Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

Oqq

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: Oqq »

Nie kumam.
Ale wierzę w to że Krzysiu mi odpisze, w końcu łysy to równy chłop!
iparts.pl
Oqq

Krzysiu, ale po co te nerwy.
Ja wiem że dla Was nie wygodny temat został poruszony, ale miej trochę powagi w temacie.
Chyba że chcesz ujrzeć inne egzotyczne twarze z waszych sektorów?
fanatyk.

Post autor: fanatyk. »

Dlaczego w relacji Zagłębia z derbów nie wspominacie o Górniku Wałbrzych co był z Wami , wstydzicie się ich ?
habziu

Post autor: habziu »

Karkonosze ze skrojoną flagą Cariny Gubin https://www.facebook.com/share/p/1BSUpvGQpv/
Oqq

Jaka liczba wczoraj Miedzi w Siedlcach ?
Wózek

Post autor: Wózek »

Sparta Grebocice to ekipa niezależna czy sympatyzująca Chrobrego?
Ciekawyswiata

Post autor: Ciekawyswiata »

Szacun dla Zagłębia za dojebanie czarnuchuw !!!
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Ciekawyswiata pisze: 21.06.2025, 09:06 Szacun dla Zagłębia za dojebanie czarnuchuw !!!
Cos więcej?
Ciekawyswiata

Post autor: Ciekawyswiata »

Stanisława Worcella

Post autor: Stanisława Worcella »

fanatyk. pisze: 06.05.2025, 13:13 Dlaczego w relacji Zagłębia z derbów nie wspominacie o Górniku Wałbrzych co był z Wami , wstydzicie się ich ?
Pewnie dlatego że szykują jakaś niespodziankę 🙂 sugeruje że na Miedź bądź Karkonosze,bo Śląska nie zrobią w dwie ekipy.
Bunio

Post autor: Bunio »

Nie bedzie niespodzianek bo juz nie raz we 2 ekipy sie ustawiali na Miedz i psy ich wyczaily, wiec na Dolnym Slasku kazdy wie w ktora strone to idze. Teraz tylko uklad Gornik-Odra i moze w te 5 ekip sie i na Wroclawian beda szykowac haha
rozkminiacz

Post autor: rozkminiacz »

Tak walicie konia do lustra, a już dwa razy wystarczyły Tychy
Stanisława Worcella

rozkminiacz pisze: 28.07.2025, 21:38 Tak walicie konia do lustra, a już dwa razy wystarczyły Tychy
Trzeba wam oddać że zorganizowaliście fajną zasadzkę, ale odbiegając od tematu kto i w ile ekip kogo atakuję, to z tego co pamiętam to czy To Górnik W, Zagłębie,Odra czy inna ekipa z regionu to zawsze Śląsk był inicjatorem akcji, zasadzki,ustawienia się na trasie( nawet te przegrane)itp . Jeśli się mylę niech mnie ktoś kulturalnie poprawi . Pozdrawiam serdecznie 🙂
mp86

Post autor: mp86 »

Śląsk na wyjazd do Opola robi zapisy za 90zł bez transportu.

ZAPISY NA WYJAZD DO OPOLA!🇮🇹
Przed nami wyjazdowy mecz Śląska z Odrą. Planowaliśmy na niego pojechać pociągiem specjalnym. Niestety władze Opola nie chcą za żadne skarby udostępnić nam autobusów miejskich, a z dworca Opole Główne na stadion jest ponad 6 km.
Z tego powodu i nie tylko, Intercity dostało rekomendacje by nasz przyjazd do Opola i wyjazd z miasta nastąpił 4 godziny przed i 4 po meczu. Z bliskiego wyjazdu nagle zrobiła się całodniowa eskapada. Dlatego rezygnujemy z pociągu i do Opola pojedziemy transportem kołowym.
Każdy kto zapisze się na ten wyjazd przed wejściem na sektor dostanie okazjonalną koszulkę. Koszt wyjazdu to 90 zł (bilet plus koszulka). W związku ze specyfiką wyjazdu tym razem nie będą towarzyszyły nam przedstawicielki płci pięknej.
Fan cluby, osiedla i grupy zorganizowane swoje listy w Excelu wysyłają do czwartku do godziny 19 na stały adres [email protected].
Jeśli zostaną jakieś wolne wejściówki to będzie można zapisać się jeszcze na ten wyjazd w piątek przed i w przerwie meczu z Miedzianką, z tyłu trybuny B obok stoiska Twierdzy.
Odbiór imiennych wejściówek odbędzie się we wtorek w sklepie kibica Twierdza, od godziny 11 do 18.
Śląsk on tour!
Amok-rts

Post autor: Amok-rts »

Na kogo czekało ZL z Górnikiem i Polonia ?
yyyco

Post autor: yyyco »

Na nikogo. Poszli na spacer dla zdrowotności.
olek765

Post autor: olek765 »

Pytanie do Zagłębia (i chyba Miedzi).

Ktoś mi opowiadał sytuację (chyba koniec lat 90tych), że na jakaś zbiórkę okołomeczową Miedzi (?) przyjechało ZL. I podeszli w ciemności z przywitaniem: Dobry wieczór Zagłębie Lubin. No i rozgonili organizatorów spotkania.

Przypomniało mi się to, i chciałem zweryfikować po latach.
Kibic_janusz

Post autor: Kibic_janusz »

olek765 pisze: 28.10.2025, 12:43 Pytanie do Zagłębia (i chyba Miedzi).

Ktoś mi opowiadał sytuację (chyba koniec lat 90tych), że na jakaś zbiórkę okołomeczową Miedzi (?) przyjechało ZL. I podeszli w ciemności z przywitaniem: Dobry wieczór Zagłębie Lubin. No i rozgonili organizatorów spotkania.

Przypomniało mi się to, i chciałem zweryfikować po latach.
Chłopaki na zbiórce nie zauważyli że kilkanaście/ kilkadziesiąt osób do nich podchodzi, bo było ciemno. Bardzo wiarygodna historia, na sto procent mogła się wydarzyć
STYKS

Post autor: STYKS »

A ja mam pytanie o Wąsosz i Wińsko?
ze stadionu

Post autor: ze stadionu »

STYKS pisze: 12.12.2025, 21:57 A ja mam pytanie o Wąsosz i Wińsko?
Wińsko fc Zagłębia
Wózek

Czy Karkonosze ponownie są FC Śląska?
dariusz

Post autor: dariusz »

Karkonosze są "w rodzinie Śląska" ale to autonomiczna ekipa. Flaga, o którą pytasz (bo zakładam, że właśnie o nią Ci chodzi) nie jest flagą Karkonoszy.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

No, autonomiczna 😅😅
Wózek

dariusz pisze: 22.02.2026, 21:49 Karkonosze są "w rodzinie Śląska" ale to autonomiczna ekipa. Flaga, o którą pytasz (bo zakładam, że właśnie o nią Ci chodzi) nie jest flagą Karkonoszy.
Nie opowiadaj ludziom bajek. Karki z tą flagą pojawiały się na meczach Śląska oraz wyjazdowych. Z chwilą gdy przestali być FC (mecz w Kowarach) flaga zniknęła i z około 10 lat jej nie było. Nawet Baczynski się tu wypowiadał na forum (str 62) że gdy relacje na lini Karkonosze- Śląsk uległy zmianie flaga przestała być wieszana. Na marginesie to że wogole mogła zawisnąć na płocie to istny since fiction.
dariusz

Wózek pisze: 22.02.2026, 22:17
dariusz pisze: 22.02.2026, 21:49 Karkonosze są "w rodzinie Śląska" ale to autonomiczna ekipa. Flaga, o którą pytasz (bo zakładam, że właśnie o nią Ci chodzi) nie jest flagą Karkonoszy.
Nie opowiadaj ludziom bajek. Karki z tą flagą pojawiały się na meczach Śląska oraz wyjazdowych. Z chwilą gdy przestali być FC (mecz w Kowarach) flaga zniknęła i z około 10 lat jej nie było. Nawet Baczynski się tu wypowiadał na forum (str 62) że gdy relacje na lini Karkonosze- Śląsk uległy zmianie flaga przestała być wieszana. Na marginesie to że wogole mogła zawisnąć na płocie to istny since fiction.
Dlaczego bajek? Przecież napisałem "są w rodzinie Śląska..." - nie są ani FC ani zgodą, mogą pojawiać się na meczach. Co jest bajką? Może sama nazwa "w rodzinie" jest średnio trafna ale ja innego terminu nie umiem wymyślić :)
Wózek

dariusz pisze: 23.02.2026, 10:06
Wózek pisze: 22.02.2026, 22:17
Dlaczego bajek? Przecież napisałem "są w rodzinie Śląska..." - nie są ani FC ani zgodą, mogą pojawiać się na meczach. Co jest bajką? Może sama nazwa "w rodzinie" jest średnio trafna ale ja innego terminu nie umiem wymyślić :)
Bajkę o fladze opowiadasz że nie jest własnością Karkonoszy a faktycznie ma z nimi wiele wspólnego. A kim oni są i dla kogo to ogólnie pocieszny wątek.
Stanisława Worcella

Na Dolnym Śląsku tworzy się nowa LaFamila 🙂
Bączyński

Post autor: Bączyński »

To nie jest nowy temat, że Wałbrzych i Świdnica kręci się koło ZL i kolegów. Tylko do tej pory było zaprzeczanie/milczenie.
Oqq

Bączyński pisze: 24.02.2026, 08:27 To nie jest nowy temat, że Wałbrzych i Świdnica kręci się koło ZL i kolegów. Tylko do tej pory było zaprzeczanie/milczenie.
A komu niby mieliby się tłumaczyć? Tobie?
Czy Wam, społeczniaki ?

Rozkminiaj dalej😎
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Jak dla mnie to weźcie Chrobrego nawet ;)
W nosie to mam.
siwy123

Post autor: siwy123 »

Bączyński pisze: 24.02.2026, 08:27 To nie jest nowy temat, że Wałbrzych i Świdnica kręci się koło ZL i kolegów. Tylko do tej pory było zaprzeczanie/milczenie.
I kto to mówi o milczeniu???? 26 sierpnia 2025 zostałeś zapytany i przez pół roku nie odpowiedziałeś. Dopiero teraz się przebudziłeś :)

Dla przypomnienia :
Ej Ty Bączyński jesteś dobry aktor ;) nie szukasz czasem miejsca w Hoolywood? Ale tak na serio.
Jako fan Śląska i zgodowicz Lechii (moze i nawet na tym meczu byłeś obecny) jak ocenisz "standardy chuligańskie" swojej sztamy? Nie jest Ci troszkę niezręcznie? Szukasz dziury w wątkach mało istotnych a spójrz na istotne. Nie może ponieść Górnik Wałbrzych zbiorowej odpowiedzialności za postawę 2 osób. Pomimo tego co wyszło jako ekipa zachowali się jak należy i nie zamietli sprawy pod dywan. Autorzy tej intrygi zostali z automatu wyeliminowani z kibicowskiego życia z czego jednego dość oryginalnie "pozdrowiono" na sporym transparencie. Wałbrzyszanie niezwłocznie o tym haniebnym czynie poinformowali swoje zgody oraz kontakty, skontaktowali sie z Arkowcami jak również autorem tej flagi czyli popularnym Szczurem. Mimo iż społeczność kibicowska na Górniku nie była w to zamieszana ludzie odczuwaja niesmak. Jest im zwyczajnie wstyd.
Teraz powiedz co zrobiono na Lechii? Sam przyznaj ze sprzedać flagę to strasznie słaba zagrywka ale powiesić do góry kołami kupiona flagę to trzeba mieć tupet.
Stanisława Worcella

Przytoczy ktoś historię flagi Torcida Wałbrzych? Bo przydomek z wiadomych względów kojarzy się z inną Ekipą.
Wózek

Biało-niebieska flaga TORCIDA WAŁBRZYCH wisiała na meczach reprezentacji w Zabrzu w okresie eliminacji gdzie w grupie była m.in Francja i Izrael czy Rumunia lub Słowacja. Jakoś w 1997 roku wyszła też gazetka Torcida która była wydawana przez kilka ładnych lat. W latach 90-tych też powstały czarne szaliki Torcida Wałbrzych. Pod koniec lat 90-tych Górnik Zabrze też zaczął się posługiwać się tą nazwą / określeniem i jest z tą nazwą kojarzony. Nie zmienia to faktu że to w Wałbrzychu zaczęto posługiwać się tą nazwą jako pierwsi wzorując się od którejś z ekip brazylijskich lub argentyńskich.
Stanisława Worcella

Wózek pisze: 10.04.2026, 07:38 Biało-niebieska flaga TORCIDA WAŁBRZYCH wisiała na meczach reprezentacji w Zabrzu w okresie eliminacji gdzie w grupie była m.in Francja i Izrael czy Rumunia lub Słowacja. Jakoś w 1997 roku wyszła też gazetka Torcida która była wydawana przez kilka ładnych lat. W latach 90-tych też powstały czarne szaliki Torcida Wałbrzych. Pod koniec lat 90-tych Górnik Zabrze też zaczął się posługiwać się tą nazwą / określeniem i jest z tą nazwą kojarzony. Nie zmienia to faktu że to w Wałbrzychu zaczęto posługiwać się tą nazwą jako pierwsi wzorując się od którejś z ekip brazylijskich lub argentyńskich.
Dzięki wielkie w życiu nie podejrzewałem że geneza polskiej nazwy Torcida wywodzi się z Wałbrzycha. Pozdrawiam
dariusz

Hajduk Split: To najsłynniejsza europejska „Torcida”. Założona w 1950 roku w Chorwacji, jest najstarszą zorganizowaną grupą kibicowską w Europie. Ich nazwa była bezpośrednią inspiracją brazylijskim stylem kibicowania z mistrzostw świata w 1950 roku.
Gablota

Post autor: Gablota »

Adam Pałasz to kibic Miedzi czy Śląska ?
maczetatata

Post autor: maczetatata »

Co tam się stało.....Jak nieoficjalnie ustalił reporter "Faktu", prawdopodobnymi ofiarami są osoby ze środowiska kibicowskiego Zagłębia Lubin. Mowa o dwóch młodych mężczyznach
maystero

Post autor: maystero »

Riki tiki narkotyki
yyyco

Post autor: yyyco »

Czy Barycz Sułów jest FC Śląska?

Jest ktoś w stanie opisać, jak do tego doszło, że w takiej dziurze (sorry, ale takie są fakty) powstała tak ciekawa banda?
ODPOWIEDZ