Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ZamknijDrzwi

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: ZamknijDrzwi »

Najpierw zacznijmy od tego co znaczy ruch kibicowski ?
Dla pierwszego lepszego Janka będzie to frekwencja doping i ultras, tak poniekąd ma rację i nie ukrywam Widzew w tym przoduje. Dla mnie ruch kibicowski to coś więcej niż wyżej wymienione rzeczy. Bo przecież w Anglii też mają frekwencję, A nawet czasem jakaś Fajna oprawa się zdarzy.
Może kiedyś jeszcze usłyszę, że wielki kibicowski Widzew wyjdzie z kimś na spotkanie ? Tak wiem, byli umówieni, ale nikt im nie powiedział, że nie jedzie się autokarem i nie bierze telefonów. Dobra kończę ten temat ruchu kibicowskiego, niech każdy ma swoje zdanie na ten temat. A niech każdy jeszcze raz przeczyta mój pierwszy post odnośnie Widzewa i ruchu kibicowskiego.

Wracając do meczu.
To nie policja wykorzystała tylko wasz klub, dostał polecenie o zamknięciu bramy. Nie ważne czy ŁKS chciał coś robić czy nie, to jest mało ważne, a ważniejsze jest jak kibice wasi podeszli do tematu wpuszczenia ŁKS.

Zostawiam was w waszej megalomani. Macie kasę, macie frekwencję, macie ekstraklasę piłkarską.Klasy nie macie. Wartości już chyba też nie.
iparts.pl
Pitfas

Post autor: Pitfas »

Wisły się nie wpuszcza, jest radość, Łks nie wchodzi i płacz, rozdwojenie jaźni?
Adamowski

Post autor: Adamowski »

ZamknijDrzwi pisze: 09.03.2026, 08:44 Najpierw zacznijmy od tego co znaczy ruch kibicowski ?
Dla pierwszego lepszego Janka będzie to frekwencja doping i ultras, tak poniekąd ma rację i nie ukrywam Widzew w tym przoduje. Dla mnie ruch kibicowski to coś więcej niż wyżej wymienione rzeczy. Bo przecież w Anglii też mają frekwencję, A nawet czasem jakaś Fajna oprawa się zdarzy.
Może kiedyś jeszcze usłyszę, że wielki kibicowski Widzew wyjdzie z kimś na spotkanie ? Tak wiem, byli umówieni, ale nikt im nie powiedział, że nie jedzie się autokarem i nie bierze telefonów. Dobra kończę ten temat ruchu kibicowskiego, niech każdy ma swoje zdanie na ten temat. A niech każdy jeszcze raz przeczyta mój pierwszy post odnośnie Widzewa i ruchu kibicowskiego.

Wracając do meczu.
To nie policja wykorzystała tylko wasz klub, dostał polecenie o zamknięciu bramy. Nie ważne czy ŁKS chciał coś robić czy nie, to jest mało ważne, a ważniejsze jest jak kibice wasi podeszli do tematu wpuszczenia ŁKS.

Zostawiam was w waszej megalomani. Macie kasę, macie frekwencję, macie ekstraklasę piłkarską.Klasy nie macie. Wartości już chyba też nie.
Coś wiesz czy tylko dywagujesz?
zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik »

A kto biegał po Kaliskim i w jego okolicach razem z policją i robił wszystko żeby Widzew nie doszedł do waszego stadionu ? Przecież jak by to było w odwrotną stronę to byście z płaczem nawet do Legii pobiegli żeby nas bojkotować . No ale wy to możecie a policja to tak sama się w sumie dołączyła . U nas pikniki chuje bo klaszczą policji u was ekipa super mimo że razem z policją . Tak tak wiem to nie było tak 😅
Jan Barbados

Post autor: Jan Barbados »

zdeptany trawnik pisze: 09.03.2026, 15:07 A kto biegał po Kaliskim i w jego okolicach razem z policją i robił wszystko żeby Widzew nie doszedł do waszego stadionu ? Tak tak wiem to nie było tak 😅
Jak "tak tak wiesz, to nie było tak", to w ogóle po ch... zaczynasz od jakichś bzdur? ŁKS biegał za wami, a w tym czasie policja biegała za ŁKS-em. Jeżeli więc to uznajesz za wspólne bieganie, to tak - biegały sobie trzy "ekipy'. Czy ty również wrzuciłeś już do sieci oskarżycielskie zdjęcia popsutych kibli na swoim stadionie, czy dopiero je wybierasz i obrabiasz?
Jan Barbados

oldies years pisze: 09.03.2026, 17:13 Widzew szedł od swojego stadionu a wy się zebraliście pod wiaduktami i robiliście wszystko, żeby Widzew nie doszedł (...) Bijatyki i afery zaczęły się w okolicach Hiltona i Parku Poniatowskiego i były to wywołane przez was (...) "Pilnowaliście" swojego stadionu już od godz 12.00 (...) na meczu byłby względny spokój.. No więc później bijatyki trwały w całej Lodzi do rana.
Nic nie odpowiem. Zostawię tylko wybrane zdania ze strony typowego widzewiaka. Płaczliwe i społeczniackie.
Jan Barbados

Nie pojechałem do W-wy. Załóż o tym osobny temat, zamiast tutaj jęczeć i pucować się do innych co mają ze mną robić.
KoKolino

Post autor: KoKolino »

Najwięcej się tu udzielasz , a na mecze nie chodzisz glucie
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

Równowaga musi być zachowana. Skoro kozak w necie, to...

ZamknijDrzwi pisze: 09.03.2026, 08:44 Najpierw zacznijmy od tego co znaczy ruch kibicowski ?

Wracając do meczu.

Od kogo Klub dostał polecenie o zamknięciu bramy? Masz na to dowód? Czy tylko piszesz coś, co ci się wydaje?

Druga sprawa, ważniejsze jest jak nasi kibice podeszli do tematu?
Mieliśmy wyjść ze stadionu i domagać sie wpuszczenia kibiców ŁKSu?
A może spojrzysz na to jak zachowali sie kibice Lecha, którzy mieli wyjebane na to, czy ich zgoda weszła na ten mecz i postanowili oglądać, o zgrozo, w angielskim stylu mecz, gdzie reagowali tylko na sytuacje boiskowe.
To zauważyłeś? Jesteś tego świadomy? Czy celowo to pominąłeś jak na internetowego trolla przystało?
maczetatata

Post autor: maczetatata »

Ale bd Jaja jak drużyna która na transfery wydała tyle hajsu jak na Polska ligę spadnie w pizdu ;) Legi to nawet sędziowie już zaczęli pomagać, dawno już nie widzialem żeby po 90 minutach przy wyniku jeden zero tylko 2 min doliczyli ;) No chyba że jak Legia i Widzew spadnie to ligę powiększa do 20 drużyn :)
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

maczetatata pisze: 09.03.2026, 22:39 Ale bd Jaja jak drużyna która na transfery wydała tyle hajsu jak na Polska ligę spadnie w pizdu ;)
Ogarniasz ciutkę język polski? Bo tego się czytać nie da 🙃
Z resztą, to podforum to chyba o czymś innym.

Skąd się biorą te dzieciaki tutaj?
Das Reich

Post autor: Das Reich »

Jan Barbados pisze: 09.03.2026, 15:33
zdeptany trawnik pisze: 09.03.2026, 15:07 A kto biegał po Kaliskim i w jego okolicach razem z policją i robił wszystko żeby Widzew nie doszedł do waszego stadionu ? Tak tak wiem to nie było tak 😅
Jak "tak tak wiesz, to nie było tak", to w ogóle po ch... zaczynasz od jakichś bzdur? ŁKS biegał za wami, a w tym czasie policja biegała za ŁKS-em. Jeżeli więc to uznajesz za wspólne bieganie, to tak - biegały sobie trzy "ekipy'. Czy ty również wrzuciłeś już do sieci oskarżycielskie zdjęcia popsutych kibli na swoim stadionie, czy dopiero je wybierasz i obrabiasz?
Drogie dziecko przecież ciebie tam nie było bo jesteś za młody
Malolat_93

Post autor: Malolat_93 »

Trochę może odklejone pytanie które pewnie zaraz wywoła burze itd itd ale gdzie w Łodzi można poczuć taki stary dobry klimat Łodzkich osiedli ? Są jeszcze takie miejsca w Łodzi ?
Jan Barbados

Malolat_93 pisze: 17.03.2026, 17:34 Trochę może odklejone pytanie które pewnie zaraz wywoła burze itd itd ale gdzie w Łodzi można poczuć taki stary dobry klimat Łodzkich osiedli ? Są jeszcze takie miejsca w Łodzi ?
Na pewno Stare Polesie, Limanka, południe Śródmieścia - to z terenów ŁKS. Wojska Polskiego - z tamtych. Ale na dużej części blokowisk jeszcze też odnajdziesz dawne klimaty.
Malolat_93

Post autor: Malolat_93 »

Jan Barbados pisze: 17.03.2026, 17:44
Malolat_93 pisze: 17.03.2026, 17:34 Trochę może odklejone pytanie które pewnie zaraz wywoła burze itd itd ale gdzie w Łodzi można poczuć taki stary dobry klimat Łodzkich osiedli ? Są jeszcze takie miejsca w Łodzi ?
Na pewno Stare Polesie, Limanka, południe Śródmieścia - to z terenów ŁKS. Wojska Polskiego - z tamtych. Ale na dużej części blokowisk jeszcze też odnajdziesz dawne klimaty.
Limanke miałem przyjemność odwiedzić i przyznam że pochodzę z "patologicznej" dzielnicy ale tam klimacik jest jeszcze lepszy. Część ŁKSu w jakimś stopniu zwiedziłem teraz właśnie liczę że ktoś z drugiej czerwonej strony podrzuci jakieś miejsce miejsca gdzie jeszcze taki klimat starych osiedli istnieje.
KoKolino

To chyba stary widzew, okolice przędzalnianej , niska itd. no i Górniak oczywiście , choć jest tam i sporo Łksu, ale że się każdy z każdym zna to trochę inaczej to wygląda
sztywniutko

Post autor: sztywniutko »

Z czerwonej części miasta to przede wszystkim Stare Bałuty i Stare Miasto - okolice Wojska Polskiego, rynku Bałuckiego itp. czuć tam jeszcze klimat dawnych Bałut. Górniak czyli Przybyszewskiego, Zarzewska i uliczki odchadzace od nich, Szlezyng czyli ul. Przedzalniana między Przybyszewskiego a Milionowa i odchodzące uliczki, Stary Widzew czyli Plac Zwycięstwa, Wysoka, Nowa itp. z mniej oczywistych to Grembach czyli osiedle robotnicze niedaleko stadionu Widzewa.

Z ŁKSu to jeszcze Abramowskiego na pewno i Stare Polesie, szczególnie Mielczarskiego.
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Kiedyś Wschodnia była klimatyczna.
oldies years

Post autor: oldies years »

ogolnie prawie cala Lodz jest nadal jak to nazwales w "klimaciku" czyli syficzno-patologiczna. Dotyczy to calej starej, srodmiejskiej i dzielnicowej Lodzi, czyli tej bez enklaw typu Julianow, Radiostacja, Janow, Smulsko, czesc Radogoscza. Reszta to nedza i nowe biurowce ani apartamentowce tego nie zmienia. Wynika to ze struktury spoleczej Lodzi i wieloletnich zaniedban w wielu aspektach. Zeby poznac "klimacki" nie trezba biegac z mapa i stukac danych ulic, wystarczy wysiasc na pierwszym lepszym przystanku na Starych Balutach, Polesiu, Gornej, Starym Widzewie itp..
swiatkibicow

Post autor: swiatkibicow »

tak z innej mańki to fajna ta zapowiedź Retkini z ŁKS-u. Ten co nawija to taki mood trochę Dixona37, tylko ja to wyłapałem? fajnie nawinął co by nie mówić. Jakby się zagłębić w treść to jeśli chodzi o moczenie to Ruch mógłby coś powiedzieć o tym jak zablokowali ŁKS na autostradzie. Mocno wyolbrzymione pociski w stronę Ruchu, i na dzień dzisiejszy nie ma co porównywać ekipy Ruchu do Widzewa bo przez problemy na pewno zaliczyli regres, co nie zmienia faktu że Ruch daje mocno po sobie poznać, że się odradza. I być może zrobią kiedyś psikus Rodowitym i piosenka się źle zestarzeje. :)
Daniel2345

Post autor: Daniel2345 »

KoKolino pisze: 17.03.2026, 18:48 To chyba stary widzew, okolice przędzalnianej , niska itd. no i Górniak oczywiście , choć jest tam i sporo Łksu, ale że się każdy z każdym zna to trochę inaczej to wygląda
Coś w tym jest co piszesz , jeżeli chodzi o Górniak, że tam nawet sporo białych . Ba nawet słyszałem, że biali chodzą w barwach po Zarzewskiej , czy tam Grabowej .
Jan Barbados

Tak samo po Piasecznej, kiedyś gnieździe czerwonej "Załogi". Teraz tam ŁKS.
UW1908

Post autor: UW1908 »

sztywniutko pisze: 17.03.2026, 22:36 Z ŁKSu to jeszcze Abramowskiego na pewno i Stare Polesie, szczególnie Mielczarskiego.
Mielczarskiego już od kilku lat jest niemal zapomniana jeśli chodzi o dawny klimat. Te 8-6 lat temu się skończyła ta ulica jaka była wcześniej. Remonty, przeprowadzki, dziś tam jest cisza i spokój.
serce miasta

Post autor: serce miasta »

W barwach ŁKS na Górniku?Bajka jakich mało.Typowo kamieniczne stare łódzkie zakamarki opanowane są w większości przez Widzewiaków Stary Widzew,Górniak,Stare Miasto,Grembach.Szlezyng,
Daniel2345

Post autor: Daniel2345 »

serce miasta pisze: 19.03.2026, 07:56 W barwach ŁKS na Górniku?Bajka jakich mało.Typowo kamieniczne stare łódzkie zakamarki opanowane są w większości przez Widzewiaków Stary Widzew,Górniak,Stare Miasto,Grembach.Szlezyng,
Ja osobiście nie widziałem osobiście w barwach ŁKS , np na Senatorskiej , Grabowej, Zarzewskiej . To ja nie wiem , a Widzewskie barwy tam widać. Na Fb piszą że w tych okolicach ktoś tam chodzi , przy końcu Zarzewskiej, okolice Rzgowskiej .
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Nic się nie zmieniło,na Górniku rządzi Widzew.Nie macie tj.Lks absolutnie nic tam do powiedzenia,nic się nie zmieniło od lat nie kłam.
KoKolino

Nikt tu zjebiee nie napisał, że ŁKS rządzi na grk, co nie zmienia faktu , że jest ich tam sporo
showmustgoon

Post autor: showmustgoon »

ŁKS się spina strasznie przed meczem Ruchem. Filmiki, darmowe autokary dla rodowitych dzieciaków z Włocławka, zbiórka przed stadionem 3 godziny przed meczem by się ponapinać, darmowe bilety. Cyrk.

A i tak kompletu nie mogą zebrac 😀
Sensi_

Post autor: Sensi_ »

Wystarczy, że wypełnią schody 🙃
Jan Barbados

3 godziny? Potwierdzone info? 🙃
hools28

Post autor: hools28 »

o 12 czyli 2 h heheh
Jan Barbados

To faktycznie cyrk. Trzeba przychodzić z pierwszym gwizdkiem w 100 tysięcy z biletami, karnetami i gadżetami, przez 90 minut machać balonami (kumaci rzucać kamieniami), a po ostatnim gwizdku wracać do wiosek.
ŁKS Street

Post autor: ŁKS Street »

showmustgoon pisze: 20.03.2026, 10:11 ŁKS się spina strasznie przed meczem Ruchem. Filmiki, darmowe autokary dla rodowitych dzieciaków z Włocławka, zbiórka przed stadionem 3 godziny przed meczem by się ponapinać, darmowe bilety. Cyrk.

A i tak kompletu nie mogą zebrac 😀
A wy o której macie zbiórkę żeby przed stadionem się ponapinać?
Jan Barbados

I co mówicie Ruchowi, że dlaczego nie możecie pobalować i pokazać im Łodzi, tylko wieziecie do Zgierza?
Jan Barbados

NoMatterWhat pisze: 20.03.2026, 16:40
Jan Barbados pisze: 20.03.2026, 15:06 I co mówicie Ruchowi, że dlaczego nie możecie pobalować i pokazać im Łodzi, tylko wieziecie do Zgierza?
Planujesz być na meczu? Czy będziesz wojować w tym czasie w necie, jak to masz w zwyczaju?
To właśnie mówicie Ruchowi?
Masz chyba manię prześladowczą, kolego, trochę jak wasze pikniki pod stadionem, które wszędzie na mieście widziały białe czapki. Bawię się tutaj dopiero od stycznia i jakbym chciał się podpisywać inaczej, to bym się podpisywał. Myślisz, że zmienię konto jak jakiś NoMatter zacznie mi tu dokuczać? :)
hools28

Post autor: hools28 »

Łks już zebrany czeka na przeplatance?
UW1908

Post autor: UW1908 »

hools28 pisze: 21.03.2026, 09:37 Łks już zebrany czeka na przeplatance?
Tak, stoimy w szyku gotowi na twój atak.
total1908

Post autor: total1908 »

hools28 trza było z krosna podjechać do Łodzi i sprawdzić.
showmustgoon

Post autor: showmustgoon »

To jeszcze macie sporo czasu by rozjebać kible w okolicy. Na Kaliskiej lub na Fali.
MW10

Post autor: MW10 »

showmustgoon pisze: 21.03.2026, 10:59 To jeszcze macie sporo czasu by rozjebać kible w okolicy. Na Kaliskiej lub na Fali.
A to tam tym razem się ekipa Rozenbauma schowa przed ŁKS-em?
ODPOWIEDZ