Odpowiadasz pan/I że:Montanista pisze: 16.07.2025, 15:53A więc chronologicznie:mjRTS pisze: 14.07.2025, 19:39 [Spójrz na państwo, któremu przewodził malarz. Ono na pewno nie było komunistyczne, a właśnie faszystowskie. Niemcy nie były państwem bez podziałów klasowych, nie było wspólnej własności itd. Jeżeli nie potrafisz tego zauważyć to przykro mi. Naprawdę nie widzisz różnicy między hitlerowskimi Niemcami i sowiecką Rosją?
co Hitler miał z faszyzmem wspólnego amebo?Suczysko pisze: 12.07.2025, 09:23Goń się z tymi faszystowskimi marszami , TV Republika wam mózgi wyprasowala, 24 godziny na dobę pokazują niby tych emigrantów zalewających Polskę. Tak się w narodzie buduje strach by nad ludem zapanować ,Hitlerowi się udało ,teraz Kaczyński ,Braun ,Metzen i inni faszyści próbują tego samego . Jak nie macie zaufania do wojska i straży granicznej to zawsze można zaciągnąć się do służby ,a nie pajacować z torebkami na granicy
Następnie ja pytam, dlaczego nie łączysz malarza z komunizmem. Wklejam Ci definicje z przywołanego przez Ciebie słownika.mjRTS pisze: 12.07.2025, 23:08 Faszyzm - ideologia opowiadająca się za rządami dyktatorskimi, całkowitą kontrolą państwa nad życiem obywateli oraz podporządkowaniem ich osobistych interesów dobru wspólnoty narodowej, traktowanej jako wartość najwyższa. Definicja z Wielkiego słownika języka polskiego.
Zarzucasz mi, że nie dostrzegam iż Niemcy nie były społeczeństwem klasowym i mieli wspólna własność przez co nie powinien ich wiązać z komunizmem.
Czyli mam rozumieć, że malarz jest powszechnie nienawidzony za to, że chciał utrzymania prywatnej własności i społeczeństwa zbudowanego z różnych klas? 🤪
[/quote]
Zdecydowanie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Jeszcze większe z wyciąganiem właściwych wniosków. Już pisałem, że mi z tego powodu przykro. Żegnam.