Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Wózek

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Wózek »

Piotrków Trybunalski. Opisze ktoś podziały na dzielnice?
iparts.pl
buhu321

Post autor: buhu321 »

Wózek pisze: 26.01.2026, 17:44 Piotrków Trybunalski. Opisze ktoś podziały na dzielnice?
nie ma podziału w Piotrkowie ŁKS
KoKolino

Post autor: KoKolino »

Z czego 80 % Piotrkowa , pierwszy swój mecz miała na Widzewie, charakterny fanclub
turysta99

Post autor: turysta99 »

Nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj..
szpak

Post autor: szpak »

A na osiedlu Południe w Piotrkowie nie ma Widzewa?
Michał1990Polska

Post autor: Michał1990Polska »

W Piotrkowie więcej Widzewa... szczególnie 40+ , osoby które jeżdżą na mecze ale nie angażują się w codzienność miasta jak młodzież z ŁKSu...
Nie malują bloków,nie spotykają się na kwadratach..
Północ86

Post autor: Północ86 »

KoKolino pisze: 26.01.2026, 18:31 Z czego 80 % Piotrkowa , pierwszy swój mecz miała na Widzewie, charakterny fanclub
A osoby, które przerzuciły się na Widzew są w porządku?
KoKolino

W uju to mam. Jak to śpiewał Kolejorz , jude cala Łódź
turysta99

Nie ma takiego czegoś jak osiedle południe w Piotrkowie..Miasto zdominowane przez ŁKS.
szpak

turysta99 pisze: 27.01.2026, 09:01 Nie ma takiego czegoś jak osiedle południe w Piotrkowie..
Ciekawe. https://pl.wikipedia.org/wiki/Osiedle_P ... ybunalski)
turysta99

Jednostka administracyjna…
makaron82

Post autor: makaron82 »

Faktycznie jest błąd chodziło mi o to że całe liceum aktywnie kibicowali Widzewowi a dziś są za ŁKSem
turysta99

Jasne jasne…Jedyny argument jaki macie to przeżuty.Przecież takie historyjki to juz na nikogo nie działają.Wiem że po prawie 20 latach dalej boli stracenie miasta ale dalej brnąć w te brednie to już nudne serio.
szpak

turysta99 pisze: 27.01.2026, 15:32 Jednostka administracyjna…
Aha, nie wiem może jest jakaś inna potoczna nazwa tego osiedla używana w Piotrkowie, chociaż widziałem nawet ŁKS z Piotrkowa wymienia to rzekomo nieistniejące osiedle Południe na swoich gadżetach np tu: https://i.imgur.com/bharMk9.jpeg
Popatrzyłem na street view na tym osiedlu gdzie kiedyś był wyburzony stadion Piotrcovii i można tam zauważyć sporo napisów i nawet jakieś grafy Widzewa stąd było moje pytanie.
turysta99

Karnet to dla ciebie wyznacznik siły ?Na jakim świecie ty żyjesz?Miasto nasze i długo się to nie zmieni.(i to bez karnetów ) :-)
Jan Barbados

Post autor: Jan Barbados »

Najlepszą odpowiedzią na wszystkie argumenty dotyczące porównania obu klubów:
- karnetowe,
- frekwencyjne,
- liczbowo-fanklubowe,
- sondażowo-pieniężne,
- transferowo-medialno-statystyczne...
...to prosty fakt, że do całkowitego zdominowania przez ŁKS drugiego co do wielkości miasta w województwie łódzkim doprowadził 1 (słownie - jeden) koleś. I wszystko w temacie. Tyle jesteście widzewiaki warci.
Dante89

Post autor: Dante89 »

Najlepszą odpowiedzią jest prężenie się na FENie, a ukochany (?) klub gra w tym czasie swój mecz i wiatr hula po trybunach. Innym razem odpuszcza się swój wyjazd, żeby pojechać za Widzewem do swojego zgodowicza. Tyle wart jest wasz klub.
KoKolino

Kochajmy murzynow z brazylii
ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS »

Ooo farmazoniarz z Widzewa :(
Kolejny twierdzi że chłopak od nas poszedł na współpracę ale wtedy to nie farmazoniarz tylko brat po szalu.
Pociśniecie ich teraz od farmazoniarzy czy to działa w jedną stronę ?
Decimus

Post autor: Decimus »

Nie rozumie tych kłótni. Umówcie się np po 50 i rozwiążcie sprawę raz na zawsze.
KoKolino

Widzew nie umówić się z ŁKS-em po spotkaniu w parku 3 maja, gdzie na umawiane spotkanie ŁKS przyszedł ze sprzętem , od tej pory tylko spontan
KoKolino

Nie przypominam sobie by w Radomsku były jakieś zatrzymania za przemyt kvrwiu ty. Ja nie z Widzewa
Jan Barbados

KoKolino pisze: 29.01.2026, 13:18 Widzew nie umówić się z ŁKS-em po spotkaniu w parku 3 maja, gdzie na umawiane spotkanie ŁKS przyszedł ze sprzętem , od tej pory tylko spontan
27 lat temu. Rozumiecie? Słownie dwadzieścia siedem lat temu była ta ustawka. I oni ciągle się boją xD Co do sprzętu, brednie. Normalne tłumaczenie przegrywów. To były takie czasy, że z jednej i drugiej strony znalazła się butelka i ćwierć deski (nie wykorzystanej), więc nie jęczcie już nad losem waszych ojców.
Dżolo Rypandolo

Post autor: Dżolo Rypandolo »

Dla rozluźnienia atmosfery ;) ta Ewelinka od noża z taxi to z ŁKSu czy z RTSu ? ;)
1925

Post autor: 1925 »

Tak serio ..... To daje Wam coś takie przekrzykiwanie się w necie ?
Bo rozumiem że zdajecie sobie sprawę z tego że informacje z tego forum nie mają wpływu na sytuację kibicowska w Łodzi i okolicy ..... Choćbyście nie wiem jak bardzo próbowali i jak bardzo tego chcieli ? :)
Z Panem Bogiem, panowie
Jan Barbados

Nie o to chodzi. Wiele osób w Polsce, zwłaszcza mniej zorientowanych, nadal wyobraża sobie rywalizację na łódzkich ulicach jako podobną do Krakowa, Katowic/Chorzowa czy Trójmiasta.
Ale tak było może kilkanaście lat temu, ale jest zupełnie inaczej przynajmniej od dekady. Widzew nie ma absolutnie żadnego podjazdu do ŁKS pod względem chuligańskim. Kompletnie i bezapelacyjnie żadnego.
W ciągu iks lat wyszła im jedna bitka na jednej ulicy z rzeczywistym udziałem kilkunastu osób z zaskoczenia, no ludzie to w czasie rekolekcji większe bandy wystawią przeciwko sobie podstawówki w każdym polskim mieście.
Zastanawiam się więc, z czym porównać ten łódzki klimat obecnie. Może wyobraźcie sobie, że aktualnym rywalem Rodowitych jest uznany i dopingowany powszechnie siatkarski klub z 15 tysiącami kibiców w barwach i rodzinami na każdym meczu, ładnymi oprawami i sklepikami z gadżetami. Przełożenie na ulice żadne. Może jeszcze trochę grafów widocznych dla przejezdnych. I tyle.
Thor1910

Post autor: Thor1910 »

Żyj dalej w tym przeświadczeniu, że nie mamy do was podjazdu ;)
Jan Barbados

Przez ostatnich 15 lat dzwoni chłop do baby:
"- przygotowalem kolacje, kwiatki, a tak serio znowu mam na ciebie ochote, taka fajna jestes, może podjedziesz?
- nie moge
- moze jednak przyjedziesz, zabiore osobiscie albo taksowke wysle
- nic z tego
- podjedziesz jednak? na twoich warunkach, u ciebie,w hotelu, u mnie, nawet kuzwa w parku?
- nie, nie, nie i kropka".

Po pięciuset takich romantycznych pogawędkach chłop pozostaje niepocieszony, a baba po odłożeniu mruczy pod nosem: "żyj dalej w przeświadczeniu, że nie mam do ciebie podjazdu"
KoKolino

Typ dopiero co założył konto w celu walki z Widzewiaka mi , literkami . Zablokujcie ta kvrwe to będzie spokój
exe

Post autor: exe »

My też jesteśmy spokojnie nie martw się natomiast nigdy w historii Polski moze poza latami 70 nie było tak żeby jedna ekipa sruga tak zdominowała więc naprawdę bądź spokojny dalej
Radigoszcz1910

Post autor: Radigoszcz1910 »

exe pisze: 31.01.2026, 10:14 My też jesteśmy spokojnie nie martw się natomiast nigdy w historii Polski moze poza latami 70 nie było tak żeby jedna ekipa sruga tak zdominowała więc naprawdę bądź spokojny dalej
[/quot
Co wy bierzecie to ja nie wiem.Czlowieku już nie raz było w ta lub tamtą stronę zapomniało się w latach 90 jak was prawie zniszczylismy no ta pamięć krótka.Tutaj mieliście swój czas i nic nie wskoraliscie tereny jak były tak da a do tego my się mamy dobrze jakoś nas nie zniszczyliście.Oczywiscie ostatnie lata są dla was i nikt tu tego nie neguje.Ja to tylko czekam jak wam kalkulator wkoncu nie wypali jakie będzie tłumaczenie
ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS »

Narazie to Wam się załączył kalkulator na naszym powrocie z Łęcznej i te Wasze tłumaczenia że my się rozjechaliśmy każdy w inną stronę jak my wręcz przeciwnie zjechaliśmy się żeby jechać wszyscy razem i jechaliśmy w kolumnie 80km na h autostradą ale nas przeliczyliście i wyszła kupa. Nawet na tym mitycznym już pucharze Polski co pojechaliście MEGA składem autokarami i dzwoniliscie do jakiś ekip żeby się bić (nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem taką wersję) to jak Wy chcieliście się autokarami teleportować do lasu ?
Asusss

Post autor: Asusss »

ŁKS1908ŁKS pisze: 31.01.2026, 12:07 Narazie to Wam się załączył kalkulator na naszym powrocie z Łęcznej i te Wasze tłumaczenia że my się rozjechaliśmy każdy w inną stronę jak my wręcz przeciwnie zjechaliśmy się żeby jechać wszyscy razem i jechaliśmy w kolumnie 80km na h autostradą ale nas przeliczyliście i wyszła kupa. Nawet na tym mitycznym już pucharze Polski co pojechaliście MEGA składem autokarami i dzwoniliscie do jakiś ekip żeby się bić (nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem taką wersję) to jak Wy chcieliście się autokarami teleportować do lasu ?
Naprawdę,skończ już pisać te swoje farmazony, poważnie. Już zostało ustalone,jesteście lepsi, rządzicie Łodzią, My nie mamy nic do powiedzenia w mieście,do tego leje Nas Cracovia i Wisła Płock. Tego się trzymaj i niech tak zostanie.
Jan Barbados

yurez pisze: 31.01.2026, 13:41
asmodeL pisze: 31.01.2026, 12:32
yurez pisze: 31.01.2026, 10:30 życie i ulica będzie weryfikowała.
Jakie życie, jaka ulica?? Próbowałem już uprzejmie tłumaczyć. Nie tylko nie ta liga, ale nawet nie ta sama dyscyplina sportowa.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Na tym forum dla ułomnych też się grypsuje tryglodyci? Wbijcie mi też 😅
Leoś Kotwica

Post autor: Leoś Kotwica »

Dozo przekaż mi wszystkie papiery na priv i będziemy to rozkminiać na comiesięcznym spotkaniu PZGNW. Niedawno do ekipy dołączył Malicha a decydujący głos mają Heniek i Maks Czapka ze Szczecina.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Jeszcze jedno pytanko do sztywnych. Co to jest ta cała płachta co kryminał podpisuje? Komendant też składa podpis? Tylko proszę tylko o wyjaśnienie przez kogoś kumatego który ma 15 zajechane sztywno bo to dla mnie największy autorytet. Chyba, że mam już wbite przez grono LUDZI to sorry wariaci.
yalla

Post autor: yalla »

PAOK to jest lewica?
Jordan22

Post autor: Jordan22 »

Moje pytanie jak człowieka spoza Łodzi
Czy ŁKS przejął jakieś osiedla w ostatnich 5 latach gdzemamy kryzys Widzewa????
No właśnie.inpodejrzewam że w ciągu najbliższych 20nlat też nie przejmie.taka specyfika Łodzi.moasto wyraźnie o mocno podzielone.mozna gadać o ustawkach dziś czy jutro ale łódź była jeśli będzie po połowie podzielona i nikt nie przejmie nic.
To nie czasy lat 90
yalla

Post autor: yalla »

Ponowię pytanie do osób z Widzewa - czy PAOK to lewica? W necie nie brakuje flag ich fotek ze znakami antify. Czy też może to jakaś grupa?
ODPOWIEDZ