piącha pisze: 28.02.2026, 17:56
ten cały " Kajfasz " co się przerzucił z Kolejarza Stróże na Wisłę to ma czyste papiery?
On najpierw jeździł na Glinik, potem działał na Kolejarzu Stróże.A następnie przerzucił się na Wisłę.Na Wiśle przyjmowanie przerzutów to norma, ale od zawsze wypominają to Cracovii.
Po drodze były jeszcze: Sandecja, Unia T, Legia Warszawa, Anwil Włoclawek, Berserkers Szczecin, Virtus Pro 😉
Cracovia jest czysta etnicznie i sprawdza papiery swoim trzy pokolenia wstecz i kolor skóry i rodowód 😅 Ajax tylko troche cynamonowy, kicior gang teoche nieczysty a przerzuty? Nigdy nie było przecież 🤣
cpcasual pisze: 01.03.2026, 09:14
Wisła i Cracovia tolerowała przerzutów. Teraz będziecie się kłócić debile kto więcej 😅
Wiadome, że i Wisła i Cracovia przyjmowała przerzutów, choć to Pasy w pewnym okresie robili to hurtowo. A jeśli chodzi o Hutnik to ktoś może kojarzy czy były tam jakieś przypadki, ale zakładam, że to sporadycznie jeśli już.
cpcasual pisze: 01.03.2026, 14:35
Napewno czołowe postaci z hksu przeszły na pasy a czy na wisle też to niech ktoś z krakowa się wypowie
w zeznaniach miska i potem w necie lecialo info ze SKOPEK z WSH (osoba pewnie w top 5/10 WSH) to przerzut z Hutnika, który później brał udział w polowaniach na decyzyjnych HKS.
Był też taki, co się najebał, zapomniał że się przerzucił i śpiewał że Wisła to jest potęga;).
W skrócie, to licząc wszystkich łebków, to z kilkaset osób przerzuciło się z Wisły na sąsiadkę.
Ile z Hutnika to ktoś od nich musiał by się wypowiedzieć.
Zgredek1906 pisze: 25.02.2026, 06:18
Sandro88 nie ma sensu już z Tobą dyskutować bo widzę że żyjesz w jakimś alternatywnym świecie..
No to nie dyskutuj ze starym piernikiem. Ja mam swoje racje a Wy swoje. Moje będą moje a Wasze wasze. Widziałem tydzień temu jaką "potęgą" jesteście będąc na meczu na "e stadio" w Nowym Targu. Żal i rozpacz. Ale powodzenia w lizaniu d*** Unii Oświęcim. Powiedz no mi gdzie Twoich kolegów z "wieśniackiego" Podhala mogę spotkać? Jednego spotkałem, piliśmy piwo, miał patriotyczną bluzę, smycz i czapkę Wisły i dresowe spodnie Hugo Boss. Jak się zapytałem co w tym "stroju" nie pasuje to nie wiedział co odpowiedzieć. Tak że pogodziłem się z tą zmianą pokoleń bo jesteście beznadziejni
Masz na myśli to że Hugo Boss współpracował tam z nazistami 100 lat temu czy po prostu sam fakt że dresy HB są wieśniackie? Jesli to pierwsze to powodzenia jeśli chcesz wszystko analizować pod tym kątem 😅 Oczywiście nie zamierzam nikogo bronić, ale ty chyba nadal nie rozumiesz że to dwie różne ekipy, znaczy się pardon.. na Podhalu nie nazwałbym tego ekipy, z resztą tak jak wspomniałeś, tam po prostu czasem się pojawiają osoby które jeżdżą na Wisle które przychodzą obejrzeć piłkę czy wspierać lokalny klub.. Masz pewnie jakieś social media to zerknij jak się prezentowali na ostatnim meczu albo w Bratysławie bo widziałem że też
coś dodali..Mocno się zafiksowałeś na nich i troszkę zatraciłeś taki rozsądny pogląd na to jak to wygląda.
Zgredek1906 pisze: 02.03.2026, 20:12
Masz na myśli to że Hugo Boss współpracował tam z nazistami 100 lat temu czy po prostu sam fakt że dresy HB są wieśniackie? Jesli to pierwsze to powodzenia jeśli chcesz wszystko analizować pod tym kątem 😅 Oczywiście nie zamierzam nikogo bronić, ale ty chyba nadal nie rozumiesz że to dwie różne ekipy, znaczy się pardon.. na Podhalu nie nazwałbym tego ekipy, z resztą tak jak wspomniałeś, tam po prostu czasem się pojawiają osoby które jeżdżą na Wisle które przychodzą obejrzeć piłkę czy wspierać lokalny klub.. Masz pewnie jakieś social media to zerknij jak się prezentowali na ostatnim meczu albo w Bratysławie bo widziałem że też
coś dodali..Mocno się zafiksowałeś na nich i troszkę zatraciłeś taki rozsądny pogląd na to jak to wygląda.
Chłopcze zapraszam na priv, bo nie mam zamiaru tutaj rozpierdalać tematu. Chcesz podyskutować to możesz wysłać mi wiadomość. Ostatnie moje słowo jak chodzi o "kibolkę" w Nowym Targu. Bo jej nie ma. Priv
Zgredek1906 pisze: 25.02.2026, 06:18
Sandro88 nie ma sensu już z Tobą dyskutować bo widzę że żyjesz w jakimś alternatywnym świecie..
No to nie dyskutuj ze starym piernikiem. Ja mam swoje racje a Wy swoje. Moje będą moje a Wasze wasze. Widziałem tydzień temu jaką "potęgą" jesteście będąc na meczu na "e stadio" w Nowym Targu. Żal i rozpacz. Ale powodzenia w lizaniu d*** Unii Oświęcim. Powiedz no mi gdzie Twoich kolegów z "wieśniackiego" Podhala mogę spotkać? Jednego spotkałem, piliśmy piwo, miał patriotyczną bluzę, smycz i czapkę Wisły i dresowe spodnie Hugo Boss. Jak się zapytałem co w tym "stroju" nie pasuje to nie wiedział co odpowiedzieć. Tak że pogodziłem się z tą zmianą pokoleń bo jesteście beznadziejni
Pytałem wcześniej, ale olałeś. Pytam z czystej ciekawości. Ile Was w szczytowym okresie było? Ilu regularnie wspomagało Lechię? I jaki był rekordowy wyjazd na Lechie (może być mecz domowy)?
sandro88 Nowy Targ, to taka metropolia, że powinni zmienić nazwę na Nowy Jork. Wszędzie w koło widzisz wieśniaków, ale zdradzę Ci sekret. Dla takiego Krakowa, czy Gdańska też jesteście wieśniakami, ale jak tylko czujesz się tym dowartościowany, to proszę bardzo.
Na Polonii Bytom jakas nowa moda na czapki Anty Wisła czy po prostu jest to efekt celowy by sie zblizyc do Cracovii ?
Za tydzien derby Polonii z Ruchem Chorzow i tez takie czapy bedą czy juz bedzie za ciepło ? https://zapodaj.net/plik-uyaPZhoJ0Z
Pół polski lata w gadżetach anty Wisła. Popularna ta Wisła. Bardzo dobrze, bo umacniają wiare na Wiśle oraz nieświadomie robią na nią mode. Tak to juz działa, że wszystko co zakazane, to przyciąga nowych ludzi. Tak trzymać Panowie :)
Taksepatrze pisze: 03.03.2026, 12:38
Pół polski lata w gadżetach anty Wisła. Popularna ta Wisła. Bardzo dobrze, bo umacniają wiare na Wiśle oraz nieświadomie robią na nią mode. Tak to juz działa, że wszystko co zakazane, to przyciąga nowych ludzi. Tak trzymać Panowie :)
Przez to, że ziomek z Bytomia czy Wejherowa ubierze bluzę Anty Wisła przyciągnie nowych ludzi na Wisłę? Ciekawa teoria 🙂
Mordo przez wszechobecną na każdym kroku mode na (Anty) Wisłe, nie tylko w Bytomiu i Wejcherowie :) Ciesze sie, że moja opinia wzbudzila ciekawość. Pozdrawiam.
Przecież na teledysku typów z Cracovii jest Daniel z PB i nie przeszkadza mu czapeczka Tychów i pozdrowienia dla mordercy Wojtasa (na początku jego syn "trzymaj się tato" ) swoją drogą ostra patologia
Taksepatrze pisze: 03.03.2026, 13:36
Mordo przez wszechobecną na każdym kroku mode na (Anty) Wisłe, nie tylko w Bytomiu i Wejcherowie :) Ciesze sie, że moja opinia wzbudzila ciekawość. Pozdrawiam.
Bzdura. Kiedyś może i tak, ale obecnie lepiej/ wygodnie jest sympatyzować z kimś "popularnym" niż dla zasady iść pod prąd. Wisła obecnie ma tak ujową opinię pod każdym względem, że raczej wszystko idzie w czymś zupełnie przeciwnym.
najsmieszniejsze jest to, ze ten symbol wymyslili ,pedofil t,i konfident m,jak sami twierdza kibice Pasow,a teraz oni je nosza a do tego sztywna i prubojaca narzucac zasady innym kibicowska Polska zaczyna biegac w logo pedofila i kapusia.Komedia
Bzdura. Kiedyś może i tak, ale obecnie lepiej/ wygodnie jest sympatyzować z kimś "popularnym" niż dla zasady iść pod prąd. Wisła obecnie ma tak ujową opinię pod każdym względem, że raczej wszystko idzie w czymś zupełnie przeciwnym.
I dlatego Wisła grając z takim Zniczem Pruszków w 1 lidze wykręca lepszą frekwencje niż np Lech Poznań w meczu na szczycie ekstraklasy?
A co do mody na to logo anty-Wisły u jakichś losowych ekip to jest to całkiem ironiczne, że ci wielcy 'zasadowcy' aby pokazać swoje wielkie moralne oburzenie o "nożowników" używają symbolu grupy która nożownictwo na masową skalę w Krakowie wprowadziła i ma na koncie najwięcej zabitych kibiców.
I dlatego Wisła grając z takim Zniczem Pruszków w 1 lidze wykręca lepszą frekwencje niż np Lech Poznań w meczu na szczycie ekstraklasy?
A co do mody na to logo anty-Wisły u jakichś losowych ekip to jest to całkiem ironiczne, że ci wielcy 'zasadowcy' aby pokazać swoje wielkie moralne oburzenie o "nożowników" używają symbolu grupy która nożownictwo na masową skalę w Krakowie wprowadziła i ma na koncie najwięcej zabitych kibiców.
Dokładnie. Najważniejsze, że jest grono osób, które na gadżetach z tym logo trzepie kasę 😉 Teraz popyt większy, kiedyś tylko stolica małopolski, dziś? Poznań, Gdynia, Kielce, Bytom, Nowy Sącz, Tarnów, Katowice, Zabrze - Nawet Wrocław i Gdańsk 😂
Kiedyś takie "emblematy" przeznaczone były dla nieprzypadkowych osób - dziś można uświadczyć w nich dzieciaki, nawet kilkuletnie 😄
Paradoks, że symbolem zasad stała się przekreślona biała gwiazda - wymyślona przez wiadomą osobę zwiazaną z ekipą co wprowadziła sprzęt i morderstwa na masową skalę w kibicowanie...
Rozróżniasz "uśpionych" kibiców, których interesuje tylko sport i wyniki do osób, które chcą robić coś więcej? Myślisz, że przekreślone gwiazdy dodatkowo motywują zwykłego kibica do przyjścia na mecz?
To prawda. Wisła ma fatalną opinię nawet w miastach i kręgach osób, które powiedzmy, że dawniej sympatyzowały z tym klubem i ich kibicami.
Dokładnie. Najważniejsze, że jest grono osób, które na gadżetach z tym logo trzepie kasę 😉 Teraz popyt większy, kiedyś tylko stolica małopolski, dziś? Poznań, Gdynia, Kielce, Bytom, Nowy Sącz, Tarnów, Katowice, Zabrze - Nawet Wrocław i Gdańsk 😂
Kiedyś takie "emblematy" przeznaczone były dla nieprzypadkowych osób - dziś można uświadczyć w nich dzieciaki, nawet kilkuletnie 😄
Paradoks, że symbolem zasad stała się przekreślona biała gwiazda - wymyślona przez wiadomą osobę zwiazaną z ekipą co wprowadziła sprzęt i morderstwa na masową skalę w kibicowanie...
Widać, że „młody” jesteś…
Masz rację - mój błąd. Gdynia zawsze dobrze żyła z pomysłodawcą tego logo - pdfem i konfiturą. Więc pewnie jako pierwsi dali mu zarobić kilkadziesiąt lat temu na tych pięknych gadżetach 🤣
Może nawet byli razem z nim i ekipą Lecha na wakajkach gdy Cracovia wieszała trans, że to konfitura? 🤪
Tymczasem tutaj macie rozkmine jak w więzieniu na koju a Metal sobie śmiga gdzie chce i jak chce i wrzuca nawet jakieś bzdury. Możecie mu pęto ssać jak się ustawicie w kolejce.
Tak tak wiem, to jest dziadzia którego młodzi bandyci nie będą bić bo mają zasady 😅
cpcasual pisze: 04.03.2026, 18:40
Tymczasem tutaj macie rozkmine jak w więzieniu na koju a Metal sobie śmiga gdzie chce i jak chce i wrzuca nawet jakieś bzdury. Możecie mu pęto ssać jak się ustawicie w kolejce.
Tak tak wiem, to jest dziadzia którego młodzi bandyci nie będą bić bo mają zasady 😅
Co ty masz z tym pętem jego? Chcesz to mu w koncu opierdol jak juz jestes blisko w kolejce.
Widzisz taki mocny i tak mocna ma ekipę, próbowali nawet raz robić podchody pod stadion, szybciej sie zawijała ta jego dziadkobanda anizeli przyszla.
Niech ze wrzuca swoje wywody i relacje z wycieczek na sociale, tylko tyle mu zostalo, no moze jeszcze podcast jako Narrator i nie picowanie się rozmówcom kim jest - stad każdy z nim gada. ( to potwierdzone przez jednego z jego rozmowcow, ktory wprost stwierdzil ze nie powiedział kim jest).
mateusznow pisze: 03.03.2026, 06:20sandro88 Nowy Targ, to taka metropolia, że powinni zmienić nazwę na Nowy Jork. Wszędzie w koło widzisz wieśniaków, ale zdradzę Ci sekret. Dla takiego Krakowa, czy Gdańska też jesteście wieśniakami, ale jak tylko czujesz się tym dowartościowany, to proszę bardzo.
Ale ja sobie wolę być wieśniakiem o PANIE z wielkiego postępowego miasta. Nie wiem za kim jesteś i z jakiego miasta jesteś, ale zapytaj się rodziców skąd pochodzą. Też Ci zdradzę sekret. WIEŚNIAK nie oznacza gdzie się ktoś urodził i mieszka, tylko to jak się zachowuje.
tak tylko pytam pisze: 01.03.2026, 07:20
On najpierw jeździł na Glinik, potem działał na Kolejarzu Stróże.A następnie przerzucił się na Wisłę.Na Wiśle przyjmowanie przerzutów to norma, ale od zawsze wypominają to Cracovii.
kolejność to pojebałeś, w wywiadach przed Gromdą przecież sam jak opowiadał o swoich początkach to było tylko o Kolejarzu
ale na fejsie " Charakterne Jaworzno " jak wrzucili plakat z jego nadchodzącą walką to takie kwiatki się pojawiły: https://zapodaj.net/images/0830dabdbabae.jpg
pojawiają się tego typu komentarze i w sumie to by się kleiło że gość wyjebał za granice
tylko że papierów nikt nie wrzuca albo nie podsyła Wiśle czy Szajce Holandia
więc albo papiery czyste albo nie tylko że Kolejarz / Glinik za słabi żeby z nim ruszyć?
to też tereny Sandecji która chwaliła się że owy osobnik miał z nią nieprzyjemności a oni akurat na Wisłę czy Szajke Holandia mają wyjebane więc jeśli gość zachował się niewporządku to czemu z nim nie jadą?
Faktycznie gruba afera skoro ktoś z anonimowego konta napisał komentarz na facebooku 🤣 papiery jak zwykle w bibliotece-prokuraturze zaginęły?
Skawiana pamiętacie? Wszystkie ekipy się podpisały i gromda go wywaliła - papierów do teraz nie ma a chłop zapraszał do siebie ma bramkę gdzie stał co tydzień, nikt nie podjechał a on sobie walczy w innej organizacji. Tyle to warte te internetowe farmazony 🫨
Kolejarz stróże czy inny Glinik to może ruszyć ale traktorem w pola. Rozbawiło mnie to, kolejarz stróże 😅 w sumie dziwne że tłuścioch z szombierek jeszcze wywiadu z nimi nie zrobił, zachwycając się w tekście nad piękną i malowniczą wsią stróże
Karpiu pisze: 08.02.2026, 22:31
Klauny z SH próbowali się zbliżyć do Wisłoki przez transparent "ŚP Fifi ŁHE" i tylko zrobili z siebie błaznów. Trochę śmieszne, że pucuja się do ekipy, która oficjalnie na ich za pajaców i FC Cracovii, której Wisłoka nienawidzi. Może masz rację, że jeśli by coś planowali to tylko tam, gdzie Cracovia im pozwoli czyli obóz Sandecja, Jasło, Mielec. Tylko pytanie czy ktoś by chciał trzymać z takimi petami, gdzie wiecznie śmierdzi aferami, nie ma praktycznie nikogo normalnego, a ich jedyna aktywność to pisanie głupot w sieci.
Ale to nie szkodzi. Tarnovia biega z przerzutem z Unii, który zrobił szpagat w sprawie pobicia kibica czy piłkarza Tovii
W dwóch twoich wypowiedziach pokazujesz, że c**** wiesz i do c**** sie nadajesz.
Idź sobie pajacu zrób zdjęcie na boisku w nocy albo w niedzielę rano gdzieś na wsi i nie zapomnij o napisaniu relacji. Serio cyrk Tarnovia tyle razy skompromitowany i nawet ośmieszony przez Dębno, że nie ma o czym gadać... Najlepiej jak Ty idioto wyzywać kogoś nie odnosząc się do argumentów. Tarnovia to żadna ekipa, zwykła zgraja ćpunów i kretynów pod butem Cracovii!! Zero i dno !!
cpcasual pisze: 04.03.2026, 22:46
Pod stadionem to jest was masa ale żeby do niego wyjść na ulicy przypadkowo to komu odwagi wystarczy 😀
Otoz w tej konkretnej sytuacji liczby były dosyć wyrównane jeśli nie z przewagą dziadkobandy i no nie pokazali sie ambitnie.
Ty myślisz ze nikt nie ma nic innego do robienia jak sledzenie sociali maliniakowej zeby cos wrzucił i lecieć zeby go zlapac, najwyrazniej ty nie masz innych zajęć w zyciu wiec jarasz sie tym co on wrzuca.
Grubas tyca tez taki mocny byl podobno a do konfrontacji tak na mieście jak i na skyboxie nie był ani skory ani chętny, odwagi oboje dostawali w momencie melanżów.