Racja ale żeby to zrozumieć trzeba wyjść trochę poza ramy ameby umysłowej a tam niestety jest z tym ogromny problem.Tosiek pisze: ↑08.06.2025, 13:23Komedii ciąg dalszy.Zamiast się jednoczyć w tych pojebanych i chorych czasach to szeryfy z ŁKS i Lecha wykluczają kolejną ekipę z meczów kadry i pewnie też MN a reszta klaunów przytakuje.No bo gts w Marsylii...
W tamtym czasie to rekiny których już nawet nie ma mieli jakiś problem do WKS i Lechii,mija prawie 10 lat i ta farsa nadal trwa.

Komentarze / FotoVideo / Relacje 24-25.05.2025
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Komentarze / FotoVideo / Relacje 24-25.05.2025
-
Wstrząsające.berserkergang pisze: ↑07.06.2025, 08:49Ci z Pogoni, co usiedli na stadionie wiedzą, że już mecze kadry tylko przed tv.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Zawsze możecie z Nimi wyjść, wstępu i tak nie będzie, ale przynajmniej w******* obskoczycie.Spy pisze: ↑08.06.2025, 13:57Racja ale żeby to zrozumieć trzeba wyjść trochę poza ramy ameby umysłowej a tam niestety jest z tym ogromny problem.Tosiek pisze: ↑08.06.2025, 13:23Komedii ciąg dalszy.Zamiast się jednoczyć w tych pojebanych i chorych czasach to szeryfy z ŁKS i Lecha wykluczają kolejną ekipę z meczów kadry i pewnie też MN a reszta klaunów przytakuje.No bo gts w Marsylii...
W tamtym czasie to rekiny których już nawet nie ma mieli jakiś problem do WKS i Lechii,mija prawie 10 lat i ta farsa nadal trwa.
-
Musicie ciągle płakać jak baby? Może nie zauważyliście, ale w środowiaku kibicowskim swoje sprawy załatwia się siłą. Terminarz reprezentacji jest znany, przyjedzcie i załatwecie.
-
Ale jaja ,a ja myślałem że wystarczy powiesić szmaty z napisami na trybunach i nie wpuszczać kibiców pewnego klubu.Moralnosc kalego.
-
Szczerze to w Spodku widziałem kilka ekip z przedłużaczami ale to były pojedyncze sprzęty… za to łby porozwalane były od wszystkiego co fruwało w powietrzu niezależnie od sprzętów - głównie od tego co było pod ręką i pod dupą… i też można tym było zrobić krzywdę… ale awanturka pierwsza klasa wyszła wtedy… co nie zmienia faktu że dla wszystkich jeżdżących na Kadrę w latach 90 akcja z zabiciem kibica Pogoni przez Cracovie to było grube przegięcie…DennisWise pisze: ↑07.06.2025, 23:41Kompletna bzdura mieli może ze dwa-trzy noże. Poza tym na nagraniach z tvp3 typ z koalicji łódzko-tyskiej latał z jakimś szerokim nożem. Wątpię że ktokolwiek dał radę wnieść siekierę do spodka skoro tam zawsze paski i kominiarki zbierali do depozytu. Na dodatek w spodku nie była sama Wisła tylko koalicja krakowsko-sosnowiecko-wrocławsko-białostocka. Więc jak rozumiem oni siekier nie widzieli tylko ty uciekając z sektora KSG albo GKS.Sebastian75 pisze: ↑07.06.2025, 12:25Wisla w Spodku w 1998 r. Tez uzywala juz siekier a nikt inny nie byl z ostrym sprzetem .
-
Tylko debila z siebie zrobiles bylem w spodku zmajomy dostal siekiera i to jest 100% prawda !DennisWise pisze: ↑07.06.2025, 23:41Kompletna bzdura mieli może ze dwa-trzy noże. Poza tym na nagraniach z tvp3 typ z koalicji łódzko-tyskiej latał z jakimś szerokim nożem. Wątpię że ktokolwiek dał radę wnieść siekierę do spodka skoro tam zawsze paski i kominiarki zbierali do depozytu. Na dodatek w spodku nie była sama Wisła tylko koalicja krakowsko-sosnowiecko-wrocławsko-białostocka. Więc jak rozumiem oni siekier nie widzieli tylko ty uciekając z sektora KSG albo GKS.Sebastian75 pisze: ↑07.06.2025, 12:25Wisla w Spodku w 1998 r. Tez uzywala juz siekier a nikt inny nie byl z ostrym sprzetem .
-
W środku nikt nie dostał siekierą parę osób (głównie z Górnika) nożem jedynie. Mógł dostać oparciem krzesełka, klamrą czy gaśnicą albo dostał pod spodkiem.Sebastian75 pisze: ↑08.06.2025, 19:40Tylko debila z siebie zrobiles bylem w spodku zmajomy dostal siekiera i to jest 100% prawda !
Równie dobrze w spodku też mógł ktoś zginąć chyba z GKS albo Górnika kogoś reanimowali po nożu. Potem na kadrze (chyba w Płocku?) kolejny reanimowany po nożu. W Czechach na wyjeździe centymetry po tulipanie w szyję. Każdy mecz ktoś mógł zginąć a że padło akurat na Chorzów to czysty przypadek. Każdy klub miał w swoim gronie morderców jak nie typowo kibicowskich ofiar to zabójców ojców, matek, żon czy zupełnie przypadkowych ludzi którzy znaleźli się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze.johkowalsky pisze: ↑08.06.2025, 17:52co nie zmienia faktu że dla wszystkich jeżdżących na Kadrę w latach 90 akcja z zabiciem kibica Pogoni przez Cracovie to było grube przegięcie…
-
Dokładnie. Wszystko dziala tylko w jedna strone, a jak kulawe numery są po tej "dobrej" stronie to wtedy nie ma tematu :)Mareczek86 pisze: ↑08.06.2025, 08:30No, ale inne ekipy mogły lać swoich na reprze i nie dostawali zakazu nie? Legia mogła j**** Polonie na marszach i na reprze nie? c*** wam z tej repry jak tylko jeździcie się po napinać i po prężyć muskuły przed innymi kolegami. Pzpn was wyjebał i sobie dobrze radzi, hajs się zgadza i wyjebane, a wy jeszcze im bilety kupujecie i wzmacniacie tych starych leśnych dziadów. Przyjechać na mecz, powiesić flagę, przegonić parę osób w przewadze, nie prowadzić dopingu i zawinąć się w 2 połowie do domu.duchtrybun pisze: ↑08.06.2025, 02:27Nie trzeba było lać swoich na Euro 2016, to teraz inaczej by to wyglądało.
Obiektywnie to wtopa WRWE i plus dla Lecha i ŁKSu. Przyjechali, wyjebali Pogoń z sektora na terenie WRWE. Na tym dyskusja powinna się zakończyć.
-
Sokół Sieniawa - CZARNI 1910 JASŁO 1:2 (08.06.2025)
Na ostatni wyjazd do Sieniawy udajemy się w 35 osób.
Oglądamy mecz z pobliskiej górki, ponieważ dostaliśmy zakaz wyjazdowy za derby.
Piłkarze strzelają zwycięskiego gola w doliczonym czasie gry. Dalej walczymy o utrzymanie.
Dziękujemy kibicom Sokoła za chęć ogarnięcia wejścia.
Avia Świdnik - Sandecja Nowy Sącz (07.06.2025)
3 osoby od Nas w sobotę wspiera Sączersów.
Na ostatni wyjazd do Sieniawy udajemy się w 35 osób.
Oglądamy mecz z pobliskiej górki, ponieważ dostaliśmy zakaz wyjazdowy za derby.
Piłkarze strzelają zwycięskiego gola w doliczonym czasie gry. Dalej walczymy o utrzymanie.
Dziękujemy kibicom Sokoła za chęć ogarnięcia wejścia.
Avia Świdnik - Sandecja Nowy Sącz (07.06.2025)
3 osoby od Nas w sobotę wspiera Sączersów.
http://www.youtube.com/user/czarni
-
Maj 93Sebastian75 pisze: ↑07.06.2025, 12:25Kiedy to bylo z ta Pogonia ? Wtedy co kazdy uzywal siekier ,kamieni i sprzetu . Wisla w Spodku w 1998 r. Tez uzywala juz siekier a nikt inny nie byl z ostrym sprzetem .
Nikt oprócz Cracovii, nie używał wówczas (1993) ostrego sprzętu!
Całą sytuację potęguje fakt, że w 5 dych nie mogli sobie poradzić z 5-tką Szczecinian.
Niedługo po tym, i po innych głośnych frajerskich akcjach w Krakowie, czy na reprezentacji ten jakże honorowy Lech zrobił sobie z nimi zgodę :D
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Prawie sytuacje w tramwaju miedzy Cracovia a Pogonia znam dobrze 50 vs 5 ? Juz piszesz farmazony !Psiak pisze: ↑09.06.2025, 13:47Maj 93Sebastian75 pisze: ↑07.06.2025, 12:25Kiedy to bylo z ta Pogonia ? Wtedy co kazdy uzywal siekier ,kamieni i sprzetu . Wisla w Spodku w 1998 r. Tez uzywala juz siekier a nikt inny nie byl z ostrym sprzetem .
Nikt oprócz Cracovii, nie używał wówczas (1993) ostrego sprzętu!
Całą sytuację potęguje fakt, że w 5 dych nie mogli sobie poradzić z 5-tką Szczecinian.
Niedługo po tym, i po innych głośnych frajerskich akcjach w Krakowie, czy na reprezentacji ten jakże honorowy Lech zrobił sobie z nimi zgodę :D
Lata 1980a 1999 to bylo sieczka na sprzety wszedzie.
Nie wiem czy slyszales stare akcje po slynnym meczu w Czestochowie gdzie bylo kilka smiertelnych przypadkow . W tych latach psiarnia dzialala tak zeby nie rozglasniac takich wydarzeń. Dam ci taki maly przyklad jednego opisu a bylo takich akcji tysiace .
Odry Opole do Wrocławia z roku 1988 na mecz ze Śląskiem. "Przybyli fani Odry zaopatrzeni w cały arsenał. Wrocławskiemu bractwu zawiodły nerwy. Zamiast spokojnie, pojedynczo podejść w pobliże i wówczas zacząć działania zaczepne, wszyscy hurmem wybiegli zza budy szaletu. Opolanie przeskoczyli przez niewysoki wówczas płotek stadionu. Jakoś nikt nie miał na tyle w czubie, żeby pobiec za nimi na płytę boiska, więc zaczęło się demolowanie ławek, które następnie służyły jako pociski. Ale Odra miała z sobą arsenał rodem z Powstania Warszawskiego Kibole Odry w jednego z fanów Śląska rzucili butelką z benzyną. "Zaczęły mu się fajczyć spodnie. Ale był wystraszony, nim je ugasił! Później odbyło się tradycyjne bieganie po mieście” – zakończył relację z meczu autor "Ligi Chuliganów”.
-
A teraz wklej coś o nożach i siekierach, czyli coś, co potwierdzi twoje wcześniejsze słowa.
Jeśli nie masz takich opisów to podaj ekipę, która w w okolicach 1993r używała regularnie noży w walce z przeciwnikami, tak jak robiła to Cracovia.
I poczekaj może z tymi farmazonami do przedstawienia obu wersji, mojej i twojej. Zaczynaj.
Jeśli nie masz takich opisów to podaj ekipę, która w w okolicach 1993r używała regularnie noży w walce z przeciwnikami, tak jak robiła to Cracovia.
I poczekaj może z tymi farmazonami do przedstawienia obu wersji, mojej i twojej. Zaczynaj.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Kto kiedykolwiek jechał tramwajem nazywanym wtedy akwarium moje sobie wyobrazić jak wygląda awantura 5 na 50 przy kabinie motorniczego.
-
Poczytaj sobie ziny od 1991r. w jednym pisze :Psiak pisze: ↑09.06.2025, 14:37A teraz wklej coś o nożach i siekierach, czyli coś, co potwierdzi twoje wcześniejsze słowa.
"Mimo ze jest nas mniej atakujemy przeciwnika wszystkim czym popadnie jeden ma nawet grabie i kose ...."
Teraz kup sobie ziny z lat 1990-1995 i tam bedziesz mial lepsze opisy .
Ja koncze bo widze ze ktos nie zyl w tamtych latach i bedzie glupoty pisal jak ty a pozniej idzie w swiat .
Tak oficjalnie w wiekszej ilosci i nie kryli sie z tym uzywala noze Cracovia ale w starych latach wszyscy uzywali sprzetu .
-
Nie muszę nic czytać, bo się w tamtych czasach najeździłem i naoglądałem.
Jeśli próbujesz dyskutować na podstawie zinów to ja ci gratuluję poczucia humoru.
Sprzęt był na porządku dziennym głównie pasy a a jak miałeś czas na dozbrojenie to i ławki, kamienie, ale nie było żadnej innej ekipy w Polsce, która regularnie walczyłaby przy użyciu noży.
Jeśli próbujesz dyskutować na podstawie zinów to ja ci gratuluję poczucia humoru.
Sprzęt był na porządku dziennym głównie pasy a a jak miałeś czas na dozbrojenie to i ławki, kamienie, ale nie było żadnej innej ekipy w Polsce, która regularnie walczyłaby przy użyciu noży.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Zylem w tamtych czasach i chciales zeby ci dac przyklad dalem ci z zinow a jest w nich sporo opisow gdzie ktos uzywa sprzetu ja na wyjazdach widzialem u przeciwnika noze ,siekiery ,palki nabite gwoździami , łańcuchy , kosze na smieci ,kamienie ,cegly , pasy , butelki itd oczywiscie i w naszej ekipie bylo tego sprztu duzo .Psiak pisze: ↑09.06.2025, 15:19Nie muszę nic czytać, bo się w tamtych czasach najeździłem i naoglądałem.
-
Bieda wtedy była pijaństwo na potęgę i narkomania te lata 90te na mecze jeździło dużo takich co miało 8 klas i 16 świadectw.
-
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, co wiecej, potwierdza regułę. Inna też sprawa, że ekipy lubiły kreować się na groźne i bezwzględne.
Zadałem ci pytanie, kto regularnie walczył na noże, tak jak Cracovia, w 93 roku lub wcześniej?
Biliśmy się przez lata z wieloma polskimi ekipami w tym z największych polskich miast: Pogonią, Lechem, Śląskiem, ŁKSem, Legią, Ruchem, Górnikiem, GKSem, Widzewem, Sosnowcem, Zawiszą i wieloma innymi i u żadnej z tych ekip nie widziałem noży czy innego ostrego sprzętu. W Krakowie natomiast ostry sprzęt był używany regularnie, oczywiście, jednostronnie.
Zadałem ci pytanie, kto regularnie walczył na noże, tak jak Cracovia, w 93 roku lub wcześniej?
Biliśmy się przez lata z wieloma polskimi ekipami w tym z największych polskich miast: Pogonią, Lechem, Śląskiem, ŁKSem, Legią, Ruchem, Górnikiem, GKSem, Widzewem, Sosnowcem, Zawiszą i wieloma innymi i u żadnej z tych ekip nie widziałem noży czy innego ostrego sprzętu. W Krakowie natomiast ostry sprzęt był używany regularnie, oczywiście, jednostronnie.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
W ogóle z tamtych czasów pamiętam wrażenie, że możesz dostać w łeb, choćby brechą, ale druga strona nie jest nastawiona, by cię ubić. Wrażenie to zmieniło się przy okazji Polska-Francja '94, gdy celem miała być właśnie KSC. Dopiero wtedy już bez złudzeń.
-
Tak oficjalnie i w duzej ilosci to tylko Cracovia uzywala nozy .Psiak pisze: ↑09.06.2025, 15:50Jedna jaskółka wiosny nie czyni, co wiecej, potwierdza regułę. Inna też sprawa, że ekipy lubiły kreować się na groźne i bezwzględne.
Reszta ekip uzywala ostrego sprzetu ale byly to pojedyncze przypadki.
-
No i dogadaliśmy się :)
Ja nie słyszałem o żadnym przypadku ze strony innych ekip, które maiły by na koncie kogoś z użyciem noża, no ale skoro tak twierdzisz to może i tak było, choć podejrzewam, że to pewnie przypadki typu Bytom czy Mosina.
Cracovia rozbujała się ze sprzętem już na początku lat 90-tych i tak jak pisałem śmierć A. Kujawy była pokłosiem tego, co działo się w Krakowie.
Ja nie słyszałem o żadnym przypadku ze strony innych ekip, które maiły by na koncie kogoś z użyciem noża, no ale skoro tak twierdzisz to może i tak było, choć podejrzewam, że to pewnie przypadki typu Bytom czy Mosina.
Cracovia rozbujała się ze sprzętem już na początku lat 90-tych i tak jak pisałem śmierć A. Kujawy była pokłosiem tego, co działo się w Krakowie.
Dokładnie, z naszej strony co innego miałeś w głowie, kiedy wychodziłeś do ekip z Polski, a co innego kiedy wychodziłeś do Cracovii. W tym drugim przypadku musiałeś się liczyć nawet ze śmiercią, z tym, że to zaczęło się gdzieś w 90-tym.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Mosina? Chodzi o awanturę Lecha i Śląska? Lech rzucał kamieniami w pociąg a gdy się wysypaliśmy to od Nas kamienie również leciały i Lech spier*** kilku załapało się na oklepPsiak pisze: ↑09.06.2025, 16:21No i dogadaliśmy się :)
Dokładnie, z naszej strony co innego miałeś w głowie, kiedy wychodziłeś do ekip z Polski, a co innego kiedy wychodziłeś do Cracovii. W tym drugim przypadku musiałeś się liczyć nawet ze śmiercią, z tym, że to zaczęło się gdzieś w 90-tym.
Śląsk Wrocław
-
Ja wystartowałem w '94. Sprzęt "podręczny" był standartem. Tj pasy, kosze, breszki wszelakie, kamulce, butelki jak najbardziej latały...ale biała broń to było coś więcej i nie była na pewno powszechna.
-
ręka w górę kto był w sektorze gości na starym stadionie Widzewa,tam nie oglądało się meczu tylko patrzyło się by nie oberwać kamieniem z ręki widzewiaków.
-
Kilka razy się rzuciło za gnoja,bo przeważnie tacy rzucali, nie myśląc o konsekwencjach.
W tamtych czasach chyba wszyscy rzucali,czy to wracając z Warszawy, czy z derbów Łodzi.
-
I tak i nie bo tak jak Psiak pisze na porządku dziennym były kamienie kosze na śmieci ławki i przede wszystkim pasy wojskowe… rzadko która ekipa woziła ze sobą cokolwiek poza tymi pasami… Arka na kadrze we Francji jest tego najlepszym przykładem że to że byli przygotowani i to jeszcze w taki sposób było dość innowacyjne… czasami w miastach zdarzały się polowania ze sprzętem… swego czasu trochę sprzętu było w Warszawie - przynajmniej w świat poszło kilka sytuacji dotyczących jego użycia… były różne wyskoki z nożami… ale na masową skalę latała z tym gownem tylko Cracovia… tak ja to też pamiętam… chociaż ekipę Benita z Polonii też jakoś utożsamiałem z ostrym sprzętem… nie wiem po latach czy słusznie… zwłaszcza po przeoraniu tymże jednego ze znanych Legionistów z tamtych czasówDennisWise pisze: ↑09.06.2025, 00:11Równie dobrze w spodku też mógł ktoś zginąć chyba z GKS albo Górnika kogoś reanimowali po nożu. Potem na kadrze (chyba w Płocku?) kolejny reanimowany po nożu. W Czechach na wyjeździe centymetry po tulipanie w szyję. Każdy mecz ktoś mógł zginąć a że padło akurat na Chorzów to czysty przypadek. Każdy klub miał w swoim gronie morderców jak nie typowo kibicowskich ofiar to zabójców ojców, matek, żon czy zupełnie przypadkowych ludzi którzy znaleźli się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze.johkowalsky pisze: ↑08.06.2025, 17:52co nie zmienia faktu że dla wszystkich jeżdżących na Kadrę w latach 90 akcja z zabiciem kibica Pogoni przez Cracovie to było grube przegięcie…
-
O jaki mecz chodzi?Sebastian75 pisze: ↑09.06.2025, 14:20Nie wiem czy slyszales stare akcje po slynnym meczu w Czestochowie gdzie bylo kilka smiertelnych przypadkow
-
Pewnie finał PP 1980, Legia - Lech.
-
Tak, to był dość głośny temat z początku lat 90tych, gdzie Śląsk zabił chłopaka z Lecha wyrzucając go bodaj z pociągu. Taka przynajmniej wówczas poszła fama.Pastelowy pisze: ↑09.06.2025, 17:37Mosina? Chodzi o awanturę Lecha i Śląska? Lech rzucał kamieniami w pociąg a gdy się wysypaliśmy to od Nas kamienie również leciały i Lech spier*** kilku załapało się na oklepPsiak pisze: ↑09.06.2025, 16:21No i dogadaliśmy się :)
Podobnie Bytom w 78?, gdzie młody Wiślak, najpierw oprawiony sprzętem przez Polonie, został wyrzucony z pociągu.
Takie sytuacje się zdarzały, ale nikt nikomu nie wbijał noża i tak jak napisał Stpne do tego momentu kibicowska Polska z wyłączeniem Wisły nie brała nawet pod uwagę tego, że ktoś może znaleźć się na drugim świecie.
Dokładnie, to wygląda jak jakiś żart.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Śląsk nie zabił żadnego kibica Lecha ani żadnego innego, nie wywalili Jerego z pociągu. Chłopak z Lecha miotał kamieniami a gdy wysypał się Śląsk to próbował uciekać a po drugiej stronie bujał już pociąg na który próbował wskoczyć. Niestety niefortunnie bo wpadł pod koła o zginął.Psiak pisze: ↑10.06.2025, 10:49Tak, to był dość głośny temat z początku lat 90tych, gdzie Śląsk zabił chłopaka z Lecha wyrzucając go bodaj z pociągu. Taka przynajmniej wówczas poszła fama.Pastelowy pisze: ↑09.06.2025, 17:37Mosina? Chodzi o awanturę Lecha i Śląska? Lech rzucał kamieniami w pociąg a gdy się wysypaliśmy to od Nas kamienie również leciały i Lech spier*** kilku załapało się na oklepPsiak pisze: ↑09.06.2025, 16:21No i dogadaliśmy się :)
Podobnie Bytom w 78?, gdzie młody Wiślak, najpierw oprawiony sprzętem przez Polonie, został wyrzucony z pociągu.
Takie sytuacje się zdarzały, ale nikt nikomu nie wbijał noża i tak jak napisał Stpne do tego momentu kibicowska Polska z wyłączeniem Wisły nie brała nawet pod uwagę tego, że ktoś może znaleźć się na drugim świecie.
Dokładnie, to wygląda jak jakiś żart.
Śląsk Wrocław
-
W którym roku był ten dym między Śląskiem a Lechem ?
-
-
"'W tamtych czasach", brzmi jakby było to nie wiadomo ile lat temu a to było relatywnie niedawno bo po prostu do wybudowania nowego stadionu. Pół żartem pół serio gadało się, że do biletu na Widzew na sektor gości do biletu powinno się dostawać kakakask. Tak jak dee facto pisze, meczu się praktycznie nie oglądało tylko wiadomą trybunę i robiło uniki. Taki urok i folklor ;)Michał1990Polska pisze: ↑10.06.2025, 00:55Kilka razy się rzuciło za gnoja,bo przeważnie tacy rzucali, nie myśląc o konsekwencjach.
W tamtych czasach chyba wszyscy rzucali,czy to wracając z Warszawy, czy z derbów Łodzi.
-
To były lata przed LM . Kamionka skończyła się do 2000 roku... były wywieszane transparenty "Widzewiak nie rzuca kamieniami".Spaacerowicz pisze: ↑10.06.2025, 15:00"'W tamtych czasach", brzmi jakby było to nie wiadomo ile lat temu a to było relatywnie niedawno bo po prostu do wybudowania nowego stadionu. Pół żartem pół serio gadało się, że do biletu na Widzew na sektor gości do biletu powinno się dostawać kakakask. Tak jak dee facto pisze, meczu się praktycznie nie oglądało tylko wiadomą trybunę i robiło uniki. Taki urok i folklor ;)Michał1990Polska pisze: ↑10.06.2025, 00:55Kilka razy się rzuciło za gnoja,bo przeważnie tacy rzucali, nie myśląc o konsekwencjach.
-
-
W Warszawie , jak się wysiadało na Powiślu , szło się pod takim wiaduktem, tam z gory nie leciały tylko kamienie,ale i całe trelinki.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."

-
Nie ma czegoś takiego jak trelinki (są trylinki od nazwiska) - ale i tak wystarczy na forumowe "anulowanie" tradycyjnych kamionek na trybunach przy Armii Czerwonej 80 (później Piłsudskiego 138) ;)
-
-
chłop reanimowany, walczy o życie a te ameby umysłowe cisną po probierzu i pzpn. upadek zarówno piłkarski jak i kibicowski na tej reprze