Pogoń miała "od kilku lat" dobre kontakty z Wisłą?Siders pisze: 14.09.2025, 11:42 W dodatku ta od lat miała dobre kontakty z Widzewem, KKS Kalisz czy Wisłą. No ale jak wiadomo gdy kilka ekip coś boli potrafią rozdmuchać to na cały kibicowski kraj.
Lech zamienił Bałtyk na Arkę, Widzew na ŁKS, Ruch na Górnik i kilka innych kwiatków i nikt z tym problemu nie miał. Podwójne standardy.
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
Ie_suiveur
To twoja ekipa korzysta z profesjonalnych usług ultras?navijaci88 pisze: 14.09.2025, 08:30 Mnie trapi od jakiegoś czasu czy grupy Ultras, które masowo robią oprawy praktycznie co kolejkę, a ich poziom jest coraz wyższy korzystają z usług profesjonalistów lub osób nie związanych z klimatem
Grubo tam macie.
Skąd u was pomysł na coś takiego?
-
Malolat_93
A Slavia robi tak zajebiste oprawy co mecz to nie jest efekt osób z zewnątrz? Myślisz że klub nie sponsoruje opraw bądź nie ma tam osób trzecich? Oprawy szczególnie takie efektowne to praca kilkunastu osób dzień i noc więc daje do myśleniaIe_suiveur pisze: 14.09.2025, 22:07To twoja ekipa korzysta z profesjonalnych usług ultras?navijaci88 pisze: 14.09.2025, 08:30 Mnie trapi od jakiegoś czasu czy grupy Ultras, które masowo robią oprawy praktycznie co kolejkę, a ich poziom jest coraz wyższy korzystają z usług profesjonalistów lub osób nie związanych z klimatem
Grubo tam macie.
Skąd u was pomysł na coś takiego?
Od bardzo dawna Ruch był waszą ostrą "Kosą"Taksepatrze pisze: 14.09.2025, 13:04 Warto tutaj też dodać, że zgoda Wisły z Ruchem czy Widzewem (aktualnie uklad), to wszystko zatoczyło koło, bo zaczęło sie od silnej zgody w latach 80 (pamiętam jak przez mgłę jako szczawik tą zgode). Pamietam też jak duzo ludzi z Wisly (starszych) żyło sentymentem do byłej juz zgody z Ruchem a Ci wykroili flagę Chłopcy z Reymonta ;) W pozniejszych latach ja osobiście uważałem zgodę Wisly z Lechią jako cos nietykalnego, cos w rodzaju rodziny w dosłownym tego słowa znaczeniu, coś co nie miało prawa byc zerwane żadną siłą, a jednak. Teraz szlak kibicowski zatyczył wspomniane kolo i żyje się dalej. Przetasowania były są i będą.
Jak graliście z Ruchem to cały czas latała przyśpiewka....."Śpiewają miasta..."
Na każdych meczach były "matki" pozdrawiane
To jest ten "szacunek"????
Każdy rozgarnięty wie dlaczego powstał ten "układ"
Z biegiem czasu praktycznie jest to już mocna "zgoda"
Wystarczyło napisać prawdę o tym układzie a nie pierdolenie i "szacunku"
Kiedy przy okazji meczu Ruchu z Wisłą została skrojona flaga "Chłopcy z Reymonta" i jeszcze mała z herbem, to relacje były bliskie, można było pomyśleć, że przejdą w układ/zgodę. Ruch wykorzystał, że flagi nie pojechały pociągiem tylko autem i skroił. To było ponad 20 lat temu.Grokas pisze: 15.09.2025, 18:24Od bardzo dawna Ruch był waszą ostrą "Kosą"Taksepatrze pisze: 14.09.2025, 13:04 Warto tutaj też dodać, że zgoda Wisły z Ruchem czy Widzewem (aktualnie uklad), to wszystko zatoczyło koło, bo zaczęło sie od silnej zgody w latach 80 (pamiętam jak przez mgłę jako szczawik tą zgode). Pamietam też jak duzo ludzi z Wisly (starszych) żyło sentymentem do byłej juz zgody z Ruchem a Ci wykroili flagę Chłopcy z Reymonta ;) W pozniejszych latach ja osobiście uważałem zgodę Wisly z Lechią jako cos nietykalnego, cos w rodzaju rodziny w dosłownym tego słowa znaczeniu, coś co nie miało prawa byc zerwane żadną siłą, a jednak. Teraz szlak kibicowski zatyczył wspomniane kolo i żyje się dalej. Przetasowania były są i będą.
Jak graliście z Ruchem to cały czas latała przyśpiewka....."Śpiewają miasta..."
Na każdych meczach były "matki" pozdrawiane
To jest ten "szacunek"????
Każdy rozgarnięty wie dlaczego powstał ten "układ"
Z biegiem czasu praktycznie jest to już mocna "zgoda"
Wystarczyło napisać prawdę o tym układzie a nie pierdolenie i "szacunku"
-
HalaMadrid06
Gdzie zobaczę frekwencje w polskich 3 ligach? Czy gdzieś to jest upublicznione?
Też nie pojmuje jak można tolerować przerzutów na których są chociażby zdjęcia, że wcześniej latali gdzieś indziej w ekipie. Składaki o tych barlineckichszkieletor123 pisze: 13.09.2025, 22:58 Nie pojmuje jak to jest z tymi przerzutami i ekipami co ich przyjmują jak osoby z Barlinka co śmigały na Stal Gorzów, a teraz jeżdżą z Pogonią na wyjazdy i Pogoni to nie przeszkadza? Albo jak Cracovia przyjmuje osoby z Wisły i razem jeżdżą?
https://www.facebook.com/share/174BxhGkjg/
https://www.facebook.com/share/p/1acVgZ3JWV/
-
Porto.Tekila
Już odczepcie się od tego MW10.Łks go traktuje jak swojego.
Nie ma obowiązku podawania frekwencji przez kluby 3 ligi. Niektóre dostępne są na 90minutHalaMadrid06 pisze: 29.09.2025, 20:03 Gdzie zobaczę frekwencje w polskich 3 ligach? Czy gdzieś to jest upublicznione?
-
lubię czytać książki
Nawrocki nie jest w rządzie, najpierw sięgnij po podstawową wiedzę, a później bierz się za politykę.
-
szkieletor123
Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
Chyba trochę jest takich FC, przychodzą mi do głowy Dzierżoniów i Staszów na Ruchu, Mława na Lechii, Pisz na Arce, Chełmża, Brodnica na Legii, Grudziądz, Kwidzyn na Widzewie. Pewnie znajdzie się więcej.
-
szkieletor123
O faktycznie jest tego sporo :) ciekawe co ekipy skłoniło do jeżdżenia na w/w kluby. Ale to już by musieli sami to opisać.
W Mławie jest również Legia, natomiast w Grudziądzu nie ma od lat.szpak pisze: 05.10.2025, 18:56 Chyba trochę jest takich FC, przychodzą mi do głowy Dzierżoniów i Staszów na Ruchu, Mława na Lechii, Pisz na Arce, Chełmża, Brodnica na Legii, Grudziądz, Kwidzyn na Widzewie. Pewnie znajdzie się więcej.
-
Ziomeczek2727
Fc Lubelskie na Arkę,chyba najdalej oddalony fcszkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
-
Ie_suiveur
To ŁKS akceptuje tego przerzuta? Myślałem zawsze, że ŁKS to ekipa z charakterem. Ale może go potrzebują u siebie.
-
le_suiveur
Szymon Apteka (GKS Tychy) odp. na pyt. DLACZEGO NIE JEŻDŻĘ NA MECZE, KTO BYŁ NA LIPACH.PODZIĘKOWANIA DLA LUDZI!!
https://www.youtube.com/watch?v=ffmRWVzw-Dw
https://www.youtube.com/watch?v=ffmRWVzw-Dw
Stpne dobrze, że przynajmniej problem dostrzegasz. Jeżeli jesteś Warszawiakiem z dziada pradziada to możliwe, że ciebie też to wkurwia. Wątpię czy akurat ludzie z Białego robią z siebie ''warszawian'', bo to bardziej domena tych wszystkich co się zjechali z mazowieckich miasteczek i wioch. Jak jeździsz na wakacje w Polskę to może wiesz o czym piszę.
Oczywiście, że wiem, chociaż mam wrażenie, że apogeum tego było w latach '90 (bo też wakacyjne melanże wtedy były bardziej "ofensywne"). U nas wtedy przy świątecznym stole chodziły nawet żarty, żeby jednak przenieśli stolicę do Krakowa (w nawiązaniu do ówczesnego "hitu" Sikorowskiego), żeby już się tyle "tego" nie sprowadzało. Mylisz się jednak, że to jakoś specjalnie dotyczy Mazowsza. Wystarczy spojrzeć choćby na zachowanie celebrytów. Praktycznie nikt z nich nie jest z Warszawy, a to oni właśnie tworzą wizerunek "warszawki". Ludziom ze wschodniej ściany (chociaż ogólnie ich cenię) - też odbija. A z racji relatywnie małych odległości jest ich u nas wielu. I różnie wygląda ich "przystosowanie się".
-
PolnocnaStrona
200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.szkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
Dodatkowo ponad 100 km to Koźminek, Kalisz, Opatówek, Końskie, Skarżysko, Starachowice. Mazowieckie to już powiedzmy do 100 km.
Może lepiej napisz, gdzie was nie ma. Będzie szybciej...PolnocnaStrona pisze: 11.10.2025, 12:19200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.szkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
Dodatkowo ponad 100 km to Koźminek, Kalisz, Opatówek, Końskie, Skarżysko, Starachowice. Mazowieckie to już powiedzmy do 100 km.
-
Porto.Tekila
Już nawet nie można normalnie odpisać bo komuś odrazu zwieracze puszczają.
-
Malolat_93
Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.PolnocnaStrona pisze: 11.10.2025, 12:19200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.szkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
Kto jako pierwszy zapoczątkował używanie symbolu "H" jako znak chuligański? Oczywiście wiem, że była taka marka odzieżowa, natomiast od kiedy w, którym kraju/ekipie rozwinęło się to najprędzej? Kiedyś wydawało mi się, że ów symbol nie był aż tak często spotykany za granicą, ale może mam mgłę w pamięci.
Pamiętam, że kiedyś ten symbol traktowano bardzo poważnie. Nie mógł byle "szczur" założyć odzieży z tym znakiem, podobnie jak w Triadzie nie każdy mógł nosić anty Wisłe, ale wiadomo- to jak ze wszystkim zeszło na psy i pojawiła sie lanserka.
Pamiętam, że kiedyś ten symbol traktowano bardzo poważnie. Nie mógł byle "szczur" założyć odzieży z tym znakiem, podobnie jak w Triadzie nie każdy mógł nosić anty Wisłe, ale wiadomo- to jak ze wszystkim zeszło na psy i pojawiła sie lanserka.
Malolat_93 pisze: 11.10.2025, 17:23Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.PolnocnaStrona pisze: 11.10.2025, 12:19200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.szkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
Dokładnie. Informacje są już dawno nieaktualne. Wałcz to resztki typy pod 50. Grudziądz to historia pozostałości jeżdżą.
Widzisz Małolat, nie do końca masz rację.Malolat_93 pisze: 11.10.2025, 17:23Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.PolnocnaStrona pisze: 11.10.2025, 12:19200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.szkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
Jesteś z Motoru, więc swoje wiesz.
Ale podpowiem ci, że regularnie na Widzewa lata stamtąd po kilkunastu ludzi. Choć sportowcami już ich nie nazwę.
Oczywiście bez jakiegokolwiek podlotu do obecnej ekipy Chełmianki czy do was.
Pewnie kilometry i lata degrengolady na Widzewie zrobiły swoje.
-
PolnocnaStrona
Chciałem być obiektywny dlatego podzieliłem te FC, miejscowości na grupy i wg mnie to co napisałem jest prawdziwe. Fakt że Chełm liczbowo to nie to samo co 15-20 lat wstecz ale to chyba nie dziwne jak to miasto oddalone o 350 km od Łodzi i mają w regionie aktualnie ekstraklasowy silny Motor i miejscową Chełmiankę. Nie mniej jednak kilkunastu chłopów z tej okolicy cały czas jeździ na Widzew. Ciężko tam o młodzież co jest zrozumiałe. WfcG(Kwidzyn i Grudziądz) to też nie to samo co w latach ubiegłych, historia raczej wałkowana ale też nie wyginęli całkowicie.
Niestety z tymi bardzo oddalonymi fan-clubami widać że z kolejnymi latami z reguły ludzi tam ubywa i ciężko utrzymać się kilkanaście lat.
Niestety z tymi bardzo oddalonymi fan-clubami widać że z kolejnymi latami z reguły ludzi tam ubywa i ciężko utrzymać się kilkanaście lat.
H to już nawet wydział do zwalczania pseudokibiców ma. Kiedyś to jak widziano kogoś w Everlast czy Lonsdale to już trzeba było się zastanowić czy się odezwać. Takie czasy że kto chce produkuję odzież i kto chce to kupi.490 pisze: 11.10.2025, 17:26 Kto jako pierwszy zapoczątkował używanie symbolu "H" jako znak chuligański? Oczywiście wiem, że była taka marka odzieżowa, natomiast od kiedy w, którym kraju/ekipie rozwinęło się to najprędzej? Kiedyś wydawało mi się, że ów symbol nie był aż tak często spotykany za granicą, ale może mam mgłę w pamięci.
-
Malolat_93
Cień poprzedniego składu a latają tylko z sentymentu i przywiązania :)Adamowski pisze: 11.10.2025, 20:25Widzisz Małolat, nie do końca masz rację.Malolat_93 pisze: 11.10.2025, 17:23Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.PolnocnaStrona pisze: 11.10.2025, 12:19
200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.
Ale podpowiem ci, że regularnie na Widzewa lata stamtąd po kilkunastu ludzi. Choć sportowcami już ich nie nazwę.
Co nie zmienia faktu, że są, jest ich sporo.Malolat_93 pisze: 13.10.2025, 16:25Cień poprzedniego składu a latają tylko z sentymentu i przywiązania :)Adamowski pisze: 11.10.2025, 20:25Widzisz Małolat, nie do końca masz rację.Malolat_93 pisze: 11.10.2025, 17:23
Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.
Faktem jest też Twoje określenie "zostali wytępieni".
Wy jako Motor nikogo nie wytępiliście.
Chłopaki powyrastali, pozakładali rodziny, rozjechali się zapewne w różne strony świata za chlebem.
Ale jeździli na 4 ligę setki kilometrów nawet po upadku Widzewa.
O sportowcach nie ma co rozmawiać.
Ale to chyba dla każdego racjonalnie myślącego jest normalne.
Z mojej strony koniec tematu. Nie jestem uoprawniony aby rozkminiać
Ok, dopisałeś coś co już sam potrafiłem ustalić :) A znasz odpowiedz na moje pytanie?AMF1948 pisze: 12.10.2025, 15:18H to już nawet wydział do zwalczania pseudokibiców ma. Kiedyś to jak widziano kogoś w Everlast czy Lonsdale to już trzeba było się zastanowić czy się odezwać. Takie czasy że kto chce produkuję odzież i kto chce to kupi.490 pisze: 11.10.2025, 17:26 Kto jako pierwszy zapoczątkował używanie symbolu "H" jako znak chuligański? Oczywiście wiem, że była taka marka odzieżowa, natomiast od kiedy w, którym kraju/ekipie rozwinęło się to najprędzej? Kiedyś wydawało mi się, że ów symbol nie był aż tak często spotykany za granicą, ale może mam mgłę w pamięci.
-
HalaMadrid06
Które drużyny wystawiają młyn na hokeju
Większość.
Tak spojrzałem z ciekawości to rzeczywiście większość to uznane marki na tle kibicowskiej Polski, a STS Sanok i Energa Toruń jak? Mają własnych kibiców?
Energa Toruń swego czasu na wyjazdach bluzgała na Elane. Osobiście miałem okazję ich zobaczyć - piknik skład. Wypić, zjeść coś pokrzyczec i do domu.
Sanok również - piknik skład.
Sanok również - piknik skład.
Adamowski i to jest super że młodzież z Chełma woli Chełmianke a nie widzew,który jest upokarzany na każdym kroku w swoim mieście od dekady,to samo w Bełchatowie wolą GKS,w Grudziądzu Olimpię/GKM,w Częstochowie Raków.
Da się znaleźć jakąś relację ze starcia Ruchu z Lechem w 2010r, kiedy to Niebiescy jechali do Lubina, a Lech do Zabrza?
-
le_suiveur
https://pyrusy.pl/relacje-z-meczow/gorn ... 4-10-2010/Januszex pisze: 02.11.2025, 20:33 Da się znaleźć jakąś relację ze starcia Ruchu z Lechem w 2010r, kiedy to Niebiescy jechali do Lubina, a Lech do Zabrza?
-
bez-napinki
Szkoda, że nie jest dopisane, że to nie 1000 Ruchu brało udział w "zdezorientowaniu", a głównie poszczególne FC Ruchu.le_suiveur pisze: 02.11.2025, 20:49https://pyrusy.pl/relacje-z-meczow/gorn ... 4-10-2010/Januszex pisze: 02.11.2025, 20:33 Da się znaleźć jakąś relację ze starcia Ruchu z Lechem w 2010r, kiedy to Niebiescy jechali do Lubina, a Lech do Zabrza?
Ja nie rozumiem jak mozna w swoim mieście nie takim małym kibicować większemu klubowi i to odległemu.Np mieszkać w Grudziądzu,Bełchatowie,Częstochowie i jezdzić na Widzew.Gdzie hasło wspieraj swój lokalny klub?Gdzie lokalny patriotyzm?Gdzie walka o honor miasta.Tylko stać z Widzewem i ublizać na swoje miasto.I nie tylko o Widzew tutaj chodzi,