zawodnik? Chyba jest to oczywiste.
-
Krystian84
Ochroniarz widoczny na zdjęciu byl kibicem Nidy. Wtedy dużo chłopaków w miasteczkach dorabiała sobie w ten sposób. On i jeszcze dwóch, czy trzech chłopaków wyskoczyli przez płot do koroniarzy. Nie tłumaczy to niczego oczywiscie, flaga bodajże po tej akcji nie zawisła wiecej na plocie. Zostala uznana za stracona na rzecz Korony. Płótno o ile jeszcze jest, to w posiadaniu ktoregos ze starszych kibicow. Sory za błąd, bo rzeczywiscie scyzorykom udało się zdjac nam fane z plotu. Tak akcja byla ponad 20 lat temu. Byl to mecz Nidy z Korona w tamtejszej 3 lidze. Umknelo mi to gdzieś w pamięci ;). Drugim razem z tego co pamietam nie byl to mecz Korony z Nida. Korona wpadła w kilkanaście osob przez siatkę od strony zalewu pińczowskiego. Ze starszej ekipy juz nie bylo osob. Postawiło sie kilku moze kilkunastu malolatow i również starszy kibic - ochroniarz :). Skonczylo sie na ganiankach na terenie obiektu i chyba zawijka kilku scyzorykowpatriota85 pisze: 10.05.2026, 11:23
Raz Wam zerwali flagę, którą uratowała m.in. ochrona https://zapodaj.net/plik-PX8gwVSM3u .
Jeżeli myślisz ze w niespełna 10 tys miasteczku milicja nie wie kto dziala to proponuje sie przelogować do realnego zycia :)Stachu Wirażka pisze: 10.05.2026, 22:29 Zdajesz sobie sprawe z tego, że takimi wpisami możesz ich na przypał wystawiać?
Witam wszystkich na forum, nie wypowiadałem się tutaj chyba od 20 lat, gdzieś zaginął mój login i hasło więc rejestruje nowy aby odpisać.
Krystian84 - zacznijmy od tego, kim jesteś? Odezwij się do mnie na priv, bo raz piszesz o kibicach Nidy w osobie trzeciej, raz piszesz jako "MY".
Co do Korony, flaga stracona i tyle, ochroniarz kibic to jakaś bujda puszczona w tamtych czasach, jako próba wybielenia się, nie był to nigdy aktywny kibic Nidy. Druga sytuacja to mecz z Sandecją bodajże, gdzie Korona wbija przez płot w okolicach młyna, do niczego nie dochodzi przez ochronę i policje, my byliśmy gotowi się bronić.
Nida działa wyłącznie na własny rachunek, mamy od wielu lat układ z Hetmanem , kosy z Naprzodem i AKS Busko.
Jak ktoś słusznie zauważył Pińczów to mała mieścina, tutaj każdy zna każdego dlatego z pewnością wiedzieli byśmy o ekipie Korony.
Z Wisłą żyjemy neutralnie.
Reaktywowaliśmy się po wielu latach, aby poczuć to co za małolata, no i zajawić nasze dzieciaki pasją kibicowania ;)
Krystian84 - zacznijmy od tego, kim jesteś? Odezwij się do mnie na priv, bo raz piszesz o kibicach Nidy w osobie trzeciej, raz piszesz jako "MY".
Co do Korony, flaga stracona i tyle, ochroniarz kibic to jakaś bujda puszczona w tamtych czasach, jako próba wybielenia się, nie był to nigdy aktywny kibic Nidy. Druga sytuacja to mecz z Sandecją bodajże, gdzie Korona wbija przez płot w okolicach młyna, do niczego nie dochodzi przez ochronę i policje, my byliśmy gotowi się bronić.
Nida działa wyłącznie na własny rachunek, mamy od wielu lat układ z Hetmanem , kosy z Naprzodem i AKS Busko.
Jak ktoś słusznie zauważył Pińczów to mała mieścina, tutaj każdy zna każdego dlatego z pewnością wiedzieli byśmy o ekipie Korony.
Z Wisłą żyjemy neutralnie.
Reaktywowaliśmy się po wielu latach, aby poczuć to co za małolata, no i zajawić nasze dzieciaki pasją kibicowania ;)
-
Krystian84
Pisze o kibicami Nidy w osobie trzeciej, bo nie chodziłem regularnie na mecze. Byłem na kilku wyjazdach. Na tym drugim meczu co sie Korona wysypała od zalewu akurat bylem, stanęło nas niewielu m.in ja, wiec napisałem w formie "MY". Pomyliłem sie z tą flaga co jest zdjecie z ochroniarzem, bo jednak z tych dwoch akcji im sie udalo, ale poprawiłem sie. Napisałem ze flaga stracona. Ja Ci sie mam przedstawic, jak nie wiem kim jestes Ty? Mogę sie tylko po nicku domyśleć i domyślam sie ale pewnosci nie mam. Jeżeli jestes ta osoba o której myślę, to staliśmy tam razem, w kilka, max kilkanascie osob, a jak Nida grala pierwszy mecz z Korona, to z calym szacunkiem, ale w 2003 roku jezeli byles na meczu, to siedziałeś na środku pod zadaszona z tatą i skubales słonecznik. Pytal sie ktos kilka razy o Pinczow. Nikt stad nie odpowiadal, albo ktos tam pisal ze jedni sa mocni a drugich nie ma w ogole. Nie reprezentuje Nidy i nie wypowiadam sie jako osoba ja jakos reprezentująca, czy co, ale mieszkam tu 40 lat. Jezeli gdzies napisalem nie prawde to prosze mnie popraw. Nie przypominam sobie zebym pisal o zorganizowanej grupie Korony, wrecz przeciwnie pisalem ze jest brak jakiejkolwiek zorganizowanej grupy, co nie zmienia faktu ze ludzie jezdza. Na Wisle jezdzi duzo wiecej osob. Ale to nie ta ekipa co kiedys. Większość wyrosła i jak jeździ to sami lub z rodzinami. Nie wiem z kim neutral... barwy w Pinczowie mozna spotkać wszelakie. Byly bramkarz Nidy lata w kurtkach, koszulkach Korony. Dzieci starszych pasiaków chodza w zime w czapkach z przekreslona gwiazda. Najwiecej osob lata w barwach Wisly. Vlepki, bazgroły na ścianach sprayami ktore dość szybko sa zamazywane z dwóch stron, popychanie w podstawowkach - tu sie konczy spór. Dzis na Nide do mlyna nie przychodzi mlodziez ktora jezdzi na ekstraklasę do Krakowa lub Kielc? Chciałem opisać obiektywnie Pinczow i od tego zacząłem, pozniej zeszłem na temat Nidy, ktorej to osobiście "nie reaktywuje". Przedstawiać Ci sie nie zamierzam, nawet gdybym mial pewność ze Ty to Ty, bo nie widzę takiej konieczności, czy potrzeby... Pozdrawiam
-
mateusznow
Rozumiem, że Nida z wyjątkiem Korony nie ma problemu z innymi barwami w Pińczowie? Trochę przypomina Jaworzno czytając, co się tutaj dzieje.
Był tu kiedyś gość z 15 lat temu o ksywie Basi_pinczow , chyba jeszcze za czasów forum kibice.pl
niestety już ŚP Basi321bomba pisze: 13.05.2026, 06:56 Był tu kiedyś gość z 15 lat temu o ksywie Basi_pinczow , chyba jeszcze za czasów forum kibice.pl
a co do barw na mieście, oprócz Nidy i Wisły są sympatycy/kibice Cracovii oraz Legii.
-
HalaMadrid06
Czy AKS Busko Zdrój dziala cos?
Miejscowa Legia odpaliła stronkę i wzięło ich na wspominki z dawnych lat ;) Busko jakoś nigdy nie miało regularnej ekipy, bardziej takie zrywy. Miasto zawsze mi się kojarzyło z dziadkami, anarchistami i fanami piłki spod znaku L
Jak wygląda sytuacja w Pawłowie, Nowej Słupi, Waśniowie? Widziałem że w klatce "gości" w Połańcu na meczu Arki obecna delegacja Staru. Ze Słupi starzy jeździli na KSZO, Waśniów KSZO. Coś się zmieniło?
-
Dżolo Rypandolo
Czy w Kazimierzy Wielkiej kibicuje się Wiśle ? Czy bardziej pro-KSC ?
Miejscowa Sparta to kibice również Wisły lub KSC ?
-
Gość obiektywny
Korona od lat bojkotuje wyjazdy na Wisłę,
właśnie do ekstraklasy awansowała Wieczysta która najprawdopodobniej swoje mecze będzie rozgrywała przy Reymonta
i w sumie na logike ekipy bojkotują Wisłę a nie jej stadion (patrz Legia czy Lech obecne na Reymonta na meczach z Szachtarem czy dziś Chrobry na Wieczystej)
więc chyba po kilkunastu latach w końcu zobaczymy Koronę na Reymonta?
właśnie do ekstraklasy awansowała Wieczysta która najprawdopodobniej swoje mecze będzie rozgrywała przy Reymonta
i w sumie na logike ekipy bojkotują Wisłę a nie jej stadion (patrz Legia czy Lech obecne na Reymonta na meczach z Szachtarem czy dziś Chrobry na Wieczystej)
więc chyba po kilkunastu latach w końcu zobaczymy Koronę na Reymonta?
Ciężko wyobrazić sobie żeby na Reymonta miały grać 3 kluby (Wisła, Szachtar, Wieczysta)
-
mateusznow
KSCDżolo Rypandolo pisze: 31.05.2026, 13:15 Czy w Kazimierzy Wielkiej kibicuje się Wiśle ? Czy bardziej pro-KSC ?
Mylisz się , są pro Wisła .mateusznow pisze: 01.06.2026, 23:43KSCDżolo Rypandolo pisze: 31.05.2026, 13:15 Czy w Kazimierzy Wielkiej kibicuje się Wiśle ? Czy bardziej pro-KSC ?
Chyba że mają dwa składy wyjazdowe jeden pro
Wisła drugi Pro Cracovia, ja trafiłem na ten pierwszy .