Małopolska kibolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Ofensywny Fan

Re: Małopolska kibolska

Post autor: Ofensywny Fan »

qwepoi pisze: 25.10.2025, 11:23
ot co pisze: 25.10.2025, 09:21 Lata lecą, pokolenia się zmieniają, a na Unii bez zmiany - pracownicy ochrony nadal tolerowani.
https://zapodaj.net/plik-x069Q6a0ay
Najwiekszy zjazd w woj. małopolskim. Choć rozumiem że granie za Tarnowem nie pomaga.
Do fana Tovii - lata mijają a Ty nadal żyjesz aferami i hipokryzja, zapytaj kolegów kto pracuje w świcie oraz MC na Szujskiego i kim tam jest 🤫.
Co do zjazdu formy Unii w Tarnowie największym wrogiem jest niestety psiarnią
iparts.pl
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Wieliczka i Niepołomice bez zmian na przestrzeni ostatnich +/- 10 lat ?
Ciekawyswiata

Post autor: Ciekawyswiata »

Ofensywny Fan pisze: 25.10.2025, 12:40
ot co pisze: 25.10.2025, 09:21 Lata lecą, pokolenia się zmieniają, a na Unii bez zmiany - pracownicy ochrony nadal tolerowani.
https://zapodaj.net/plik-x069Q6a0ay
Najwiekszy zjazd w woj. małopolskim. Choć rozumiem że granie za Tarnowem nie pomaga.
Do fana Tovii - lata mijają a Ty nadal żyjesz aferami i hipokryzja, zapytaj kolegów kto pracuje w świcie oraz MC na Szujskiego i kim tam jest 🤫.
Fajnie odbiłeś piłeczkę czyli k**** u was są ok bo u nich tez tak jest? XDDD Ten Tarnów to tylko oddac ukraincom niech sie mecza xDDDD
Ofensywny Fan

Ciekawyswiata pisze: 25.10.2025, 16:38
Ofensywny Fan pisze: 25.10.2025, 12:40

Fajnie odbiłeś piłeczkę czyli k**** u was są ok bo u nich tez tak jest? XDDD Ten Tarnów to tylko oddac ukraincom niech sie mecza xDDDD
Ja nie zamierzam, licytować się z Tobą czy z kim kolwiek kto jest lepszy i odbijać piłeczkę . To po pierwsze po , drugie sprawa zostanie zweryfikowana i załatwiona jak należy, tyle w temacie !
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Taksepatrze pisze: 25.10.2025, 13:47 Wieliczka i Niepołomice bez zmian na przestrzeni ostatnich +/- 10 lat ?
Z obserwacji, to tereny Cracovii
Taksepatrze

mateusznow pisze: 25.10.2025, 23:24
Taksepatrze pisze: 25.10.2025, 13:47 Wieliczka i Niepołomice bez zmian na przestrzeni ostatnich +/- 10 lat ?
Dzieki za odp. Czyli bez wiekszych tam zmian na przestrzeni dajmy na to ostatnich ~10 lat.
eNGie

Post autor: eNGie »

Taksepatrze pisze: 26.10.2025, 09:51
Dzieki za odp. Czyli bez wiekszych tam zmian na przestrzeni dajmy na to ostatnich ~10 lat.
Zarówno w Wieliczce i Niepołomicach jest trochę Wisły.
Taksepatrze

Tak, odkad pamietam, to bylo tam - nie troche, a nawet sporo - Wisly.
ot co

Post autor: ot co »

Ofensywny Fan pisze: 25.10.2025, 18:40 po , drugie sprawa zostanie zweryfikowana i załatwiona jak należy, tyle w temacie !
B. pracuje w ochronie od kilkunastu lat, o czym wszyscy dobrze wiecie.Także nie p****** farmazonów o jakieś weryfikacji i załatwianiu sprawy.Nawet na tym zjebanym forum, Twoi koledzy po szalu, nie raz i nie dwa pisali, że nie widzą w pracy w ochronie nic złego.I tak jest u was od 20 lat.
mateusznow

eNGie pisze: 26.10.2025, 11:54
Taksepatrze pisze: 26.10.2025, 09:51

Zarówno w Wieliczce i Niepołomicach jest trochę Wisły.
Co nie zmienia faktu, że władzę trzyma Cracovia.
qwepoi

Post autor: qwepoi »

ot co pisze: 26.10.2025, 14:58
Ofensywny Fan pisze: 25.10.2025, 18:40 po , drugie sprawa zostanie zweryfikowana i załatwiona jak należy, tyle w temacie !
B. pracuje w ochronie od kilkunastu lat, o czym wszyscy dobrze wiecie.Także nie p****** farmazonów o jakieś weryfikacji i załatwianiu sprawy.Nawet na tym zjebanym forum, Twoi koledzy po szalu, nie raz i nie dwa pisali, że nie widzą w pracy w ochronie nic złego.I tak jest u was od 20 lat.
Po ich składzie to tam raczej nie ma kto czego weryfikować oraz biorą każdego który jest w stanie po dopingować pod flagą do zdjęcia.

A szkoda, pamiętam ekipę Unii 2007-2008 ? Na meczu z Hutnikiem. Śmiało prosperowali na 3-4 ekipę top w Małopolsce. W tym wieloletnie zgody oraz wielkie tradycje.Kultowe flagi których obecnie brak. Najwidoczniej młoda ekipa poszła w zlym kierunku...bez urazy ale problemy mielibyście z Fan clubami Sandecji z Grybowa czy Łącka gdyby do czegos doszło.

Wracajcie tam gdzie wasze miejsce i oby z fartem.
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

mateusznow pisze: 26.10.2025, 15:29 Zarówno w Wieliczce i Niepołomicach jest trochę Wisły.
Co nie zmienia faktu, że władzę trzyma Cracovia.
[/quote]
W Wieliczce władzę trzyma Cracovia ? No nie ośmieszaj sie :)
mateusznow

Chcesz powiedzieć, że karty rozdaje tam Wisła?
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

ot co pisze: 26.10.2025, 14:58
Odkąd pamiętam Unia robiła za ochroniarzy. W czasach Barbarians odmówili solówek Koronie, bo musieli stać na bramkach o 19.
Timador

Post autor: Timador »

protektormalopolska pisze: 22.10.2025, 16:54 Wszystkie miasta / miasteczka w małopolskim. Jak coś nie dopisałem lub pomyliłem niech ktoś coś doda od siebie jeśli ma aktualną wiedzę.

Alwernia - Tsw
Andrychów - Ksc
Barcice - Sandecja
Biecz
Bobowa -Sandecja
Bochnia - Tsw
Brzesko - Okocimski , Tsw
Brzeszcze -Tsw
Brzezna - Sandecja
Bukowno-
Chełmiec - Sandecja
Chełmek
Chrzanów - Tsw
Ciężkowice
Czarny Dunajec (miasto)
Czchów -Sandecja
Dąbrowa Tarnowska
Dobczyce - Tsw
Florynka - Sandecja
Gorlice - Glinik, Tsw
Gródek nad Dunajcem -Sandecja
Grybów- Sandecja
Jordanów- Tsw
Kalwaria Zebrzydowska - Tsw
Kamionka Wielka -Sandecja
Kęty - Ruch
Korzenna -Sandecja
Koszyce (województwo małopolskie)
Kraków - Tsw Ksc Hks
Krynica-Zdrój - Cracovia/Sandecja
Krościenko nad Dunajcem -Chrobry Głogów
Krzeszowice - Tsw
Książ Wielki
Libiąż - Górnik, Tsw
Limanowa- Tsw , Sandecja
Maków Podhalański-Ksc
Męcina -Sandecja
Miechów - Ksc Tsw
Mszana Dolna- Tsw
Muszyna- KSC dalej aktywni ?
Myślenice- Tsw
Nowy Sącz- Sandecja
Nowy Targ - Podhale, Tsw
Nawojowa -Sandecja
Nowy Wiśnicz
Olkusz- Tsw, Zagłębie
Oświęcim- Unia
Piwniczna-Zdrój- Sandecja
Podegrodzie - Sandecja
Proszowice- Ksc Tsw
Ptaszkowi -Sandecja
Rabka-Zdrój
Radłów- Unia
Ryglice
Rytro - Sandecja
Skała (miasto)
Skawina - Tsw Ksc
Słomniki - Tsw
Stary Sącz - Sandecja
Sucha Beskidzka -Tsw
Sułkowice- Tsw
Szczawnica - Sandecja
Szczucin
Świątniki Górne
Tarnów- Unia Tovia
Tęgoborze -Sandecja
Trzebinia- Tsw GKS pasy
Tuchów -Unia
Wielopole - Sandecja
Wielogłowy -Sandecja
Wadowice- Tsw
Wieliczka- Ksc Tsw
Wojnicz
Wolbrom Ksc tsw
Zakliczyn
Zakopane Ksc Ruch Tsw
Zator (miasto)- Tsw
Żabno- Unia
Pozwoliłem sobie uzupełnić bo brakowało sporo miejscowości , wcale nie mniejszych niż już tu wymienione . Pozdro
SĄDECKA DUMA
w miare kumaty

Szczawnica - Sandecja? Dużo osób jeździ na mecze Sandecji? Pytam z ciekawości, bo z tego co pamiętam to zawsze było mocno neutralne miasto. Zwłaszcza, że tuż obok Krościenko, chłopaki utożsamiające się z lokalną Sokolicą i mający kiedyś (a może nadal?) kontakty z Chrobrym Głogów
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

czy wogle o "miastach" w których turystów/kuracjuszy etc jest kilka x więcej od mieszkańców można mówić że ktoś tam rządzi ?
factoryproject

Post autor: factoryproject »

mateusznow pisze: 26.10.2025, 21:25 Chcesz powiedzieć, że karty rozdaje tam Wisła?
Bywałem tam w zeszłym roku w pracy co jakiś czas i widziałem osoby w barwach zarówno z Wisły jak i Cracovii, na murach podobnie wrzuty jednych hi drugich.
Jeśli się mylę to oświeć mnie.
Rodowity1928

Post autor: Rodowity1928 »

Nie żebym się wpierdalał między wódke a zakąskę ale ponad 20 lat aktywnie działałem i nigdy na Unii nie spotkałem nikogo z Żabna. Chyba że w ostatnich latach co się w tym temacie zmieniło. Poza tym ja wiem że Sandecji otworzyli w końcu po kilku latach budowy stadion ale nie przesadzasz kolego trochę? Z twojej rozpiski wynika, że oni połową małopolski władają. Ok pewnie wszystko w promieniu 20 km od Sącza jest pro Sandecja. Grybów, Stary Sącz, Łącko , Ptaszkowa to były od zawsze tereny pro Sandecja pewnie i Korzenna a może nawet z Gródka ktoś jeździ ale Czchów Iwkowa Tymowa i wszystko w kierunku Brzeska i Tarnowa to już tereny pro Unia/ OKS/Wisła.
Dobrze że jeszcze w Wojniczu Sandecji nie zaznaczyłeś ;)

Choć muszę przyznać, że nowego stadionu zazdroszczę warto było czekać.
w miare kumaty

Tak na dobitkę: Bobowa, Brzezna - kiedyś może pro-Glinik, dziś raczej pustynie kibicowskie. Wątpię, że pro-Sandecja. Czchow - pustynia, na bramkach kiedyś stała Unia.

Florynka, Kamionka - malutkie miejscowości, może i ktoś jeździ, ale raczej pojedyncze osoby (jeśli w ogóle).

Limanowa - jedna z większych miejscowości w tym zestawieniu, ale zawsze była pro wiślacka - jeśli ktoś jeździ do Sącza, to raczej pojedyncze osoby
mateusznow

factoryproject pisze: 27.10.2025, 18:06
mateusznow pisze: 26.10.2025, 21:25 Chcesz powiedzieć, że karty rozdaje tam Wisła?
Bywałem tam w zeszłym roku w pracy co jakiś czas i widziałem osoby w barwach zarówno z Wisły jak i Cracovii, na murach podobnie wrzuty jednych hi drugich.
Jeśli się mylę to oświeć mnie.
I według Ciebie, to pokazuje siłę? Nie napisałem , że tam Wisły nie ma. Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem, ale Cracovia jakościowo w Wieliczce jest lepsza.
Ofensywny Fan

Rodowity1928 pisze: 27.10.2025, 21:01 Nie żebym się wpierdalał między wódke a zakąskę ale ponad 20 lat aktywnie działałem i nigdy na Unii nie spotkałem nikogo z Żabna. Chyba że w ostatnich latach co się w tym temacie zmieniło. Poza tym ja wiem że Sandecji otworzyli w końcu po kilku latach budowy stadion ale nie przesadzasz kolego trochę? Z twojej rozpiski wynika, że oni połową małopolski władają. Ok pewnie wszystko w promieniu 20 km od Sącza jest pro Sandecja. Grybów, Stary Sącz, Łącko , Ptaszkowa to były od zawsze tereny pro Sandecja pewnie i Korzenna a może nawet z Gródka ktoś jeździ ale Czchów Iwkowa Tymowa i wszystko w kierunku Brzeska i Tarnowa to już tereny pro Unia/ OKS/Wisła.
Dobrze że jeszcze w Wojniczu Sandecji nie zaznaczyłeś ;)

Choć muszę przyznać, że nowego stadionu zazdroszczę warto było czekać.
Żabno w dalszym ciągu bardziej pro Tovia niż Unia.
Coke1982

Post autor: Coke1982 »

Ciekawe czy w Zabnie i okolicach rozwinie się działającą grupa ,,Nieciecza Fans Hooligans’’. Z Podbeskidzia wszyscy się śmiali naście lat, i przez naście lat wszyscy uważali że zorganizowany ruch kibolski nie ma prawa się tam rozwinąć. A jednak się rozwinął, i już dał się parę razy Walcowni czy BKSowi we znaki.
klansman

Post autor: klansman »

Coke1982 pisze: 28.10.2025, 13:11 Ciekawe czy w Zabnie i okolicach rozwinie się działającą grupa ,,Nieciecza Fans Hooligans’’. Z Podbeskidzia wszyscy się śmiali naście lat, i przez naście lat wszyscy uważali że zorganizowany ruch kibolski nie ma prawa się tam rozwinąć. A jednak się rozwinął, i już dał się parę razy Walcowni czy BKSowi we znaki.
Tsp jest na tym samym poziomie hooligans co 15 lat temu. Już wtedy robili jakieś mini akcje i próbowali się w ustawkach. Zresztą skroić szalik czy koszulkę to żaden problem, po pierwsze BKS nosi barwy i widać to codziennie na mieście, więc wystarczy że się zbiorą w 5 typa i wyjdą na polowanie, zawsze gdzieś znajdą pojedynczą osobę w barwach. BKS ma trudniej bo w barwach TSP na mieście nie znajdzie nikogo, jedynie w dniu meczu przed stadionem zaczynają ubierać barwy.
Ale za same próby i działanie szacunek się należy dla TSP, bo mimo że mają potężnego wroga to jednak coś próbują.
protektormalopolska pisze: ↑Nikt tu z Zagłębia czy Bielska nie lamentuje
protektormalopolska pisze: ↑to wybrali ostra ekipę i teraz lament
kat.

Post autor: kat. »

Coke1982 pisze: 28.10.2025, 13:11 Ciekawe czy w Zabnie i okolicach rozwinie się działającą grupa ,,Nieciecza Fans Hooligans’’. Z Podbeskidzia wszyscy się śmiali naście lat, i przez naście lat wszyscy uważali że zorganizowany ruch kibolski nie ma prawa się tam rozwinąć. A jednak się rozwinął, i już dał się parę razy Walcowni czy BKSowi we znaki.
Śmichy chichy. W Żabnie się nie rozwinie, ale gdyby Witkowski ten swój grajdoł zbudował od podstaw w Tarnowie, to mogłyby dziać się różne, precedensowe w skali kraju rzeczy. Tutaj wciąż jest jednak duży potencjał i brak wielkiej identyfikacji z którymkolwiek z klubów, zwłaszcza na wioskach i okolicznych miasteczkach. Plus głód piłki na przyzwoitym poziomie. No i brak takiej siły rażenia, jaką ma / miał cały czas na przestrzeni lat BKS (wyrwy pokoleniowe itp.).
patriota85

Post autor: patriota85 »

qwepoi pisze: 23.10.2025, 21:45 Kolega widzę rozeznany w rejonie. Dąbrowa Tarnowska? Widziałem kiedyś stare szale FC Cracovii.
Nie ma i nigdy nie było tam nic poważnego.
kat.

Post autor: kat. »

W DT to zawsze było więcej "alternatywek" niż ludzi z kibicowskiego klimatu.
Ciekawostka - po reformie administracyjnej niektórym odrosły dupska na tyle, że już nie chcieli być "Tarnowską", no bo jak to - powiacik ma się nazywać od innego powiatu. Nic z tego nie wyszło, ale to w jakimś sensie pokazuje, dlaczego ekipy z Tarnowa nigdy nie miały mocnych FC w bądź co bądź tarnowskim regionie.
el_romano

Post autor: el_romano »

protektormalopolska pisze: 22.10.2025, 16:54 Wszystkie miasta / miasteczka w małopolskim. Jak coś nie dopisałem lub pomyliłem niech ktoś coś doda od siebie jeśli ma aktualną wiedzę.

Alwernia - Tsw
Andrychów - Ksc
Biecz
Bobowa
Bochnia - Tsw
Brzesko - Okocimski , Tsw
Brzeszcze -Tsw
Bukowno-
Chełmek
Chrzanów - Tsw
Ciężkowice
Czarny Dunajec (miasto)
Czchów
Dąbrowa Tarnowska
Dobczyce - Tsw
Gorlice - Glinik, Tsw
Grybów
Jordanów- Tsw
Kalwaria Zebrzydowska - Tsw
Kęty - Ruch
Koszyce (województwo małopolskie)
Kraków - Tsw Ksc Hks
Krynica-Zdrój - Ksc - dalej aktywni ?
Krzeszowice - Tsw
Książ Wielki
Libiąż - Górnik, Tsw
Limanowa- Tsw
Maków Podhalański-Ksc
Miechów - Ksc Tsw
Mszana Dolna- Tsw
Muszyna- ksc - dalej aktywni ?
Myślenice- Tsw
Nowy Sącz- Sandecja
Nowy Targ - Podhale, Tsw
Nowy Wiśnicz
Olkusz- Tsw, Zagłębie
Oświęcim- Unia
Piwniczna-Zdrój
Proszowice- Ksc Tsw
Rabka-Zdrój
Radłów- Unia
Ryglice
Skała (miasto)
Skawina - Tsw Ksc
Słomniki - Tsw
Stary Sącz
Sucha Beskidzka -Tsw
Sułkowice- Tsw
Szczawnica - Tsw
Szczucin
Świątniki Górne
Tarnów- Unia Tovia
Trzebinia- Tsw GKS pasy
Tuchów
Wadowice- Tsw
Wieliczka- Ksc Tsw
Wojnicz
Wolbrom Ksc tsw
Zakliczyn
Zakopane Ksc Ruch Tsw
Zator (miasto)- Tsw
Żabno- Unia
Czarny Dunajec - miasto jak i cała gmina to zdecydowanie Wisła, Rabka-Zdrój - Wisła jak i Cracovia, z korzyścią dla tych drugich.
op3

Post autor: op3 »

Olkusz - Wisła, Zagłębie, GieKSa.
GKS KATOWICE
gpa_jones

Post autor: gpa_jones »

Timador pisze: 27.10.2025, 07:39 (...)

Pozwoliłem sobie uzupełnić bo brakowało sporo miejscowości , wcale nie mniejszych niż już tu wymienione . Pozdro
Szczawnica - Nie słyszałem o Sandecji w tych okolicach, raczej jest tam Wisła.
https://zapodaj.net/images/88b1412e51b7c.png

Łącko też nie jest takie całkiem pro-Sandecja, bo wiem, że jeździło stamtąd nawet po kilkadziesiąt osób Wisły na mecze do Krakowa, a nie jest to wcale taka duża miejscowość.
Mattyso

Post autor: Mattyso »

Taa kilkadziesiąt ludzi z wioski co ma 3 tys. mieszkańców, a od Krakowa dzieli ich około 100 km i 2 h jazdy, tam to bimber się pije i chujem wieje, a kibiców można policzyć na palcach jednej ręki.
w miare kumaty

W Łącku akurat Sandecja ma czynnie działający fan club (często razem ze Starym Saczem). Może w czasach gdy Wisła co roku grała w pucharach ludzie regularnie jeździli na Wisłę, ale raczej niewielu dałej na tą Wisłę jeździ.
qwepoi

A tym regionem to raczej Sandecja nie rządzi tylko okoliczni cyganie z Maszkowic którzy od lat sieją tam niezły zament a reszta siedzi cicho.
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
qwepoi

Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

Kolejny co się cieszy z zatrzymań.

wy z komendy to jednak jesteście widoczni 😀
qwepoi

Nigdzie nie napisałem że się cieszę bo się nie ciszę ;) a chłopaki to raczej nic nie nabroili tylko został im zarekwirowany owy sprzęt, także zluzuj gacie bo wkleiłem tylko link.
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

qwepoi pisze: 31.10.2025, 10:05 Nigdzie nie napisałem że się cieszę bo się nie ciszę ;)
Czyli wspierasz ty i twoja ekipa chłopaków, co są zatrzymani czy jak?
qwepoi

Przeczytaj dokładnie a potem się wypowiadaj. Oni tylko zostali zatrzymani do kontroli i potem puszczeni
katanaczio

Post autor: katanaczio »

Czekamy na wpis pasiastej części internetu, że to gladiatorzy z oktagonu w przeciwieństwie do tych obszczymurków - mefedroniarzy po 50 kg z Wisły, co to biegają ze sprzętem i gazem i są na jednego plaskacza i cała Polska ma z nich polew.
qwepoi

Z innej beczki. Co roku w Tarnowie przechodzi Marsz Nipodległości - Tarnów Pierwszy Niepodległy. Czy na takie i inicjatywy zbierają oraz jednoczą się kibice obu Tarnowskich klubow?
ODPOWIEDZ