Na pewno?Soczek01 pisze: ↑23.08.2024, 08:39Oczywiście masz rację z tym, że cancel culture to zjawisko, do którego dążą globalne elity, ale duża liczba Ukraińców w Polsce nie ma z tym absolutnie nic wspólnego. To nie jest ten sam przykład co zalew Europy muzułmanami i murzynami z Afryki.Tel pisze: ↑23.08.2024, 07:35Ja Ci nie odpowiem co znaczy ukranizacja Polski i czy ona istnieje. Ale mogę dać kilka argumentów dlaczego ich j****, oraz na innym przykładzie dam powód, że może taka sytuacja istnieć.
Zacznę od przykładu. Komu zależy na islamizacji Europy? Dlaczego ona się odbywa? Komu zależy by Europa była kolorowa? Kto z tego ma profity? Masoni? Żydzi? Islam? Chiny? Komuś jednak zależy by zniszczyć Europę. Robi to na różne sposoby. Islamizacja, multikulturowości, ograniczenia w rozwoju przez zamykanie przemysłu itd.
Co do Ukrainy. To są zdradzieckie k****. Jak wbijały sąsiadowi nóż w plecy 70 lat temu, tak robią to dalej i będą robić. Przykład z góry i ich j***** prezydent, dostali pomoc od Polski, dzięki którym istnieją. W zamian wypiął się na Polskę już wielokrotnie. Wręcz porównał nas do ruskich.
Ukraińcy wielbiący bandere w Polsce, to nie jest nóż w plecy?
Co oni odpierdalaja, można stronę całą zapisać.
Piszesz, że część wróci na Ukrainę? Widziałeś sondy, badania?
Większość już nie ma zamiaru wrócić.
Mówisz, że większość Ukraińców w Polsce, to tania siła robocza? Z jakiego miasta jesteś? Ja widzę samochody jeżdżące na ukraińskich tablicach. Przejedź się na wiślane tarasy w Krakowie, popatrzeć kto w jakich ilościach tam mieszka ;)
Na koniec wytłumacz mi jedno, jak mają się spolonizować skoro mają się uczyć po ukraińskiu, w dodatku ukraińskiej historii.
Będą wbijać im do głowy, że polski to zło, bandera bohater.
j**** tych c****.
Poza tym, pełną świadomość ludzie uzyskają wtedy, kiedy dojdą do wniosku, że to nie muzułmanie są naszymi wrogami, a globaliści. Szanuję każdy kraj i jego kulturę. Kraje arabskie doznały wiele krzywd z rąk zachodu i może kojarzysz zjednoczenie arabskie i partię Baas, która zresztą była świecka i niefundamentalna religijnie.
Poza tym, jak odwiedzisz kraje muzułmańskie, to naprawdę docenisz tych ludzi. Każda kultura i każdy naród na tym świecie zasługują na szacunek, bo różnorodność jest potrzebna. To co napływa do Europy to najgorszy plebs i ludzie zradykalizowani. Dla mnie muzułmanin wierny swoim ideałom jest lepszy niż bezwartościowy libek z Europy, który chce tylko dobrze zeżreć i się nachlać. Konsumpcjonizm i globalizm zabija w ludziach jakiekolwiek wartości.
Na koniec odniosę się do ostatniego akapitu - Ukraińcy nie będą uczyć się po ukraińsku, bo będą musieli teraz chodzić do polskich szkół i uczyć się z Polakami zgodnie z naszą podstawą programową, inaczej stracą świadczenia socjalne. Cały myk z Ukrainą to tylko próba zapchania dziury demograficznej na następne lata i tutaj są dwa uda - uda się ich oswoić lub nie. Ale jakie masz inne wyjście, jak ściąganie ludzi z Białorusi, Ukrainy i powiedzmy Litwy? Wiesz ilu wybitnych Polaków miało obce pochodzenie z n-tego pokolenia? Wolisz białych czy kolorowych?
Tak, oczywiście j**** Ukrainę jako kraj zbudowany na banderyzmie, Ukraińcy to dzicz (nadziei dopatruję w 2-3 pokoleniu, nie obecnych imigrantach) ale nie tego dotyczy moj post
[link]