Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Najlepsze jest to że tzw. natiste I gość z ksywa na.chwile sa z jednej ekipy, dogadajcie się co i jak piszecie bo zaś jak to na was przystało wychodzi kulawo.
Temat H... Był tu przerabiany.... Poszukej w temacie...
W Rudzie to samo było z Ruchu na Gornik i odwrotnie... Pisza co było z 30 lŏt tymu...
Niestety masz rację, tak to wyglądało.Jedyn pisze: 01.02.2025, 10:47 W Rudzie to samo było z Ruchu na Gornik i odwrotnie... Pisza co było z 30 lŏt tymu...
Pytanie do kibiców Ruchu z Raciborza. Dlaczego nie macie bramki w jedynym klubie w Waszym mieście? Wstawiacie fotki z treningów z meczów jeździcie w dosyć dobrych liczbach na mecze a jednocześnie w Waszym mieście bramki w klubie ma wroga ekipa.
Przegrać z Tomkiem Gromadzkim w boksie w małych rękawicach do MMA to nie wstyd.
Bił się i wygrywał z większymi od Pawła w Gromdzie.
Bił się i wygrywał z większymi od Pawła w Gromdzie.
Tylko że w jakim stylu. To była egzekucja a H. zupełnie bez formy i serca do walki.
-
ryż z kurczakiem
pełna zgoda. Zadyma to nie jest ogórek i walił na łeb m. in. Parzęczewskiego czy chłopów prawie 2 metrowych po +100kg, ale styl Hadasia? cała PFka tak się teraz bije?
-
Dolny-Śląsk
Szybkie pytanie panowie .Jak wygląda sytuacja w Jaworznie jeśli chodzi o skład sportowy GKSu Katowice?
Pamiętam że kiedyś fame mieli konkretny a jak to dzisiaj wygląda?
Kiedyś jeden z najlepszych fc Gieksy, Ciekawe jak teraz?Dolny-Śląsk pisze: 04.02.2025, 00:14 Szybkie pytanie panowie .Jak wygląda sytuacja w Jaworznie jeśli chodzi o skład sportowy GKSu Katowice?
-
Silesia 90
Dlaczego na meczu z Puszczą Torcida nie uczciła pamięci ofiar tragedii górnośląskiej? W tej tragedii ucierpiało wielu przodków dzisiejszych kibiców Górnika. Natomiast na upamiętnienie ofiar z Warszawy lub innych ofiar czy powstań zawsze znajdzie się płótno.
Może po Gliwicach, teraz kolejna flaga dla Zabrza z hasłem "zawsze polskie, nigdy niemieckie i nigdy śląskie"?
Może po Gliwicach, teraz kolejna flaga dla Zabrza z hasłem "zawsze polskie, nigdy niemieckie i nigdy śląskie"?
Było płótno.
-
Ciekawyswiata
AMF a mozesz napisac jaki jest wasz najlepszy fc ilosciowy a jaki huliganski??? i jak zaczela sie wasza zgoda z Wisloka???
Zgoda między kibicami Wisłoki Dębica i Górnikiem Zabrze jest jedną z dłużej trwających w naszym kraju. Wszystko zaczęło się na „Świętej Wojnie” w Krakowie, kiedy to obie ekipy miały „sztamę” z Cracovią. Zgoda rozpoczęła się jednak w 1988 roku, gdy Górnik grał na wyjeździe z Wisłoką w Dębicy w ramach Pucharu Polski. Z czasem stosunki obu ekip zaczęły się zacieśniać.
za stroną roosevelta81.pl
najliczniejszy fan club to Ruda Śląska
za stroną roosevelta81.pl
najliczniejszy fan club to Ruda Śląska
-
Ciekawyswiata
Dzieki bardzo a huligansko Ruda tez jest na Gorniku najlepsza??
Chciałbym Ci odpowiedzieć na temat zgody z Wisłoką,ale to było w roku 1988r, a ja z 1989r więc za przeproszeniem w pieluchę rodzicom srałem. Znam tylko opowieści starszych kolegów. Co do drugiej części pytania . Hmm ilościowo napewno najlepszy . Ale chuligańskiego? Ciężko powiedzieć w tych czasach. A już bardziej ciężko w takim mieście jak Ruda Śląska. To jest jak w kalejdoskopie. Dziś Górnik jutro Ruch , jutro Ruch dziś Górnik. Ale ogólnie na FC Górnika. To chyba Ruda Śląska jest takim jakby to powiedzieć ewenementem. Tu i Górnik i Ruch są bardzo liczne i silne więc jakby nie patrzeć to Ruda Śląska wiedzie prym na Górniku i nie żebym ujmować innym naszym FC . To jest takie moje zdanie i szanuję każde nasze FC.Ciekawyswiata pisze: 06.02.2025, 19:28 Dzieki bardzo a huligansko Ruda tez jest na Gorniku najlepsza??
-
Ciekawyswiata
Elegancko dzieki za odpowiedz pozdro.
Nie ma za co. Pozdrawiam.
-
bez-napinki
Prawda jest taka, że FC z Rudy Śląskiej czy to Górnika czy Ruchu potrafi pojechać lepiej na wyjazd niż niejedna ekipa. ;)AMF1948 pisze: 06.02.2025, 19:38Chciałbym Ci odpowiedzieć na temat zgody z Wisłoką,ale to było w roku 1988r, a ja z 1989r więc za przeproszeniem w pieluchę rodzicom srałem. Znam tylko opowieści starszych kolegów. Co do drugiej części pytania . Hmm ilościowo napewno najlepszy . Ale chuligańskiego? Ciężko powiedzieć w tych czasach. A już bardziej ciężko w takim mieście jak Ruda Śląska. To jest jak w kalejdoskopie. Dziś Górnik jutro Ruch , jutro Ruch dziś Górnik. Ale ogólnie na FC Górnika. To chyba Ruda Śląska jest takim jakby to powiedzieć ewenementem. Tu i Górnik i Ruch są bardzo liczne i silne więc jakby nie patrzeć to Ruda Śląska wiedzie prym na Górniku i nie żebym ujmować innym naszym FC . To jest takie moje zdanie i szanuję każde nasze FC.Ciekawyswiata pisze: 06.02.2025, 19:28 Dzieki bardzo a huligansko Ruda tez jest na Gorniku najlepsza??
Dokładnie to właśnie napisałem.bez-napinki pisze: 06.02.2025, 20:13Prawda jest taka, że FC z Rudy Śląskiej czy to Górnika czy Ruchu potrafi pojechać lepiej na wyjazd niż niejedna ekipa. ;)AMF1948 pisze: 06.02.2025, 19:38Chciałbym Ci odpowiedzieć na temat zgody z Wisłoką,ale to było w roku 1988r, a ja z 1989r więc za przeproszeniem w pieluchę rodzicom srałem. Znam tylko opowieści starszych kolegów. Co do drugiej części pytania . Hmm ilościowo napewno najlepszy . Ale chuligańskiego? Ciężko powiedzieć w tych czasach. A już bardziej ciężko w takim mieście jak Ruda Śląska. To jest jak w kalejdoskopie. Dziś Górnik jutro Ruch , jutro Ruch dziś Górnik. Ale ogólnie na FC Górnika. To chyba Ruda Śląska jest takim jakby to powiedzieć ewenementem. Tu i Górnik i Ruch są bardzo liczne i silne więc jakby nie patrzeć to Ruda Śląska wiedzie prym na Górniku i nie żebym ujmować innym naszym FC . To jest takie moje zdanie i szanuję każde nasze FC.Ciekawyswiata pisze: 06.02.2025, 19:28 Dzieki bardzo a huligansko Ruda tez jest na Gorniku najlepsza??
-
SiemaEloCześć
jak wygląda sytuacja na rudzie 1?
-
Emigrujacy
Bez Zmiany..Ruch wiedzie prym...pozdro
Dobre , dobre.
Kolego wyżej, przewiń kilka stron i wszystko napisane . Po raz kolejny wałkować temat nie ma sensu.
Ruda 1 silny bastion Górnika Zabrze … choć jest grupa kibiców Ruchu głównie starszych i kilku młodych … tak czy inaczej niekwestionowanie terena KSG .. pozdro
-
plemplem81
Przeglądając czeluście internetu trafiłem niedawno na takie zdjęcie:

Zainteresował mnie fakt flagi "Ruda Wirek". Być może jest tu jakiś kibic Trójkolorowych - czy na trybunach Górnika Zabrze faktycznie anarchiści mieli swoje miejsce? W Rudzie Śląskiej na Wirku panowały na początku lat 90. XX wieku takie klimaty?

Zainteresował mnie fakt flagi "Ruda Wirek". Być może jest tu jakiś kibic Trójkolorowych - czy na trybunach Górnika Zabrze faktycznie anarchiści mieli swoje miejsce? W Rudzie Śląskiej na Wirku panowały na początku lat 90. XX wieku takie klimaty?
I ta flaga Niemców po prawej stronie u góry hahah
To był mecz finał pucharu Polski w 93 roku. Górnik- Miedź na stadionie Legii. Fana zrobiona prywatnie przez kogoś z stamtąd. W tamtych czasach każdy wieszał swoje fany tym bardziej że nas tam było z 1500.punkòw było pełno wszędzie ale prym w Zabrzu stanowili Skinhead. anarchiści nie mieli u nas nigdy nic do gadania ani swojego miejsca.plemplem81 pisze: 11.02.2025, 08:08 Przeglądając czeluście internetu trafiłem niedawno na takie zdjęcie:
Prędzej czerwiec 1992r.S.G. pisze: 11.02.2025, 17:27To był mecz finał pucharu Polski w 93 roku. Górnik- Miedź na stadionie Legii. Fana zrobiona prywatnie przez kogoś z stamtąd. W tamtych czasach każdy wieszał swoje fany tym bardziej że nas tam było z 1500.punkòw było pełno wszędzie ale prym w Zabrzu stanowili Skinhead. anarchiści nie mieli u nas nigdy nic do gadania ani swojego miejsca.plemplem81 pisze: 11.02.2025, 08:08 Przeglądając czeluście internetu trafiłem niedawno na takie zdjęcie:
Napewno to nie jest fotka z finału Górnik - Miedź .
Co do " pancurów" było ich dość sporo w fan-clubach , ale w tym czasie skini bardziej byli "zainteresowanii" byli metalami .
Co do " pancurów" było ich dość sporo w fan-clubach , ale w tym czasie skini bardziej byli "zainteresowanii" byli metalami .
Byłem tam więc jest to fotka z finału z Miedzią. I tak to był rok 92.infamis pisze: 11.02.2025, 18:10 Napewno to nie jest fotka z finału Górnik - Miedź .
Ta fotka właśnie jest w opisie tego meczu na gzg64.pl . Nawet fajna opisana relacja .infamis pisze: 11.02.2025, 18:10 Napewno to nie jest fotka z finału Górnik - Miedź .
http://gzg64.pl/final-pp-miedz-legnica- ... ik-zabrze/ w ramach ciekawostki.
Panowie również byłem na tym meczu
AMF1948 - Może i relacja fajna, ale "trochę" zaskakująca z perspektywy uczestnika :) Nie ma tam słowa, że główna grupa Lechii (jakieś 50 os. jeżeli dobrze pamiętam) z dwiema jedynymi tego dnia flagami BKS najpierw usiadła na zakolu obok Żylety od strony... sektora Górnika, a nie siedzącej za drugą bramką Miedzi.
Na filmie
https://www.youtube.com/watch?v=y9hz5sDhRsg
wchodzą o czasie 4:30. Zaproszeni przez prowadzącego wtedy u nas doping później przechodzą na nasz sektor. Flagi po krótkich rozmowach są wywieszone obok legijnych. Widać je np. od 22:20.
Na filmie
wchodzą o czasie 4:30. Zaproszeni przez prowadzącego wtedy u nas doping później przechodzą na nasz sektor. Flagi po krótkich rozmowach są wywieszone obok legijnych. Widać je np. od 22:20.
Dla mnie to ciekawostka i jedyne co pozostaje to poczytać. Nie dane było mi jeszcze dobrze chleb powiedzieć ,a co dopiero z Wami jeździć ;).Stpne pisze: 11.02.2025, 19:15 AMF1948 - Może i relacja fajna, ale "trochę" zaskakująca z perspektywy uczestnika :) Nie ma tam słowa, że główna grupa Lechii (jakieś 50 os. jeżeli dobrze pamiętam) z dwiema jedynymi tego dnia flagami BKS najpierw usiadła na zakolu obok Żylety od strony... sektora Górnika, a nie siedzącej za drugą bramką Miedzi.
Na filmie
Wprawdzie nie sądzę, że nawet w odpowiednim wieku byś z nami wtedy jeździł na Legię, ale kto wie ;) Mieliśmy wtedy np. dość aktywny ok. 10 os. fc w Gliwicach :)
Z Wami miałem na myśli kibiców. Wiem że jesteś z Legii. W Gliwicach do dziś są w zapomnianych miejscach stare tak znane kilka kresek np. L w kółko.Stpne pisze: 11.02.2025, 19:42 Wprawdzie nie sądzę, że nawet w odpowiednim wieku byś z nami wtedy jeździł na Legię, ale kto wie ;) Mieliśmy wtedy np. dość aktywny ok. 10 os. fc w Gliwicach :)
-
Obiektywnie01
Jak wygląda obecnie sytuacja w Gliwicach?
Jakieś ważniejsze zmiany na mapie w ostatnich kilku latach?
Proszę o obiektywną odpowiedź.
Jakieś ważniejsze zmiany na mapie w ostatnich kilku latach?
Proszę o obiektywną odpowiedź.
-
Silesia 90
Sośnica - Górnik
Łabędy - Górnik
Ligota Zabrska - Górnik, ale to mała dzielnica.
Osiedle Kopernika 50/50 ale ogólnie taka pustynia.
Centrum i reszta dzielnic Piast.
A między wódką, a zakąską pojawia się https://www.facebook.com/profile.php?id=61568716403220 ale gdzie dokładniej w jakich rejonach miasta, to nie wiadomo.
Łabędy - Górnik
A między wódką, a zakąską pojawia się https://www.facebook.com/profile.php?id=61568716403220 ale gdzie dokładniej w jakich rejonach miasta, to nie wiadomo.
Z tym Kopernikiem pod jakim kątem to wygląda, że 50/50? Tematu Gliwic nie śledziłem wiele lat, zawsze Kopernik mi kojarzył się z aktywnym Górnikiem, natomiast słyszało się o jednostkach Piasta. Czy jest już jakaś zorganizowana grupa kibicowska Piasta na Koperniku, działająca i dochodzi do jakichś starć na osiedlu pomiędzy lokalnym Górnikiem a Piastem?Silesia 90 pisze: 13.02.2025, 16:20 Sośnica - Górnik
Łabędy - Górnik