Małopolska kibolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Coke1982

Re: Małopolska kibolska

Post autor: Coke1982 »

Chojniczanka to był jest i będzie klub z potencjałem na maksymalnie Stal Mielec czy Puszcza Niepolomice. Beskid w pewnym momencie wszedł natomiast na poziom kibicowski, że poskładał by w 25 sekund Unię Tarnów czy Tarnovie, kluby z miasta 5 krotnie większego. Sorry ale jak na 30 lat ich klub dostaje się do rozgrywek na poziomie centralnym, to ichniejszi kibice chcieli by trafić na jakiego Lecha Poznań czy RTS
iparts.pl
Blablabla11

Post autor: Blablabla11 »

trochę ubliżyłeś mieleckiej Stali...
obsetwator

Post autor: obsetwator »

rzeczywiscie w radlowie poskladal ale zeznania,co najwyzej
matioza

Post autor: matioza »

Coke1982 pisze: 12.10.2025, 20:56 Chojniczanka to był jest i będzie klub z potencjałem na maksymalnie Stal Mielec czy Puszcza Niepolomice. Beskid w pewnym momencie wszedł natomiast na poziom kibicowski, że poskładał by w 25 sekund Unię Tarnów czy Tarnovie, kluby z miasta 5 krotnie większego. Sorry ale jak na 30 lat ich klub dostaje się do rozgrywek na poziomie centralnym, to ichniejszi kibice chcieli by trafić na jakiego Lecha Poznań czy RTS
I ta ekipka z Andrychowa jak szybko weszła tak szybko została wyjaśniona po pierwszej akcji w Radłowie. Nie dość ze to był ich pomysł i wykonanie to na dodatek posprzedawali swoich ziomkow z Bielska i Sosnowca na komendzie.
Coke1982

Nie można mówić że tak szybko jak weszła tak została wyjaśniona, bo jednak kojarzę że akcje na ich największą kosę czyli Unię Oświęcim to były robione non stop, Andrychów na Oświęcim i na odwrót. Więc ta sielanka trwała z 5-7 lat, co jak na ekipę tej wielkości z takiego małego miasta to jest jednak długo.
Gladiato

Post autor: Gladiato »

Beskid nigdy sam nie zrobił na nas ani pół akcji, więc nie wiem o czym piszesz 😃 w drugą stronę ile było prób to tylko Andrychowianie wiedzą.
HalaMadrid06

Post autor: HalaMadrid06 »

Ile ekip z 4 ligi dziala? Unia Tarnów, OKS Brzesko, Glinik i Beskid. Któraś jeszcze?
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

Gladiato pisze: 13.10.2025, 09:52 Beskid nigdy sam nie zrobił na nas ani pół akcji, więc nie wiem o czym piszesz 😃 w drugą stronę ile było prób to tylko Andrychowianie wiedzą.
Na was czyli na kogo ? Unie OSW ?
Czy Unia była kiedykolwiek sama bez Górnika Brzeszcze i Hejnału Kęty itp miejcowosci podczas akcji ? Jak by was tak wszytkich pozbierać to i ponad 100 tys ludzi wyjdzie.wiec to już nie mały ośrodek miejski.
Raz was Beskid napewno pogonił sam jak jechali do Myślenic jak sie ustawialiście na nich z Olkuszem w Kleczy. Jak pisaliście w TMK to był wasz prime time. Za czasów Beskid-Libiąż / Unia-Hejnał-Brzeszcze sporo się działo w 2 str wygonienie ze stadionu w Andrychowie Górnika Brzeszcze z wami, ganianki w Libiążu podczas 2 meczy(na jednym meczu atakowały Brzezcze na drugim Libiaż przez murawe po meczu). W Brzeszczach wygonienie Unii i Górnika z sektora. Na wyjezdzie na Przebój Wolbrom Beskidu KSB-KSG tez pogonilo kilka aut z Uni w Libiażu. Unia też sie odwdzięczaliście koalicji fajne czasy wtedy były jeśli chodzi o ten rejon. Raz wpadliscie Bekidowi na wyjazd później Beskid się odwdzięczył i pod kalwaria wpadł na wasz wyjazd. CZy Beskid przekopuje jakies wasze auto wracajace z Wadowic. Libiąż tez sam wjechał na wyjazd Górnika Brzeszcze i ich oklepał ale już nie pamietam gdzie to bylo. Starcia w Chełmku, też wtedy nie raz Unia jeździła po Libanie czy Andrychowie. Obijacie Beskid z Libiążem w Ketach pod kasami. Czy remisowe starcie również w Ketach Beskid-Cottbus na was Z Hejnałem i Górnikiem. Powrót Beskidu w środę z Połanca i wasze zwyciestwo. Jak wy poszliście w str Ruchu a Beskid Zagłębie to na poczatku byliscie mocno dojeżdżani (strata flag) ale po pewnym czasie wszystko się zaczęło uspokajać. I już dużo mniej sie działo. Teraz Beskid w kryzysie na Uni dobrze to wygląda liczbowo. Jak z ekipa to nie wiem wiec się nie wypowiem.
Ciekawyswiata

Post autor: Ciekawyswiata »

Super historia tylko jak przyszło co do czego to prawie wszystkie te wiesniaki z andrychowa się rozjebaly i uwalili inne ekipy xDDDD
Coke1982

Ciekawyswiata pisze: 13.10.2025, 15:57 Super historia tylko jak przyszło co do czego to prawie wszystkie te wiesniaki z andrychowa się rozjebaly i uwalili inne ekipy xDDDD
Nikt nie twierdzi że tak nie było, bo to prawda,
Ja tylko piłem do tego że ktoś pisał że Beskid jak wypłynął tak został położony przez Radłów. No nie, jest to nie prawda, bo to ich wypłynięcie trwało tak na prawdę 5-7 lat, i w tym czasie kibicowski zdziałali tyle co Unia + Tarnovia od 2010 roku do teraz. Do tego oklepali by na ubitej ziemi połączone siły Unii i Tarnovii w ciągu mniej niż minuta (na gołe ręce oczywiście).
qwepoi

Post autor: qwepoi »

HalaMadrid06 pisze: 13.10.2025, 13:18 Ile ekip z 4 ligi dziala? Unia Tarnów, OKS Brzesko, Glinik i Beskid. Któraś jeszcze?
Tak, kiedyś jeszcze aktywność jako taka była na Pcimiance oraz Limanovii.
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Karpiu

Post autor: Karpiu »

Coke1982 pisze: 13.10.2025, 16:28
Ciekawyswiata pisze: 13.10.2025, 15:57 Super historia tylko jak przyszło co do czego to prawie wszystkie te wiesniaki z andrychowa się rozjebaly i uwalili inne ekipy xDDDD
Ja tylko piłem do tego że ktoś pisał że Beskid jak wypłynął tak został położony przez Radłów. No nie, jest to nie prawda, bo to ich wypłynięcie trwało tak na prawdę 5-7 lat, i w tym czasie kibicowski zdziałali tyle co Unia + Tarnovia od 2010 roku do teraz. Do tego oklepali by na ubitej ziemi połączone siły Unii i Tarnovii w ciągu mniej niż minuta (na gołe ręce oczywiście).
Ale Ty czegoś nie rozumiesz... Tarnovia założyła nową ekipę SH tylko żeby działać w internecie np foty na pustych stadionach o 5 rano albo miejscowościach, że bardziej niż pewne jest że nikogo nie będzie. Ostatnio też wygrali z lokalnym rywalem, stawiając oświadczenie jaka ta Unia zła bo pojechała graf patriotyczny
300

Post autor: 300 »

i po tym Radłowie i sytuacji gdzie KSB (wg tych informacji co podajesz) rozjebal się na ZS to ZS nadal ich wspiera? (wg informacji z ich relacji to mieli wsparcie Zagłębia na meczu z Glinikiem)
niezalezny obserwator polskiej sceny kibicowskiej
Coke1982

Karpiu pisze: 14.10.2025, 15:10
Ale Ty czegoś nie rozumiesz... Tarnovia założyła nową ekipę SH tylko żeby działać w internecie np foty na pustych stadionach o 5 rano albo miejscowościach, że bardziej niż pewne jest że nikogo nie będzie. Ostatnio też wygrali z lokalnym rywalem, stawiając oświadczenie jaka ta Unia zła bo pojechała graf patriotyczny
Czyli patrząc na jakość (lub jej brak) Tarnovii, biorąc pod uwagę potencjał rząd wielkości większy, to można stwierdzić że Beskid w latach tam 2016-2022 kibicowsko osiągnął 110% tego co mógł. Co do Radłowa, to imo powinni konfidentów nazwać konfidentami, odciąć się od UB’08 i zacząć działać pod nową bandą.
Karpiu

Patrząc na dwie ekipy Beskid vs Tarnovia nie ma porównania. Od opraw, aktywności wyjazdowej, liczby, nowe kierunki. Tarnovia dopóki nie poszła w Internet można powiedzieć, że była awangardą by teraz stracić dobre imię i dołączyć do grona takich pajaców jak Polonia z jeansami, choć chyba już takie brednie nie robią wrażenia
Mojżesz

Post autor: Mojżesz »

300 pisze: 14.10.2025, 19:20

i po tym Radłowie i sytuacji gdzie KSB (wg tych informacji co podajesz) rozjebal się na ZS to ZS nadal ich wspiera? (wg informacji z ich relacji to mieli wsparcie Zagłębia na meczu z Glinikiem)
Zawsze irytowały mnie nadinterpretacje ktore nagminnie funkcjonują w naszym środowisku jak i ogólnie w społeczeństwie. Ktoś pisze ze KSB rozjebał sie na ZS. W moim rozumieniu to 100 osób z Beskidu dalo na papierz całe Zagłębie. Wiemy ze prawda jest inna. Poszczególne osoby zachowały sie w sposob niegodny i zadaniem pozostałych jest ich za to adekwatnie rozliczyć. I tak to powinno funkcjonować wszędzie w kazdym mieście czyli każdy wokół sie musi mieć porządek. Nie Beskid pierwszy i nie ostatni.
MDT0000

Post autor: MDT0000 »

Karpiu pisze: 15.10.2025, 11:16 Patrząc na dwie ekipy Beskid vs Tarnovia nie ma porównania. Od opraw, aktywności wyjazdowej, liczby, nowe kierunki. Tarnovia dopóki nie poszła w Internet można powiedzieć, że była awangardą by teraz stracić dobre imię i dołączyć do grona takich pajaców jak Polonia z jeansami, choć chyba już takie brednie nie robią wrażenia
Dobre imię? Od kiedy żyję pamiętam ich jako złodziei ubrań, wypierających się za każdym razem kibicowania czy w czasach “nowożytnych” zakładających jakieś dziwne grupy czy fan cluby widmo (Dąbrowa Tarnowska dla przykładu). Szczerze się dziwię ich braku jakiegokolwiek pokory, bo każdy nawet mało kumaty wie, że ich powrót do świata kibicowskiego był zwyczajnym efektem odpuszczenia przez drugą stronę gonienia ludzi którzy ciagle wypierali się sympatii do swojego klubu. Oczywiście, młodzi mogą tego nie wiedzieć i nie pamiętać ale tak wyglądała sytuacja w Tarnowie przez wiele wiele lat.
Karpiu

Po tym co napisałeś, wnioskuję że straciłeś czapeczkę Orlando Magic na rzecz fanów MKSu, jesteś z Tarnowa i znasz lepiej realia (żarcik). Nie odnoszę się do ich postawy w dawnych czasach, faktem jest ogólnoznannym, że Unia ich wybiła do zera praktycznie.

Tak dobre imię, wyobraź sobie że dużo ekip miało dobre zdanie o Tarnovii, a zasługa tego jest, że się podnieśli po latach, a czy to było dzięki temu że Unia osłabła czy inne czynniki? nieważne, skutecznie wykorzystali to i byli na fali parę lat. Wrócili w pięknym stylu, obijając lokalnego rywala, który leciał na propagandzie, że Tarnovii nie ma. Na plus oczywiście, że w czasach gdy oświadczenia stawały się powszechne, Tarnovia trzymała ten stary fason i mało szło do Internetu. Był to też czas zmian podziałów sił na kibicowskiej mapie Polski, liczyłem że rosnąca w siłę Tarnovia zrobi jakiś krok w stronę jakieś koalicji, ale niestety wolą być podnóżkiem Cracovii. Analizując fakty to masz rację co do dziwnych grup, na prawdę trzeba być kretynem żeby dawać na stronę info o nowej sportowej bandzie nie mając żadnych wyników, a nawet nie grając żadnych meczów, a wypisywać jakieś głupoty jak te o grafie patriotycznym czy po batach na treningu noworocznym "pobili pijanych kibiców Tarnovii przy dziewczynach" , "szczycą się jakby wjechali na mecz ligowy" a co to za różnica czy mecz ligowy z Odrą Lisie Kity czy trening noworoczny skoro tu i tam są ci sami ludzie i wiszą flagi? niestety takich kwiatków jest więcej :)
Coke1982

Karpiu pisze: 17.10.2025, 13:25 Po tym co napisałeś, wnioskuję że straciłeś czapeczkę Orlando Magic na rzecz fanów MKSu, jesteś z Tarnowa i znasz lepiej realia (żarcik). Nie odnoszę się do ich postawy w dawnych czasach, faktem jest ogólnoznannym, że Unia ich wybiła do zera praktycznie.

Tak dobre imię, wyobraź sobie że dużo ekip miało dobre zdanie o Tarnovii, a zasługa tego jest, że się podnieśli po latach, a czy to było dzięki temu że Unia osłabła czy inne czynniki? nieważne, skutecznie wykorzystali to i byli na fali parę lat. Wrócili w pięknym stylu, obijając lokalnego rywala, który leciał na propagandzie, że Tarnovii nie ma. Na plus oczywiście, że w czasach gdy oświadczenia stawały się powszechne, Tarnovia trzymała ten stary fason i mało szło do Internetu. Był to też czas zmian podziałów sił na kibicowskiej mapie Polski, liczyłem że rosnąca w siłę Tarnovia zrobi jakiś krok w stronę jakieś koalicji, ale niestety wolą być podnóżkiem Cracovii. Analizując fakty to masz rację co do dziwnych grup, na prawdę trzeba być kretynem żeby dawać na stronę info o nowej sportowej bandzie nie mając żadnych wyników, a nawet nie grając żadnych meczów, a wypisywać jakieś głupoty jak te o grafie patriotycznym czy po batach na treningu noworocznym "pobili pijanych kibiców Tarnovii przy dziewczynach" , "szczycą się jakby wjechali na mecz ligowy" a co to za różnica czy mecz ligowy z Odrą Lisie Kity czy trening noworoczny skoro tu i tam są ci sami ludzie i wiszą flagi? niestety takich kwiatków jest więcej :)

Czyli ogólnie w Tarnowie jest dramat, niech Tarnów zejdzie z piedestału ciągłych pytań co tam u nich, bo jest po prostu tragicznie i obie tarnowskie ekipy wyglądają gorzej niż OKS Brzesko czy jakiś Orzeł Dębno.

Mój subiektywny ranking ekip kibicowsko z małopolski :

1. Cracovia
2. Wisła Kraków
3. Hutnik Kraków
4. Sandecja Nowy Sącz
5. Unia Oświęcim
6. Beskid Andrychów

Reszta nie prezentuje poziomu godnego wpisania na listę ekip dzialajacych.

?? Podhale Nowy Targ
?? Góral Żywiec
Te dwie ekipy są dla mnie zagadką, kiedyś fajnie potrafiły się pokazać, miały tam swoje momenty, obecnie są wymarłe ?
MDT0000

Post autor: MDT0000 »

Karpiu pisze: 17.10.2025, 13:25
Tak dobre imię, wyobraź sobie że dużo ekip miało dobre zdanie o Tarnovii, a zasługa tego jest, że się podnieśli po latach, a czy to było dzięki temu że Unia osłabła czy inne czynniki? nieważne, skutecznie wykorzystali to i byli na fali parę lat. Wrócili w pięknym stylu, obijając lokalnego rywala, który leciał na propagandzie, że Tarnovii nie ma.
Myślę, że to jest właśnie bardzo ważne co było przyczyną ich krótkiego zrywu, co napisałem wyżej, a sami zainteresowani wiedzą 🙂 tym bardziej mówienie, że wrócili w pięknym stylu jest lekko niepoważne.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Karpiu pisze: 17.10.2025, 13:25 Czyli ogólnie w Tarnowie jest dramat, niech Tarnów zejdzie z piedestału ciągłych pytań co tam u nich, bo jest po prostu tragicznie i obie tarnowskie ekipy wyglądają gorzej niż OKS Brzesko czy jakiś Orzeł Dębno.

1. Cracovia
2. Wisła Kraków
3. Hutnik Kraków
4. Sandecja Nowy Sącz
5. Unia Oświęcim
6. Beskid Andrychów

?? Podhale Nowy Targ
?? Góral Żywiec
Te dwie ekipy są dla mnie zagadką, kiedyś fajnie potrafiły się pokazać, miały tam swoje momenty, obecnie są wymarłe ?
A co ma tu robić Góral Żywiec?
qwepoi

Podhale Nowy Targ - od lat prawie nic tam się nie dzieje
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Kijos

Post autor: Kijos »

Góry i Mazury
eNGie

Post autor: eNGie »

bez-napinki pisze: 17.10.2025, 15:15
Karpiu pisze: 17.10.2025, 13:25 Czyli ogólnie w Tarnowie jest dramat, niech Tarnów zejdzie z piedestału ciągłych pytań co tam u nich, bo jest po prostu tragicznie i obie tarnowskie ekipy wyglądają gorzej niż OKS Brzesko czy jakiś Orzeł Dębno.

1. Cracovia
2. Wisła Kraków
3. Hutnik Kraków
4. Sandecja Nowy Sącz
5. Unia Oświęcim
6. Beskid Andrychów

?? Podhale Nowy Targ
?? Góral Żywiec
A co ma tu robić Góral Żywiec?
Żywiec to województwo Śląskie.
Rodowity1928

Post autor: Rodowity1928 »

Już 55 razy przerabialiście te rozkminki tutaj dlaczego Tarnovia się odrodziła. Nie ma sensu o tym gadać bo każda strona ma trochę racji w tym co pisze. To że kiedyś się wypierali na każdym kroku klubu, że na ich 100 leciu była Unia z wieńcem pogrzebowym, że każdy mecz był patrolowany a niedobitki bezlitośnie gonione NIE ma dziś znaczenia. To historia tak samo odległa jak działanie ekipy Tarnovia Orthodox czy Barbarians 99. Liczy się tu i teraz. W chwili obecnej obie ekipy nie zasługują na uwagę. Może to się zmieni za jakiś czas. Zobaczymy
T-T

Post autor: T-T »

Rodowity1928 pisze: 17.10.2025, 22:08 Już 55 razy przerabialiście te rozkminki tutaj dlaczego Tarnovia się odrodziła. Nie ma sensu o tym gadać bo każda strona ma trochę racji w tym co pisze. To że kiedyś się wypierali na każdym kroku klubu, że na ich 100 leciu była Unia z wieńcem pogrzebowym, że każdy mecz był patrolowany a niedobitki bezlitośnie gonione NIE ma dziś znaczenia. To historia tak samo odległa jak działanie ekipy Tarnovia Orthodox czy Barbarians 99. Liczy się tu i teraz. W chwili obecnej obie ekipy nie zasługują na uwagę. Może to się zmieni za jakiś czas. Zobaczymy
Rzadko się wypowiadam, jeszcze rzadziej zgadzam się z sąsiadka zza miedzy, ale tym razem podpisuje się szczególnie pod 3 ostatnimi zdaniami.
Niektóre sprawy lubią ciszę i niech całą reszta się odpierdoli i nie komentuje. Czas pokaże co będzie i w jakim kierunku to pójdzie.
Karpiu

Ale jak sprawy lubią ciszę skoro na siłę próbujecie ratować się internetem i to jeszcze w mega żałosny sposób.
katanaczio

Post autor: katanaczio »

T-T pisze: 17.10.2025, 23:28 Niektóre sprawy lubią ciszę i niech całą reszta się odpierdoli i nie komentuje. Czas pokaże co będzie i w jakim kierunku to pójdzie.
Bądźmy choć trochę poważni. Oba kluby grają w buraczanych ligach, więc aspekt piłkarski nie sprawi, że będzie boom na piłkę, a co za tym idzie małolaty nie będą się garnąć. Samo miasto wymiera, młodych tam nie ma, barw na mieście nie uświadczysz, a kwestia opłacalności zabawy w chuligankę jest żadna, no chyba że ktoś się chce pobawić w pseudo gangusa do pierwszej wpadki.

Co się ma wydarzyć, by kibicowsko ktokolwiek zaistniał?
patriota85

Post autor: patriota85 »

MDT0000 pisze: 16.10.2025, 18:17 Dobre imię? Od kiedy żyję pamiętam ich jako złodziei ubrań
Ty wiesz w ogóle o co chodzi z tymi – jak to nazwałeś – „złodziejami ubrań” ? Czy łyknąłeś propagandę Unii i żyjesz całe życie w kłamstwie ? Zakładam, że to drugie, więc Ci wyjaśnię.

W 2003 roku na zbiórkę Unii (ok. 40 osób, w tym kilku z Karpat Krosno), przed wyjazdem na Stal Rzeszów, wjechała Tarnovia w.....13 osób.Pomimo tak ogromnej przewagi, Unia nie podjęła walki, ratując się ucieczką – co przez całe lata 90. i w pierwszych latach XXI wieku było w Tarnowie normą.Podczas akcji ktoś z Tarnovii wpadł do autokaru, znalazł plecak, myśląc , że w środku są barwy, zawinął go.Pomimo tak dużej porażki, kilka miesięcy później na derbach Tarnowa, Unia nawiązała do tego wydarzenia.Ale nie do tego, że uciekali w popłochu jak dzikie zające, tylko do tego, że w tym plecaku były jakieś pojedyncze ubrania Unistów, nie było żadnych barw.
Ofensywny Fan

Post autor: Ofensywny Fan »

patriota85 pisze: 18.10.2025, 13:53
MDT0000 pisze: 16.10.2025, 18:17 Dobre imię? Od kiedy żyję pamiętam ich jako złodziei ubrań
Ty wiesz w ogóle o co chodzi z tymi – jak to nazwałeś – „złodziejami ubrań” ? Czy łyknąłeś propagandę Unii i żyjesz całe życie w kłamstwie ? Zakładam, że to drugie, więc Ci wyjaśnię.

W 2003 roku na zbiórkę Unii (ok. 40 osób, w tym kilku z Karpat Krosno), przed wyjazdem na Stal Rzeszów, wjechała Tarnovia w.....13 osób.Pomimo tak ogromnej przewagi, Unia nie podjęła walki, ratując się ucieczką – co przez całe lata 90. i w pierwszych latach XXI wieku było w Tarnowie normą.Podczas akcji ktoś z Tarnovii wpadł do autokaru, znalazł plecak, myśląc , że w środku są barwy, zawinął go.Pomimo tak dużej porażki, kilka miesięcy później na derbach Tarnowa, Unia nawiązała do tego wydarzenia.Ale nie do tego, że uciekali w popłochu jak dzikie zające, tylko do tego, że w tym plecaku były jakieś pojedyncze ubrania Unistów, nie było żadnych barw.
Co ma wspólnego ewidentna nasza porażka do zajebanaego plecaka ?? Porażki się zdarzają a akcja plecak była. Idealna okazją by wbić szpileczke i to jjeszcze na derbach. niby nic ale Tarnovie mimo wszystko zabolało.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Ofensywny Fan pisze: 19.10.2025, 12:57

Co ma wspólnego ewidentna nasza porażka do zajebanaego plecaka ?? Porażki się zdarzają a akcja plecak była. Idealna okazją by wbić szpileczke i to jjeszcze na derbach. niby nic ale Tarnovie mimo wszystko zabolało.

Nie ma jak to bagatelizować...40 osób dostało łomot od 13-tu to eytkniemy im plecak żeby zabolało.Pomyśl co bardziej zabolało.
Karpiu

Nie ma jak żyć tym co było 20 lat temu :)
Ofensywny Fan

Oldfreak pisze: 19.10.2025, 14:37
Ofensywny Fan pisze: 19.10.2025, 12:57

Nie ma jak to bagatelizować...40 osób dostało łomot od 13-tu to eytkniemy im plecak żeby zabolało.Pomyśl co bardziej zabolało.
Nigdy Tarnovia nie była bagatelizowana każdy Wiedział że są bardzo mocni a z każdej porażki wnioskui były wyciągane co pokazaliśmy , tępiąc ich do końca, krajać kilka flag przy okazji a na koniec zawiesili kibolska działalność.
Wiec co jest gorsze w******* pod autokarem ? Czy może stratę miasta razem z ruchem kibicowskim.
qwepoi

Co to za beznadziejne porównania ? w******* pod autobusem jednorazowa akcja a zakończenie ich działalności to był długi proces.
Ofensywny Fan

qwepoi pisze: 19.10.2025, 17:05 Co to za beznadziejne porównania ? w******* pod autobusem jednorazowa akcja a zakończenie ich działalności to był długi proces.
Co akcja Tarnovi zmieniła lub miała zmienić? Oprócz plamy na honorze że były plecy zresztą ku*** to wszystko się działo ponad 20 lat temu, dziś to jest prehistoria a dla nas pięknae zapisana kibolska historia.
Co do upadku Tovii to nie całe 3 lata od akcji na autokar już ich nie było wogóle
Jak plecak potrawi rozbudzić emocje.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Ktoś tutaj napisał, że Tarnovia woli być FC Cracovii, a to przypadkiem nie Cracovia "uratowała" Tarnovie w sposób, że były jakieś podstawy do odrodzenia się?
Bananowiec

Post autor: Bananowiec »

Ktoś tu popłynął z Wisłą na drugim miejscu,aktualnie lepszą ekipę ma Cracovia,Hutnik,Sandecja,Unia Oświęcim i być może Beskid tak to wygląda na obecną chwilę,pytanie tylko dlaczego te ekipy nie Wykorzystują swojej przewagi bo ten stan wiecznie trwał nie będzie.Mowa tu o ekipie a nie potencjale bo ten Wisła ma największy.
Karpiu

mateusznow pisze: 19.10.2025, 22:39 Ktoś tutaj napisał, że Tarnovia woli być FC Cracovii, a to przypadkiem nie Cracovia "uratowała" Tarnovie w sposób, że były jakieś podstawy do odrodzenia się?
A to nie przypadkiem jak Cracovia odpalała zgody, Tarnovia ocalała ze względu na to że traktowali ich jako FC?
yyyco

Post autor: yyyco »

Bananowiec pisze: 20.10.2025, 00:07 Ktoś tu popłynął z Wisłą na drugim miejscu,aktualnie lepszą ekipę ma Cracovia,Hutnik,Sandecja,Unia Oświęcim i być może Beskid tak to wygląda na obecną chwilę,pytanie tylko dlaczego te ekipy nie Wykorzystują swojej przewagi bo ten stan wiecznie trwał nie będzie.Mowa tu o ekipie a nie potencjale bo ten Wisła ma największy.
Zapomniałeś jeszcze o Niecieczy, Podhalu Nowy Targ i Muszyniance Muszyna.
Naprawdę gościu...
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Karpiu pisze: 20.10.2025, 10:49
mateusznow pisze: 19.10.2025, 22:39 Ktoś tutaj napisał, że Tarnovia woli być FC Cracovii, a to przypadkiem nie Cracovia "uratowała" Tarnovie w sposób, że były jakieś podstawy do odrodzenia się?
A to nie przypadkiem jak Cracovia odpalała zgody, Tarnovia ocalała ze względu na to że traktowali ich jako FC?
Chodzi, że pomimo braku życia na Tarnovii, to biało-czerwona część Tarnowa jeździła na Cracovię.
ODPOWIEDZ