Patriotyczna Pielgrzymka Kibiców na Jasną Górę

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

iparts.pl
kirkonq

Re: Patriotyczna Pielgrzymka Kibiców na Jasną Górę

Post autor: kirkonq »

ja bylem tylko mocno zawiedziony poruszaniem polityki podczas mszy i tego goscia ... Mentzen tez ma prawicowe poglady tez katolik a jego tak nie wychwalali.

Moim zdaniem kościół to nie miejsce na politykę. Idąc do urzedu nie przeszkadza mi brak krzyża bo po co on tam ? poświecanie nowo otwartych drog, budynkow itp też mnie troszkę już smieszy i męczy wizerunkowo. Jestem katolikiem, chodze do kosciola ale pewne rzeczy odbiegają od kościoła i wiary w Boga. Ot taka dygresja :D

oprócz takich rzeczy które mnie zaskoczyły to zachowanie 4-5 osobowej grupy kibicow Legii obok których przechodziłem i mocno komentowali starszego goscia ktory szedl przede mna w szaliku Polonii. Nic mu nie zrobili co prawda :D ale to jak go obgadywali i obczajali to masakra. Nawet Lechia czy Cracovia nie reagowala tak na swoich oponentów ale wiadomo że zawsze znajdą się czarne owce ;)
Prawilnyy

Post autor: Prawilnyy »

protektormalopolska pisze: 17.01.2025, 11:27 Ten Denisek jest faktycznie zdrowo odklejony. W sprawie Ukrainy Nawrocki krótko o na temat. Nie ma ekshumacji ofiar Wołynia to nie ma mowy o naszym wsparciu w ich dołączeniu do UE. Rafau nawet zaczął słuchać disco polo żeby zdobyć głosy tych z mniejszych miasteczek :)
Denis jest odklejony ale ty czy lobik nie jesteście wcale lepsi wierząc w to co mówi Nawrocki.Pis to partia pro ukraińska tak samo jak obecny prezydent.Jak tego nie dostrzegacie to nie ma sensu z wami dysktutować.Nawrocki mówi to co mu kazali żeby zagłosowali na niego ludzie o w miarę zdrowych poglądach no ale to tylko gadanie pod publiczkę żeby kupić wyborców.
Na tęczową rafa-lale zagłosują lewackie zjeby,komuchy,postkomuchy,kodziarze,julki,brajanki.Słowem cała trzoda pożytecznych idiotow niezdolnych do samdzielnego myślenia.
Jedynym rozsądnym kandydatem jest Grzegorz Braun który mówi prosto z mostu co myśli o rzy...,banderowcach i nie robi tego pod publiczkę.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
Spaacerowicz

Post autor: Spaacerowicz »

kirkonq pisze: 18.01.2025, 22:28 ja bylem tylko mocno zawiedziony poruszaniem polityki podczas mszy
Podczas mszy, na pewno?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FQpxRtWBCqM[/youtube] :D
katanaczio

Post autor: katanaczio »

Niech pokażą kwity, kto opłaca obywatelską kampanię, a zaraz się dowiemy, jaki jest niezależny i obywatelski:)

Wystawiony dokładnie po to, by odebrać część głosów Konfederacji, bo PiS wie, że tego nie wygra. Tu się toczy walka o dominację na prawej stronie, a teraz, zupełnie przypadkowo, Konfę postanowił rozdrobnić także Braun, czyli Jarosław w mlaska w domu uśmiechnięty, bo wszystko idzie w dobrym kierunku.

Karol - polityk z zerową charyzmą i takim samym doświadczeniem politycznym.
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

Czy Ty siebie czytasz czasami? PiS (czyli partia która w ostatnich wyborach dostała najwiecej głosów) wystawia kandydata, żeby zabrać głosy Konfederacji (która w tych samych wyborach miała 5 wynik - na poziomie niespełna 8 procent)?

Ten konkretny kandydat fakt faktem może nieznacznie wpłynąć na wynik Mentzena, ale wiadomym jest, ze kogokolwiek PiS by nie wystawił, to te min 30% gwarantowane w 1 rundzie będzie miał. Podobnie jest z PO.

Żeby była jasność - będę głosował na Mentzena, ale w drugiej rundzie i tak zobaczymy pare Trzaskowski-Nawrocki.
lobik

Post autor: lobik »

katanaczio pisze: 21.01.2025, 09:05 Niech pokażą kwity, kto opłaca obywatelską kampanię, a zaraz się dowiemy, jaki jest niezależny i obywatelski:)

Wystawiony dokładnie po to, by odebrać część głosów Konfederacji, bo PiS wie, że tego nie wygra. Tu się toczy walka o dominację na prawej stronie, a teraz, zupełnie przypadkowo, Konfę postanowił rozdrobnić także Braun, czyli Jarosław w mlaska w domu uśmiechnięty, bo wszystko idzie w dobrym kierunku.

Jesteś głupszy od Klaudii Jachiry i Anny Żukowskiej, razem wziętych.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
katanaczio

lobik pisze: 21.01.2025, 10:09 Jesteś głupszy od Klaudii Jachiry i Anny Żukowskiej, razem wziętych.
Jeżeli tak reagujesz prawdę, to jesteś głupszy od Klaudii Jachiry, Anny Żukowskiej i mnie razem wziętych.

Tańcz, jak Ci grają, tańcz...
Hal9000

Post autor: Hal9000 »

Konfederacja to partia, która nigdy nie chciała, nie chce i nigdy nie będzie zabiegać o władzę w Polsce. Chce być zawsze w opozycji, nie chce brać odpowiedzialności za Polskę, czy to w pojedynkę czy, o zgrozo w koalicji. Nie wiem z czego to wynika, z wygody? Takie credo tej partii. Mają dzięki temu nimb nieskazitelności wśród prawicowych purystów i ideologicznej, młodzieży prawicowej, która słabo orientuje się w polityce. Mentzen, nie chce być żadnym prezydentem, bo to wbrew logice jego partii. Chce wypaść dobrze, ale tak naprawdę to może się okazać, że większość jego zwolenników poprze tęczowego, nieogolonego i brudnego, czy to bezpośrednio głosując na niego w II turze, albo nie idąc do wyborów. Na zasadzie zrobię babci na złość n nie założę czapki i odmrożę sobie uszy.
katanaczio

Hal9000 pisze: 21.01.2025, 11:05 Konfederacja to partia, która nigdy nie chciała, nie chce i nigdy nie będzie zabiegać o władzę w Polsce. Chce być zawsze w opozycji, nie chce brać odpowiedzialności za Polskę, czy to w pojedynkę czy, o zgrozo w koalicji. Nie wiem z czego to wynika, z wygody?
To banalne - lepiej gonić króliczka niż go złapać.
Z tej perspektywy zawsze mają najlepszy argument na świecie - to nie my rządzimy, i my zrobilibyśmy to lepiej.
To jest klasyczna partia nacechowana na bycie w cieniu jako radykalna opozycja, która zawsze ma czyste ręce, bo nigdy nie rządziła, i nikogo nigdy w wyborach nie okłamała, prawda? Niejedna partia rządziła i już jej w "nagrodę " nie ma

Mniej więcej ja też zrobię sobie drinka na kanapie i powiem, że Probierz to pajac, i na jednym zgrupowaniu zrobiłbym z tej ekipy dream team, tylko ten j***** PZPN i układy mi nie pozwalają, ale gdyby mi tylko dali szansę wywrócić stolik...
Hal9000

Tylko to jest bardzo słabe. Pocieszające są jedynie słowa Bosaka, że w II turze trzeba zrobić absolutnie wszystko by nie wygrał ten tęczowy pajac. Tylko czy ktokolwiek go wysłucha?
strazaksam

Post autor: strazaksam »

katanaczio pisze: 21.01.2025, 09:05 Niech pokażą kwity, kto opłaca obywatelską kampanię, a zaraz się dowiemy, jaki jest niezależny i obywatelski:)

Walka sie toczy o te zeby rafalala nie zostala prezydentem bo wtedy dopiero bedziemy w d****
Hal9000

Wybór tęczowej Czajki to będzie śmierć, dobicie Polski.
Duszan

Post autor: Duszan »

Posty znikają. Widać na tym forum z legijnymi moderatorami nie można krytykować usraelskiego figuranta z PiS. Śmiechu warte
fnx73

Post autor: fnx73 »

Duszan pisze: 21.01.2025, 14:13 Posty znikają. Widać na tym forum z legijnymi moderatorami nie można krytykować usraelskiego figuranta z PiS. Śmiechu warte
Czego innego spodziewać się po Legionistach? Pseudopatrioci pro-PiSowscy.
Zawisza 1946
Stpne

Post autor: Stpne »

Bez cienia wątpienia :)
katanaczio

Chyba czas zakończyć radosną twórczość słupa Kaczyńskiego. Gość poległ na kwitach zanim kampania się rozpoczęła i bardzo dobrze, jednego kombinatora mniej przy korycie.
zapalony wyjazdowicz

Post autor: zapalony wyjazdowicz »

XVIII Pielgrzymka

Obrazek
AleBej

Post autor: AleBej »

Głosujesz na pis=jesteś cvelem, bez dyskusji.
Dla ped/ałów piszących o po - jesteś cvelem i twoja matka je kupy a ojciec ją oblizuje, bez dyskusji.
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

katanaczio pisze: 25.01.2025, 05:25 Chyba czas zakończyć radosną twórczość słupa Kaczyńskiego. Gość poległ na kwitach zanim kampania się rozpoczęła i bardzo dobrze, jednego kombinatora mniej przy korycie.
Ładnie się zestarzało
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

XVIII Patriotyczna Pielgrzymka Kibiców

https://www.youtube.com/watch?v=HDVsh0Ix8fU
Nawigator

Post autor: Nawigator »

Chyba najliczniejsza. Mówi się o 10 tysiącach uczestników?
https://www.facebook.com/reel/1666134888098135
Sporo flag
Kibic_janusz

Post autor: Kibic_janusz »

Pytanie do kibiców Zagłębia- na patriotyczną pielgrzymkę przed święty dla katolików obraz serio trzeba było zabrać flagę Blood&Honour? Nie było innych patriotycznych? Nie uważacie że to jest po prostu niestosowne?
wojna1906

Post autor: wojna1906 »

Kibic_janusz pisze: 11.01.2026, 01:33 Pytanie do kibiców Zagłębia- na patriotyczną pielgrzymkę przed święty dla katolików obraz serio trzeba było zabrać flagę Blood&Honour? Nie było innych patriotycznych? Nie uważacie że to jest po prostu niestosowne?
Uciekaj czerwona szmato
klansman

Post autor: klansman »

Kibic_janusz pisze: 11.01.2026, 01:33 Pytanie do kibiców Zagłębia- na patriotyczną pielgrzymkę przed święty dla katolików obraz serio trzeba było zabrać flagę Blood&Honour? Nie było innych patriotycznych? Nie uważacie że to jest po prostu niestosowne?
Trzeba było na miejscu składać reklamację a nie teraz mędrkować.
protektormalopolska pisze: ↑Nikt tu z Zagłębia czy Bielska nie lamentuje
protektormalopolska pisze: ↑to wybrali ostra ekipę i teraz lament
s80

Post autor: s80 »

https://www.facebook.com/share/p/1JrkVCV28j/

W opisie macie Ogólnopolska. To jak to jest z Wami jesteście Polakami czy nie?? Chyba nie bo barw, szalików, flag Polski na zdjęciu brak.
Kibic_janusz

klansman pisze: 11.01.2026, 08:48
Jak mogłem coś zgłaszać na miejscu, skoro mnie tam nie było? Nie jestem religijny, nie chodzę na pielgrzymki.

Precyzując: nie przeszkadza mi sama flaga B&H, tylko zabranie jej na pielgrzymkę. Ponawiam wiec pytanie- nie uważacie że to jest po prostu niestosowne?
scania

Post autor: scania »

s80 pisze: 11.01.2026, 09:43 https://www.facebook.com/share/p/1JrkVCV28j/

W opisie macie Ogólnopolska. To jak to jest z Wami jesteście Polakami czy nie?? Chyba nie bo barw, szalików, flag Polski na zdjęciu brak.
Już Cię wyjaśnił gość z Górnika w "temacie Górnośląskim". Zmień okulary i nie siej zamętu.
s80

Post autor: s80 »

No właśnie nie wyjaśnił. Na fotce jedna dziewczyna w szaliku, czapce Polski, moze przypadkiem załapała sie na zdjęcie, albo nieliczna z normalnych w Chorzowie, która wie że jej klub założyli Polscy Patrioci Powstańcy Śląscy.
To odowiedz na pytanie jak jest w końcu z Wami czy jesteście Polakami czy nie??? Na meczach nie wywieszacie Polskich flag, odcinacie sie od Polski nazywacie siebie narodem śląskim, a tu pojawiacie sie na Patriotycznej Pilgrzymce.
Braun2025

Post autor: Braun2025 »

Nawigator pisze: 11.01.2026, 00:03 Chyba najliczniejsza. Mówi się o 10 tysiącach uczestników?
https://www.facebook.com/reel/1666134888098135
Sporo flag
W moim odczuciu rok temu było więcej ludzi, przynajmniej w samym kościele. W zeszłym roku nie dało się przejść do bocznej kaplicy taki był ścisk możliwe, że w tym roku wiele ludzi stało przed kościołem. Pielgrzymka jak najbardziej pozytywna w tym roku. Napewno było dużo mniej ludzi, którzy przyjechali zrobić fotkę i się najebać w pobliskiej knajpie. Jedyny minus za bąkiewicza w samym centrum wydarzeń. Ten człowiek nie powinien się na tej pielgrzymce wogole znaleźć.
__K__

Post autor: __K__ »

s80 pisze: 11.01.2026, 11:18 No właśnie nie wyjaśnił. Na fotce jedna dziewczyna w szaliku, czapce Polski, moze przypadkiem załapała sie na zdjęcie, albo nieliczna z normalnych w Chorzowie, która wie że jej klub założyli Polscy Patrioci Powstańcy Śląscy.
To odowiedz na pytanie jak jest w końcu z Wami czy jesteście Polakami czy nie??? Na meczach nie wywieszacie Polskich flag, odcinacie sie od Polski nazywacie siebie narodem śląskim, a tu pojawiacie sie na Patriotycznej Pilgrzymce.
A to jest pielgrzymka kibicow reprezentacji Polski czy kibicow roznych klubow ? Przyjechali kibice Ruchu, a barwy Ruchu sa niebieskie. Gdzie jest napisane ze musza byc w barwach narodowych ? Szukasz sensacji zeby sie tylko przyjebac. Idz lepiej pomoz starej obiad robic , a nie wymyslasz ciulstwa w internecie
RUCH CHORZÓW
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

s80 pisze: 11.01.2026, 11:18 No właśnie nie wyjaśnił. Na fotce jedna dziewczyna w szaliku, czapce Polski, moze przypadkiem załapała sie na zdjęcie, albo nieliczna z normalnych w Chorzowie, która wie że jej klub założyli Polscy Patrioci Powstańcy Śląscy.
Mogłeś nas wygonić Strażniku Obrony Polskości.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Kibic_janusz pisze: 11.01.2026, 10:40
Jak mogłem coś zgłaszać na miejscu, skoro mnie tam nie było? Nie jestem religijny, nie chodzę na pielgrzymki.

Precyzując: nie przeszkadza mi sama flaga B&H, tylko zabranie jej na pielgrzymkę. Ponawiam wiec pytanie- nie uważacie że to jest po prostu niestosowne?
Nie jesteś religijny,nie byłeś na pielgrzymce to nie interesuj się kto tam jakie flagi wiesza.
Kibic_janusz

Oldfreak pisze: 11.01.2026, 15:02

Nie jesteś religijny,nie byłeś na pielgrzymce to nie interesuj się kto tam jakie flagi wiesza.
Nie będziesz mi ustalał czym się mam interesować. B&H jest z założenia antychrześcijańskie, Szczery w utworze nazywał Jezusa "żydowskim diabłem", wiec nie umiem sobie w żaden logiczny sposób wyjaśnić czemu ktoś tę flagę tam zabrał
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Kibic_janusz pisze: 11.01.2026, 15:55

Nie będziesz mi ustalał czym się mam interesować. B&H jest z założenia antychrześcijańskie, Szczery w utworze nazywał Jezusa "żydowskim diabłem", wiec nie umiem sobie w żaden logiczny sposób wyjaśnić czemu ktoś tę flagę tam zabrał
Płacz sobie dalej w domu.
.:.

Post autor: .:. »

Jagiellonia obecna w 200 osób z 2 flagami.
Braun2025

Post autor: Braun2025 »

Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale wczoraj podczas spotkania na błoniach widziałem sporo osób, którym raca się odpaliła i w zasadzie od razu zgasła, przeglądając teraz zdjęcia jest kilka zdjęć gdzie kibice próbowali odpalić jedna race od drugiej. Pytanie do osób, którym takie race nie odpaliły jakiej partii lub firmy/producenta omijac?
StonkaZiemniaczana

Post autor: StonkaZiemniaczana »

Jadczakowa kręci aferę jednemu z bardziej znanych i medialnych kiboli w kraju za zbicie piony z prezydentem.
Kibic_janusz

Oldfreak pisze: 11.01.2026, 17:12
Kibic_janusz pisze: 11.01.2026, 15:55
Płacz sobie dalej w domu.
Kolego serdeczny, ja nie płaczę, ja się pytam jak to teraz działa wszystko, jakie tam wolty ideologiczne zaszły i jaka w tym jest logika. Nie przeszkadzali mi w niczym chłopaki z B&H gdy jeszcze byłem młody i chodziłem na nacjonalistyczne manifestacje w okolicach '11 roku, tylko wtedy nikt nie udawał ministranta. Wypadłem już z obiegu, moi kumple też, a nadal bym chciał wiedzieć co się dzieje, bo sentyment został
DennisWise

Post autor: DennisWise »

Ale które Zagłębie to na L czy na S?
ODPOWIEDZ