Małopolska kibolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Karpiu

Re: Małopolska kibolska

Post autor: Karpiu »

nieskumalemtypa pisze: 10.02.2026, 10:07 Karpik, a przyjedziesz do Tarnowa ?
A co zebrany znów jest kinder gang pod sądem? Czy przerzut konfident będzie czekać? Może do zobaczenia na kibicowskim szlaku... O ile wyjdziecie z piwnicy jak puści mefedron i ruszycie d*** gdzieś dalej niż Wasz stadion :)
iparts.pl
nieskumalemtypa

Post autor: nieskumalemtypa »

O to prosimy o informację jaką ekipę reprezentujesz
halodrol

Post autor: halodrol »

Pytanie może do hanysa? Od razu mówię, że bez napinki. Była sytuacja, którą jako małolat czytałem w FanŚląsku, więc mogło to być sporo przekoloryzowane, rok tak obstawiam może 1995-1996. Sandecja przyjechała na Huragan Waksmund z przekonaniem o swojej wybornej na tle wieśniaków bandzie a tymczasem cała wieś się zebrała odpowiedzieć na wasze zaczepki i w finale przed wpierdolem ratowaliście się skokami do Dunajca. Serio, bez szydery, po latach sobie takie coś przypomniałem.
Zgredek1906

Post autor: Zgredek1906 »

Nie wiem czy to nie był 97’ ;) akcja tak jak napisałeś chociaż według Sandecji walczyli oni i z miejscowymi i policja.
Jordan22

Post autor: Jordan22 »

halodrol pisze: 16.02.2026, 16:24 Pytanie może do hanysa? Od razu mówię, że bez napinki. Była sytuacja, którą jako małolat czytałem w FanŚląsku, więc mogło to być sporo przekoloryzowane, rok tak obstawiam może 1995-1996. Sandecja przyjechała na Huragan Waksmund z przekonaniem o swojej wybornej na tle wieśniaków bandzie a tymczasem cała wieś się zebrała odpowiedzieć na wasze zaczepki i w finale przed wpierdolem ratowaliście się skokami do Dunajca. Serio, bez szydery, po latach sobie takie coś przypomniałem.
Pisałem o tym kiedys jako ze moj wujek brał w tym udział. Tak po krotce. Sandecja przyjechała dosyc pozerskim składem czyli głownie gówniarze i kozaczyli bardzo. W końcu przyjechali na wioske wiec panoszyli sie bardzo. Pech dla nich ze urazili góralska dume. A górale tego nie lubia. Jak nigdy zebrali sie chłopy z całej wsi a nawet chyba paru z sąsiedniej. Zadna chuliganka bo tam czegos takiego nie znali. Normalne chłopy ale w łapie siła. i ruszyli na przyjezdnych ktorzy salwowali sie ucieczka niektórzy nawet w pław przez Dunajec. Sam wujek opowiadał jak w szale dopadl jakiegos gówniarza z Sandecji co miał kolczyka w uchu i zerwał mu razem z uchem. Potem po tych wydarzeniach głosno było od Podhala po Nowy Sącz. A ze czasy nie dzisiejsze to nikt nie umiescił nagrania na FB czy na innej platformie. Takie dzieje konca lat 90.
Timador

Post autor: Timador »

➡️Latem 1995 r. drużyna Huraganu Waksmund rozgrywała baraże Heleną Nowy Sącz o awans do IV ligi.
Na mecz do Nowego Sącza przyjechał autokar kibiców z Waksmundu. Niektórzy z nich posiadali nawet szaliki swojego klubu. Po przyjeździe na stadion zaczęli zaczepiać miejscowych. Wśród znaleźli się również kibice Sandecji. Helena w tamtym czasie była bardzo mocno zaangażowana w ruch kibicowski, mieli nawet okazałą flagę (jeśli ktoś z was ma fotkę, prosimy o przesłanie). Nie długo trzeba było czekać na reakcję. Nie były to jeszcze czasy telefonów komórkowych, więc jeden z „helleńskich” kibiców pojechał na rowerze po posiłki na osiedle Miellenium, skąd wieści rozeszły się po innych osiedlach. W momencie zebrała się około 30 osobowa grupa „mocniejszych wrażeń”. Ekipa pojechała autobusem MPK najpierw do rynku, skąd biegiem przez most kolejowy wpadli na stadion Heleny solidnie obijając kibiców z Waksmundu. Górale odgrażali się kibicom Sandecji że jak pojawią się w Waksmundzie, to ich… się z nimi policzą :)

➡️W rundzie jesiennej Sandecja grała z Huraganem u siebie. Kibice Sandecji mają w pamięci wydarzenia na Helenie, zmobilizowali się na to spotkanie. Jednak tego dnia „Górali” nie stwierdzono w Nowym Sączu.

➡️„Na ten mecz wybraliśmy się autobusem przegubowym w sile ok 150 osób + kilka osób samochodami. Byli z nami także fani GKS-u Tychy, oraz Czarnych Jasło. W drodze do Waksmundu chcieliśmy zatrzymać się po drodze we wiosce cygańskiej, ale kierowca się nie zatrzymał. W drodze oczywiście cały czas. Dojechaliśmy tam godzinę przed meczem. Wysiadamy z okrzykami na brudasów z Podhala i Waksmundu. W drodze na stadion była jeszcze przepychanka z miejscową psiarnią. Chamy nie chciały nas wpuścić na „stadion?” bez biletów, więc wyłamaliśmy bramę i obrzuciliśmy ich budynek klubowy kamieniami. Po dostaniu się do swojego sektora przyszedł nasz prezes prosząc nas, abyśmy nie robili zadymy w czasie meczu. I tak mecz się zaczął, spaliliśmy szalik w barwach Huraganu. Ich kibiców ani Podhala nie było widać, oprócz kilku dziewczyn, które coś tam śpiewały. W przerwie zaczęliśmy chodzić po stadionie i wtedy się zaczęło. Chamy zaczęły coś tam dymić do jednej z grupek, więc wszyscy z naszych ruszyli na nich z pałami, kamykami i koktajlami. Oni też rzucali do nas, ale zaraz uciekli. Sędzia dostał od jednego z naszych – „Ziziego” – kamykiem i powiedział, że nie będzie już prowadził meczu. Wtedy wyszliśmy ze stadionu, a naprzeciwko nas grupa ok. 100 policjantów + chamy. My od razu zaczęliśmy do nich rzucać czym popadnie. Kiedy przestaliśmy, oni rzucili się na nas, spychając połowę do wody. Na drugim brzegu szliśmy grupami do autobusu, tam już znowu były pały. Ok. 50 zawinęli, a reszta jakoś im się wymknęła. Po spisaniu zeznań policja puściła nas do domu, gdzie byliśmy następnego dnia rano”.
SĄDECKA DUMA
Miastoprojekt

Post autor: Miastoprojekt »

Gablota

Post autor: Gablota »

Ukrów mieć w ekipie to już poziom poniżej Radomiaka…
benoit

Post autor: benoit »

Na Wiśle to już tradycja przygarniania ukrow do siebie, niedawno złapano w Niepołomicach też ukra od nich.
Karpiu

Wielka sensacja, bo Cracovia nie toleruję kolorowych z Ajaxu?
Mlody95

Post autor: Mlody95 »

Gablota pisze: 18.02.2026, 17:13 Ukrów mieć w ekipie to już poziom poniżej Radomiaka…
Piętnastolatek biegający ze sprayem kilkadziesiąt km od krk to ekipa? 🤣 Chyba w twoich mokrych snach 😅
benoit

Mlody95 pisze: 18.02.2026, 18:25 Piętnastolatek biegający ze sprayem kilkadziesiąt km od krk to ekipa? 🤣 Chyba w twoich mokrych snach 😅
Ten pietnastolatek póżniej z FC z Rabki przejżdza na mecze Wisły, a jak już piszesz o "ekipie" krk to zapytaj z kim chłopaki na Nowej Hucie latają.
Mlody95

benoit pisze: 18.02.2026, 19:46
Mlody95 pisze: 18.02.2026, 18:25 Piętnastolatek biegający ze sprayem kilkadziesiąt km od krk to ekipa? 🤣 Chyba w twoich mokrych snach 😅
Ten pietnastolatek póżniej z FC z Rabki przejżdza na mecze Wisły, a jak już piszesz o "ekipie" krk to zapytaj z kim chłopaki na Nowej Hucie latają.
Na mecze przyjeżdża nawet kilkanaście tysięcy ludzi spoza krk, z fc pewnie kilka tys - każdy z nich to "ekipa"?
Nie obchodzi mnie z kim latają, mogą nawet na miotle do cynamonowych kolegów z amsterdamu 😉 jak myślisz, że ten małolat ze wschodu to jakiś ewenement na skale kraju to chyba cie rozczaruje, niestety nie 😊
kirkonq

Post autor: kirkonq »

Mlody95 pisze: 18.02.2026, 18:25
Gablota pisze: 18.02.2026, 17:13 Ukrów mieć w ekipie to już poziom poniżej Radomiaka…
Piętnastolatek biegający ze sprayem kilkadziesiąt km od krk to ekipa? 🤣 Chyba w twoich mokrych snach 😅
akurat jednego w DFH faktycznie mają tylko nie mam wiedzy jak dlugo jest w Polsce... :D
benoit

Mlody95 pisze: 18.02.2026, 20:11 Na mecze przyjeżdża nawet kilkanaście tysięcy ludzi spoza krk, z fc pewnie kilka tys - każdy z nich to "ekipa"?
Nie obchodzi mnie z kim latają, mogą nawet na miotle do cynamonowych kolegów z amsterdamu 😉 jak myślisz, że ten małolat ze wschodu to jakiś ewenement na skale kraju to chyba cie rozczaruje, niestety nie 😊
To tylko świadczy o polskich ekipach, jak i to ze już nie za wiele ludzi w Europie szanuje polska scene, ale raczej sami sobie zapracowali pewnymi ruchami.
sandro88

Post autor: sandro88 »

piącha pisze: 08.02.2026, 21:44
Rodowity1928 pisze: 08.02.2026, 21:04 Uwielbiam takie łapanie za słówka ;) kolego do nikogo nie wzdycham. Moje serce jest zajęte od lat ;)
Napisałem wyraźnie że bardzo dobrze wspominam zarówno Glinik jak Okocimski tak samo ludzi z którymi działałem z Wisły przy okazji poczatków układy - zgody ( nazywajcie jak chcecie)
Dam ci taki przykład. Starzy kibice Tarnovi lali się zarówno z Sandecja jak i Wisłoką. Dziś w obu przypadkach jest neutral a z Wisłoka co nie jest tajemnicą nasi lokalni rywale żyją w dobrej nieoficjalnej komitywie co tylko pokazuje że za kilka lat wszystko w małopolsce będzie możliwe nawet sojusze które padły lub za chwilę padną ;)
Nikt nas z podkarpackiej układanki nie wyrzucał. Reska poszła w swoją stronę a my w swoją. Zakończenie układu z chłopakami z Sanoka było konsekwencją zakończenia układu z Resovią.
Nie myślałem, że mój klub wzbudza takie emocje - temat wyraźnie odżył ;) Kto potrafi na wszystko spojrzeć z szerszej perspektywy ten wie że nie takim ekipom zdarzały się chude lata. Spokojnie przyjdą .jeszcze dobre czasy , ale trochę wody w Wiśle upłynie ;)
pożyjemy, zobaczymy. też jestem sobie w stanie wiele wyobrazić odnośnie przyszłych sojuszy tylko właśnie większą szanse daję na to Tarnovii która naturalnie pasuje do tych wszystkich ekip z obecnej/ byłej rodzinki Cracovii (Sandecja, Jasło, Mielec)
bo lanie o którym wspomniałeś to historie sprzed ponad dwóch dekad
natomiast od nieudanych związków Unii minęło z 5 lat albo mniej (w poprzednim poście napisałem o "ostrzeniu kosy z OKS" przez UTSC, lepiej pasowałoby chyba: dolewanie oliwy do ognia, choć wasi młodzi koledzy twierdzą że to właśnie przez nich zostaliście wystawieni w Radłowie, podzielasz tę opinię?)

te różnice czasowe nie działają na waszą korzyść. a jeszcze bardziej fakt tego kto wam obecnie przewodzi i nie zanosi się na zmianę warty, bo skoro od 3 lat Twoje pokolenie tylko się przygląda to przypominacie tego starego piernika z Nowego Targu co się tu czasem udziela i ubolewa że małolaty z regionu Podhala klękają w Oświęcimiu..

"Aby zło zatriumfowało, wystarczy, by dobry człowiek niczego nie robił” – pisał Edmund Burke
Coś czuję że to mnie wyzwałeś od "starego piernika". Chłopcze to że jesteś prostytutką to Twoja sprawa. Ja nie ubolewam tylko się śmieje z takich pizdeczek w groźnych ubraniach(pewnie takie nosisz). Tego "wiślackiego a raczej wieśniackiego Podhala" nie widać w Nowym Targu. Dzięki że nazwałeś mnie PIERNIKIEM, piernik im starszy tym bardziej twardy. Powodzenia w dawaniu d***
Zgredek1906

Strasznie Cię boli Sandro88 to Wiślackie Podhale, chłopaki trenują, jeżdżą w dużych liczbach wspierać czy to Wisłe czy to zgody, widać ich ale Ty cały czas się czepiasz.. Na co Ty liczyłeś, że ten wasz śmieszny twór Lechia Nowy Targ ma jakąś przyszłość? Nie było takiej możliwość żebyście jakimiś dużymi liczbami jeździli na mecze Lechii, z resztą rzadko jeździliście w jakichkolwiek.. Też jestem z pokolenia TKWM, na hokeja akurat miałem wyjebane ale nie unikniesz wymiany pokoleniowej i zmian na ,mapach kibicowskich’ odejdź od klawiatury i nie siej fermentu 🫡
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

sandro88 pisze: 21.02.2026, 20:24
piącha pisze: 08.02.2026, 21:44
Rodowity1928 pisze: 08.02.2026, 21:04 Uwielbiam takie łapanie za słówka ;) kolego do nikogo nie wzdycham. Moje serce jest zajęte od lat ;)
Napisałem wyraźnie że bardzo dobrze wspominam zarówno Glinik jak Okocimski tak samo ludzi z którymi działałem z Wisły przy okazji poczatków układy - zgody ( nazywajcie jak chcecie)
Dam ci taki przykład. Starzy kibice Tarnovi lali się zarówno z Sandecja jak i Wisłoką. Dziś w obu przypadkach jest neutral a z Wisłoka co nie jest tajemnicą nasi lokalni rywale żyją w dobrej nieoficjalnej komitywie co tylko pokazuje że za kilka lat wszystko w małopolsce będzie możliwe nawet sojusze które padły lub za chwilę padną ;)
Nikt nas z podkarpackiej układanki nie wyrzucał. Reska poszła w swoją stronę a my w swoją. Zakończenie układu z chłopakami z Sanoka było konsekwencją zakończenia układu z Resovią.
Nie myślałem, że mój klub wzbudza takie emocje - temat wyraźnie odżył ;) Kto potrafi na wszystko spojrzeć z szerszej perspektywy ten wie że nie takim ekipom zdarzały się chude lata. Spokojnie przyjdą .jeszcze dobre czasy , ale trochę wody w Wiśle upłynie ;)
pożyjemy, zobaczymy. też jestem sobie w stanie wiele wyobrazić odnośnie przyszłych sojuszy tylko właśnie większą szanse daję na to Tarnovii która naturalnie pasuje do tych wszystkich ekip z obecnej/ byłej rodzinki Cracovii (Sandecja, Jasło, Mielec)
bo lanie o którym wspomniałeś to historie sprzed ponad dwóch dekad
natomiast od nieudanych związków Unii minęło z 5 lat albo mniej (w poprzednim poście napisałem o "ostrzeniu kosy z OKS" przez UTSC, lepiej pasowałoby chyba: dolewanie oliwy do ognia, choć wasi młodzi koledzy twierdzą że to właśnie przez nich zostaliście wystawieni w Radłowie, podzielasz tę opinię?)

te różnice czasowe nie działają na waszą korzyść. a jeszcze bardziej fakt tego kto wam obecnie przewodzi i nie zanosi się na zmianę warty, bo skoro od 3 lat Twoje pokolenie tylko się przygląda to przypominacie tego starego piernika z Nowego Targu co się tu czasem udziela i ubolewa że małolaty z regionu Podhala klękają w Oświęcimiu..

"Aby zło zatriumfowało, wystarczy, by dobry człowiek niczego nie robił” – pisał Edmund Burke
Coś czuję że to mnie wyzwałeś od "starego piernika". Chłopcze to że jesteś prostytutką to Twoja sprawa. Ja nie ubolewam tylko się śmieje z takich pizdeczek w groźnych ubraniach(pewnie takie nosisz). Tego "wiślackiego a raczej wieśniackiego Podhala" nie widać w Nowym Targu. Dzięki że nazwałeś mnie PIERNIKIEM, piernik im starszy tym bardziej twardy. Powodzenia w dawaniu d***
Wszystko wszystkim ale przyjebac sie do Wislackiego Podhala to zakrawa o kretinizm. Przeciez to naprawde dobry FC na Wiśle. Jak Wisly nie widac w NT to powiedz kogo kibicow widać w tym miescie? Oprócz miejscowego Podhala. Chętnie poczytam kogo najczesciej mozna spotkac w barwach.
Karpiu

Ostatnio też gdzieś mi mignela jakaś fota Cracovii FC Nowy Targ. Faktycznie jest tam jakaś siła Pasów?
Zgredek1906

Nie ma, straszny farmazon.. z resztą tam się i tak cos odjebało i usunęli ich z flagi gdzie mieli tam osiedla i FC.. Swoia droga to Zakopane i Rabka też słabo jeżdżą, chyba tylko Maków faktycznie mocny.
Taksepatrze

Zgredek1906 pisze: 22.02.2026, 13:38 Nie ma, straszny farmazon.. z resztą tam się i tak cos odjebało i usunęli ich z flagi gdzie mieli tam osiedla i FC.. Swoia droga to Zakopane i Rabka też słabo jeżdżą, chyba tylko Maków faktycznie mocny.
Przy okazji. W Rabce jest tez Wisła, jakas grupka, ktora cos tam działa?
Zgredek1906

Zależy co rozumiesz pod słowem ,działać’ Jak najbardziej pojedyncze jednostki + sporo młodzieży ale Rabka jest pasiasta, chociaż na te kiepskie liczby które prezentują to i tak składa się to głównie z okolicznych miejscowości niż samej Rabki. Generalnie chłopaki myśleli że jak puszczą swoich przedstawicieli po fight klubach to ta młodzież będzie jeździć i żyć tym.. ale nie wyszło.. rozdawanie gadżetów chłopakom którzy nie byli na meczu albo byli raz też jest conajmniej śmieszne. Generalnie na szeroko rozumianym Podhalu liczebnie zdecydowanie Wisła. Jeśli chodzi o pasy to Maków i długo długo nic.. NKP Podhale coś reaktywowane przez młodzież która patrzy zdecydowanie w stronę Wisły ale trochę zamętu robi starsza ekipa jak Sandro i kilka innych osób które nie mogą przeboleć tego że nie ma już czegoś takiego jak Lechia NT z resztą na dobrą sprawę zawsze było to conajmniej śmieszne, no i ten Oświęcim.. :)
Taksepatrze

Czyli wiele na przestrzeni nastu lat sie nie zmieniło. Będąc ostatnio na Podhalu, mozna bylo dostrzec sporo barw Wisły. Na stokach i nie tylko. Muszyna chyba tez slabiutko po stronie Cracovii w porownaniu z tym co bylo kiedys. Zakopane rowniez bez zmian w porownaniu z tym co bylo nascie lat temu ?
Zgredek1906

W Muszynie i Krynicy dawno nie byłem ale od znajomego słyszałem że bardzo słabo jeśli chodzi o pasy ale nadal to ich teren, na Wisłę raczej nikt nie jeździ.. natomiast tak jak mówisz to nie to co kiedyś. Zakopane kilku celebrytów, Fake gangsterów ale na mecze za bardzo żadna ekipa nie jezdzi, młodzież za Wisłą, stara ekipa jak jeździła tak jeździ sobie nadal, ruch zakopane kilku konkretnych gości ale bez większej ekipy i praktycznie nie aktywni, także samo Zako to teren pasów chociaż no umówmy sie, to nie jest ekipa jak Maków czy Chrzanów na Wiśle. Ostatnio celebryci od nich z GKS’ Katowice sobie trenują, ciekawe co na to ich koledzy z Gks’u Tychy 😅🤔
Mlody95

Zgredek1906 pisze: 22.02.2026, 17:46 Zależy co rozumiesz pod słowem ,działać’ Jak najbardziej pojedyncze jednostki + sporo młodzieży ale Rabka jest pasiasta, chociaż na te kiepskie liczby które prezentują to i tak składa się to głównie z okolicznych miejscowości niż samej Rabki. Generalnie chłopaki myśleli że jak puszczą swoich przedstawicieli po fight klubach to ta młodzież będzie jeździć i żyć tym.. ale nie wyszło.. rozdawanie gadżetów chłopakom którzy nie byli na meczu albo byli raz też jest conajmniej śmieszne. Generalnie na szeroko rozumianym Podhalu liczebnie zdecydowanie Wisła. Jeśli chodzi o pasy to Maków i długo długo nic.. NKP Podhale coś reaktywowane przez młodzież która patrzy zdecydowanie w stronę Wisły ale trochę zamętu robi starsza ekipa jak Sandro i kilka innych osób które nie mogą przeboleć tego że nie ma już czegoś takiego jak Lechia NT z resztą na dobrą sprawę zawsze było to conajmniej śmieszne, no i ten Oświęcim.. :)
Warto też dodać, że fc Maków gromadzi w sobie ludzi z całego regionu - nie tylko konkretna miejscowość lecz dość spory obszar, śmiało można powiedzieć, że w promieniu 20km próżno szukać aktywnego osobo działającego fc Pasów. Podobnie jak Wiślackie Podhale a nie jedna konkretna miejscowość. Ogólnie w rejonie gór i podhala sytuacja wydaje się podobna do tej ze stolicy małopolski - liczbowa [frekwencyjna] przewaga Wisły. O sile nie ma co dyskutować bo w krakowskim temacie to opowieści z mchu i paproci 😉
qwepoi

Post autor: qwepoi »

Na tym Podhalu to przecież klimat niczym z jakiegoś festynu - trąbki, dzieci, obok nich cyganie a kilka kroków dalej ludzie w barwach Wisły, Ruchu itp Raczej takich starych pierników jak Sandro człowiek tam nie uświadczy. Ale dobrze tutaj ktoś go zripostował.
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Bagio333

Post autor: Bagio333 »

Wislackie Podhale ma się bardzo dobrze i akurat na Wiśle jeżdżą ładnie.Lechia Nowy Targ to wiadomo było że to nie ma racji bytu.
Nowe przetasowania na mapie Polski robią swoje.
Zawsze miałem wrażenie że w Nowym Targu hokej poważniej traktowany był niż kopana piłka.
qwepoi

Bagio333 pisze: 24.02.2026, 00:08 Wislackie Podhale ma się bardzo dobrze i akurat na Wiśle jeżdżą ładnie.Lechia Nowy Targ to wiadomo było że to nie ma racji bytu.
Nowe przetasowania na mapie Polski robią swoje.
Zawsze miałem wrażenie że w Nowym Targu hokej poważniej traktowany był niż kopana piłka.

Klub piłkarski bodajże pod nazwą NKP założyli w 2012 roku lub trochę wcześniej. Piłka tam jest bardzo młodziutka. Pół żartem pół serio mozna powiedzieć że gdy powstała piłka to zakończyła się poważna ekipa na hokeju.
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
sandro88

Zgredek1906 pisze: 22.02.2026, 12:47 Strasznie Cię boli Sandro88 to Wiślackie Podhale, chłopaki trenują, jeżdżą w dużych liczbach wspierać czy to Wisłe czy to zgody, widać ich ale Ty cały czas się czepiasz.. Na co Ty liczyłeś, że ten wasz śmieszny twór Lechia Nowy Targ ma jakąś przyszłość? Nie było takiej możliwość żebyście jakimiś dużymi liczbami jeździli na mecze Lechii, z resztą rzadko jeździliście w jakichkolwiek.. Też jestem z pokolenia TKWM, na hokeja akurat miałem wyjebane ale nie unikniesz wymiany pokoleniowej i zmian na ,mapach kibicowskich’ odejdź od klawiatury i nie siej fermentu 🫡
Nie boli mnie "Wieśniackie Podhale". Klasę pokazali na meczu z Hutnikiem. A jak Ci chodzi o "śmieszny" twór LGFCNT to uwierz że MY mimo lat jakie mamy chodzimy sobie w barwach biało zielonych. Nas w Gdańsku było max ze 20 osób a to i tak więcej niż "Wieśniackiego Podhala" w Krakowie. Chłopce mi chodzi o to że te qrewki jeżdżą na Unię Oświęcim. Widocznie mało znasz historię Podhale vs Unia. A wymiana pokoleń bardzo źle poszła i to niestety Nasza wina. Tak se tylko teraz będe patrzył co się dzieje w Nowym Targu, a fajnie nie jest
Bagio333

Post autor: Bagio333 »

Prawda jest taka że duża w a Nowym Targu spokojnie można zobaczyć barwy Wisły.Wislackie Podhale to w tym momencie najmocniejsza ekipa i najbardziej widoczna w okolicach.Barwy Podhala i barwy Wisły to dziś przeplatają się.
Ja rozumie problem starszyzny która wychowała że na anty Unia Oświęcim.Byla wojna Unia Podhale.dzisiaj Wislackie Podhale trzyma z Unią i nikt tego nie zmieni tak się potasowalo wszystko.
Czasy są takie że wiele sie zmieniło.Nie ma co żyć przeszłością
A Lechia Gdańsk w Nowym Targu to minela jak zeszłoroczny śnieg .to nie miało racji bytu przetrwać na dłużej.
sandro88

piącha pisze: 22.02.2026, 19:07
sandro88 pisze: 21.02.2026, 20:24 Coś czuję że to mnie wyzwałeś od "starego piernika". Chłopcze to że jesteś prostytutką to Twoja sprawa. Ja nie ubolewam tylko się śmieje z takich pizdeczek w groźnych ubraniach(pewnie takie nosisz). Tego "wiślackiego a raczej wieśniackiego Podhala" nie widać w Nowym Targu. Dzięki że nazwałeś mnie PIERNIKIEM, piernik im starszy tym bardziej twardy. Powodzenia w dawaniu d***
nie powinno się kopać leżącego.. ale serio.. ty chorujesz na coś czy naprawdę jesteś zjeb.any?
chłopie ich barwy są na waszym stadionie, w "młynie", jak przyjechała Sandecja czy Hutnik to się do nich napinali
mam ci powrzucać te fotki? przecież cała Małopolska to widziała
a ty wyjeżdżasz z tekstem że ich nie widać w NT... no kretyn :D

na twoje seksualne wywody odpowiadał nie będę, natomiast domyślam się skąd się one biorą.
otóż jak jeszcze byłeś młody (ponad 20 lat temu) to na Wiśle w konflikcie fanclubów: Nowy Targ - Oświęcim zostałeś WYDYMANY i od tego zaczął się ten "wielki" FC Lechia NT czyli jeżdżenie na Wisłę jako zgoda żeby już was ten Oświęcim nie tępił

po latach w których byłeś tak bardzo "twardy" że mimo sukcesów i mody na hokej nie zbudowaliście żadnej nawet skromnej ekipy która pilnowała by miasta a co lepsze jeszcze młyna na Podhalu przed oddaniem w ręce jakiś wiślackich młokosów, ponownie zostałeś WYDYMANY

na twoje nieszczęście zbiegło się to w czasie z przetasowaniami na linii Wisła/Ruch/Unia O. przez co patrzysz sobie teraz jak te małolaty (które ty i twoje pokolenie powinno wychować ale zamiast tego wolisz ich wyzywać :D ) zbijają piątki (żeby tylko, bardziej to wygląda na klękanie..) w Oświęcimiu. - WYDYMANY po raz 3.

tyle ode mnie nie musisz się silić na odpowiedzi, pokazałeś już jak one wyglądają a mi serio lata koło d*** co ma do powiedzenia typ co nie potrafił przypilnować własnego miasta
mogę wam i podobnym przypadkom tylko współczuć bo nie jestem aż tak złośliwy żeby się z tego śmiać
a dla innych ekip to cenna lekcja, lepiej uczyć się na cudzych błędach
Ładnie się wysiliłeś, ale qrwa nie widzę żadnego łebka w Nowym Targu w barwach Wisły. Ja sobie dalej chodzę w barwach Lechii i Podhala. Chodzę na mecze i widzę jaki młynek powstaje. Dobrze im życzę mimo drogi jaką obrali. Jak im się uda odbudować cokolwiek związane z kibolką w tym mieście to ja im kibicuję. Ale nigdy nie będe tolerował barw Unii Oświęcim
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

sandro88 pisze: 24.02.2026, 23:02
piącha pisze: 22.02.2026, 19:07
sandro88 pisze: 21.02.2026, 20:24 Coś czuję że to mnie wyzwałeś od "starego piernika". Chłopcze to że jesteś prostytutką to Twoja sprawa. Ja nie ubolewam tylko się śmieje z takich pizdeczek w groźnych ubraniach(pewnie takie nosisz). Tego "wiślackiego a raczej wieśniackiego Podhala" nie widać w Nowym Targu. Dzięki że nazwałeś mnie PIERNIKIEM, piernik im starszy tym bardziej twardy. Powodzenia w dawaniu d***
nie powinno się kopać leżącego.. ale serio.. ty chorujesz na coś czy naprawdę jesteś zjeb.any?
chłopie ich barwy są na waszym stadionie, w "młynie", jak przyjechała Sandecja czy Hutnik to się do nich napinali
mam ci powrzucać te fotki? przecież cała Małopolska to widziała
a ty wyjeżdżasz z tekstem że ich nie widać w NT... no kretyn :D

na twoje seksualne wywody odpowiadał nie będę, natomiast domyślam się skąd się one biorą.
otóż jak jeszcze byłeś młody (ponad 20 lat temu) to na Wiśle w konflikcie fanclubów: Nowy Targ - Oświęcim zostałeś WYDYMANY i od tego zaczął się ten "wielki" FC Lechia NT czyli jeżdżenie na Wisłę jako zgoda żeby już was ten Oświęcim nie tępił

po latach w których byłeś tak bardzo "twardy" że mimo sukcesów i mody na hokej nie zbudowaliście żadnej nawet skromnej ekipy która pilnowała by miasta a co lepsze jeszcze młyna na Podhalu przed oddaniem w ręce jakiś wiślackich młokosów, ponownie zostałeś WYDYMANY

na twoje nieszczęście zbiegło się to w czasie z przetasowaniami na linii Wisła/Ruch/Unia O. przez co patrzysz sobie teraz jak te małolaty (które ty i twoje pokolenie powinno wychować ale zamiast tego wolisz ich wyzywać :D ) zbijają piątki (żeby tylko, bardziej to wygląda na klękanie..) w Oświęcimiu. - WYDYMANY po raz 3.

tyle ode mnie nie musisz się silić na odpowiedzi, pokazałeś już jak one wyglądają a mi serio lata koło d*** co ma do powiedzenia typ co nie potrafił przypilnować własnego miasta
mogę wam i podobnym przypadkom tylko współczuć bo nie jestem aż tak złośliwy żeby się z tego śmiać
a dla innych ekip to cenna lekcja, lepiej uczyć się na cudzych błędach
Ładnie się wysiliłeś, ale qrwa nie widzę żadnego łebka w Nowym Targu w barwach Wisły. Ja sobie dalej chodzę w barwach Lechii i Podhala. Chodzę na mecze i widzę jaki młynek powstaje. Dobrze im życzę mimo drogi jaką obrali. Jak im się uda odbudować cokolwiek związane z kibolką w tym mieście to ja im kibicuję. Ale nigdy nie będe tolerował barw Unii Oświęcim
Nie rozumiem przecież wiesz kto działa w tym Wiślackim Podhalu to czemu ich nie naprostujecie jak wam tak to przeszkadza ? Myśle ze znalezienie osoby odpowiedzialnej za WP nie bedzie jakoś trudne jak jetescie z jednego miasta.
Zgredek1906

Sandro88 nie ma sensu już z Tobą dyskutować bo widzę że żyjesz w jakimś alternatywnym świecie..
Mlody95

To chyba mało bywasz "na mieście" - wyjdź z domu to zobaczysz. Fajnie, że sobie chodzisz w barwach - gratulacje, po salonie? 😂
Mylisz bardzo i mieszasz wątki apropo "kibolki w tym mieście". Górale to fc, który aktywnie jeździ do krk i na wyjazdy, odwiedza nawet Oświęcim. To, że wiele osób przeplata się na piłce w swoim mieście to naturalne w calej małopolsce, gdzie spotykasz na lokalnych trybunach od c klasy ludzi w barwach Wisły czy Cracovii - to nie znaczy, że to jakaś kibolka danego małego klubu. Raczej osoby z fc, które również chodzą na swój lokalny klub.

Musisz się pogodzić, że nastąpiła zmiana pokoleń i takie wypisywanie tu nic nie zmieni a jest dość żałosną oznaką bezsilności w tej kwestii - jak jest inaczej to zrób porządek na własnym podwórku - wygoń tych ze stadionu, których barwy Ci nie pasują i kręć tym po swojemu 😉
qwepoi

Często bywam w NT i ten piernik sandro jest odklejony od rzeczywistosci - Wisłe bardziej widać w okolicach NT niż w samym miescie ale to nie zmienia faktu ze u was ekipa ktora nie poprowadzila mlodziezy w kierunku Podhala moze teraz tu plakac .
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

qwepoi pisze: 24.02.2026, 09:49 Klub piłkarski bodajże pod nazwą NKP założyli w 2012 roku lub trochę wcześniej. Piłka tam jest bardzo młodziutka. Pół żartem pół serio mozna powiedzieć że gdy powstała piłka to zakończyła się poważna ekipa na hokeju.
Sekcja piłkarska na Podhalu istniała "od zawsze".Między czasie ją rozwiązano, po czym powstało to NKP Podhale, które kontynuuje tradycje starego Podhala.
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

Podhale miało kose koło 2010 roku z Wisłą i Ruchem z Zakopanego ?
qwepoi

obserwatorr88 pisze: 26.02.2026, 23:53 Podhale miało kose koło 2010 roku z Wisłą i Ruchem z Zakopanego ?
Dawno temu latał tu kiedyś taki opis

"Kobierzyn pisze:
Pytanie na temat Zakopanego tylko bardziej sprecyzowane.

Kto to sie ustawił na Podhale jadące na mecz B klasy (Szarotka - Zakopane II)

A to ci kabaret... Podhale Nowy Targ rozmawiało wcześniej z Zakopiańskim Ruchem. Tylko to są ludzie, z którymi nie można się dogadac. Nie wszystko rozumieją... W dodatku zrobili zasadzkę na środku Krupówek (biegając tam razem z Zakopiańską Cracovią - co nas nie bardzo zdziwiło bo to już nie pierwszy raz są razem widziani). Szkoda tylko że wybrali miejsce gdzie są kamery i gdy Podhale było otoczone przez policję. Nie ma to jak zrobic pokazówkę. Żeby było śmieszniej, zaprosili fotografa jednej z regionalnych gazet, który porobił zdjęcia w momencie próby(?) ponapinania się Ruchu. Dziwnym trafem znalazł się też z nimi na polance koło torów. Ale afera do gazety jest. Jednak o Ruchu tam ani słowa nie ma. A to dopiero dziwne bo to przecież z nimi coś tam rozmawialiśmy. Od tego momentu oficjalnie uważamy że ten FC nie istnieje. Wszystko co mówią to kłamstwo na kłamstwie. Co do liczb to różnymi środkami transportu było nas tam 75 osób w tym 8 Glinik Gorlice za co dzięki ;). Tyle dla ciekawskich.

Ps. To nie Szarotka tylko PODHALE!"
Mlody95

piącha pisze: 28.02.2026, 17:56 ten cały " Kajfasz " co się przerzucił z Kolejarza Stróże na Wisłę to ma czyste papiery?
Ty nam powiedz...
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

piącha pisze: 28.02.2026, 17:56 ten cały " Kajfasz " co się przerzucił z Kolejarza Stróże na Wisłę to ma czyste papiery?
On najpierw jeździł na Glinik, potem działał na Kolejarzu Stróże.A następnie przerzucił się na Wisłę.Na Wiśle przyjmowanie przerzutów to norma, ale od zawsze wypominają to Cracovii.
ODPOWIEDZ