TMK
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: TMK
Plemplem co tam dodatkowo będzie w lutowym tmk poza wywiadem?Grudniowe mecze Legii i Jagi w lidze konferencji,grudniowe mecze w PP(ŁKS Łódź-Legia,Korona-Widzew)plus ostatnia kolejka ekstraklasy(Lechia-Śląsk,Górnik-Lech,Piast-Cracovia,Lubin-Legia)
-
plemplem81
- 18 fotoreportaży
- opis bardzo udanej rundy w wykonaniu Wiary Lecha Poznań
- relacja z turnieju ze Spodka
- relacja z pielgrzymki na Jasną Górę
- cztery felietony
- Polskie koalicje (GKS Jastrzębie-Piast Gliwice)
- Mniejsze ekipy (Polonia Piotrków Trybunalski)
- recenzje dwóch wydawnictw (książka "Jak zostałem Arkowcem - na chuligańskim szlaku" oraz zin "Niebieska Erka")
- Old school (GKS Katowice, Lechia Gdańsk, Ravia Rawicz, Wisła Kraków, Najmniejsi)
- Hooligans (nowa rubryka prezentująca w postaci ciągu zdjęć przebieg dawnych awantur, na początek "leci" Lechia Gdańsk-Pogoń Szczecin 1996/1997)
- Graffiti (Widzew Łódź)
- Liga pod lupą
- Odchamiacz ("Derby")
- opis bardzo udanej rundy w wykonaniu Wiary Lecha Poznań
- relacja z turnieju ze Spodka
- relacja z pielgrzymki na Jasną Górę
- cztery felietony
- Polskie koalicje (GKS Jastrzębie-Piast Gliwice)
- Mniejsze ekipy (Polonia Piotrków Trybunalski)
- recenzje dwóch wydawnictw (książka "Jak zostałem Arkowcem - na chuligańskim szlaku" oraz zin "Niebieska Erka")
- Old school (GKS Katowice, Lechia Gdańsk, Ravia Rawicz, Wisła Kraków, Najmniejsi)
- Hooligans (nowa rubryka prezentująca w postaci ciągu zdjęć przebieg dawnych awantur, na początek "leci" Lechia Gdańsk-Pogoń Szczecin 1996/1997)
- Graffiti (Widzew Łódź)
- Liga pod lupą
- Odchamiacz ("Derby")
-
tak tylko pytam
plemplem81 nie masz jakiegoś wywiadu z ekipą ze swoich rejonów ? To raz.A dwa, od kiedy pytasz ekipy o umawiane walki ? Od jakiegoś czasu prawie w każdym wywiadzie widać takie pytania, wcześniej tego nie było.
-
plemplem81
Ależ oczywiście, że jest (a w zasadzie są). Jeden już od 4 lat jest gotowy, na 30 stron, ale nie ma ostatecznego porozumienia w ramach ekipy, która go dała, a wystarczy tylko słowo "Drukuj". A że jest to wielka banda, więc nie będę ryzykował, że pójdzie to bez ich finalnej zgody :). W każdym razie jedynie żałować można, że taka nieodkryta historia się marnuje i nie zostało to przypieczętowane, bo mnogość przytoczonych faktów i ich umocowanie czasowe, to jest perełka. Jest też drugi wywiad gotowy - i tu podobny scenariusz, od 9 miesięcy nie mogę uzyskać finalnego akceptu. Motywator do dalszego działania jest to w każdym bądź razie zerowy. Wręcz ujemny, rzekłbym.
O umawiane walki zacząłem pytać w momencie, gdy ekipy opowiadały o swoich przeżyciach i dało się wyczuć, że umawiane walki na liczby są jednak inaczej traktowane, aniżeli akcje na stadionach czy na trasie. Te pierwsze to bardziej na zasadzie półprofesjonalnych walk i podchodzi się do tego dużo mniej emocjonalnie, niż do bójek spontanicznych. Tak naprawdę ludzie sami mówią wprost, że to tylko te drugie weryfikują siłę, odwagę i honorowość ekipy - i to da się odczuć w ekspresyjności ich wypowiedzi czy chociażby mimice twarzy podczas rozmowy. Dlatego postanowiłem dzielić te opowieści - bo zauważ - w pytaniu o walki umawiane, gdy pojawia się odpowiedź, to jest to traktowane niemalże, jak jakaś taśmowa produkcja. W jednej odpowiedzi ekipa streszcza kilka czy kilkanaście stoczonych bójek. Gdyby takie walki miały miejsce z zaskoczenia na trasie - opowieści byłoby na dwie strony. Taka różnica.
O umawiane walki zacząłem pytać w momencie, gdy ekipy opowiadały o swoich przeżyciach i dało się wyczuć, że umawiane walki na liczby są jednak inaczej traktowane, aniżeli akcje na stadionach czy na trasie. Te pierwsze to bardziej na zasadzie półprofesjonalnych walk i podchodzi się do tego dużo mniej emocjonalnie, niż do bójek spontanicznych. Tak naprawdę ludzie sami mówią wprost, że to tylko te drugie weryfikują siłę, odwagę i honorowość ekipy - i to da się odczuć w ekspresyjności ich wypowiedzi czy chociażby mimice twarzy podczas rozmowy. Dlatego postanowiłem dzielić te opowieści - bo zauważ - w pytaniu o walki umawiane, gdy pojawia się odpowiedź, to jest to traktowane niemalże, jak jakaś taśmowa produkcja. W jednej odpowiedzi ekipa streszcza kilka czy kilkanaście stoczonych bójek. Gdyby takie walki miały miejsce z zaskoczenia na trasie - opowieści byłoby na dwie strony. Taka różnica.
-
tak tylko pytam
Dzięki za odp.
Nie przypadkiem pytałem o umawiane walki.Kilka lat temu, jak w temacie były poruszane kwestie jakiś pomysłów, co by się mogło pojawić na łamach TMK, padł wtedy pomysł m.in. ustawek.Wówczas wyśmiałeś temat, a potem sam poszedłeś tą drogą.
-
Stanisława Worcella
Wywiad z Chłopakami z Nowej Soli przed czy po układzie z Górnikiem/Polonią?
-
plemplem81
Będą. Jeden jest gotowy i czeka na swoją kolej do druku, drugi będzie przeprowadzony w najbliższych dniach.habziu pisze: 01.02.2025, 10:37Plemplem81 pytanie do Ciebie. Będą w najbliższym czasie lub są w planach wywiady z ekipami żużlowymi?
No, ale co ma pomysł o liście odbytych ustawek do tego, co mówią ekipy w wywiadzie? Przecież o niektórych starciach Polska dowiaduje się dopiero właśnie z ust ludzi udzielających wywiadów. Spisywanie listy ustalonych walk na zasadzie samowolki nie ma sensu, bo zawierałaby ona przekłamania w kwestii liczb czy dat, braki i niedociągnięcia. Takie rzeczy muszą wyjść bezpośrednio od danej ekipy.tak tylko pytam pisze: 02.02.2025, 10:13Nie przypadkiem pytałem o umawiane walki. Kilka lat temu, jak w temacie były poruszane kwestie jakiś pomysłów, co by się mogło pojawić na łamach TMK, padł wtedy pomysł m.in. ustawek.
Przed. Zapewniam, że nudzić się nikt nie będzie, szczególnie kibice Chrobrego Głogów i Falubazu Zielona Góra.Stanisława Worcella pisze: 02.02.2025, 16:40Wywiad z Chłopakami z Nowej Soli przed czy po układzie z Górnikiem/Polonią?
Plemplem przejąłeś pismo tmk od styczniowego numeru w 2019 teraz zaś zajmujesz się tam tylko wywiadami.Czy mógłbyś tu i teraz wypisać listę ekip z którymi był wywiad w tmk od 2019 do chwili obecnej?Myślę,że nie jednego to zainteresuje.
-
ziomal1910
Po raz kolejny w wywiadzie Naprzodu Jedrzejow jest duzo niescislosci odnosnie walki miedzy Starem a Naprzodem bodajrze 2002 lub 2003 rok.Zdarzalo sie to juz kilkakrotnie na lamach tmk
-
plemplem81
Wpis z 24 maja 2024 roku chłopaka z ekipy Staru Starachowice:ziomal1910 pisze: 05.02.2025, 08:08Po raz kolejny w wywiadzie Naprzodu Jedrzejow jest duzo niescislosci odnosnie walki miedzy Starem a Naprzodem bodajrze 2002 lub 2003 rok.Zdarzalo sie to juz kilkakrotnie na lamach tmk
Adventurer pisze: 24.05.2024, 10:46Jedyne oficjalne stanowisko kibiców Staru będzie pisane tylko z tego konta, nie bierzcie pod uwagę tego co wypisuje tu ziomal1910.
-
ziomal1910
To niech sprostuje to co jest napisane w tmk
-
Stanisława Worcella
W którym numerze i z którego roku znajdę wywiad z chłopakami z Zagłębia Lubin i czy jest możliwość zamówienia?
Podbijam. Dodatkowo czy były wywiady z Miedzią i Chrobrym?Stanisława Worcella pisze: 07.02.2025, 17:28 W którym numerze i z którego roku znajdę wywiad z chłopakami z Zagłębia Lubin i czy jest możliwość zamówienia?
-
prawdomównyziom
NR 179 SIERPIEŃ 2016Stanisława Worcella pisze: 07.02.2025, 17:28 W którym numerze i z którego roku znajdę wywiad z chłopakami z Zagłębia Lubin i czy jest możliwość zamówienia?
Jest wywiad z HZL OLD BOY
Czy zamówić można , nie wiem
Z Miedzią było parę lat temu mini wywiad jakby na 2 strony nic specjalnego z tego co kojarzę nie to co wywiady jakie są obecne .bobas pisze: 07.02.2025, 19:40Podbijam. Dodatkowo czy były wywiady z Miedzią i Chrobrym?Stanisława Worcella pisze: 07.02.2025, 17:28 W którym numerze i z którego roku znajdę wywiad z chłopakami z Zagłębia Lubin i czy jest możliwość zamówienia?
-
tak tylko pytam
Stanisława Worcella pisze: 07.02.2025, 17:28 W którym numerze i z którego roku znajdę wywiad z chłopakami z Zagłębia Lubin i czy jest możliwość zamówienia?
Od momentu, gdy wywiady w TMK ogarnia plemplem81, nie było wywiadu z żadną z tych ekip.
-
tak tylko pytam
Od dzisiaj ma być (przynajmniej w teorii, u mnie z reguły jest dużo później).
A przy okazji , uprzedzę tego dzbana od so i wrzucę zapowiedź ze strony TMK.
https://tomykibice.pl/to-my-kibice-nr-2-279-luty-2025/
Lipiec 2019 Szajba JKS Jarosław,wrzesień 2021 Motor Lublin,październik 2022 Czarni Jasło,grudzień 2022 Łada Biłgoraj,luty 2023 Avia Świdnik,styczeń 2024 Czuwaj Przemyśl.
Do tego cykl wymarłe ekipy marzec 2022 woj.lubelskie i sierpień,wrzesień i październik 2022 trzy części wymarłych ekip z województwa podkarpackiego.
Do tego cykl wymarłe ekipy marzec 2022 woj.lubelskie i sierpień,wrzesień i październik 2022 trzy części wymarłych ekip z województwa podkarpackiego.
Poważnie Dozamet wjechał takiej ekipie na mecz i wyjebał im 7 flag co napisali w wywiadzie?
https://scontent-waw2-2.xx.fbcdn.net/v/ ... e=67B40131
Tak bylo bo w tych przecpanych głowach uroili sobie ze to fc Chrobrego.,ciąg dalszy kabaretu był.pozniej jak zaczęły się zatrzymania.jelonki pisze: 13.02.2025, 17:51 Poważnie Dozamet wjechał takiej ekipie na mecz i wyjebał im 7 flag co napisali w wywiadzie?
Z kim wywiad w marcowym numerze.Już chyba ponad rok temu było coś wspominane o Falubazie.
I orientuje się ktoś czy wyjdzie ostatnia część "Szalone lata 90-te?"
Fajnie poczytać o tych naszych starych czasach,gdzie nie jezdziło się w setkach a w kilkunastu lub 30-40 a przygód pełno.
I orientuje się ktoś czy wyjdzie ostatnia część "Szalone lata 90-te?"
Fajnie poczytać o tych naszych starych czasach,gdzie nie jezdziło się w setkach a w kilkunastu lub 30-40 a przygód pełno.
-
plemplem81
Szczerze polecam lekturę wywiadu w marcowym wydaniu "TMK" - 20 stron w większości tematów kompletnie nieznanych szerszemu gronu:

Falubaz? Wierzę, że temat wciąż otwarty. Niczego obiecać nie mogę, bo pewne kwestie są ode mnie zupełnie niezależne. Ale staram się, uwierz na słowo.

Falubaz? Wierzę, że temat wciąż otwarty. Niczego obiecać nie mogę, bo pewne kwestie są ode mnie zupełnie niezależne. Ale staram się, uwierz na słowo.
-
tak tylko pytam
-
ze stadionu
Skończyliście współpracę z egazety.pl?
-
plemplem81

Nie, współpraca wciąż funkcjonuje. W poniedziałek będzie wyjaśniane, czemu numer kwietniowy nie jest dostępny zarówno na egazety.pl, jak i e-kiosk.pl.
-
tak tylko pytam