Odezwij się priv.Baryła90s pisze: 03.08.2024, 00:37Napisesz jak ta zgoda powstała? Kto ją przybijał, ile trwała? Jak wyglądały te relacje itd.kondziu0709 pisze: 02.08.2024, 20:58Baryła90s pisze: 02.08.2024, 18:29
Ale mieliście z nimi przybita zgodę jeszcze ponad 10 lat temu, tylko że u was wtedy też był dłuższy okres gdzie nie mieliśce w tym czasie ekipy z tematu i na Starcie "rządziło" SGIF.
Mieliśmy zgodę z kibicami KM Ostrów 15 lat temu, a Ostrovia żużlowa obecna to zupełnie inny klub.
Żużel Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
kondziu0709
Re: Żużel Kibicowsko
Czemu GKM wychodzi z sektora ?
-
trzecigarnitur
problemy z biletami i ochrona nie chciała wpuscic czesci kibicow
-
TylkoFalubaz
W Toruniu jak zwykle ochroniarki robią cyrki z wpuszczeniem kibiców gości.
Kończy się sezon więc czas podsumować ekipy w sezonie.
Wydaje mi się że ten sezon dla zuzlowych ekip bez większego szału.
Jak przypisywać komuś plusy i minusy to na pewno plus dla GKM, co jest kwestią braku lokalnego rywala jakim był WFCG, który blokował przez wiele lat rozwój ekipy, co na pewno teraz pozwala na progress. Plus dla H Apatora, aczkolwiek sytuacja na mieście wciąż wiele im blokuje. Na pewno też Start Gniezno zwiększył swoją markę w obecnym sezonie.
Co do regresu to chyba nie trzeba nikomu pisać o Falubazie, bo ostatnie wydarzenia tylko utwierdzają w tym. Na początku sezonu jeszcze strata kilkunastu gadżetów na rzecz GKM. Te wszystkie zajścia na pewno rysują wizerunek mocnego Falubazu. Unia Leszno też bez jakiegoś szału.
O reszcie ekip nie ma się co wypowiadać, bo to jest dramat. Stal jest na wylocie w Gorzowie, Polonia Bdg istnieje tylko u zgód.
Jak przypisywać komuś plusy i minusy to na pewno plus dla GKM, co jest kwestią braku lokalnego rywala jakim był WFCG, który blokował przez wiele lat rozwój ekipy, co na pewno teraz pozwala na progress. Plus dla H Apatora, aczkolwiek sytuacja na mieście wciąż wiele im blokuje. Na pewno też Start Gniezno zwiększył swoją markę w obecnym sezonie.
Co do regresu to chyba nie trzeba nikomu pisać o Falubazie, bo ostatnie wydarzenia tylko utwierdzają w tym. Na początku sezonu jeszcze strata kilkunastu gadżetów na rzecz GKM. Te wszystkie zajścia na pewno rysują wizerunek mocnego Falubazu. Unia Leszno też bez jakiegoś szału.
O reszcie ekip nie ma się co wypowiadać, bo to jest dramat. Stal jest na wylocie w Gorzowie, Polonia Bdg istnieje tylko u zgód.
-
EksonNotson
Wiesz tyle ile zobaczysz i przeczytasz w internecie. W tym sezonie odbyła się walka pomiędzy dwoma ekipami wyżej wspomnianymi, ale pewnie o tym nie wiesz bo skąd. Ciekawie też miała pewna ekipa zuzlowa na swoim wyjeździe gdyż atrakcje pragnęła zapewnić im ekipa piłkarska jednak chyba się przeliczyła.Kinan pisze: 15.08.2024, 10:30 Kończy się sezon więc czas podsumować ekipy w sezonie.
Wiem o wszystkich tych wydarzeniach, co jest farmazonem w tym co napisałem?EksonNotson pisze: 15.08.2024, 11:05Wiesz tyle ile zobaczysz i przeczytasz w internecie. W tym sezonie odbyła się walka pomiędzy dwoma ekipami wyżej wspomnianymi, ale pewnie o tym nie wiesz bo skąd. Ciekawie też miała pewna ekipa zuzlowa na swoim wyjeździe gdyż atrakcje pragnęła zapewnić im ekipa piłkarska jednak chyba się przeliczyła.Kinan pisze: 15.08.2024, 10:30 Kończy się sezon więc czas podsumować ekipy w sezonie.
-
TylkoFalubaz
Wszystko.Kinan pisze: 15.08.2024, 20:41Wiem o wszystkich tych wydarzeniach, co jest farmazonem w tym co napisałem?EksonNotson pisze: 15.08.2024, 11:05Wiesz tyle ile zobaczysz i przeczytasz w internecie. W tym sezonie odbyła się walka pomiędzy dwoma ekipami wyżej wspomnianymi, ale pewnie o tym nie wiesz bo skąd. Ciekawie też miała pewna ekipa zuzlowa na swoim wyjeździe gdyż atrakcje pragnęła zapewnić im ekipa piłkarska jednak chyba się przeliczyła.Kinan pisze: 15.08.2024, 10:30 Kończy się sezon więc czas podsumować ekipy w sezonie.
Poszukuję zina Startowcy, priv. Jeśli ktoś ma w formie elektronicznej to też się jakoś dogadamy.
Jakie relacje na lini Falubaz - Jaga? Czy tylko okazjonalne spotkania na turniejach
Rozumiem, że Jaga ma w ostatniej dekadzie nieco gorszy bilans grillowanek, niż Hutnik Warszawa, ale dlaczego miałoby to ją od razu przekreślać? ;)
Zobacz z kim ten Falubaz odbył ustawki w ostatnim czasie.A teraz przedstaw nam z kim twoja ekipa się biła.Chyba że nie wiesz.pfcasual pisze: 24.08.2024, 20:29 Ten Falubaz to może wdawać się w relacje jedynie z wielkim Hutnikiem Warszawa i GKP Targówek
Falubaz Zielona Góra , progres.
Pochwal się jaka ekipę reprezentujesz internetowy chuliganie w kapciach, i pokaz mi zuzlowe ekipy które nie kalkulowały i po zaproszeniu wychodziły z czołówka krajowa.Troche obiektywizmu nie zaszkodzi
-
TylkoFalubaz
Widzę że wszystko wiedzący jesteś... szanuję. Pewnie jesteś prowadzący w Dzień Dobry TVN.
Lepiej wyjść i ewentualnie wyłapać niż się napinać i nie wychodzić
Z Lechią ponad rok temu, fakt niedawno. ten rok się kończy a falubaz chuligańsko to chyba zrobi kolejną flagę z H, allbo kolejnych władców ziemi lubuskiej (władcy witnicy,kostrzyna, krzeszyc,sulęin, torzym, cybinka) czyli nic związanego z zieloną górą :D )
I jeszcze co do tego że jako tako prezentuje sie GKM. Ostatnia akcja GKM'u na hoolsów innej ekipy (akcja z Falubazem w 2024 była na zwykłych kibiców) była rok temu na FC Widzewa w Kwidzyniu, więc GKM najaktywniejszy nie jest. Napewno lepiej prezentuje sie Apator który w tym roku wyszedł na Stal Gorzów (która przestaje istnieć kibicowsko) i na elane która pewnie by przejebała gdyby nie sprzęt. A co do GKM'u, zobaczymy jak sie rozwiną relacje z Lechią i wtedy będzie ciekawie.66300 pisze: 25.08.2024, 01:19 To nas oświeć z kim ten Falubaz się bił, ale coś z ostatnich dwóch lat, a nie walki sprzed 10 lat. Nikt poważnie ich nie bierze pod uwagę, teraz z Żużlowych ekip jako tako prezentuje się GKM. Po tym numerze z Zagłębiem byłem pewny że nikt tej bandy kasztanów już nie przygarnie ale znalazł Konin, śmieszna Ostrovia i takie same żule z Wodzisławia. Falubaz niech zrobi jeszcze kilka flag chuligańskich i podtrzymuje pijacko-tłustą jak frytki nad morzem zgodę z Flotą
Zapomniałeś napisać o największym sukcesie Apatora a mianowicie— zdemolowanie sektora gości w Grudziądzu i raczej w przyszłym sezonie nie bedą wpuszczeni na mecz z GKM-em.MichuLBN pisze: 03.09.2024, 23:26I jeszcze co do tego że jako tako prezentuje sie GKM. Ostatnia akcja GKM'u na hoolsów innej ekipy (akcja z Falubazem w 2024 była na zwykłych kibiców) była rok temu na FC Widzewa w Kwidzyniu, więc GKM najaktywniejszy nie jest. Napewno lepiej prezentuje sie Apator który w tym roku wyszedł na Stal Gorzów (która przestaje istnieć kibicowsko) i na elane która pewnie by przejebała gdyby nie sprzęt. A co do GKM'u, zobaczymy jak sie rozwiną relacje z Lechią i wtedy będzie ciekawie.66300 pisze: 25.08.2024, 01:19 To nas oświeć z kim ten Falubaz się bił, ale coś z ostatnich dwóch lat, a nie walki sprzed 10 lat. Nikt poważnie ich nie bierze pod uwagę, teraz z Żużlowych ekip jako tako prezentuje się GKM. Po tym numerze z Zagłębiem byłem pewny że nikt tej bandy kasztanów już nie przygarnie ale znalazł Konin, śmieszna Ostrovia i takie same żule z Wodzisławia. Falubaz niech zrobi jeszcze kilka flag chuligańskich i podtrzymuje pijacko-tłustą jak frytki nad morzem zgodę z Flotą
Kilkanaście krzesełek wyrwanych lub połamanych to nie demolka.pikur75 pisze: 05.09.2024, 19:03 Zapomniałeś napisać o największym sukcesie Apatora a mianowicie— zdemolowanie sektora gości w Grudziądzu i raczej w przyszłym sezonie nie bedą wpuszczeni na mecz z GKM-em.
Jeśli dobrze pamiętam, w drugim sezonie w elidze po awansie GKMu przy zielonym stoliku było więcej strat, np. wyrwane przęsła ogrodzenia, bo Apator wyleciał do GKMu, który biegł pod sektor gości. Najwaleczniejszemu grudziadzaninowi starczyło tylko odwagi na oplucie chłopaka z Torunia i odpalił wsteczny, reszta nie doleciała. ;)
Abstrahując od tego, mam wrażenie, że to jednak GKM jest najsilniejszą żużlową ekipą w kuj-pom. Jeszcze*.
---------
* Jeśli Apator utrzyma tempo progresu, to może się to w ciągu dwóch sezonów zmienić.
W zeszłym sezonie też „naruszyli” sektor gości.. a teraz pomyśl jaki byłby dym gdyby którakolwiek ekipa zniszczyła by sektor gości na „najpiękniejszym” stadionie żużlowym świata… żółty pasek na tvn 24 obowiązkowy..Cqurwol pisze: 05.09.2024, 20:23Kilkanaście krzesełek wyrwanych lub połamanych to nie demolka.pikur75 pisze: 05.09.2024, 19:03 Zapomniałeś napisać o największym sukcesie Apatora a mianowicie— zdemolowanie sektora gości w Grudziądzu i raczej w przyszłym sezonie nie bedą wpuszczeni na mecz z GKM-em.
Jeśli dobrze pamiętam, w drugim sezonie w elidze po awansie GKMu przy zielonym stoliku było więcej strat, np. wyrwane przęsła ogrodzenia, bo Apator wyleciał do GKMu, który biegł pod sektor gości. Najwaleczniejszemu grudziadzaninowi starczyło tylko odwagi na oplucie chłopaka z Torunia i odpalił wsteczny, reszta nie doleciała. ;)
Abstrahując od tego, mam wrażenie, że to jednak GKM jest najsilniejszą żużlową ekipą w kuj-pom. Jeszcze*.
---------
* Jeśli Apator utrzyma tempo progresu, to może się to w ciągu dwóch sezonów zmienić.
Srasz się do Falubazu ,to zapytam jeszcze raz pokaz mi zuzlowa ekipę która wyszla bez kalkulacji z topowymi chuliganami.66300 pisze: 03.09.2024, 17:43 Z Lechią ponad rok temu, fakt niedawno. ten rok się kończy a falubaz chuligańsko to chyba zrobi kolejną flagę z H, allbo kolejnych władców ziemi lubuskiej (władcy witnicy,kostrzyna, krzeszyc,sulęin, torzym, cybinka) czyli nic związanego z zieloną górą :D )
-
TylkoFalubaz
Zapomniałeś o swoim Międzyrzeczu misiu kolorowy.66300 pisze: 03.09.2024, 17:43 Z Lechią ponad rok temu, fakt niedawno. ten rok się kończy a falubaz chuligańsko to chyba zrobi kolejną flagę z H, allbo kolejnych władców ziemi lubuskiej (władcy witnicy,kostrzyna, krzeszyc,sulęin, torzym, cybinka) czyli nic związanego z zieloną górą :D )
Kiedy zmieniło sie tak ze Zielonogorzanie(NIBY najlepsza ekipa)już kazdy wyjazd robią z psami? hehe
I jeszcze co do tego że jako tako prezentuje sie GKM. Ostatnia akcja GKM'u na hoolsów innej ekipy (akcja z Falubazem w 2024 była na zwykłych kibiców) była rok temu na FC Widzewa w Kwidzyniu, więc GKM najaktywniejszy nie jest. Napewno lepiej prezentuje sie Apator który w tym roku wyszedł na Stal Gorzów (która przestaje istnieć kibicowsko) i na elane która pewnie by przejebała gdyby nie sprzęt. A co do GKM'u, zobaczymy jak sie rozwiną relacje z Lechią i wtedy będzie ciekawie.
[/quote]
Apator obecnie ciężkie czasy przechodzi u siebie w mieście, natomiast zaczął rozwijać sekcję pływacką
[/quote]
Apator obecnie ciężkie czasy przechodzi u siebie w mieście, natomiast zaczął rozwijać sekcję pływacką
-
tak tylko pytam
Pewnie ciężko będzie, ale zapytam.
Interesuje mnie temat zdobytych flag przez poniższe ekipy:
Unia Leszno – 2 flagi Falubazu, chyba flaga żużlowego ROW-u. Tyle co kojarzę, na pewno było tego więcej.
Sparta Wrocław
Wybrzeże Gdańsk – flaga „Gryfino” w barwach Barcelony skrojona Januszom.
Polonia Piła
Tak na marginesie.Piknikowe „ekipy”, typu Kolejarz Opole, Kolejarz Rawicz, Wilki Krosno, Motor Lublin, Ostrovia Ostrów, Orzeł Łódź, Stal Rzeszów, PSŻ Poznań pewnie bez zdobyczy flagowych. Jedynie Wanda pamiętam, że swego czasu skroiła żużlową Ostrovie.
Unia Leszno – 2 flagi Falubazu, chyba flaga żużlowego ROW-u. Tyle co kojarzę, na pewno było tego więcej.
Sparta Wrocław
Polonia Piła
Tak na marginesie.Piknikowe „ekipy”, typu Kolejarz Opole, Kolejarz Rawicz, Wilki Krosno, Motor Lublin, Ostrovia Ostrów, Orzeł Łódź, Stal Rzeszów, PSŻ Poznań pewnie bez zdobyczy flagowych. Jedynie Wanda pamiętam, że swego czasu skroiła żużlową Ostrovie.
-
katanaczio
W niektórych piknikowych ekipach to nawet nie myślą o krojenia barw.
Za flagami stoją dziadkowie i kobiety, które chcą oglądnąć mecz, a nie w ryj dostać.
Za flagami stoją dziadkowie i kobiety, które chcą oglądnąć mecz, a nie w ryj dostać.
Żużlowi kibice Motoru zostali kiedyś wykrojeni z dwóch flag w Ostrowie.
A żużlowcy kibice z Ostrowa w Krośnie.
Właścicielami flag zostali kibice piłkarscy w owych miast
-
tak tylko pytam
Wiem;).Bardziej nawiązywałem do tego, że czasem na dyscyplinach halowych, jakieś piknikowe ekipy skroją innym piknikom flagę.Zapytałem, czy na żużlu, też się to nie zdarzało.katanaczio pisze: 14.06.2025, 08:32 W niektórych piknikowych ekipach to nawet nie myślą o krojenia barw.
Pierwszą sytuację pamiętam.O drugiej nie wiedziałem.Coś więcej byś napisał, ile tych flag było, jakieś foto ?ostr pisze: 14.06.2025, 22:24 Żużlowi kibice Motoru zostali kiedyś wykrojeni z dwóch flag w Ostrowie.
Nie pamietam żeby Unia Falubazowi skroili.dwie flagi chyba że na początku lat 90.tak tylko pytam pisze: 13.06.2025, 15:45 Pewnie ciężko będzie, ale zapytam.
Sparta Wrocław
Polonia Piła
Flaga Czarne Diabły należąca do kibiców ówczesnego KM Ostrówtak tylko pytam pisze: 15.06.2025, 14:00Wiem;).Bardziej nawiązywałem do tego, że czasem na dyscyplinach halowych, jakieś piknikowe ekipy skroją innym piknikom flagę.Zapytałem, czy na żużlu, też się to nie zdarzało.katanaczio pisze: 14.06.2025, 08:32 W niektórych piknikowych ekipach to nawet nie myślą o krojenia barw.
Pierwszą sytuację pamiętam.O drugiej nie wiedziałem.Coś więcej byś napisał, ile tych flag było, jakieś foto ?ostr pisze: 14.06.2025, 22:24 Żużlowi kibice Motoru zostali kiedyś wykrojeni z dwóch flag w Ostrowie.
-
tak tylko pytam
Mam jakiegoś zina, w którym są chyba 3 relacje z krojenia tych flag.Sprawdzę i dam znać, który to rok.Sz.2001 pisze: 17.06.2025, 21:32 Nie pamietam żeby Unia Falubazowi skroili.dwie flagi chyba że na początku lat 90.
Dzięki za odpowiedź.
-
tak tylko pytam
Sz.2001 - Unia Leszno zdobyła 2 flagi Falubazu 02.07.1995, przy okazji meczu zainteresowanych stron w Zielonej Górze.
Tak mi się teraz przypomniało, że widziałem jakieś zdjęcie młyna Unii, gdzie na płocie wisiała flaga w barwach Falubazu.Ale nie pamiętam z jakiego meczu, ani którego roku było to zdjęcie.
Tak mi się teraz przypomniało, że widziałem jakieś zdjęcie młyna Unii, gdzie na płocie wisiała flaga w barwach Falubazu.Ale nie pamiętam z jakiego meczu, ani którego roku było to zdjęcie.
To był.1996 rok na yt.strona lesznofans jest film z tego meczu i na plocie faktycznie wisi jedna flaga w barwach Falubazu oraz druga wisząca na słupie, ale watpie ze były one skrojone na meczu.pochodzenie tych flag nie znane.tak tylko pytam pisze: 24.06.2025, 14:57 Sz.2001 - Unia Leszno zdobyła 2 flagi Falubazu 02.07.1995, przy okazji meczu zainteresowanych stron w Zielonej Górze.
Może głupie pytanie, ale jak wygląda kibicowanie na żużlu w innych krajach? Istnieją jakieś zorganizowane grupy na podobieństwo ekip piłkarskich?
-
enanthate500
nie ma nigdzie nic poza Polską
I nigdy ten sport nie będzie olimpijskim.
Po prostu cyrk
Po prostu cyrk
Dzięki Plemplem, jestes legendą
-
enanthate500
Ta, a obecnie nawet w ekstralidze właściwie 3 drużyny mają ekipę i cały rok jest nuda poza meczami Falubaz-GKM-Apator
Bo żużel wykształcił się w miastach, gdzie piłka jest na niskim poziomie sportowym lub przez dłuższy czas na takim była i miała tylko przebłyski.enanthate500 pisze: 26.06.2025, 20:44Ta, a obecnie nawet w ekstralidze właściwie 3 drużyny mają ekipę i cały rok jest nuda poza meczami Falubaz-GKM-Apator
1.Leszno - brak poważnego klubu piłkarskiego
2.Zielona Góra - to samo
3.Toruń - Elana nigdy nie grała w wysokich ligach i właściwie ruch kibicowski rozpoczął tam Apator, niezależnie od tego, że to Elana rządzi w Toruniu. Elana ma klimat bardziej typowo kibicowski w rozumieniu pozameczowych atrakcji (zarówno Ultras, jak i Hooligans), natomiast na Apator do młyna chodzą po prostu miłośnicy żużla, którzy poza tym nie uczestniczą w życiu kibicowskim
4.Grudziądz - ruch kibicowski na Olimpii był w latach 90 do początku XXI wieku i reaktywowany po kilku latach w 2005 przez młodą ekipę z jednego osiedla, gdy na GKMie trwał cały czas i w tamtym okresie nawet przeżywali najlepsze czasy (nie licząc obecnych). I choć potencjał obu ekip jest obecnie jako tako zbliżony, to czysto pod względem kibicowania, GKM ma dużo więcej kibiców w Grudziądzu i w sumie w ostatnim czasie przez wyniki sportowe (i ich brak na piłce) wyraźnie większy młyn, choć jeszcze kilka lat temu, jak grudziądzcy piłkarze coś grali, były to zbliżone liczby
Bardziej mnie dziwi, dlaczego w Gorzowie Stal została tak mocno zdominowana przez Stilon, który od lat błąka się po niskich ligach, podczas gdy żużlowcy święcili sukcesy. Jedyny odchył od normy.
Dlaczego ludzie się tym tak pasjonują? Ponieważ w Polsce są mizerne wyniki sportowe w każdej dyscyplinie poza żużlem i siatkówką, która zawsze miała otoczkę kulturalnego sportu, ale sukcesy reprezentacyjne i klubowe na siatkówce pojawiły się 20 lat temu (nie licząc reprezentacyjnych w latach 70), gdzie ruch kibicowski na żużlu był już w latach 80 i 90. Wtedy nasza siatkówka klubowa to była X lat za Rosją i Włochami i każdy zawodnik tylko marzył, by wyjechać, podczas gdy żużel to bańka i jak zauważyliście - nigdzie nie istnieje na świecie poza Polską. Być może gdyby siatkówka miała swoje złote lata w tamtym okresie, to dziś mielibyśmy klimat jak na koszykówce na bałkanach.
Polacy X lat temu przez słabe wyniki sportowe w absolutnie każdym sporcie drużynowym, wybrali sobie dyscyplinę narodową, której nikt nie uprawia i mogą być najlepsi, a do tego w tamtych czasach była "widowiskowa" również z uwagi na to, że była brutalna - ginęli zawodnicy, były konkretne wypadki i duża dawka adrenaliny.
Mnie tylko bardziej dziwi jak oni tam dopingują, skoro ryk motorów zagłusza wszystko dookoła, a w przerwach między biegami klubowi wodzirejowie puszczają na całą p**** muzykę albo reklamy sponsorów.
A i jeszcze jedno. Łatwo jest być fanatykiem klubu żużlowego, gdzie sezon trwa 5-6 miesięcy, mecze rozgrywane są w idealną, letnią pogodę i jest 7 spotkań u siebie i 7 wyjazdów, na wyjazdy jeździ się z full obstawą w towarzystwie setek januszy i rodzin, a potem na kolejne pół roku ludzie są wyłączeni z życia kibicowskiego i w ogóle nie myślą o kibicowaniu.