Hal9000 pisze: 02.10.2024, 11:49
Holione pisze: 02.10.2024, 11:35
To prawda, Halicki to mocny zawodnik. Sam widziałem kiedyś jak na sejmowym korytarzu ruszył w kierunku ubranego na czarno Trzaskowskiego z okrzykiem "Warsaw Fans Hooligans", ale niestety we wszystko wmieszali się ci co zawsze. Podobno od czasu tej szarży spanikowany Trzaskowski uciekł ze stanowiska ministerialnego, które przypadło właśnie Halickiemu. Piekło fanów KSP nie ma końca i nawet w pracy nie mogą czuć się bezpieczni.
A tak na poważnie - przypomniałeś sobie kto mówił/pisał o stadionie na 30 tysięcy, czy też dalej będziesz udawał, że nic takiego nie miało miejsca i nie przyznasz się do kłamstwa? :)
https://halicki.pl/rafal-trzaskowski-po ... alickiego/
https://www.facebook.com/story.php?stor ... eline&_rdr
Jeden i drugi
Oświeć mnie kto?
Na Polonii wszyscy są zgodni, że stadion powinen mieć 15 tys.
1. Jezu jak Cię piecze ten Halicki, haha. Weź się z nim umów w biurze poselskim i sobie pogadacie o jego relacjach z Trzaskowskim, wybrykach chuligańskich w Holandii i terrorze sianym przez niego w warszawskim ratuszu, żeby nie pozwolić na budowę nowego stadionu przy Konwiktorskiej.
2. Pierwszy cytat to słowa Waszego prezesa z 2020 roku, które można mu zresztą wybaczyć. Wszedł do klubu, miał jakąś wizję i palnął głupotę - zdarza się.
Kolejne cytaty to już nieco bardziej problematyczna sprawa, bo to fragmenty oficjalnego listu wysłanego do władz miasta przez klub Polonia Warszawa w czerwcu bieżącego roku. Uparcie twierdzisz, że wszyscy są zgodni co do tego, jaką pojemność powinien mieć nowy stadion, ale dość łatwo wykazać, że tak wcale nie jest, bo kilka miesięcy temu powstał dokument, który temu przeczy. Ja wiem dlaczego i w jakich okolicznościach on powstał, dlatego w tym piśmie znajduje się kilka zabawnych fikołków, ale pomimo tych fikołków autorom i tak udało się znaleźć więcej argumentów za proponowaną koncepcją, niż Tobie przez kilkadziesiąt popełnionych tu wpisów.
Ubzdurałeś sobie, że 15 tysięcy to optymalna pojemność, choć doskonale wiesz, że nie ma merytorycznych argumentów, którymi można uzasadnić decyzję o budowie takiego obiektu przy Konwiktorskiej. Można grać na emocjach przedstawiając Polonię jako ofiarę systemu, odwoływać się do przykładów megalomańskich inwestycji w innych miastach, snuć wizję świetlanej przyszłości po budowie obiektu, ale opierając się na historii klubu, na jego obecnej sytuacji i perspektywach, obiektywnie można stwierdzić, że Wasze roszczenia są efektem jakiegoś ciężkiego zatrucia alkoholowego po libacji w Czarnej Koszuli. Tak jak rozumiem potrzebę zastąpienia obecnego stadionu nowym obiektem, tak te 15 tysięcy to jest po prostu śmiech na sali :)