Wiesz co wydaje mi się jednak a przynajmniej gdzieś kiedyś czytałem że w latach chyba końcówka 60 tych jak ŁKS miał remontowany czy tam przebudowywany stadion to rozgrywał mecze we Włocławku i stąd się wzięła szczególna sympatia do Rodowitych… i jestem tego prawie pewny… nie mówię o współcześnie rozumianym fan clubie a raczej o klimacie w mieście na dany klubberserk1908 pisze: 06.02.2025, 20:23Nic takiego nie miało miejsca. W latach 80 osoby z Włocławka jeździły do najblizszych miast z piłką na 1 ligowym poziomie czyli Łodzi i Bydgoszczy. Kiedys w skrócie opisywałem geneze powstania FC we Włocławku. Jako ciekawostke napiszę, że osoba, od której, mozna powiedziec, wszytsko sie zaczeło podczas odwiedziń rodziny w Łodzi z ciekawości wybrała się na derby rozgrywane na Widzewie. Nie miał za bardzo okręslonych sympatii, do momentu aż na stadion wbiła sie banda kibiców ŁKSu (Widzew nie osiadał w tym czasie zorganizowanej grupy), która zrobiła bardzo dobre wrazenie i tak to sie zaczeło..johkowalsky pisze: 06.02.2025, 19:51 Włocławek w przypadku ŁKS to historia z kolei związana z graniem ŁKS na tamtejszym stadionie swoich meczy…
Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
johkowalsky
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
-
berserk1908
Piękna historia, ale niestety nieprawdziwa :)johkowalsky pisze: 08.02.2025, 19:14Wiesz co wydaje mi się jednak a przynajmniej gdzieś kiedyś czytałem że w latach chyba końcówka 60 tych jak ŁKS miał remontowany czy tam przebudowywany stadion to rozgrywał mecze we Włocławku i stąd się wzięła szczególna sympatia do Rodowitych… i jestem tego prawie pewny… nie mówię o współcześnie rozumianym fan clubie a raczej o klimacie w mieście na dany klubberserk1908 pisze: 06.02.2025, 20:23Nic takiego nie miało miejsca. W latach 80 osoby z Włocławka jeździły do najblizszych miast z piłką na 1 ligowym poziomie czyli Łodzi i Bydgoszczy. Kiedys w skrócie opisywałem geneze powstania FC we Włocławku. Jako ciekawostke napiszę, że osoba, od której, mozna powiedziec, wszytsko sie zaczeło podczas odwiedziń rodziny w Łodzi z ciekawości wybrała się na derby rozgrywane na Widzewie. Nie miał za bardzo okręslonych sympatii, do momentu aż na stadion wbiła sie banda kibiców ŁKSu (Widzew nie osiadał w tym czasie zorganizowanej grupy), która zrobiła bardzo dobre wrazenie i tak to sie zaczeło..johkowalsky pisze: 06.02.2025, 19:51 Włocławek w przypadku ŁKS to historia z kolei związana z graniem ŁKS na tamtejszym stadionie swoich meczy…
Podczas budowy trybuny (lata 64-69) ŁKS grał swoje mecze w Łodzi (po co mieliby grać w oddalonym o ponad 100km Włocławku? Nawet gdyby nie mogli grać przy U2, to w Łodzi i okolicach było kilka stadionów o lepszej infrastrukturze niż ten we Włocławku)Przed latami 90 nie było jakiejś specjalnej sympatii mieszkańców Włocławka do ŁKSu. Wtedy ludzie traktowali mecze piłkarskie jak wyjście do kina. Chodziło się na mecze lokalnego klubu, a w telewizji kibicowało się polskim drużynom w europejskich pucharach i reprezentacji, czasem pojechało na jakiś mecz z wycieczką zakładową i bez znaczenia dla ludzi było to czy jadą na reprezentację, Górnika Zabrze czy Stal Mielec. jedyne co mogło działac na korzyśc ŁKSu, to to, że Łódź była najbliższym duzym miastem i dość dobrze skomunikowanym, jak na tamte czasy. Nie rzadko, ktoś wyjezdzał do Łodzi z Włocławka i okolic do pracy, stąd czesc ludzi posiadała w Łodzi jakąś rodzinę i troche tak zaczyna sie nasza historia.
-
johkowalsky
Ok przyjmuje nie jestem z Łodzi więc nie mam pojęcia po prostu gdzieś to wyczytałem że takie były początki ale nie szukałem źródła itd. Przyjmuje że to jakaś legenda…
-
wojtaz_chojny
Udzielał wywiadu i został zapytany do którego klubu mu najbliżej i do którego czuje sympatię - odpowiedział że WidzewKamil95 pisze: 03.02.2025, 18:51 Pucować się o co biega tu z tym ciśnięciem Bartosa, a nie pieprzycie jakieś bzdury.
Nie z Widzewa, a z jakiejś innej strony oponentów, ale to na pewno nie temat tutaj na forum i z neta się więcej nie dowiesz.
-
plemplem81
Z którego sezonu pochodzi to zdjęcie? Czy ta genialna flaga "Dziś was zjemy" była wywieszona w Lubinie jednorazowo czy biało-czerwoni-biali wywieszali ją częściej także na innych meczach z kosami? Jeśli jednorazowo - czy za tym zwrotem kryło się jakieś drugie dno czy to była po prostu radosna twórczość w stylu flagi Startu Gniezno z dawnych lat "Ś.P. Falubaz - Jezu ufam tobie"?

Jest to pewnie odniesienie do jednej z naszych flag ,,Crazy Cannibals'', ale może ktoś starszej daty powie Ci coś więcej.plemplem81 pisze: 20.02.2025, 11:04 Z którego sezonu pochodzi to zdjęcie? Czy ta genialna flaga "Dziś was zjemy" była wywieszona w Lubinie jednorazowo czy biało-czerwoni-biali wywieszali ją częściej także na innych meczach z kosami? Jeśli jednorazowo - czy za tym zwrotem kryło się jakieś drugie dno czy to była po prostu radosna twórczość w stylu flagi Startu Gniezno z dawnych lat "Ś.P. Falubaz - Jezu ufam tobie"?
![]()
-
strazaksam
Masz moze foto tej flagi Startu Gniezno?plemplem81 pisze: 20.02.2025, 11:04 Z którego sezonu pochodzi to zdjęcie? Czy ta genialna flaga "Dziś was zjemy" była wywieszona w Lubinie jednorazowo czy biało-czerwoni-biali wywieszali ją częściej także na innych meczach z kosami? Jeśli jednorazowo - czy za tym zwrotem kryło się jakieś drugie dno czy to była po prostu radosna twórczość w stylu flagi Startu Gniezno z dawnych lat "Ś.P. Falubaz - Jezu ufam tobie"?
![]()
-
tak tylko pytam
Sceny żużlowej bardzo nie śledzę, ale to o czym pisze plemplem81, to raczej był zwykły transparent, a nie żadna flaga.strazaksam pisze: 20.02.2025, 13:34Masz moze foto tej flagi Startu Gniezno?plemplem81 pisze: 20.02.2025, 11:04 czy to była po prostu radosna twórczość w stylu flagi Startu Gniezno z dawnych lat "Ś.P. Falubaz - Jezu ufam tobie"?
-
plemplem81
Tak, to był transparent.
-
plemplem81
Znalazłem foto tego cuda od Startu Gniezno:

-
Ciekawyswiata
Na Slasku i Lechii dalej sa poglądy jak kiedys dlatego pytam skoro widze ze LKS juz nie broni Europy
Ciekawa noc w województwie. Rywale zza między się pochwalą ? :)
-
ŁKS1908ŁKS
Tak , pochwalimy się. Wasz plus Stryków i Andrespol , nasz plus Łęczyca i Pabianice. Ogólnie to jest hit że rozkminiliscie akcje zamalowywania napisów a mimo wszystko zaliczyliście dwie wtopy
-
Radigoszcz1910
Hit to jest że wy taka banda co rządzi w Łodzi zebrana zaliczyła te wtopy wogoleŁKS1908ŁKS pisze: 05.03.2025, 11:16 Tak , pochwalimy się. Wasz plus Stryków i Andrespol , nasz plus Łęczyca i Pabianice. Ogólnie to jest hit że rozkminiliscie akcje zamalowywania napisów a mimo wszystko zaliczyliście dwie wtopy
-
ŁKS1908ŁKS
Hit to jest to że Wy myślicie że ŁKS bandą jeździ po nocach zamalowywać Wam napisy
-
Radigoszcz1910
Szkoda czasu na was to znowu byli młodzi i kobiety z dziećmiŁKS1908ŁKS pisze: 05.03.2025, 12:48 Hit to jest to że Wy myślicie że ŁKS bandą jeździ po nocach zamalowywać Wam napisy
-
ŁKS1908ŁKS
Kto tak napisał ? Przyznaliśmy się do dwóch minusów ale tak samo Wy zaliczyliście dwa minusy czekając wczoraj na nas. Ja wiem jakie liczby były tam gdzie zaliczyliście plusy ale może sami się pochwalicie ?
Ty ŁKS1908ŁKS na pewno tylko te 4 miejsca czy się koledzy nie pochwalili? Bo wiem o minimum jeszcze jednym, gdzie spierdalaliście jak zające, a siły były wyrównane.
-
ŁKS1908ŁKS
Powiedz gdzie to zweryfikujemy bo nikt od nas nic o tym nie wie ale możecie mieć rację , więc najlepiej będzie to zweryfikowaćzgredzik pisze: 05.03.2025, 14:06 Ty ŁKS1908ŁKS na pewno tylko te 4 miejsca czy się koledzy nie pochwalili? Bo wiem o minimum jeszcze jednym, gdzie spierdalaliście jak zające, a siły były wyrównane.
-
Radigoszcz1910
A jakie były liczby gdzie mieliśmy minusy i tak możemy odbijać.To wy zrobiliście akcje na FC i wam nie poszło i sami jesteście wkurwieni o porażki bo takto by był zachwyt i trąbienie od rana ze hoho a takto już trzeba zmienić wersję że były tez dwa plusy i już liczby nie takie.Jak pisałem szkoda z wami dyskutowaćŁKS1908ŁKS pisze: 05.03.2025, 13:06 Kto tak napisał ? Przyznaliśmy się do dwóch minusów ale tak samo Wy zaliczyliście dwa minusy czekając wczoraj na nas. Ja wiem jakie liczby były tam gdzie zaliczyliście plusy ale może sami się pochwalicie ?
-
ŁKS1908ŁKS
Radigoszcz1910 pisze: 05.03.2025, 20:27A jakie były liczby gdzie mieliśmy minusy i tak możemy odbijać.To wy zrobiliście akcje na FC i wam nie poszło i sami jesteście wkurwieni o porażki bo takto by był zachwyt i trąbienie od rana ze hoho a takto już trzeba zmienić wersję że były tez dwa plusy i już liczby nie takie.Jak pisałem szkoda z wami dyskutowaćŁKS1908ŁKS pisze: 05.03.2025, 13:06 Kto tak napisał ? Przyznaliśmy się do dwóch minusów ale tak samo Wy zaliczyliście dwa minusy czekając wczoraj na nas. Ja wiem jakie liczby były tam gdzie zaliczyliście plusy ale może sami się pochwalicie ?
Wytłumaczę Ci różnice - od nas zebrał się skład do zamalowania Waszych napisów i każdy dostał swój rewir żeby to zrobić szybko i żeby nie jeździć w 15 aut po małych miasteczkach. Jak uważacie że ŁKS zebrał się banda żeby Wam bazgrać po ścianach to muszę Cię zdziwić ale to były składy do malowania ultrasi , osiedlowcy i pewnie również młodsze osoby z bandy i skoro jesteś z radogoszcza to powinieneś wiedzieć jakie osoby jeżdżą w Łodzi na malowanie bo u Was to wygląda tak samo. Wy rozkminiliście naszą akcję i czekaliście w różnych miejscach żeby nas złapać czyli jak domniemywam składem udzielającym się i mimo wszystko na dwóch lokalizacjach nasze składy malujące przegoniły Waszych czekających na atrakcje że tak to nazwę chuligańskie. Na dwóch lokalizacjach to Wy przeganiacie naszych w proporcjach 1 auto na 30 osób i 3 auta na Waszych 6 i gratulacje w końcu coś Wam się udało. Ale tego dnia padł remis 2:2
-
ImperatorMistrz
Gruby melanż w bani jest granyŁKS1908ŁKS pisze: 05.03.2025, 20:57Radigoszcz1910 pisze: 05.03.2025, 20:27A jakie były liczby gdzie mieliśmy minusy i tak możemy odbijać.To wy zrobiliście akcje na FC i wam nie poszło i sami jesteście wkurwieni o porażki bo takto by był zachwyt i trąbienie od rana ze hoho a takto już trzeba zmienić wersję że były tez dwa plusy i już liczby nie takie.Jak pisałem szkoda z wami dyskutowaćŁKS1908ŁKS pisze: 05.03.2025, 13:06 Kto tak napisał ? Przyznaliśmy się do dwóch minusów ale tak samo Wy zaliczyliście dwa minusy czekając wczoraj na nas. Ja wiem jakie liczby były tam gdzie zaliczyliście plusy ale może sami się pochwalicie ?
Wytłumaczę Ci różnice - od nas zebrał się skład do zamalowania Waszych napisów i każdy dostał swój rewir żeby to zrobić szybko i żeby nie jeździć w 15 aut po małych miasteczkach. Jak uważacie że ŁKS zebrał się banda żeby Wam bazgrać po ścianach to muszę Cię zdziwić ale to były składy do malowania ultrasi , osiedlowcy i pewnie również młodsze osoby z bandy i skoro jesteś z radogoszcza to powinieneś wiedzieć jakie osoby jeżdżą w Łodzi na malowanie bo u Was to wygląda tak samo. Wy rozkminiliście naszą akcję i czekaliście w różnych miejscach żeby nas złapać czyli jak domniemywam składem udzielającym się i mimo wszystko na dwóch lokalizacjach nasze składy malujące przegoniły Waszych czekających na atrakcje że tak to nazwę chuligańskie. Na dwóch lokalizacjach to Wy przeganiacie naszych w proporcjach 1 auto na 30 osób i 3 auta na Waszych 6 i gratulacje w końcu coś Wam się udało. Ale tego dnia padł remis 2:2
Chłopie obudź się. Fan cluby same broniły swoich terenów i to przeważnie młodzieżą, a nie jak wypisujecie, że zebrała się ekipa h bronić grafów.
Jak zwykle problemy z czytaniem ze zrozumieniem.zgredzik pisze: 06.03.2025, 00:34 Chłopie obudź się. Fan cluby same broniły swoich terenów i to przeważnie młodzieżą, a nie jak wypisujecie, że zebrała się ekipa h bronić grafów.
W Łasku też broniliście?zgredzik pisze: 06.03.2025, 00:34 Chłopie obudź się. Fan cluby same broniły swoich terenów i to przeważnie młodzieżą, a nie jak wypisujecie, że zebrała się ekipa h bronić grafów.
Bronili jak nie bronili...tylko ich matule do spania zawołały ....ach ta młodzież
-
serce miasta
Podgórna?mialy ryczerze wiosny swoje 5 min.na tej uliczce i to wszystko...Dąbrowa za Widzewem
-
Daniel2345
Ogólnie Dąbrowa, Chojny, Górniak , Czerwony Rynek duża większość Widzew.
-
serce miasta
Podgorna ulica ktora nigdy nic w Lodzi nie znaczyla przez wieksza czesc mojego kibicowskiego zycia nic powaznego nie mialo tam miejsca w porownaniu i innymi miejscami w Lodzi mizeria.Skonczyla sie kariera jednego z najbardziej przereklamowanego chlopaka z kamienicy,skonczyl sie ŁKS na Podgornej.Ile ta kariera trwala?5lat?Ulica na ktora nic nie znaczy w porownaniu z ulicami na Balutach,Srodmiesciu czy Gorniaku propaganda i nic wiecej.
W jaki sposób skończyła się jego kariera ?serce miasta pisze: 23.03.2025, 07:33 Podgorna ulica ktora nigdy nic w Lodzi nie znaczyla przez wieksza czesc mojego kibicowskiego zycia nic powaznego nie mialo tam miejsca w porownaniu i innymi miejscami w Lodzi mizeria.Skonczyla sie kariera jednego z najbardziej przereklamowanego chlopaka z kamienicy,skonczyl sie ŁKS na Podgornej.Ile ta kariera trwala?5lat?Ulica na ktora nic nie znaczy w porownaniu z ulicami na Balutach,Srodmiesciu czy Gorniaku propaganda i nic wiecej.
-
Michał1990Polska
19Łódź08 pisze: 23.03.2025, 08:57Zapoznał chłopaka na portalu randkowym ,i po jakimś czasie wyjechali na stałe do Hiszpaniiserce miasta pisze: 23.03.2025, 07:33 Podgorna ulica ktora nigdy nic w Lodzi nie znaczyla przez wieksza czesc mojego kibicowskiego zycia nic powaznego nie mialo tam miejsca w porownaniu i innymi miejscami w Lodzi mizeria.Skonczyla sie kariera jednego z najbardziej przereklamowanego chlopaka z kamienicy,skonczyl sie ŁKS na Podgornej.Ile ta kariera trwala?5lat?Ulica na ktora nic nie znaczy w porownaniu z ulicami na Balutach,Srodmiesciu czy Gorniaku propaganda i nic wiecej.
[/quot
W jaki sposób skończyła się jego kariera ?
-
serce miasta
Tak sie skonczyla ze na Podgornej biegaja malolaty w barwach Widzewa,w okolicy rowniez.Porownywanie tej ulicy do Abramki czy Limanki to niesmaczny żart
.Ogólnie Dąbrowa to wzorowy przyklad osiedla ktore kiedys bylo mocno wymieszanie z jakosciowa przewaga ŁKSu a zostalo zdominowane na przestrzeni wlasnie ostatnich 30/40lat przez kibiców Widzewa.Nawet w okresie mizerii kibicowskiej na Widzewie młodzież wybierała RTS a nie ŁKS.Brawo WDF!
-
Daniel2345
Dąbrowa jak Dąbrowa , ale jest sporo kibiców ŁKS na Górniaku.
Tak dla twojej wiadomości, dużo lat wcześniej przed kolegą, którego wymieniasz ta ulicą na Dąbrowie zawsze była za ŁKS, a żeby się nie okazało,że to wy macie chwilowe 5 minut na niej.Bo ta wasza Dąbrowa to nie posiada nawet 3 konkretnych gości do bicia.serce miasta pisze: 23.03.2025, 19:49 Tak sie skonczyla ze na Podgornej biegaja malolaty w barwach Widzewa,w okolicy rowniez.Porownywanie tej ulicy do Abramki czy Limanki to niesmaczny żart.Ogólnie Dąbrowa to wzorowy przyklad osiedla ktore kiedys bylo mocno wymieszanie z jakosciowa przewaga ŁKSu a zostalo zdominowane na przestrzeni wlasnie ostatnich 30/40lat przez kibiców Widzewa.Nawet w okresie mizerii kibicowskiej na Widzewie młodzież wybierała RTS a nie ŁKS.Brawo WDF!
-
serce miasta
Moim zdaniem troszke przesadzasz bo z tego co ja pamietam to chujem tam wialo na tej pogdornej,znana przez laty byla tylko z tego ze jest tam szkolna bursa,bywalem tam wielokrotnie.ŁKS byl i budzil respekt na tzw.czarnej Dabrowie okolice Gojawiczynskiej.Tam byla kapela...Dzis na Dabrowie rzadzi Widzew a te bajki o trzech osobach do bicia mozesz opowiadac w Poznaniu lub Bydgoszczy,zostaliscie z Dąbrówki pognani i nie znaczycie tam nic.pzdr.
Przecież ten chłopak jak go tu nazywacie to niedawno został pogoniony z ekipy m.in. za sławny filmik ze szczaniem sobie na stopy (:
antyGW pisze: 24.03.2025, 21:13 Przecież ten chłopak jak go tu nazywacie to niedawno został pogoniony z ekipy m.in. za sławny filmik ze szczaniem sobie na stopy (:
Nie o nim mówie.
Biała końcówo nie pisz tu farmazonów że się jakiegoś jednego kindziora wszyscy bali.