Fabuła - dramat
Aktorstwo - wysoki poziom
Chyba tyle tytułem recenzji
Chvjoza
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Chvjoza
Obyło się przynajmniej bez scen homoerotycznych typu zmuszanie kogoś o obciągania jak to w skrzydlatych świniach, pitbullu czy kobietach mafii?
-
WodaGazowanaZpluszem
Oglądnąłem za darmo kawałek 2 sezonu i przecież to się kupy nie trzyma jeśli chodzi o chronologię ,przecież Golden zabił Kaszuba później zabili jego sprzętem i w 2 sezonie jest na jego pogrzebie xD Ogląda się nawet dobrze ,ale z tym wyżej to dojebali :)
-
UrzadSkarbowy
"Otóż "Druga Furioza" nie jest sequelem (czyli kontynuacją) pierwszej, a tzw. sidequelem, czyli filmem, którego akcja rozgrywa się w tym samym czasie, co akcja oryginału, skupiając się na innym aspekcie opowieści, lub - jak w tym przypadku - śledząc losy innego bohatera. "Druga Furioza" to zatem po prostu "Furioza" oczami Goldena."WodaGazowanaZpluszem pisze: 03.11.2025, 01:42 Oglądnąłem za darmo kawałek 2 sezonu i przecież to się kupy nie trzyma jeśli chodzi o chronologię ,przecież Golden zabił Kaszuba później zabili jego sprzętem i w 2 sezonie jest na jego pogrzebie xD Ogląda się nawet dobrze ,ale z tym wyżej to dojebali :)

Dokladnie tak, sidequel nie jest latwy do zrobienia dobrze. Obiektywnie to ta furioza, zarowno pierwsza i druga to dobre filmy. Kibic moze sie do wielu rzeczy przypierdolic tak jak z kazdym firem, jakby byl film o chirugach na potrzeby zwyklych ludzi to tez by sie przypierdalali chirurdzy do roznych detali. Jak sie ma troche obiektywizmu to ten film naprade jest ok.UrzadSkarbowy pisze: 03.11.2025, 01:54"Otóż "Druga Furioza" nie jest sequelem (czyli kontynuacją) pierwszej, a tzw. sidequelem, czyli filmem, którego akcja rozgrywa się w tym samym czasie, co akcja oryginału, skupiając się na innym aspekcie opowieści, lub - jak w tym przypadku - śledząc losy innego bohatera. "Druga Furioza" to zatem po prostu "Furioza" oczami Goldena."WodaGazowanaZpluszem pisze: 03.11.2025, 01:42 Oglądnąłem za darmo kawałek 2 sezonu i przecież to się kupy nie trzyma jeśli chodzi o chronologię ,przecież Golden zabił Kaszuba później zabili jego sprzętem i w 2 sezonie jest na jego pogrzebie xD Ogląda się nawet dobrze ,ale z tym wyżej to dojebali :)
-
WodaGazowanaZpluszem
No i jestem już po całym seansie ,tak jak kolega wyżej film jest dobry ,nie ma nudy .Czyli wychodzi na to ,że będzie pewnie 3 sezon ;)Lucymek pisze: 03.11.2025, 12:00Dokladnie tak, sidequel nie jest latwy do zrobienia dobrze. Obiektywnie to ta furioza, zarowno pierwsza i druga to dobre filmy. Kibic moze sie do wielu rzeczy przypierdolic tak jak z kazdym firem, jakby byl film o chirugach na potrzeby zwyklych ludzi to tez by sie przypierdalali chirurdzy do roznych detali. Jak sie ma troche obiektywizmu to ten film naprade jest ok.UrzadSkarbowy pisze: 03.11.2025, 01:54"Otóż "Druga Furioza" nie jest sequelem (czyli kontynuacją) pierwszej, a tzw. sidequelem, czyli filmem, którego akcja rozgrywa się w tym samym czasie, co akcja oryginału, skupiając się na innym aspekcie opowieści, lub - jak w tym przypadku - śledząc losy innego bohatera. "Druga Furioza" to zatem po prostu "Furioza" oczami Goldena."WodaGazowanaZpluszem pisze: 03.11.2025, 01:42 Oglądnąłem za darmo kawałek 2 sezonu i przecież to się kupy nie trzyma jeśli chodzi o chronologię ,przecież Golden zabił Kaszuba później zabili jego sprzętem i w 2 sezonie jest na jego pogrzebie xD Ogląda się nawet dobrze ,ale z tym wyżej to dojebali :)