Europejskie Puchary 2025/2026 !!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Śnieżnobiały

Re: Europejskie Puchary 2025/2026 !!

Post autor: Śnieżnobiały » wczoraj, 20:45

Qantik pisze:
wczoraj, 20:33
bez-napinki pisze:
wczoraj, 20:23
W********** robić lachę zeleńskiemu.
Niepofałdowany mózg kibola upośleda nie jest w stanie pojąć że można j**** serbskie ścierwa I mieć neutralny stosunek do ukraincow którzy sprzątają u nas kible i wożą nam żarcie za 3 złote za godzinę, chyba że ci szmato pracę zabierają to wtedy mi cię nawet trochę szkoda pierdolony biedaku robaku
Gdzie ty qrwo jebana płacą ukraincom 3 złote za godzinę? Jesteś jakiś pojebany internetowy cwelu czy zatrzymałeś się na latach 90tych? Ukry pracując w tych samych miejscach co Polacy mają takie same stawki, a jeśli są zatrudnieni przez agencje, które są dofinansowywane to mają jeszcze lepszą stawkę, jełopie.
Za 3 zł na godzinę to chyba ty napierdalasz tu posty śmieciarko pierdolona.

iparts.pl
StonkaZiemniaczana

Post autor: StonkaZiemniaczana » wczoraj, 20:59

Prawo i pięść pisze:
wczoraj, 20:13
Też mnie zastanawia jaki sajgon trzeba mieć w głowie, żeby trzymać z Serbami. Przecież to zwykła dzicz. Przypomnę wam, że oni 30 lat temu mordowali w imię chorych ideologii swoich sąsiadów, bo ktoś im wpoił, że tak trzeba. To samo oczywiście się tyczy Chorwatów i Bośniaków(ale z tymi akurat nikt nie trzyma, bo to w głównej mierze muzułmanie). Mój dziadek zawsze powtarzał, że od Jugoli z daleka, bo to zwykła dzicz. Tak jak ktoś napisał gdyby dostali rozkaz iść razem z ruskimi na Polskę to by poszli bez mrugnięcia okiem.
No ale Seba i Mati nie mając o takich rzeczach pojęcia będą z wypiekami na twarzy wykrzykiwać Kosovo je Srbija, tak jakby Polskę cokolwiek obchodziło do kogo należy jakieś Kosovo.
Każdy polski patriota nie powinien utrzymywać najmniejszych kontaktów z Serbami, Ruskimi i Węgrami, którzy również mają jasno określone poglądy co do wojny w Ukrainie i jawnie popierają ruskich.
Nie musicie zbijać piątek z Ukraińcami, ale jak można popierać kraje, które jawnie trzymają z putinowską Rosją tego nie zrozumiem. Przecież Rosja od setek lat nienawidzi Polski. Czy rządził tam carat czy komuna czy teraz gdy rządzi neokomuna nic się nie zmieniło względem Polski, tyle, że na razie mają na celowniku Ukrainę. Nie trzeba być geopolitykiem, żeby nie orientować się kto może być następnym celem.
Generalnie w większości zgodzę się z kolegą, ale z tymi Chorwatami to tak troszkę na wyrost. W pewnych kręgach mówi się o nich jako o „jedynych normalnych bałkańcach”. Może niektórzy sugerują się wydarzeniami z meczów z Legionistami, ale to nie wszystko. Przede wszystkim, jest to kraj katolicki, co dla niektórych zapewne na tym zepsutym forum nic nie znaczy, ale uwierzcie, że robi różnicę. Paradoksalnie, Chorwaci to najbardziej przyjazny nam naród z tej całej zbieraniny bałkańskich świrów.

Guwniak11

Post autor: Guwniak11 » wczoraj, 21:00

Śnieżnobiały pisze:
wczoraj, 20:45
Qantik pisze:
bez-napinki pisze:
Niepofałdowany mózg kibola upośleda nie jest w stanie pojąć że można j**** serbskie ścierwa I mieć neutralny stosunek do ukraincow którzy sprzątają u nas kible i wożą nam żarcie za 3 złote za godzinę, chyba że ci szmato pracę zabierają to wtedy mi cię nawet trochę szkoda pierdolony biedaku robaku
Gdzie ty qrwo jebana płacą ukraincom 3 złote za godzinę? Jesteś jakiś pojebany internetowy cwelu czy zatrzymałeś się na latach 90tych? Ukry pracując w tych samych miejscach co Polacy mają takie same stawki, a jeśli są zatrudnieni przez agencje, które są dofinansowywane to mają jeszcze lepszą stawkę, jełopie.
Jak dla ciebie Ukrainiec bez jezyka, czesto z kiepskim wyksztalceniem, ktory musi startowac od zera w obcym kraju jest rywalem na rynku pracy to swiadczy to o tobie, ze jestes po prostu robakiem, skoro osoba z innego kraju jest w stanie cie wygryzc. Smieszy mnie jak duza czesc polskich kibicow uwaza sie za lepszych od Ukraincow. Ja juz nawet nie wspominam o tym, ze kibice na Ukrainie mieli jaja zeby walczyc z ruskimi, a polowa polskiego swiata ma kupe w gaciach jak chociazby uslyszy, ze ktos moze miec sprzet. Wy jestescie srodowiskiem przestraszonych pizd, ktore nie radza sobie w zyciu, wiec musza szukac jakiegos wymyslonego wroga.

Wszedzie doszukujecie sie spisku, lewakow, zydow, rosjan, ukraincow, niemcow, wyborcow platformy, wyborcow pisu, sklotowcow. Okopaliscie sie w tych skrajnie idiotycznych przekonaniach, ktore wam natlukli do glowy ludzie, ktorzy skonczyli tylko podstawowki, a wy nie jestescie nawet w stanie wyciagac wnioskow we wlasnym zakresie, zeby miec wlasne poglady, a nie narzucone przez kogos.

Qantik

Post autor: Qantik » wczoraj, 21:01

Śnieżnobiały pisze:
wczoraj, 20:45
Qantik pisze:
bez-napinki pisze:
Hahahaha weź ku*** mnie nie rozpierdalaj xd nie masz pojęcia czym jest hiperbola, ironia i sarkazm ale czego się spodziewać po pecie któremu j***** Ukrainiec zabrał pracę w McDonaldzie na sprzątaniu sracza hahahaha to ile się teraz zarabia na minimalnej 15 złotych i o to jesteś zazdrosny o Ukraińca hahahaha typie jesteś moim mistrzem, zrób zbiórkę na się pomaga wyśle ci jakieś drobne na wódkę i podroby

S.J.

Post autor: S.J. » wczoraj, 21:36

Kibice Zvezdy to chyba na tej fladze jajecznicę jedli a ta służyła jako obrus :)

TadzioNorek

Post autor: TadzioNorek » wczoraj, 21:46

Lech ma chyba najnudniejszy doping w całej Polsce. Ich wokal jest naprawdę bardzo smutny. Jakby na podgrzebie byli.

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » wczoraj, 21:48

S.J. pisze:
wczoraj, 21:36
Kibice Zvezdy to chyba na tej fladze jajecznicę jedli a ta służyła jako obrus :)
Większość tych bałkańskich ekip ma te flagi już takie dość ostro zajechane. ;)

Sensi_

Post autor: Sensi_ » wczoraj, 21:53

Ponownie bardzo ładna oprawa Lecha.

Czapka

Post autor: Czapka » wczoraj, 21:57

TadzioNorek pisze:
wczoraj, 21:46
Lech ma chyba najnudniejszy doping w całej Polsce. Ich wokal jest naprawdę bardzo smutny. Jakby na podgrzebie byli.
Chyba se jaja robisz. Dzisiaj jest dobre pierdolnięcie! Za to Zvezda dramat. W 2 ligi polskiej są lepsze ekipy, a ta ich cerata to chyba jeszcze czasy Tito pamięta. Liczba też godna jakiejś Bragi czy innego Nijmegen. Lech miażdzy kibicowsko tych przehajpowanych dziadów

Dżolo Rypandolo

Post autor: Dżolo Rypandolo » wczoraj, 22:12

bez-napinki pisze:
wczoraj, 21:48
S.J. pisze:
Widzisz na takich Balkanach czy w Italii im flaga bardziej styrana duchem czasu tym lepiej świadczy o jej unikatowości itp itd.

TadzioNorek

Post autor: TadzioNorek » wczoraj, 22:22

Czapka pisze:
wczoraj, 21:57
TadzioNorek pisze:
wczoraj, 21:46
Chyba se jaja robisz. Dzisiaj jest dobre pierdolnięcie! Za to Zvezda dramat. W 2 ligi polskiej są lepsze ekipy, a ta ich cerata to chyba jeszcze czasy Tito pamięta. Liczba też godna jakiejś Bragi czy innego Nijmegen. Lech miażdzy kibicowsko tych przehajpowanych dziadów

Nie chodzi mi o głośność dopingu, tylko o melodyjność. Brakuje mi w piosenkach Lecha takiej fajnej piosenki przy której można się bawić. Legia,Widzew,Pogoń,Wisła, Ruch czy inni takie mają.

Czapka

Post autor: Czapka » wczoraj, 22:23

Ja pierdolę, nie wierzę. Totalna deklasacja na trybunach, dosłownie Crvena powinna się uczyć atmosfery od Lecha, a oni ku*** mać wywieszają teraz szmate w BARWACH Serbii z napisem ,,Kosowo jest serbskie" w języku tych dzikusow, żeby wejść 2137 raz w d*** tych jebanym, otyłym 45 letnim misiom yogi, co bez sprzętu do kibla nawet nie wychodzą. Skąd te kompleksy? Jesteśmy o 2 klasy lepsi od nich jako naród w każdej możliwej dziedzinie. Uszczypnijcie mnie, bo chce wierzyć że śnie...

Tak samo śmieć z gazpromem na koszulce podbiega po golu pod Kocioł i ucisza ich, a tam lewdo gwizdy. Powinno w niego polecieć wszystko co mieli pod ręką i krzyczeć ,,Kolejorz, jazda z k******". No ale wiadomo, przenajświętszych Serbów się nie tyka. Ja p*******...

Piknik1991

Post autor: Piknik1991 » wczoraj, 22:31

To było te 2 tys czy 1500 Serbów ? 😂 kur** żenada

Marceli

Post autor: Marceli » wczoraj, 22:36

Crvena zvezda w Poznaniu - 676 osób.
Za Lechem przemierzamy cały świat...

Amok-rts

Post autor: Amok-rts » wczoraj, 22:36

Piknik1991 pisze:
wczoraj, 22:31
Na oko max 500 osób

MalinowyNos

Post autor: MalinowyNos » wczoraj, 22:43

bez-napinki pisze:
S.J. pisze:
Właśnie o to chodzi flaga po przejściach na nie jednym stadionie była. U nas jest takie wszystko na cacy żeby się świeciło i ładnie wyglądało, repliki itp, tu po prostu flaga po przeżyciach z historycznym sznytem. Ma to swój zajebisty klimat.

Guwniak11

Post autor: Guwniak11 » wczoraj, 22:45

Smieszna ta zvezda, wizualnie ekipa na poziomie zmobilizowanego Piasta Gliwice (z calym szacunkiem), gdyby mieli wyjsc do lasu z kims z Polski to by z nich nic nie zostalo. Dopingowo tez nie byli slyszalni ani razu, zadnej oprawy, jedna flaga ktora wyglada jakby pamietala czasy wojen z turkami osmanskimi z jakimis plamami jakby sie ktos zolcia zrzygal.

Piknik1991

Post autor: Piknik1991 » wczoraj, 22:46

Oni wykupili te 1500 biletów i poprostu przyjechali w tylu czy o co kaman ?

Czapka

Post autor: Czapka » wczoraj, 22:46

Piknik1991 pisze:
Ja o tym mówię od dawna, a dzisiaj pewnie sporo osób przejrzało na oczy. Serbowie i ta cała ich Zvezda nie ma żadnego podjazdu do takiego Lecha. U nich na mecze chodzi kilka tysięcy osób, raz się zbiorą od wielkiego dzwonu i tyle. Dzisiaj liczba godna jakiś leszczy z Shamrock Rovers czy innego dziwactwa. Wokal? Ja p*******, bez komentarza. A chuligańsko te k**** serbskie bez sprzętu nawet z chaty nie wychodzą. Dobrze wiedzą że gdyby się ustawili w lesie banda na bande z takim Lechem, to Kolejorz nawet drugim garniturem by ich rozjebał w minute osiem. To jest chuligańska 3 liga.

Ja powiem tylko tyle, żeby nie było tylko tak, że ten ,,pakt" to był po to z ich strony, żeby te 45 letnie misie yogi nie zostały dzisiaj rozjebane przez pierwszy lepszy FC Lecha, a za tydzień to oni pokażą swoje prawdziwe obliczę i niektórzy wrócą do Poznania bez dłoni czy ze ,,skaryfikacją" na twarzy. Oby ku*** tak nie było, bo jak sobie pomyślę że jakiś serbski śmieć mógłby tak wyrolować i niehonorowo potraktować jakąkolwiek polską ekipę, to aż mnie nosi.

Czołem wielkiej Polsce! j**** Serbię!

S.J.

Post autor: S.J. » wczoraj, 22:58

MalinowyNos pisze:
wczoraj, 22:43
bez-napinki pisze:
S.J. pisze:
Właśnie o to chodzi flaga po przejściach na nie jednym stadionie była. U nas jest takie wszystko na cacy żeby się świeciło i ładnie wyglądało, repliki itp, tu po prostu flaga po przeżyciach z historycznym sznytem. Ma to swój zajebisty klimat.
Zgadzam się w 100% ,ale bez przesady ,ta flaga wyglądała tragicznie ,było kilkusekundowe zbliżenie po necie też fotka śmiga ;)

Diamentowy

Post autor: Diamentowy » wczoraj, 23:24

Czapka pisze:
wczoraj, 22:46
Piknik1991 pisze:
Ja o tym mówię od dawna, a dzisiaj pewnie sporo osób przejrzało na oczy. Serbowie i ta cała ich Zvezda nie ma żadnego podjazdu do takiego Lecha. U nich na mecze chodzi kilka tysięcy osób, raz się zbiorą od wielkiego dzwonu i tyle. Dzisiaj liczba godna jakiś leszczy z Shamrock Rovers czy innego dziwactwa. Wokal? Ja p*******, bez komentarza. A chuligańsko te k**** serbskie bez sprzętu nawet z chaty nie wychodzą. Dobrze wiedzą że gdyby się ustawili w lesie banda na bande z takim Lechem, to Kolejorz nawet drugim garniturem by ich rozjebał w minute osiem. To jest chuligańska 3 liga.

Ja powiem tylko tyle, żeby nie było tylko tak, że ten ,,pakt" to był po to z ich strony, żeby te 45 letnie misie yogi nie zostały dzisiaj rozjebane przez pierwszy lepszy FC Lecha, a za tydzień to oni pokażą swoje prawdziwe obliczę i niektórzy wrócą do Poznania bez dłoni czy ze ,,skaryfikacją" na twarzy. Oby ku*** tak nie było, bo jak sobie pomyślę że jakiś serbski śmieć mógłby tak wyrolować i niehonorowo potraktować jakąkolwiek polską ekipę, to aż mnie nosi.

Jak ta Zvezda taka słaba to mogłeś brać ekipę i na drodze powrotnej ich trafić. Ale to musiałbyś komputer wyłączyć, zdjąć kapcie i wyjść z domu. A to za dużo jak na jedną noc dla nethoolsa.

ApokaLipsa

Post autor: ApokaLipsa » wczoraj, 23:27

Erudyta, a na dodatek jeszcze patriota.

Rozsądnychultaj88

Post autor: Rozsądnychultaj88 » wczoraj, 23:33

Dobra skłoters, a teraz przeloguj się na konto tego znawcy mody i napisz nam jak się prezentowali pod kątem ubioru.

Zott 1945

Post autor: Zott 1945 » dzisiaj, 00:07

Ale kazdy normalna osoba Wie ze oni u siebie maja swoje zasady sprzet plus ataki z .....Balkany inaczej widza swiat .....dlatego pewnie grono z forumu wie lepiej....

Dezzon

Post autor: Dezzon » dzisiaj, 01:00

Czapka pisze:
wczoraj, 22:23
Ja pierdolę, nie wierzę. Totalna deklasacja na trybunach, dosłownie Crvena powinna się uczyć atmosfery od Lecha, a oni ku*** mać wywieszają teraz szmate w BARWACH Serbii z napisem ,,Kosowo jest serbskie" w języku tych dzikusow, żeby wejść 2137 raz w d*** tych jebanym, otyłym 45 letnim misiom yogi, co bez sprzętu do kibla nawet nie wychodzą. Skąd te kompleksy? Jesteśmy o 2 klasy lepsi od nich jako naród w każdej możliwej dziedzinie. Uszczypnijcie mnie, bo chce wierzyć że śnie...

Tak samo śmieć z gazpromem na koszulce podbiega po golu pod Kocioł i ucisza ich, a tam lewdo gwizdy. Powinno w niego polecieć wszystko co mieli pod ręką i krzyczeć ,,Kolejorz, jazda z k******". No ale wiadomo, przenajświętszych Serbów się nie tyka. Ja p*******...

Temat odnośnie Kosova pojawiał się na stadionach w Polsce jak Ty odrabialeś zadanie domowe na "majme".

Jak po tym "uciszaniu" były delikatne gwizdy to wymień telewizor albo baterię w aparacie słuchowym 😬

Crvena jak już wyżej napisano dramat...

Flaga SZTOS ! Na nie jednym stadionie i ostrym terenie służyła. Flaga KOLEJORZ też ma ślady użytkowania i jest to normalne.

Pierdolnięcie w pierwszej połowie to KOSMOS
Nie jestem kumaty :P :P :P

F4NATIC0

Post autor: F4NATIC0 » dzisiaj, 01:20

Wizytę serbów można podsumować starym przysłowiem "z dużej chmury mały deszcz". Powoli do szerszej publiki zaczyna przebijać się rzeczywisty obraz kibicowskich bałkanów. W Polsce przez lata dominowała narracja o serbskiej scenie kibicowskieǰ definiowana przez atmosferę derbów belgradu, które były wyjątkiem a nie regułą. Gdzie pd dobrych kilku lat derby te są cieniem tych z dawnych lat, z prostego powodu - liga serbska jest ligą jednego zespołu - zvezda od 2018 toku wygrywa co roku mistrza, jest pupilkiem władz, pompowane sa w miliony a nic tak nie osłabia rywalizacji jak nierówne szanse. Nawet uwzględniajac te derby, pod wzgledem frekwencji byliśmy lepsi od serbów, nawet mając na względzie fakt różnic potencjałów ludnościowych. A bez derbów bijemy ich na łeb na szyję.
A co do zbiorowego podlizywania się serbom w kwestii Kosowa to jest to jeden z dziwniejszych tematów poruszanych na stadionowych transparentach. Historycznie rejon kosowa znajdował się pod serbskim panowaniem niecałe 250 lat, od 1215 do 1456 r. Serbowie nigdy nie stanowili tam większości etnicznej. Nawet po zjedzmoczeniu ludności bałkańskiej w ramach Jugosławii, Kosowo było jedną z prowincji wchodzących w sklad Federacji, tak samo jak Słowenia, Chorwacja czy Macedonia. Skoro te części składowe mogły odłączyć się od Federacji Jugosławii to czemu miałaoby tego nie zrobić Kosowo :D Także summa summarum, totalnie dziwi bezrefleksyjne przyjmowanie narracji jednej ze stron sporu, na ten zawiły problem.

kivloff

Post autor: kivloff » dzisiaj, 01:55

Jednak bardziej niż transparenty dziwi ta aktualna ofensywa na forum na temat Kosowa, która dziwnym trafem wpisuje się w ruskie tłumaczenia o prawie republik Ługańskiej i Donieckiej do oderwania się od Ukrainy.

katanaczio

Post autor: katanaczio » dzisiaj, 06:07

kivloff pisze:
dzisiaj, 01:55
Jednak bardziej niż transparenty dziwi ta aktualna ofensywa na forum na temat Kosowa, która dziwnym trafem wpisuje się w ruskie tłumaczenia o prawie republik Ługańskiej i Donieckiej do oderwania się od Ukrainy.
Chłopie, Ty jednak nasączony jesteś teorią spiskową i swoją misyjną rolą i wiarą w to, że jesteś Mesjaszem i przewidziałeś ruchy złej Rosji, która na tym forum poprzez swoje trolle próbuje Kosowem przykryć swoje poczynania na froncie. Chyba za mocno Cię poniosło, mniej tych leków albo więcej, to już musi specjalista na obchodzie dobrać dawkę.

Kosowo jest tematem dlatego, bo to namacalny przykład hipokryzji kibicowskiej bez granic, czyli tępego pompowania do mózgów ideologii i haseł, których nikt nie rozumie, rozumieć nie chce, ale najlepiej by sobie wypierdolił o Kosowie tatuaż, zaraz koło PW. Po prostu coraz więcej osób ma bekę z tych historyków na trybunach, którzy życie oddadzą za serbskie Kosowo, bo geopolitykę Bałkanów mają w jednym paluszku, a tak naprawdę z tamtymi klimatami łączy ich tylko wyjebanie zgrzewki Ožujsko z wujasem na wakacjach.

navijaci88

Post autor: navijaci88 » dzisiaj, 06:22

Polscy kibice przyzwyczajeni do zakładowych wycieczek po 2/3 tys, gdzie można zarobić grube pieniądze na szmatach Fruit od the Loom dostają spazmu jak jakiś Lazio czy Delije przyjedzie w 500 osob, do tego na czarno i nie spina się na najlepszych kibiców swiata. Po pierwsze Serbowie są biedniejsi, po drugie Crvena od lat gra w Europejskich pucharach i przyjmuje u siebie największe potęgi, po trzecie na Bałkanach dalej panuje oldschool stąd po prostu na mecze wyjazdowe jeżdżą kibole, a nie przebierańcy. Hajduk też kilka lat temu na Evertonie nawet klatki nie wypełnił, gdy u nas na zaraz z Emigracji przyjechałoby 10 tys. Do tego śmianie się z historycznej flagi udowadnia w jakim momencie jest Polska scena... Zero fanatyzmu, wszystko wyreżyserowane, wycackane, jedni na żółto,.drudzy na niebiesko, wyśpiewać śpiewnik, wrzucić do puchy i można iść do domu. 100 razy wolę takie wyjazdy po 300/400 osób fanatyków niż 2 tys najebanych przebierańców

katanaczio

Post autor: katanaczio » dzisiaj, 06:38

navijaci88 pisze:
dzisiaj, 06:22
Do tego śmianie się z historycznej flagi udowadnia w jakim momencie jest Polska scena... Zero fanatyzmu, wszystko wyreżyserowane, wycackane, jedni na żółto,.drudzy na niebiesko, wyśpiewać śpiewnik, wrzucić do puchy i można iść do domu.

"Against modern football" ;)

BekazWas

Post autor: BekazWas » dzisiaj, 07:58

Historia Bałkanów jest na tyle skompilowana, że żeby móc się o tym cokolwiek wypowiadać to wypadałoby przeczytać co najmniej kilka książek. Ogólnie w tym całym konflikcie Serbowie raczej mają rację, ale żeby zajmować zdecydowane stanowisko to widocznie trzeba mieć temat w małym palcu jak kibice w Polsce ;)
Jak ktoś już wyżej napisał od bałkanów i południowych Słowian najzdrowiej trzymać się z daleka, a nie ciągnąć im laskę na każdym kroku.

Kibice Zvezdy w Poznaniu chujnia z grzybnią. Oni tam wszyscy są takimi farmazonami z tym przyjeżdżaniem?

kivloff

Post autor: kivloff » dzisiaj, 08:02

katanaczio pisze:
dzisiaj, 06:07
kivloff pisze:
dzisiaj, 01:55
Chłopie, Ty jednak nasączony jesteś teorią spiskową i swoją misyjną rolą i wiarą w to, że jesteś Mesjaszem i przewidziałeś ruchy złej Rosji, która na tym forum poprzez swoje trolle próbuje Kosowem przykryć swoje poczynania na froncie. Chyba za mocno Cię poniosło, mniej tych leków albo więcej, to już musi specjalista na obchodzie dobrać dawkę.

Kosowo jest tematem dlatego, bo to namacalny przykład hipokryzji kibicowskiej bez granic, czyli tępego pompowania do mózgów ideologii i haseł, których nikt nie rozumie, rozumieć nie chce, ale najlepiej by sobie wypierdolił o Kosowie tatuaż, zaraz koło PW. Po prostu coraz więcej osób ma bekę z tych historyków na trybunach, którzy życie oddadzą za serbskie Kosowo, bo geopolitykę Bałkanów mają w jednym paluszku, a tak naprawdę z tamtymi klimatami łączy ich tylko wyjebanie zgrzewki Ožujsko z wujasem na wakacjach.
Ja niczego nie przewidywałem. Ja po prostu podtrzymuję, że próbujesz w nieudolny sposób skłócać środowisko kibicowskie. Nieudolnie, bo argumentację dobierasz byle jak. Np próbowałeś przyklejać do popierania przynależności Kosowa do Serbii prorosyjskość. I liczysz że jakaś część negatywnie nastawionych do Rosji kibiców, spojrzy przez to krytycznie na wywieszanie transparentów popierających Serbów. A jest to przykład nieudolności właśnie dlatego że to wspieranie niepodległości Kosowa jest na rękę Rosji. Już Lech Kaczyński to wiedział.
[link]

Oczywiście w głębokim poważaniu mam dyskutowanie z tobą, bo te próby manipulacji to nie są nawet twoje poglady, tylko narracje służące do manipulacji czytelnikami. Natomiast chodzi o to, żeby czytelnicy widzieli jakie te narracje są dęte.

I tak jest drodzy czytelnicy z każdym kontem tej pały. Spec od mody stadionowej rzeczywiście tu przylazł,

le_suiveur

Post autor: le_suiveur » dzisiaj, 08:10

F4NATIC0 pisze:
dzisiaj, 01:20
Wizytę serbów można podsumować starym przysłowiem "z dużej chmury mały deszcz". Powoli do szerszej publiki zaczyna przebijać się rzeczywisty obraz kibicowskich bałkanów. W Polsce przez lata dominowała narracja o serbskiej scenie kibicowskieǰ definiowana przez atmosferę derbów belgradu, które były wyjątkiem a nie regułą. Gdzie pd dobrych kilku lat derby te są cieniem tych z dawnych lat, z prostego powodu - liga serbska jest ligą jednego zespołu - zvezda od 2018 toku wygrywa co roku mistrza, jest pupilkiem władz, pompowane sa w miliony a nic tak nie osłabia rywalizacji jak nierówne szanse. Nawet uwzględniajac te derby, pod wzgledem frekwencji byliśmy lepsi od serbów, nawet mając na względzie fakt różnic potencjałów ludnościowych. A bez derbów bijemy ich na łeb na szyję.
"z dużej chmury mały deszcz" to obecnie 95% meczów w PL z tzw wysokim ryzykiem. Bundesliga się zrobiła. Ugrzecznienie na siłe przez sam ruch kibicowski.

katanaczio

Post autor: katanaczio » dzisiaj, 08:12

kivloff pisze:
dzisiaj, 08:02
Ja po prostu podtrzymuję, że próbujesz w nieudolny sposób skłócać środowisko kibicowskie.
Błąd. Mam bekę z tego, jak się wijecie broniąc sprawy, o której nie macie pojęcia.
Ergo - punktuję hipokryzję.
I tak, Serbia jest prorosyjska i tak, szmaty odnośnie Kosova wiszą, choć ci "fajni" Serbowie to ci kolesie od czystek etnicznych 30 lat temu, a Wy się do nich pucujecie - Slobodan Milošević lubi to, ale to wymaga połączenie dwóch kropek :)

Śnieżnobiały

Post autor: Śnieżnobiały » dzisiaj, 08:20

BekazWas pisze:
dzisiaj, 07:58

Jak ktoś już wyżej napisał od bałkanów i południowych Słowian najzdrowiej trzymać się z daleka, a nie ciągnąć im laskę na każdym kroku.
ty ciągniesz laskę szoszonom, więc nie masz prawa głosu.

Czapka

Post autor: Czapka » dzisiaj, 08:36

Dezzon pisze:
dzisiaj, 01:00
Czapka pisze:
wczoraj, 22:23

Temat odnośnie Kosova pojawiał się na stadionach w Polsce jak Ty odrabialeś zadanie domowe na "majme".

Jak po tym "uciszaniu" były delikatne gwizdy to wymień telewizor albo baterię w aparacie słuchowym 😬

Crvena jak już wyżej napisano dramat...

Flaga SZTOS ! Na nie jednym stadionie i ostrym terenie służyła. Flaga KOLEJORZ też ma ślady użytkowania i jest to normalne.

Pierdolnięcie w pierwszej połowie to KOSMOS
To prawda, w 2007 roku byłem jeszcze w liceum, a już wtedy właziliście w dupe tym przehajpowanym dzikusom, których Lech, Legia czy Ruch biją na głowę kibicowsko w każdym aspekcie.

To nie mi przydałby się aparat słuchowy, tylko tobie lekcja czytania ze zrozumieniem. Napisałem że ledwo gwizdy były, a powinno być coś więcej, a nie że te gwizdy były słabe, średnie, średnio-mocne czy jakiekolwiek inne stopniowanie ich.

w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty » dzisiaj, 08:38

No jednak chyba widać jaka jest średnia wieku tego forum, bo nikt nie pamięta od czego zaczęło się wieszanie transparentów Kosovo je Srbija.

Polski rząd (z Tuskiem na czele) był 18tym na świecie, który zaakceptował niepodległość Kosova. Przeciwnikiem tego był świętej pamięci Lech Kaczyński. To dlatego skloterski głąbie jeden z drugim bardziej nas to obchodziło, niż Górny Karabach czy inny Timor Wschodni.

Czapka

Post autor: Czapka » dzisiaj, 09:10

w miare kumaty pisze:
dzisiaj, 08:38
No jednak chyba widać jaka jest średnia wieku tego forum, bo nikt nie pamięta od czego zaczęło się wieszanie transparentów Kosovo je Srbija.

Polski rząd (z Tuskiem na czele) był 18tym na świecie, który zaakceptował niepodległość Kosova. Przeciwnikiem tego był świętej pamięci Lech Kaczyński. To dlatego skloterski głąbie jeden z drugim bardziej nas to obchodziło, niż Górny Karabach czy inny Timor Wschodni.
Kojelny nieuk i szympans dla którego każdy kto ma inne poglądy to lewak ze skłotu. Ciekawe idioto jaki lewak napisałby ci że trzeba j**** przedstawicieli jakiegoś narodu, w tym wypadku Serbów. Albo który lewak używa sformułowania ,,Czołem wielkiej Polsce"?! Idź lepiej opierdalać Serbom kiełbase dalej, tumanie.

Lech Kaczyński, zwolennik Traktatu Lizbońskiego jest dla Ciebie wzorem???

navijaci88

Post autor: navijaci88 » dzisiaj, 09:12

Jagiellonia też ostatnio pojechała w tamte rejony na sam mecz, a po fotach było widać jaki to był skład. Porównajcie to z wczorajszym Delije ile na sektorze było panienek, dzieci i Januszy w koszulkach pilkarskich i szaliczkach. Teraz szykuje im się prawdopodobnie zajebisty mecz z Hajdukiem, a na forach i socialach płacz, że szkoda, że nie Zalgiris bo mogłoby pojechać 5 tys najebanych Januszy

Serbia jest prorosyjska, a do tego używa się tam sprzętu co podobno w Polsce jest mocno piętnowane. Najlepiej byłoby zachować neutralność w tej sprawie, bo nigdy nie zrozumiemy tamtej kultury, ale tak jak we wszystkim w Polsce jest moda i jak jeden coś wywiesi czy zrobi patriotyczną oprawę to reszta musi zrobić to samo, żeby nie zostać lewakami. Beka z liczb wyjazdowych, starych flag czy spuszczanie się nad nowymi stadionami puszkami bez duszy oznacza, że weszliśmy w nowy świat plastikowego kibicowania w Polsce. Zajawka na Bundesligę trwa w najlepsze. Ekipom zależy na nowych stadionach, bo to podbija frekwencję, a frekwencja to są zyski. Lata 90 i początek 2000 w których dorastałem to były fleki i zajawka Anglikami. Z przebierańców, którzy wyglądają jak pilkarze na stadionach i całej tej Bundesligi była beka. Dzisiaj młode pokolenie zmieniło zdanie i wmawia, że szmata produkcja Made in Bangladesh za 2 zł sprzedana za bańkę naciągnięta na kurtkę, szal i cylinder wygląda zajebiście.

Dla mnie takie ekipy jak właśnie Delije, Horde Zla, Manijaci, BBB, Torcida Split, do tego można dodać trochę włoskich, wyjazdy po 300/400 osób kiboli, a nie 3 tys Januszy, stare stadiony, styl Ultra Casual to kwintesencja kibicowania. Kibice, a nie profesjonalni zawodnicy MMA.

katanaczio

Post autor: katanaczio » dzisiaj, 09:15

w miare kumaty pisze:
dzisiaj, 08:38
Polski rząd (z Tuskiem na czele) był 18tym na świecie, który zaakceptował niepodległość Kosova. Przeciwnikiem tego był świętej pamięci Lech Kaczyński.
O, i wyszło szydło z wora. Największym błędem wolnego Kosova jest to, że zaakceptował to Tusk, a negował Kaczyński, i to już wystarczy, by zbijać piątki z masowymi mordercami z Serbii :)

Kaczyński kochał też Gruzję, czyli rozumiem, że Gruzy z nożami w dużych miastach Wam nie przeszkadzają, bo to swoje chłopy :)

Dobre, dobre.

ODPOWIEDZ