Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Niesamowite..... wchodzę tu po świętach i widzę że ludzie z R zadają sobie pytania, po tym na nie odpowiadają a w temacie pytań Górnik.... Wybity w Rudzie, Gliwicach, Łaziskach, Lublińcu i nie pamiętam gdzie jeszcze... po czym przychodzą mecze i na stadionie 2 razy więcej ludzi niż u konkurentów :) A sorry przecież to pikniki którym do biletu dają krupnioka :) Byłem na meczach 20 lat temu, jestem teraz i napiszę że tak... w życiu bym nie przypuszczał że Górnik 20 lat temu był taką potęgą jak tu piszecie :) Z mojej perspektywy teraz wygląda to sporo lepiej niż kiedyś i jeśli to ma być dno to naprawdę jestem dobrej myśli.... O Rudzie pisałem więc nie będę się powtarzał... Ostatnia pokazówka Wigilijna na Rudzie 1 była kopiuj wklej internetową pokazówką przed derbami w Zabrzu (kto chce to znajdzie) a potem Chebzie.. chwila pokory i znów..... Seba1920 jeśli serio jesteś po 40-tce to ja p******* :)
-
Farmazon?? Niech ci będzie, czy ja gdzieś napisałem że te wszystkie osoby się udzielają. Mamy swoje lata już, to nie są lata 90 te że autobusami się jeździło. Byście się wszyscy zdziwili.Braun2025 pisze: ↑27.12.2024, 00:07Jak z jednej klatki jeździ 9 osób to musisz być z wieżowca to po pierwsze. Drugie jakoś was nie widać na dzielnicy ani na stadionie. Zwykły farmazon jesteś. To, że ktoś jeździ to napewno ale na bank nie w takich liczbach jak ty mowiszTOMASZ800910 pisze: ↑26.12.2024, 22:18Jakoś nikt się nie dojebal do mnie a na mecz jeżdżę w barwach na mecz oficjalnie z fryny. Mało tego z mojej klatki 9 osób jeździ co mecz u siebie. Ale ci te żabole musieli kiedyś dać w kość. Bardziej zjebanego gościa od ciebie tu nie widziałem. Założę się że jesteś zwykłą fają,co dużo szczeka a mało efektów daje.
-
Co Ty się tak tej frekwencji uczepiłeś? Dobrze wiemy że na to wpływa wiele czynników chociażby (swój) stadion gra kopaczy i wiele innych. I te Twoje "dwa razy więcej" Przypomnij sobie jak to było przed budową nowych obiektów. Frekwencja była podobna. Więc co wszyscy się na Górnik przeciepli? I nie zaprzeczaj że u Was się wejściówek nie rozdaje za free. O "promocji" Podolskiego do biletów też nie słyszałeś? Bądź poważny!Goral74 pisze: ↑27.12.2024, 08:30Niesamowite..... wchodzę tu po świętach i widzę że ludzie z R zadają sobie pytania, po tym na nie odpowiadają a w temacie pytań Górnik.... Wybity w Rudzie, Gliwicach, Łaziskach, Lublińcu i nie pamiętam gdzie jeszcze... po czym przychodzą mecze i na stadionie 2 razy więcej ludzi niż u konkurentów :) A sorry przecież to pikniki którym do biletu dają krupnioka :) Byłem na meczach 20 lat temu, jestem teraz i napiszę że tak... w życiu bym nie przypuszczał że Górnik 20 lat temu był taką potęgą jak tu piszecie :) Z mojej perspektywy teraz wygląda to sporo lepiej niż kiedyś i jeśli to ma być dno to naprawdę jestem dobrej myśli.... O Rudzie pisałem więc nie będę się powtarzał... Ostatnia pokazówka Wigilijna na Rudzie 1 była kopiuj wklej internetową pokazówką przed derbami w Zabrzu (kto chce to znajdzie) a potem Chebzie.. chwila pokory i znów..... Seba1920 jeśli serio jesteś po 40-tce to ja p******* :)
-
Fajna to jesteś ty z****** ciulu. Ty nie potrafisz napisać Ruch tylko śmierdziele j***** napinaczu. Boli cię kurwiszonie że zostaliście wybici na Frynie. Zwykły farmazon z ciebie jest, 9 osób z jednej klatki. Napisz pajacu która to klatka to zobaczymy jak latasz w barwach. A co do dawania w kość to myśmy żabolom dawali w kość. Najpierw na Bykowinie a później na Frynie czego efektem jest twój szalik schowany w stringach jak jedziesz do Zabrza na szpilTOMASZ800910 pisze: ↑26.12.2024, 22:18Jakoś nikt się nie dojebal do mnie a na mecz jeżdżę w barwach na mecz oficjalnie z fryny. Mało tego z mojej klatki 9 osób jeździ co mecz u siebie. Ale ci te żabole musieli kiedyś dać w kość. Bardziej zjebanego gościa od ciebie tu nie widziałem. Założę się że jesteś zwykłą fają,co dużo szczeka a mało efektów daje.19seba20 pisze: ↑26.12.2024, 20:05Jeździć to se mogą. Szalik w stringi i śmigają na szczewo.Nie udziela się ani jeden! Zostali wybici wszyscy co mnie niezmiernie cieszy.dumaihonor pisze: ↑26.12.2024, 10:4319seba20 wdech wydech. Sam znam osoby z fryny które śmigają do Zabrza. Tak podzielonych dzielnic nie wyprostuje się w jedno pokolenie, dlatego z Halemby czy z Fryny jest sporo jeżdżących żaboli, a z naszej strony z Rudy 1 też jeździ dużo osób.
-
@Góral74- Spojrz na ceny karnetów za tamten sezon i porównaj. Mieliście dobrą frekwencje pod koniec istnienia starego obiektu to trzeba przyznać. Ale na obecnym stadionie też zdarzają się mniejsze liczby. Po 20tys nie ma was co szpil. Oba kluby mają rzeszę kibiców i dyskusja o frekwencji według mnie nie ma sensu. Pozdro.
-
Z klatki twojej starej, weź już spierdalaj, synu garbatego żyda i ubogiej praczki. Przecież z tobą ty głupi smrodzie się nie da , inni kibice Ruchu na tym forum wypowiadają się przyzwoicie, a ty dla mnie będziesz jebanym smrodem.
-
badz tak uprzejmny i napisz prosze gdzie jest ta klatka na Frynie z ktorej jezdzi tyle osob, pozdroTOMASZ800910 pisze: ↑26.12.2024, 22:18Jakoś nikt się nie dojebal do mnie a na mecz jeżdżę w barwach na mecz oficjalnie z fryny. Mało tego z mojej klatki 9 osób jeździ co mecz u siebie. Ale ci te żabole musieli kiedyś dać w kość. Bardziej zjebanego gościa od ciebie tu nie widziałem. Założę się że jesteś zwykłą fają,co dużo szczeka a mało efektów daje.19seba20 pisze: ↑26.12.2024, 20:05Jeździć to se mogą. Szalik w stringi i śmigają na szczewo.Nie udziela się ani jeden! Zostali wybici wszyscy co mnie niezmiernie cieszy.dumaihonor pisze: ↑26.12.2024, 10:4319seba20 wdech wydech. Sam znam osoby z fryny które śmigają do Zabrza. Tak podzielonych dzielnic nie wyprostuje się w jedno pokolenie, dlatego z Halemby czy z Fryny jest sporo jeżdżących żaboli, a z naszej strony z Rudy 1 też jeździ dużo osób.
-
Całkiem fajny materiał.kibiccc1 pisze: ↑26.12.2024, 22:39https://www.youtube.com/watch?v=evo97v3k9zw
Świeży dokumentalny film GKS KATOWICE.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Duża cześć kibiców pewnie tak do sprawy podchodziła i pojawiała się na obu stadionach ale mimo wszystko Piast w tamtym okresie miał swoich fanów którzy kibicowali tylko Piastowi.Silesia 90 pisze: ↑26.12.2024, 10:58Starszy znajomy Gliwiczanin mówił mi, że dawniej to wielu kibicow takich Jankow chodziło na Gornik i Piast. Coś w podobie jak w Poznaniu z Warta i Lechem.szobiszowicefanatic pisze: ↑26.12.2024, 09:16Były dzielnice które zostały „niezdobyte”.pee pisze: ↑24.12.2024, 11:35
Dzięki!
Też mi się wydawało,że w „dawnych czasach" Górnik miał zdecydowaną przewagę w Rudzie Ślaskiej. Teraz widać,że jednak ten Ruch sporo przejął.
Teraz pytanie o inne miasto czyli Gliwice i o podobny okres czasu czyli plus minus połowa lat 90( tak jak w przypadku Rudy Śląskiej rok 1995). Zawsze w tamtych czasach wydawało mi się,że tam był tylko sam Górnik. Piast grał gdzieś na obrzeżach futbolu.
Jak tam to wtedy wyglądało czy Piast gdzieś w mieście dominował. Jeśli tak to konkretnie gdzie?
Na pewno Sikornik, Szobiszowice i częściowo centrum plus jednostki na innych dzielnicach. Ale to raczej były takie czasy, że jeśli kogoś jarało kibicowanie, to kiedy rozpadł się ich ulubiony klub, nie mieli problemu żeby zacząć przygodę na innych trybunach. Oczywiście nie wsadzam wszystkich do jednego worka ale w większości właśnie tak to wyglądało.
Piast grał w niskich ligach, ale sie szło, bo lokalny bliski klub, a na Górnik sie jechało oglądać ekstraklase i wyższy poziom rozgrywek.
-
nie porownoje bo nie ma czego ale jednak nie wymarla mlodziez jest moze cos z tego bedzie lecz juz napewno nie dorownaja poziomem tej Godui co byla kiedysJOKERJOKES pisze: ↑23.12.2024, 07:11Ty nie porownui obecnej Goduli to tej z sprzed 30 lata temu jak 1001964RUDA SLASKA pisze: ↑23.12.2024, 06:17GODULA wymarla chyba jestes kolego niewidomyBraun2025 pisze: ↑16.12.2024, 15:57
Bielszowice to Górnik. Jakieś 2-3 osoby założyły sobie fb i próbują tworzyć propagandę o niebieskich Bielszowicach. Wirek tutaj najbardziej Górnik stracił. Ruch aktywny, zabole się coś próbują budzić, ale tutaj spadek po stronie Górnika najbardziej widoczny. Może jeszcze Godula mocno wymarła. Wirek bym porównał do całej Rudy Śl. Górnika jest więcej, ale Ruch lepiej zorganizowany lepiej widoczny
Chlopa wjezalo na Bykowine albo 30/50 z karmanskim siedzialo w Chorzowie w Piramidzie latami
Nie ruszeni
-
Młodzi teraz mają inne zajęcia niż My w tamtym czasach. Mało któremu małolatowi w głowie latanie za innymi. Na mecz pojedzie czy to z kolegami czy ojcem ,ale żeby się bić to może 2 na 10.1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25nie porownoje bo nie ma czego ale jednak nie wymarla mlodziez jest moze cos z tego bedzie lecz juz napewno nie dorownaja poziomem tej Godui co byla kiedysJOKERJOKES pisze: ↑23.12.2024, 07:11Ty nie porownui obecnej Goduli to tej z sprzed 30 lata temu jak 100
Chlopa wjezalo na Bykowine albo 30/50 z karmanskim siedzialo w Chorzowie w Piramidzie latami
Nie ruszeni
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25nie porownoje bo nie ma czego ale jednak nie wymarla mlodziez jest moze cos z tego bedzie lecz juz napewno nie dorownaja poziomem tej Godui co byla kiedysJOKERJOKES pisze: ↑23.12.2024, 07:11Ty nie porownui obecnej Goduli to tej z sprzed 30 lata temu jak 100
Nie ruszeni
-
Kolego komu kibicujesz ? Sam zakłamujesz rzeczywistość. Dobrze wiesz że takie prawdziwe akcje jak kiedyś już się nie zdarzają. Młodzi i wogóle nawet starsi już nie siedzą tak jak kiedyś po osiedlach. I to działa w dwie strony.Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25nie porownoje bo nie ma czego ale jednak nie wymarla mlodziez jest moze cos z tego bedzie lecz juz napewno nie dorownaja poziomem tej Godui co byla kiedysJOKERJOKES pisze: ↑23.12.2024, 07:11
Ty nie porownui obecnej Goduli to tej z sprzed 30 lata temu jak 100
Nie ruszeni
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Wczoraj lub nawet precyzyjniej dzisiaj w nocy Ruch zniszczył grafy w Górnika w Zabrzu i wielu okolicznych FC, może Braun pije do tej sytuacji?AMF1948 pisze: ↑28.12.2024, 19:02Kolego komu kibicujesz ? Sam zakłamujesz rzeczywistość. Dobrze wiesz że takie prawdziwe akcje jak kiedyś już się nie zdarzają. Młodzi i wogóle nawet starsi już nie siedzą tak jak kiedyś po osiedlach. I to działa w dwie strony.Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25
nie porownoje bo nie ma czego ale jednak nie wymarla mlodziez jest moze cos z tego bedzie lecz juz napewno nie dorownaja poziomem tej Godui co byla kiedys
-
Nie chodzi mi oto, że Godula ma malutka aktywność żeby nie powiedzieć zerowa. A ktoś tutaj zakłamuje rzeczywistość, że Godula to dalej silna dzielnica KSG. Jest to dzielnica KSG ale bliżej jej do pustyni kibicowskiej niż mocnej dzielnicySilesia 90 pisze: ↑28.12.2024, 20:22Wczoraj lub nawet precyzyjniej dzisiaj w nocy Ruch zniszczył grafy w Górnika w Zabrzu i wielu okolicznych FC, może Braun pije do tej sytuacji?AMF1948 pisze: ↑28.12.2024, 19:02Kolego komu kibicujesz ? Sam zakłamujesz rzeczywistość. Dobrze wiesz że takie prawdziwe akcje jak kiedyś już się nie zdarzają. Młodzi i wogóle nawet starsi już nie siedzą tak jak kiedyś po osiedlach. I to działa w dwie strony.Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49
Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości
-
Akurat Braun to się zatrzymał w innych czasach moim zdaniem. On dalej myśli że na osiedlach siedzi po 20 osób które od razu staną do walki w biały dzień jak przejedzie kiła samochodów.Silesia 90 pisze: ↑28.12.2024, 20:22Wczoraj lub nawet precyzyjniej dzisiaj w nocy Ruch zniszczył grafy w Górnika w Zabrzu i wielu okolicznych FC, może Braun pije do tej sytuacji?AMF1948 pisze: ↑28.12.2024, 19:02Kolego komu kibicujesz ? Sam zakłamujesz rzeczywistość. Dobrze wiesz że takie prawdziwe akcje jak kiedyś już się nie zdarzają. Młodzi i wogóle nawet starsi już nie siedzą tak jak kiedyś po osiedlach. I to działa w dwie strony.Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49
Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Nie ruszeni
Tak z ciekawości (rozumiem że wspominasz lata 95)...co wówczas było w budynku późniejszej piramidy że zabole tak uwielbiali tam przesiadywać?
Bo sama pirka to raczej od 00r wzwyż. A i tak się składa że to lata w których piramidę miało przyjemność odwiedzić (z różnych powodów) wiele dziś wrogich Ruchowi ekip i nie sądzę by którakolwiek z nich potwierdziła nawet dziś możliwość bezpiecznego baletu jakiejkolwiek wrogiej ekipie.
A już napewno nie z GŚ .
Były zapędy pewnych świrów z małopolski ale to już inny temat.
Nie ruszeni
Tak z ciekawości (rozumiem że wspominasz lata 95)...co wówczas było w budynku późniejszej piramidy że zabole tak uwielbiali tam przesiadywać?
Bo sama pirka to raczej od 00r wzwyż. A i tak się składa że to lata w których piramidę miało przyjemność odwiedzić (z różnych powodów) wiele dziś wrogich Ruchowi ekip i nie sądzę by którakolwiek z nich potwierdziła nawet dziś możliwość bezpiecznego baletu jakiejkolwiek wrogiej ekipie.
A już napewno nie z GŚ .
Były zapędy pewnych świrów z małopolski ale to już inny temat.
-
Nie chodzi mi bardziej o lata 2003/4-2006, 95 to bardzo solidna ekipa byla na Karmanskim ktora tam wojowala z Zaborzem nie wiem czy wtedy wielu chetnych mialo ochote na spacer na Karmanskim
-
Jeżeli chodzi o wojowanie karmanskim z Zabrzem. To po stronie rudzkiej to kibice Górnika i Ruchu, ramię w ramię wspólnie walczyli co dziś jest nie do pomyślenia. Kibicie Górnika podczas powrotu z meczów również mieli w tym czasie kilka starć z kibicami z Zabrza.JOKERJOKES pisze: ↑29.12.2024, 11:40Nie chodzi mi bardziej o lata 2003/4-2006, 95 to bardzo solidna ekipa byla na Karmanskim ktora tam wojowala z Zaborzem nie wiem czy wtedy wielu chetnych mialo ochote na spacer na Karmanskim
-
-
Ten forumowy Braun to jest według mnie jakiś kasztan no bo jak inaczej nazwać typa który pisze że Godula czyli dzielnica w całości opanowana przez kibiców Górnika to jest pustynia kibicowska i Ruch tam jeździ i robi co chce.
NiE jestem ze Śląska ale nie trzeba być z tego regionu by wiedzieć gdzie mają swoje bastiony Ruch i Górnik.Jeszcze niedawno czytałem opisy miast,dzielnic opanowanych przez jednych czy drugich i był tam opis właśnie Rudy Śląskiej gdzie Ruch stracił dzielnicę Ruda a Górnik stracił dzielnicę Fryna-Bytom i Halembę.Ciekawi mnie ta Bykowina bo to chyba też bastion Ruchu a tutaj Górnicy pisali ze dzielnica kiedyś pół na pół.Od kiedy się to zmieniło na korzyść niebieskich??
Swoją drogą R ŚL to chyba swego czasu był najlepszy fc obu ekip i fc w którym najwięcej się działo,wojna praktycznie 24 na dobę,polowania na czołowe postaci z jednej i drugiej strony.Taki Kraków czy Łódź no ale te miasta to nie są fc.Można było wysnuć tezę że nie było drugiego takiego fc w Polsce.
NiE jestem ze Śląska ale nie trzeba być z tego regionu by wiedzieć gdzie mają swoje bastiony Ruch i Górnik.Jeszcze niedawno czytałem opisy miast,dzielnic opanowanych przez jednych czy drugich i był tam opis właśnie Rudy Śląskiej gdzie Ruch stracił dzielnicę Ruda a Górnik stracił dzielnicę Fryna-Bytom i Halembę.Ciekawi mnie ta Bykowina bo to chyba też bastion Ruchu a tutaj Górnicy pisali ze dzielnica kiedyś pół na pół.Od kiedy się to zmieniło na korzyść niebieskich??
Swoją drogą R ŚL to chyba swego czasu był najlepszy fc obu ekip i fc w którym najwięcej się działo,wojna praktycznie 24 na dobę,polowania na czołowe postaci z jednej i drugiej strony.Taki Kraków czy Łódź no ale te miasta to nie są fc.Można było wysnuć tezę że nie było drugiego takiego fc w Polsce.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Kibicuje Górnikowi jakieś ponad 25 lat i od zawsze pamiętam że Bykowina była Niebieska. Fakt byli kibice Górnika,ale wtedy nie jakaś siłą. Tamte czasy to był fenomen, ponieważ np. Kukułcza czy też Bocianów nie raz bili się kibice Górnika i Ruchu razem przeciw kibiców Górnika czy też Ruchu . W tamtych czasach po prostu kolega stawał za kolegą.Prawilnyy pisze: ↑29.12.2024, 15:48Ten forumowy Braun to jest według mnie jakiś kasztan no bo jak inaczej nazwać typa który pisze że Godula czyli dzielnica w całości opanowana przez kibiców Górnika to jest pustynia kibicowska i Ruch tam jeździ i robi co chce.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Tak było we wszystkich miastach gdzie do pewnego czasu nie było bitek na tle kibicowskim a były bitwy osiedle na osiedle czy dzielnica na dzielnicę.Na pierwszym miejscu byli koledzy z ośki czy ulicy stąd właśnie brało się to o czym napisałeś.Później gdy ruch kibicowski się rozwinął i powstały grupy chuligańskie to się zmieniło.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Masz rację,sam pamiętam sytuację jechało się na krojenie widzisz 2 typów w szalach wyskakujemy kroniki i szok , jeden z Górnika drugi Ruchu. Po prostu byli kolegami , zapewne do dziś są. Ale tak jak mówię to było jakieś 20lat temu.Prawilnyy pisze: ↑29.12.2024, 16:30Tak było we wszystkich miastach gdzie do pewnego czasu nie było bitek na tle kibicowskim a były bitwy osiedle na osiedle czy dzielnica na dzielnicę.Na pierwszym miejscu byli koledzy z ośki czy ulicy stąd właśnie brało się to o czym napisałeś.Później gdy ruch kibicowski się rozwinął i powstały grupy chuligańskie to się zmieniło.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
No i tutaj nic się nie zmieniło. Nadal jest to najlepszy FC jednych i drugich. U żaboli ewentualnie Gliwice mogą wypadać lepiej. Na Ruch i na Górnik jeździ na mecze domowe po kilka tysięcy kibiców, na wyjazdy po kilkaset. Wątpię że znajdziemy drugi taki FC w PolscePrawilnyy pisze: ↑29.12.2024, 15:48Ten forumowy Braun to jest według mnie jakiś kasztan no bo jak inaczej nazwać typa który pisze że Godula czyli dzielnica w całości opanowana przez kibiców Górnika to jest pustynia kibicowska i Ruch tam jeździ i robi co chce.
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
-
Masz rację,tym bardziej Miasto podzielone na dwa FC. Raczej w Polsce niespotykane.Mertens pisze: ↑29.12.2024, 18:09No i tutaj nic się nie zmieniło. Nadal jest to najlepszy FC jednych i drugich. U żaboli ewentualnie Gliwice mogą wypadać lepiej. Na Ruch i na Górnik jeździ na mecze domowe po kilka tysięcy kibiców, na wyjazdy po kilkaset. Wątpię że znajdziemy drugi taki FC w PolscePrawilnyy pisze: ↑29.12.2024, 15:48Ten forumowy Braun to jest według mnie jakiś kasztan no bo jak inaczej nazwać typa który pisze że Godula czyli dzielnica w całości opanowana przez kibiców Górnika to jest pustynia kibicowska i Ruch tam jeździ i robi co chce.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
chlopie ponioslo cie i to calkowicie po calosci. Na tym Paryzu jak godosz nie ma grafow bo jakbyz zauwazyl nie ma tam tych chlywikow na kerych one byly sa wyburzone. Z barwami zes przesadzil bo malo kto chodzi w barwach w CALEJ Rudzie Slaskiej.Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25nie porownoje bo nie ma czego ale jednak nie wymarla mlodziez jest moze cos z tego bedzie lecz juz napewno nie dorownaja poziomem tej Godui co byla kiedysJOKERJOKES pisze: ↑23.12.2024, 07:11
Nie ruszeni
Chebzie to moze WDUPIC CHLYB Z KAPSY a nie na Godula takze przyjacielu rozmyles sie z ta rzeczywistoscia
-
Podaj nazwę dzielnicy z obojętnie jakiego miasta, obojętnie jakiego klubu, gdzie jak wróg wpadnie ekipą w 30 osób to są w stanie samym osiedlem na szybko się postawić...Dajesz ..Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25
nie porownoje bo nie ma czego ale jednak nie wymarla mlodziez jest moze cos z tego bedzie lecz juz napewno nie dorownaja poziomem tej Godui co byla kiedys
-
haha ty turbo cw3lcu w barwach to was widać tylko w dniu meczu i to jedynie jak z auta wywiewaja szaliki skoncz farmazony siac bo na calej rudzie praktycznie nic sie nie dzieje ostatnimi czasy a jednego geja jakiego kojarze z rudy to irek ktory mieszka na gornoslaskiej ps pozdrow wszystkich nowych rozjebusow z ksg ktorych nie gonicie zreszta na ruchu tez to ostatnio smiesznie to wyglada niby ktos pogoniony na mecze jezdzic nie moze ale kontkat utrzymuja. odbilem dawno od kibicowania ale obserwujue co sie dzieje i ta ruda a ruda 15 lat temu jest niczym tyczy sie to obu fc nie ma co pierdolic1964RUDA SLASKA pisze: ↑30.12.2024, 09:25chlopie ponioslo cie i to calkowicie po calosci. Na tym Paryzu jak godosz nie ma grafow bo jakbyz zauwazyl nie ma tam tych chlywikow na kerych one byly sa wyburzone. Z barwami zes przesadzil bo malo kto chodzi w barwach w CALEJ Rudzie Slaskiej.Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25
Chebzie to moze WDUPIC CHLYB Z KAPSY a nie na Godula takze przyjacielu rozmyles sie z ta rzeczywistoscia
-
Batory, Cwajka, Bykowina. Ostatnio Tychy się zebrały na szybkości.MłodaBanda pisze: ↑30.12.2024, 16:06Podaj nazwę dzielnicy z obojętnie jakiego miasta, obojętnie jakiego klubu, gdzie jak wróg wpadnie ekipą w 30 osób to są w stanie samym osiedlem na szybko się postawić...Dajesz ..Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49Jak Godula nie wymarła to nie mam więcej pytań. Jeszcze 15 lat temu na calym Paryżu był graf na grafie, na dzielnicy masa ludzi w barwach itd. teraz to tam Ruch przyjeżdża w 30 osób i sobie robi co chce. To, że są kibice to jest pewne, ale jest tam zero zorganizowanej grupy kibicowskiej. W dzisiejszych czasach prędzej Chebzie wdupi na Godula niż na odwrót i nie ma co zakłamywać rzeczywistości1964RUDA SLASKA pisze: ↑28.12.2024, 12:25
-
Bykowina co się na szybko zbiera to zbiera, ale w*******Braun2025 pisze: ↑30.12.2024, 20:00Batory, Cwajka, Bykowina. Ostatnio Tychy się zebrały na szybkości.MłodaBanda pisze: ↑30.12.2024, 16:06Podaj nazwę dzielnicy z obojętnie jakiego miasta, obojętnie jakiego klubu, gdzie jak wróg wpadnie ekipą w 30 osób to są w stanie samym osiedlem na szybko się postawić...Dajesz ..Braun2025 pisze: ↑28.12.2024, 18:49
-
Gks Jastrzębie działa na hokeju?
-
-
Oglądając wczoraj finał PP w hokeju, to po stronie jastrzębian same flagi JKH GKS Jastrzębie i towarzystwo mocno rodzinne. Nie jest to czasami na tej samej zasadzie, co Resovia na siatkówce, albo Motor Lublin na żużlu?
Dla przykładu, katowicka GieKSa na hokeju i siatkówce prezentuje się niewiele gorzej niż na piłce.
Może wypowie się ktoś z Jastrzębia, bądź znający temat.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
Kibicowskiego nowego roku!!! Jak najwięcej wyjazdów i spotkań na trasie !!!
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Na hokeju spotkasz osoby jeżdzące na piłkę oraz typowo hokejowe towarzystwo.lobik pisze: ↑31.12.2024, 10:33Oglądając wczoraj finał PP w hokeju, to po stronie jastrzębian same flagi JKH GKS Jastrzębie i towarzystwo mocno rodzinne. Nie jest to czasami na tej samej zasadzie, co Resovia na siatkówce, albo Motor Lublin na żużlu?
Dla przykładu, katowicka GieKSa na hokeju i siatkówce prezentuje się niewiele gorzej niż na piłce.
Może wypowie się ktoś z Jastrzębia, bądź znający temat.
Siatkówka to już piknik totalny i nikogo ogarniętego (z piłkarskich klimatów) tam nie spotkasz.
Szczęśliwego Nowego Roku!
-
Ktoś ma może link do tych życzeń Noworocznych, chętnie bym zobaczył ?
[link]
[link]
-
Ja mam ale nie wiem jak go wrzucić na jakiś serwer.Daj link to wstawię to na serwer bo ten filmik mam w telefonie.
-
Życzenia zostały usunięte z "sieci" że nie da się linku wstawić ?
-