Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Adamowski

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Adamowski »

Malolat_93 pisze: 13.10.2025, 16:25
Adamowski pisze: 11.10.2025, 20:25
Malolat_93 pisze: 11.10.2025, 17:23

Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.
Widzisz Małolat, nie do końca masz rację.
Jesteś z Motoru, więc swoje wiesz.
Ale podpowiem ci, że regularnie na Widzewa lata stamtąd po kilkunastu ludzi. Choć sportowcami już ich nie nazwę.
Oczywiście bez jakiegokolwiek podlotu do obecnej ekipy Chełmianki czy do was.
Pewnie kilometry i lata degrengolady na Widzewie zrobiły swoje.
Cień poprzedniego składu a latają tylko z sentymentu i przywiązania :)
Co nie zmienia faktu, że są, jest ich sporo.
Faktem jest też Twoje określenie "zostali wytępieni".
Wy jako Motor nikogo nie wytępiliście.
Chłopaki powyrastali, pozakładali rodziny, rozjechali się zapewne w różne strony świata za chlebem.
Ale jeździli na 4 ligę setki kilometrów nawet po upadku Widzewa.
O sportowcach nie ma co rozmawiać.
Ale to chyba dla każdego racjonalnie myślącego jest normalne.
Z mojej strony koniec tematu. Nie jestem uoprawniony aby rozkminiać
iparts.pl
490

Post autor: 490 »

AMF1948 pisze: 12.10.2025, 15:18
490 pisze: 11.10.2025, 17:26 Kto jako pierwszy zapoczątkował używanie symbolu "H" jako znak chuligański? Oczywiście wiem, że była taka marka odzieżowa, natomiast od kiedy w, którym kraju/ekipie rozwinęło się to najprędzej? Kiedyś wydawało mi się, że ów symbol nie był aż tak często spotykany za granicą, ale może mam mgłę w pamięci.
Pamiętam, że kiedyś ten symbol traktowano bardzo poważnie. Nie mógł byle "szczur" założyć odzieży z tym znakiem, podobnie jak w Triadzie nie każdy mógł nosić anty Wisłe, ale wiadomo- to jak ze wszystkim zeszło na psy i pojawiła sie lanserka.
H to już nawet wydział do zwalczania pseudokibiców ma. Kiedyś to jak widziano kogoś w Everlast czy Lonsdale to już trzeba było się zastanowić czy się odezwać. Takie czasy że kto chce produkuję odzież i kto chce to kupi.
Ok, dopisałeś coś co już sam potrafiłem ustalić :) A znasz odpowiedz na moje pytanie?
HalaMadrid06

Post autor: HalaMadrid06 »

Które drużyny wystawiają młyn na hokeju
eNGie

Post autor: eNGie »

HalaMadrid06 pisze: 23.10.2025, 09:23 Które drużyny wystawiają młyn na hokeju
Większość.
Jarcar

Post autor: Jarcar »

eNGie pisze: 23.10.2025, 09:26
HalaMadrid06 pisze: 23.10.2025, 09:23 Które drużyny wystawiają młyn na hokeju
Większość.
Tak spojrzałem z ciekawości to rzeczywiście większość to uznane marki na tle kibicowskiej Polski, a STS Sanok i Energa Toruń jak? Mają własnych kibiców?
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.
qwepoi

Post autor: qwepoi »

Energa Toruń swego czasu na wyjazdach bluzgała na Elane. Osobiście miałem okazję ich zobaczyć - piknik skład. Wypić, zjeść coś pokrzyczec i do domu.

Sanok również - piknik skład.
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
dee facto

Post autor: dee facto »

Adamowski i to jest super że młodzież z Chełma woli Chełmianke a nie widzew,który jest upokarzany na każdym kroku w swoim mieście od dekady,to samo w Bełchatowie wolą GKS,w Grudziądzu Olimpię/GKM,w Częstochowie Raków.
Januszex

Post autor: Januszex »

Da się znaleźć jakąś relację ze starcia Ruchu z Lechem w 2010r, kiedy to Niebiescy jechali do Lubina, a Lech do Zabrza?
Adamowski

dee facto pisze: 25.10.2025, 18:02 Adamowski i to jest super że młodzież z Chełma woli Chełmianke a nie widzew,który jest upokarzany na każdym kroku w swoim mieście od dekady,to samo w Bełchatowie wolą GKS,w Grudziądzu Olimpię/GKM,w Częstochowie Raków.
Widzę, że jesteś mocno zorientowany w tematach.
Albo po prostu doopa cię strasznie piecze na ten Widzew.
Staje ci jak napiszesz nazwę klubu z małej litery?
Z czystej ciekawości znawco chełmskiego podwórka, przytocz kilka przykładów z tego upokarzania na każdym kroku.
Natomiast ciebie strasznie musiała upokarzać babka od polaka w podstawówce, bo niemożliwe jest, że Polak tak może aż tak kaleczyć (świadomie) swój ojczysty język.
le_suiveur

Post autor: le_suiveur »

Januszex pisze: 02.11.2025, 20:33 Da się znaleźć jakąś relację ze starcia Ruchu z Lechem w 2010r, kiedy to Niebiescy jechali do Lubina, a Lech do Zabrza?
https://pyrusy.pl/relacje-z-meczow/gorn ... 4-10-2010/
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

le_suiveur pisze: 02.11.2025, 20:49
Januszex pisze: 02.11.2025, 20:33 Da się znaleźć jakąś relację ze starcia Ruchu z Lechem w 2010r, kiedy to Niebiescy jechali do Lubina, a Lech do Zabrza?
https://pyrusy.pl/relacje-z-meczow/gorn ... 4-10-2010/
Szkoda, że nie jest dopisane, że to nie 1000 Ruchu brało udział w "zdezorientowaniu", a głównie poszczególne FC Ruchu.
dee facto

Post autor: dee facto »

Adamowski napisałem że Widzew jest w swoim mieście ganiany przez sąsiada zza miedzy,którego mniej przychodzi na stadion.Wybacz wolę by w innych miastach kibicowali swoim drużynom niż byli fc Rtsu.O mój polski nie bój sie..bez odbioru.
Adamowski

dee facto pisze: 07.11.2025, 00:07 Adamowski napisałem że Widzew jest w swoim mieście ganiany przez sąsiada zza miedzy,którego mniej przychodzi na stadion.Wybacz wolę by w innych miastach kibicowali swoim drużynom niż byli fc Rtsu.O mój polski nie bój sie..bez odbioru.
A ja jeszcze raz zapytam o przykłady/przykład bo odwracasz kota ogonem.
Brniesz w swoje wywody bez dowodów.
Nie neguję, że w każdym mieście, mieścinie czy wiosce tendencja jest taka, że kibicuje się w przytłaczającej większości lokalnej drużynie. I nie dotyczy to tylko Widzewiaków których tak to bardzo się uczepiłeś ale też każdej popularnej drużyny w każdym rejonie Polski.
W wielu względów.
Chociażby koszty i czas.
Na lokalną drużynę wydasz 10 zł na bilet, wyjdziesz z chałupy pół godziny przed meczem i pół godziny po meczu jesteś z powrotem na chacie.
A na Widzew z Chełma latali ludzie nawet na 4 ligę do Byczyny. Gdzie w czwartych licha gra na Lubelszczyźnie masa innych drużyn.
Nie ma sensu deprecjonować ich przywiązania do klubu tylko dlatego, że piecze cię doopa i na siłę próbujesz coś udowodnić bez dowodów.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Ja nie rozumiem jak mozna w swoim mieście nie takim małym kibicować większemu klubowi i to odległemu.Np mieszkać w Grudziądzu,Bełchatowie,Częstochowie i jezdzić na Widzew.Gdzie hasło wspieraj swój lokalny klub?Gdzie lokalny patriotyzm?Gdzie walka o honor miasta.Tylko stać z Widzewem i ublizać na swoje miasto.I nie tylko o Widzew tutaj chodzi,
Adamowski

Oldfreak pisze: 07.11.2025, 22:00 Ja nie rozumiem jak mozna w swoim mieście nie takim małym kibicować większemu klubowi i to odległemu.Np mieszkać w Grudziądzu,Bełchatowie,Częstochowie i jezdzić na Widzew.Gdzie hasło wspieraj swój lokalny klub?Gdzie lokalny patriotyzm?Gdzie walka o honor miasta.Tylko stać z Widzewem i ublizać na swoje miasto.I nie tylko o Widzew tutaj chodzi,
Nie sądzę aby ktoś ubliżał swojemu miastu.
Czemu nie napiszesz: Grodzisk, Żyrardów, Siedlce, Puławy - Legia?
Czemu nie napiszesz: Piotrków, Włocławek - ŁKS?
Czemu nie napiszesz Tczew - Arka?
Czemu nie wymienisz miast na Śląsku, Dolnym Śląsku?
I wiele wiele innych?
Jakbyś miał ze 40 czy 50 lat to wiedziałbyś dokładnie to o co pytasz.
To tak jakbyś teraz miał prezencje do jakiegoś małolata, że woli polecieć do Hiszpanii czy Anglii na swoją.
Co ma do tego jakieś pierdololo o jakimś lokalnym patriotyzmie?
Jaka walka o jaki honor miasta???
Czy ty czytasz to co napiszesz??
Wspieranie lokalnego klubu?
Zapytaj się w takim Legionowie (nie przypierdzielam się do legionistów - sorki panowie z Legii) ile karnetów tam kupiono na Legię a ile na Legionovię? Im też zarzucisz brak lokalnego patriotyzmu? Im też powiesz, że plują na swoje rodzinne miasto?
Chyba jednak za mocno odleciałeś.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Nie przekonałeś mnie.W takim Legionowie chodzą i na Legionovię i na Legię mogą jezdzić.Gdybym wszystkie przykłady miał wypisać to brakłoby strony.Napisałem wyżej że nie chodzi tylko o Widzew.Ale na ich przykładzie fajnie to widać.No i nie wytłumaczyłeś jak mieszkaniec Częstochowy może stać na sektorze z łodzianami i krzyczeć 'j..ć Raków"
matador88

Post autor: matador88 »

Adamowski pisze: 07.11.2025, 23:06
Oldfreak pisze: 07.11.2025, 22:00 Ja nie rozumiem jak mozna w swoim mieście nie takim małym kibicować większemu klubowi i to odległemu.Np mieszkać w Grudziądzu,Bełchatowie,Częstochowie i jezdzić na Widzew.Gdzie hasło wspieraj swój lokalny klub?Gdzie lokalny patriotyzm?Gdzie walka o honor miasta.Tylko stać z Widzewem i ublizać na swoje miasto.I nie tylko o Widzew tutaj chodzi,
I wiele wiele innych?
To tak jakbyś teraz miał prezencje do jakiegoś małolata, że woli polecieć do Hiszpanii czy Anglii na swoją.
Zapytaj się w takim Legionowie (nie przypierdzielam się do legionistów - sorki panowie z Legii) ile karnetów tam kupiono na Legię a ile na Legionovię? Im też zarzucisz brak lokalnego patriotyzmu? Im też powiesz, że plują na swoje rodzinne miasto?
Chyba ty mocno odlatujesz udając ze nie wiesz co chłop ma na myśli. A ma na myśli najwidoczniej to, że fancluby Widzewa powstawały jak grzyby po deszczu w całkiem dużych miastach i poza województwem łódzkim w czasach najlepszej gry w piłkę dla tego klubu. I chyba w tez najlepszych czasach kibicowskich dla Widzewa jako ekipy. I jak to możliwe ze te fancluby dorobiły sie kosy pomiędzy nimi a lokalnymi klubami w tych miastach ze w wielu przypadkach zostały wytępione i są cieniem tych fanclubow z dawnych lat i tworzą je 50 letni panowie. To nie jest do porównania z Legią gdzie lokalne kluby na Mazowszu są proLegia i sie kibicuje równocześnie klubowi lokalnemu i Legii.

Co więcej chlop ma calkowitą rację gardząc takim czymś, bo to jest zaprzeczenie lokalnemu patriotyzmowi i kibicowanie oddalonej drużynie setki kilometrów krora ubliża klubowi z twojego miasta jest chore.
szpak

Post autor: szpak »

Co do Częstochowy to Raków przecież nie był do końca wcale klubem całej Częstochowy, tylko bardziej dzielnicowym, nie miał też większych sukcesów do czasu wejścia właściciela z X-kom w ostatnich latach. W innych częściach miasta byli i pewnie dalej są jacyś kibice Włókniarza czy AZS i mieli sojusz z częstochowskim fanclubem Widzewa, który miał kiedyś parę swoich osiedli w mieście. Później Raków wytępił aktywnych kibiców innych drużyn różnymi sposobami (np nożami i innym sprzętem), ale nawet teraz niekoniecznie np fani żużlowego Włókniarza muszą pałać miłością do Rakowa.

Inne miasta jak np Bełchatów nie miały klubu na wysokim poziomie ani jakiegoś poważnego ruchu kibicowskiego na nich, więc fan clubowanie Widzewowi było tam pewnie wcześniej niż ktoś zaczął na poważnie działać na lokalnej drużynie. Proporcje później się zmieniły chyba głównie dzięki temu, że GKS Bełchatów grał trochę w ekstraklasie na przyzwoitym poziomie, a Widzew w tych czasach raczej dołował. W Grudziądzu Widzew też chyba zdaje się swojego czasu chodził na lokalne kluby, no ale stosunki się zmieniły.

Generalnie fanclubuje się w miastach gdzie nie ma lokalnego klubu na przyzwoitym poziomie sportowym albo tradycji wcześniejszego kibicowania lokalnemu klubowi, bo często wystarczył jakiś krótki okres gdzie klub np w latach 80. czy 90. grał np w 1 czy 2 lidze gdy akurat formował się ruch kibicowski i tak trwa do dzisiaj.
Adamowski

matador88 pisze: 08.11.2025, 18:14
Adamowski pisze: 07.11.2025, 23:06
I wiele wiele innych?
Chyba ty mocno odlatujesz udając ze nie wiesz co chłop ma na myśli. A ma na myśli najwidoczniej to, że fancluby Widzewa powstawały jak grzyby po deszczu w całkiem dużych miastach i poza województwem łódzkim w czasach najlepszej gry w piłkę dla tego klubu. I chyba w tez najlepszych czasach kibicowskich dla Widzewa jako ekipy. I jak to możliwe ze te fancluby dorobiły sie kosy pomiędzy nimi a lokalnymi klubami w tych miastach ze w wielu przypadkach zostały wytępione i są cieniem tych fanclubow z dawnych lat i tworzą je 50 letni panowie. To nie jest do porównania z Legią gdzie lokalne kluby na Mazowszu są proLegia i sie kibicuje równocześnie klubowi lokalnemu i Legii.

Co więcej chlop ma calkowitą rację gardząc takim czymś, bo to jest zaprzeczenie lokalnemu patriotyzmowi i kibicowanie oddalonej drużynie setki kilometrów krora ubliża klubowi z twojego miasta jest chore.
Aha, jak Legia to spoko, już "alibi" jest przyszykowane. Rozumiem, że legioniści ze Skierniewic czy Łowicza to są OK ludzie.
To teraz też przywal się do ŁKS za dobre załogi z Piotrkowa czy Włocławka, bo to chooj a nie lokalni patrioci.
Bo tylko tacy lokalsi mogą z podniesionym czołem nosić miano lokalnego patrioty.
Co jeszcze pokrętnego wymyślisz aby się do kogoś dojeebać?
navijaci88

Post autor: navijaci88 »

W Londynie był taki przypadek, że Wimbledon wyniesiono do innego miasta. Czy kibice tego małego osiedlowego klubu przerzucili się na Chelsea, West Ham czy inny klub ? Nie. Odtworzyli klub, wybudowali stadion i dzisiaj mimo 3 ligi mają frekwencja na poziomie naszej ekstraklasy, nie mówiąc o meczach wyjazdowych, bo często jest to ponad 1000 osób.

Warszawa jest ewenementem na skalę europejską, że w tak wielkim mieście drugi największy klub jest praktycznie marginalny... Jest tępiony, bo nikomu nie zależy na rywalizacji, fajnych derbach i otoczce piłkarskiej. Liczy się kto wydębi więcej kasy od miasta i podzieli się tortem. Jeżeli na meczu reprezentacji na własnym stadionie fetuje się gola Ronaldo i cały stadion krzyczy Siuu to chyba to nie może dziwić. Polak to kibic sukcesu. Wszyscy zgrywają patriotów, a jeżdżą 100 km dalej na mecze, bo ich klub gra w V lidze, więc nie warto zawracać nim głowy.
qwepoi

Post autor: qwepoi »

Dokładnie, dlatego szacun dla wszystkich niezależnych ekip. j**** k**** co niszczą lokalsow.
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
lobik

Post autor: lobik »

navijaci88 pisze: 09.11.2025, 09:05 W Londynie był taki przypadek, że Wimbledon wyniesiono do innego miasta. Czy kibice tego małego osiedlowego klubu przerzucili się na Chelsea, West Ham czy inny klub ? Nie. Odtworzyli klub, wybudowali stadion i dzisiaj mimo 3 ligi mają frekwencja na poziomie naszej ekstraklasy, nie mówiąc o meczach wyjazdowych, bo często jest to ponad 1000 osób.

Warszawa jest ewenementem na skalę europejską, że w tak wielkim mieście drugi największy klub jest praktycznie marginalny... Jest tępiony, bo nikomu nie zależy na rywalizacji, fajnych derbach i otoczce piłkarskiej. Liczy się kto wydębi więcej kasy od miasta i podzieli się tortem. Jeżeli na meczu reprezentacji na własnym stadionie fetuje się gola Ronaldo i cały stadion krzyczy Siuu to chyba to nie może dziwić. Polak to kibic sukcesu. Wszyscy zgrywają patriotów, a jeżdżą 100 km dalej na mecze, bo ich klub gra w V lidze, więc nie warto zawracać nim głowy.
Nie popłacz się .
Kogo to kùrwa interesuje, że non-stop się żalisz i ujadasz ojkofobie?
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
Jabollo

Post autor: Jabollo »

navijaci88 pisze: 09.11.2025, 09:05 W Londynie był taki przypadek, że Wimbledon wyniesiono do innego miasta. Czy kibice tego małego osiedlowego klubu przerzucili się na Chelsea, West Ham czy inny klub ? Nie. Odtworzyli klub, wybudowali stadion i dzisiaj mimo 3 ligi mają frekwencja na poziomie naszej ekstraklasy, nie mówiąc o meczach wyjazdowych, bo często jest to ponad 1000 osób.

Czy to jest fans.uk zamiast kibice.net?
S.J.

Post autor: S.J. »

Mam takie pytanie do starszych wiekowo kiboli co sądzą o tym ,że obecnie wyjazd wspomagać zgodę/układ to najpierw musi być trening i fotka wrzucona na fb jakie ekipy brały udział w tym treningu ,ale poza tym to wrzucanie fotek z treningu stało się tak powszechne ,że nawet małolaty po 15-18 lat wrzucają takie foty akurat np. ci z Tychów wczoraj co są na liścia ;) Ja broń Boże nie piętnuje tego ,że przed meczem robią sobie ekipy treningi ,tylko po c*** to zawsze w neta idzie ,to chyba taka rywalizacja kto ma większych mięśniaków z groźnymi dziarami :D

Szczęśliwi Ci co jeździli kiedyś wspomagać zgody i do roboty mieli tylko melanże ,wspólną integracje w oparach alkoholu po 2-3 doby ,a zdarzało się i z tydzień :)
DiglettOi

Post autor: DiglettOi »

S.J. pisze: 10.11.2025, 15:26 Mam takie pytanie do starszych wiekowo kiboli co sądzą o tym ,że obecnie wyjazd wspomagać zgodę/układ to najpierw musi być trening i fotka wrzucona na fb jakie ekipy brały udział w tym treningu ,ale poza tym to wrzucanie fotek z treningu stało się tak powszechne ,że nawet małolaty po 15-18 lat wrzucają takie foty akurat np. ci z Tychów wczoraj co są na liścia ;) Ja broń Boże nie piętnuje tego ,że przed meczem robią sobie ekipy treningi ,tylko po c*** to zawsze w neta idzie ,to chyba taka rywalizacja kto ma większych mięśniaków z groźnymi dziarami :D

Szczęśliwi Ci co jeździli kiedyś wspomagać zgody i do roboty mieli tylko melanże ,wspólną integracje w oparach alkoholu po 2-3 doby ,a zdarzało się i z tydzień :)
straszna gejówa.
ale co lepsze, już widziałem kilka takich relacji, gdzie wiadomo oprócz treningu (i obowiązkowo fotki !), opisywały ekipy, że zjedli wspólny obiad i fota z restauracji, gdzie siedza jak na gej party hahahaha to są hiciory, nie ma sie co dziwić, że pół europy ma z nas beke ;)
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
;)
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Jestem z pokolenia pijackich zgód i takie mam wrażenie, ze potrafilismy sie lepiej bawic ze zgodami, a co za tym idzie, mam równiez wrazenie, ze dzieki temu te zgody byly jakby prawdziwsze. Mialy dusze. Nie bylo internetów, albo dopiero raczkował i człowiek mial wiekszy luz. Nie bylo pokazówki, tylko zabawa. Dziekuje, że moglem przezyc te beztroskie czasy. Dumny z tego jestem.
S.J.

Post autor: S.J. »

DiglettOi pisze: 10.11.2025, 20:22
S.J. pisze: 10.11.2025, 15:26 Mam takie pytanie do starszych wiekowo kiboli co sądzą o tym ,że obecnie wyjazd wspomagać zgodę/układ to najpierw musi być trening i fotka wrzucona na fb jakie ekipy brały udział w tym treningu ,ale poza tym to wrzucanie fotek z treningu stało się tak powszechne ,że nawet małolaty po 15-18 lat wrzucają takie foty akurat np. ci z Tychów wczoraj co są na liścia ;) Ja broń Boże nie piętnuje tego ,że przed meczem robią sobie ekipy treningi ,tylko po c*** to zawsze w neta idzie ,to chyba taka rywalizacja kto ma większych mięśniaków z groźnymi dziarami :D

straszna gejówa.
ale co lepsze, już widziałem kilka takich relacji, gdzie wiadomo oprócz treningu (i obowiązkowo fotki !), opisywały ekipy, że zjedli wspólny obiad i fota z restauracji, gdzie siedza jak na gej party hahahaha to są hiciory, nie ma sie co dziwić, że pół europy ma z nas beke ;)
Najbardziej z****** jest to ,że jak wrzucą /wrzucają te foty z treningów to psiarnia ma bekę pewnie" bo już wie kto jest co bo jest " cytując klasyka z Lechii na tvn :) Gamonie sami się wystawiają żeby zaszpanować itd Teraz na Legii jakiś Kruszynka z instagrama ,niby ten co najebał komuś z opozycji z Białorusi ,karierę robi ,ubrania itd pod szyldem Legii ,którą uważałem za bastion normalności ,ale widać z czasem wszystko się zmienia hehe
bednar

Post autor: bednar »

wiesz, z jednej strony dobrze że poszli w sport itd, ale te zdjecia wszędzie, napinanie sie na zdjeciu to to troche przesada. Sam pamiętam wyjazdy gdzieś do układów czy na zgodę, to pierwsze co było na miejscu: noo to dawajcie do sklepu/baru czy na działke na grilla
Klaus B.

Post autor: Klaus B. »

Jaki był w Polsce najliczniejszy wyjazd na mecz który ostatecznie się nie odbył?
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Superpuchar Polski Legia-Wisła?
le_suiveur

Post autor: le_suiveur »

W czwartek, 4 grudnia w godzinach 19:00 - 20:00 w SportsBarze Ł3 prowadzone będą zapisy na wyjazd do Gliwic, na mecz z Piastem, który odbędzie się w sobotę, 6 grudnia o 20:15.

‌‌ Wyjazd samochodowy. Koszt: 80 zł.

‌‌ Przy zapisach, oprócz dokonania opłaty, należy podać imię, nazwisko, PESEL i nr telefonu.

‌‌ Należy mieć zainstalowaną aplikację Telegram.
https://legionisci.com/news/103280_Zapi ... liwic.html

Czy bilet dla gości na Piaście Gliwice kosztuje 80 zł?
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

Grupy kibicowskie chcą zarobić na dobrych chłopakach z osiedli i fan clubów.
Xsexx

Post autor: Xsexx »

Tak dla kontrastu- kibice Jagi mają fundowane bilety przez ich stowarzyszenie na pucharowy mecz z GieKSą, więc tylko transport do opłacenia
HalaMadrid06

Post autor: HalaMadrid06 »

Które z tych druzyn maja mlyn u siebie
Sparta Katowice
Mks kluczbork
Warta gorzow
Gornik Polkowice
Wiked Luzino
Wda swiecie
Lipno Stęszew
Ks troszyn
Sleza Wrocław
Słowianin woliborz
Pogon nowe Skalmierzyce
JerseyStilon

Post autor: JerseyStilon »

HalaMadrid06 pisze: 06.12.2025, 15:25 Które z tych druzyn maja mlyn u siebie
Sparta Katowice
Mks kluczbork
Warta Gorzów
Gornik Polkowice
Wiked Luzino
Wda swiecie
Lipno Stęszew
Ks troszyn
Sleza Wrocław
Słowianin woliborz
Pogon nowe Skalmierzyce
Warta nigdy nie posiadała jakiejś kumatej ekipy. Jakiś młynek z kilkoma zgredami kiedyś kręcili. Obecnie cisza, jedynie czasami dzieciaki z ich szkółki coś sobie pokrzyczą i to tyle w sumie na ich temat.
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
NG_M

Post autor: NG_M »

Może nie od dawna, a od jakiegoś czasu.
Czy oprócz Arki i Widzewa ktoś jeszcze flaguję trybunę prostą a nie tylko młyn ?
"Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowane" - Jan Zamoyski
B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

NG_M pisze: 07.12.2025, 23:04 Może nie od dawna, a od jakiegoś czasu.
Czy oprócz Arki i Widzewa ktoś jeszcze flaguję trybunę prostą a nie tylko młyn ?
Na Cracovii może nie cała prosta, ale kilka flag na prostej od strony młynu często wisi.
Ziomeczek2727

Post autor: Ziomeczek2727 »

NG_M pisze: 07.12.2025, 23:04 Może nie od dawna, a od jakiegoś czasu.
Jaga w zeszłym sezonie kilka razy oflagaowala prosta
Stanisława Worcella

Post autor: Stanisława Worcella »

Czy w Płocku są kibice Widzewa? Pytanie raczej o Fan club.
Żyjąc w ciągłym stresie na ulicznym marginesie najwygodniej śmigać w dresie.
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

navijaci88=suomi=katanaczio pisze: 09.11.2025, 09:05 W Londynie był taki przypadek, że..
c*** to kogo interesuje tutaj 🙂
ODPOWIEDZ