Tak, czemu mieliby nie jechać? Grają mecz z Szachtarem Donieck na Stadionie Miejskim w Krakowie, którego użytkownikiem jest Wisła Kraków. Nie bojkotują przecież stadionu czy Szachtara.
Europejskie Puchary 2025/2026 !!
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Europejskie Puchary 2025/2026 !!
Mecze na Polsat Sport 1 i Polsat Sport 2.Wakabayashi pisze: 29.09.2025, 09:54 Czy mecze w lidze konferencji będą w ogólnodostępnej telewizji czy muszę wykupić Polsat box ?
Wiele może być powodów
Wymień chociaż jeden.
-
le_suiveur
https://x.com/LucasLacassie/status/1973609619596648874
Kolejna ekipa w europucharach w Lublinie "przejmuje" miasto niepokojona przez nikogo. W Wawie to nie do pomyślenia, aby "łupów" nie było
Kolejna ekipa w europucharach w Lublinie "przejmuje" miasto niepokojona przez nikogo. W Wawie to nie do pomyślenia, aby "łupów" nie było
To jedz i kroj flagi dla dziadków. Wiszą luzem w ogródkach nich ich nie pilnuje możesz zerwać i pozgrywać chuliganale_suiveur pisze: 02.10.2025, 13:50 https://x.com/LucasLacassie/status/1973609619596648874
Napisz raz o akcji/wyjeździe swojej ekipy jak jej nie masz to W********** raz na zawsze prowokatorkole_suiveur pisze: 02.10.2025, 13:50 https://x.com/LucasLacassie/status/1973609619596648874
-
Spaacerowicz
Jest taka zasada, że jak się nie ma o czymś pojęcia to się nie odzywa bo wyjdzie się na durnia, właśnie wyszedłeś.le_suiveur pisze: 02.10.2025, 13:50 https://x.com/LucasLacassie/status/1973609619596648874
-
le_suiveur
https://x.com/calneeagle/status/1973639066349666770Spaacerowicz pisze: 02.10.2025, 16:05Jest taka zasada, że jak się nie ma o czymś pojęcia to się nie odzywa bo wyjdzie się na durnia, właśnie wyszedłeś.le_suiveur pisze: 02.10.2025, 13:50 https://x.com/LucasLacassie/status/1973609619596648874
takie akcje sie nie liczą na jakiś dziadkach... z CP przyleciała też stara ekipa
-
navijaci88
Nikt niczego nie przejmuje po prostu przyjechała 5 czy 6 siła Londynu w bardzo dobrej liczbie, gdy druga siła Warszawy nie jest w stanie zebrać 100 osób na wyjazd, ale najważniejsze co tam w kryminale słychać i kto kogo goni w pięciu na mieście
Ile ta trybuna za bramką ma ? Tam jest dobre 3-4 koła Palace na pucharze biedronki
-
Śnieżnobiały
No tak, bo w Warszawie tak jak w Londku jest 7 klubów grających w najwyższej klasie rozgrywkowej z rzeszą różnej maści wynalazków z całego świata na trybunach.navijaci88 pisze: 02.10.2025, 18:28 Nikt niczego nie przejmuje po prostu przyjechała 5 czy 6 siła Londynu w bardzo dobrej liczbie, gdy druga siła Warszawy nie jest w stanie zebrać 100 osób na wyjazd, ale najważniejsze co tam w kryminale słychać i kto kogo goni w pięciu na mieście
Pierdolnij się w łeb młotkiem debilu.
-
navijaci88
Idź na Millwall i pokaż mi te wynalazki. Nawet 3 ligowy Wimbledon na miękko zbierze 500-1000 osób na wyjazd, mimo, że w mieście jest dużo lepsza piłka jak mówisz i mogliby wybrać popularniejszy klubŚnieżnobiały pisze: 02.10.2025, 18:58No tak, bo w Warszawie tak jak w Londku jest 7 klubów grających w najwyższej klasie rozgrywkowej z rzeszą różnej maści wynalazków z całego świata na trybunach.navijaci88 pisze: 02.10.2025, 18:28 Nikt niczego nie przejmuje po prostu przyjechała 5 czy 6 siła Londynu w bardzo dobrej liczbie, gdy druga siła Warszawy nie jest w stanie zebrać 100 osób na wyjazd, ale najważniejsze co tam w kryminale słychać i kto kogo goni w pięciu na mieście
-
factoryproject
ku*** jaki Ty chłopie jesteś baran zachwycony ta Anglią. Niech nawet 4 ligowiec angielski jedzie w 500 osób.navijaci88 pisze: 02.10.2025, 19:01Idź na Millwall i pokaż mi te wynalazki. Nawet 3 ligowy Wimbledon na miękko zbierze 500-1000 osób na wyjazd, mimo, że w mieście jest dużo lepsza piłka jak mówisz i mogliby wybrać popularniejszy klubŚnieżnobiały pisze: 02.10.2025, 18:58No tak, bo w Warszawie tak jak w Londku jest 7 klubów grających w najwyższej klasie rozgrywkowej z rzeszą różnej maści wynalazków z całego świata na trybunach.navijaci88 pisze: 02.10.2025, 18:28 Nikt niczego nie przejmuje po prostu przyjechała 5 czy 6 siła Londynu w bardzo dobrej liczbie, gdy druga siła Warszawy nie jest w stanie zebrać 100 osób na wyjazd, ale najważniejsze co tam w kryminale słychać i kto kogo goni w pięciu na mieście
I co z tego ?
Są ekipy w Polsce w okręgówce co jezdziły po 300 osób na wyjazd i co ?
Londyn i okolice to ok. 16 milionów ludzi. To że wybiera ktoś swój dzielnicowy klub to logiczne...Tylko że to jego dzielnica ma pewnie z 300k mieszkańców jak u nas miasto....
-
navijaci88
Na Bielanach mieszka 130 tys ludzi, czyli więcej niż w wielu miastach Polski i wolą Legię od Hutnika, więc nie jest to takie logiczne jak widać. Co innego ekipa typu Stomil Olsztyn, która jeździ w 300 i więcej osób, bo jest jedynym klubem w mieście, a co innego jak masz kilka tych klubów, ale ludzie wybierają ten najlepszy.factoryproject pisze: 02.10.2025, 19:29ku*** jaki Ty chłopie jesteś baran zachwycony ta Anglią. Niech nawet 4 ligowiec angielski jedzie w 500 osób.navijaci88 pisze: 02.10.2025, 19:01Idź na Millwall i pokaż mi te wynalazki. Nawet 3 ligowy Wimbledon na miękko zbierze 500-1000 osób na wyjazd, mimo, że w mieście jest dużo lepsza piłka jak mówisz i mogliby wybrać popularniejszy klubŚnieżnobiały pisze: 02.10.2025, 18:58
No tak, bo w Warszawie tak jak w Londku jest 7 klubów grających w najwyższej klasie rozgrywkowej z rzeszą różnej maści wynalazków z całego świata na trybunach.
I co z tego ?
Są ekipy w Polsce w okręgówce co jezdziły po 300 osób na wyjazd i co ?
Londyn i okolice to ok. 16 milionów ludzi. To że wybiera ktoś swój dzielnicowy klub to logiczne...Tylko że to jego dzielnica ma pewnie z 300k mieszkańców jak u nas miasto....
-
factoryproject
Jak już z Ciebie taki kibicowsko- społeczny analityk, to popatrz na to że Warszawa została zrównana z ziemią i po wojnie liczył się praktycznie jeden klub, a w Anglii futbol i ruch kibicowski rozkwitał, do tego kraj się rozwijał (pomijając że nas sprzedali w Jałcie bo to nie ten temat)i sytuacja społeczno-gospodarczo wyglądała zupełnie inaczej.
Po za tym ciężko równać się z angielską sceną pod względem frekwencji zwłaszcza w niższych ligach (może Niemcy),tyle że co innego frekwencja a co innego fanatyzm.
A jak już tak chcesz porównywać kibiców do Londynu to przyrównaj Londyn do Buenos Aires, albo Rio De Janeiro...
Po za tym ciężko równać się z angielską sceną pod względem frekwencji zwłaszcza w niższych ligach (może Niemcy),tyle że co innego frekwencja a co innego fanatyzm.
A jak już tak chcesz porównywać kibiców do Londynu to przyrównaj Londyn do Buenos Aires, albo Rio De Janeiro...
-
le_suiveur
https://pbs.twimg.com/media/G2RhIWOXgAA ... name=large
Crystal Palace pokazało jak się wiesza flagi w sektorze gości w Lublinie
Crystal Palace pokazało jak się wiesza flagi w sektorze gości w Lublinie
Jagiellonia Białystok - Ħamrun Spartans FC, 02.10.2025
https://www.youtube.com/watch?v=HNywP3IDY0c
Lech Poznań - SK Rapid Wiedeń, 02.10.2025
https://www.youtube.com/watch?v=UgU8trFzjjg
https://www.youtube.com/watch?v=HNywP3IDY0c
Lech Poznań - SK Rapid Wiedeń, 02.10.2025
https://www.youtube.com/watch?v=UgU8trFzjjg
Rapid w Poznaniu - 758 osób.
Za Lechem przemierzamy cały świat...
Legia Warszawa - Samsunspor Kulübü, 02.10.2025
https://www.youtube.com/watch?v=Tw1FL8tGvts
Raków Częstochowa - Universitatea Craiova, 02.10.2025
https://www.youtube.com/watch?v=S3jnju61oQI
https://www.youtube.com/watch?v=Tw1FL8tGvts
Raków Częstochowa - Universitatea Craiova, 02.10.2025
https://www.youtube.com/watch?v=S3jnju61oQI
Jakieś 2500 tak na oko
-
navijaci88
Czyli taki Hutnik Warszawa czy Olimpia Warszawa nie ma tysięcy kibiców przez wojnę ? Oczywiste bzdury. Polacy na ogół to kibice sukcesu wystarczy przypomnieć kompromitację na Narodowym, gdy cały stadion celebrował gola Cristiano Ronaldo albo zapotrzebowanie na Legia - Chelsea wynosiło 80 tys biletów, gdy na Hibernian dużo lepszą ekipę kibicowsko można było kupić bilet w kasie przed meczem. Hipotetycznie taka Polonia Warszawa awansowałaby do Ligi Mistrzów i grała na Narodowym to stadion pękałby w szwachfactoryproject pisze: 02.10.2025, 20:27 Jak już z Ciebie taki kibicowsko- społeczny analityk, to popatrz na to że Warszawa została zrównana z ziemią i po wojnie liczył się praktycznie jeden klub, a w Anglii futbol i ruch kibicowski rozkwitał, do tego kraj się rozwijał (pomijając że nas sprzedali w Jałcie bo to nie ten temat)i sytuacja społeczno-gospodarczo wyglądała zupełnie inaczej.
Nie wiem co dla Ciebie oznacza fanatyzm, ale nie wydaje mi się, żeby 200/300 fanatyków Korony Kielce czy Cracovii na Łazienkowskiej, a zazwyczaj w takich liczbach przyjeżdżają robiło lepszą korbę niż taki Hibernian czy Crystal Palace, a nie mówimy przecież o brytyjskich klubach pierwszego sortu. Dla jednego fanatyzm to gangsterskie klimaty, zastraszanie piłkarzy, 10x10 w lesie, opuszczanie meczy, bo zgrupowanie MMA i odpalenie racy, bo nic się więcej już na meczach nie dzieje, a dla innych to będzie 1000 osób na wyjeździe w środku tygodnia w 3 lidze, pieśni o piłkarzach, banter i podziękowanie piłkarzom za walkę po spadku z ligi co często zdarza się na Wyspach. Co do Niemców to tam na stadionach oprócz dużych liczb, opraw i rac czasami jeszcze coś się dzieje chuligańsko.
Naszą scenę ciągnie kilka topowych ekip i tyle. Niższe ligi to na ogół pustynia i nie ma mowy, żeby jakiś klub regularnie jeździł w 1000 czy 2000 osób na wyjazdy jak w Anglii czy Niemczech. I to jest ok, każda scena jest inna, ale takie pisanie, że Anglia się skończyła, Niemcy to pikniki, a Polska scena miażdży mija się trochę z prawdą. Legia ekipa top 3 w Polsce zrobiła korbę na Chelsea, a teraz nie może nazbierać ludzi do Zabrza, gdy taka Chelsea, która jest przeciętna jak na angielskie warunki regularnie jeździ po kilka tysięcy wszędzie.
Ja czytałem, że 3200 ogółem całą trybuna za bramką. Ziomek był, mówił, że jechali z dopingiem cały.mecz, a ludzie byli w szoku prawie jak Ci,.którzy zobaczyli Legię na Chelsea
https://x.com/nazgulowski/status/1973849279052881929
-
Rozsądnychultaj88
no ale co z tego ogólnie? nie podoba ci się polska scena kibicowska. no ok. napisałeś to po raz n-ty. no i co dalej? co w związku z tym? jakaś angielska drużyna zagra kolejny mecz, kolejny raz będą śpiewać melodyjne pieśni, wesoło podziękują piłkarzom za walkę i przegraną i pójdą fish&chips i spić piwko w pubie. i ty znowu tu przyleziesz to pierdolić? czego ty w zasadzie chcesz? jak mi żona zrobi na obiad bigos, to mam wypierdolić i powiedzieć że ma być ryba z frytkami? jak ja lubie bigos. próbowałem ryby i frytek i wole ku*** bigos. to może weź już skończ to pierdolenie bo jest po prostu nudne.navijaci88 pisze: 03.10.2025, 08:41Czyli taki Hutnik Warszawa czy Olimpia Warszawa nie ma tysięcy kibiców przez wojnę ? Oczywiste bzdury. Polacy na ogół to kibice sukcesu wystarczy przypomnieć kompromitację na Narodowym, gdy cały stadion celebrował gola Cristiano Ronaldo albo zapotrzebowanie na Legia - Chelsea wynosiło 80 tys biletów, gdy na Hibernian dużo lepszą ekipę kibicowsko można było kupić bilet w kasie przed meczem. Hipotetycznie taka Polonia Warszawa awansowałaby do Ligi Mistrzów i grała na Narodowym to stadion pękałby w szwachfactoryproject pisze: 02.10.2025, 20:27 Jak już z Ciebie taki kibicowsko- społeczny analityk, to popatrz na to że Warszawa została zrównana z ziemią i po wojnie liczył się praktycznie jeden klub, a w Anglii futbol i ruch kibicowski rozkwitał, do tego kraj się rozwijał (pomijając że nas sprzedali w Jałcie bo to nie ten temat)i sytuacja społeczno-gospodarczo wyglądała zupełnie inaczej.
Nie wiem co dla Ciebie oznacza fanatyzm, ale nie wydaje mi się, żeby 200/300 fanatyków Korony Kielce czy Cracovii na Łazienkowskiej, a zazwyczaj w takich liczbach przyjeżdżają robiło lepszą korbę niż taki Hibernian czy Crystal Palace, a nie mówimy przecież o brytyjskich klubach pierwszego sortu. Dla jednego fanatyzm to gangsterskie klimaty, zastraszanie piłkarzy, 10x10 w lesie, opuszczanie meczy, bo zgrupowanie MMA i odpalenie racy, bo nic się więcej już na meczach nie dzieje, a dla innych to będzie 1000 osób na wyjeździe w środku tygodnia w 3 lidze, pieśni o piłkarzach, banter i podziękowanie piłkarzom za walkę po spadku z ligi co często zdarza się na Wyspach. Co do Niemców to tam na stadionach oprócz dużych liczb, opraw i rac czasami jeszcze coś się dzieje chuligańsko.
Naszą scenę ciągnie kilka topowych ekip i tyle. Niższe ligi to na ogół pustynia i nie ma mowy, żeby jakiś klub regularnie jeździł w 1000 czy 2000 osób na wyjazdy jak w Anglii czy Niemczech. I to jest ok, każda scena jest inna, ale takie pisanie, że Anglia się skończyła, Niemcy to pikniki, a Polska scena miażdży mija się trochę z prawdą. Legia ekipa top 3 w Polsce zrobiła korbę na Chelsea, a teraz nie może nazbierać ludzi do Zabrza, gdy taka Chelsea, która jest przeciętna jak na angielskie warunki regularnie jeździ po kilka tysięcy wszędzie.
-
navijaci88
Dla jednego to jest nudne, dla innego telenowele WRWE i Elana klub jednego miasta, który jedzie na wyjazd w 10 osób i wystawia 100 osobowy młyn, ale z powodu Denisa non stop ciągnięty jest temat Elany, Wisły z Sosnowcem, które z samym stadionem, dopingiem nie mają kompletnie nic wspólnego. Ja lubię typowy klimat trybun, dla innego kompletnie to nie ma znaczenia, bo najważniejsze kogo pogonił Denis albo która 4 ligowa ekipa pokonała Bayern Monachium w ustawce. Nie jestem anty do naszej sceny kibicowskiej, chociaż klimaty 60 i profesjonalizacja chuliganów moim zdaniem ją popsuła, ale też takie twierdzenia, że my jesteśmy najlepsi, Anglia się skończyła i tak dalej są tak samo nudne jak wywody kto się rozpruł i kto kogo pogonił, a zazwyczaj jest to podstarzały ochroniarz z gazem. Skoro nie interesuje Cię ten temat to po prostu nie czytaj, nie komentuj 99 procent tematów na tym forum jest o rzeczach, które bardziej Cię zainteresują. W Polsce też mogę powiedzieć, że większość meczu kończy się przyjechali, pośpiewali i pojechali do domu. Relacja z meczu to było nas 800, w tym 120 zgód i tak to właśnie wygląda. Pochwaliłem Crystal Palace, bo fajnie się zaprezentowali, podoba mi się również, że 3/4 ligowe Londyńskie kluby mimo ogromnej konkurencji również mają spore bazy kibicowskie i mam do tego prawo. Ty możesz się zachwycać, że Legia gniecie Polonię i stolica nie ma praktycznie drugiego klubu z kibicami i masz prawo do swojego zdania. PozdrawiamRozsądnychultaj88 pisze: 03.10.2025, 08:50no ale co z tego ogólnie? nie podoba ci się polska scena kibicowska. no ok. napisałeś to po raz n-ty. no i co dalej? co w związku z tym? jakaś angielska drużyna zagra kolejny mecz, kolejny raz będą śpiewać melodyjne pieśni, wesoło podziękują piłkarzom za walkę i przegraną i pójdą fish&chips i spić piwko w pubie. i ty znowu tu przyleziesz to pierdolić? czego ty w zasadzie chcesz? jak mi żona zrobi na obiad bigos, to mam wypierdolić i powiedzieć że ma być ryba z frytkami? jak ja lubie bigos. próbowałem ryby i frytek i wole ku*** bigos. to może weź już skończ to pierdolenie bo jest po prostu nudne.navijaci88 pisze: 03.10.2025, 08:41Czyli taki Hutnik Warszawa czy Olimpia Warszawa nie ma tysięcy kibiców przez wojnę ? Oczywiste bzdury. Polacy na ogół to kibice sukcesu wystarczy przypomnieć kompromitację na Narodowym, gdy cały stadion celebrował gola Cristiano Ronaldo albo zapotrzebowanie na Legia - Chelsea wynosiło 80 tys biletów, gdy na Hibernian dużo lepszą ekipę kibicowsko można było kupić bilet w kasie przed meczem. Hipotetycznie taka Polonia Warszawa awansowałaby do Ligi Mistrzów i grała na Narodowym to stadion pękałby w szwachfactoryproject pisze: 02.10.2025, 20:27 Jak już z Ciebie taki kibicowsko- społeczny analityk, to popatrz na to że Warszawa została zrównana z ziemią i po wojnie liczył się praktycznie jeden klub, a w Anglii futbol i ruch kibicowski rozkwitał, do tego kraj się rozwijał (pomijając że nas sprzedali w Jałcie bo to nie ten temat)i sytuacja społeczno-gospodarczo wyglądała zupełnie inaczej.
Niestety w Polsce też coraz bardziej to wygląda przyjechali, pośpiewali i pojechali do domu. Problemem też jest to, że doping jest często mechaniczny kompletnie oderwany od boiska. Pisanie o Anglii robin się już nudne i wiadomo, że to inna mentalność, ale w Holandii, Hiszpanii, gdzie Ultras jest popularne ludzie jednak żyją tymi meczami poza wyśpiewaniem śpiewnika
-
Rozsądnychultaj88
ja cię nie prosiłem o rady. nie prosiłem, żebyś tłumaczył po raz n+1 to samo. ja cię zapytałem CO Z TEGO CO PISZESZ WYNIKA? za każdym razem piszesz to samo. nie piszesz nic nowego. nie wiadomo w zasadzie po co zmieniasz szyk zdań i kolejność słów bo przekaz za każdym razem jest ten sam. zawsze jest ta sama śpiewka. co w związku? JAKI JEST CEL TEGO PISANIA? umiesz na to odpowiedzieć, czy po raz n+2 wypiszesz w kolejnym wariancie elaborat o tym co się tobie podoba a co się tobie nie podoba jak małpa? zrozum ja to już czytałem, nie musisz tego jeszcze raz pisać. napisz coś nowegonavijaci88 pisze: 03.10.2025, 10:11Dla jednego to jest nudne, dla innego telenowele WRWE i Elana klub jednego miasta, który jedzie na wyjazd w 10 osób i wystawia 100 osobowy młyn, ale z powodu Denisa non stop ciągnięty jest temat Elany, Wisły z Sosnowcem, które z samym stadionem, dopingiem nie mają kompletnie nic wspólnego. Ja lubię typowy klimat trybun, dla innego kompletnie to nie ma znaczenia, bo najważniejsze kogo pogonił Denis albo która 4 ligowa ekipa pokonała Bayern Monachium w ustawce. Nie jestem anty do naszej sceny kibicowskiej, chociaż klimaty 60 i profesjonalizacja chuliganów moim zdaniem ją popsuła, ale też takie twierdzenia, że my jesteśmy najlepsi, Anglia się skończyła i tak dalej są tak samo nudne jak wywody kto się rozpruł i kto kogo pogonił, a zazwyczaj jest to podstarzały ochroniarz z gazem. Skoro nie interesuje Cię ten temat to po prostu nie czytaj, nie komentuj 99 procent tematów na tym forum jest o rzeczach, które bardziej Cię zainteresują. W Polsce też mogę powiedzieć, że większość meczu kończy się przyjechali, pośpiewali i pojechali do domu. Relacja z meczu to było nas 800, w tym 120 zgód i tak to właśnie wygląda. Pochwaliłem Crystal Palace, bo fajnie się zaprezentowali, podoba mi się również, że 3/4 ligowe Londyńskie kluby mimo ogromnej konkurencji również mają spore bazy kibicowskie i mam do tego prawo. Ty możesz się zachwycać, że Legia gniecie Polonię i stolica nie ma praktycznie drugiego klubu z kibicami i masz prawo do swojego zdania. PozdrawiamRozsądnychultaj88 pisze: 03.10.2025, 08:50no ale co z tego ogólnie? nie podoba ci się polska scena kibicowska. no ok. napisałeś to po raz n-ty. no i co dalej? co w związku z tym? jakaś angielska drużyna zagra kolejny mecz, kolejny raz będą śpiewać melodyjne pieśni, wesoło podziękują piłkarzom za walkę i przegraną i pójdą fish&chips i spić piwko w pubie. i ty znowu tu przyleziesz to pierdolić? czego ty w zasadzie chcesz? jak mi żona zrobi na obiad bigos, to mam wypierdolić i powiedzieć że ma być ryba z frytkami? jak ja lubie bigos. próbowałem ryby i frytek i wole ku*** bigos. to może weź już skończ to pierdolenie bo jest po prostu nudne.navijaci88 pisze: 03.10.2025, 08:41
Czyli taki Hutnik Warszawa czy Olimpia Warszawa nie ma tysięcy kibiców przez wojnę ? Oczywiste bzdury. Polacy na ogół to kibice sukcesu wystarczy przypomnieć kompromitację na Narodowym, gdy cały stadion celebrował gola Cristiano Ronaldo albo zapotrzebowanie na Legia - Chelsea wynosiło 80 tys biletów, gdy na Hibernian dużo lepszą ekipę kibicowsko można było kupić bilet w kasie przed meczem. Hipotetycznie taka Polonia Warszawa awansowałaby do Ligi Mistrzów i grała na Narodowym to stadion pękałby w szwach
Stworzenie Boże, co ma rozum kury, nie napisze ci nic nowego.Rozsądnychultaj88 pisze: 03.10.2025, 10:26ja cię nie prosiłem o rady. nie prosiłem, żebyś tłumaczył po raz n+1 to samo. ja cię zapytałem CO Z TEGO CO PISZESZ WYNIKA? za każdym razem piszesz to samo. nie piszesz nic nowego. nie wiadomo w zasadzie po co zmieniasz szyk zdań i kolejność słów bo przekaz za każdym razem jest ten sam. zawsze jest ta sama śpiewka. co w związku? JAKI JEST CEL TEGO PISANIA? umiesz na to odpowiedzieć, czy po raz n+2 wypiszesz w kolejnym wariancie elaborat o tym co się tobie podoba a co się tobie nie podoba jak małpa? zrozum ja to już czytałem, nie musisz tego jeszcze raz pisać. napisz coś nowegonavijaci88 pisze: 03.10.2025, 10:11Dla jednego to jest nudne, dla innego telenowele WRWE i Elana klub jednego miasta, który jedzie na wyjazd w 10 osób i wystawia 100 osobowy młyn, ale z powodu Denisa non stop ciągnięty jest temat Elany, Wisły z Sosnowcem, które z samym stadionem, dopingiem nie mają kompletnie nic wspólnego. Ja lubię typowy klimat trybun, dla innego kompletnie to nie ma znaczenia, bo najważniejsze kogo pogonił Denis albo która 4 ligowa ekipa pokonała Bayern Monachium w ustawce. Nie jestem anty do naszej sceny kibicowskiej, chociaż klimaty 60 i profesjonalizacja chuliganów moim zdaniem ją popsuła, ale też takie twierdzenia, że my jesteśmy najlepsi, Anglia się skończyła i tak dalej są tak samo nudne jak wywody kto się rozpruł i kto kogo pogonił, a zazwyczaj jest to podstarzały ochroniarz z gazem. Skoro nie interesuje Cię ten temat to po prostu nie czytaj, nie komentuj 99 procent tematów na tym forum jest o rzeczach, które bardziej Cię zainteresują. W Polsce też mogę powiedzieć, że większość meczu kończy się przyjechali, pośpiewali i pojechali do domu. Relacja z meczu to było nas 800, w tym 120 zgód i tak to właśnie wygląda. Pochwaliłem Crystal Palace, bo fajnie się zaprezentowali, podoba mi się również, że 3/4 ligowe Londyńskie kluby mimo ogromnej konkurencji również mają spore bazy kibicowskie i mam do tego prawo. Ty możesz się zachwycać, że Legia gniecie Polonię i stolica nie ma praktycznie drugiego klubu z kibicami i masz prawo do swojego zdania. PozdrawiamRozsądnychultaj88 pisze: 03.10.2025, 08:50
no ale co z tego ogólnie? nie podoba ci się polska scena kibicowska. no ok. napisałeś to po raz n-ty. no i co dalej? co w związku z tym? jakaś angielska drużyna zagra kolejny mecz, kolejny raz będą śpiewać melodyjne pieśni, wesoło podziękują piłkarzom za walkę i przegraną i pójdą fish&chips i spić piwko w pubie. i ty znowu tu przyleziesz to pierdolić? czego ty w zasadzie chcesz? jak mi żona zrobi na obiad bigos, to mam wypierdolić i powiedzieć że ma być ryba z frytkami? jak ja lubie bigos. próbowałem ryby i frytek i wole ku*** bigos. to może weź już skończ to pierdolenie bo jest po prostu nudne.
Jedynie zmieni kolejność wyrazów. W sumie zrobi to za niego AI.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
Matteunhos
Poniekąd rozumiem żale tego gościa, ale inaczej tego nie można wytłumaczyć niż, że po prostu "taki mamy klimat". A przykład Warszawy i w ogóle całego województwa mazowieckiego idealnie to odzwierciedla. Nuda totalna. Wszystkie mniejsze kluby warszawskie czy mazowieckie jak jeden mąż kibicują Legii i nic tego nie zmieni, "bo tak trzeba, wypada..". Po prostu ludzie mają preferencje stadne, bo tak jest łatwiej, lepiej.., nie trzeba się narażać.. Oczywiście wpływ na to ma też to, że owe kluby historycznie w zasadzie nie miały większych sukcesów sportowych i być może dlatego nie doczekały się bazy swoich fanatyków. Tam na trybunach rządzi Legia i nikt inny się nie wychyli choćby był "lokalnym patriotą" z Bielan czy Woli to kibicuje klubowi, który jakby nie patrzeć swoją siedzibę ma na Śródmieściu Płd. Taka Wieczysta wczoraj na derbach pojawiła się w niemałej jak na nich liczbie, nawet coś odpalili, ale jednak jest to klub, który w ostatnich latach poczynił ogromny progres sportowy, a przede wszystkim medialny, więc "miał prawo" doczekać się swoich fanów na fali sukcesu. W Warszawie byłoby to niemożliwe. Przywołany Hutnik z Bielan czy Olimpia z Woli - reprezentanci sporych ludnościowo dzielnic Stolicy po prostu nie doczekały się fanatyków, bo cała sportowa historia tych klubów to kopanie się po czołach w niższych ligach, bez otarcia się choćby o grę w Ekstraklasie, dlatego wszyscy są za Legią, bo ta jest zawsze w czołówce sportowo, a tym bardziej medialnie, natomiast medialność tych niższych klubów jest tak niewielka, że nie zdziwiłbym się jakby spora część przeciętnych Warszawiaków, albo klarowniej - ludzi mieszkających w Warszawie po prostu nawet nie kojarzyła tych "małych" klubów. Wyjątkiem jest Polonia, która ma jakąś tam bazę kibiców - w zasadzie garstkę ale oni jednak grali w Ekstraklasie i zdobywali mistrzostwo Polski, więc siłą rzeczy zawsze znajdą się osoby, które będą na przekór niż większość, hipsterzy czy indywidualiści. A wracając do sedna - taki mamy mental, czy to jest złe czy dobre trudno oceniać, dla jednych to korzystne, dla innych nie, w każdym razie trochę kolorytu to odbiera zwłaszcza w niższych ligach, gdzie stadiony w nawet takich średnich miejscowościach mającym potencjał mieć spore bazy kibicowskie często świecą pustkami..Rozsądnychultaj88 pisze: 03.10.2025, 10:26ja cię nie prosiłem o rady. nie prosiłem, żebyś tłumaczył po raz n+1 to samo. ja cię zapytałem CO Z TEGO CO PISZESZ WYNIKA? za każdym razem piszesz to samo. nie piszesz nic nowego. nie wiadomo w zasadzie po co zmieniasz szyk zdań i kolejność słów bo przekaz za każdym razem jest ten sam. zawsze jest ta sama śpiewka. co w związku? JAKI JEST CEL TEGO PISANIA? umiesz na to odpowiedzieć, czy po raz n+2 wypiszesz w kolejnym wariancie elaborat o tym co się tobie podoba a co się tobie nie podoba jak małpa? zrozum ja to już czytałem, nie musisz tego jeszcze raz pisać. napisz coś nowegonavijaci88 pisze: 03.10.2025, 10:11Dla jednego to jest nudne, dla innego telenowele WRWE i Elana klub jednego miasta, który jedzie na wyjazd w 10 osób i wystawia 100 osobowy młyn, ale z powodu Denisa non stop ciągnięty jest temat Elany, Wisły z Sosnowcem, które z samym stadionem, dopingiem nie mają kompletnie nic wspólnego. Ja lubię typowy klimat trybun, dla innego kompletnie to nie ma znaczenia, bo najważniejsze kogo pogonił Denis albo która 4 ligowa ekipa pokonała Bayern Monachium w ustawce. Nie jestem anty do naszej sceny kibicowskiej, chociaż klimaty 60 i profesjonalizacja chuliganów moim zdaniem ją popsuła, ale też takie twierdzenia, że my jesteśmy najlepsi, Anglia się skończyła i tak dalej są tak samo nudne jak wywody kto się rozpruł i kto kogo pogonił, a zazwyczaj jest to podstarzały ochroniarz z gazem. Skoro nie interesuje Cię ten temat to po prostu nie czytaj, nie komentuj 99 procent tematów na tym forum jest o rzeczach, które bardziej Cię zainteresują. W Polsce też mogę powiedzieć, że większość meczu kończy się przyjechali, pośpiewali i pojechali do domu. Relacja z meczu to było nas 800, w tym 120 zgód i tak to właśnie wygląda. Pochwaliłem Crystal Palace, bo fajnie się zaprezentowali, podoba mi się również, że 3/4 ligowe Londyńskie kluby mimo ogromnej konkurencji również mają spore bazy kibicowskie i mam do tego prawo. Ty możesz się zachwycać, że Legia gniecie Polonię i stolica nie ma praktycznie drugiego klubu z kibicami i masz prawo do swojego zdania. PozdrawiamRozsądnychultaj88 pisze: 03.10.2025, 08:50
no ale co z tego ogólnie? nie podoba ci się polska scena kibicowska. no ok. napisałeś to po raz n-ty. no i co dalej? co w związku z tym? jakaś angielska drużyna zagra kolejny mecz, kolejny raz będą śpiewać melodyjne pieśni, wesoło podziękują piłkarzom za walkę i przegraną i pójdą fish&chips i spić piwko w pubie. i ty znowu tu przyleziesz to pierdolić? czego ty w zasadzie chcesz? jak mi żona zrobi na obiad bigos, to mam wypierdolić i powiedzieć że ma być ryba z frytkami? jak ja lubie bigos. próbowałem ryby i frytek i wole ku*** bigos. to może weź już skończ to pierdolenie bo jest po prostu nudne.
-
Rozsądnychultaj88
właśnie to samo mi do głowy przychodzilobik pisze: 03.10.2025, 10:44 Stworzenie Boże, co ma rozum kury, nie napisze ci nic nowego.
Jedynie zmieni kolejność wyrazów. W sumie zrobi to za niego AI.
-
StanisławAnioł
Michał znowu prowadzisz dyskusję sam ze sobą? Skąd u ciebie taka podjarka brytolami? Myślałem że najbardziej aktualnie odpowiada ci klimat południowych Włoch
Może nie w tej skali, ale bardziej porównałbym Górny Śląsk, a nawet województwo Śląskie jako przykłady lokalnego patriotyzmu, gdzie wiele klubów ma kibiców, chociaż mogłoby być jeszcze więcej wiadomo Myszków, Ruda Śląska, ale takim fajnym przykładem jest Ruch Radzionków.... Ok skala nie ta, ale jak na nasze warunki poważna ekipa, która trwa wśród wielkich
Jakby nie patrzeć to C.P to jedna z najbardziej wokalnych i ultrasowskich ekip w Premier League. Nie jestem więc zdziwiony że dobrze się pokazali... Byłem jeszcze na starym stadionie Evertonu na ich meczu z Arsenalem koło 40 tys. ludzi i co ? w sumie jajco doping szarpany szybko przygasający i ciągłe wstawanie przy jakiś stykowych sytuacjach wślizgach itp. Nawet na treningu nóg nie zrobiłem tylu serii ;) Fajnie że mają swój styl ale zazdrościć to raczej nie ma czego....oni jarają się swoimi gwiazdami w zespole a u nas większość to beka z tych paralityków , materialnie to raczej też od nas odstają no i sam Londyn ma koło 9 mln ludzi więc ma kto chodzić na mecze...
Prawda Crystal Palace to chyba jedyna druzyna, w Premier-league ( nie licze niższych lig) która odpala piro na trybunach. Odpalali nie tak dawno z Liverpoolem, rok temu z Arsenalem... wieszaja flagi prowadzą regualrny doping. Napewno pod względem dopingu to topka w PL, chociaz trzeba sobie szczerze powiedzieć ze rywali w tej lidze to za mocnych w tym aspekcie nie mają. Sam jestem ciekaw czemu oni potrafią odpalić piro i regularnie dopingowac a reszta ligi siedzi na dupach albo raz na 15 minut coś zaspiewa.saha07 pisze: 03.10.2025, 16:16 Jakby nie patrzeć to C.P to jedna z najbardziej wokalnych i ultrasowskich ekip w Premier League. Nie jestem więc zdziwiony że dobrze się pokazali... Byłem jeszcze na starym stadionie Evertonu na ich meczu z Arsenalem koło 40 tys. ludzi i co ? w sumie jajco doping szarpany szybko przygasający i ciągłe wstawanie przy jakiś stykowych sytuacjach wślizgach itp. Nawet na treningu nóg nie zrobiłem tylu serii ;) Fajnie że mają swój styl ale zazdrościć to raczej nie ma czego....oni jarają się swoimi gwiazdami w zespole a u nas większość to beka z tych paralityków , materialnie to raczej też od nas odstają no i sam Londyn ma koło 9 mln ludzi więc ma kto chodzić na mecze...
Na Premier League przyjeżdża bardzo dużo turystów. System lojalnościowy zaczynali 20/30 latkowie, którzy dzisiaj są dziadkami i blokują miejsca młodym. Do tego wysokie ceny biletów. Ogólnie północ jak Leeds czy Sunderland z racji bardziej przemysłowych regionów jest bardziej fanatyczna, a takie Fulham, gdzie chodzą bogatsi mieszkańcy Londynu słynie z cichej atmosfery i im to nawet nie przeszkadza. Widziałem zdjęcia z wyjazdów Fulham, gdzie w pociągach były porozstawiane drogie szampany i owoce morza. Taki to jest angielski klimat kompletnie niezrozumiały dla osób, które w tym nie siedzą, a już na pewno dla fanów gangsterskich klimatów. Ogółem lepsza atmosfera jest na niższych ligach, no i wyjazdy po 500-1000 osób w 5 czy 6 lidze nie są rzadkością, a jeździ się tam praktycznie po całej Anglii. Wielu Anglikom też Ultras i sterowany doping się po prostu nie podoba nawet jeżeli jest głośniejszy.Proof pisze: 03.10.2025, 17:04Prawda Crystal Palace to chyba jedyna druzyna, w Premier-league ( nie licze niższych lig) która odpala piro na trybunach. Odpalali nie tak dawno z Liverpoolem, rok temu z Arsenalem... wieszaja flagi prowadzą regualrny doping. Napewno pod względem dopingu to topka w PL, chociaz trzeba sobie szczerze powiedzieć ze rywali w tej lidze to za mocnych w tym aspekcie nie mają. Sam jestem ciekaw czemu oni potrafią odpalić piro i regularnie dopingowac a reszta ligi siedzi na dupach albo raz na 15 minut coś zaspiewa.saha07 pisze: 03.10.2025, 16:16 Jakby nie patrzeć to C.P to jedna z najbardziej wokalnych i ultrasowskich ekip w Premier League. Nie jestem więc zdziwiony że dobrze się pokazali... Byłem jeszcze na starym stadionie Evertonu na ich meczu z Arsenalem koło 40 tys. ludzi i co ? w sumie jajco doping szarpany szybko przygasający i ciągłe wstawanie przy jakiś stykowych sytuacjach wślizgach itp. Nawet na treningu nóg nie zrobiłem tylu serii ;) Fajnie że mają swój styl ale zazdrościć to raczej nie ma czego....oni jarają się swoimi gwiazdami w zespole a u nas większość to beka z tych paralityków , materialnie to raczej też od nas odstają no i sam Londyn ma koło 9 mln ludzi więc ma kto chodzić na mecze...
Legia to nawet nie wiem czy jest top1 klubem w Warszawie. Z tych które rozgrywają tam mecze to na pewno, ale ogólnie chyba nie. Tam chodzi trochę więcej ludzi niż w 6x mniejszym Białymstoku, ale za to mniej niż w 3x mniejszym Poznaniu i znacznie mniej niż w 2x mniejszym Krakowie który jest miastem derbowym. Jednocześnie jak przyjechała Chelsea to się tam prawie pozabijali o bilety, gdyby się dało to by dwa Narodowe zapełnili - to pokazuje rzeczywisty potencjał Stolicy. Potencjał który jest wykorzystywany w bardzo małym stopniu.navijaci88 pisze: 03.10.2025, 10:11 Ty możesz się zachwycać, że Legia gniecie Polonię i stolica nie ma praktycznie drugiego klubu z kibicami i masz prawo do swojego zdania. Pozdrawiam
Dlatego Legia robi co tylko może by w Warszawie żaden klub się nie rozwinął.z00rd pisze: 04.10.2025, 11:05Legia to nawet nie wiem czy jest top1 klubem w Warszawie. Z tych które rozgrywają tam mecze to na pewno, ale ogólnie chyba nie. Tam chodzi trochę więcej ludzi niż w 6x mniejszym Białymstoku, ale za to mniej niż w 3x mniejszym Poznaniu i znacznie mniej niż w 2x mniejszym Krakowie który jest miastem derbowym. Jednocześnie jak przyjechała Chelsea to się tam prawie pozabijali o bilety, gdyby się dało to by dwa Narodowe zapełnili - to pokazuje rzeczywisty potencjał Stolicy. Potencjał który jest wykorzystywany w bardzo małym stopniu.navijaci88 pisze: 03.10.2025, 10:11 Ty możesz się zachwycać, że Legia gniecie Polonię i stolica nie ma praktycznie drugiego klubu z kibicami i masz prawo do swojego zdania. Pozdrawiam
Polonia od blisko 20 lat czeka na nowy stadion, który dałby podwaliny pod jej rozwój.
W Warszawie wszystkie stadiony to ruiny. Wyjątkiem Hutnik, który dostał nowy pseudostadion na 1200 miejsc, który spełnia wymagania co najwyżej 3 ligi (czwarty poziom rozgrywkowy). Inne obiekty nadają się tylko do rozbiórki. Marymont, Olimpia, Okęcie to obiekty z głębokiej komuny z rozpadającym się betonem na trybunach, gdzie jest zakaz wstępu bo się zawalą.
po co wam nowy stadion jak wy starego w połowie nie zapełniacie?