Ogólnopolski Turniej Kibiców - Białystok 24.06.2023r.
W dniu 24 czerwca 2023 roku w Ośrodku Treningowym Jagiellonii Białystok przy ulicy Elewatorskiej w Białymstoku odbył się Turniej Kibiców w piłkę nożną i sporty "siłowe".
Udział w nim wzięło dziesięć ekip:
-Górnik Łęczna,
-Górnik Konin,
-Górnik Wałbrzych,
-Góral Żywiec,
-Jagiellonia Białystok,
-Mazur Ełk,
-Nemen Grodno,
-Orlęta Radzyń Podlaski,
-Stal Mielec,
-Warmia Grajewo
Ekipy zostały podzielone na dwie grupy po pięć zespołów. Przed rozpoczęciem turnieju, w obecności wszystkich ekip odbyło się losowanie, po czym przystąpiono do rywalizacji.
Mecze, które trwały po 20 minut, rozgrywane były na dwóch boiskach jednocześnie. Drużyny składały się z bramkarza i sześciu zawodników w polu.
W grupie A rywalizowali ze sobą kibice Górnika Łęczna, Górala Żywiec, Mazura Ełk, Stali Mielec oraz Warmii Grajewo.
Grupa B składał się z ekip: Górnika Konin, Górnika Wałbrzych, Jagiellonii Białystok, Nemena Grodno i Orląt Radzyń Podlaski.
Przed rozpoczęciem każdego ze spotkań odbywał się „mecz” w przeciąganiu liny, który dostarczał mnóstwo emocji kibicom zgromadzonym na turnieju.
Po pięciu godzinach rozgrywek grupowych do półfinałów awansowany dwie najlepsze drużyny z każdej grupy: Górnik Konin, Jagiellonia Białystok, Mazur Ełk i Stal Mielec.
Do finału awansował Mazur Ełk, który pokonał Górnik Konin, natomiast w drugim spotkaniu Stal Mielec okazała się lepsza od Jagiellonii.
W meczu o trzecie miejsce Jaga wygrała z Górnikiem Konin, a w finale Mazur Ełk pokonał Stal Mielec 3-2.
W turnieju przeciągania liny najlepsi byli kibice Orląt Radzyń Podlaski, którzy wyprzedzili Górnik Łęczna, Jagiellonię i Mazur Ełk.
W rywalizacji podnoszenia ciężarów, polegającej na wyciskaniu na klatę 100 kilogramów, najlepszy okazał się zawodnik Jagiellonii, który osiągnął wynik 30 powtórzeń. Za nim uplasował się kibic Górnika Wałbrzych z wynikiem 29 powtórzeń, a dalej kibice z Górnika Łęczna (22 razy) i Orląt (19 razy).
Impreza odbyła się z miłej kibicowskiej atmosferze. Bez napinki i wrogości rozmawiano na różne tematy kibicowskie i życiowe. Było piwko i bimberek, dobra szamka z grilla i świeżo wypiekana pizza.
Wszystkim obecnym dziękujemy za przybycie i sportową rywalizację.

Turnieje Kibicowskie
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Turnieje Kibicowskie
-
Re: Turnieje Kibicowskie
Odkopałem,bo nie chciałem zakładać nowego tematu .Czy mi się wydaje ,czy chyba na turnieju Unii Oświęcim Summer Cup 2025 na fotce latającej po necie po lewej stronie widać kawałek flagi Stali Rzeszów ?? Do tego są na transparencie flagi Ruchu i Wisły a brakuje Widzewa i Pogoni ,trochę to dziwne jak dla mnie ,ale co ja mogę wiedzieć :)
-
Co by Stal Rzeszów miała wspólnego z Unią Oświęcim? Jak zobaczysz na inne zdjęcia to mylisz to chyba z flagą "PDW".S.J. pisze: ↑21.06.2025, 22:27Odkopałem,bo nie chciałem zakładać nowego tematu .Czy mi się wydaje ,czy chyba na turnieju Unii Oświęcim Summer Cup 2025 na fotce latającej po necie po lewej stronie widać kawałek flagi Stali Rzeszów ?? Do tego są na transparencie flagi Ruchu i Wisły a brakuje Widzewa i Pogoni ,trochę to dziwne jak dla mnie ,ale co ja mogę wiedzieć :)
-
Nie wiem co typ ma na myśli.Bardziej bym się skłaniał w kierunku flag "1946" Unii i "1944" Stali, bo są podobne.DiegoT pisze: ↑22.06.2025, 13:48Co by Stal Rzeszów miała wspólnego z Unią Oświęcim? Jak zobaczysz na inne zdjęcia to mylisz to chyba z flagą "PDW".S.J. pisze: ↑21.06.2025, 22:27Odkopałem,bo nie chciałem zakładać nowego tematu .Czy mi się wydaje ,czy chyba na turnieju Unii Oświęcim Summer Cup 2025 na fotce latającej po necie po lewej stronie widać kawałek flagi Stali Rzeszów ?? Do tego są na transparencie flagi Ruchu i Wisły a brakuje Widzewa i Pogoni ,trochę to dziwne jak dla mnie ,ale co ja mogę wiedzieć :)
-
Stali Rzeszów nie było na tym turnieju.S.J. pisze: ↑21.06.2025, 22:27Odkopałem,bo nie chciałem zakładać nowego tematu .Czy mi się wydaje ,czy chyba na turnieju Unii Oświęcim Summer Cup 2025 na fotce latającej po necie po lewej stronie widać kawałek flagi Stali Rzeszów ?? Do tego są na transparencie flagi Ruchu i Wisły a brakuje Widzewa i Pogoni ,trochę to dziwne jak dla mnie ,ale co ja mogę wiedzieć :)
-
Tu dobry turniej będzie można głosować
[link]
j**** stal rzeszow i apator

[link]
j**** stal rzeszow i apator
-
-
FB Młody StilonZAC𝕳ODNIA FERAJNA CUP 2025 - PODSUMOWANIE TURNIEJU!
Gorzów Wielkopolski 21.06.2025
W miniony weekend razem z braćmi z Chrobrego Głogów zorganizowaliśmy turniej, który zapisze się grubymi literami w historii naszych ekip!
Frekwencja dopisała, przez cały turniej przewinęło się w sumie około 350 osób - konkretny kibicowski klimat. Rywalizacja trwała od samego rana do godzin wieczornych, z grilla unosił się zapach kiełbasy i karkówki, a w rękach uczestników lśniły zimne browary
Na murawie, w duchu sportowej rywalizacji zmierzyły się ekipy:
Stilonu Gorzów, Chrobrego Głogów, Hutnika Kraków, NAC Breda
oraz Radomiaka Radom!
ROZGRYWKI PIŁKARSKIE:
Na murawie jak przystało na nasze środowisko - nikt nie odpuszczał, a każda z ekip zacięcie walczyła do końca o miejsce na podium.
Drużyny które przystąpiły do turnieju piłkarskiego:
Młody Stilon
Stilon osiedle Sportowa
Stilon Juniors
Stilon Young Freaks
Wiecznie Spóźnieni
Stilon Kwadrat
FC Lubniewice & FC Skwierzyna
Chrobry Stare miasto
Młody Chrobry
Young Tigers
Głogowski Chrobry
NAC Breda
Hutnik Kraków
Radomiak Radom
VIVA Bramka
Końcowa klasyfikacja:
1. Hutnik Kraków
2. Radomiak Radom
3. Chrobry Głogów
4. Młody Stilon
Najlepszy strzelec:
Reprezentant Radomiaka — 8 bramek - szacun!
Najlepszy bramkarz:
Wariat z Młodego Stilonu - praktycznie nie do przejścia
KONKURS WYCISKANIA NA KLATĘ:
Bo nie samą piłką człowiek żyje! Podczas turnieju odbył się również konkretny konkurs wyciskania sztangi, który przyciągnął tłum kibiców i sporą dawkę emocji.
Wyniki wyglądały następująco:
Reprezentant Hutnika — 97 kg / 120 powtórzeń – absolutna maszyna, szacun!
Reprezentant Chrobrego — 76 kg / 74 powtórzenia – konkretna forma i walka do samego końca.
Na trzecim miejscu ex aequo:
Reprezentant Radomiaka — 72 kg / 66 powtórzeń
Reprezentant Sportowej — 85 kg / 66 powtórzeń
Każdy z tych wariatów pokazał serce do rywalizacji i jesteśmy pewni że z formą do lata zdążył!
Po sportowych emocjach przyszedł czas na luźniejszą część — wieczorną integracje na sali nad jeziorem w Lubniewicach - to było godne zwieńczenie całego turnieju, klimatyczna lokalizacja, dobre jedzenie, mnóstwo śmiechu, zabawy i rozmów do samego rana!
O północy nie mogło również zabraknąć sporej ilości odpalonej pirotechniki która rozświetliła całe jezioro na dobre kilka minut Wszystko to stworzyło atmosferę, którą każdy z nas zapamięta na długie lata!
Wielkie podziękowanie dla każdej z ekip biorących udział w tym wydarzeniu, wspólnymi siłami stworzyliśmy zajebisty klimat!
Takie wspomnienia wyraźnie podkreślają że tego typu turnieje mają sens i ogromny potencjał na przyszłość.
Warto wspomnieć że to pierwsze wydarzenie organizowane przez nas na taką skalę i mając na uwadze wszystko co napisaliśmy wyżej - na pewno nie ostatnie!
Ziomale widzimy się na kolejnej edycji z jeszcze większym pierdolnięciem!
#StilonGorzów #ChrobryGłogów #NACBreda #HutnikKraków #RadomiakRadom #ZachodniaFerajnaCUP
https://www.facebook.com/share/p/15ezZcxUkr/
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
Szczerze. Najciekawszy chyba turniej jak do tej poryJerseyStilon pisze: ↑27.06.2025, 07:26FB Młody StilonZAC𝕳ODNIA FERAJNA CUP 2025 - PODSUMOWANIE TURNIEJU!
W miniony weekend razem z braćmi z Chrobrego Głogów zorganizowaliśmy turniej, który zapisze się grubymi literami w historii naszych ekip!
Frekwencja dopisała, przez cały turniej przewinęło się w sumie około 350 osób - konkretny kibicowski klimat. Rywalizacja trwała od samego rana do godzin wieczornych, z grilla unosił się zapach kiełbasy i karkówki, a w rękach uczestników lśniły zimne browary
oraz Radomiaka Radom!
ROZGRYWKI PIŁKARSKIE:
Na murawie jak przystało na nasze środowisko - nikt nie odpuszczał, a każda z ekip zacięcie walczyła do końca o miejsce na podium.
Młody Stilon
Stilon osiedle Sportowa
Stilon Juniors
Stilon Young Freaks
Wiecznie Spóźnieni
Stilon Kwadrat
Chrobry Stare miasto
Młody Chrobry
Young Tigers
Głogowski Chrobry
NAC Breda
Hutnik Kraków
Radomiak Radom
VIVA Bramka
Końcowa klasyfikacja:
1. Hutnik Kraków
2. Radomiak Radom
3. Chrobry Głogów
4. Młody Stilon
Najlepszy strzelec:
Najlepszy bramkarz:
Bo nie samą piłką człowiek żyje! Podczas turnieju odbył się również konkretny konkurs wyciskania sztangi, który przyciągnął tłum kibiców i sporą dawkę emocji.
Reprezentant Chrobrego — 76 kg / 74 powtórzenia – konkretna forma i walka do samego końca.
Każdy z tych wariatów pokazał serce do rywalizacji i jesteśmy pewni że z formą do lata zdążył!
Po sportowych emocjach przyszedł czas na luźniejszą część — wieczorną integracje na sali nad jeziorem w Lubniewicach - to było godne zwieńczenie całego turnieju, klimatyczna lokalizacja, dobre jedzenie, mnóstwo śmiechu, zabawy i rozmów do samego rana!
O północy nie mogło również zabraknąć sporej ilości odpalonej pirotechniki która rozświetliła całe jezioro na dobre kilka minut Wszystko to stworzyło atmosferę, którą każdy z nas zapamięta na długie lata!
Wielkie podziękowanie dla każdej z ekip biorących udział w tym wydarzeniu, wspólnymi siłami stworzyliśmy zajebisty klimat!
Takie wspomnienia wyraźnie podkreślają że tego typu turnieje mają sens i ogromny potencjał na przyszłość.
Warto wspomnieć że to pierwsze wydarzenie organizowane przez nas na taką skalę i mając na uwadze wszystko co napisaliśmy wyżej - na pewno nie ostatnie!
#StilonGorzów #ChrobryGłogów #NACBreda #HutnikKraków #RadomiakRadom #ZachodniaFerajnaCUP
-
Szczerze to co tam takiego ciekawego było ?Kaleoa.02 pisze: ↑28.06.2025, 23:50Szczerze. Najciekawszy chyba turniej jak do tej poryJerseyStilon pisze: ↑27.06.2025, 07:26FB Młody StilonZAC𝕳ODNIA FERAJNA CUP 2025 - PODSUMOWANIE TURNIEJU!
oraz Radomiaka Radom!
ROZGRYWKI PIŁKARSKIE:
Młody Stilon
Stilon osiedle Sportowa
Stilon Juniors
Stilon Young Freaks
Wiecznie Spóźnieni
Stilon Kwadrat
Chrobry Stare miasto
Młody Chrobry
Young Tigers
Głogowski Chrobry
NAC Breda
Hutnik Kraków
Radomiak Radom
VIVA Bramka
Końcowa klasyfikacja:
1. Hutnik Kraków
2. Radomiak Radom
3. Chrobry Głogów
4. Młody Stilon
Najlepszy strzelec:
Najlepszy bramkarz: