ot co pisze: 25.10.2025, 09:21
Lata lecą, pokolenia się zmieniają, a na Unii bez zmiany - pracownicy ochrony nadal tolerowani. https://zapodaj.net/plik-x069Q6a0ay
Najwiekszy zjazd w woj. małopolskim. Choć rozumiem że granie za Tarnowem nie pomaga.
Do fana Tovii - lata mijają a Ty nadal żyjesz aferami i hipokryzja, zapytaj kolegów kto pracuje w świcie oraz MC na Szujskiego i kim tam jest 🤫.
Co do zjazdu formy Unii w Tarnowie największym wrogiem jest niestety psiarnią
ot co pisze: 25.10.2025, 09:21
Lata lecą, pokolenia się zmieniają, a na Unii bez zmiany - pracownicy ochrony nadal tolerowani. https://zapodaj.net/plik-x069Q6a0ay
Najwiekszy zjazd w woj. małopolskim. Choć rozumiem że granie za Tarnowem nie pomaga.
Do fana Tovii - lata mijają a Ty nadal żyjesz aferami i hipokryzja, zapytaj kolegów kto pracuje w świcie oraz MC na Szujskiego i kim tam jest 🤫.
Fajnie odbiłeś piłeczkę czyli k**** u was są ok bo u nich tez tak jest? XDDD Ten Tarnów to tylko oddac ukraincom niech sie mecza xDDDD
Fajnie odbiłeś piłeczkę czyli k**** u was są ok bo u nich tez tak jest? XDDD Ten Tarnów to tylko oddac ukraincom niech sie mecza xDDDD
Ja nie zamierzam, licytować się z Tobą czy z kim kolwiek kto jest lepszy i odbijać piłeczkę . To po pierwsze po , drugie sprawa zostanie zweryfikowana i załatwiona jak należy, tyle w temacie !
Ofensywny Fan pisze: 25.10.2025, 18:40
po , drugie sprawa zostanie zweryfikowana i załatwiona jak należy, tyle w temacie !
B. pracuje w ochronie od kilkunastu lat, o czym wszyscy dobrze wiecie.Także nie p****** farmazonów o jakieś weryfikacji i załatwianiu sprawy.Nawet na tym zjebanym forum, Twoi koledzy po szalu, nie raz i nie dwa pisali, że nie widzą w pracy w ochronie nic złego.I tak jest u was od 20 lat.
po , drugie sprawa zostanie zweryfikowana i załatwiona jak należy, tyle w temacie !
B. pracuje w ochronie od kilkunastu lat, o czym wszyscy dobrze wiecie.Także nie p****** farmazonów o jakieś weryfikacji i załatwianiu sprawy.Nawet na tym zjebanym forum, Twoi koledzy po szalu, nie raz i nie dwa pisali, że nie widzą w pracy w ochronie nic złego.I tak jest u was od 20 lat.
Po ich składzie to tam raczej nie ma kto czego weryfikować oraz biorą każdego który jest w stanie po dopingować pod flagą do zdjęcia.
A szkoda, pamiętam ekipę Unii 2007-2008 ? Na meczu z Hutnikiem. Śmiało prosperowali na 3-4 ekipę top w Małopolsce. W tym wieloletnie zgody oraz wielkie tradycje.Kultowe flagi których obecnie brak. Najwidoczniej młoda ekipa poszła w zlym kierunku...bez urazy ale problemy mielibyście z Fan clubami Sandecji z Grybowa czy Łącka gdyby do czegos doszło.
Wracajcie tam gdzie wasze miejsce i oby z fartem.
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Odkąd pamiętam Unia robiła za ochroniarzy. W czasach Barbarians odmówili solówek Koronie, bo musieli stać na bramkach o 19.
protektormalopolska pisze: 22.10.2025, 16:54
Wszystkie miasta / miasteczka w małopolskim. Jak coś nie dopisałem lub pomyliłem niech ktoś coś doda od siebie jeśli ma aktualną wiedzę.
Szczawnica - Sandecja? Dużo osób jeździ na mecze Sandecji? Pytam z ciekawości, bo z tego co pamiętam to zawsze było mocno neutralne miasto. Zwłaszcza, że tuż obok Krościenko, chłopaki utożsamiające się z lokalną Sokolicą i mający kiedyś (a może nadal?) kontakty z Chrobrym Głogów
mateusznow pisze: 26.10.2025, 21:25
Chcesz powiedzieć, że karty rozdaje tam Wisła?
Bywałem tam w zeszłym roku w pracy co jakiś czas i widziałem osoby w barwach zarówno z Wisły jak i Cracovii, na murach podobnie wrzuty jednych hi drugich.
Jeśli się mylę to oświeć mnie.
Nie żebym się wpierdalał między wódke a zakąskę ale ponad 20 lat aktywnie działałem i nigdy na Unii nie spotkałem nikogo z Żabna. Chyba że w ostatnich latach co się w tym temacie zmieniło. Poza tym ja wiem że Sandecji otworzyli w końcu po kilku latach budowy stadion ale nie przesadzasz kolego trochę? Z twojej rozpiski wynika, że oni połową małopolski władają. Ok pewnie wszystko w promieniu 20 km od Sącza jest pro Sandecja. Grybów, Stary Sącz, Łącko , Ptaszkowa to były od zawsze tereny pro Sandecja pewnie i Korzenna a może nawet z Gródka ktoś jeździ ale Czchów Iwkowa Tymowa i wszystko w kierunku Brzeska i Tarnowa to już tereny pro Unia/ OKS/Wisła.
Dobrze że jeszcze w Wojniczu Sandecji nie zaznaczyłeś ;)
Choć muszę przyznać, że nowego stadionu zazdroszczę warto było czekać.
Tak na dobitkę: Bobowa, Brzezna - kiedyś może pro-Glinik, dziś raczej pustynie kibicowskie. Wątpię, że pro-Sandecja. Czchow - pustynia, na bramkach kiedyś stała Unia.
Florynka, Kamionka - malutkie miejscowości, może i ktoś jeździ, ale raczej pojedyncze osoby (jeśli w ogóle).
Limanowa - jedna z większych miejscowości w tym zestawieniu, ale zawsze była pro wiślacka - jeśli ktoś jeździ do Sącza, to raczej pojedyncze osoby
mateusznow pisze: 26.10.2025, 21:25
Chcesz powiedzieć, że karty rozdaje tam Wisła?
Bywałem tam w zeszłym roku w pracy co jakiś czas i widziałem osoby w barwach zarówno z Wisły jak i Cracovii, na murach podobnie wrzuty jednych hi drugich.
Jeśli się mylę to oświeć mnie.
I według Ciebie, to pokazuje siłę? Nie napisałem , że tam Wisły nie ma. Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem, ale Cracovia jakościowo w Wieliczce jest lepsza.
Rodowity1928 pisze: 27.10.2025, 21:01
Nie żebym się wpierdalał między wódke a zakąskę ale ponad 20 lat aktywnie działałem i nigdy na Unii nie spotkałem nikogo z Żabna. Chyba że w ostatnich latach co się w tym temacie zmieniło. Poza tym ja wiem że Sandecji otworzyli w końcu po kilku latach budowy stadion ale nie przesadzasz kolego trochę? Z twojej rozpiski wynika, że oni połową małopolski władają. Ok pewnie wszystko w promieniu 20 km od Sącza jest pro Sandecja. Grybów, Stary Sącz, Łącko , Ptaszkowa to były od zawsze tereny pro Sandecja pewnie i Korzenna a może nawet z Gródka ktoś jeździ ale Czchów Iwkowa Tymowa i wszystko w kierunku Brzeska i Tarnowa to już tereny pro Unia/ OKS/Wisła.
Dobrze że jeszcze w Wojniczu Sandecji nie zaznaczyłeś ;)
Choć muszę przyznać, że nowego stadionu zazdroszczę warto było czekać.
Żabno w dalszym ciągu bardziej pro Tovia niż Unia.
Ciekawe czy w Zabnie i okolicach rozwinie się działającą grupa ,,Nieciecza Fans Hooligans’’. Z Podbeskidzia wszyscy się śmiali naście lat, i przez naście lat wszyscy uważali że zorganizowany ruch kibolski nie ma prawa się tam rozwinąć. A jednak się rozwinął, i już dał się parę razy Walcowni czy BKSowi we znaki.
Coke1982 pisze: 28.10.2025, 13:11
Ciekawe czy w Zabnie i okolicach rozwinie się działającą grupa ,,Nieciecza Fans Hooligans’’. Z Podbeskidzia wszyscy się śmiali naście lat, i przez naście lat wszyscy uważali że zorganizowany ruch kibolski nie ma prawa się tam rozwinąć. A jednak się rozwinął, i już dał się parę razy Walcowni czy BKSowi we znaki.
Tsp jest na tym samym poziomie hooligans co 15 lat temu. Już wtedy robili jakieś mini akcje i próbowali się w ustawkach. Zresztą skroić szalik czy koszulkę to żaden problem, po pierwsze BKS nosi barwy i widać to codziennie na mieście, więc wystarczy że się zbiorą w 5 typa i wyjdą na polowanie, zawsze gdzieś znajdą pojedynczą osobę w barwach. BKS ma trudniej bo w barwach TSP na mieście nie znajdzie nikogo, jedynie w dniu meczu przed stadionem zaczynają ubierać barwy.
Ale za same próby i działanie szacunek się należy dla TSP, bo mimo że mają potężnego wroga to jednak coś próbują.
protektormalopolska pisze: ↑Nikt tu z Zagłębia czy Bielska nie lamentuje
protektormalopolska pisze: ↑to wybrali ostra ekipę i teraz lament
Coke1982 pisze: 28.10.2025, 13:11
Śmichy chichy. W Żabnie się nie rozwinie, ale gdyby Witkowski ten swój grajdoł zbudował od podstaw w Tarnowie, to mogłyby dziać się różne, precedensowe w skali kraju rzeczy. Tutaj wciąż jest jednak duży potencjał i brak wielkiej identyfikacji z którymkolwiek z klubów, zwłaszcza na wioskach i okolicznych miasteczkach. Plus głód piłki na przyzwoitym poziomie. No i brak takiej siły rażenia, jaką ma / miał cały czas na przestrzeni lat BKS (wyrwy pokoleniowe itp.).
W DT to zawsze było więcej "alternatywek" niż ludzi z kibicowskiego klimatu.
Ciekawostka - po reformie administracyjnej niektórym odrosły dupska na tyle, że już nie chcieli być "Tarnowską", no bo jak to - powiacik ma się nazywać od innego powiatu. Nic z tego nie wyszło, ale to w jakimś sensie pokazuje, dlaczego ekipy z Tarnowa nigdy nie miały mocnych FC w bądź co bądź tarnowskim regionie.
protektormalopolska pisze: 22.10.2025, 16:54
Wszystkie miasta / miasteczka w małopolskim. Jak coś nie dopisałem lub pomyliłem niech ktoś coś doda od siebie jeśli ma aktualną wiedzę.
Łącko też nie jest takie całkiem pro-Sandecja, bo wiem, że jeździło stamtąd nawet po kilkadziesiąt osób Wisły na mecze do Krakowa, a nie jest to wcale taka duża miejscowość.
Taa kilkadziesiąt ludzi z wioski co ma 3 tys. mieszkańców, a od Krakowa dzieli ich około 100 km i 2 h jazdy, tam to bimber się pije i chujem wieje, a kibiców można policzyć na palcach jednej ręki.
W Łącku akurat Sandecja ma czynnie działający fan club (często razem ze Starym Saczem). Może w czasach gdy Wisła co roku grała w pucharach ludzie regularnie jeździli na Wisłę, ale raczej niewielu dałej na tą Wisłę jeździ.
A tym regionem to raczej Sandecja nie rządzi tylko okoliczni cyganie z Maszkowic którzy od lat sieją tam niezły zament a reszta siedzi cicho.
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Nigdzie nie napisałem że się cieszę bo się nie ciszę ;) a chłopaki to raczej nic nie nabroili tylko został im zarekwirowany owy sprzęt, także zluzuj gacie bo wkleiłem tylko link.
Przeczytaj dokładnie a potem się wypowiadaj. Oni tylko zostali zatrzymani do kontroli i potem puszczeni
Czekamy na wpis pasiastej części internetu, że to gladiatorzy z oktagonu w przeciwieństwie do tych obszczymurków - mefedroniarzy po 50 kg z Wisły, co to biegają ze sprzętem i gazem i są na jednego plaskacza i cała Polska ma z nich polew.
Z innej beczki. Co roku w Tarnowie przechodzi Marsz Nipodległości - Tarnów Pierwszy Niepodległy. Czy na takie i inicjatywy zbierają oraz jednoczą się kibice obu Tarnowskich klubow?