Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

swiatkibicow

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: swiatkibicow »

Polonia Warszawa też obecna na marszu w Łodzi
iparts.pl
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Kibice ŁKS-u i Widzewa razem na marszu przeciwko imigrantom w Łodzi.

https://www.youtube.com/watch?v=1uqMFpSwEjo
Das Reich

Post autor: Das Reich »

Tak się to robi dzieci. Brawo my i brawo sąsiedzi.
oberschlesien321

Post autor: oberschlesien321 »

Das Reich pisze: 09.07.2025, 23:07 Tak się to robi dzieci. Brawo my i brawo sąsiedzi.
Brawo dla was. Jestem w szoku, myślałem że pójdziecie jakoś oddzieleni a tu filmiki latają wymieszanego Widzewa z ŁKS-em śpiewających naprzemiennie swoje przyśpiewki.
19Łódź08

Post autor: 19Łódź08 »

Kiedy trzeba to trzeba bierzcie przykład internetowe pruj d*** ;). My oraz Widzewiacy tego nie olaliśmy i z jednej jak i drugiej strony pojawiły się dobre liczby zwykłych i jak i Ludzi spod znaku H ;). ŚWO
Das Reich

Post autor: Das Reich »

oberschlesien321 pisze: 10.07.2025, 00:02
Das Reich pisze: 09.07.2025, 23:07 Tak się to robi dzieci. Brawo my i brawo sąsiedzi.
Brawo dla was. Jestem w szoku, myślałem że pójdziecie jakoś oddzieleni a tu filmiki latają wymieszanego Widzewa z ŁKS-em śpiewających naprzemiennie swoje przyśpiewki.
Było lepiej niż w 2015. Tego dnia byliśmy jednym narodem, i to nie tym wybranym 😉
Sandeman

Post autor: Sandeman »

Brawo dla całej Łodzi, daliście przykład całej Polsce że nie tyle można co nawet trzeba.
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

Brawo Widzew i ŁKS. Niech reszta ekip wezmie przykład.
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Też się dołączam do gratulacji dla Łodzian, dla wspólnej polskiej sprawy animozje klubowe winny być na drugim planie! Przykład z Łodzi pokazuje, że się da!
quovadis

Post autor: quovadis »

Szacunek dla ŁKSu i RTSu, pokazaliście klasę i honor. Niech cała Polska bierze przykład z was panowie, chylę czoła.
Laguna

Post autor: Laguna »

Sandeman pisze: 10.07.2025, 08:35 Brawo dla całej Łodzi, daliście przykład całej Polsce że nie tyle można co nawet trzeba.
W takiej Warszawce nie przejdzie bo legiunia wiadomo jak podchodzi do tematu Polonistów na Marszach Niepodległości czy innych patriotycznych uroczystościach.
Zresztą im tam Czeczeni obecnie rządzą w mieście i boją się ich ruszyć :D
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Czapki z głów. Naprzemiennie Narodowy ŁKS i Narodowy Widzew Łódź i obie ekipy koło siebie dla wspólnej sprawy, no normalnie mam aż ciary na łapach. Cos wspaniałego. Brawo Wy.
Grzesiek1908

Post autor: Grzesiek1908 »

Wszystkie ekipy powinny się zjednoczyć i zrobić wspólny marsz w Warszawie.Jak my kibice tego nie zatrzymamy nie zrobi tego nikt.
baRtol88

Post autor: baRtol88 »

https://youtube.com/shorts/JQn22OcU2UM? ... GDTPnImJEb

Wspólne okrzyki i krótkie przemówienie.
Oby to był początek końca lewicowej Łodzi …
MW10

Post autor: MW10 »

baRtol88 pisze: 10.07.2025, 12:36 https://youtube.com/shorts/JQn22OcU2UM? ... GDTPnImJEb

Lewicowa Łódź to wczoraj się w 10 czy 15 osób zebrała, ale psy w porę zdążyły ich rozgonić, bo byłby skandal na całą Polskę gdyby marsz ido nich trafił. 😂
baRtol88

Post autor: baRtol88 »

MW10 pisze: 10.07.2025, 12:46
baRtol88 pisze: 10.07.2025, 12:36 https://youtube.com/shorts/JQn22OcU2UM? ... GDTPnImJEb

Lewicowa Łódź to wczoraj się w 10 czy 15 osób zebrała, ale psy w porę zdążyły ich rozgonić, bo byłby skandal na całą Polskę gdyby marsz ido nich trafił. 😂
Niestety od wielu lat stanowiska na najwyższym stanowisku politycznym w Łodzi są mocno lewicowe. Dawno nie było takiego przemarszu prawicowego w ŁDZ, oby jak najczęściej !
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

"Patrzcie jak to się robi dzieci" a chwile później już na siebie jada na kibice.net...
Holione

Post autor: Holione »

Heh, może wielu z nas nie do końca rozumie specyfikę łódzką, ale Wy najwyraźniej macie ogromny problem ze zrozumieniem rzeczywistości warszawskiej, a w szczególności legijnej społeczności. Śmiesznie się czyta te posty o tym co kibice Legii zrobiliby przy słabszych wynikach, bo stadion zaczął się regularnie zapełniać po najgorszym sezonie od kilkudziesięciu lat i 10 miejscu w lidze, regularnie wyprzedając się przez 3 sezony, w których Legia raptem raz realnie liczyła się w walce o tytuł.

Tu nie chodzi o obrażanie się przez wzgląd wyniki, tylko o sprzeciw wobec wiecznej prowizorki, mydlenia ludziom oczu i bezczelnemu robieniu ich w c****, przy jednoczesnym instrumentalnym wykorzystywaniu kibiców do promocji meczow przy Łazienkowskiej, na których klub zarabia kupę kasy. Nie ma sensu tłumaczenie tutaj sytuacji w klubie, bo możecie przecież włączyć sobie mniej lub bardziej merytoryczny program o Ekstraklasie, żeby zobaczyć, że dla wielu komentatorów sytuacja w Legii jest od miesięcy źródłem kpin. Może dla niektórych z Was to jest okej i lubicie być robionymi w c****, wyśmiewanymi i mamionymi kolejnymi obietnicami bez pokrycia. Weźcie jednak pod uwagę, że nie każdy ma tak samo i w Warszawie oczekiwania są nieco inne. Protest w Poznaniu też nie był dla mnie niczym dziwnym, tylko jego zakończenie wyszło trochę niezręcznie.
kivloff

Post autor: kivloff »

Ale że kogo my nazywaliśmy kibicami sukcesu? Ja tak kogoś nazwałem?
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

"Na dobre i na lepsze"

"Dumni po zwycięstwie, protestujący po porażce"

"Żyleta nie zawsze jest z wami"

"Czy wygrywasz, czy nie przegrywasz"

Nie wiem po co się wypowiadasz kivloff w temacie łódzkim, skoro Legia nie ma tu żadnej zorganizowanej grupy ludzi, już o zrobieniu turnieju w tym województwie nie wspominając.
Idź sobie do kolegów i im sobie tłumacz wasze trudne sprawy, o ile takich masz.
kivloff

Post autor: kivloff »

Każdy mój wpis w tym temacie to była odpowiedź na zaczepkę w stronę Legii. Żadnego z wątków
- żali że Legia nie bedzie chciała stać na proteście z zawodowymi wywieszaczami białej flagi spod znaku KSP
- wypominania nam że protestujemy przeciw partactwu klubu w kontekście protestów przeciw partactwu rządu (co samo w sobie było upośledzone)
- wypominania nam, że jako kibice wolimy żeby klub odnosił sukcesy a nie tylko trwał.

Kieruj swoje uwagi i pytania do tych, którzy tego wątki rozpoczynali, a nie do mnie. Jak nie wiesz "po co się wypowiadam" to odpowiedź brzmi: wypowiadam się odnosząc się do na wpisanych w tym wątku postów, które dotyczą m.in. mnie jako kibica Legii. Przerosło cię zauważenie że to nie ja zaczynałem te dyskusje, czy po prostu czujesz się poirytowany brakiem argumentów drugiej strony i czepiasz się właśnie mnie właśnie w taki sposób bo nie masz pomysłu na jakieś mądrzejsze uwagi?
sokół

Post autor: sokół »

Ełkaesiacy, co się stało z waszym FC w Konstantynowie? Jeszcze nie dawno były tutaj wpisy, że to wasze miasto, ale jakoś tak przez ostatnie miesiące, a w szczególności tygodnie to najlepiej nie wygląda
Stpne

Post autor: Stpne »

strazaksam pisze: 19.07.2025, 13:59 Kiedy można się spodziewać szerszej relacji na tamat anty ukraińskich nastrojów wśród Legionistów np na blogu Foxxa?
Na blogu Foxxa raczej nigdy nie było słowa o nastrojach na Legii w kontekście Ukrainy. Ale na trybunach (w tym w Kijowie) oraz w miejscach pamięci te nastroje były jawnie akcentowane wielokrotnie już od lat. Weźmy ten rok:

Rocznica Krwawej Niedzieli:
https://www.facebook.com/legiawarszawao ... 3032766624

Superpuchar w Poznaniu:
https://legionisci.com/pho/photos26j/26lech1_f4.jpg

No i to chyba tyle.
mieczem

Post autor: mieczem »

Czy ŁKS dalej jest tak otwarty na grę ukraińców na ich stadionie, tak jak wtedy gdy grała tam reprezentacja ukrainy ?
https://www.youtube.com/watch?v=1ylVs8g4xmA

Jak to było ? Nie ruszać ukraińców a tylko tych którzy identyfikują się jako banderowcy ?
Jak ich rozpoznacie, bo tak na moje oko na tym sektorze właśnie siedzą normalni ukraińcy ...
MW10

Post autor: MW10 »

Nie będzie fotki zniszczonych grafów w Płocku? 😂
Zgierz

Post autor: Zgierz »

Słyszysz, że dzwoni ale nie wiesz w którym kościele.
swrs1982

Post autor: swrs1982 »

Zgierz pisze: 10.08.2025, 20:31 Słyszysz, że dzwoni ale nie wiesz w którym kościele.
Dobrze słyszy tylko kapłani "klapsującej" diecezji nie zabierają tu głosu.
Brawo Szlachta.
1925

Post autor: 1925 »

Zgierz pisze: 10.08.2025, 20:31 Słyszysz, że dzwoni ale nie wiesz w którym kościele.
Napewno w którejś z kutnowskich parafii :)
Daniel2345

Post autor: Daniel2345 »

Kiedyś tutaj taki temat był poruszany , dziś jak się sprzedaje bluzy osiedlowe, dzielnicowe , to kieruje się zasadami dziś kibicowskimi ?. Że musisz być z tej ośki , rejonu . Czy wszystko się kieruje w kierunku pieniędzy, a wiem że gadżety takie sprzedawane ludziom nie np z Górnej z Łodzi , a ludziom z np Sueradza itd . Nie jest to dla was dziwne , takie pytanie dla obu stron . Bo teraz widze, Heniek reorentuje dzielnice, a jest z Łęczycy.
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

Daniel2345 pisze: 13.08.2025, 10:57 Kiedyś tutaj taki temat był poruszany , dziś jak się sprzedaje bluzy osiedlowe, dzielnicowe , to kieruje się zasadami dziś kibicowskimi ?. Że musisz być z tej ośki , rejonu . Czy wszystko się kieruje w kierunku pieniędzy, a wiem że gadżety takie sprzedawane ludziom nie np z Górnej z Łodzi , a ludziom z np Sueradza itd . Nie jest to dla was dziwne , takie pytanie dla obu stron . Bo teraz widze, Heniek reorentuje dzielnice, a jest z Łęczycy.
Da radę napisać to w języku polskim? 🙂
Daniel2345

Post autor: Daniel2345 »

Ie_suiveur pisze: 13.08.2025, 19:06
Daniel2345 pisze: 13.08.2025, 10:57 Kiedyś tutaj taki temat był poruszany , dziś jak się sprzedaje bluzy osiedlowe, dzielnicowe , to kieruje się zasadami dziś kibicowskimi ?. Że musisz być z tej ośki , rejonu . Czy wszystko się kieruje w kierunku pieniędzy, a wiem że gadżety takie sprzedawane ludziom nie np z Górnej z Łodzi , a ludziom z np Sueradza itd . Nie jest to dla was dziwne , takie pytanie dla obu stron . Bo teraz widze, Heniek reorentuje dzielnice, a jest z Łęczycy.
Nie jesteś z Limanki a z Sieradza , i masz koszulke Limanowskiego . Reprezentujesz tą ulice , to jest normalne ?. Tutaj ci co sprzedają koszulki zasadami kibicowskimi się kierują, czy aby kasa.
MamWyjebanex

Post autor: MamWyjebanex »

Daniel2345 pisze: 15.08.2025, 09:36
Ie_suiveur pisze: 13.08.2025, 19:06
Nie jesteś z Limanki a z Sieradza , i masz koszulke Limanowskiego . Reprezentujesz tą ulice , to jest normalne ?. Tutaj ci co sprzedają koszulki zasadami kibicowskimi się kierują, czy aby kasa.
No nie wyszło, spróbuj jeszcze raz
originalbadman

Post autor: originalbadman »

Pytanie bez napinki Włókniarz Pabianice jest bardziej pro Łks czy Widzew. Dzięki za odpowiedź
yogi_1981

Post autor: yogi_1981 »

originalbadman pisze: 16.08.2025, 19:32 Pytanie bez napinki Włókniarz Pabianice jest bardziej pro Łks czy Widzew. Dzięki za odpowiedź
Było już opisywane Włókniarza już nie ma. W Pabianicach rządzi Widzew, Łks na Bugaju.
originalbadman

Nie ma czy napewno? Widziałem fotki z meczu ze Stalą Brzeg jakieś fotki z wakacji ludzi w gadżetach dlatego spytałem
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

originalbadman pisze: 16.08.2025, 21:37 Nie ma czy napewno? Widziałem fotki z meczu ze Stalą Brzeg jakieś fotki z wakacji ludzi w gadżetach dlatego spytałem
Lubię takie mniejsze, lokalne. Zapodaj te fotki jak masz.
originalbadman

Fotki z meczu zgodowego ze Stalą są na profilu Włókniarza na Facebooku https://www.facebook.com/share/p/1E6MdkdwWH/
antyGW

Post autor: antyGW »

Ciekawy łódzki poranek :)
ODPOWIEDZ