To mało widziałeś w życiu. W wolnym czasie jeżdżę sporo rowerem, swego czasu pojechałem rowerem do Gliwic, akurat grał wtedy na stadionie Piasta Ruch z Rakowem. Zatrzymałem się na chwilę podczas meczu, pod stadionem kręciło się paru żuli zbierających butelki, jakaś ukraińska młodzież i doszło dwóch Polaków z okolicznych domków (musieli się znać) i jeden drugiemu wprost powiedział, że dopóki mieszkał w innej dzielnicy Gliwic to był za Górnikiem, ale odkąd mieszka tutaj to przefarbował się na Piasta :) Także możliwe jest wszystko.Xsexx pisze: ↑07.11.2024, 20:28Kibica swojej drużyny cechuje lojalność wobec niej. Kibic Polonii nie pójdzie na mecz Górnika, kibic Wisły nie pójdzie na mecz Cracovii, a kibic Arki nie pójdzie na mecz Lechii. Za to oglądacz piłki już tak i wcale nie musi siedzieć przed telewizorem. Ty za to jesteś albo psem albo marnym prowokatorem. Bez odbiorubartekbrk18 pisze: ↑07.11.2024, 19:48Nie jestem kibicem? Oglądaczem piłki kopanej jest ktoś kto siedzi z piwem w ręku przed TV :). A dlaczego mnie to interesuje? Bo lubię to środowisko ;)
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
Dlatego takiej osoby nie można nazwać kibicem.Silesia 90 pisze: ↑08.11.2024, 16:28To mało widziałeś w życiu. W wolnym czasie jeżdżę sporo rowerem, swego czasu pojechałem rowerem do Gliwic, akurat grał wtedy na stadionie Piasta Ruch z Rakowem. Zatrzymałem się na chwilę podczas meczu, pod stadionem kręciło się paru żuli zbierających butelki, jakaś ukraińska młodzież i doszło dwóch Polaków z okolicznych domków (musieli się znać) i jeden drugiemu wprost powiedział, że dopóki mieszkał w innej dzielnicy Gliwic to był za Górnikiem, ale odkąd mieszka tutaj to przefarbował się na Piasta :) Także możliwe jest wszystko.Xsexx pisze: ↑07.11.2024, 20:28Kibica swojej drużyny cechuje lojalność wobec niej. Kibic Polonii nie pójdzie na mecz Górnika, kibic Wisły nie pójdzie na mecz Cracovii, a kibic Arki nie pójdzie na mecz Lechii. Za to oglądacz piłki już tak i wcale nie musi siedzieć przed telewizorem. Ty za to jesteś albo psem albo marnym prowokatorem. Bez odbiorubartekbrk18 pisze: ↑07.11.2024, 19:48
Nie jestem kibicem? Oglądaczem piłki kopanej jest ktoś kto siedzi z piwem w ręku przed TV :). A dlaczego mnie to interesuje? Bo lubię to środowisko ;)
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Naturalnym jest, że Piast jakby to nie zabrzmiało jest najbardziej utytułowanym klubem na Śląsku w 21 wieku to i kibiców przybyło. Uaktywniły się jakie pikniki itd. Mnie zastanawia inny fakt jak to jest, że Piast potrafi wbić się w 6 dych w autobus miejski z zabolami, ale na wyjazd jedzie garstka. W Kielcach około 100 osób i po zdjęciach do bicia to może było 10. Bez spinyAMF1948 pisze: ↑08.11.2024, 16:34Dlatego takiej osoby nie można nazwać kibicem.Silesia 90 pisze: ↑08.11.2024, 16:28To mało widziałeś w życiu. W wolnym czasie jeżdżę sporo rowerem, swego czasu pojechałem rowerem do Gliwic, akurat grał wtedy na stadionie Piasta Ruch z Rakowem. Zatrzymałem się na chwilę podczas meczu, pod stadionem kręciło się paru żuli zbierających butelki, jakaś ukraińska młodzież i doszło dwóch Polaków z okolicznych domków (musieli się znać) i jeden drugiemu wprost powiedział, że dopóki mieszkał w innej dzielnicy Gliwic to był za Górnikiem, ale odkąd mieszka tutaj to przefarbował się na Piasta :) Także możliwe jest wszystko.Xsexx pisze: ↑07.11.2024, 20:28
Kibica swojej drużyny cechuje lojalność wobec niej. Kibic Polonii nie pójdzie na mecz Górnika, kibic Wisły nie pójdzie na mecz Cracovii, a kibic Arki nie pójdzie na mecz Lechii. Za to oglądacz piłki już tak i wcale nie musi siedzieć przed telewizorem. Ty za to jesteś albo psem albo marnym prowokatorem. Bez odbioru
-
Bez spiny. W jaki sposób oceniasz po zdjęciach ilość osób do bicia? :) ojjj dokąd zmierzamy...Braun2025 pisze: ↑09.11.2024, 00:44Naturalnym jest, że Piast jakby to nie zabrzmiało jest najbardziej utytułowanym klubem na Śląsku w 21 wieku to i kibiców przybyło. Uaktywniły się jakie pikniki itd. Mnie zastanawia inny fakt jak to jest, że Piast potrafi wbić się w 6 dych w autobus miejski z zabolami, ale na wyjazd jedzie garstka. W Kielcach około 100 osób i po zdjęciach do bicia to może było 10. Bez spinyAMF1948 pisze: ↑08.11.2024, 16:34Dlatego takiej osoby nie można nazwać kibicem.Silesia 90 pisze: ↑08.11.2024, 16:28
To mało widziałeś w życiu. W wolnym czasie jeżdżę sporo rowerem, swego czasu pojechałem rowerem do Gliwic, akurat grał wtedy na stadionie Piasta Ruch z Rakowem. Zatrzymałem się na chwilę podczas meczu, pod stadionem kręciło się paru żuli zbierających butelki, jakaś ukraińska młodzież i doszło dwóch Polaków z okolicznych domków (musieli się znać) i jeden drugiemu wprost powiedział, że dopóki mieszkał w innej dzielnicy Gliwic to był za Górnikiem, ale odkąd mieszka tutaj to przefarbował się na Piasta :) Także możliwe jest wszystko.
Nie jestem kumaty

-
Dokładnie. Tutaj każdy wie najlepiej ale internet swoje a świat realny swoje. Jak napisałem, że Górnikowi w Gliwicach zostanie niedługo co najwyżej Sośnica to się zrobiła nagonka.Dezzon pisze: ↑09.11.2024, 07:55Bez spiny. W jaki sposób oceniasz po zdjęciach ilość osób do bicia? :) ojjj dokąd zmierzamy...Braun2025 pisze: ↑09.11.2024, 00:44Naturalnym jest, że Piast jakby to nie zabrzmiało jest najbardziej utytułowanym klubem na Śląsku w 21 wieku to i kibiców przybyło. Uaktywniły się jakie pikniki itd. Mnie zastanawia inny fakt jak to jest, że Piast potrafi wbić się w 6 dych w autobus miejski z zabolami, ale na wyjazd jedzie garstka. W Kielcach około 100 osób i po zdjęciach do bicia to może było 10. Bez spiny
-
Czy w Łabędach są przesłanki ku temu, żeby Piast przejmował inicjatywę?bartekbrk18 pisze: ↑09.11.2024, 11:55Dokładnie. Tutaj każdy wie najlepiej ale internet swoje a świat realny swoje. Jak napisałem, że Górnikowi w Gliwicach zostanie niedługo co najwyżej Sośnica to się zrobiła nagonka.Dezzon pisze: ↑09.11.2024, 07:55Bez spiny. W jaki sposób oceniasz po zdjęciach ilość osób do bicia? :) ojjj dokąd zmierzamy...Braun2025 pisze: ↑09.11.2024, 00:44
Naturalnym jest, że Piast jakby to nie zabrzmiało jest najbardziej utytułowanym klubem na Śląsku w 21 wieku to i kibiców przybyło. Uaktywniły się jakie pikniki itd. Mnie zastanawia inny fakt jak to jest, że Piast potrafi wbić się w 6 dych w autobus miejski z zabolami, ale na wyjazd jedzie garstka. W Kielcach około 100 osób i po zdjęciach do bicia to może było 10. Bez spiny
-
Gorąco dzisiaj w Sosnowcu na meczu z Polonią Bytom.
Do bezpośredniej wymiany zdań nie dochodzi przez ochronę, która gazuje obie ekipy.
Do bezpośredniej wymiany zdań nie dochodzi przez ochronę, która gazuje obie ekipy.
-
Na ten moment:Johny99 pisze: ↑10.11.2024, 09:15Tak i to gruuubeSilesia 90 pisze: ↑09.11.2024, 18:09Czy w Łabędach są przesłanki ku temu, żeby Piast przejmował inicjatywę?bartekbrk18 pisze: ↑09.11.2024, 11:55
Dokładnie. Tutaj każdy wie najlepiej ale internet swoje a świat realny swoje. Jak napisałem, że Górnikowi w Gliwicach zostanie niedługo co najwyżej Sośnica to się zrobiła nagonka.
Kopernik - Przewaga KSG ale Piast bardziej aktywny (robi się i tak pustynia kibicowska)
Łabędy - Przewaga KSG ale jak w przypadku Kopernika Piast bardzo aktywny.
I uprzedzając komentarze: Górnik miał, ma i będzie mieć wielu kibiców w Gliwicach i okolicy. Natomiast niekoniecznie przekłada się to na ilość terenów :). Ogólnie zastanawia mnie fenomen Piasta. Na meczach nie widać wielu kibiców a jak to zostało już powiedziane kiedyś nie wyobrażał sobie nikt żeby mieli gonić KSG :)
-
A gonia?bartekbrk18 pisze: ↑10.11.2024, 12:28Na ten moment:Johny99 pisze: ↑10.11.2024, 09:15Tak i to gruuubeSilesia 90 pisze: ↑09.11.2024, 18:09
Czy w Łabędach są przesłanki ku temu, żeby Piast przejmował inicjatywę?
Kopernik - Przewaga KSG ale Piast bardziej aktywny (robi się i tak pustynia kibicowska)
I uprzedzając komentarze: Górnik miał, ma i będzie mieć wielu kibiców w Gliwicach i okolicy. Natomiast niekoniecznie przekłada się to na ilość terenów :). Ogólnie zastanawia mnie fenomen Piasta. Na meczach nie widać wielu kibiców a jak to zostało już powiedziane kiedyś nie wyobrażał sobie nikt żeby mieli gonić KSG :)
-
Wczoraj byłeś w Sosnowcu czy Wrocławiu?bartekbrk18 pisze: ↑10.11.2024, 12:28Na ten moment:Johny99 pisze: ↑10.11.2024, 09:15Tak i to gruuubeSilesia 90 pisze: ↑09.11.2024, 18:09
Czy w Łabędach są przesłanki ku temu, żeby Piast przejmował inicjatywę?
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Przed telewizorem w domu a Ty?AMF1948 pisze: ↑10.11.2024, 13:16Wczoraj byłeś w Sosnowcu czy Wrocławiu?bartekbrk18 pisze: ↑10.11.2024, 12:28Na ten moment:
-
We Wrocławiu. Nie mamy o czym gadać.bartekbrk18 pisze: ↑10.11.2024, 15:01Przed telewizorem w domu a Ty?AMF1948 pisze: ↑10.11.2024, 13:16Wczoraj byłeś w Sosnowcu czy Wrocławiu?bartekbrk18 pisze: ↑10.11.2024, 12:28
Na ten moment:
Fac Fideli Sis Fidelis
-
-
Typ, który jak się sam określa, że latał w ekipie Górnika przez x lat cieszy się, że Piast jest aktywny. Nie ma co, prawdziwy, wierny fantyk/kibol. Gościu o ile można zrozumieć, że masz konflikt z kilkoma osobami to nigdy nie zrozumiem jak można się cieszyć z tego, że klub, któremu się przez lata kibicowało gdzieś tam traci i zalicza plecy. Swojemu klubowi się kibicuje całe życie a ty się przerzuciłeś na Piast i Ruch.
-
Próbujesz grać znawcę,a d*** ruszyć za swoim klubem nie potrafisz?bartekbrk18 pisze: ↑10.11.2024, 15:59Nie mamy o czym gadać bo? Bo nie byłem na wyjeździe tak?
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Podpowiem ci. Chodzi o ciebie.
-
Jak lata tu temat Piasta to gościnnie wczoraj z Jastrzębiem na wyjeździe RKS-u Radomsko,ciekawe kontakty..
-
Za niedługo będzie pewnie info odnośnie układu/zgody, bo GKS Jastrzębie kilkukrotnie skandował wczoraj "RKS Radomsko" i "Radomszczański RKS".
Tegorocznego lata kibice RKSu Radomsko wieszali w Gliwicach transparent na rynku Zjednoczony GKS. Widać, że ekipy mają się ku sobie.
Swoją drogą jestem ciekawy skąd takie kontakty. Może ktoś z Jastrzębia, Gliwic lub Radomska się wypowie w temacie?
-
Johny99 ty komuś piszesz o braniu tabletek? Dobry z Ciebie aparat czeski.
-
Ktoś może napisać w jaki sposób Polonia odzyskała flage od Zagłębia?
-
Spotkali się na grzybachKibicfan1987 pisze: ↑11.11.2024, 18:40Ktoś może napisać w jaki sposób Polonia odzyskała flage od Zagłębia?
-
"W minioną sobotę Zagłębie Sosnowiec na własnym stadionie rozegrało spotkanie z Polonią Bytom. Obie ekipy były tak zniecierpliwione, że postanowiły rozegrać wcześniej sparing, jednak bez piłki. Tego dnia drużyny liczyły po 20 osób każda, po twardej rywalizacji więcej argumentów było po stronie Zagłębia Sosnowiec. Po walce kibice Zagłębia Sosnowiec zwrócili jedną z flag Polonii Bytom."
-
Piast Gliwice to pierwsza ekipa w Polsce która zaadoptuje Ukraińców na trybuny. Wspomnicie moje słowa :)Silesia 90 pisze: ↑08.11.2024, 16:28To mało widziałeś w życiu. W wolnym czasie jeżdżę sporo rowerem, swego czasu pojechałem rowerem do Gliwic, akurat grał wtedy na stadionie Piasta Ruch z Rakowem. Zatrzymałem się na chwilę podczas meczu, pod stadionem kręciło się paru żuli zbierających butelki, jakaś ukraińska młodzież i doszło dwóch Polaków z okolicznych domków (musieli się znać) i jeden drugiemu wprost powiedział, że dopóki mieszkał w innej dzielnicy Gliwic to był za Górnikiem, ale odkąd mieszka tutaj to przefarbował się na Piasta :) Także możliwe jest wszystko.Xsexx pisze: ↑07.11.2024, 20:28Kibica swojej drużyny cechuje lojalność wobec niej. Kibic Polonii nie pójdzie na mecz Górnika, kibic Wisły nie pójdzie na mecz Cracovii, a kibic Arki nie pójdzie na mecz Lechii. Za to oglądacz piłki już tak i wcale nie musi siedzieć przed telewizorem. Ty za to jesteś albo psem albo marnym prowokatorem. Bez odbiorubartekbrk18 pisze: ↑07.11.2024, 19:48
Nie jestem kibicem? Oglądaczem piłki kopanej jest ktoś kto siedzi z piwem w ręku przed TV :). A dlaczego mnie to interesuje? Bo lubię to środowisko ;)
-
Zagłębie czasami nie załatwiło sprawy szybko ???WwaNh pisze: ↑11.11.2024, 19:41"W minioną sobotę Zagłębie Sosnowiec na własnym stadionie rozegrało spotkanie z Polonią Bytom. Obie ekipy były tak zniecierpliwione, że postanowiły rozegrać wcześniej sparing, jednak bez piłki. Tego dnia drużyny liczyły po 20 osób każda, po twardej rywalizacji więcej argumentów było po stronie Zagłębia Sosnowiec. Po walce kibice Zagłębia Sosnowiec zwrócili jedną z flag Polonii Bytom."
-
sledzac i patrzac na twoje posty smiem stwierdzic ze jest z toba cos nie tak i radzil bym ci sie do lekarza zglosicbartekbrk18 pisze: ↑04.11.2024, 17:42Fakt, Górnik i Ruch to największe kluby i tak raczej pozostanie bez zmian przynajmniej w perspektywie paru lat. Natomiast o tych terenach, które są nienaruszalne to mógłbym dyskutować. Jak tu zostało już powiedziane Bielszowice pro Górnik - to skąd biorą się tam ludzie w barwach spod znaku niebieskiej erki w biały dzień oraz pełno wrzutów? Czy to już nie są pierwsze poważne oznaki „utraty” terenów/wpływów? Osobiście nie wyobrażam sobie chodzić w koszulce innej niż Ruchu np. na Nikiszowcu.bez-napinki pisze: ↑04.11.2024, 13:34Bo Ruch i Górnik to dwa największe kluby na Śląsku, którym kibicują pokolenia. I Górnik i my mamy swoje tereny, które raczej są nienaruszalne w jedną czy drugą stronę z pojedynczymi wyjątkami, ale na to są potrzebne lata działań.
Powiaty takie jak np.: tarnogórski, gliwicki, rybnicki, lubliniecki są w większej mierze w posiadaniu Górnika z kilkoma wyjątkami/miastami.
Oczywiście wolałbym, żeby w/w powiaty były pro Ruch. ;)
To samo można powiedzieć o Wirku - kiedyś KSG dzisiaj praktycznie ich tam nie widać. Halemba to samo.
wiedz masz ZERO a udajesz jakiegos kumacza chodz temu zaprzeczasz
-
To jakieś dziecko które nawet wstydzi się powiedzieć komu kibicuje. Prowokuje chorymi tekstami i cieszy się widząc reakcję... także zostaw dzieciaka1964RUDA SLASKA pisze: ↑13.11.2024, 11:47sledzac i patrzac na twoje posty smiem stwierdzic ze jest z toba cos nie tak i radzil bym ci sie do lekarza zglosicbartekbrk18 pisze: ↑04.11.2024, 17:42Fakt, Górnik i Ruch to największe kluby i tak raczej pozostanie bez zmian przynajmniej w perspektywie paru lat. Natomiast o tych terenach, które są nienaruszalne to mógłbym dyskutować. Jak tu zostało już powiedziane Bielszowice pro Górnik - to skąd biorą się tam ludzie w barwach spod znaku niebieskiej erki w biały dzień oraz pełno wrzutów? Czy to już nie są pierwsze poważne oznaki „utraty” terenów/wpływów? Osobiście nie wyobrażam sobie chodzić w koszulce innej niż Ruchu np. na Nikiszowcu.bez-napinki pisze: ↑04.11.2024, 13:34
Bo Ruch i Górnik to dwa największe kluby na Śląsku, którym kibicują pokolenia. I Górnik i my mamy swoje tereny, które raczej są nienaruszalne w jedną czy drugą stronę z pojedynczymi wyjątkami, ale na to są potrzebne lata działań.
Powiaty takie jak np.: tarnogórski, gliwicki, rybnicki, lubliniecki są w większej mierze w posiadaniu Górnika z kilkoma wyjątkami/miastami.
Oczywiście wolałbym, żeby w/w powiaty były pro Ruch. ;)
To samo można powiedzieć o Wirku - kiedyś KSG dzisiaj praktycznie ich tam nie widać. Halemba to samo.
wiedz masz ZERO a udajesz jakiegos kumacza chodz temu zaprzeczasz
-
A RKS nie jest czasem proWidzew?ultravandals pisze: ↑11.11.2024, 08:20Za niedługo będzie pewnie info odnośnie układu/zgody, bo GKS Jastrzębie kilkukrotnie skandował wczoraj "RKS Radomsko" i "Radomszczański RKS".
Tegorocznego lata kibice RKSu Radomsko wieszali w Gliwicach transparent na rynku Zjednoczony GKS. Widać, że ekipy mają się ku sobie.
Swoją drogą jestem ciekawy skąd takie kontakty. Może ktoś z Jastrzębia, Gliwic lub Radomska się wypowie w temacie?
-
RKS z Widzewem oficjalnie neutralnie, ale tu i tak nie widać jakichś sprzeczności. Wszak Piasta i Jastrzębie można uznać za część szeroko rozumianego WRWE+, bo ci pierwsi mają się dobrze z Ruchem, a drudzy mają zgodę ze Stalówką (la familia).ostr pisze: ↑13.11.2024, 15:58A RKS nie jest czasem proWidzew?ultravandals pisze: ↑11.11.2024, 08:20Za niedługo będzie pewnie info odnośnie układu/zgody, bo GKS Jastrzębie kilkukrotnie skandował wczoraj "RKS Radomsko" i "Radomszczański RKS".
Ruch lewostronny jest dla lewaków
-
>Piast i WRWEpikol_EZD pisze: ↑16.11.2024, 15:52RKS z Widzewem oficjalnie neutralnie, ale tu i tak nie widać jakichś sprzeczności. Wszak Piasta i Jastrzębie można uznać za część szeroko rozumianego WRWE+, bo ci pierwsi mają się dobrze z Ruchem, a drudzy mają zgodę ze Stalówką (la familia).ostr pisze: ↑13.11.2024, 15:58A RKS nie jest czasem proWidzew?ultravandals pisze: ↑11.11.2024, 08:20
Za niedługo będzie pewnie info odnośnie układu/zgody, bo GKS Jastrzębie kilkukrotnie skandował wczoraj "RKS Radomsko" i "Radomszczański RKS".
>Odpuszczają wyjazd w PP
Wybierz jedno.
-
Dlatego napisałem szeroko rozumiane WRWE+. Zresztą wspominałem o Ruchu i Widzewie, a nie o Wiśle. Jakbyśmy mieli to rozpatrywać to jedynie przez samą Wisłę to Stali Rz. też byśmy nie zaliczali do WRWE+, mimo niewpuszczenia Wisły (a jak wiemy Stal ma dobre relacje z Elaną czy Widzewem).Jabollo pisze: ↑16.11.2024, 17:03>Piast i WRWE
>Odpuszczają wyjazd w PP
Wybierz jedno.
Ruch lewostronny jest dla lewaków
-
szopienice 100% ruch a dlaczegoz to gks szczyci sie zamalowaniem grafa PF w katowicach? chyba trzeba lekarza
-
Burowiec formalnie jest częścią Szopienic a nie osobna dzielnica. A Burowiec to Gieksa, stąd cały ten ambaras. Gieksa to wykorzystuje żeby troche podkurwic Ruch, wiadomo że na samych szopach jest sytuacja jasna.
-
-
Gieksa z Załęża z akcją w Chorzowie. Czekam na telefon od kumpla jak to znów karetki zabierają kogoś pobitego z klatki schodowej przez kibiców Ruchu.
-
Czy to prawda,ze gieksa poszla mocno do przodu chuligansko i jest teraz na podobnym levelu co ruch?
-
Ja bym powiedział nawet , że jest na nieco wyższym levelu ,lata lecą wszystko się zmienia
-
Dopóki nie dojdzie do spotkania na ubitej to się tego nie dowiemy. Wydaje mi się że to Ruch nie chce aktualnie konfrontacji z Gieksa i kompletnie unika kontaktu
-
-
Dobre i logiczne podsumowanie.
-
"wydaje mi sie" :) jak nie ma konfrontacji znaczy nie wiemy kto jest na jakim poziome. Tyle w temacieKalafior11 pisze: ↑25.11.2024, 15:26Dopóki nie dojdzie do spotkania na ubitej to się tego nie dowiemy. Wydaje mi się że to Ruch nie chce aktualnie konfrontacji z Gieksa i kompletnie unika kontaktu