Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
leonidas88
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Taksepatrze.. to niech ten Twój potencjał choć raz w życiu wyjdzie na ubitą ziemię jak cała Polska.. bez żadnych noży,maczet,siekier i rakietnic i tych swoich gazów.. niech to zrobi ta Wisła ten jeden jedyny raz..ale ona tego nigdy nie zrobi ,gdyż na normalnej ustawce te gamonie z gazem i maczetą(gdyby im te 2 rzeczy zabrać) to jak to powiedział klasyk.. czuli by się słabo.. tyle. Bez odbioru.
-
bez-napinki
Jak cała Polska? :)
-
Czosnek1001
Jak jest z tą nową hutą? Z jednej strony raczej kojarzyła mi się z Cracovia. Z drugiej jest tu jakiś fc Wisły i to chyba dość sprawny. A w tym wszystkim jest Hutnik który na derbach sprawia wrażenie że faktycznie ktoś tam kibicuje. Może ktoś obiektywie napisać jak to wygląda dla osoby nie związanej w żaden sposób z Krakowem? Czy to taka lokalna społeczność? Kibice Cracovii? Albo faktycznie w Krakowie jest taki odłam? Czy nowa huta jest tak istotną dzielnica i tak zaludniona że trzy kluby mogą mogą mieć tam faktycznie ekipę? Bardzo specyficzny klimat w tym Krakowie
Nowa Huta (szeroko rozumiana) po reformie administracyjnej została podzielona m.in. na dzielnice Nowa Huta (najstarsza część Huty - nazywana Starą Hutą, gdzie jest jest najwięcej Hutnika), Bieńczyce (w większości osiedla Wisły), Mistrzejowice (przewaga Cracovii) czy Wzgórza Krzesławickie. Przestrzeń dla działalności każdej z ekip więc jest.Czosnek1001 pisze: 31.10.2025, 23:22 Jak jest z tą nową hutą? Z jednej strony raczej kojarzyła mi się z Cracovia. Z drugiej jest tu jakiś fc Wisły i to chyba dość sprawny. A w tym wszystkim jest Hutnik który na derbach sprawia wrażenie że faktycznie ktoś tam kibicuje. Może ktoś obiektywie napisać jak to wygląda dla osoby nie związanej w żaden sposób z Krakowem? Czy to taka lokalna społeczność? Kibice Cracovii? Albo faktycznie w Krakowie jest taki odłam? Czy nowa huta jest tak istotną dzielnica i tak zaludniona że trzy kluby mogą mogą mieć tam faktycznie ekipę? Bardzo specyficzny klimat w tym Krakowie
Ta mapka chyba najlepiej pokazuje podział Huty między wszystkie trzy ekipy https://shorturl.at/pyzGM
-
Taksepatrze
Ale czemu mają wyjść do lasu ? Bo ktoś tak chce ? Widzisz drogi kolego, z tego co da sie zauważyć, to nikt Wiśle nie będzie mówił co i jak mają robić. Mają swój klimat, bawią sie po swojemu, mają mocne zgody/układy i nic nikomu nie muszą udowadniać.leonidas88 pisze: 31.10.2025, 22:30 Taksepatrze.. to niech ten Twój potencjał choć raz w życiu wyjdzie na ubitą ziemię jak cała Polska.. bez żadnych noży,maczet,siekier i rakietnic i tych swoich gazów.. niech to zrobi ta Wisła ten jeden jedyny raz..ale ona tego nigdy nie zrobi ,gdyż na normalnej ustawce te gamonie z gazem i maczetą(gdyby im te 2 rzeczy zabrać) to jak to powiedział klasyk.. czuli by się słabo.. tyle. Bez odbioru.
Napiszę krótko zanim Kraków podzielili na dwadzieścia kilka dzielnic jak w Londynie a Kraków jest dziesięć razy mniejszym miastem to istniały cztery: Podgórze czyli całe południe; Krowodrza; Stare Miasto i Nowa Huta. I tak większość z tych nowych blokowisk czują się się bardziej krakowianami choć to ludność w większości napływowa to jest ta bardziej nowa huta. Ja zaś jak moje babcie mówiłem że idę na hutę gdy wychodziłem z domu a jak jechałem dalej na zachód niż Czyżyny to mówiłem że jadę do Krakowa. Kibice zarówno z Wisły jak i Cracovii wyśmiewali się z tej dzielnicy dlatego nie będę jak ci którzy pomyśleli że jak nie możesz z kimś wygrać to się do niego przyłącz. A argument że to Wisła ma najwięcej kibiców to zbywam tym a to Chiny mają 30 razy więcej obywateli niż Polska to lepiej zostać chińczykiem. Pozdrawiam normalnych.
To ostatnie zdanie ? Do czego pijesz,komu kibicujesz ?
Do nikogo nie pije a komu kibicuje to nie trudno się domyślić tak Hutnikowi . ale to bardziej argument do tych co chcieli mnie przestawic
• Centrum A - HutnikCzosnek1001 pisze: 31.10.2025, 23:22 Jak jest z tą nową hutą? Z jednej strony raczej kojarzyła mi się z Cracovia. Z drugiej jest tu jakiś fc Wisły i to chyba dość sprawny. A w tym wszystkim jest Hutnik który na derbach sprawia wrażenie że faktycznie ktoś tam kibicuje. Może ktoś obiektywie napisać jak to wygląda dla osoby nie związanej w żaden sposób z Krakowem? Czy to taka lokalna społeczność? Kibice Cracovii? Albo faktycznie w Krakowie jest taki odłam? Czy nowa huta jest tak istotną dzielnica i tak zaludniona że trzy kluby mogą mogą mieć tam faktycznie ekipę? Bardzo specyficzny klimat w tym Krakowie
• Centrum B - Hutnik
• Centrum C - Hutnik
• Centrum D - Hutnik
• Osiedle Wandy - Hutnik
• Osiedle Willowe - Hutnik/Wisła
• Osiedle Młodości - Hutnik
• Osiedle Na Skarpie - Hutnik
• Osiedle Stalowe - Hutnik
• Osiedle Szkolne - Hutnik
• Osiedle Ogrodowe - Hutnik
• Osiedle Teatralne - Hutnik/Cracovia
• Osiedle Górali - Cracovia
• Osiedle Krakowiaków - Hutnik/Cracovia
• Osiedle Sportowe - Wisła/Hutnik
• Osiedle Zgody - Hutnik
• Osiedle Szklane Domy - Hutnik
• Osiedle Urocze - Wisła/Hutnik
• Osiedle Zielone - Hutnik/Cracovia
• Osiedle Słoneczne - Hutnik
• Osiedle Hutnicze - Hutnik
• Osiedle Handlowe - Hutnik
• Osiedle Kolorowe - Hutnik/Wisła
• Osiedle Spółdzielcze - Wisła/Hutnik
• Osiedle Na Stoku - Wisła/Hutnik
• Osiedle Na Wzgórzach - Hutnik/Cracovia
• Osiedle Jagiellońskie - Wisła
• Osiedle Kalinowe - Wisła
• Osiedle Kazimierzowskie - Wisła
• Osiedle Na Lotnisku - Wisła
• Osiedle Strusia - Wisła
• Osiedle Wysokie - Wisła
• Osiedle Złotej Jesieni - Wisła
• Osiedle Tysiąclecia - Cracovia
• Osiedle Złotego Wieku - Cracovia
• Osiedle Albertyńskie - Cracovia
• Osiedle Niepodległości - Cracovia
• Osiedle Bohaterów Września - Cracovia
• Osiedle Oświecenia - Cracovia
• Osiedle Srebrnych Orłów - Cracovia
• Osiedle Piastów - Cracovia
• Osiedle Przy Arce - Wisła
• Osiedle Kościuszkowskie - Wisła
• Osiedle Dywizjonu 303 - Wisła
• Osiedle 2 Pułku Lotniczego - Cracovia/Wisła
• Osiedle Kombatantów - ? Cracovia/Wisła
• Osiedle Mistrzejowice Nowe - Wisła
-
WieszWięcej
Wisła z jednej strony robi wrzuty typu "Je**ć H**jnik", wrzuca jakieś skrojone smyczki na sociale, a z drugiej piszą, że "specjalnie się nie mobilizowali".
Mecz z jedną z największych kos, więcej niż derby, bo derby w obrębie jednej dzielnicy, która jest bastionem obu ekip, a oni ledwo zebrali 250 osób, czego co najmniej połowa to dzieciaki.
Kojarzy mi się, że zgoda Broń - Hutnik padła, bo Broniarze odpuścili mecz z Radomiakiem.
Wiadomo, że 250 osób Wisły w środę to nie ten sam kaliber kompromitacji co w Radomiu, ale moim zdaniem nawet Polonia Warszawa by się lepiej zebrała na mecz z Hutnikiem na Marymonckiej.
Mecz z jedną z największych kos, więcej niż derby, bo derby w obrębie jednej dzielnicy, która jest bastionem obu ekip, a oni ledwo zebrali 250 osób, czego co najmniej połowa to dzieciaki.
Kojarzy mi się, że zgoda Broń - Hutnik padła, bo Broniarze odpuścili mecz z Radomiakiem.
Wiadomo, że 250 osób Wisły w środę to nie ten sam kaliber kompromitacji co w Radomiu, ale moim zdaniem nawet Polonia Warszawa by się lepiej zebrała na mecz z Hutnikiem na Marymonckiej.
-
protektormalopolska
No i świetnie. Wisła zebrała same dzieciaki pojawili się w skromnej liczbie przypadkowego składu i niech tak zostanie. My robimy swoje i tu nikogo nie będziemy uszczęśliwiać na siłę :) każdy Wiślak wie w jakim kierunku idzie ekipa i możemy być słabi naćpani i trząść portkami przed ekipami co na wyjazd jeździ po kilkanaście sztuk. Pozdrawiamy oponentów
ABG
-
Taksepatrze
Wytlumacze pozwolisz. Dla wiekszosci Wisly poza chlopakami z Nowej Huty, Hutnik to ktoras tam kosa z kolei. Tak bylo odkad pamietam (nie jestem z NH). Wiekszą kosą jest Cracovia, Lech, Arka, Legia, a nawet dla duzego grona osob ŁKS (ze wzgledu na Widzew i kontakty z Cracovią) czy Gieksa&Gornik (ze wzgledu na Ruch). Wiekszosc Wisly spoza Nowej Huty nie widziala zadnego kibica HKSu nigdy w życiu na oczy. Nigdy nie miala z nikim stycznosci. Mecze z Wami nigdy nie powodowaly takiego cisnienia jak derby z Cracovią i to sie nie zmieni. Nie dziw sie wiec, że na PP. w srode, gdzie wiedzieli że i tak nie wejdą, pojechalo sie przejsc pod kasy zaledwie 250 osob. Gdyby to byl mecz z Cracovią, to bylaby znacznie wieksza mobilizacja, bo znacznie wieksze cisnienie i tym sposobem znacznie wiecej osob chetnych na spscerek pod kasy. Nawet na zakazie, w srode, w PP.WieszWięcej pisze: 01.11.2025, 07:58 Wisła z jednej strony robi wrzuty typu "Je**ć H**jnik", wrzuca jakieś skrojone smyczki na sociale, a z drugiej piszą, że "specjalnie się nie mobilizowali".
-
Taksepatrze
Troche wspomnien dorzuce. Pamietam jak siedzialem mocno w klimacie i kiedys na domowce u znajomego, ktos tam rzucił haslem, Ty nie uwierzysz, mamy tu chlopa za Hutnikiem. Normalna gadka z chlopem, ale mialo sie wrażenie, że widzi sie kosmite. Malo brakowalo, zeby kazdy go zaczął palcem dotykac, czy on w ogole jest prawdziwy ;) Czlowiek latał po calym Krk i nigdy nie spotkał nikogo za HKSem. Drugi raz w zyciu kiedy zobaczylem chlopaka za Hutnikiem w Krk bylo w pewnej bramie na Kleparzu. Gadka jak gadka i ktos tam mowi, że ten to gumior. Skonczylo sie na smiechach. Bez żadnego cisnienia.
-
Ciekawyswiata
Wisla wezcie napiszcie temu Hutnikowi ze to byl dla was mecz zycia tak jak dla nich bo widac ze czuja sie niedowartosciowani xDDDD jak mozna nie zmobilizowac sie na mecz z kibicowska potega co jezdzi na wyjazdy w 12 osob XDDDD
-
obserwator17
Nie no to ja akurat wiele razy się przeciąłem z gumiorami mieli taki okres że normlanie śmigali po całych Czyżynach.Taksepatrze pisze: 01.11.2025, 10:31 Troche wspomnien dorzuce. Pamietam jak siedzialem mocno w klimacie i kiedys na domowce u znajomego, ktos tam rzucił haslem, Ty nie uwierzysz, mamy tu chlopa za Hutnikiem. Normalna gadka z chlopem, ale mialo sie wrażenie, że widzi sie kosmite. Malo brakowalo, zeby kazdy go zaczął palcem dotykac, czy on w ogole jest prawdziwy ;) Czlowiek latał po calym Krk i nigdy nie spotkał nikogo za HKSem. Drugi raz w zyciu kiedy zobaczylem chlopaka za Hutnikiem w Krk bylo w pewnej bramie na Kleparzu. Gadka jak gadka i ktos tam mowi, że ten to gumior. Skonczylo sie na smiechach. Bez żadnego cisnienia.
Do tego zawsze ich było sporo w rejonie kolorowego, teatru, aleji róż. Często szukali zwarcia w okolicach ronda kocmyrzowskiego i samych Czyżyn nie można im tego odmówic. Ale narracja że są niewiadomo jaka banda i że Wisła bała się w więcej osób przyjść na SS, że gdyby nie policja to coś tam to są jakieś bajki wyssane z palca. Mają swoje 5minut a podpatrzyli od swojej koleżanki że propaganda jest najważniejsza to postanowili pojechać na tym patencie. Za dwa tygodnie „duma nowej huty” pojedzie do stalowej woli na wyjazd w 15 osób i wszytko wróci do normy.
-
WieszWięcej
Wszystko fajnie, ale obawiam się, że w 21 wieku Wisła nie ma tylu akcji co Hutnik na arenie ogólnopolskiej.
A jak już jakieś ma to zazwyczaj frajerskie: Grabiszyńska, Radłowo.
Wiadomo, że Wisły jest w c*** więcej, ale jakby zestawić ich dorobek i aktywność, to podejrzewam, że różowo to wcale nie wygląda.
Także ta pogarda, gdy samemu się mniej robi, trochę dziwna mimo wszystko.
Wiadomo, że Wisły jest w c*** więcej, ale jakby zestawić ich dorobek i aktywność, to podejrzewam, że różowo to wcale nie wygląda.
-
Taksepatrze
Ja przyjacielu mowie o terenavh krakowskich poza Nową Hutą. NH odwiedzalem jedynie jak robilismy wjazd np. na Wzgorza, jeszcze zanim S. ze Złotego Wieku sie przerzucił. Bylo tez pare innych akcji w Hucie. Ale to byly planowane spotkania. Normalnie łażąc czy jezdzac po Krakowie (nie NH) i poznajac wielu ludzi po imprezach, klatkach, parkach, ławkach, w życiu spotkalem dwoch kibicow HKSu. Jednego na wspomnianej domowce na Płaszowie a drugiego na Kleparzu. Jak Bog mi swiadkiem wiecej poznalem kibicow Widzewa czy Legii mieszkajacych w Krakowie niz kibicow Hutnika. Temu uwazam, ze nigdy nie bylo takiego cisnienia na HKS. Dla ogromnej wiekszosci Wisly prawdzie derby to te z Cracovią. Dla Hutnika wrecz przeciwnie, derby z Wisłą to mecz życia.obserwator17 pisze: 01.11.2025, 11:20Nie no to ja akurat wiele razy się przeciąłem z gumiorami mieli taki okres że normlanie śmigali po całych Czyżynach.Taksepatrze pisze: 01.11.2025, 10:31 Troche wspomnien dorzuce. Pamietam jak siedzialem mocno w klimacie i kiedys na domowce u znajomego, ktos tam rzucił haslem, Ty nie uwierzysz, mamy tu chlopa za Hutnikiem. Normalna gadka z chlopem, ale mialo sie wrażenie, że widzi sie kosmite. Malo brakowalo, zeby kazdy go zaczął palcem dotykac, czy on w ogole jest prawdziwy ;) Czlowiek latał po calym Krk i nigdy nie spotkał nikogo za HKSem. Drugi raz w zyciu kiedy zobaczylem chlopaka za Hutnikiem w Krk bylo w pewnej bramie na Kleparzu. Gadka jak gadka i ktos tam mowi, że ten to gumior. Skonczylo sie na smiechach. Bez żadnego cisnienia.
Do tego zawsze ich było sporo w rejonie kolorowego, teatru, aleji róż. Często szukali zwarcia w okolicach ronda kocmyrzowskiego i samych Czyżyn nie można im tego odmówic. Ale narracja że są niewiadomo jaka banda i że Wisła bała się w więcej osób przyjść na SS, że gdyby nie policja to coś tam to są jakieś bajki wyssane z palca. Mają swoje 5minut a podpatrzyli od swojej koleżanki że propaganda jest najważniejsza to postanowili pojechać na tym patencie. Za dwa tygodnie „duma nowej huty” pojedzie do stalowej woli na wyjazd w 15 osób i wszytko wróci do normy.
-
protektormalopolska
Jaka ekipę reprezentujesz skoro innych pouczasz i oceniasz? Krótko i na temat napisz kogo reprezentujesz to pogadamy.WieszWięcej pisze: 01.11.2025, 11:30 Wszystko fajnie, ale obawiam się, że w 21 wieku Wisła nie ma tylu akcji co Hutnik na arenie ogólnopolskiej.
ABG
-
Malolat_93
Dobra to zupełnie z innej beczki pytaniem. Za czasów panowania WSH gdzie była Młoda Ferajna czy Devilsi ? Czy ktoś z już nieistniejącego WSH działa coś w wyżej wymienionych ekipach czy totalnie wszyscy zostali pogonieni? No i co się stało z WSH? Przecież coś tam próbowali pojawiać się pod stadionem. Rozpad totalny i dominacja młodych?
A.C.A.B
-
Taksepatrze
Ja moge jedynie sie wypowiedziec o starych czasach. I to tez nie o wszystkim, bo nie o wszystkim nalezy pisac w internetach ;) Pierwsze WSH czyli koniec lat 90 jak i pierwsi Devilsi działali czesto osobno. Mowiono sie na Devilsow, że to mlodzi (cos jak dzis na Ferajne). Nawet na Wisle czesto WSH i Devilsi siedzieli po roznej stronie młyna - dziesiątki. Nie bylo miedzy tymi grupami chemii. Pozniej do glosu bardziej doszli WSH i wchloneli czesc mlodych diabełkow. Czesc odpuscila. Ferajna to juz nie moje czasy, ale powstali duuuzo pozniej jak juz starych Devilsow nie bylo. Dalej o terazniejszych czasach niech opowiada ktos inny, badz nie, jezeli nie zechce.Malolat_93 pisze: 01.11.2025, 12:37 Dobra to zupełnie z innej beczki pytaniem. Za czasów panowania WSH gdzie była Młoda Ferajna czy Devilsi ? Czy ktoś z już nieistniejącego WSH działa coś w wyżej wymienionych ekipach czy totalnie wszyscy zostali pogonieni? No i co się stało z WSH? Przecież coś tam próbowali pojawiać się pod stadionem. Rozpad totalny i dominacja młodych?
-
Ie_suiveur
i gość o to pyta jeszcze w internecieMalolat_93 pisze: 01.11.2025, 12:37 Czy ktoś z już nieistniejącego WSH działa coś w wyżej wymienionych ekipach czy totalnie wszyscy zostali pogonieni? No i co się stało z WSH?
Skąd wy ich bierzecie na tych komendach?
Jakby podsumować ostatnie 15 lat to Hutnik zdecydowanie bardziej aktywny i więcej starć niż Wisła.
-
Malolat_93
Czekaj czekaj każdy kto zada pytanie inne niż wszyscy musi być z komendy ?Ie_suiveur pisze: 01.11.2025, 12:58i gość o to pyta jeszcze w internecieMalolat_93 pisze: 01.11.2025, 12:37 Czy ktoś z już nieistniejącego WSH działa coś w wyżej wymienionych ekipach czy totalnie wszyscy zostali pogonieni? No i co się stało z WSH?
Skąd wy ich bierzecie na tych komendach?
A.C.A.B
-
Prawo i pięść
Jakiś czas temu ten cały Dzigi powiedział, że Hutnik jest najlepszy na łapy w Krakowie. Gość jest jaki jest, ale raczej realia krakowskie zna i nie można mu zarzucić braku obiektywizmu.
Wisła tak szydzi z tego Hutnika a bez sprzętu jesteście nikim.
-
Taksepatrze
A ze sprzetem topka w Polsce. Jak tureckie ekipy czy inne Bałkany, co to sie wszyscy zesrać chcą od sciskania kciuków, zeby tylko trafic w pucharach na takich dzikusow-chuliganow ;) I tak mozna sie przekomarzac bez konca, tylko po co. Tyle ode mnie, bo za duzo dzis tych internetow.
Ty ogólnie jesteś w życiu nikim, więc na pewno stosując takie porównania wiesz o czym mowa.Prawo i pięść pisze: 01.11.2025, 13:30 Jakiś czas temu ten cały Dzigi powiedział, że Hutnik jest najlepszy na łapy w Krakowie. Gość jest jaki jest, ale raczej realia krakowskie zna i nie można mu zarzucić braku obiektywizmu.
I jeszcze ku*** "bo dzigi powiedział" :D jprdl jakie z was są niedorozwoje umysłowe to głowa mała. A Denis coś ciekawego ostatnio mówił? Dobił już do 600 wygranych walk ulicznych? bo nie śledzę tiktoka.
To kiedy ta topka polski na sprzęt planuje jakis balet na rynku u siebie w mieście? Póki co ciężko i każdy z was się śmieje nawet hutnik który za czasów wsh życia nie miał. Generalnie żadna ekipa w kraju tak nie upadła jak wisła po odejściu WSH.Taksepatrze pisze: 01.11.2025, 14:00 A ze sprzetem topka w Polsce. Jak tureckie ekipy czy inne Bałkany, co to sie wszyscy zesrać chcą od sciskania kciuków, zeby tylko trafic w pucharach na takich dzikusow-chuliganow ;) I tak mozna sie przekomarzac bez konca, tylko po co. Tyle ode mnie, bo za duzo dzis tych internetow.
Dajcie już spokój z tą Wisłą. Chodzi ich po 30k na mecze, gdzie jest masa młodzieży. Z tego narybku zaraz się coś wykluje i będą mieć top bande w Polsce! Potrzeba tylko trochę czas, rok może dwa. No max 10 lat i będą z nich kocury. Od rozpadu wsh zaraz minie 8 lat i wciąż ta sama śpiewka.
-
Mareczek86
Dzigi czyli zwykły leszcz bo za żadne sprawy z wsh nie odpowiadał bo był za cienki i za młody ma być jakąś wyrocznią i ma znać realia?
Dave dziwne, żeby było inaczej jak cały trzon ekipy poszedł siedzieć, a większość kumatej młodzieży już wcześniej była regularnie odpalana. To skoro Wisła jest taka słaba od tych 5-6 lat to czemu nic z tym reszta nie robi? Nie zapominaj jednego, w każdych ekipach po zawinięciach był i będzie regres co jest normalne bo niestety demografia i bogacenie się społeczeństwa nie jest korzystne. Chętnych do krakowskich zabaw z roku na rok jest mniej co nie tylko dotyczy Krakowa. Bo chuliganka już prawie wyginęła, teraz się liczy głównie hajs i wpływy. Jedynie co może cieszyć to fakt, że na FC więcej osób ćwiczy i często jeżdżą na wspólne treningi ze zgodami.
Dave dziwne, żeby było inaczej jak cały trzon ekipy poszedł siedzieć, a większość kumatej młodzieży już wcześniej była regularnie odpalana. To skoro Wisła jest taka słaba od tych 5-6 lat to czemu nic z tym reszta nie robi? Nie zapominaj jednego, w każdych ekipach po zawinięciach był i będzie regres co jest normalne bo niestety demografia i bogacenie się społeczeństwa nie jest korzystne. Chętnych do krakowskich zabaw z roku na rok jest mniej co nie tylko dotyczy Krakowa. Bo chuliganka już prawie wyginęła, teraz się liczy głównie hajs i wpływy. Jedynie co może cieszyć to fakt, że na FC więcej osób ćwiczy i często jeżdżą na wspólne treningi ze zgodami.
A kto ma coś z tym robić nikt normalny z psuedo gangsuami/chuliganami nie chce mieć do trzymienia, bo pierwsi się rozpierdalają. Prawda jest, taka że po tym, gdy wsh samo odeszło z trybun po r********* się trzonu i tak trzymali miasto i ten cały dzigi z nimi biegał w ekipie. A młoda frajernia czy tam wisła deblis nie miała życia poza stadionem bo była przez nich dojeżdzana.Mareczek86 pisze: 01.11.2025, 18:59 Dzigi czyli zwykły leszcz bo za żadne sprawy z wsh nie odpowiadał bo był za cienki i za młody ma być jakąś wyrocznią i ma znać realia?
-
PolnocnaStrona
Ja to jestem w szoku ile Wy macie w tym Krakowie różnych osiedli. Jak się nie jest z Krakowa to można się w tym wszystkim mocno pogubić. Tu kolega z samej NH wymienił chyba z 40 osiek.Wiem że to wielka dzielnica ale mimo wszystko jakie te osiedla są wielkości chyba nie które mają po kilka bloków. W Łodzi ten podział jest jakiś dużo prostszy. Może też dlatego że ogólny podział kibicowski miasta jest łatwiejszy bez małych wyjątków można gdzieś tam uznać wschód za Widzewem, zachód ŁKS-em. W Kraku jest większy misz masz i masa osiedli.
Dobra skoro tak w miarę ta rozmowa tu przebiega bez większych spin to może mi napiszecie jakie są w tej chwili najbardziej aktywne liczbowo, wyjazdowo i ogólnie z potencjałem rozwoju osiedla na Wiśle i Cracovii ??? To samo też o FC które się najliczniej stawiają na meczach KSC czy TSW ???
Dobra skoro tak w miarę ta rozmowa tu przebiega bez większych spin to może mi napiszecie jakie są w tej chwili najbardziej aktywne liczbowo, wyjazdowo i ogólnie z potencjałem rozwoju osiedla na Wiśle i Cracovii ??? To samo też o FC które się najliczniej stawiają na meczach KSC czy TSW ???
Trochę w kwestii formalnej. Ja tu jakieś specjalnej napinki gości z Hutnika nie doczytałem, za to zażartą dyskusje wiślaków z internetowcami. Ale podpisujcie im jak wam się chce. A po wygranej na argumenty stwierdziłem że Wisła - internet hools 1-1. Tak jestem nieobiektywny
Tak te osiedla na starej hucie to właśnie takie po kilka bloków i to jest bastion Hutnika.PolnocnaStrona pisze: 01.11.2025, 19:23 Ja to jestem w szoku ile Wy macie w tym Krakowie różnych osiedli. Jak się nie jest z Krakowa to można się w tym wszystkim mocno pogubić. Tu kolega z samej NH wymienił chyba z 40 osiek.Wiem że to wielka dzielnica ale mimo wszystko jakie te osiedla są wielkości chyba nie które mają po kilka bloków. W Łodzi ten podział jest jakiś dużo prostszy. Może też dlatego że ogólny podział kibicowski miasta jest łatwiejszy bez małych wyjątków można gdzieś tam uznać wschód za Widzewem, zachód ŁKS-em. W Kraku jest większy misz masz i masa osiedli.
-
obserwatorr88
Dla każdego kibola ? Czy dla pół piknika pół ultrasa Legia Lech itp to większe kosy niż mało medialny Hutnik. 250 osób w tym 20 Unii 17 Zabierzów itp + masa innych fc. To ile było tej Wisły z KRK czy nawet samej Huty ? 80 Osób. Jak na to spojrzeć macie większość małoposki za osobą czyli ponad milono ludzi na swoim obszarze to liczba nie powala.Taksepatrze pisze: 01.11.2025, 09:47Wytlumacze pozwolisz. Dla wiekszosci Wisly poza chlopakami z Nowej Huty, Hutnik to ktoras tam kosa z kolei. Tak bylo odkad pamietam (nie jestem z NH). Wiekszą kosą jest Cracovia, Lech, Arka, Legia, a nawet dla duzego grona osob ŁKS (ze wzgledu na Widzew i kontakty z Cracovią) czy Gieksa&Gornik (ze wzgledu na Ruch). Wiekszosc Wisly spoza Nowej Huty nie widziala zadnego kibica HKSu nigdy w życiu na oczy. Nigdy nie miala z nikim stycznosci. Mecze z Wami nigdy nie powodowaly takiego cisnienia jak derby z Cracovią i to sie nie zmieni. Nie dziw sie wiec, że na PP. w srode, gdzie wiedzieli że i tak nie wejdą, pojechalo sie przejsc pod kasy zaledwie 250 osob. Gdyby to byl mecz z Cracovią, to bylaby znacznie wieksza mobilizacja, bo znacznie wieksze cisnienie i tym sposobem znacznie wiecej osob chetnych na spscerek pod kasy. Nawet na zakazie, w srode, w PP.WieszWięcej pisze: 01.11.2025, 07:58 Wisła z jednej strony robi wrzuty typu "Je**ć H**jnik", wrzuca jakieś skrojone smyczki na sociale, a z drugiej piszą, że "specjalnie się nie mobilizowali".
-
Taksepatrze
Nie wiem co to pół piknik i pół ultras, wiem jednak jak Hutnik zawsze byl traktowany na Wiśle przez większość ludzi. Na reszte juz odpowiedzialem powyżej - śmiało mozesz sobie skopiowac moj post na ktory sam odpisujesz ;)
Juz dawno komisja na kibice net ustaliła ze Wisly w Krakowie nie ma.Tak bez kozery powiem ze bylo ich ok 5.
Czy ta odpowiedz cie satysfakcjonuje ?.
Czy ta odpowiedz cie satysfakcjonuje ?.
-
Taksepatrze
Balety kolego sa najlepsze tam, gdzie nie ma kamer. Rynek nie jest dobrym przykladem - okamerowamy jak choinka swiatełkami w święta.dave2123 pisze: 01.11.2025, 18:32To kiedy ta topka polski na sprzęt planuje jakis balet na rynku u siebie w mieście? Póki co ciężko i każdy z was się śmieje nawet hutnik który za czasów wsh życia nie miał. Generalnie żadna ekipa w kraju tak nie upadła jak wisła po odejściu WSH.Taksepatrze pisze: 01.11.2025, 14:00 A ze sprzetem topka w Polsce. Jak tureckie ekipy czy inne Bałkany, co to sie wszyscy zesrać chcą od sciskania kciuków, zeby tylko trafic w pucharach na takich dzikusow-chuliganow ;) I tak mozna sie przekomarzac bez konca, tylko po co. Tyle ode mnie, bo za duzo dzis tych internetow.
-
Bananowiec
skoro żydy i hutnik są takie mocne a Wisła taka słaba ,to po co wam ten nieoficjalny pakt i na bramkach i w interesach i w lataniu po hucie,chodź coś tam już zaczyna zgrzytać np na oświecenia.Odpowiedz jest prosta ,każda z tych ekip pojedynczo jest słabsza ,dlatego wybrała cichy układ bo ani żydy same nie utrzymały by bramek,ani hutnik gdyby Wisła się na nich tylko skupiła nie przetrwał by tego.Wyobrazmy sobie hipotetycznie że nie ma między nimi cichego układu a nienawiść jak przeciwko Wiśle,śmiem twierdzić że Żydów za chwile by w hucie nie było bo jest to najsłabsza ekipą w hucie i żyje tylko dzięki hutnikowi.
-
Prawo i pięść
Do Hutnika należy mieć szacunek, że pomimo mizerii piłkarskiej ciągle dobrze się trzymają i trwają przy swoim klubie. Druga kwestia, że przecież mają jeszcze dwóch wrogów, którzy ich otaczają praktycznie z każdej strony. To, że obecnie wrogiem numer 1 jest Wisła wynika pewnie z faktu, że to Wisły jest więcej w Hucie i mają z nimi więcej styczności. Cracovii w Hucie jest mniej, więc skupieni są bardziej na walce z Wisłą i nie zaprzątają sobie aż tak głowy Hutnikiem. No ale jak by przyszło co do czego to raczej piątek zbijać nie będą.
Wyobrazmy sobie hipotetycznie, ze twoja stara jednak pozwolila skonczyc w sobie owczarkowi sasiada i teraz jestes pol czlowiekiem pol psem, taka hybryda. W sumie praca w cyrku pewna, pewna rozpoznawalnosc, chyba niezly pieniadz. Widzisz jakies minusy?Bananowiec pisze: 02.11.2025, 10:17 skoro żydy i hutnik są takie mocne a Wisła taka słaba ,to po co wam ten nieoficjalny pakt i na bramkach i w interesach i w lataniu po hucie,chodź coś tam już zaczyna zgrzytać np na oświecenia.Odpowiedz jest prosta ,każda z tych ekip pojedynczo jest słabsza ,dlatego wybrała cichy układ bo ani żydy same nie utrzymały by bramek,ani hutnik gdyby Wisła się na nich tylko skupiła nie przetrwał by tego.Wyobrazmy sobie hipotetycznie że nie ma między nimi cichego układu a nienawiść jak przeciwko Wiśle,śmiem twierdzić że Żydów za chwile by w hucie nie było bo jest to najsłabsza ekipą w hucie i żyje tylko dzięki hutnikowi.