KIBICOWSKA CZESTOCHOWA
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: KIBICOWSKA CZESTOCHOWA
od 2000r w Czestochowie dominuje Raków.mam pytanko dlaczego około 2005r. Raków i CKM łączył układ .Skoro Raków taki silny to dlaczego przybił układ z Włókniarzem.Przecierz pare lat do tyłu CKM był w koalicji anty Raków.tak wyczytałem z KIBICOWSKA CZESTOCHOWA.Dlaczego z wrogów stali sie nagle układowiczami.Moze ktos to opisac z CKM-u i Rkowa?
-
anonimowyanonim
sabaton pisze:od 2000r w Czestochowie dominuje Raków.mam pytanko dlaczego około 2005r. Raków i CKM łączył układ .Skoro Raków taki silny to dlaczego przybił układ z Włókniarzem.Przecierz pare lat do tyłu CKM był w koalicji anty Raków.tak wyczytałem z KIBICOWSKA CZESTOCHOWA.Dlaczego z wrogów stali sie nagle układowiczami.Moze ktos to opisac z CKM-u i Rkowa?
tutaj tego się nie dowiesz
-
fc barcelona
w tamtym okresie ok 2004-2007 CKM miał zgode z GKM Grudziądz była to bezapelacyjnie ekipa żużlowa nr 1 w Polsce liczne wygrane ustawki z ekipami piłkarskimi np. ze Stilonem Górnikiem Konin Falubazem może dlatego że byli mocni poprostu
-
berserk1908
A nie było czasem tak że typa z Widzewa załatwił jakiś narkus nie mający nic wspólnego z RKS? Czy były jeszcze jakieś inne ofiary?anonimowyanonim pisze:
Włókniarz-WFCC-AZS byli kiedyś niezłą koalicją skierowaną przeciw czerwono-niebieskim. W całym mieście wojna na całego łącznie z ofiarami po stronie Widzewa. Około roku 2000, Raków zaczął mieć przewagę na mieście,
-
brunobannani
ten chlopak z Widzewa pochodzil z Blechataowa nie Czestochowy
przeszukałem wszystkie atlasy Polski i takiego miasta nie znalazłem, coś mi się jeszcze kojarzy że akcja miała miejsce w czasie pielgrzymki, ale nie wiem czy dobrze pamiętambrunobannani pisze:ten chlopak z Widzewa pochodzil z Blechataowa nie Czestochowy
Dla uściślenia wracali oni z wyjazdu na GKS Katowice 22.08.1998 r.
no to data mówi sama za siebie, dlaczego kojarzyło mi się to z pielgrzymką
Fajny wywiad Łysego z Bałtyku z kibicem Rakowa. Jest też odniesienie do sytuacji w Częstochowie.
http://wolna-polska.crazylife.pl/2014/0 ... estochowa/
Wywiad fajny, szkoda tylko ze przeprowadzony z byłym kanarem. Szkoda ze nie padło pytanie o "sposób na kobucha". Oczywiście to wszystko na marginesie.
-
anonimowyanonim
to żeś teraz zajechał żarcikiem..peleryna pisze:Wywiad fajny, szkoda tylko ze przeprowadzony z byłym kanarem. Szkoda ze nie padło pytanie o "sposób na kobucha". Oczywiście to wszystko na marginesie.
Kijem Wisły nie zawrocisz.
Dużo piszesz , szkoda tylko ze nie masz pojęcia o czym.
Fantazjuj śmiało dalej.
Dużo piszesz , szkoda tylko ze nie masz pojęcia o czym.
Fantazjuj śmiało dalej.
Co do fc Widzewa, to błędem tamtejszych Widzewiaków było że nie mieli młodych. Nikt wtedy nie zajmował się i nie dbał o małolatów, a starsi z czasem zaczęli odpadać z różnych powodów. Do tego z czasem młodzież z Rakowa dorosła i zaczęła przejmować władzę. Wymiana pokoleń oraz liczne polowania i najazdy (w tym do mieszkań albo do pracy) spowodowało że fc upadł. Myślę że gdyby wtedy zadbano o młodzież to fc by dalej dobrze funkcjonował, a tak nie miał kto przejąć pałeczki.
-
Wyznawca Wisełki
to ten sam Łysy który był znany z fantazji w zinach w latach 90?N'08 pisze:Fajny wywiad Łysego z Bałtyku z kibicem Rakowa. Jest też odniesienie do sytuacji w Częstochowie.
Dokładnie ten sam Łysy Andersen!
Oj zdziwił byś się w ilu czołowych ekipach są ochroniarze...tylko_prawda pisze:A od kiedy to synie sołtysa bycie ochroniarzem i jednocześnie kibicem jest OK? Może u ciebie na wsi ale nie w normalnym świecie. To że tobie i innym z twojej bandy nie przeszkadzała praca waszego guru we współpracy z policją to już wasz problem. Zapytajcie ile razy zagonił lub straszył ludzi bo ktoś biletu nie miał.
a propo tematu to jakiś czas temu Włókniarz zawiesił działalność, czy to jeszcze jest aktualne?
-
tylko_prawda
Nigdy Włókniarz działalności nie zawiesił. Tak samo jak działalności nie zawiesił np. Śląsk a tylko stworzyszenie "WŚ" tak samo było w Częstochowie
anonimowyanonomie: zamilcz anonimowo , anonimy sadź anonimowo ze swoją dziewczyną bo nie wiesz o czym piszesz a kulminacją twojej anonimowej twórczości jest anonimowy farmazon "Włókniarz ostatecznie na ubitej ziemi przegrywa mecz bez piłki z Rakowem". Taka sytuacja, anonimowa czy nie, nie miała miejsca.
anonimowyanonomie: zamilcz anonimowo , anonimy sadź anonimowo ze swoją dziewczyną bo nie wiesz o czym piszesz a kulminacją twojej anonimowej twórczości jest anonimowy farmazon "Włókniarz ostatecznie na ubitej ziemi przegrywa mecz bez piłki z Rakowem". Taka sytuacja, anonimowa czy nie, nie miała miejsca.
-
anonimowyanonim
tylko_prawda pisze:Nigdy Włókniarz działalności nie zawiesił. Tak samo jak działalności nie zawiesił np. Śląsk a tylko stworzyszenie "WŚ" tak samo było w Częstochowie
info o takim spotkaniu jest pewne, tak jak to że w niedziele kładziesz się spać o 20, żeby nie zaspać do szkoły.
-
tylko_prawda
Jak jego wyborem było bycie kanarem, wożenie gapowiczów na komendę (a inni straszeni zaiwezieniem) a jednocześnie bycie kibicem to może zawód powinien zmienić. Mógł zostać leśniczym albo parkingowym. I ktoś taki rządził na Rakowie...
restarter ..opisywaliem to zajście (inwazje mocy) , nie całokształt mimo ze kilka razy wpadliśmy na Północ B i jakoś nie chciało sie im walczyć. Prawda jest taka ze do 97 roku ,koalicja rts-ckm-azs była dużo silniejsza niż my . Proszę nie mów mnie ze J. zostal psem po rozpadzie FC , bo dobrze pamietam jak jako tajniak był w wakansie w 98. CZ. Nie dostał kosa na inwazji mocy, czy dostał pózniej tego nie wiem , opisywaliem wydarzenia które pamietam jezeli chodziło o pogłoski ze sie ktoś przekręcił . 98 rok był przełomowym w histori Czestochowskiego chuligaństwa acz my czyli Rakow zaczynaliśmy dominować miastem .
Pamietam tez ze jeden z kolacji został pocięty ,po tym jak urzadziliscie sobie polowanie na Blesznie , gdyby nie to nie wszyscy sie nie posłuchali mnie i rozdzielili na dwie grupy uderzając na wasza grupę , to tego dnia by sie naprawdę skończyła cała koalicja . Był to marzec 98 roku kiedy my graliśmy z GKS Katowice . To zajście było opisane w jednym z zinow wydawanych przez Arke G. Kolezka z Arki był z nami na całej akcji .
Nikt to nie zaprzecza dominacji to danej daty waszej koalicji "Częstochowa bez Rakowa" ale tak jak napisałem , od 98 roku nasza dominacja zaczęła być widoczna .
Pamietam tez ze jeden z kolacji został pocięty ,po tym jak urzadziliscie sobie polowanie na Blesznie , gdyby nie to nie wszyscy sie nie posłuchali mnie i rozdzielili na dwie grupy uderzając na wasza grupę , to tego dnia by sie naprawdę skończyła cała koalicja . Był to marzec 98 roku kiedy my graliśmy z GKS Katowice . To zajście było opisane w jednym z zinow wydawanych przez Arke G. Kolezka z Arki był z nami na całej akcji .
Nikt to nie zaprzecza dominacji to danej daty waszej koalicji "Częstochowa bez Rakowa" ale tak jak napisałem , od 98 roku nasza dominacja zaczęła być widoczna .
-
Prosto z Polski
Co do slynnej Inwazji Mocy dodadam jedynie tylko tyle ze po drugiej stronie barykady z koalicji Ckm, Azs i FcW byly wszystkie czolowe postacie tych ekip plus wiele osob z osiedla Polnoc lubiacych podymic ktore to dokonca nie wiedzialy w czym biora udzial, takze mysle ze stojac pod tym barem tz."kwadratem" byli pewni zwyciestwa, a jak sie okazalo pozniej zostali rozbici a ci co nie zdazyli uciec uratowali sie tylko dlatego ze wjechaly psy, to napewno byl jeden z kluczowych momentow zwrotnych bo koalicja wiedziala w jakiej ekipie byla a mimo to przegrala bez walki. Niedlugo potem nastapil rozpad koalicji, osiedle Polnoc powoli zaczeli przejmowac mieszkajacy tam kibice RAKOWA, coraz wiecej porazek, a zakonczenie jakie bylo tamtego okresu wszyscy juz znaja...
Niemoge sie zgodzic z kolega PakaNYC ze do momentu slynnej juz Inwazji Mocy bylismy slabsi od koalicji, nigdy nie bylismy slabsi moze jedynie mniej zoorganizowanii i niedocenialismy przeciwnika ktory w szybkim tempie urosl w sile przy naszej biernosci w polowie lat 90.
Ogolnie temat dlugi jak rzeka, glownie dla historykow, a sytuacja w miescie aktualnie wyglada tak jak to opisalem troche wczesniej...
Niemoge sie zgodzic z kolega PakaNYC ze do momentu slynnej juz Inwazji Mocy bylismy slabsi od koalicji, nigdy nie bylismy slabsi moze jedynie mniej zoorganizowanii i niedocenialismy przeciwnika ktory w szybkim tempie urosl w sile przy naszej biernosci w polowie lat 90.
Ogolnie temat dlugi jak rzeka, glownie dla historykow, a sytuacja w miescie aktualnie wyglada tak jak to opisalem troche wczesniej...
http://www.90minut.pl/news/229/news2296 ... -logo.html
Pytanie do kibiców Rakowa. Jak to jest z Waszym herbem - czemu tak często jest zmieniany? Nie przeszkadza Wam, że piłkarze grają pod innym herbem, niż ten, z którym Wy się utożsamiacie?
Pytanie do kibiców Rakowa. Jak to jest z Waszym herbem - czemu tak często jest zmieniany? Nie przeszkadza Wam, że piłkarze grają pod innym herbem, niż ten, z którym Wy się utożsamiacie?
-
Iskra_1965
Jak obecnie wyglądają stosunki na linii Włókniarz - AZS? Pytanie do kogoś normalnego, może być pw.
-
domin 1982
Czy na Stradomiu Częstochowa był lub jest jakiś ruch kibicowski?
Teraz już jestdomin 1982 pisze: 09.04.2018, 12:50 Czy na Stradomiu Częstochowa był lub jest jakiś ruch kibicowski?
Zaskoczę, ale z Częstochowy parę osób jeździ na... Ruch. Oczywiście w mieście nic nie znaczą, ale swego czasu przejazdem widziałem parę erek na murach, ale to nie wiem czy to ich robota, czy niebieskich z Myszkowa.
W Poraju na murach wrzuty Rakowa i Ruchu.
W Poraju na murach wrzuty Rakowa i Ruchu.
Dokładnie to było opisane w "No Name".Działo się tam niezle.Koalicja musiała się zjednoczyc przeciwko wtedy wydawałoby się słabemu Rakowowi.Dużo akcji zaczepnych opisywanych w zinie .Nagle miesiac pozniej wychodzi kolejny numer zina i było oświadczenie że Raków przejął kontrolę nad Częsochową.Musiał się niezle Raków zabrac do roboty ;)
Nie trwała miesiąc.Ale lata 90 to były informacje raz na 2 miesiące i w jednym nr opisy że dużo się działo i wszystko wskazywało że bedzie ciekawie,a nagle w kolejnym numerze sam wydawca zina przyznał że Raków kontroluje sytuacje.Nie wiem czy Raków złożył mu wizytę czy ogólnie taka wyszła sytuacja na mieście.
Zina wydawał gość z Włókniarza więc coś mogło być na rzeczy ;).Oldfreak pisze: 11.08.2024, 15:35 Nie trwała miesiąc.Ale lata 90 to były informacje raz na 2 miesiące i w jednym nr opisy że dużo się działo i wszystko wskazywało że bedzie ciekawie,a nagle w kolejnym numerze sam wydawca zina przyznał że Raków kontroluje sytuacje.Nie wiem czy Raków złożył mu wizytę czy ogólnie taka wyszła sytuacja na mieście.
Czy AZS wystawia obecnie młyn? Jeżeli tak rzućcie jakieś liczby, foty itp.
AZS od 2019 roku nie ma swojego klubu, który ogłosił upadłość, więc gdzie mieliby wystawiać ten młyn?N'08 pisze: 08.12.2024, 04:09 Czy AZS wystawia obecnie młyn? Jeżeli tak rzućcie jakieś liczby, foty itp.
-
tak tylko pytam
W ostatnim czasie, jak jeszcze istnieli, to straszna padaka zrobiła się na trybunach AZS-u.Rzadko zbierali młyn i była ich garstka, słabiutkiej ekipy.
Ty to jesteś niezły dzban.
Nie wszyscy biorą przykład z ciebie
A ta drużyna występująca obecnie w 2 lidze siatkówki pod nazwą AZS Częstochowa nie jest kontynuatorem poprzedniego AZSu?
Nie jest.N'08 pisze: 15.12.2024, 13:34A ta drużyna występująca obecnie w 2 lidze siatkówki pod nazwą AZS Częstochowa nie jest kontynuatorem poprzedniego AZSu?
Drużyna występująca w 2 lidze, powstała w 2013 roku jako AZS 2020.
Włókniarz Częstochowa działa coś jeszcze czy raczej jest tam radosny festyn jak na wielu żużlowych stadionach? Kiedyś mieli nawet ekipę sportową.
A za kim jest Jasna Góra ? :)
-
NoMatterWhat
Jak się wybierzesz na kibicowską pielgrzymkę, to się dowiesz.