Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Jak już temat Lędzin to jak ma się sprawa Hołdunowa kiedyś ekipa konkretna z Gieksy , pamiętam że był temat kotleta z tej dzielnicy a co się z nim stało
-
Hołdunów bez zmian, dobra ekipa.
-
-
-
To małe miejscowości. Każdy zna się z każdym. Nikt nikomu krzywdy nie robi. W Imielinie głównie Gieksa, w Chełmie Ruch, zwłaszcza tam, gdzie są bloki.
W Imielinie w barwach Gieksy od czasu do czasu kogoś można zobaczyć, w barwach Ruchu nigdy nikogo nie spotkałem. Odwrotnie jest w Chełmie Śląskim.
Generalnie w obu miejscowościach kibicowski spokój. Nie ma zorganizowanych FC, każdy jeździ na własną rękę.
W Imielinie w barwach Gieksy od czasu do czasu kogoś można zobaczyć, w barwach Ruchu nigdy nikogo nie spotkałem. Odwrotnie jest w Chełmie Śląskim.
Generalnie w obu miejscowościach kibicowski spokój. Nie ma zorganizowanych FC, każdy jeździ na własną rękę.
-
Dzieki za odpowiedź
-
Imielin to sama Gieksa i akurat to jest zorganizowany fanklub . Jeżdżą razem działają lokalnie współpracują z Ledzinami oraz zawsze są obecni na marszu niepodległości w Warszawie. A Chełm śląski to przewaga ruchu ale Gieksa tez obecną z tym że tam rzeczywiście nie ma qielkiej organizacji jednych czy drugich no może ruch minimalnie się tam zgaduje ze sobą ale szału nie ma.
-
Niebieski Chełm Śląski też działa jako zorganizowany fan-club. Jeżdżą na wyjazdy, liczby może średnie ale na Ruchu przy większości wyjazdów każde miasto FC ma przyznawaną jakąś pulę biletów a wiadomo że w NCHŚ należy do tych mniejszych i nie dostanie tyle co Ruda Śląska, Katowice czy Siemce o Chorzowie nie wspominając. Tak więc w miarę możliwości działają u siebie, na wyjazdach i w mieście.
-
Nic nie zrozumiałem.... zaczynam się o siebie martwićPolnocnaStrona pisze: ↑04.04.2025, 11:55Niebieski Chełm Śląski też działa jako zorganizowany fan-club. Jeżdżą na wyjazdy, liczby może średnie ale na Ruchu przy większości wyjazdów każde miasto FC ma przyznawaną jakąś pulę biletów a wiadomo że w NCHŚ należy do tych mniejszych i nie dostanie tyle co Ruda Śląska, Katowice czy Siemce o Chorzowie nie wspominając. Tak więc w miarę możliwości działają u siebie, na wyjazdach i w mieście.
-
O cyganach w Chełmie wspomniałeś ale o Ruchu w Imielinie jakoś ci sie zapomniało ....N4Y pisze: ↑04.04.2025, 10:23Imielin to sama Gieksa i akurat to jest zorganizowany fanklub . Jeżdżą razem działają lokalnie współpracują z Ledzinami oraz zawsze są obecni na marszu niepodległości w Warszawie. A Chełm śląski to przewaga ruchu ale Gieksa tez obecną z tym że tam rzeczywiście nie ma qielkiej organizacji jednych czy drugich no może ruch minimalnie się tam zgaduje ze sobą ale szału nie ma.
Ruchu w Imielinie jest dużo więcej niż cyganów w Chełmie Śląskim
-
Czy w Piekarach Śląskich był od zawsze taki podział, że Centrum, Stare, Nowe, Wieczorka, Szarlej i Józefka było trójkolorowe, a reszta dzielnic i osiedli niebieskie? Albo zmieniało się to na przestrzeni lat?
-
Lata 80 i początek 90 Górnik w Piekarach to Stare i Józefka . Pojedyncze osoby na Szarleju .
-
Dla nich najważniejsze jest że wszyscy oni są anty Wisła , to ich łączy. Trochę smutne ale prawdziwe że w naszej scenie kibicowskiej w Polsce lepiej „sprzedaje” się nienawiść do sąsiada niż miłość do własnego klubu.
-
https://m.youtube.com/watch?v=9Qa9X7tpz ... tWo3m0M%3D
A jaki syndrom mają te głąby,które teraz jarają się wizytą Wisły w swoim mieście???
A jaki syndrom mają te głąby,które teraz jarają się wizytą Wisły w swoim mieście???
-
Lech miał zgodę z Bałtykiem a później skumał się z ich największym wrogiem z tego samego miast. Na Nowej Hucie kibice Wisły zaczęli chodzić na Hutnik i stworzyli tam ruch kibicowski a dzisiaj ten sam Hutnik ma cichą zgodę z Cracovia. Jakbyś prześledził historię wszystkich klubów jakie miały zgody i układy na przestrzeni lat to byś się zdziwił . Jak to w życiu nigdy nie wiesz jaki długo dany układ będzie trwał ale najważniejszy jest własny klub, szkoda że nie wszyscy to kumają .
-
To Ruch dostał po mordach od dałnów?To słaby ten Ruch.cpcompany pisze: ↑05.04.2025, 10:08Czy tyskie dzbany mają syndrom Sztokholmski? Nagrywają z Cracovią zapowiedzi przed hokejem, anty Katowice a jednocześnie w kilku mniejszych miastach cracovia trzyma z gks Katowice i razem robią kase dodatkowo. To nawet nie jest tajemnica wielka. Te tyskie kurewki z dałnem są nie do podrobienia![]()
-
dałny są nieobliczalne
-
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to że Ruch na tym meczu do Wisły śpiewał ze „wasze matki to są k****” a miesiąc później wszyscy ci kibice dostali amnezji i śpiewali że Wisełka rzadki w Krakowie idąc na mecz z Cracovia, tylko dlatego że ktoś komuś futer sprzedawał w czasie jak te głąby niczego nie świadome biły się między sobą na stadionie. Wszelkie zgody nie mające podłoża kibicowskiego są c**** warte i tylko kończą się donosami na siebie nawzajemmanson666 pisze: ↑05.04.2025, 11:08https://m.youtube.com/watch?v=9Qa9X7tpz ... tWo3m0M%3D
-
Znowu to samo.. Jprd haha wōm sie to kiedyś znudzi?? Czy za pare tyg.. następny ujebie tego samego posta
-
-
-
-
-
-
-
zwykły ciul
-
Czy to prawda, że na niektórych bramkach w Katowicach stoi Ruch i Zagłębie?
-
-
Swego czasu jak była ekipa PF to przyjechali na Sosnowiec na ich turniej i nikt z zagłębia nie chciał wyjść
-
Chodziło mi raczej o to, czy te dwa kluby mają swoje miejsca, jak np. GKS w Pomarańczy itd.
-
-
rozbawiłeś na maxa wiec postanowiłem napisać posta, aby Ci dołożyc do "wypłaty" te 15 groszy za posta. Działaj dalej naganiaczu postów, a może Twoja puszka będzie w chociaż w 1/10 tak ciężka jak puszka wyjazdowa.cpcompany pisze: ↑07.04.2025, 19:05To samo, wszystko jest w ścisłym centrum miasta. Dobre chłopaki siedzą w pomie i później biegną naspidowani jak coś się dzieje w innych lokalach. Mam nadzieję że jak cygany jeżdżą obecnie w dobrych liczbach to i puszki ciężkie. Frajernia wyjazdowa musi becalowac na gangusów
-
Tokar laciu i inni z Gieksy na Mysłowicach pełno napisów
-
Wygląda na to że w przyszłym sezonie fajne derby na Ślaskim ,Ruch z Polonią Bytom , myślę że z Bytomia przynajmniej te 5 tyś przyjedzie tramwajami
-
Chyba jak pozbierają wszystkich meneli z miasta
Max 2tys
cała żyleta ciągnie policji fleta
-
j**** to przestrzelone forum mediatorzy i admini to zwykle faje ktore olewaja to forum na nic nie reaguja leca ksywy wylgaryzmy itd forum siegnelo dna !
-
supertorba1920 pisze: ↑10.04.2025, 01:13j**** to przestrzelone forum mediatorzy i admini to zwykle faje ktore olewaja to forum na nic nie reaguja leca ksywy wylgaryzmy itd forum siegnelo dna !
TOKAR się rozjebał
-
Pytanie o Lipiny w Świętochłowicach.
Z racji tego,że ostatnio dosyć często się tam pojawiam to czy jest tam jeszcze Ruch? Czy dzielnica już opanowana przez Górnik?
Dużo małolatów biega w barwach Górnika. Tak wiem,że Górnik był zawsze na tej dzielnicy ale jednak Ruch rządzi w Świętochłowicach a to jednak najmniejsza dzielnica tego miasta i jest to dla mnie szok,że ten Górnik się tam trzyma.
I ciekawi mnie jeszcze Chropaczów,zwłaszcza ta starsza część z kamienicami a nie blokowiska. Tam wydaje się,że Górnik też jest. Pytanie czy siedzą w kanałach czy są jakąkolwiek siłą?
Z racji tego,że ostatnio dosyć często się tam pojawiam to czy jest tam jeszcze Ruch? Czy dzielnica już opanowana przez Górnik?
Dużo małolatów biega w barwach Górnika. Tak wiem,że Górnik był zawsze na tej dzielnicy ale jednak Ruch rządzi w Świętochłowicach a to jednak najmniejsza dzielnica tego miasta i jest to dla mnie szok,że ten Górnik się tam trzyma.
I ciekawi mnie jeszcze Chropaczów,zwłaszcza ta starsza część z kamienicami a nie blokowiska. Tam wydaje się,że Górnik też jest. Pytanie czy siedzą w kanałach czy są jakąkolwiek siłą?
-
Pochwal się swoimi czasami . Bo jedynie co to płaczesz jak p**** z niewiadomo skąd. Nawet twoi koledzy na komisariacie,bo komenda to za wysokie progi dla Ciebie,tak nie płaczą.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Lipiny to jest sam Górnik Zabrze obecnie , owszem chorzowscy tez są i będą ale bez siły przebicia młodzi same KSG. Chropaczów równa walka Ruch w posiadaniu blokowisk ,familoki po połowie z przewagą Górnika . Reszta miasta sam Ruchpee pisze: ↑15.04.2025, 12:48Pytanie o Lipiny w Świętochłowicach.