Toruń i kujawsko-pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

elokwętny_lizak

Re: Toruń i kujawsko-pomorskie

Post autor: elokwętny_lizak »

Kuźma to nawet zbierał na film o sobie hehe. Niezłe herbatniki w tym Toruniu.
iparts.pl
dokuro

Post autor: dokuro »

vector pisze: 14.11.2025, 08:57 jak ja czytam czasem te komentarze... To klękajcie narody... Przepraszam, no ale odnoszę wrażenie, że większość tutaj wypowiadających się nie ma bladego pojęcia o czym pisze... Gdzieś coś tam na osiedlu lub wyjeździe usłyszeliście o więzieniu i grypsowaniu, potem od kolegi, który nie Grypsował, że Grypsowania nie ma, że zasady się skończyły i powielacie to wszystko... I żeby była jasność - nie twierdzę, że nie jest gorzej względem wcześniejszych lat itp/itd bo kto mnie zna ten wie jakie mam zdanie na dzisiejsze czasy... Chodzi mi tylko o zabieranie głosu w sprawach w których nigdy się nie uczestniczyło... Wyśmiewanie Szachty za to, że mówi o wyjściu jako najlepszym uczuciu dowodzi o kompletnym niezrozumieniu sytuacji... Tu kompletnie nie chodzi, że po dwóch tygodniach wyskoczył i (tak jak tutaj opisują) c**** pali, chodzi o to, że tam była wielka niewiadoma po jakim czasie wyjdzie, możesz siedzieć 2tyg, ale mógł równie dobrze siedzieć 2lata i dłużej... Ale to zrozumieją osoby, które chociaż raz były w podobnej sytuacji... Nie zamierzam bronić ogólnie tych wszytskich akcji itp bo moje zdanie jest takie, że jeżeli coś mnie nie dotyczy i nie jestem w temacie bardzo dobrze poinformowany to się nie wpierdalam... Ale ogólnie świat kibicowski to już nie jest fanatyzm połączony z bitką, a bitka połączona z biznesikami... przykłady z Kaniolem vs GKS Katowice i Denisem vs Elana Toruń i takich przypadków, uwierzcie mi jest znacznie więcej, po prostu te są szerzej znane bo są medialne (i tu znowu, żeby ktoś mi nie zarzucił, nie mówię, która strona ma rację (bo nie znam wystarczająco dużo szczegółów), wskazuje na konflikty i rozłamy)...
Pozdrawiam

Mądre slowa. Dodam, że w każdej ekipie dochodzi do konfliktów. Prawie zawsze silniejsza jest główna ekipa. Ale bywa odwrotnie. Przykłady GKS, Widzew, Zagłębie Lubin, Wisła…
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

tera to już bez kitu nie
Łysy z Huty

Post autor: Łysy z Huty »

On ma świadomość, że się podczas tego wywiadu zwyczajnie rozdupcył?
maczetatata

Post autor: maczetatata »

CBŚ w kilka lat nie wyciągnęło więcej niż reporter z tego wywiadu 🙂a tak na poważnie to ku*** ten toruń to jednak specyficzne miasto
Prawo i pięść

Post autor: Prawo i pięść »

Gdyby nie powstał świat freak fightów to Denis z Szachtą odsiadywali by dziś kolejny wyrok. Koledzy z Elany stojący na bramkach by się zrzucali po 10 zł z nocki na ich pobyt za kratami bo przecież trzeba wspierać ziomków którzy zamiast iść do normalnej pracy woleli zajmować się ''bandyterką''.
DZnr1

Re: Toruń i woj. kujawsko-pomorskie

Post autor: DZnr1 »

Elokwętny_luzak pisze: 17.01.2026, 13:51
le_souvenir pisze: 17.01.2026, 08:22
Rudy55,55 pisze: 17.01.2026, 08:11 Co tam się w Toruniu 'odpierdala', ha-ha-ha.

Widzę, że już można 'rozpierdalać' się u nich oficjalnie w programach i wywiadach, machając dziarami z "h" przed kamerą.
Przecież oni to robią od lat ..., było zapotrzebowanie na kiboli-celebrytów w mediach, to chłopki sprzedali się szerszej publiczności, a sami zyskali spore zasięgi, czyli spory 'hajs' i to legalny. Nikt z nimi przez lata nic nie robił pomimo tego, że ośmieszali całe środowisko kibicowskie i te za murem.
Akurat kuźwa to nawet zbierał na film o sobie samym, hehe. Niezłe hujoszki w tym Toruniu.
Czy się mylę, że młoda załęcka zaczęła tę swoją "karierę" w ... tzw. frikach od 'wysprzęglenia' się na jakiegoś gieksiarza z K-c oraz gdańskiego bU(ŁĘ), że ten współkieruje zorganizowaną grupą przestępczą w 3-mieście? Przeszkadzało to wtedy kUŹWIE, szPACH7I, cRAZYemu itp.?!
DennisWise

Re: Toruń i woj. kujawsko-pomorskie

Post autor: DennisWise »

DZnr1 pisze: 18.01.2026, 09:30
Elokwętny_luzak pisze: 17.01.2026, 13:51
le_souvenir pisze: 17.01.2026, 08:22
Przecież oni to robią od lat ..., było zapotrzebowanie na kiboli-celebrytów w mediach, to chłopki sprzedali się szerszej publiczności, a sami zyskali spore zasięgi, czyli spory 'hajs' i to legalny. Nikt z nimi przez lata nic nie robił pomimo tego, że ośmieszali całe środowisko kibicowskie i te za murem.
Akurat kuźwa to nawet zbierał na film o sobie samym, hehe. Niezłe hujoszki w tym Toruniu.
Czy się mylę, że młoda załęcka zaczęła tę swoją "karierę" w ... tzw. frikach od 'wysprzęglenia' się na jakiegoś gieksiarza z K-c oraz gdańskiego bU(ŁĘ), że ten współkieruje zorganizowaną grupą przestępczą w 3-mieście? Przeszkadzało to wtedy kUŹWIE, szPACH7I, cRAZYemu itp.?!
A tobie nie przeszkadza że A.Wrzosek daje zarobić kilkadziesiąt tysięcy złotych policjantowi i to jeszcze z grupy pezetów? Czy widzisz tylko drzazgi w oku Denisa a belki w swoim oku nie? A może tylko dojebana jest współpraca zawodowa z były policjantem Hallmanem i jakiś krawężnikiem w Zabrzu? Jaka tutaj będzie argumentacja bo sportowiec, bo kontrakty, bo pobił policjanta? Co wymyślisz?
Jakuszyn

Post autor: Jakuszyn »

No tak bo psy nie wiedziały, że Bu jest z chwm i dopiero dowiedzieli się o tym z wywiadu z Załęcką. Niech ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i odetnie dozolowi dostęp do internetu. Zawieźcie tego chujka z powrotem do psychiatryka.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
maystero

Post autor: maystero »

Jakuszyn pisze: 18.01.2026, 15:31 No tak bo psy nie wiedziały, że Bu jest z chwm i dopiero dowiedzieli się o tym z wywiadu z Załęcką. Niech ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i odetnie dozolowi dostęp do internetu. Zawieźcie tego chujka z powrotem do psychiatryka.
Nic z tego. To przydupas rudawego moderatora.
Raiden

Post autor: Raiden »

Trzeba przyznać, że nieźli biznesmeni w tym Toruniu. Denis wielki milioner a chłopaki z bramek musieli się po 10 zł zrzucać na kolegów z kryminału. Gangster Kuźma zamiast po 10 zł kazał dawać po 100 zł od łebka. Jakiś kolejny chuligan nie ma z czego żyć, więc kredyt na 30k wziął. Dobre kino w tym Toruniu, ale z tego co się niektórzy w internecie wypowiadają to nie tylko w Toruniu. Do żadnej pracy się to nie nadaje, więc trzeba robić interesy co się kończy odsiadką.
Amok-rts

Post autor: Amok-rts »

Szachta o oświadczeniu Elany. Odcina się?
https://youtu.be/FHr8Ie4xM0k?si=74J2u5_NxpTp9VPb
ICAO

Post autor: ICAO »

Czy może mi ktoś wyjaśnić pewną kwestię odnośnie kibiców Apatora dlaczego główny gość z Apatora - Herman ma w narożniku w Gromdzie byłego/ obecnego (nie wiem) PSA (który w toruniu odpowiedzialny był za "inwigilacje " kibiców) - zdjęcia są w necie ! i wszystko jest ok ???? do tego Apator ma dobre ostatnio kontakty z Zawiszą i Arką i relacje Młody Apator - pies dla tych wymienionych ekip jest ok ...

Jak to było ...zawsze i wszędzie ...
HeRMAN

Post autor: HeRMAN »

ICAO pisze: 24.01.2026, 13:14 Czy może mi ktoś wyjaśnić pewną kwestię odnośnie kibiców Apatora dlaczego główny gość z Apatora - Herman ma w narożniku w Gromdzie byłego/ obecnego (nie wiem) PSA (który w toruniu odpowiedzialny był za "inwigilacje " kibiców) - zdjęcia są w necie ! i wszystko jest ok ???? do tego Apator ma dobre ostatnio kontakty z Zawiszą i Arką i relacje Młody Apator - pies dla tych wymienionych ekip jest ok ...

Krystek nie świruj co tam u ciebie Dyson ci się rozładował na prostej czy czujesz się poszkodowany przez te świsty i huki na Mickiewicza o których zeznałeś? Może napiszcie za co was Ruch odpalił lepiej 😀 także miotełka w dłoń i wyjazd, internetowe rozkminki na forum jedyne co wam zostało i wstyd na cała Polskę za was przyznać się zwykłym ludziom że są z Torunia :)
ICAO

Post autor: ICAO »

HeRMAN pisze: 24.01.2026, 16:28
ICAO pisze: 24.01.2026, 13:14 Czy może mi ktoś wyjaśnić pewną kwestię odnośnie kibiców Apatora dlaczego główny gość z Apatora - Herman ma w narożniku w Gromdzie byłego/ obecnego (nie wiem) PSA (który w toruniu odpowiedzialny był za "inwigilacje " kibiców) - zdjęcia są w necie ! i wszystko jest ok ???? do tego Apator ma dobre ostatnio kontakty z Zawiszą i Arką i relacje Młody Apator - pies dla tych wymienionych ekip jest ok ...

Krystek nie świruj co tam u ciebie Dyson ci się rozładował na prostej czy czujesz się poszkodowany przez te świsty i huki na Mickiewicza o których zeznałeś? Może napiszcie za co was Ruch odpalił lepiej 😀 także miotełka w dłoń i wyjazd, internetowe rozkminki na forum jedyne co wam zostało i wstyd na cała Polskę za was przyznać się zwykłym ludziom że są z Torunia :)

Chętnie wysłucham za co Ruch odpalił Elanę ...
witoldpyrkosz

Post autor: witoldpyrkosz »

HeRMAN pisze: 24.01.2026, 16:28

Ile razy wyparłeś udzielania się?
A opowiesz nam czemu Chełmżyniaki was odpaliły?
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Ten cały Toruń powinien zostać wysadzony w powietrze. Sama patologia i konfidenci którzy za kasę matkę do bajzlu by sprzedali.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Soczek01

Post autor: Soczek01 »

No to co by nie było Załęcki ze swoim starym trochę zweryfikowali tę całą Młodą Elanę ostatnimi czasy, dzisiaj to nawet ciężko to skomentować w jakikolwiek sposób co się odjebało
Jeden3Jeden2

Post autor: Jeden3Jeden2 »

Soczek01 pisze: 25.01.2026, 00:26 No to co by nie było Załęcki ze swoim starym trochę zweryfikowali tę całą Młodą Elanę ostatnimi czasy, dzisiaj to nawet ciężko to skomentować w jakikolwiek sposób co się odjebało
Ich weryfikacja była po słynnym wywiadzie 2018 :) albo po wydarzeniach z Trójmiasta
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

!!!!!

Post autor: !!!!! »

Wiadomo, że to co pisze dzigi trzeba brać z przymrużeniem oka, ale czy Ruch ukuł Elane to prawda czy farmazon?
490

Post autor: 490 »

Czyli oficjalnie środowisko kumaczy z k.net jara się fikami. Brawo. Tiktoka też macie chuligany?
berserkergang

Post autor: berserkergang »

490 pisze: 25.01.2026, 18:15 Czyli oficjalnie środowisko kumaczy z k.net jara się fikami. Brawo. Tiktoka też macie chuligany?
Mają, Instagram też. Do tego chleją, ćpają, chodzą na patriotyczne pielgrzymki, czasem kogoś porwą i przemycą, propagują sportowy tryb życia i handlują dragami- czego nie rozumiesz?
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

490 pisze: 25.01.2026, 18:15 Czyli oficjalnie środowisko kumaczy z k.net jara się fikami. Brawo. Tiktoka też macie chuligany?
Rejestracja otwarta nie dziw się.
Fac Fideli Sis Fidelis
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Nikt się nie jara, stwierdzamy fakty. Teraz to większość ludzi z ekip ma profile i się lansują fociami więc wyluzuj dziadek. Takie z****** czasy
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
grvbytrn

Post autor: grvbytrn »

Kontakty Apatora z Zetką i Arką to jakies sprawdzone info czy kolejny wymysł e-hools z tiktoka?
obserwator17

Mnie tylko ciekawi jak młoda Elana zebrała 5dych żeby jechać do Szachty na kwadrat.
trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur »

obserwator17 pisze: 25.01.2026, 19:42 Mnie tylko ciekawi jak młoda Elana zebrała 5dych żeby jechać do Szachty na kwadrat.
Sugerujesz że Elana jest tak słaba że nie jest w stanie u siebie w mieście zebrać się w 50 osób?
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

Jak dla mnie to oświadczenie Elany wobec Szachty i później te doniesienia Denisa, to raczej miał być sygnał wymierzony w Tysona.

Uderzyli w Szachtę, bo on jest niżej w hierarchii, ale jednak dali odczuć, że jak trzeba to są skonsolidowani.
Widać, że Szachta się czuł wyjątkowo pewnie: „jak ktoś chce, to niech mi to powie w oczy”.
No to mu powiedzieli.
obserwator17

trzecigarnitur pisze: 25.01.2026, 20:30
obserwator17 pisze: 25.01.2026, 19:42 Mnie tylko ciekawi jak młoda Elana zebrała 5dych żeby jechać do Szachty na kwadrat.
Sugerujesz że Elana jest tak słaba że nie jest w stanie u siebie w mieście zebrać się w 50 osób?
tak
trzecigarnitur

bzdury, są słabi ale bez przesady
obserwator17

trzecigarnitur pisze: 26.01.2026, 12:24 bzdury, są słabi ale bez przesady
bzdury? nie chodzi o to jak są słabi ale jak są wewnętrznie podzieleni, chłopie tam praktycznie każdy każdemu dupe obrabia dlatego Szachta mówił jedno bo go klepali po plecach po odbiciu od Denisa mówili mu dobrze dobrze a potem przyjechali do niego na kwadrat.
trzecigarnitur

lider Z jest ten sam, ostatnio dumnie trzymał puchar za wygraną w turnieju piłkarskim w Bydgoszczy
Banita_1982

Post autor: Banita_1982 »

grvbytrn pisze: 25.01.2026, 19:20

Kontakty Apatora z Zetką i Arką to jakies sprawdzone info czy kolejny wymysł e-hools z tiktoka?
Nic nas nie łączy kompletnie z Apatorem , więc przestańcie się podniecać jakimiś bzdurami.
trzecigarnitur

To chyba bez znaczenia, a tak w ogóle to może Zawisza się pochwali w ilu się zdołali zebrać na tym turnieju we własnym mieście i jakim składem
Banita_1982

Kumaty Nakło czy jak ci tam , ja wiem że boli cię to że już nie możesz jeździć na wyjazdy i stać z kolegami razem na trybunie , to tylko po to założyłeś profil by siać farmazony ? Trzeci garnitur , mogłeś podejść i zapytać na turnieju 😉
Banita_1982

Kumaty Nakło czy jak ci tam , ja wiem że boli cię to że już nie możesz jeździć na wyjazdy i stać z nami razem na trybunie , to tylko po to założyłeś profil by siać farmazony ? Trzeci garnitur , mogłeś podejść i zapytać na turnieju 😉
kupovvac

Post autor: kupovvac »

trzecigarnitur pisze: 27.01.2026, 10:53 To chyba bez znaczenia, a tak w ogóle to może Zawisza się pochwali w ilu się zdołali zebrać na tym turnieju we własnym mieście i jakim składem
Turniej im naszego byłego bramkarza jak bierzemy w nim udział, zawsze tak wyglądał. Grają przyjaciele Kinii, media i drużyna kibiców. Nic kibolskiego.
ODPOWIEDZ