Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
hanka to wiadomo bita rura ale w czasach gdy działał czy to na Legii czy na mieście to był czołową postacią w tedkach a jak drugi raz poszedł leżeć to już mu nikt nie pomógł więc to właśnie pokazuje tę lojalność.
Jak jest interes to jest dobrze a potem radź sobie sam.
Mareczek86 ma rację.
Rynek nie znosi próżni więc zawsze będą chętni by zarabiać w taki sposób.Rok polatasz z tematem i jak ktoś ma głowę na karku to zarobiony hajs pomnoży już w legalny sposób.Jak go powiną to pójdzie do kryminału na 3 lata,wyskoczy i będzie żył na poziomie.Grubsze ryby(np sharksi)nie będą musieli już do końca życia pracować.
Ja mimo wszystko cieszę się że chodzę do normalnej pracy i nie muszę się oglądać za siebie.Bez stresu że psy mi wjadą na kwadrat o 6 rano.
Mareczek86 ma rację.
Rynek nie znosi próżni więc zawsze będą chętni by zarabiać w taki sposób.Rok polatasz z tematem i jak ktoś ma głowę na karku to zarobiony hajs pomnoży już w legalny sposób.Jak go powiną to pójdzie do kryminału na 3 lata,wyskoczy i będzie żył na poziomie.Grubsze ryby(np sharksi)nie będą musieli już do końca życia pracować.
Ja mimo wszystko cieszę się że chodzę do normalnej pracy i nie muszę się oglądać za siebie.Bez stresu że psy mi wjadą na kwadrat o 6 rano.
-
obserwator17
apropo lojalności, zasad, charakterności - koniec końców ci co w porę odbili nawet roz.pierdalając się przy tym żyją sobie na poziomie, poodkładali hajs, ulokowali tam i tu i tak jak ktoś napisał im psycha nie siada i pewnie nie siądzie, wątpie zeby którykolwiek z nich przejął się wrzutem na murze albo transem na meczu, śmieszy mnie to odgrażanie że będą mieli "pojechane" na mieście jak większość z nich normalnie funkcjonuje tu zakupy tu kino tu squash tu restauracja i kolacja z kobita a sztywne gity dalej się napinają bo dwa razy zaśpiewają na meczu że ten c*** a ten rozj.ebus. A pod koniec psycha to siada tym co byli sztywni całe życie, tutaj odsiedzili 3 potem 5 sztywno od dzwona do dzwona, wyszli zostali poklepani po plecach, potem znowu poszli siedzieć i w okolicach 40tki budzą się że w sumie nie ma za co rodziny wykarmić, ci co ich klepali po plecach już ich nie ma bo teraz są młodzi i fajnie 20 lat działania odbębnili, było przyjemnie a teraz trzeba naginać do normalnej roboty w której ch.uj będzie kogo obchodzić że są sztywnymi gitami takimi albo innymi. I takie są realia w Polsce i nie ma co tutaj dorabiać jakiejś sztucznej ideologii że to są zasady najwyższego szczebla i opowieści że jak będziesz super sztywny do końca charakterny i 40 walk ulicznych wygranych to na końcu osiągniesz upragniony święty grall w postaci szacunku na mieście, pieniędzy, panienek i jeszcze niewiadomo czego.
-
Ciro di Marzio
3 lata? Ci z łbem na karku, to chyba mowa o szpagaciarzach.RaryTaS pisze: 18.08.2025, 10:13 hanka to wiadomo bita rura ale w czasach gdy działał czy to na Legii czy na mieście to był czołową postacią w tedkach a jak drugi raz poszedł leżeć to już mu nikt nie pomógł więc to właśnie pokazuje tę lojalność.
Mareczek86 ma rację.
Są tu na osoby które są w stanie opisać osobe Dzidka?
Sharksi nie będą musieli pracować do końca życia ? Chyba się filmów naoglądałeś, poczytaj trochę papiery jakie tam zarobki były a po procesach to podejrzewam że większość startuje wygolona do zera
Dokładnie. Troszkę się doedukujcie też jak wyglądają zobowiązania w sprawach karnych dotyczących zaboru mienia itd i jakie ma to przełożenie na wyroki i późniejsze ewentualne wyjścia warunkowe jeśli te zobowiązania olejesz. Naprawdę wielu miało tam łeb na karku i sobie odłożyło, ale jeszcze więcej przećpało wszystko albo przepuściło w kasynach itd.
"Do końca życia" to nie muszą pracować niektóre persony z dawnego gangu Pyzy z lat 90'
"Do końca życia" to nie muszą pracować niektóre persony z dawnego gangu Pyzy z lat 90'
Był zapaśnikiem, piłkarzem, potem kierowcą TransBudzie, teraz jest królem życia
-
Śnieżnobiały
Ogólnie dobry chłopak. Zawsze na klatce dzień dobry mówił.
-
katanaczio
Lubił boks.
I szermierkę.
I szermierkę.
-
Mareczek86
Przecież wiadome, że to zależy od człowieka. Jeden wszystko przećpa, drugi wyda na k****, trzeci rozjebie w kasynie, a czwarty sprawnie ulokuje hajs tak by mu nikt na tym nie siadł.halodrol pisze: 19.08.2025, 09:16 Dokładnie. Troszkę się doedukujcie też jak wyglądają zobowiązania w sprawach karnych dotyczących zaboru mienia itd i jakie ma to przełożenie na wyroki i późniejsze ewentualne wyjścia warunkowe jeśli te zobowiązania olejesz. Naprawdę wielu miało tam łeb na karku i sobie odłożyło, ale jeszcze więcej przećpało wszystko albo przepuściło w kasynach itd.
-
DennisWise
Trójgliceryd się chwalił na youtube że 10 kg kokainy sprzedawał tygodniowo a biedak nie miał na szamunek. Jakby zbierali na trybunie do puszki to na żyletę musiało by wchodzić tyle ile na Marakanę żeby dali radę go dożywić pod celą. No i dlaczego bidok klejący lusterka na żeraniu musiał się zrzucać na takiego Escobara. Zbieramy na chłopaków pod celą, a chłopaki po 5 mieszkań w portofolio i 3 nowe auta na matki i kochanki. Rak słynnych puszek to prawie taki jak rak mma i 5 treningów dziennie.RaryTaS pisze: 18.08.2025, 10:13 hanka to wiadomo bita rura ale w czasach gdy działał czy to na Legii czy na mieście to był czołową postacią w tedkach a jak drugi raz poszedł leżeć to już mu nikt nie pomógł więc to właśnie pokazuje tę lojalność.
-
WieszWięcej
Jest coś na rzeczy w tym co mówi Dzigi, że "według Cracovii był najlepszy na sprzęt w Krakowie"?
-
Ie_suiveur
Ja rozumiem, że możesz uderzać w zarobki poszczególnych osób, bo zazdrość jest naturalną rzeczą psychologiczną. Szczególnie jak się jest u dołu społeczeństwa (nikomu nie umniejszając oraz tobie), więc ten problem materialny próbuję zrozumieć.DennisWise pisze: 20.08.2025, 01:07 Rak słynnych puszek to prawie taki jak rak mma i 5 treningów dziennie.
Ale to, że ktoś trenuje to jest złe? Że ktoś uprawia sport, który kształtuje też osobowość powinien być piętnowany?
Ja też kumam, że i finanse mogą tobie nie pozwolić na czynne trenowanie takich sportów, ale przecież nie musisz mieć pieniędzy by poćwiczyć w domu, czy też zgadać się z kumplami (jeśli takowych masz), którzy ogarniają „ciut” więcej i z nimi się doszkolić.
Młodzi ludzie, którzy nigdy nie byli na macie myślą, że do sportów walki trzeba mieć pieniądze i przede wszystkim „psychę”. Domyślam się, że psychę masz, bo rysujesz się na ostrego zawodnika, ale nie przejmuj się tym brakiem pieniędzy. Dla chcącego nic trudnego. Pewnie z wiekiem i jak się ustatkujesz jakoś stabilnie w społeczeństwie to i będziesz miał tę kabzę by pójść pierwszy raz na trening. Wszystko przed tobą.
Nie jest ci tak zwyczajnie wstyd przyznać, że nie dość że oglądasz tego klauna to jeszcze wierzysz w to co mówi?WieszWięcej pisze: 20.08.2025, 13:54 Jest coś na rzeczy w tym co mówi Dzigi, że "według Cracovii był najlepszy na sprzęt w Krakowie"?
-
WieszWięcej
Cały Kraków go ogląda, niby dlaczego miałoby by być wstyd akurat mi?
Byłem w tym mieście 2 razy w życiu, dla mnie to totalna abstrakcja o czym on gada.
Ale to, że nie możecie sobie z nim dać rady też o czymś świadczy.
Po drugie - forma pytania wskazuje, że chyba jednak nie wierzę, a jestem ciekawy tego, co on mówi.
Byłem w tym mieście 2 razy w życiu, dla mnie to totalna abstrakcja o czym on gada.
Ale to, że nie możecie sobie z nim dać rady też o czymś świadczy.
Po drugie - forma pytania wskazuje, że chyba jednak nie wierzę, a jestem ciekawy tego, co on mówi.
Gdybyś był obiektywny to jednak można wyciągnąć wnioski, że sporo z tego co mówi to prawda...halodrol pisze: 20.08.2025, 19:23Nie jest ci tak zwyczajnie wstyd przyznać, że nie dość że oglądasz tego klauna to jeszcze wierzysz w to co mówi?WieszWięcej pisze: 20.08.2025, 13:54 Jest coś na rzeczy w tym co mówi Dzigi, że "według Cracovii był najlepszy na sprzęt w Krakowie"?
-
DennisWise
No po sławnym Denisie z kujawsko-pomorskiego widać jak kształtuje osobowość. Kolejny to sławny Maciej ze śląskiego ukształtowany sportowiec nocą włamywacz w dzień szkolny prelegent a w końcu współpracownik wymiaru sprawiedliwości. O innych ukształtowanych osobowościach przez te twoje sporty nie chce mi się pisać nawet. 90% z nich to świadkowie koronni mali i duzi albo potwierdzacze zdarzeń wszelakich. Chyba większa szansa jest na to że wśród meneli jest mniej konfidentów niż wśród wszelakich sportowców.Ie_suiveur pisze: 20.08.2025, 14:25 Ale to, że ktoś trenuje to jest złe? Że ktoś uprawia sport, który kształtuje też osobowość powinien być piętnowany?
-
Mareczek86
Co jest niby prawdą? 80% z tego co gada to kłamstwa lub jakieś dziwne insynuacje, przećpany łeb szukający atencji byleby dostać walke w fejm mmakibiccc1 pisze: 20.08.2025, 21:39Gdybyś był obiektywny to jednak można wyciągnąć wnioski, że sporo z tego co mówi to prawda...halodrol pisze: 20.08.2025, 19:23Nie jest ci tak zwyczajnie wstyd przyznać, że nie dość że oglądasz tego klauna to jeszcze wierzysz w to co mówi?WieszWięcej pisze: 20.08.2025, 13:54 Jest coś na rzeczy w tym co mówi Dzigi, że "według Cracovii był najlepszy na sprzęt w Krakowie"?
-
Ie_suiveur
To ten DenisWise w końcu trenuje czy nie?DennisWise pisze: 20.08.2025, 23:50No po sławnym Denisie…Ie_suiveur pisze: 20.08.2025, 14:25 Ale to, że ktoś trenuje to jest złe? Że ktoś uprawia sport, który kształtuje też osobowość powinien być piętnowany?
Bo chodzi mi o ogół, nie obchodzą mnie pojedyncze skrajności.Ie_suiveur pisze: 20.08.2025, 14:25Ja rozumiem, że możesz uderzać w zarobki poszczególnych osób, bo zazdrość jest naturalną rzeczą psychologiczną. Szczególnie jak się jest u dołu społeczeństwa (nikomu nie umniejszając oraz tobie), więc ten problem materialny próbuję zrozumieć.DennisWise pisze: 20.08.2025, 01:07 Rak słynnych puszek to prawie taki jak rak mma i 5 treningów dziennie.
Ale to, że ktoś trenuje to jest złe? Że ktoś uprawia sport, który kształtuje też osobowość powinien być piętnowany?
Ja też kumam, że i finanse mogą tobie nie pozwolić na czynne trenowanie takich sportów, ale przecież nie musisz mieć pieniędzy by poćwiczyć w domu, czy też zgadać się z kumplami (jeśli takowych masz), którzy ogarniają „ciut” więcej i z nimi się doszkolić.
Młodzi ludzie, którzy nigdy nie byli na macie myślą, że do sportów walki trzeba mieć pieniądze i przede wszystkim „psychę”. Domyślam się, że psychę masz, bo rysujesz się na ostrego zawodnika, ale nie przejmuj się tym brakiem pieniędzy. Dla chcącego nic trudnego. Pewnie z wiekiem i jak się ustatkujesz jakoś stabilnie w społeczeństwie to i będziesz miał tę kabzę by pójść pierwszy raz na trening. Wszystko przed tobą.
Chodziło mi, że jakikolwiek sport kształtuje.
Niektóre sporty rzeczywiście kosztują. Ale jak pisałem, po tym jak wejdziesz w dojrzałe życie to pewnie będziesz mógł spróbować jakichkolwiek sportów - nawet może przy jakimś beneficie sportowym, jak będziesz miał pracę, będziesz mógł to doświadczyć - i to niekoniecznie sportów walki musisz próbować, tylko jakaś dużo lżejszą dyscyplina, która ci leży.
-
lepszastronamiasta
Dzigi to cpun i konfior ale to nie zmienia ze przeżył więcej akcji niż ty widziałeś na komputerze nie wiem po co takie pedaly zabierają tu głoshalodrol pisze: 20.08.2025, 19:23Nie jest ci tak zwyczajnie wstyd przyznać, że nie dość że oglądasz tego klauna to jeszcze wierzysz w to co mówi?WieszWięcej pisze: 20.08.2025, 13:54 Jest coś na rzeczy w tym co mówi Dzigi, że "według Cracovii był najlepszy na sprzęt w Krakowie"?
-
DennisWise
Jutro zaczynam zbierać obserwujących na tik toku jak krakowska chuliganeria https://www.tiktok.com/@tomek.white. Mój kanał będzie się nazywał @renomabiletydokontroli. Zachęcam do obserwowania i dania serduszek. Pozdro i z fartem.
-
Ie_suiveur
Nie sądziłem, że jesteś taka medialna, że masz parcie na szkło. Czyli jakieś tam możliwości finansowe zdobędziesz by zacząć treningi?DennisWise pisze: 21.08.2025, 13:04Jutro zaczynam zbierać obserwujących na tik toku jak krakowska chuliganeria https://www.tiktok.com/@tomek.white. Mój kanał będzie się nazywał @renomabiletydokontroli. Zachęcam do obserwowania i dania serduszek. Pozdro i z fartem.
-
obserwatorr88
NA którym meczu wisiała ostatni raz flaga wisła sharks ? w którym to było roku ?
-
factoryproject
www.google.plobserwatorr88 pisze: 21.08.2025, 23:28 NA którym meczu wisiała ostatni raz flaga wisła sharks ? w którym to było roku ?
Minuta szukania...Naprawdę jesteście wszyscy tak leniwi że musicie tutaj pytać ?
-
obserwatorr88
Ktoś cie pytał ? Nie chce ci sie odpisywać to nie pisz nic.factoryproject pisze: 21.08.2025, 23:53www.google.plobserwatorr88 pisze: 21.08.2025, 23:28 NA którym meczu wisiała ostatni raz flaga wisła sharks ? w którym to było roku ?
Minuta szukania...Naprawdę jesteście wszyscy tak leniwi że musicie tutaj pytać ?
-
factoryproject
No Ty pytałeś całe forum to Ci odpisałem. Jak mi się nie chce jak odpisałem.obserwatorr88 pisze: 23.08.2025, 00:39Ktoś cie pytał ? Nie chce ci sie odpisywać to nie pisz nic.factoryproject pisze: 21.08.2025, 23:53www.google.plobserwatorr88 pisze: 21.08.2025, 23:28 NA którym meczu wisiała ostatni raz flaga wisła sharks ? w którym to było roku ?
Wy tutaj zresztą w życiu prywatnym wszystko chcecie mieć wyłożone na tacy, dlatego na głupie pytania wg mnie powinno się jeszcze głupiej odpowiadać.
Personalnie nie mam nic do Ciebie, ale widzę że najwięcej to zadajesz pytań, a sam mało wiesz.
Może stąd ten nick ;)
Puszczają takie gówno do neta, a potem płaczą że nikt ich nie szanuję
"gaz na mordę" "machajka". Mordy typowe nieskażone ziarnem mózgu... Niech ślepy dalej wysyła swoich w barwach na wrogie stadiony
-
Prawo i pięść
Dla mnie jest to typowa patola, która powinna zostać zesłana na jakieś roboty na kilka lat w celach resocjalizacyjnych. Niczego nie wnoszą do życia miasta, nie skończyli żadnych szkół poza podstawówką wieczorowo, robią syf na swoim osiedlu, nękają zwykłych ludzi, ganiają z gazem i maczetami, ćpają i drą przećpane mordy. Brzydzę się takimi ludźmi.
Jestem zdania, że stadion to nie teatr a kibice to nie aniołki. Natomiast jest różnica pomiędzy kibicowaniem, fanatyzmem, czasem daniem sobie po pyskach na zdrowych zasadach, oczywiście bez lania przypadkowych osób, zwykłych kibiców a taką patologią jak ta z teledysku powyżej. Patologią, która uważa się za kibiców a przy kibicach nawet nie stojąca. Zwykłe osiedlowe małpy bez żadnych perspektyw na normalne, uczciwe życie, bo jedyne co mogą to handlować narkotykami. W Krakowie powinien powstać jakiś ośrodek gdzie przymusowo byliby resocjalizowani wszyscy, którzy tylko zaczną bawić się w to ganianie z maczetami. Jak rodzice nie potrafili wychować czy zapanować nad nimi to niech to robią specjaliści w specjalnych ośrodkach.
Jestem zdania, że stadion to nie teatr a kibice to nie aniołki. Natomiast jest różnica pomiędzy kibicowaniem, fanatyzmem, czasem daniem sobie po pyskach na zdrowych zasadach, oczywiście bez lania przypadkowych osób, zwykłych kibiców a taką patologią jak ta z teledysku powyżej. Patologią, która uważa się za kibiców a przy kibicach nawet nie stojąca. Zwykłe osiedlowe małpy bez żadnych perspektyw na normalne, uczciwe życie, bo jedyne co mogą to handlować narkotykami. W Krakowie powinien powstać jakiś ośrodek gdzie przymusowo byliby resocjalizowani wszyscy, którzy tylko zaczną bawić się w to ganianie z maczetami. Jak rodzice nie potrafili wychować czy zapanować nad nimi to niech to robią specjaliści w specjalnych ośrodkach.
Nie popłaczcie się pajace.
Poziom napromieniowania mefedronem tych małp z teledysku powyżej poraża.
Jeden majciarz, kolejny rozdupcony.
A dzigi dalej z wami jedzie
Jeden majciarz, kolejny rozdupcony.
A dzigi dalej z wami jedzie
p********* coś o mefedronie a powolujesz się na typa co nagrywa nafurany scierwem tak że zaraz wystrzeli do tego telefonu , zaprzecza sobie w co drugiej relacji , i jedyne co robi to ośmiesza sam siebie.
-
katanaczio
Po pierwsze nie mefedroniarze, a klefedroniarze - świat Wam trochę odjechał.
Poza tym ten Libi to już chyba nieco nazbierał do plecaka doświadczeń związanych z ulicą i kryminałem i taki charakterny już chyba nie jest.
Poza tym ten Libi to już chyba nieco nazbierał do plecaka doświadczeń związanych z ulicą i kryminałem i taki charakterny już chyba nie jest.
I typ w koszulce Tottenhamu... To dopiero jaja hahahha "a tacy kumaci"
Nie jestem kumaty

Co ma ukazać scena w 33 sekundzie? Jesteśmy mocni tylko w 5 z gazem kopiąc leżącego? Serio?
Czy na Garbarni coś się dzieje, czy wszystko zgasło po upadku klubu?
Wiadomo, że tam nigdy nie było jakichś cudów, ale kilka lat temu w czasach 2 i 1 ligi jakiś mały młynek kręcili i chyba nawet pojawiali się czasem na wyjazdach.
Wiadomo, że tam nigdy nie było jakichś cudów, ale kilka lat temu w czasach 2 i 1 ligi jakiś mały młynek kręcili i chyba nawet pojawiali się czasem na wyjazdach.
Na inaugurację 4 ligi coś u siebie odpalili. W dopingu brali udział Starsi ludzie jak i malolaci. Na wyjazdach pewnie po kilka osób incognito. Piknikowi kibice ogółem można powiedzieć.yyyco pisze: 02.09.2025, 17:31 Czy na Garbarni coś się dzieje, czy wszystko zgasło po upadku klubu?
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Witam a jak wygląda sytuacja na Bieżanowie ,Azorach Łagiewnikach ?kiedyś bastiony Wisły a teraz chyba Cracovia tam dominuje ? Czy jest tam jeszcze jakaś aktywna Wisła w ogóle?i jak to jest na Dębinkach bo tam chyba głównie Wisła a ostatnio było zdjęcie typów w koszulkach Dębniki Cracovia
Azory więcej Wisły, ale Cracovia jest.Tygryskrk pisze: 02.09.2025, 18:35 Witam a jak wygląda sytuacja na Bieżanowie ,Azorach Łagiewnikach ?kiedyś bastiony Wisły a teraz chyba Cracovia tam dominuje ? Czy jest tam jeszcze jakaś aktywna Wisła w ogóle?i jak to jest na Dębinkach bo tam chyba głównie Wisła a ostatnio było zdjęcie typów w koszulkach Dębniki Cracovia
Bieżanów Wisła, ale pustynia kibicowsko.
Na starych Łagiewnikach KSC reszta Wiślacka.
Jeszcze jest jedna rzecz o której zapomniałeś wspomnieć ukazana z resztą w teledysku (od 1 minuty). Większość z nich poza tym, że bezrobotni i niewykształceni to mieszkający z mamą, ale na osiedlu hura bura groźne miny:)Prawo i pięść pisze: 31.08.2025, 16:59 Dla mnie jest to typowa patola, która powinna zostać zesłana na jakieś roboty na kilka lat w celach resocjalizacyjnych. Niczego nie wnoszą do życia miasta, nie skończyli żadnych szkół poza podstawówką wieczorowo, robią syf na swoim osiedlu, nękają zwykłych ludzi, ganiają z gazem i maczetami, ćpają i drą przećpane mordy. Brzydzę się takimi ludźmi.