Podejrzewam, że nawet PiS-owcy, którzy trafiają do więzienia zaczynają tam głosować na PO, bo mają tam więcej przywilejów podczas rządów tej władzy (widzenia, przepustki, czy skrócone odsiadki itp.). Na szczęście nie zamierzam mieć takiego dylematu w swoim życiu. ;)Jabollo pisze: 24.03.2026, 09:39A jak głosują ludzie w więzieniach???ArtBrut5 pisze: 24.03.2026, 08:53Ludzie po podstawówkach to głównie na PIS głosują więc nie wiem do kogo pijesz.Jan Barbados pisze: 23.03.2026, 21:17 Każdego normalnego to wkurwia, ale weź pod uwagę, że nie zaczęli tego "kibice kibicowania" z tego forum, tylko ich idole kumaci decyzyjni w poszczególnych ekipach - wszechwiedzący na temat polityki społeczno-ekonomiczno-międzynarodowo-koalicyjno-historyczno-moralno-partyjnej, autorytety po podstawówkach, sprejujący na prześcieradłach z potwornymi błędami ortograficznymi, ale za to koniecznie do rymu.
Ale dysonans..
Komentarze / FotoVideo / Relacje 20-22.03.2026
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze / FotoVideo / Relacje 20-22.03.2026
Rozumiem, że ty się zatrzymałeś na przedszkolu więc podstawówka dla ciebie jest sufitem?ArtBrut5 pisze: 24.03.2026, 08:53Ludzie po podstawówkach to głównie na PIS głosują więc nie wiem do kogo pijesz.Jan Barbados pisze: 23.03.2026, 21:17 Każdego normalnego to wkurwia, ale weź pod uwagę, że nie zaczęli tego "kibice kibicowania" z tego forum, tylko ich idole kumaci decyzyjni w poszczególnych ekipach - wszechwiedzący na temat polityki społeczno-ekonomiczno-międzynarodowo-koalicyjno-historyczno-moralno-partyjnej, autorytety po podstawówkach, sprejujący na prześcieradłach z potwornymi błędami ortograficznymi, ale za to koniecznie do rymu.
Inżynierem jestem, a co tam?czehulov pisze: 24.03.2026, 10:29Rozumiem, że ty się zatrzymałeś na przedszkolu więc podstawówka dla ciebie jest sufitem?ArtBrut5 pisze: 24.03.2026, 08:53Ludzie po podstawówkach to głównie na PIS głosują więc nie wiem do kogo pijesz.Jan Barbados pisze: 23.03.2026, 21:17 Każdego normalnego to wkurwia, ale weź pod uwagę, że nie zaczęli tego "kibice kibicowania" z tego forum, tylko ich idole kumaci decyzyjni w poszczególnych ekipach - wszechwiedzący na temat polityki społeczno-ekonomiczno-międzynarodowo-koalicyjno-historyczno-moralno-partyjnej, autorytety po podstawówkach, sprejujący na prześcieradłach z potwornymi błędami ortograficznymi, ale za to koniecznie do rymu.
Ty zrozumiałeś o co mi chodzi czy nie bardzo? Mi tylko chodzi o to jak się napinali do zdjęć. Bicepsy ponapinali i można zawijać na chatęrozkminiacz pisze: 24.03.2026, 08:48Co za dzban. Napinać się można tylko w ekstraklasie czy co? Daj znać do której ligi można się napinać, wspierać zgody, bluzgać z rywalem itp. bo połowa ekip jest teraz w impasie. Czy w II lidze można? W IV? Jak Polonia w tym roku awansuje to Odra będzie mogła się napinać? I skąd wiesz czy zawinęli po tym na chatę?Markos pisze: 23.03.2026, 23:01 Ostatnie kontakty Odry z koalicją Świdnica/Walbrzych nie są jakąś wielką niespodzianką ale co się chłopaki z Opola ponapinali do zdjęć na meczu z Bielawianka to ich, brawo +10 do ligi chuliganów. Jedźcie jeszcze na B klasę i tam też się pospinajcie. Takie foty idealnie opisują dziś Polska scenę , pokazać się i zawinąć na chatę.
Jeszcze odnośnie wrzutki z pedofilami i jakimś uszkodzeniami dziecka poczętego.
Prezydent w zwyczaju ma wystosowywanie orędzia w przypadku zawetowania danej ustawy.
Jeśli to była wrzutka Tuska, to dlaczego nie powiedział o tym w orędziu tłumacząc weto?
Dlaczego nie wystosował żadnego orędzia?
Moim zdaniem Bogucki jako były prokurator (tak szef kancelarii prezydenta kibola jest byłym prokuratorem) dał mu to do podpisania w ciemno, bo dla prokuratury to druzgocząca ustawa. Nawrocki na pewno nie czyta wszystkich ustaw, które wetuje.
Prezydent to podpisał, a dopiero jak zobaczyli transy na stadionach to zaczęli gasić pożar.
Ustawa dotyczy szerokiej gamy paragrafów, które się pod nią załapały, więc Pan Były Prokurator Bogucki wyszukał dwa najbardziej chwytliwe dla świata kibolsko-prawicowego, czyli pedofilie i coś związanego z płodem/aborcją (nie chce mi się tego rozkminiać) i wymyślił, że to wrzutka premiera i Żurka na prezydenta. Akurat w takim lawirowaniu Pan Bogucki jest bardzo zręczny.
Nie chcę bronić tu PO, czy tam KO. Ale no patrząc na to jak kompromitują się ich komisje śledcze, albo sposób w jaki prowadzili kampanie Trzaskowskiemu to nie podejrzewałbym ich o taką intrygę. To są po prostu debile, którzy rządzą tylko dlatego, że PiS był jeszcze chujowszy, pomimo, że wydrukował i rozdał miliardy złotych.
EOT z mojej strony.
Z fartem.
Prezydent w zwyczaju ma wystosowywanie orędzia w przypadku zawetowania danej ustawy.
Jeśli to była wrzutka Tuska, to dlaczego nie powiedział o tym w orędziu tłumacząc weto?
Moim zdaniem Bogucki jako były prokurator (tak szef kancelarii prezydenta kibola jest byłym prokuratorem) dał mu to do podpisania w ciemno, bo dla prokuratury to druzgocząca ustawa. Nawrocki na pewno nie czyta wszystkich ustaw, które wetuje.
Prezydent to podpisał, a dopiero jak zobaczyli transy na stadionach to zaczęli gasić pożar.
Ustawa dotyczy szerokiej gamy paragrafów, które się pod nią załapały, więc Pan Były Prokurator Bogucki wyszukał dwa najbardziej chwytliwe dla świata kibolsko-prawicowego, czyli pedofilie i coś związanego z płodem/aborcją (nie chce mi się tego rozkminiać) i wymyślił, że to wrzutka premiera i Żurka na prezydenta. Akurat w takim lawirowaniu Pan Bogucki jest bardzo zręczny.
Nie chcę bronić tu PO, czy tam KO. Ale no patrząc na to jak kompromitują się ich komisje śledcze, albo sposób w jaki prowadzili kampanie Trzaskowskiemu to nie podejrzewałbym ich o taką intrygę. To są po prostu debile, którzy rządzą tylko dlatego, że PiS był jeszcze chujowszy, pomimo, że wydrukował i rozdał miliardy złotych.
EOT z mojej strony.
Z fartem.
-
walka__o_przetrwanie
Całe życie Tuska to podobne intrygi. Zobacz ilu on ludzi z własnej partii scancelował którzy mu zagrażali. Od takich akcji i intryg rudy ma podległe mu służby.ArtBrut5 pisze: 24.03.2026, 11:09 Jeszcze odnośnie wrzutki z pedofilami i jakimś uszkodzeniami dziecka poczętego.
EOT z mojej strony.
Z fartem.
Z tym zawetowaniem ustawy mogło tak być jak piszesz ale dziwne, że odrazu taka duża akcja ogólnopolska. Bez żadnych wyjaśnień ? Bez pytań ? Ci którzy wieszali transparenty poprawnie dwóch zdań nie potrafią napisać. Widać, że to nie są za bystrzy ludzie i łykają wszystko jak bociek żabe ale sami by takiej akcji nie wymyślili.
Rudego wkurwiało duże poparcie i sympatia dla Nawrockiego i to trzeba było rozbić. Podobna retoryka i akcje będą caly czas dopóki będzie rzadziła ta tęczowa koalicja.
walka__o_przetrwanie pisze: 24.03.2026, 13:19Całe życie Tuska to podobne intrygi. Zobacz ilu on ludzi z własnej partii scancelował którzy mu zagrażali. Od takich akcji i intryg rudy ma podległe mu służby.ArtBrut5 pisze: 24.03.2026, 11:09 Jeszcze odnośnie wrzutki z pedofilami i jakimś uszkodzeniami dziecka poczętego.
EOT z mojej strony.
Z fartem.
Z tym zawetowaniem ustawy mogło tak być jak piszesz ale dziwne, że odrazu taka duża akcja ogólnopolska. Bez żadnych wyjaśnień ? Bez pytań ? Ci którzy wieszali transparenty poprawnie dwóch zdań nie potrafią napisać. Widać, że to nie są za bystrzy ludzie i łykają wszystko jak bociek żabe ale sami by takiej akcji nie wymyślili.
Rudego wkurwiało duże poparcie i sympatia dla Nawrockiego i to trzeba było rozbić. Podobna retoryka i akcje będą caly czas dopóki będzie rzadziła ta tęczowa koalicja.
No spoko, tylko co zobaczyli, że to wrzutka Tuska dopiero po tych transparentach? Wcześniej Bogucki z Nawrockim nie wiedzieli co wetują? To słabo o nich świadczy. Ja tam bardziej jestem skłonny uwierzyć w moją wersję wydarzeń, niż to że Tusk się dogadał z szefami ekip, że wrzuca taką ustawę, a potem wy wywieście transparenty na Nawrockiego jak to zawetuje. Tym bardziej, że ŁKS z Zawiszą wieszali już transparenty przed 2 turą wyborczą, które były takie trochę pro Rafałkowe, a w kryminałach jak już pisaliśmy wcześniej zawsze głosowano na POKO.
PS. Kaczyński moim zdaniem jest większym mistrzem intryg niż Tusk.
-
Jan Barbados
Z Orbanem też w sprawie lizania d... Putinowi, ale nie w sprawie podejścia do homopropagandy, przeciwstawiania się dyktatowi Unii i wartości konserwatywnych. Chyba proste wyjaśnienie dla ciebie. I zmykaj, działaczu platformianej młodzieżówki, bo żadnym temacie kibicowskim nigdy nie zaistniałeś, tylko w politycznej propagandzie, widać wyznaczono ci walkę na "odcinku kibice".
Olaboga, straszne. Czy mi się tylko wydaje wydaje, czy właśnie są omawiane wydarzenia, które odbyły się w tej kolejce? Nic innego ciekawszego jak widać na tej smutnej jak p**** scenie się nie dzieje, awantur na stadionach nie ma, poza stadionami w sumie też, więc o czym pisać jak nie o transparentach? Możemy jeszcze ewentualnie podyskutować kto lepiej namalował sektorówke
Mamy chyba rekord , kolejna nudna , praktycznie nic się nie wydarzyło. No ,ale 9 stron nabite , tragedia.Baryła90s pisze: 24.03.2026, 20:32 Olaboga, straszne. Czy mi się tylko wydaje wydaje, czy właśnie są omawiane wydarzenia, które odbyły się w tej kolejce? Nic innego ciekawszego jak widać na tej smutnej jak p**** scenie się nie dzieje, awantur na stadionach nie ma, poza stadionami w sumie też, więc o czym pisać jak nie o transparentach? Możemy jeszcze ewentualnie podyskutować kto lepiej namalował sektorówke
Po co mają mieć prace Polacy i zakłady zbrojeniowe NASZE ... lepiej zamowić w USA i Izraelu logika według PiS i konfy ....KURTYNA !
-
ziomal1910
Kolego wyzej zawsze kupowalismy sprzet np.z USA,Korei,Finlandii itd bo swojego nie mamy a czy to bylo za Pis czy Ko to bez roznicy
Pytanie jest jeszcze lepsze :) Już c*** z tym z Kaczyńskim, ale jaki ma sens powielanie w komentarzach i relacjach z ostatniej kolejki na k.net pierdół o kimkolwiek na poziomie Urbana (nie chodzi o Janka ;)) w sytuacji, gdy każdy może to sobie sprawdzić choćby w wiki, jeżeli nie zna historii z innych źródeł? To dopiero piętrowa ciekawostka :)streetlife pisze: 25.03.2026, 06:08 Chłopie możesz mi powiedzieć za co szanujesz Kaczyńskiego? W czasie komuny, jak groziły represje, nie wychylał nosa z pod pierzyny, nie uczestniczył w strajkach, wszystkiemu przyglądał się z boku
Ojojoj, ilu tu akolitów Tuska?
Polityka na stadionach więc jest i w komentarzach.
W tu pierdolicie o polityce. Ale ze klub z Jastrzebia sie wycofuje i znana marka wypada z ligi to cicho sza ...
-
Montanista
Napisałem o tym w temacie województwa wcześniej niż Ty tutaj kolego.
Tak wiem, ale chcialem to wrzucic w kociol. Slaski temat nie kazdy czytaMontanista pisze: 25.03.2026, 17:36 Napisałem o tym w temacie województwa wcześniej niż Ty tutaj kolego.
Czy Ruch bluzgał Jage w Łodzi?
Lewica z Panem Marszałkiem Czarzastym i Koalicja Obywatelska z Panem Premierem Donaldem Tuskiem będą chciały obalić weto Prezydenta dotyczące wiadomo jakiej ustawy.
Będziecie mogli panowie wyrazić podziw dla tej formacji podczas najbliższej kolejki ligowej wywieszając stosowne płótna i transparenty.
Będziecie mogli panowie wyrazić podziw dla tej formacji podczas najbliższej kolejki ligowej wywieszając stosowne płótna i transparenty.
-
ziomal1910
A ten dalej swoje
-
Jan Barbados
Dokładnie tak!
I jeszcze wracając do nieszczęsnych transparentów, pięć dni minęło a nie ustaje radosne wycie z ich powodu wszystkich Biedroni, Śmiszków, Czarzastych, Rafałków, Tusków, pierdolców TVNowych, Onetowych, a nawet Michnika - serdeczne gratulacje, decyzyjni kumaci.
I jeszcze wracając do nieszczęsnych transparentów, pięć dni minęło a nie ustaje radosne wycie z ich powodu wszystkich Biedroni, Śmiszków, Czarzastych, Rafałków, Tusków, pierdolców TVNowych, Onetowych, a nawet Michnika - serdeczne gratulacje, decyzyjni kumaci.
Nawrocki ma się dziś pojawić na meczu Polska - Albania :) szkoda że część tak szybko opluła chłopa i pewnie mecze ligowe sobie odpuści.
-
Jan Barbados
Za to na mecze zaczyna chodzić Braun i inni politycy wszelkich Konfederacji, już nawet ucząs ię na czym polega spalony i są zdecydowani aby wykreślić art. 60, zlikwidować całkowicie kodeks karny, więzienia zamienić na salki treningowe, nagradzać za każdą odpaloną racę stówką, a za każdego skopanego rywala tysiakiem. Ważne w życiu każdego małolata, aby w coś wierzyć, c'nie?
Pierwszy polski pedał, dziewczyna biedronia- Krzysztof Śmiszek codziennie w mediach społecznościowych spamuje jacy to polscy kibice od tygodnia są wspaniali, zajebistych macie sojuszników wy kumaci, nie ma co :D
Uspokój się towarzyszu bo ci żyłka pierdolnie
Odezwał się Wasz guru.
https://wiadomosci.wp.pl/rzad-chce-obej ... 416074880a
Rząd chce obejść weto prezydenta. Tusk nawiązał do kibiców
To co?
Do-nald Tusk, Do-nald Tusk.....
Przypały.
https://wiadomosci.wp.pl/rzad-chce-obej ... 416074880a
Rząd chce obejść weto prezydenta. Tusk nawiązał do kibiców
- Rząd będzie starał się obejść weto prezydenta do nowelizacji kodeksu postępowania karnego - zapowiedział Donald Tusk. - Jeśli nie będziemy w stanie w Sejmie odrzucić weta prezydenckiego, no to nie będzie tych zmian i prezydent będzie dalej czytał jakieś dziwne transparenty na meczach - dodał premier, odnosząc się do działań kibiców, którym nie spodobał się ruch Karola Nawrockiego.
To co?
Do-nald Tusk, Do-nald Tusk.....
Przypały.
-
Jan Barbados
Daj spokój, kumaci decyzyjni z Kibice.net przeczytali to powyżej, ale muszą udawać że ich nie ma, bo zaraz mecz, a oni trzy godziny przed i trzy godziny po meczu mają zakaz internetu i tylko rozgrzewka na albańców albo właśnie malowanie rymowanych transparentów. Auu Auu auu!
-
Jan Barbados
"Krzesełko przy krzesełku, decyzyjny nas muska, musimy jednak przyznać że niechcący wspieramy Tuska"
"Nieważne kto ze starszych co na nasz temat pieprzy, możliwe że Trzasku od Nawrockiego byłby lepszy"
"Teraz już obstawiamy właściwego konia - odczepcie się od Grodzkiej, Śmiszka i Biedronia"
"Połowa za Chrystusem Braunem, połowa za Rafałem, pierwsi za Ruskimi, drudzy za Niemcami, a być Polakiem zapomniałem"
"Nieważne kto ze starszych co na nasz temat pieprzy, możliwe że Trzasku od Nawrockiego byłby lepszy"
"Teraz już obstawiamy właściwego konia - odczepcie się od Grodzkiej, Śmiszka i Biedronia"
"Połowa za Chrystusem Braunem, połowa za Rafałem, pierwsi za Ruskimi, drudzy za Niemcami, a być Polakiem zapomniałem"
-
Montanista
Kończąc wątek. Znacie już wyniki głosowania?
Sejm RP weta Prezydenta RP nie odrzucił. Z kronikarskiego obowiązku pozwolę sobie dodać informacje, że nikt poza koalicjantami tej ustawy nie poparł.
Sejm RP weta Prezydenta RP nie odrzucił. Z kronikarskiego obowiązku pozwolę sobie dodać informacje, że nikt poza koalicjantami tej ustawy nie poparł.
-
Jan Barbados
Co więcej, prezydenckie weto poparło wszystkich trzech posłów Brauna.Montanista pisze: 27.03.2026, 13:12 Kończąc wątek. Znacie już wyniki głosowania?
-
trzecigarnitur
Braun i Konfa za aresztami wydobywczymi.
-
katanaczio
Jakoś trzeba zostawić sobie furtkę dla nowej Berezy Kartuskiej.
-
Jan Barbados
Oho, przemówił hemoroid Biedronia albo lewe jajko psa działaczki Platformy Obywatelskiej z Kłodzka.
-
katanaczio
Bardzo dobrze operujecie propagandowym językiem partii, towarzyszu, tak trzymać. Wróg nie śpi!Jan Barbados pisze: 27.03.2026, 16:46 Oho, przemówił hemoroid Biedronia albo lewe jajko psa działaczki Platformy Obywatelskiej z Kłodzka.
Pamiętajcie - w Kłodzku to pedofil, za Wielką Wodą nie pedofil, to przyjaciel.
Chłopie, zobaczyłes jakieś transy na stadionach i się tu spuszczasz od kilku dni. Mało kogo to interesuje co ty masz do powiedzenia. Więc wyjdź i pisz gdzie indziej.
-
Jan Barbados
Parchem to możesz nazywać swojego Michnika, swoją Agnieszkę Holland, swojego Hartmana, a przede wszystkim swojego Ludwika Rozenbauma (syna Mosze i Frymy) z Korpusu Bezpieczeństwa Wewnętrznego i Informacji Wojskowej za czasów Stalina:oldies years pisze: 27.03.2026, 17:26 Tobie podobnych siusiumajtków w wieku 20 lat plus, bardzo nowoczesnych, doświadczonych, przemądrzałych i prawicowych, co historię znają i widzieli... ale na obrazkach Matejki...
a ty parchu pod piątym nickiem barbados

-
w miare kumaty
Podsumowanie tygodnia za Onetem:
„Wydawało nam się, że nie ma trwalszych przyjaźni, niż te zadzierzgnięte podczas kibolskich ustawek. Wszak danie komuś po twarzy w lesie można uznać za rodzaj specyficznego dotyku. A dotyk zbliża ludzi. Dlatego też odkąd w kampanii dowiedzieliśmy się, że Karol Nawrocki tłukł się na leśnych duktach z wszelkiej maści kibolami, dresiarzami i koksiarzami, to zakładaliśmy, że ten pisany braterską krwią sojusz przetrwa do końca — naszego lub ich. Przetrwał raptem pół roku prezydentury. Powiedzieć, że na naszych oczach kibolska arystokracja obraziła się na Nawrockiego, to nic nie powiedzieć. Prezydent jest obrażany i lżony na stadionach w całej Polsce.”
Szkoda, że ta akcja z transparentami nie została wcześniej przemyślana. Na pewno jakby ktoś chciał, to by się skontaktował z Nawrockim i mógł wyjaśnić kwestię tego weta (nie wierzę, że nagle Lechia straciła kontakt). Do mnie wyjaśnienia Boguckiego w sejmie trafiają (nota bene: podczas samej wypowiedzi zwrócił się bezpośrednio do kibiców)
„Wydawało nam się, że nie ma trwalszych przyjaźni, niż te zadzierzgnięte podczas kibolskich ustawek. Wszak danie komuś po twarzy w lesie można uznać za rodzaj specyficznego dotyku. A dotyk zbliża ludzi. Dlatego też odkąd w kampanii dowiedzieliśmy się, że Karol Nawrocki tłukł się na leśnych duktach z wszelkiej maści kibolami, dresiarzami i koksiarzami, to zakładaliśmy, że ten pisany braterską krwią sojusz przetrwa do końca — naszego lub ich. Przetrwał raptem pół roku prezydentury. Powiedzieć, że na naszych oczach kibolska arystokracja obraziła się na Nawrockiego, to nic nie powiedzieć. Prezydent jest obrażany i lżony na stadionach w całej Polsce.”
Szkoda, że ta akcja z transparentami nie została wcześniej przemyślana. Na pewno jakby ktoś chciał, to by się skontaktował z Nawrockim i mógł wyjaśnić kwestię tego weta (nie wierzę, że nagle Lechia straciła kontakt). Do mnie wyjaśnienia Boguckiego w sejmie trafiają (nota bene: podczas samej wypowiedzi zwrócił się bezpośrednio do kibiców)
-
katanaczio
Zawsze było pierdolenie, że jak Ci coś nie pasuje, to podejdź do młyna i to powiedz i że w świecie kibicowskim nie ma demokracji, jest władza narzucona odgórnie.Hal9000 pisze: 29.03.2026, 22:09 Całe szczęście, że tak myślę, że tylko garstka dała się złapać na fortel Tuska,
Stojąc pod tymi transami, czy tego chcesz, czy nie, to się z nimi zgadzasz - tak to działa.