Województwo Lubuskie kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

DGL

Re: Województwo Lubuskie kibicowsko

Post autor: DGL »

KrychaKSD pisze: 29.09.2024, 09:14
DGL pisze: 28.09.2024, 10:41 Swego czasu starsi z Dozametu badali temat podpięcia się pod ChG.Sam rozmawiałem z gościem z Dozametu na ten temat,ale wiedząc co to była za ekipa,w ogóle temat nie był podjęty przez Chrobrego.
Nie przekręcaj faktów. To Chrobry przyjechał ekipą do Kożuchowa na nasz mecz i to Chrobry wyszedł z taką propozycją, ale oferta została odrzucona.

Jak chciałeś zabłysnąć, to Ci nie wyszło.
Nie mam potrzeby przekręcać fakty,za stary jestem.Widocznie za krótko na mecze jeździsz,albo starsi koledzy ci nie powiedzieli,wszak same nowe pokolenie u was jest i nie ma nikogo starego z tamtych lat(według was) chyba że kogoś okłamujecie.
iparts.pl
jebacjebacpzpn

Post autor: jebacjebacpzpn »

Wybacz mu, może nie wiedzieć do końca kto przychodzi do młyna - przecież wszyscy mają ubrane kominiarki prawie cały czas.

Niesamowity jest ten Dozamet, każdy zabiega o ich względy i każdego odprawiają z kwitkiem.
Kubol Dozamet

Post autor: Kubol Dozamet »

DGL pisze: 29.09.2024, 09:36
DGL pisze: 28.09.2024, 10:41 Swego czasu starsi z Dozametu badali temat podpięcia się pod ChG.Sam rozmawiałem z gościem z Dozametu na ten temat,ale wiedząc co to była za ekipa,w ogóle temat nie był podjęty przez Chrobrego.
Nie przekręcaj faktów. To Chrobry przyjechał ekipą do Kożuchowa na nasz mecz i to Chrobry wyszedł z taką propozycją, ale oferta została odrzucona.

Nie mam potrzeby przekręcać fakty,za stary jestem.Widocznie za krótko na mecze jeździsz,albo starsi koledzy ci nie powiedzieli,wszak same nowe pokolenie u was jest i nie ma nikogo starego z tamtych lat(według was) chyba że kogoś okłamujecie.
Nie jesteś aż tak stary żeby zapomnieć u kogo ten pomysł zakiełkował. Prawdopodobnie ze mną rozmawiałeś. Jaki ma sens wyciąganie czegoś co skończyło sie na rozmowie naście lat temu ?
KSD!
DGL

Post autor: DGL »

Kubol Dozamet pisze: 29.09.2024, 15:30
DGL pisze: 29.09.2024, 09:36

Nie jesteś aż tak stary żeby zapomnieć u kogo ten pomysł zakiełkował. Prawdopodobnie ze mną rozmawiałeś. Jaki ma sens wyciąganie czegoś co skończyło sie na rozmowie naście lat temu ?
Wątpię żebyś miał 40-45+..Wy swoje ja swoje. Napisałem wam wyżej. Może nie wszystkiego wam starsi koledzy mówili.
Antek.W

Post autor: Antek.W »

propo dozametu, to oni maja wogole jakis fc?
Micze

Post autor: Micze »

Antek.W pisze: 30.09.2024, 21:15 propo dozametu, to oni maja wogole jakis fc?
Ty poważnie pytasz?
Wózek

Post autor: Wózek »

Micze pisze: 30.09.2024, 22:16
Ty poważnie pytasz?
Jak zapytano Cię komu kibicujesz to do dziś dnia nie odpowiedziałeś a podśmiechiwać się z kogos w necie to pierwszy.
Micze

Wózek pisze: 01.10.2024, 08:01
Ty poważnie pytasz?
Jak zapytano Cię komu kibicujesz to do dziś dnia nie odpowiedziałeś a podśmiechiwać się z kogos w necie to pierwszy.
Pogoni Świebodzin
Wózek

Post autor: Wózek »

Micze pisze: 01.10.2024, 10:08

Ty poważnie pytasz?
Pogoni Świebodzin
Nie śledzę poczynań Twojej ekipy (może coś mi umknęło). Jak już to weź tak na szybko napisz jak wyglądały np. ostatnie 2 sezony w Waszym wykonaniu? Młyn, wyjazdy, oprawy, jakieś foto?
Micze

Juri1910 pisze: 02.10.2024, 06:06
Micze pisze: 01.10.2024, 10:08

Pogoni Świebodzin
I ty siałeś tu napinke i miałeś czelność oceniać kogoś, a jesteś kibicem ekipy, która niczym się nie zapisała w historii ruchu kibicowskiego hahaha Chociaż może zapisała, bo parę lat temu po reaktywacji ustawiła się na was młodzież Stilonu i po tym zakonczyliście swoją przygodę. A i warto wspomnieć tylko, że nawet się nie zatrzymaliście haha Dobrze że chociaż w tym internecie walczysz!
To były inne czasy, nastąpiła teraz u nas zmiana pokoleniowa, idziemy w innym kierunku, odcinamy się od tego co było kiedyś! Znajome? ;) A tak bez ironii ja po prostu jestem ze Świebodzina wariacie, nie jestem aktywnym kibicem już teraz. Można powiedzieć, że bliżej mi do „obserwatora”co nie zmienia faktu, że mogę mieć jakieś swoje spostrzeżenia, bo jednak coś tam kiedyś widziałem i coś tam wiem. A nic nie mówiłem na wasz temat, póki nie pojechałem w tamtym roku do Szczańca na wasz mecz i nie usłyszałem w pewnym momencie waszych popisów wokalnych w stronę Śląska co mnie tak rozbawiło, że trzyma mnie do dziś
Antek.W

Post autor: Antek.W »

Ty poważnie pytasz?
Nie mam nic do Ksd a pytam bo niewiem bo niby w Bytomiu Odrzańskim cos było
habziu

Post autor: habziu »

Przy okazji dzisiejszego meczu Lechia II Zielona Góra - Dozamet Nowa Sól

Relacja Falubazu:
06.10.2024
Lechia II Zielona Góra vs Dozamet Nowa Sól

Tego dnia postanawiamy umilić dzień pseudochuliganom z Nowej Soli. Z racji tego, że wolą na nasz teren jechać z milicją, pociągiem, postanawiamy zająć im sektor gości na którym wieszamy transparent (1 w sektorze gości, drugi na wiadukcie koło PKP) nawiązujące do ich braku zasad i bujania się z kapusiem, o którym wiedzieli od 10 lat. Przyjechali w 31 osób i po 20 minutach stania pod płotem uciekli na pociąg.

Nas 62 w tym 4 Braci z Floty Świnoujście (dziękujemy za wsparcie).

SPEEDWAY FANS HOOLIGANS
Za: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063541086091

Relacja Dozametu:
Lechia ll Zielona Góra-DOZAMET (06.10.24)

Na ten mecz z racji bardzo dobrego połączenia kolejowego, nie mogło być innej formy wyjazdu niż pociągiem!

Mimo mało korzystnego terminu meczu, jakim jest rozgrywanie spotkania w niedzielę o godzinie 11:00, do Zielonej Góry wybrało sie 30 kiboli Dozametu! Po krótkiej podróży docieramy pod stadion, ale ostatecznie na niego nie wchodzimy..z powodu biletów. Klub z Zielonej Góry okazał się na tyle pazerny, że wprowadził na ten mecz bilety w cenie 15 złotych, gdzie wszystkie wcześniejsze mecze rezerw Lechii, nie były biletowane. Po uzgodnieniu ceny i przekazaniu pieniędzy, miejscowy działacz zarządził... że jednak musimy zapłacić trzy razy taką kwotę, na co zgody już być nie mogło i postanawiamy zostać pod płotem, gdzie kilka razy głośno zaznaczamy swoją obecność i po 20 minutach postanawiamy zawinąć na powrotny pociąg do Nowej Soli.

Co do kibiców gospodarzy, a raczej żużlozjebów, którzy pofatygowali się na ten mecz.. Podczas gdy nie wyjechaliśmy jeszcze z naszego miasta, to około 45 osobowa grupa Falubazu zasiadała w klatce dla gości otoczeni przez milicję, gdzie zawiesili transparent o konfidentach (nie mający nic wspólnego z rzeczywistością..) i zaczęli napinkę, która nie trwała długo ponieważ zostali szybko skwitowani i zgaszeni odpowiednią ripostą :) Co do samego transparentu, to piszecie coś o typie, który nigdy nie był zaangażowanym kibicem,a tylko przez okres pół roku, był działaczem w klubie.. Pomijając już fakt, że skoro od 10 lat wiemy o papierach to ciekawe czemu nie podnieśli tego tematu dekadę temu...jak mieliśmy dobre relacje i wspieraliśmy się na meczach :) Nie wspominając o sytuacji, gdzie po reaktywacji w 2021 roku, owa persona była akurat klubowym działaczem, a ekipa Falubazu złożyła nam propozycję wspólnego działania, która została odrzucona i dopiero od tego czasu zaczęli kręcić afery i przeinaczać sytuację pod swoje potrzeby :) A na sam koniec, chcemy odnieść się do samej relacji. Zarzucanie nam wyjazdu "na wasz teren z policją", gdzie sami na żużel jeździcie z piknikami i policją, a jak chcieliście umilić nam wyjazd, to trzeba było to zrobić porządnie, a nie na pokaz i później w trakcie meczu wrzucać farmazony do internetu "o przejętym sektorze gości".

DOZAMET ON TOUR!
DOZAMET TO MY!
Za: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063694621393

Odpowiedź Falubazu na relacje Dozametu:
Co do opisu Dozametu to chcielibyśmy odnieść się do tego, że informacje że latacie z rozjebusem dostaliśmy już po wspomnianej rozmowie z Wami o współpracy, Kolejna rzecz nie była to relacja działacz-kibic i Wy dobrze o tym wiecie, mamy swój wywiad, a papiery tak skutecznie zostały zamiecione pod dywan w Nowej Soli, że załatwienie ich zajęło nam niecałe 3 lata. Dalej: dostaliście od nas trzy propozycje, daliście słowo honoru że wyjdziecie i dalej jest palenie c****. Ostatnia kwestia wypisujecie po frajersku na kibice net i Facebooku miasta, gdzie widzieliście na trasie naszą obcinkę i publicznie bluzgacie po ksywie jednemu z naszych liderów, gdzie jest to DOJEBANE, tak samo jak Wasz opis z którego wynika że dzisiejszy dzień jest na Waszą korzyść.
Był to ostatni nasz wpis dotyczący wspomnianego meczu.
ferment

Post autor: ferment »

Coś czuję że ten Dozamet nie długo zakończy swoją historię tak samo i w takich samych okolicznościach jak Podbeskidzie i raczej nikt płakać nie będzie.😁

Post autor: Bączyński »

Chyba przeceniasz to jak większość reaguje na Dozamet. A już szczególnie „pro wrocławscy” ;) Bo co tam o nich sobie myślą w Zielonej Górze czy Glogowie mnie nie interesuje.
Onyks

Post autor: Onyks »

Sz.2001 pisze: 07.10.2024, 17:30 ?
Pytanie do przedstawiciela (F) Co było przyczyną że odpuściliście wyjazdy na piłkarskiego Falubaza? i dlaczego doszło do zmiany nazwy na Lechia i gdzie zaliczyliście najliczniejsze wyjazdy swego czasu jak graliście w 3 lidze zachodniej w sezonach 2016-2018?
trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur »

Po początkowym zapale nie dali rady łączyć futbolu z żużlem, frekwencja wynosiła 200-300 osób w 3 lidze,więc przy żużlu (10 tys) wyglądało to śmiesznie. Małyszowcy mieli wyjebane na Falubaz i chcieli oglądać tylko żużel, a ogarniętych było b.mało. Poza tym włączyły się kalkulatory i przypuszczenia co może dziać się podczas wyjazdów np na Ślaśk. Proza życia.
zabarsking

Post autor: zabarsking »

Lubuskie: czy oprócz mnie żyją tu jacyś Żabole? 🤔
Onyks

Post autor: Onyks »

trzecigarnitur pisze: 10.10.2024, 15:27 Po początkowym zapale nie dali rady łączyć futbolu z żużlem, frekwencja wynosiła 200-300 osób w 3 lidze,więc przy żużlu (10 tys) wyglądało to śmiesznie. Małyszowcy mieli wyjebane na Falubaz i chcieli oglądać tylko żużel, a ogarniętych było b.mało. Poza tym włączyły się kalkulatory i przypuszczenia co może dziać się podczas wyjazdów np na Ślaśk. Proza życia.
Czyli „ekipa” mieniąca się najlepszą na żużli nie dała rady ponieść zwykłej prozy życia fanatyka na 3 ligowych terenach gdzie na wyjazdy czasem jedzie się w 2-3 dyszki i dzwoni po 2-3 ekipy i jest ciekawie więc lepiej schować się wśród „małyszowców” ważne że jest 10 flag z motywem (h).
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Nawet nie wiesz z kim Falubaz walczył jak piszesz takie rzeczy.Tak jak kiedys Trzeci garnitur pytał.A jakie Flagi mają wieszac?Może u was to pikniki rządzą na stadionie i wywieszają co chcą.I nie pisz do mnie jakbym był z Falubazu.
trzecigarnitur

Cóż, zdaję się że Widzew gra u na Lechii ZG niedługo i rozumiem, że Falubaz zrobi taką akcje jak z Dozametem :) Taki żarcik przy niedzieli.
Juri1910

Post autor: Juri1910 »

trzecigarnitur pisze: 20.10.2024, 17:25 Cóż, zdaję się że Widzew gra u na Lechii ZG niedługo i rozumiem, że Falubaz zrobi taką akcje jak z Dozametem :) Taki żarcik przy niedzieli.
Będą mogli się wykazać pod stadionem, bo przecież sa w 'układzie gdzie nienawidzi się Widzewa hehe Oczywiscie jak nie zapomną o meczu ;)
enanthate500

Post autor: enanthate500 »

Falubaz nie ma układu z Ostrovią ale pozdrawia ją na meczach?
66300

Post autor: 66300 »

Brawo Falubaz Hooligans Zielona Góra. Sezon dla was skończył się jakiś czas temu, ale cały czas jesteście w gazie. Wczoraj późnym wieczorem przyjeżdżacie pod stadion na Śląskiej, zakładacie kominiarki na swoje puste łby, i stawiacie wieniec (pewnie z zaprzyjaźnionej kwiaciarni w ZG ;) ) i cykacie fotki. Brawo brawo, Stal Gorzów długo się po tym ciosie nie pozbiera.
ZielonyHulk

Post autor: ZielonyHulk »

66300 pisze: 27.10.2024, 10:13 Brawo Falubaz Hooligans Zielona Góra. Sezon dla was skończył się jakiś czas temu, ale cały czas jesteście w gazie. Wczoraj późnym wieczorem przyjeżdżacie pod stadion na Śląskiej, zakładacie kominiarki na swoje puste łby, i stawiacie wieniec (pewnie z zaprzyjaźnionej kwiaciarni w ZG ;) ) i cykacie fotki. Brawo brawo, Stal Gorzów długo się po tym ciosie nie pozbiera.

Dobrze że kominiarki ubrali, szkoda że owijek zapomnieli.
A później ludzie się dziwią że kibiców żużla nikt
Nie traktuje poważnie..idealny przykład dlaczego.
trzecigarnitur

kominy przy składaniu wieńca :) chyba za dużo stadionowych oprawców i poliszfans tv
Juri1910

Juri1910 pisze: 20.10.2024, 20:14
trzecigarnitur pisze: 20.10.2024, 17:25 Cóż, zdaję się że Widzew gra u na Lechii ZG niedługo i rozumiem, że Falubaz zrobi taką akcje jak z Dozametem :) Taki żarcik przy niedzieli.
Będą mogli się wykazać pod stadionem, bo przecież sa w 'układzie gdzie nienawidzi się Widzewa hehe Oczywiscie jak nie zapomną o meczu ;)
I jakoś chuligani Falubazu nic dzisiaj nie zadziałali, prócz obserwacji z BEZPIECZNEJ odległości, a okazję mieli hehe dobrze ze w kominach w nocy pod pustym stadionem zrobili akcje z wieńcem hehe
Oldfreak

Juri1910 pisze: 31.10.2024, 22:49
Juri1910 pisze: 20.10.2024, 20:14
I jakoś chuligani Falubazu nic dzisiaj nie zadziałali, prócz obserwacji z BEZPIECZNEJ odległości, a okazję mieli hehe dobrze ze w kominach w nocy pod pustym stadionem zrobili akcje z wieńcem hehe
Wisła szumi do Siarki "hehe" a Widzew do żużlowego Falubazu "hehe".No potęgi z was.
Juri1910

Oldfreak pisze: 01.11.2024, 00:06

Wisła szumi do Siarki "hehe" a Widzew do żużlowego Falubazu "hehe".No potęgi z was.
Ooooo zaczynają sie teksty typu 'żuzlowy' .Nie umniejszaj sobie, bo przecież jesteście w obozie anty Widzew i miedzy sobą gadaliscie co innego, a teraz widocznie ZAPOMNIELIŚCIE o meczu hehe A jak taki 'żużlowy', to z jankami motorki ogladać. I tak jak ktos napisal, 50 razy w te same miejsca jeździc gdzie nic sie nie dzieje hehe
Oldfreak

Nie jestem z Falubazu.No,ale straciliście flagę na wyjezdzie na Cracovię,zostawiając ją i uciekając w popłochu to trzeba sobie odbić napinką na Falubaz.
Juri1910

Oldfreak pisze: 01.11.2024, 13:27 Nie jestem z Falubazu.No,ale straciliście flagę na wyjezdzie na Cracovię,zostawiając ją i uciekając w popłochu to trzeba sobie odbić napinką na Falubaz.
Nie flage tylko transparent jak już. Widać że boli was do dzisiaj ta kreatywna akcja ultrasów heh jak bys zerwal trans z haslem mobilizacyjnym na miescie to też byś się chwalił zdobytą FLAGĄ?
66300

Post autor: 66300 »

Ilu fanatyków wschodzącej nadziei na kibicowskiej mapie województwa Lubuskiego było na ostatnim wyjeździe ?
Ile Dozametu w Gorzowie na rezerwach Warty ? Coś cisza, ani relacji, ani nic.
R1908

Post autor: R1908 »

Grube kebaby z ZG nie zrobiły porządku u siebie w mieście z Fc Widzewa ?

Kilka flag z emblematami H do czegoś zobowiązują :)
Do dzieła !
enanthate500

Post autor: enanthate500 »

Poruszając się po tamtych rejonach nigdy nie widziałem w Zielonej grafów innego klubu niż KSF
zabarsking

Post autor: zabarsking »

Juri1910 pisze: 24.12.2024, 07:34
Antek.W pisze: 20.12.2024, 11:11
Onyks pisze: 18.12.2024, 21:39

Pracując i mieszkając ładnych parę lat w ZG na oś. Przyjaźni ul. Węgierska i os. Słoneczne ul. Okulickiego często jak szedłem do pracy lub szwendałem się po osiedlach to widziałem grafy/wrzuty czerwoną farbą „Widzewa” na blokach przy Wojska Polskiego które pare lat były widoczne, ale kibiców FC nigdy nie widziałem ale grafy same się raczej nie zrobiły.
Ciekawe czy jeszcze są te wrzuty ???
widzew w lubuskim nie ma i nie bedzie tym bardziej w zielonej. A w Drezdenku jest ich moze z 3 i nie wychodzą z nory. Drezdenko 100% Lech
A co ci fanatycy kolejorza niby takiego robią w Drezdenku? A Widzew w lubuskim jest i bedzie i nie zmienią tego twoje posty antonio hehe
Ani Kolejorza, ani Widzewa na co dzień w Drezdenku nie widać. Regularnie bywam w Drezdenku to widzę. Za dnia widziałem kiedyś dosłownie jednego gościa w bluzie czy koszulce Ruchu, więc pewnie był to tamtejszy Widzewiak. Sam pochodzę z małej miejscowości, więc rozumiem klimat takiego Drezdenka. To zrozumiałe, że ani tamtejsi Lechici ani tamtejsi Widzewiacy nie robią jakichś większych akcji, skoro w takich miejscowościach praktycznie każdy zna każdego i nikt normalny nie będzie robił wojen podjazdowych wobec sąsiadów, z których częścią siedziało się w szkolnej ławce i bawiło w przedszkolu.

Co jakiś czas w Drezdenku jedni i drudzy zaznaczają swoją obecność przestrzelaniem grafów rywala i tu trzeba przyznać, że Lech robi to częściej (choćby na stacji kolejowej w Drezdenku). Swego czasu jakiś Żabol 😉😉😉 odwiedził Drezdenko z zamiarem przestrzelenia widzewskich grafów i zaznaczenia zabrzańskiej obecności trójkolorowymi barwami. I ciężko było mu coś przestrzelić, bo większość kibolskich grafów to były grafy Kolejorza, których z powodów wiadomych Żabol nie miał potrzeby ruszać. Ale te 2-3 widzewskie grafy, które zostały zlokalizowane, udało się zamalować barwami KSG bez niepokojenia przez drezdenecki Widzew. A dodam tylko, że akcja odbywała się w biały dzień.

Pozdro i bez napinki.
Sz.2001

Post autor: Sz.2001 »

W Zielonej Górze nie ma żadnego fc Widzewa,ani zadnych grafów ,oprocz tych kilku osob które sobie jezdza rodzinnie na mecze.
Oldfreak

W jaki sposób i kiedy Chrobry wykroił Falubazowi flage Grenadiers?
Proof

Post autor: Proof »

Widzew w Lubuskim to chyba mało smieszny zart, kiedys moze cos działali, tak jak poprzednik napisał juz prędzej Lecha na murach widać niz Widzew, a gadanie ze Widzew jest w Zielonej Górze to juz niezłe odklejenie.
Lokalny Chłopaczek

Post autor: Lokalny Chłopaczek »

Oldfreak pisze: 25.12.2024, 20:26 W jaki sposób i kiedy Chrobry wykroił Falubazowi flage Grenadiers?
Mogę tutaj się pomylić, ale myślę że ta flaga była razem z innymi gwizdnięta z autokaru uszatych, podczas ich postoju w Głogowie.
Januszex

Post autor: Januszex »

Lokalny Chłopaczek pisze: 25.12.2024, 22:37
Oldfreak pisze: 25.12.2024, 20:26 W jaki sposób i kiedy Chrobry wykroił Falubazowi flage Grenadiers?
Mogę tutaj się pomylić, ale myślę że ta flaga była razem z innymi gwizdnięta z autokaru uszatych, podczas ich postoju w Głogowie.
Tak było to opisane w książce “To my chuligani”
Sz.2001

Post autor: Sz.2001 »

Podczas wyjazdu do Rawicza ,przystanku i awanturach w Głogowie, ChG wszedł do autokaru i skubnął plecak.
ODPOWIEDZ