Ty ze wszystkich multikont forumowy mitomanie?cpcasual pisze: 05.03.2026, 18:11 Gruby, do nogi i odpowiadaj bo zaraz my opowiemy jak się zachowałeś na waszym szombierkowym spotkaniu przed przejęciem Tmk
TMK
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Ie_suiveur
Re: TMK
Niektóre osoby w przestrzeni internetowej, szczególnie na forach czy w wątkach dyskusyjnych, mogą wykazywać się toksycznym i wulgalnym stylem komunikacji. Takie zachowania obejmują ciągłe używanie wulgaryzmów, czy inne formy obelg i perwersji językowych. Często przejawiasz momenty frustracji, poczucia względnej anonimowości w sieci lub braku umiejętności konstruktywnej wymiany zdań, a także skrajnie zboczonych fantazji. Takie osoby jak ty mają emocjonalny problem, że nie doświadczyły zbliżenia seksualnego z płcią przeciwną, dlatego zostałeś pedałem - stąd ten nieprzerwany przekaz i myśli o homo zbliżeniach, co jest mocno zaszyte w twojej myśli, piszącej takie posty.cpcasual pisze: 05.03.2026, 20:09 Jeżdzę do Kaniola i na kolanach przyglądam się, na wielu tutaj kontach, co weekend polskiej scenie kibicowskiej, bo bez niej nie umiem żyć.
Terapia powinna ci pomóc i rozumiem, że nie masz pieniędzy i ledwo wiążesz koniec z końcem, to spróbuj na NFZ. Ewentualnie idź się powieś 🙂
Chcesz nowy nr? Wykup stary nakład!
Nowy numer będzie dopiero jak stary nakład zniknie z półek. Prosta logika chcesz nr 03 to kup pierw 02!
19 marca na rynku ukaże się 292 wydanie miesięcznika „To My Kibice!”. Sprawdź, co przygotowaliśmy dla Ciebie w tym numerze magazynu!
„To My Kibice” nr 3 (292) marzec 2026
W NUMERZE:
Fotoreportaże z 19 meczów:
Górnik Zabrze-Piast Gliwice
Widzew Łódź-Jagiellonia Białystok
Lech Poznań-Lechia Gdańsk
Motor Lublin-Pogoń Szczecin
Wisła Płock-Raków Częstochowa
Lechia Gdańsk-Cracovia
Jagiellonia Białystok-Motor Lublin
Arka Gdynia-Legia Warszawa
Górnik Zabrze-Lech Poznań
GKS Katowice-Legia Warszawa
Cracovia-Jagiellonia Białystok
Wisła Płock-Widzew Łódź
Motor Lublin-Lechia Gdańsk
Pogoń Szczecin-Arka Gdynia
Ruch Chorzów-Śląsk Wrocław
Miedź Legnica-Śląsk Wrocław
Węgry-Polska
Górnik Wałbrzych-Anwil Włocławek
Stal Ostrów Wielkopolski-Legia Warszawa
Kolejnym województwem przedstawionym w cyklu Aktywne ekipy jest województwo warmińsko-mazurskie. To jedno z najmniej usianych wciąż czynnymi ekipami spośród wszystkich województw w Polsce, mimo że obszarowo zajmuje potężną powierzchnię.
Rozmowa, jaką przeprowadzona została na potrzeby naszego magazynu, okazała się jedną z tych, na które warto było czekać. Długie lata zajęło dojście do grupy kibicowskiej GKM-u Grudziądz, ale gdy to w końcu się udało – powstało coś zdecydowanie godnego uwagi. GKM-owcy to ekipa żużlowa, ale mająca bardzo wiele do opowiedzenia. Kiedyś w swoim mieście byli sobie panami, potem pojawił się lokalny rywal piłkarski, aż ostatecznie wyrosła potężna siła w postaci jednego z najsilniejszych fan clubów, jaki kiedykolwiek istniała w polskiej przestrzeni kibicowskiej. Walkę toczyli żółto-niebiescy na dwa fronty i dokładnie o tych czasach wspominali w czasie przeprowadzonego wywiadu. Oprócz tego opowiedzieli o wszystkich swoich kosach na kibolskim szlaku. Nawiązali też do przyjaźni i sytuacji, w której znajdują się obecnie w tematach „rodzinnych”.
W dziale Hooligans prezentujemy rewelacyjne fotki z kultowej awantury, która odbyła się podczas derbów stolicy w sezonie 1998/1999. Obiekt Polonii Warszawa stał się wówczas areną wojny kiboli Legii z policją. 4 strony solidnych chuligańskich wspomnień.
Opis swojego fan clubu zaprezentowali kibice poznańskiego Lecha ze Śremu. Śremscy Fanatycy to jedna z najliczniej prezentujących się ekip fan clubowych na trybunach Kolejorza, choć nie zawsze tak było. Działający w oficjalnych strukturach niebiesko-białych od ponad 20 lat fani oddalonego o 40 km od Poznania Śremu od kilku lat odbudowują swoją dawną pozycję nawiązując do złotych lat.
Pośród mniejszych ekip na Podkarpaciu jest jedna szczególna szajka, która flagi ma wymalowane na… stadionowym murku, gdzie etatowo zbierają się do kręcenia młyna. Fani Szarotki Uherce Mineralne to grupa, która jest na szlaku bardzo doświadczona. Działa w naszym świecie od prawie 20 lat (z mniejszymi lub większymi przerwami), a w obecnych, wcale niełatwych czasach, udało się biało-niebieskim rozkręcić korbę w swoim mieście po raz kolejny i znów młodzież ochoczo śmiga na mecze Szarotki.
Etatowo w numerze stałe pozycje:
– „To i owo na bojowo”
– „Old School” Górnik Konin, Radomiak Radom i Unia Tarnów
– „Odchamiacz”
Polska-kibolska na 84 stronach. Fotki, historie, wywiady, reportaże, felietony, artykuły – wszystko to w cenie 19,90 zł (dostępna również prenumerata i jednorazowa sprzedaż wysyłkowa poprzez tomykibice.pl oraz skleptmk.pl).
„To My Kibice” nr 3 (292) marzec 2026
W NUMERZE:
Fotoreportaże z 19 meczów:
Górnik Zabrze-Piast Gliwice
Widzew Łódź-Jagiellonia Białystok
Lech Poznań-Lechia Gdańsk
Motor Lublin-Pogoń Szczecin
Wisła Płock-Raków Częstochowa
Lechia Gdańsk-Cracovia
Jagiellonia Białystok-Motor Lublin
Arka Gdynia-Legia Warszawa
Górnik Zabrze-Lech Poznań
GKS Katowice-Legia Warszawa
Cracovia-Jagiellonia Białystok
Wisła Płock-Widzew Łódź
Motor Lublin-Lechia Gdańsk
Pogoń Szczecin-Arka Gdynia
Ruch Chorzów-Śląsk Wrocław
Miedź Legnica-Śląsk Wrocław
Węgry-Polska
Górnik Wałbrzych-Anwil Włocławek
Stal Ostrów Wielkopolski-Legia Warszawa
Kolejnym województwem przedstawionym w cyklu Aktywne ekipy jest województwo warmińsko-mazurskie. To jedno z najmniej usianych wciąż czynnymi ekipami spośród wszystkich województw w Polsce, mimo że obszarowo zajmuje potężną powierzchnię.
Rozmowa, jaką przeprowadzona została na potrzeby naszego magazynu, okazała się jedną z tych, na które warto było czekać. Długie lata zajęło dojście do grupy kibicowskiej GKM-u Grudziądz, ale gdy to w końcu się udało – powstało coś zdecydowanie godnego uwagi. GKM-owcy to ekipa żużlowa, ale mająca bardzo wiele do opowiedzenia. Kiedyś w swoim mieście byli sobie panami, potem pojawił się lokalny rywal piłkarski, aż ostatecznie wyrosła potężna siła w postaci jednego z najsilniejszych fan clubów, jaki kiedykolwiek istniała w polskiej przestrzeni kibicowskiej. Walkę toczyli żółto-niebiescy na dwa fronty i dokładnie o tych czasach wspominali w czasie przeprowadzonego wywiadu. Oprócz tego opowiedzieli o wszystkich swoich kosach na kibolskim szlaku. Nawiązali też do przyjaźni i sytuacji, w której znajdują się obecnie w tematach „rodzinnych”.
W dziale Hooligans prezentujemy rewelacyjne fotki z kultowej awantury, która odbyła się podczas derbów stolicy w sezonie 1998/1999. Obiekt Polonii Warszawa stał się wówczas areną wojny kiboli Legii z policją. 4 strony solidnych chuligańskich wspomnień.
Opis swojego fan clubu zaprezentowali kibice poznańskiego Lecha ze Śremu. Śremscy Fanatycy to jedna z najliczniej prezentujących się ekip fan clubowych na trybunach Kolejorza, choć nie zawsze tak było. Działający w oficjalnych strukturach niebiesko-białych od ponad 20 lat fani oddalonego o 40 km od Poznania Śremu od kilku lat odbudowują swoją dawną pozycję nawiązując do złotych lat.
Pośród mniejszych ekip na Podkarpaciu jest jedna szczególna szajka, która flagi ma wymalowane na… stadionowym murku, gdzie etatowo zbierają się do kręcenia młyna. Fani Szarotki Uherce Mineralne to grupa, która jest na szlaku bardzo doświadczona. Działa w naszym świecie od prawie 20 lat (z mniejszymi lub większymi przerwami), a w obecnych, wcale niełatwych czasach, udało się biało-niebieskim rozkręcić korbę w swoim mieście po raz kolejny i znów młodzież ochoczo śmiga na mecze Szarotki.
Etatowo w numerze stałe pozycje:
– „To i owo na bojowo”
– „Old School” Górnik Konin, Radomiak Radom i Unia Tarnów
– „Odchamiacz”
Polska-kibolska na 84 stronach. Fotki, historie, wywiady, reportaże, felietony, artykuły – wszystko to w cenie 19,90 zł (dostępna również prenumerata i jednorazowa sprzedaż wysyłkowa poprzez tomykibice.pl oraz skleptmk.pl).
W warmińsko-mazurskim do opisu aktywnych ekip łapie się z - całym szacunkiem - Olimpia Miłki oraz Iskra Narzym, a brakuje Motoru Lubawa, na którym raz lepiej raz gorzej ruch kibicowski trwa od lat '90. Paradoksalnie w dniu wydania pisma działalność zawiesiła Drwęca NML, którą redaktor gazety bardzo sobie zawsze cenił, nie wiem z jakich względów.
Gruby ceni zawsze jakieś bieda grupy rodem z podstawówki. Wystarczy, że wywieszą prześcieradło i staną w pięć osób i grubas juz gotowy wywiad z nimi robić. Jakbyście latali w takiej poważnej bandzie jak Szombierki to też horyzont byłby wąski
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Tu się z Tobą nie zgodzę bo uważam, że to bardzo fajnie że ludzie z małych mieścin, które czasem nie mają statusu miasta, tworzą kilkuosobowe nawet młyny i coś próbują, bo lepsze to niż by na TikToku siedzieli. Fajnie że opisał te Miłki, Warmię Olsztyn czy tam Narzyn. No ale pominąć Motor to trochę niepoważne. Pominę już fakt kolejnych bzdur nawypisywanych o Błękitnych Orneta, ale tu chyba jakieś braniewskie lobby działa ;) Człowiek kupuje tą gazetę od 2001 roku, a potem znając trochę lokalne klimaty widzi takie coś, to mu się odechciewa.cpcasual pisze: 24.03.2026, 15:35 Gruby ceni zawsze jakieś bieda grupy rodem z podstawówki. Wystarczy, że wywieszą prześcieradło i staną w pięć osób i grubas juz gotowy wywiad z nimi robić. Jakbyście latali w takiej poważnej bandzie jak Szombierki to też horyzont byłby wąski
-
JanKulczyk
Jaką trzeba być ofiarą losu by poświęcać tyle czasu na hejtowanie gościa od TMK. Nie chcesz - nie kupuj , nie czytaj i nie wylewaj tu swoich kompleksów, albo załóż sobie swoją gazetkę parafialną i ocenimy jak poszło "chudemu".cpcasual pisze: 24.03.2026, 15:35 Gruby ceni zawsze jakieś bieda grupy rodem z podstawówki. Wystarczy, że wywieszą prześcieradło i staną w pięć osób i grubas juz gotowy wywiad z nimi robić. Jakbyście latali w takiej poważnej bandzie jak Szombierki to też horyzont byłby wąski
-
kiedys_bezrobotny
Kilka słów ode mnie odnośnie opisu aktywnych ekip z Warmińsko-Mazurskiego. Rozczarował mnie merytoryczny poziom artykułu.
Zabrakło mi tam takich ekip jak Sokół Ostróda, DKS Dobre Miasto, wspomniany już wcześniej Motor Lubawa, Mazur Pisz czy Syrena Młynary...
Olimpia Miłki i Iskra Narzym??? Naprawdę?
Kolejna sprawa... na Warmii Olsztyn kompletnie nic się nie dzieje- były ze dwa, trzy mecze z "kinder młynem".
Wrzucenie fotki Mazura Ełk z flagą anty nazi- serio... nie bylo nic lepszego??
Nie przypominam sobie aby Olimpia Elbląg kiedykolwiek wykroiła StomilOlsztyn z flagi.
Szkoda, że tak słabiutko zostało to opisane. Nie krytykuje, wyraziłem jedynie swoje zdanie.
Zabrakło mi tam takich ekip jak Sokół Ostróda, DKS Dobre Miasto, wspomniany już wcześniej Motor Lubawa, Mazur Pisz czy Syrena Młynary...
Olimpia Miłki i Iskra Narzym??? Naprawdę?
Kolejna sprawa... na Warmii Olsztyn kompletnie nic się nie dzieje- były ze dwa, trzy mecze z "kinder młynem".
Wrzucenie fotki Mazura Ełk z flagą anty nazi- serio... nie bylo nic lepszego??
Nie przypominam sobie aby Olimpia Elbląg kiedykolwiek wykroiła StomilOlsztyn z flagi.
Szkoda, że tak słabiutko zostało to opisane. Nie krytykuje, wyraziłem jedynie swoje zdanie.
-
StanisławAnioł
Tmk wychodzi od 2001 roku. Chyba u ciebie na wsi internet był wtedy w powijakach
-
tak tylko pytam
plemplem81 zdjęcia Unii Tarnów w Old School, to są fotki z lat 2000-2003, nie żaden 98/99.Skąd Ty to wziąłeś ?
Niestety, ale w ostatnich latach w TMK pojawiło się mnóstwo bzdur.W zasadzie czasem numer po numerze to jakieś farmazony były.Ja rozumiem, że oczywiście można się pomylić, coś nie do końca wiedzieć, ależ ile razy ? Jakieś gatki, że to TMK, to jakaś "kronika kibicowska, ktoś weźmie za ileś lat i będzie wszystko wiedział", no tak poczyta trochę bzdur i przekłamań.Już pisałem, że to TMK, to co raz większe gówno się robi.Tylko wywiady to ratują.yalla pisze: 24.03.2026, 15:51 (...)Pominę już fakt kolejnych bzdur nawypisywanych(...) widzi takie coś, to mu się odechciewa.
plemplem - pomimo całego szacunku do niego za to co robi i jaką ma wiedzę - ma taką manierę, że jak on sobie coś wyobrazi, że tak jest, to tak musi być i już, c*** ze zdaniem innych. Od dawna czuł mietę do Drwęcy, a opis Drwęcy w TMK to po prostu wielkie ochy i achy, mimo że regres Drwęcy NML widać od co najmniej pół roku. Najśmieszniejsze jest to, że dosłownie w dniach pojawienia się TMK na półkach sklepów pojawia się informacja o końcu zgody Olimpii Grudziądz z Drwęca NML oraz zawieszeniu jakiejkolwiek działalności fanów Drwęcy. Tymczasem czytelnicy najnowszego TMK dalej mogą sobie poczytać o sile i mocy Drwęcy :)))tak tylko pytam pisze: 25.03.2026, 13:20 plemplem81 zdjęcia Unii Tarnów w Old School, to są fotki z lat 2000-2003, nie żaden 98/99.Skąd Ty to wziąłeś ?
Niestety, ale w ostatnich latach w TMK pojawiło się mnóstwo bzdur.W zasadzie czasem numer po numerze to jakieś farmazony były.Ja rozumiem, że oczywiście można się pomylić, coś nie do końca wiedzieć, ależ ile razy ? Jakieś gatki, że to TMK, to jakaś "kronika kibicowska, ktoś weźmie za ileś lat i będzie wszystko wiedział", no tak poczyta trochę bzdur i przekłamań.Już pisałem, że to TMK, to co raz większe gówno się robi.Tylko wywiady to ratują.yalla pisze: 24.03.2026, 15:51 (...)Pominę już fakt kolejnych bzdur nawypisywanych(...) widzi takie coś, to mu się odechciewa.
I nie chodzi mi o Drwęcę, nie czepiam się ich, bo różne rzeczy się w życiu dzieją. Chodzi mi o logikę redaktora - najpierw wchodzi w polemikę ze Spartą Brodnica w wywiadzie, nie wierząc że Drwęca taka mocna nie jest, co potwierdza Sparta, potem gołym okiem widać ich regres na relacjach, na koniec praktycznie się rozpadają, ale w gazetce jest opis ich jako kozaków i mocarzy :) Żeby nie było - mieli swój prime 2-3 lata temu, ale to przeszłość.
I człowiek po czymś takim stwierdza, że szkoda czytać inne opisy i inne takie, bo tam też pewnie same bzdury.
No, ale wywiady ratują TMK, są mocne, obszerne, z fajnymi ekipami.
Już kolega przedstawił tok myślenia PlUmpLuM81
cpcasual pisze: 24.03.2026, 15:35 Gruby ceni zawsze jakieś bieda grupy rodem z podstawówki. Wystarczy, że wywieszą prześcieradło i staną w pięć osób i grubas juz gotowy wywiad z nimi robić. Jakbyście latali w takiej poważnej bandzie jak Szombierki to też horyzont byłby wąski
-
plemplem81
Nie przypuszczałem, że chwila "nieobecności" może skutkować takimi zaległościami w lekturze. Jesteście niesamowici, dziękuję wam :).
"Z ważnych kwestii warto nadmienić również, że nie będzie powielanych opisów miast przy przedstawianiu określonych grup, jeśli pojawiły się one w opisie ekip wymarłych. Wówczas odniesienie będzie do tamtej serii z wyszczególnieniem konkretnej ekipy, przy której opisane zostały walory geograficzne miejscowości jej pochodzenia".
Zastanawiałem się nad tym, o czym napisałeś. Początkowo chciałem tak właśnie zrobić, jak wspomniałeś, ale uznałem, że byłoby to sztuczne zabieranie miejsca. Ci, którzy są stałymi czytelnikami "TMK" połączyli kropki, a to właśnie tacy ludzie są wartością dodaną tego pisma. Okazyjni czytacze muszą się gimnastykować.
Adekwatne fragmenty wstępu do działu Aktywne ekipy z 290 numeru "TMK":
"Żeby utrzymać ciągłość myśli, wszystkie ekipy, które funkcjonowały na początku 2019 roku (a które nie zawsze przetrwały po dziś dzień, ale w cyklu Wymarłe ekipy znaleźć się nie mogły przez brane pod uwagę kryterium braku egzystencji do końca 2018 roku) znalazły się w serii Aktywne ekipy".
"Zarazem, by nie powielać opisów ekip w serii o aktywnie działających grupach kibicowskich zrezygnowaliśmy z ponownego prezentowania tych szajek, które znalazły się już w zestawieniu Wymarłe ekipy. Jeśli tam trafiły i odżyły, to... bardzo dobrze. Tylko się z tego cieszyć, ale do cyklu Aktywne ekipy zakwalifikować się już nie mogły. Tworzy to pewne przekłamanie, bo tak naprawdę liczba grup kibicowskich w sekcji Aktywne ekipy nie jest przez to miarodajna, jednakże liczymy tu na wyrozumiałość wnikliwych obserwatorów polskiej kibolki. Ktoś, kto śledzi scenę kibicowską wie doskonale, jak płynna jest ona w ostatnich czasach. Ta zmienność z jednej strony tworzy swoistą niepowtarzalność i ciekawość, z drugiej zaś niestabilność, którą najlepiej odczuć można wtapiając się w lekturę nadchodzącej serii".
No tak - kinder gang, dzieci, banda chooja. Niech wszyscy ci małoekipowi kibicowscy mizantropi i mizogini podopisują kolejne umniejszenia.
Skoro już poruszyłeś temat podpisywanych zdjęć, to aż dziw, że pojawiły się w ostatnim czasie głosy krytyki wszelakiej (mniej lub bardziej trafnej), ale nie pojawiło się coś, co uważam za swoją wielką wtopę. Określenie fotek z dymu Polonia-Legia na sezon 1998/1999 to moja osobista porażka. Zawarte w tej galerii zdjęcia nie pochodzą z rzeczonego sezonu. Mało tego - są one kompilacją dwóch odrębnych awantur. Przepraszam wszystkich zainteresowanych (uczestników) i Czytelników za ten błąd. On nie powinien był się w ogóle pojawić. I dziękuję wszystkim tym, którzy dali mi o tym znać, choć już nie było czego zbierać po wydruku numeru.
Dokładnie. Jestem człowiekiem stawiającym sobie celem i dążącym do ich realizacji za niemalże wszelką cenę. Jestem nieugięty w swoich przekonaniach. To nazywa się też upartość. Gdyby nie ona, dziś o "TMK" pisalibyśmy w czasie przeszłym. A jeszcze chwilę tu pobędziemy.
To, co poruszyłeś wiąże się poniekąd z pewną metodologią postępowania z wrzucanymi fotami do serii Aktywne ekipy. Staram się prezentować charakterystyczne zdjęcia, a foty ekip, które są mojego autorstwa z jeżdżenia z dawnych lat po stadionach wrzucam bez opamiętania. Nie są one podpisane, więc które to, wiem tylko ja i obserwatorzy mojego profilu na fejsie :). Taka próżno-hedonistyczna (w tym elemencie) moja natura.
Odnośnie do twojej osoby jeszcze chcę słowo wtrącić, bo jesteś przypadkiem, jakich ja, fanatyk z derbowego miasta z ekipy o przejebanych warunkach do egzystencji, nie znoszę. Mieszkasz pod Lubawą, w zajebiście komfortowych warunkach dla kreowania wiary w wielki klub, a masz czelność wypowiadać się mentorskim tonem w kwestii wyczynów na ulicach Warszawy w wykonaniu kibiców Polonii Warszawa. Chooja wiesz o życiu w mieście derbowym, a zabierasz głos. Upadek. Nie sil się na klarowanie tego tematu, nawet nie podejmuję go z tobą w dalszych wpisach.
Na koniec jeszcze taka luźna obserwacja. Ostatnie dwie strony to głównie zarzuty, pretensje, oskarżenia. W tym czasie (te wpisy zajęły ponad 2 miesiące) pojawiły się numery "TMK" z wywiadami z ekipami Hutnika Kraków, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski i GKM Grudziądz. Jedne z lepszych rozmów w historii "TMK". Szczegółowe, opisujące mnóstwo zdarzeń, a w przypadku Hutnika i GKM-u obrazujące walkę derbową - najtrudniejszą z możliwych. Nie padło ANI JEDNO słowo pochwały, wykonania dobrej roboty. Za to poszły pociski o:
- podwyżkę ceny o 5 zł i przymus (?) wyjebania 2 dych miesięcznie (!), żeby zakupić "TMK",
- braku info o przybitej przyjaźni, pomimo że ekipy zrobiły to bez podawania tego do publicznej wiadomości (no więc w "TMK" powinien być wyłam),
- opis ekipy (kinder gangu, ekipki, bandy chooja) Warmii Olsztyn,
- lewackie zdjęcie Mazura Ełk,
- pojawienie się w dziale Aktywne ekipy opisu ekip (ekipek, band chooja), które już od roku czy dwóch nie działają,
- docenienie pracowitości i rozwoju ekipy spod palców typa, którego wrogo nastawiona ekipa pojawia się i znika niczym Józek z gniota zespołu Bajm,
- źle podpisane sezony na zdjęciu - czyli nie 1998/1999, a kilka lat później.
Wierzyć się nie chce, jakim my jesteśmy zjebanym narodem, pełnym malkontentów, maruderów, narzekaczy i szczekaczy. Do wyrzygu.
Na dodatek jest tu nawet jeden zboczeniec, który tasuje się pod otyłych facetów. Mordo, ja całe życie spółkowałem i czynię to wciąż tylko z kobietami. Jak chcesz uprawiać jakieś wynaturzenia, to musisz iść starać się opierdolić kabla komuś innemu. Tylko adoruj mniej nachalnie, bo każdy cię odrzuci, nawet z twoją aparycją Apolla.
Dobra, chyba dość na dziś. 2 godziny ślęczałem nad tym postem. A już mógłbym opisać w tym czasie jakąś ekipę z województwa lubelskiego, bo właśnie ono jest rozpracowywane do Aktywnych ekip :). Ostatnio miewam bardzo mało wolnego czasu w życiu, ale to forum oczywiście czytam. Jest jak karma i idealnym przyjacielem do każdej porannej kawusi. Z racji wybitnego natłoku życiowych obowiązków i permanentnego braku czasu do każdego z Was "Bywaj zdrów!".
Jesteś optymistą. Pewien Żyd w ewangelii wg świętego Mateusza ponoć rzekł "Czas mój jest bliski". I ja wam to też mówię. Delektujcie się, czerpcie z tego, co jest. Carpe diem.dee facto pisze: 07.01.2026, 23:27Napisałem że daję tmk max 10 lat przy optymistycznych wiatrach przy niekorzystnych góra 5.
Rozwiązanie jest banalne. Nie kupuj. I masz życie ułatwione. 2 dychy w kieszeni zaoszczędzone. Masz świat u stóp - 2 browary w knajpie są twoje.Sebastian75 pisze: 08.01.2026, 21:55Kazdy normalny kibic wie o co chodzi kwota 19 zl to jest ku*** kpina !
Piszcie na maila [email protected] - tutaj nikt odpowiedzialny za ten temat nawet nie zagląda.ze stadionu pisze: 14.02.2026, 14:13Ostatni dostępny numer jest z listopada. Jedyna opcja zakupu dla ludzi z emigracji niestety już niedostępna. Szkoda
Adekwatny fragment wstępu do działu Aktywne ekipy z 290 numeru "TMK":bywalec_stadionów pisze: 03.03.2026, 00:31Macie najnowsze TMK z lutego? W dziale Aktywne Ekipy, czterokrotnie jest podane, że "miejscowość Gdańsk opisana została przy ekipie lokalnej Polonii". Opis tejże Polonii znajduję się w tym numerze i po prostu nie mogę go zlokalizować, czy z jakiegoś powodu przez błąd nie został dodany/wydrukowany?
"Z ważnych kwestii warto nadmienić również, że nie będzie powielanych opisów miast przy przedstawianiu określonych grup, jeśli pojawiły się one w opisie ekip wymarłych. Wówczas odniesienie będzie do tamtej serii z wyszczególnieniem konkretnej ekipy, przy której opisane zostały walory geograficzne miejscowości jej pochodzenia".
Zastanawiałem się nad tym, o czym napisałeś. Początkowo chciałem tak właśnie zrobić, jak wspomniałeś, ale uznałem, że byłoby to sztuczne zabieranie miejsca. Ci, którzy są stałymi czytelnikami "TMK" połączyli kropki, a to właśnie tacy ludzie są wartością dodaną tego pisma. Okazyjni czytacze muszą się gimnastykować.
Wczoraj skończyłem opis tego województwa. Przejdzie jeszcze weryfikację u głównych ekip swojego regionu i w druku powinno się pojawić za 8-9 miesięcy. Rozpisane mam na druk w numerze 301, ale czy uda się to tak sumiennie realizować, by w każdym numerze wchodził opis jednego województwa - czas pokaże. O ile północne województwa Polski to kibicowski brak szału w aktywności ekip, o tyle województwa zlokalizowane bardziej na południe (nie wszystkie, rzecz jasna), to już wielka dawka działających załóg.
A jak ty sobie to wyobrażasz? Że słowo pisane, które zostaje na zawsze, pójdzie w eter, mimo braku zgody ekipy na takie coś? Zapraszam do prowadzenia "TMK" - będzie ci dużo łatwiej podejmować takie decyzje. I jaką pełnię władzy będziesz miał... Przygotuj sobie tylko potem dobrą argumentację na telefony "od góry" ekipy, o której nabazgrałeś. Uwierz na słowo, że takowy nastąpi :). Odezwij się na priva od kiedy mógłbyś zacząć działać za sterami pisma, przekażę cały warsztat.tak tylko pytam pisze: 04.03.2026, 16:51Ale w TMK, to nawet już nieprzeczytasz o zgodach, czy układach, które przeszły do historii, a nie poszło oficjalne info do neta.To TMK, to już powoli się robi takie gówno jak ci stadionowi, fandomy (nie, nie zaglądam tam) i tym podobne chujostwa ,co wiedzą tyle co trafi do neta.
No to po co kupujesz? Odpuść. Będziesz miał całonocny melo, jak Sebastian75 - 2 oπerdolone browary w knajpie i kac nad ranem (byle nie moralny). Z tego nie zostanie ci nic, nawet wspomnienie. A "TMK" otworzysz dziś, jutro, za miesiąc i za 10 lat. Wybieraj.
W dziale sprzedaży w Empiku pracujesz? Od 3 lat sprzedaż pisma jest na stałym poziomie. Uratowałem pismo przed upadkiem i w chwili obecnej ono upadnie wtedy, kiedy ja o tym zdecyduję. Wiesz, jakie to jest "genialne uczucie", gdy wiesz, że to ty jesteś ostatnim ogniwem i na tobie ciąży decyzja o trwaniu lub końcu czegoś, co wychowało całe pokolenia trybun i co trwa od ponad ćwierć wieku wśród nas? "TMK" to potencjał kilku tysięcy czytelników, a taka decyzja to wielka odpowiedzialność. Ja ją na sobie czuję, dlatego ciągnę wózek, póki są chęci (te są od zawsze), czas i siły (oba w coraz gorszym stanie).
Mam nadzieję, że chociaż wywiad wynagrodził czas oczekiwania...
Motor Lubawa był opisany w Wymarłych ekipach... Ja z "TMK" nie zwracam się co cepów, tylko do ludzi myślących, kojarzących i czytających ze zrozumieniem. Nie musisz przecież do nich należeć.yalla pisze: 24.03.2026, 14:17W warmińsko-mazurskim do opisu aktywnych ekip łapie się z - całym szacunkiem - Olimpia Miłki oraz Iskra Narzym, a brakuje Motoru Lubawa, na którym raz lepiej raz gorzej ruch kibicowski trwa od lat '90.
Adekwatne fragmenty wstępu do działu Aktywne ekipy z 290 numeru "TMK":
"Żeby utrzymać ciągłość myśli, wszystkie ekipy, które funkcjonowały na początku 2019 roku (a które nie zawsze przetrwały po dziś dzień, ale w cyklu Wymarłe ekipy znaleźć się nie mogły przez brane pod uwagę kryterium braku egzystencji do końca 2018 roku) znalazły się w serii Aktywne ekipy".
"Zarazem, by nie powielać opisów ekip w serii o aktywnie działających grupach kibicowskich zrezygnowaliśmy z ponownego prezentowania tych szajek, które znalazły się już w zestawieniu Wymarłe ekipy. Jeśli tam trafiły i odżyły, to... bardzo dobrze. Tylko się z tego cieszyć, ale do cyklu Aktywne ekipy zakwalifikować się już nie mogły. Tworzy to pewne przekłamanie, bo tak naprawdę liczba grup kibicowskich w sekcji Aktywne ekipy nie jest przez to miarodajna, jednakże liczymy tu na wyrozumiałość wnikliwych obserwatorów polskiej kibolki. Ktoś, kto śledzi scenę kibicowską wie doskonale, jak płynna jest ona w ostatnich czasach. Ta zmienność z jednej strony tworzy swoistą niepowtarzalność i ciekawość, z drugiej zaś niestabilność, którą najlepiej odczuć można wtapiając się w lekturę nadchodzącej serii".
Jasny chooj, to jest hicior. Drwęca zrobiła taki progres w ostatnim czasie, że Motor to marzyłby choćby o połowie tego stanu rzeczy. Umniejszanie chłopakom z Drwęcy, to jest jawna kpina i całkowity brak samokrytycyzmu. Tak, mega cenię Drwęcę. Byłem w tym mieście, widziałem ich ewentualny potencjał i zasób lokalno-ludzki. Jeśli z miasta 10-tysięcznego są oni w stanie wystawiać młyn na 250 osób (a tak było jeszcze we wrześniu zeszłego roku), to śmiało stwierdzam, że to ekipa pełną gębą. A to, że u nich zdarzył się motyw podyktowany czynnikami podcinającymi skrzydła, to nie przekreśla ich dokonań i wciąż tkwiącego w nich potencjału. Ci ludzie nie rozpłynęli się, przynajmniej nie wszyscy. Osiągnęli pewien pułap działania i to oczywiste, że nagły spadek mocy wymaga czasu na akceptację zmienionej rzeczywistości. W dużych ekipach takie wahania nie są odczuwalne, bo masy pikników maskują niedoskonałości. Dla takiej ekipy, jak Drwęca to już takie proste nie jest. Muszą przeorganizować pewne kwestie, pogodzić się z decyzjami, z którymi nie chcieli być identyfikowani i wcześniej czy później wrócą. Może już nie tacy silni, jak jeszcze niedawno, ale być może... jeszcze silniejsi. Czas pokaże. Ja im kibicuję. Tak jak i Motorowi Lubawa :). Wbrew temu, jakie masz na ten temat własne imaginacje.yalla pisze: 24.03.2026, 14:17Paradoksalnie w dniu wydania pisma działalność zawiesiła Drwęca NML, którą redaktor gazety bardzo sobie zawsze cenił, nie wiem z jakich względów.
Wszystkie wymienione ekipy zostały opisane w dziale Wymarłe ekipy w 230 numerze "TMK".kiedys_bezrobotny pisze: 25.03.2026, 09:12Kilka słów ode mnie odnośnie opisu aktywnych ekip z Warmińsko-Mazurskiego. Rozczarował mnie merytoryczny poziom artykułu. Zabrakło mi tam takich ekip jak Sokół Ostróda, DKS Dobre Miasto, wspomniany już wcześniej Motor Lubawa, Mazur Pisz czy Syrena Młynary...
Tak. Naprawdę!
I co z tego, że były dwa, trzy mecze? Ale były. Ze zdjęć, jakie posiadam wynika, że było ich więcej w różnych sezonach. A teraz niespodzianka dla ciebie - dość świeża fotka. Uwierzysz, że wciąż istnieją?kiedys_bezrobotny pisze: 25.03.2026, 09:12Kolejna sprawa... na Warmii Olsztyn kompletnie nic się nie dzieje- były ze dwa, trzy mecze z "kinder młynem".
No tak - kinder gang, dzieci, banda chooja. Niech wszyscy ci małoekipowi kibicowscy mizantropi i mizogini podopisują kolejne umniejszenia.
A co ty chcesz lepszego Mazura od tej fotki? Przecież ona jest najpiękniejsza ze wszystkich. Potrafisz czytać między wierszami, widzieć drugie dno, wyciągać wnioski, zestawiać fakty? To zdjęcie jest niezwykłe. Pokazuje, jaką Mazur przeszedł ogromną drogę kibicowską. Nie tylko w kwestii liczebności, potencjału i siły ekipy, ale także mentalną i światopoglądową. Historyczny casus Mazura to duża ciekawostka na kibolskiej mapie i chciałem choćby w ten sposób zostawić wieczną pamiątkę po tamtym okresie.kiedys_bezrobotny pisze: 25.03.2026, 09:12Wrzucenie fotki Mazura Ełk z flagą anty nazi- serio... nie bylo nic lepszego??
Posiadam zapiski, że odbyło się to jesienią 1996 roku. Notkę posiadam z jednego ze starych zinów. Nie ma wyszczególnienia, jaka to flaga, natomiast dawniej masowo były krojone barwówki, a biorąc pod uwagę rok, z jakiego pochodzi ta zdobycz, wiele wskazuje na to, że to właśnie taka flaga była. Trzeba też mieć na względzie, że dawniej w zinach pisano historie przeróżne. Stąd do tej sprawy mam dystans, nie upieram się. To też pokazuje wartość odpowiedzialności za słowo pisane - ono zostaje na zawsze. I to idealnie odnosi się do jednego z powyższych moich wcześniej tu napisanych fragmentów.kiedys_bezrobotny pisze: 25.03.2026, 09:12Nie przypominam sobie aby Olimpia Elbląg kiedykolwiek wykroiła StomilOlsztyn z flagi.
Nie pomijaj. Wyprostuj te bzdury. Przecież nie posiadam monopolu na wiedzę. Piszę tą serię ze wsparciem jednego człowieka plus z weryfikacją głównych ekip w danym województwie. I tak większość aktywnych ludzi nie wie o istnieniu tych wszystkich mikroekip i dopytują sami skąd ja mam takie wieści - zamykają usta, gdy dosyłam im zdjęcia z młynami tych ekipek. Pewnie, że one są karykaturalne, ale powtarzam drugi raz w tym temacie, bo to już wcześniej się pojawiło - gdzie jest granica pomiędzy poważną a niepoważną ekipą? Czy ekipa Victorii Łyski, licząca zaledwie kilkanaście osób, która z wielkim prawdopodobieństwem rozjechałaby dosłownie każdą inną podobnie liczbową grupę kibicowską powinna być zaliczana do ekip poważnych czy jeszcze nie? Jeśli tak, to mimo, że byli bardzo silni, czemu do takich ekip nie zaliczać innych podobnych liczbowo, ale dużo słabszych pod kątem potencjału chuligańskiego? Czy to potencjał waleczny ma decydować o kwalifikowaniu ekipy do grona poważnych lub też nie? A może skala fanatyzmu? Posiadanego oflagowania? Ja przyjąłem, że nie ma tu bariery. Jeśli są chęci i ktoś chce działać i robić na trybunach coś więcej, niż przychodzenie na mecz, zajęcie miejsca siedzącego i opierdolenie kiełbasy i przejawia te swoje chęci w machaniu szalikiem, śpiewaniem za swój klub, wieszaniem flagi, staniem w młynie, a do tego dochodzi grono kilku (kilkunastu, kilkudziesięciu) takich, jak on - to dla mnie to już jest granica gwarantująca określenie danej grupy jako ekipa kibicowska. Granica ta jest nieostra - mam tego świadomość, ale powielam pytanie - jak to weryfikować? Ja wolę na wyrost komuś dodać, aniżeli zabrać.yalla pisze: 24.03.2026, 15:51Pominę już fakt kolejnych bzdur nawypisywanych o Błękitnych Orneta, ale tu chyba jakieś braniewskie lobby działa ;)
Wymieniałeś się kiedyś zdjęciami? Jeśli tak, wiesz doskonale, jak one niedokładnie były opisywane. Czasem ktoś odbijał foto po latach i wpisywał sezon, z jakim kojarzył dane zdjęcie. Niekoniecznie odpowiadało to rzeczywistości. W takich tematach jestem zależny od otrzymanego materiału. Fizycznie i czasowo nie jestem w stanie tego weryfikować. Musiałbym mieć w "TMK" etat. Tak nie jest.tak tylko pytam pisze: 25.03.2026, 13:20plemplem81 zdjęcia Unii Tarnów w Old School, to są fotki z lat 2000-2003, nie żaden 98/99.Skąd Ty to wziąłeś ?
Skoro już poruszyłeś temat podpisywanych zdjęć, to aż dziw, że pojawiły się w ostatnim czasie głosy krytyki wszelakiej (mniej lub bardziej trafnej), ale nie pojawiło się coś, co uważam za swoją wielką wtopę. Określenie fotek z dymu Polonia-Legia na sezon 1998/1999 to moja osobista porażka. Zawarte w tej galerii zdjęcia nie pochodzą z rzeczonego sezonu. Mało tego - są one kompilacją dwóch odrębnych awantur. Przepraszam wszystkich zainteresowanych (uczestników) i Czytelników za ten błąd. On nie powinien był się w ogóle pojawić. I dziękuję wszystkim tym, którzy dali mi o tym znać, choć już nie było czego zbierać po wydruku numeru.
No dobrze. Rzuciłeś osądem. To teraz odkrywam karty. Dawaj po kolei numer po numerze i podawaj te farmazony. Dam ci miesiąc czasu na ogarnięcie tematu, powinno wystarczyć. Zaczynamy 28 marca, więc do końca kwietnia zrób takie zestawienie i wrzuć je tutaj, żeby wszyscy widzieli kontynuację tematu i potwierdzenie ferowanego przez ciebie wyroku. Odniosę się do każdej bzdury. I wezmę taką na klatę, przeproszę. Ale chcę to zobaczyć. Skoro wrzuciłeś osąd, a wiadomo, co jest za bezpodstawne oskarżenia (wiesz?), to ja przyjmuję, że jak do końca kwietnia nie podasz tych wyszczególnień z bzdurami numer po numerze (to jest kwestia klucz!), uznać ciebie będzie można za farmazona. Deal?tak tylko pytam pisze: 25.03.2026, 13:20Niestety, ale w ostatnich latach w TMK pojawiło się mnóstwo bzdur.W zasadzie czasem numer po numerze to jakieś farmazony były.Ja rozumiem, że oczywiście można się pomylić, coś nie do końca wiedzieć, ależ ile razy ?
yalla pisze: 24.03.2026, 15:51plemplem - pomimo całego szacunku do niego za to co robi i jaką ma wiedzę - ma taką manierę, że jak on sobie coś wyobrazi, że tak jest, to tak musi być i już, c*** ze zdaniem innych.
Dokładnie. Jestem człowiekiem stawiającym sobie celem i dążącym do ich realizacji za niemalże wszelką cenę. Jestem nieugięty w swoich przekonaniach. To nazywa się też upartość. Gdyby nie ona, dziś o "TMK" pisalibyśmy w czasie przeszłym. A jeszcze chwilę tu pobędziemy.
To, co poruszyłeś wiąże się poniekąd z pewną metodologią postępowania z wrzucanymi fotami do serii Aktywne ekipy. Staram się prezentować charakterystyczne zdjęcia, a foty ekip, które są mojego autorstwa z jeżdżenia z dawnych lat po stadionach wrzucam bez opamiętania. Nie są one podpisane, więc które to, wiem tylko ja i obserwatorzy mojego profilu na fejsie :). Taka próżno-hedonistyczna (w tym elemencie) moja natura.
O sprawie wiesz z internetu. Ja z ludźmi z Drwęcy rozmawiałem. Taka różnica między nami. Tak - czuję miętę przez rumianek do ekipy Drwęcy, bo są przykładem ludzi, których w życiu stawiam na piedestale - są kurewsko pracowici i dążący do celu. Nie poddają się z byle powodu. Rusz trochę głową człowieku. Jeśli pół roku temu w młynie wystawiali 250 osób i jechali w 60 osób na Stomil Olsztyn, to co tam musiało się podziać, że takie decyzje podjęto? I zdania nie zmieniam - na warunki województwa warmińsko-mazurskiego Drwęca Nowe Miasto Lubawskie to wciąż silna ekipa. Z wielką wykonaną pracą u podstaw.yalla pisze: 24.03.2026, 15:51Od dawna czuł mietę do Drwęcy, a opis Drwęcy w TMK to po prostu wielkie ochy i achy, mimo że regres Drwęcy NML widać od co najmniej pół roku. Najśmieszniejsze jest to, że dosłownie w dniach pojawienia się TMK na półkach sklepów pojawia się informacja o końcu zgody Olimpii Grudziądz z Drwęca NML oraz zawieszeniu jakiejkolwiek działalności fanów Drwęcy. Tymczasem czytelnicy najnowszego TMK dalej mogą sobie poczytać o sile i mocy Drwęcy :)))
A co? Miałem przyklasnąć zdaniu Spartan, że Drwęca nie jest ekipą? Nie zgadzałem się z ich poglądem i podczas naszej rozmowy, i dziś. "Potwierdza Sparta" - ich zdanie jest prawdą objawioną?yalla pisze: 26.03.2026, 21:15Chodzi mi o logikę redaktora - najpierw wchodzi w polemikę ze Spartą Brodnica w wywiadzie, nie wierząc że Drwęca taka mocna nie jest, co potwierdza Sparta.
Wchodzisz w taki sam układ, jak typ tak tylko pytam? "Tam też pewnie same bzdury" - no więc dawaj. Też potrzebujesz miesiąca?yalla pisze: 26.03.2026, 21:15I człowiek po czymś takim stwierdza, że szkoda czytać inne opisy i inne takie, bo tam też pewnie same bzdury.
Odnośnie do twojej osoby jeszcze chcę słowo wtrącić, bo jesteś przypadkiem, jakich ja, fanatyk z derbowego miasta z ekipy o przejebanych warunkach do egzystencji, nie znoszę. Mieszkasz pod Lubawą, w zajebiście komfortowych warunkach dla kreowania wiary w wielki klub, a masz czelność wypowiadać się mentorskim tonem w kwestii wyczynów na ulicach Warszawy w wykonaniu kibiców Polonii Warszawa. Chooja wiesz o życiu w mieście derbowym, a zabierasz głos. Upadek. Nie sil się na klarowanie tego tematu, nawet nie podejmuję go z tobą w dalszych wpisach.
Na koniec jeszcze taka luźna obserwacja. Ostatnie dwie strony to głównie zarzuty, pretensje, oskarżenia. W tym czasie (te wpisy zajęły ponad 2 miesiące) pojawiły się numery "TMK" z wywiadami z ekipami Hutnika Kraków, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski i GKM Grudziądz. Jedne z lepszych rozmów w historii "TMK". Szczegółowe, opisujące mnóstwo zdarzeń, a w przypadku Hutnika i GKM-u obrazujące walkę derbową - najtrudniejszą z możliwych. Nie padło ANI JEDNO słowo pochwały, wykonania dobrej roboty. Za to poszły pociski o:
- podwyżkę ceny o 5 zł i przymus (?) wyjebania 2 dych miesięcznie (!), żeby zakupić "TMK",
- braku info o przybitej przyjaźni, pomimo że ekipy zrobiły to bez podawania tego do publicznej wiadomości (no więc w "TMK" powinien być wyłam),
- opis ekipy (kinder gangu, ekipki, bandy chooja) Warmii Olsztyn,
- lewackie zdjęcie Mazura Ełk,
- pojawienie się w dziale Aktywne ekipy opisu ekip (ekipek, band chooja), które już od roku czy dwóch nie działają,
- docenienie pracowitości i rozwoju ekipy spod palców typa, którego wrogo nastawiona ekipa pojawia się i znika niczym Józek z gniota zespołu Bajm,
- źle podpisane sezony na zdjęciu - czyli nie 1998/1999, a kilka lat później.
Wierzyć się nie chce, jakim my jesteśmy zjebanym narodem, pełnym malkontentów, maruderów, narzekaczy i szczekaczy. Do wyrzygu.
Na dodatek jest tu nawet jeden zboczeniec, który tasuje się pod otyłych facetów. Mordo, ja całe życie spółkowałem i czynię to wciąż tylko z kobietami. Jak chcesz uprawiać jakieś wynaturzenia, to musisz iść starać się opierdolić kabla komuś innemu. Tylko adoruj mniej nachalnie, bo każdy cię odrzuci, nawet z twoją aparycją Apolla.
Dobra, chyba dość na dziś. 2 godziny ślęczałem nad tym postem. A już mógłbym opisać w tym czasie jakąś ekipę z województwa lubelskiego, bo właśnie ono jest rozpracowywane do Aktywnych ekip :). Ostatnio miewam bardzo mało wolnego czasu w życiu, ale to forum oczywiście czytam. Jest jak karma i idealnym przyjacielem do każdej porannej kawusi. Z racji wybitnego natłoku życiowych obowiązków i permanentnego braku czasu do każdego z Was "Bywaj zdrów!".

-
ziomal1910
Ale się mocno kolega spiał że mu żyłka w du... peknie
Gruba ruro, zboczona może jesteś ty. Zabunkrowany przegryw pisze z pozycji jakiegoś kumatego kumacza a jesteś na liścia, tłusty gnoju. Pouczać to tam możesz synalka najwyżej. Może powiesz jaką przemowę dałeś do swoich kolegów z szombierek? Pogoniony jesteś nawet na takiej bandzie meneli jak szombry więc sklejaj dziursko i słuchaj mądrzejszych.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
PlUmpLuM81 i jego wstępniak
Walnął wstępniak, że starczy do końca roku lektury :)
Wszystkim każesz nie kupować i skończy się tak, że jak nakład spadnie to będziesz redagować za zero, bo wcześniej twierdziłeś iż za darmo redagować i zadawać pytań na wywiadach nie będziesz. Jak na zero to znowu będzie można mówić, że robisz to z pasji xD.
Wszystkim każesz nie kupować i skończy się tak, że jak nakład spadnie to będziesz redagować za zero, bo wcześniej twierdziłeś iż za darmo redagować i zadawać pytań na wywiadach nie będziesz. Jak na zero to znowu będzie można mówić, że robisz to z pasji xD.
-
plemplem81
My kolegami to nie będziemy nigdy. Wyjaśnił cię chłop z twojej własnej ekipy i dodawać nic nie trzeba. Po co ty się tu udzielasz, jak ludzie z twojej własnej grupy kibicowskiej, mający głos decyzyjny każą twoje zdanie traktować jako nieważne? Plują ci na ryj, a ty mówisz, że deszcz pada. Ciekawy fetysz.
Czekałem na tego typu twój wysryw zboczeńcu podniecający się otyłymi facetami. Tu masz c(e)p(ie)casual zaznaczone strzałką, gdzie w młynie stałem tydzień temu w meczu z Cidrami. j**** cię, pomawiaczu.cpcasual pisze: 28.03.2026, 10:23Gruba ruro, zboczona może jesteś ty. Zabunkrowany przegryw pisze z pozycji jakiegoś kumatego kumacza a jesteś na liścia, tłusty gnoju. Pogoniony jesteś nawet na takiej bandzie meneli jak szombry.

Dwa wpisy, dwa od życiowych i nic nie znaczących przegrywów. Pośród czytających to forum normalsów, których jest wcale niemało, jak widać największy ruch robią spierdoliny. Pora dychnąć z logowaniem od tej miejscówki jednak na dużo więcej, niż tylko dwa miechy.

Plem, olej tych przegrywów, rób swoje.
20pln tyle kosztuje teraz jedno piwo w knajpie...nie do wiary.
a na to też poczekam
tak tylko pytam pisze: śr mar 25, 2026 1:20 pm
Niestety, ale w ostatnich latach w TMK pojawiło się mnóstwo bzdur.W zasadzie czasem numer po numerze to jakieś farmazony były.Ja rozumiem, że oczywiście można się pomylić, coś nie do końca wiedzieć, ależ ile razy ?
No dobrze. Rzuciłeś osądem. To teraz odkrywam karty. Dawaj po kolei numer po numerze i podawaj te farmazony. Dam ci miesiąc czasu na ogarnięcie tematu, powinno wystarczyć. Zaczynamy 28 marca, więc do końca kwietnia zrób takie zestawienie i wrzuć je tutaj, żeby wszyscy widzieli kontynuację tematu i potwierdzenie ferowanego przez ciebie wyroku. Odniosę się do każdej bzdury. I wezmę taką na klatę, przeproszę. Ale chcę to zobaczyć. Skoro wrzuciłeś osąd, a wiadomo, co jest za bezpodstawne oskarżenia (wiesz?), to ja przyjmuję, że jak do końca kwietnia nie podasz tych wyszczególnień z bzdurami numer po numerze (to jest kwestia klucz!), uznać ciebie będzie można za farmazona. Deal?
20pln tyle kosztuje teraz jedno piwo w knajpie...nie do wiary.
a na to też poczekam
tak tylko pytam pisze: śr mar 25, 2026 1:20 pm
Niestety, ale w ostatnich latach w TMK pojawiło się mnóstwo bzdur.W zasadzie czasem numer po numerze to jakieś farmazony były.Ja rozumiem, że oczywiście można się pomylić, coś nie do końca wiedzieć, ależ ile razy ?
No dobrze. Rzuciłeś osądem. To teraz odkrywam karty. Dawaj po kolei numer po numerze i podawaj te farmazony. Dam ci miesiąc czasu na ogarnięcie tematu, powinno wystarczyć. Zaczynamy 28 marca, więc do końca kwietnia zrób takie zestawienie i wrzuć je tutaj, żeby wszyscy widzieli kontynuację tematu i potwierdzenie ferowanego przez ciebie wyroku. Odniosę się do każdej bzdury. I wezmę taką na klatę, przeproszę. Ale chcę to zobaczyć. Skoro wrzuciłeś osąd, a wiadomo, co jest za bezpodstawne oskarżenia (wiesz?), to ja przyjmuję, że jak do końca kwietnia nie podasz tych wyszczególnień z bzdurami numer po numerze (to jest kwestia klucz!), uznać ciebie będzie można za farmazona. Deal?
-
ziomal1910
Gosciu kto mnie wyjasnil cos ci sie pojebalo parówo.zobacz cienki bolku ile osob toobie jedzie po rajtach...az mi cie szkodz...plemplem81 pisze: 28.03.2026, 11:30My kolegami to nie będziemy nigdy. Wyjaśnił cię chłop z twojej własnej ekipy i dodawać nic nie trzeba. Po co ty się tu udzielasz, jak ludzie z twojej własnej grupy kibicowskiej, mający głos decyzyjny każą twoje zdanie traktować jako nieważne? Plują ci na ryj, a ty mówisz, że deszcz pada. Ciekawy fetysz.
Czekałem na tego typu twój wysryw zboczeńcu podniecający się otyłymi facetami. Tu masz c(e)p(ie)casual zaznaczone strzałką, gdzie w młynie stałem tydzień temu w meczu z Cidrami. j**** cię, pomawiaczu.cpcasual pisze: 28.03.2026, 10:23Gruba ruro, zboczona może jesteś ty. Zabunkrowany przegryw pisze z pozycji jakiegoś kumatego kumacza a jesteś na liścia, tłusty gnoju. Pogoniony jesteś nawet na takiej bandzie meneli jak szombry.
Dwa wpisy, dwa od życiowych i nic nie znaczących przegrywów. Pośród czytających to forum normalsów, których jest wcale niemało, jak widać największy ruch robią spierdoliny. Pora dychnąć z logowaniem od tej miejscówki jednak na dużo więcej, niż tylko dwa miechy.
-
futbolowypatriota
plemplem81, nie przejmuj sie tymi tłukami wyzej.
Dobra robote robisz i kapelusze z glowy przed Toba.
Dobra robote robisz i kapelusze z glowy przed Toba.
@plemplem81:
1) Nie mieszkam pod żadną Lubawą, do tego miasta mam kilka godzin jazdy autem. Mieszkam w mieście derbowym od urodzenia :) Przecież w jednym z wątków już sypnąłeś pierwszą literą mojej ksywy (podejrzewam że zadziałały wspólne kontakty w Bytomu i na Górnym Śląsku), zatem myślałem że wiesz skąd jestem. A to, że interesuję się mocno Lubawą (aktywnie) i ogólnie warmińsko-mazurskim + pewnymi pobliskimi miejscowościami kuj-pom. to inna sprawa.
Komentarze o "ludziach myślących i cepach" pominę. Poleciałeś z jakąś teorią "aktywnych i wymarłych ekip", która jest tak pokręcona że ciężko ją zrozumieć. Na moją prostą logikę - Motor Lubawa działa jak na swoje możliwości i tyle i jest jak najbardziej aktywny, zasługiwałby na znalezienie się na tej mapce. Młyny u siebie od kilku sezonów, oprawy, zaliczane często wyjazdy + czasem z pirotechniką nawet w jakichś wioskach, wyjazd na zakazie do Jezioraka w tym sezonie w 30 osób. Do tego aktywność na Legii, sekcjach i jej zgodach jako FC. Serio, nie warto było?
2) Drwęca NML - tak, to super sprawa co zrobili (a raczej zrobił) na te 2-3 sezony, z miasta 10 000 osób - naprawdę kozacką ekipę, i ultrasowsko i w tej "innej dziedzinie". Coś czego pobliski Motor z miasta o podobnej liczbie ludności nie zrobił nigdy w podobie. Ale teraz rodzi się pytanie - Drwęca zrobiła to na 2-3 lata a dziś ich nie ma i na odrodzenie są raczej marne szanse, raczej wszystko wróci do czasów "Finishparketu", gdzie zapewne dobrze wiesz jak wyglądali. Nie ma ich. A ten Motor od lat 90' działa - raz lepiej, raz gorzej, z przestojami, czy latami prosperity podczas gry w lidze z ŁKS-em czy Widzewem. Mamy 2026 rok i nadal są, istnieją. I kto jest lepszy, ten co trwa od lat 90' do dziś, czy ten kto stworzył coś na chwilę? Kwestie NML/Grudziądz znam nie z "internetu", już tak mi nie umniejszaj.
3) Nie rób wycieczek do mnie, tylko zrozum, że czasem wchodzę z Tobą w dyskusję i tyle. Zostawiłem Ci kiedyś priv w jakich tematach mogę wnieść wartość do TMK i TMK+, ale że temat olałeś, to poszedł on online gdzieś indziej. Broń Boże nie pogniewałem się, nie mam żalu - to Twoja gazeta, Ty dobierasz sobie korespondentów i współpracowników. Akurat w temacie war-maz. moglem dac Ci dobry wkład do kilku ekip, wiedziałeś gdzie podbić, no ale nie, luz. Pewnie podniosłoby to jakość kilku opisów. Błękitni Orneta są cięci już na pewne tematy, ale czy oleją Cię i TMK czy siądą do sprostowania to już ich sprawa.
I nie gadaj, że nikt Cię nie chwalił, bo byłem pierwszy do obrony podniesienia ceny gazety, i nadal uważam że robisz świetną robotę. Tylko po prostu czasami mógłbyś nabrać pokory, odstawić na bok sympatie i antypatie, i tyle.
1) Nie mieszkam pod żadną Lubawą, do tego miasta mam kilka godzin jazdy autem. Mieszkam w mieście derbowym od urodzenia :) Przecież w jednym z wątków już sypnąłeś pierwszą literą mojej ksywy (podejrzewam że zadziałały wspólne kontakty w Bytomu i na Górnym Śląsku), zatem myślałem że wiesz skąd jestem. A to, że interesuję się mocno Lubawą (aktywnie) i ogólnie warmińsko-mazurskim + pewnymi pobliskimi miejscowościami kuj-pom. to inna sprawa.
Komentarze o "ludziach myślących i cepach" pominę. Poleciałeś z jakąś teorią "aktywnych i wymarłych ekip", która jest tak pokręcona że ciężko ją zrozumieć. Na moją prostą logikę - Motor Lubawa działa jak na swoje możliwości i tyle i jest jak najbardziej aktywny, zasługiwałby na znalezienie się na tej mapce. Młyny u siebie od kilku sezonów, oprawy, zaliczane często wyjazdy + czasem z pirotechniką nawet w jakichś wioskach, wyjazd na zakazie do Jezioraka w tym sezonie w 30 osób. Do tego aktywność na Legii, sekcjach i jej zgodach jako FC. Serio, nie warto było?
2) Drwęca NML - tak, to super sprawa co zrobili (a raczej zrobił) na te 2-3 sezony, z miasta 10 000 osób - naprawdę kozacką ekipę, i ultrasowsko i w tej "innej dziedzinie". Coś czego pobliski Motor z miasta o podobnej liczbie ludności nie zrobił nigdy w podobie. Ale teraz rodzi się pytanie - Drwęca zrobiła to na 2-3 lata a dziś ich nie ma i na odrodzenie są raczej marne szanse, raczej wszystko wróci do czasów "Finishparketu", gdzie zapewne dobrze wiesz jak wyglądali. Nie ma ich. A ten Motor od lat 90' działa - raz lepiej, raz gorzej, z przestojami, czy latami prosperity podczas gry w lidze z ŁKS-em czy Widzewem. Mamy 2026 rok i nadal są, istnieją. I kto jest lepszy, ten co trwa od lat 90' do dziś, czy ten kto stworzył coś na chwilę? Kwestie NML/Grudziądz znam nie z "internetu", już tak mi nie umniejszaj.
3) Nie rób wycieczek do mnie, tylko zrozum, że czasem wchodzę z Tobą w dyskusję i tyle. Zostawiłem Ci kiedyś priv w jakich tematach mogę wnieść wartość do TMK i TMK+, ale że temat olałeś, to poszedł on online gdzieś indziej. Broń Boże nie pogniewałem się, nie mam żalu - to Twoja gazeta, Ty dobierasz sobie korespondentów i współpracowników. Akurat w temacie war-maz. moglem dac Ci dobry wkład do kilku ekip, wiedziałeś gdzie podbić, no ale nie, luz. Pewnie podniosłoby to jakość kilku opisów. Błękitni Orneta są cięci już na pewne tematy, ale czy oleją Cię i TMK czy siądą do sprostowania to już ich sprawa.
I nie gadaj, że nikt Cię nie chwalił, bo byłem pierwszy do obrony podniesienia ceny gazety, i nadal uważam że robisz świetną robotę. Tylko po prostu czasami mógłbyś nabrać pokory, odstawić na bok sympatie i antypatie, i tyle.
Był na meczu.
Ja TMK kupuje już głównie dla wywiadów, czyli w sumie 20 zł daje za przeczytanie wywiadu plus jakieś tam ciekawsze artykuły, ale w ogóle tych 20 zł nie żałuję. Tak jak napisałeś, jedyna gazetka kibicowska, warto pomóc redakcji w jej utrzymaniu.Oldfreak pisze: 28.03.2026, 13:38 Jak TMK przestanie się ukazywać to będziecie płakać.Zostaną wam kibice.net
20 zł na miesiąc za jedyne kibicowskie pisemko.Naprawde fortuna...
Aktualnie czytam ostatni numer.Wywiad jak zwykle na koniec.
Znienawidzeni i Dumni
Ruch Radzionków
Ruch Radzionków
Jakos 80 % kibicow juz dawno olało gazetke TMK i jakos żyją . Ja ostatni numer kupilem z 7 lat temu a zbierałem ziny i TMK od 95r. Jest za drogo i tyle wszystko tez jest na necie.Oldfreak pisze: 28.03.2026, 13:38 Jak TMK przestanie się ukazywać to będziecie płakać.Zostaną wam kibice.net
20 zł na miesiąc za jedyne kibicowskie pisemko.Naprawde fortuna...
Aktualnie czytam ostatni numer.Wywiad jak zwykle na koniec.
-
ziomal1910
Ja ostatnie tmk kupilem 4 lata temu i jest ok