Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Wrogzly

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Wrogzly »

maczetatata pisze: 13.07.2024, 09:09
szkieletor123 pisze: 11.07.2024, 21:26
Wrogzly pisze: 11.07.2024, 21:08 WSH na trybunach kilkadziesiąt osób mocnego składu
Czekamy na flagę
Jak rozkmininia sie czy sklad jest mocny czy tez nie mocny xd
Fescie gdybyś był w ekipie to byś wiedział. Ja byłem w pewnej mocnej ekipie i mogę dużo powiedzieć na ten temat fescie
iparts.pl
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Wrogzly pisze: 13.07.2024, 11:58
maczetatata pisze: 13.07.2024, 09:09
szkieletor123 pisze: 11.07.2024, 21:26

Czekamy na flagę
Jak rozkmininia sie czy sklad jest mocny czy tez nie mocny xd
Fescie gdybyś był w ekipie to byś wiedział. Ja byłem w pewnej mocnej ekipie i mogę dużo powiedzieć na ten temat fescie
Juz nie jesteś?Pogonili cię?
Proof

Post autor: Proof »

brawosport22 pisze: 14.07.2024, 10:34
Wrogzly pisze: 11.07.2024, 21:08 WSH na trybunach kilkadziesiąt osób mocnego składu
Daleko mi do Wisły ale ludzie opamietajcie sie.nie wiem kto takie brednie sieje i zamet chyba kogos bardzo musi bolec ta Wisła. Ogladalem mecz na necie, frekwencja zacna mlyn nabity. na młynie widac wszystkie zgody a ktos sieje farmazon o jakis Sharksach ze byli. Chetnie zobacze zatem te zdjecia tych sprzedawczyków ze stadionu. Dlatego nie wiem po co te smieszne wstawki o nich.
Mysle ze w tym sezonie i Jaga i Wisła i Legia ładnie nas zaprezentuja w Europie
Zeby nas ładnie reprezentowali w europie, to najpierw muszą przejść kwalifikacje, a coś czuje ze w tym sezonie zadna z druzyn nie przejdzie tych 4 rund i tyle bedzie z godnego reprezentowania w europie.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

cyklop pisze: 14.07.2024, 16:13
factoryproject pisze: 14.07.2024, 15:25
cyklop pisze: 14.07.2024, 15:17 Przed tym też głupio flagę stracili, Korona ich wykroiła po meczu.
A nie wiem da się stracić flagę " mądrze" ?
Podaje przykład: Lech sobie folguje, Widzew poluje i flagi lecą, na tym ta zabawa polega.
Jak się flag nie pilnuje to chyba nie, wystarczy wnioski wyciągać.
Oświeć nas zatem co należy robić ? Bo to że napastnicy są przygotowani an rewanż i czujni to logiczne.
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

brawosport22 pisze: 16.07.2024, 02:17 Jak to się stało że osiedle przy arce teraz takie mega aktywne na Wiśle a kiedyś jak dobrze pamiętam bywając w Krakowie to raczej zupełnie przeciwnie .
A druga sprawa coś ciszej ostanio o Prądniku bialym a kilka lat wstecz dosyć aktywne
Na Przy Arce zawsze była Wisła tylko raz mniej raz bardziej działająca.
Wiele osób z PB odbiło po akcji z WSH. Nadal jest tam troche Wisły ale to już nie taki mocny bastion co kiedyś.
ZBIGNIEW1944

Post autor: ZBIGNIEW1944 »

I dlaczego ma całą dłoń osmoloną?
eNGie

Post autor: eNGie »

To po co bojkot Wisły skoro to był wypadek przy pracy.
DZnr1

Post autor: DZnr1 »

Czy któraś z was jest na 111% pewna, że Łukasz z BKS-u po prostu nie próbował wyszarpnąć ze swojego korpusu jednej z wystrzelonych w kierunku Bielszczan rakietnic, zaKłamane 'kurVViska'?!
Laguna

Post autor: Laguna »

dyzia to że ci siostra w Tworkach pod kojo przynosi basen to nie znaczy, że skaczesz na głębszą wodę. Choć może ci się tak wydawać.

dyzia... No to hop na główkę...
fnx73

Post autor: fnx73 »

A co Polacy mają wspólnego z tym całym Jedwabnem?
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Najlepsze jest to że komentujecie w temacie o sytuacji w Krakowie , a jakoś nikt za bardzo z Bielska - Białej przez ten czas od śmierci tutaj się nie spina.
Co się stało ,to się stało.
Pisałem to już Łowcy z Łowców stali się zwierzyną i po co drążyć temat ?
Z jednej strony szkoda faceta i rodziny, a z drugiej...Wiedział co go może spotkać i gdzie jedzie.
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

brawosport22 pisze: 17.07.2024, 22:56 Czy ulica Akacjowa to dalej taka mocna ekipa?
Oglądałem ostanio jakieś archiwalne filmy na necie z lat 90 i wisiała na stadionie duża fana z napisem Akacjowa
Czy jedna ulica może mieć taką siłę żeby flagę wieszac namlynie ?
widze kolega z poza krakowa a i wreszcze post w temacie to odpisze

otóż często jest tak (sądze że nie tylko w Krakowie) że na całe osiedle / dzielnice , potocznie mówi się nazwą jednej ulicy

inny przykład także z okolic Olszy : Wiśniowa

przykład z Cracovii : Siemaszki

to wszystko sa całkiem spore rejony z niezłą (wtenzcas) ekipą , ale jakoś tak wyszło że nazwane od jednej z ulic

a czy dalej to mocna ekipa ? oczywiście nie, jak wszystkie osiedla z lat 70tych swój prime miała w 90tych, dzisiaj to raczej spokojne miejsce
KibicMKS

Post autor: KibicMKS »

A czy przypadkiem ówczesny lider Wisły nie był właśnie z ulicy Akacjowej?
halodrol

Post autor: halodrol »

Nie lider, ale owszem, czołowa wówczas postać w tworzących się dopiero Sharksach. Wielki gruby chłop, rugbysta.

Co do nazywania całych rejonów nazwą ulicy można dodać jeszcze Gromady, Getta (Wisła) albo Teligi (ulica na prokocimiu, ksc)
Ciro di Marzio

Post autor: Ciro di Marzio »

halodrol pisze: 18.07.2024, 19:28 Nie lider, ale owszem, czołowa wówczas postać w tworzących się dopiero Sharksach. Wielki gruby chłop, rugbysta.

Co do nazywania całych rejonów nazwą ulicy można dodać jeszcze Gromady, Getta (Wisła) albo Teligi (ulica na prokocimiu, ksc)
Dodałbym Bojki ;)
Blablabla11

Post autor: Blablabla11 »

pewnie ejst coś tam w tej legendzie NH, ale przypominam, że lata 90' i początek 2000 to na każdym blokowisku w PL można było dość łatwo dostać w pysk, stracić "komórkę" a i buty/kurtkę/ciuchy.
wasylwww

Post autor: wasylwww »

ZwykłyCzłowiek1908 pisze: 17.07.2024, 20:59
factoryproject pisze: 17.07.2024, 20:55 Najlepsze jest to że komentujecie w temacie o sytuacji w Krakowie , a jakoś nikt za bardzo z Bielska - Białej przez ten czas od śmierci tutaj się nie spina.
Co się stało ,to się stało.
Pisałem to już Łowcy z Łowców stali się zwierzyną i po co drążyć temat ?
Z jednej strony szkoda faceta i rodziny, a z drugiej...Wiedział co go może spotkać i gdzie jedzie.
Różnica jest taka, że i Zagłębie i BKS jeżdżą na wyjazdy a Wisła i Unia nie jeżdżą. Pytanie dlaczego, bo przecież można się zebrać, zapakować w auta i jechać za drużyną mimo zakazu. Może po prostu jest tam kupa aby jechać w trasę bez obstawy policji?
Była okazja to co się obsraliscie u siebie w mieście …
wasylwww

Post autor: wasylwww »

ZwykłyCzłowiek1908 pisze: 20.07.2024, 22:03
wasylwww pisze: 19.07.2024, 23:39
ZwykłyCzłowiek1908 pisze: 17.07.2024, 20:59
Różnica jest taka, że i Zagłębie i BKS jeżdżą na wyjazdy a Wisła i Unia nie jeżdżą. Pytanie dlaczego, bo przecież można się zebrać, zapakować w auta i jechać za drużyną mimo zakazu. Może po prostu jest tam kupa aby jechać w trasę bez obstawy policji?
Była okazja to co się obsraliscie u siebie w mieście …
Okazja to była i to oficjalna w Łodzi ale zrobiliście kupę na oczach całej polski w tym na oczach waszych zgód :)
🤣🤣 tzn że u was w mieście się nie liczy ? Za to 300km dalej jak najbardziej ? 🤣🤣
ybsremos

Post autor: ybsremos »

Bieńczyce, zwłaszcza Kazimierzowskie i Jagiellońskie (ale weźmy pod uwage całą dzielnice). Faktycznie topowe osiedla w "Nowej Hucie", czy troche podkolorowane? Zarówno teraz jak i laata wstecz
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

ybsremos pisze: 20.07.2024, 23:37 Bieńczyce, zwłaszcza Kazimierzowskie i Jagiellońskie (ale weźmy pod uwage całą dzielnice). Faktycznie topowe osiedla w "Nowej Hucie", czy troche podkolorowane? Zarówno teraz jak i laata wstecz
Jakiś czas temu pytałem o to samo żeby potwierdzić moje przypuszczenia jak jest dziś. Jeszcze do niedawna chyba dwa najsilniejsze Wiślackie osiedla (kzm&jkg) gdzie lepiej było się nie zapuszczać nawet za dnia.
nie.mow.nic.nikomu

Post autor: nie.mow.nic.nikomu »

Małopolska kibolska pisze: 24.07.2024, 22:54 Na spotkaniu było że Cracovia po ataku ze sprzętem na Stalówke w marcu miała być bojkotowana i co? Normalnie zapisy do Częstochowy robią?
Potem powiedzieli, że bez sprzętu też by ich r******** ale ze sprzętem było szybciej, więc temat odpuszczony
donguralesko

Post autor: donguralesko »

Wiślacy dajcie sobie już spokój z tymi farmazonami, od 2 miesięcy widzę że piszecie o tej Stalówce a była to inna ekipa. Do tego byliście widocznie na jakimś innym spotkaniu, bo ustalone jest że jeździmy, szczegóły znają inne ekipy, wam pozostaje pisać farmazony.
Bugi2017

Post autor: Bugi2017 »

Wisła była zaproszona, ale się nie pojawiła. R&W przekazali, że nie są zainteresowani paktami.
Psy szczekają karawana jedzie dalej.
śląski-obserwator10

Post autor: śląski-obserwator10 »

380 stron tematu - wiec zadam śmieszne pytanie:

Jak zmienila sie sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat?

Ktora z 3 ekip jest na fali przez ostatnia dekade np? Ktora stracila najwiecej?

Kibicem nie jestem, ale zawsze mnie fasycowalo jak z takimi ekipami jak Wisla i Cracovia, Hutnik jest w stanie utrzymac kilka osiedli.
DiegoT

Post autor: DiegoT »

śląski-obserwator10 pisze: 29.07.2024, 21:04 Kibicem nie jestem, ale zawsze mnie fasycowalo jak z takimi ekipami jak Wisla i Cracovia, Hutnik jest w stanie utrzymac kilka osiedli.
W historycznej Nowej Hucie zawsze było poczucie odrębności od Krakowa. W dodatku rywalizacja od lat skupia się głównie na linii TSW-KSC więc na Hutnik zawsze było mniejsze ciśnienie.
490

Post autor: 490 »

Nawet się uśmiałem, ale co trzeba mieć w głowie, żeby coś takiego pisać
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Paweł Michalski pisze: 01.08.2024, 11:03 Choć upadek rodzimej sceny kibicowskiej nie jest dla mnie przyjemnym widokiem, to od kilku miesięcy czuję jakąś taką satysfakcję i aż chce się powiedzieć "a nie mówiłem?!?"...
To piwo warzyło się już jakieś 15 lat od kiedy dla części osób ważniejsze od klubu stały się interesy i komercyjne zarabianie na gadżetach, wyjazdach, a im dłużej to trwało, tym bardziej ono kwaśniało. No i doczekaliśmy się chwili, gdy browarnicy w ten czy inny sposób zmuszeni zostali do jego wypicia.
I gdy widzę ten wysryw lamentów o konfidentach 60, potok żalu, jak nisko to wszystko upadło, te wylewne wpisy, chuliganów celebrytów we freak fightach, wywiady, flagi pdw i inne cuda wianki, nie pozostaje mi nic innego, jak usiąść wygodnie w fotelu, z zapasem popcornu i w poczuciu nie do końca spełnionej, ale jednak jakiejś satysfakcji, powiedzieć:
- Na zdrowie Panowie! Bo sami żeście do tego doprowadzili!!!

ps CHWM konfidenci !
Jakbyś chłopie wykrakał. Dziś w Krakowie i na Podkarpaciu 23 osoby powiniente. https://krakow.tvp.pl/79582627/sluzby-r ... udokibicow
fnx73

Post autor: fnx73 »

Paweł Michalski pisze: 01.08.2024, 11:03 Choć upadek rodzimej sceny kibicowskiej nie jest dla mnie przyjemnym widokiem, to od kilku miesięcy czuję jakąś taką satysfakcję i aż chce się powiedzieć "a nie mówiłem?!?"...
To piwo warzyło się już jakieś 15 lat od kiedy dla części osób ważniejsze od klubu stały się interesy i komercyjne zarabianie na gadżetach, wyjazdach, a im dłużej to trwało, tym bardziej ono kwaśniało. No i doczekaliśmy się chwili, gdy browarnicy w ten czy inny sposób zmuszeni zostali do jego wypicia.
I gdy widzę ten wysryw lamentów o konfidentach 60, potok żalu, jak nisko to wszystko upadło, te wylewne wpisy, chuliganów celebrytów we freak fightach, wywiady, flagi pdw i inne cuda wianki, nie pozostaje mi nic innego, jak usiąść wygodnie w fotelu, z zapasem popcornu i w poczuciu nie do końca spełnionej, ale jednak jakiejś satysfakcji, powiedzieć:
- Na zdrowie Panowie! Bo sami żeście do tego doprowadzili!!!

ps CHWM konfidenci !
Zgadzam się w 100%. Szkoda, że z kraju, który jeszcze niedawno był kibicowsko w ścisłej czołówce, robi się piknik i pośmiewisko.
berserkergang

Post autor: berserkergang »

Już wyskakiwali starzy, którzy siedzieli za Człowieka i też było podobnie. Jedni poszli w lewo, drudzy w prawo. To błędne koło.
Mualaaaa

Post autor: Mualaaaa »

Wisła teraz nie ma ekipy.., można cisnąć sharksow i całą zgraje ale za ich czasów to tej ekipy bała się cała Polska dziś nie ma charakternych chłopaków. Na Wiśle same jakieś wychudzone Marzeny z włosami na bibera na sektorze, co jak by była 1 lepsza akcja to wroty do tyłu,Druga Strona teraz ma Znowu swoje 5 minut.
kibiccc1

Czy 60 z Wisły chodzą na meczę i jeżdżą na wyjazdy?
StaryBarbarian

Post autor: StaryBarbarian »

kibiccc1 pisze: 05.08.2024, 18:02 Czy 60 z Wisły chodzą na meczę i jeżdżą na wyjazdy?
tak razem z twoim bratem i kuzynem
kibiccc1

Obiektywnie i bez spiny - Widzew akcja roku jak nic.
Mastif

Post autor: Mastif »

kibiccc1 pisze: 05.08.2024, 21:21 Obiektywnie i bez spiny - Widzew akcja roku jak nic.
Akcją roku jest wywieszenie transparentu/oprawy i na widok biegnącej Cracovii po dachu, powrót na sektor i przyglądanie się jak Cracovia go zabiera, wywiesza do góry kołami i pali, bez żadnej reakcji ze strony Widzewa?

W ciekawej alternatywnej rzeczywistości żyjesz, jeśli uważasz to za akcję roku :)
kibiccc1

Mastif pisze: 05.08.2024, 22:25
kibiccc1 pisze: 05.08.2024, 21:21 Obiektywnie i bez spiny - Widzew akcja roku jak nic.
Akcją roku jest wywieszenie transparentu/oprawy i na widok biegnącej Cracovii po dachu, powrót na sektor i przyglądanie się jak Cracovia go zabiera, wywiesza do góry kołami i pali, bez żadnej reakcji ze strony Widzewa?

W ciekawej alternatywnej rzeczywistości żyjesz, jeśli uważasz to za akcję roku :)
Ja tego nawet nie skomentuje xDDD
Old StyleRDG

Post autor: Old StyleRDG »

Żadna akcja roku kolego ale zajebiście zorganizowana i kreatywna akcja Widzewa w stronę Cracovii.

Reakcja Craxy dobra ale mimo wszystko akcja na plus dla czerwonych a nie pasiaków.
ŁBZKochaNajmocniej

Post autor: ŁBZKochaNajmocniej »

kibiccc1 pisze: 05.08.2024, 22:36
Mastif pisze: 05.08.2024, 22:25

Ja tego nawet nie skomentuje xDDD
to Cracovia miała zestrzelic tych 2 chłopów na dachu czy obstawić ten dach wcześniej żeby nikt na niego nie wszedł?
działo się, fajna klimatyczna akcja, jak na 2024 to trzeba przyznać że nawet mocna, plusik dla obu ekip, ale to że dwóch chłopa się gdzieś wyspindrało to jest jakaś akcja roku i poniżenie Cracovii? jeśli tak to czemu nie oceniamy jako całość i reakcja jest już nieważna?
To jest kaliber namalowania Lechowego koziołka na sektorze, jak pogoń złapała autora to były propsy, a jak Cracovia w podobny sposób przytomnie reaguje to to już c***, nieważne.
I nie odpisywałbym Ci w ogóle, gdybyś nie uzurpował sobie prawa do wygłoszenia kumatej OBIEKTYWNEJ opinii w temacie. Ochłoń.
zgierska

Post autor: zgierska »

W dzisiejszych czasach wykręcić taką akcję to duży plus.Super pomysł Wyszło bardzo dobrze.A Co do Cracovii szybka reakcja.
Foremny

Post autor: Foremny »

Sam fakt takiej akcji na stadionie rywala jest godny pochwały, a, że było to robione w pośpiechu, bo wiadomo psy, ochrona jednym słowem przypał to logiczne, że nikt tam nie stał i nie czekał aż Craxa do nich wybiegnie, może nie do końca po ich myśli, ale za wczorajszą akcję szacunek dla obu ekip według mnie. Druga sprawa, zastanawia mnie czy w Krakowie mają miejsce podjazdy typu solówki, osiedle na osiedle czy coś w tym stylu, czy chłopaki tylko ostrzą sprzęt i po prostu w miasto kogo złapią tego złapią?
Misiek90

Post autor: Misiek90 »

Wy tryglodyci naprawde ''rozkminiacie'' dla kogo ''na plus'' jest akcja z transparentem z ostatniego meczu Craxy? Ja w to ku*** nie wierze poprostu....ale juz pozwole sobie zabrac glos mianowicie Widzew + 150 punktow w lidze chuliganow akcja mega hardkorowa, cracovia za to jedynie + 100 pkt (byloby +200 gdyby najpierw zrobili sobie zdjecie z transparentem zebrani w kominiarkach i wstawili relacje na jakis fp, dodatkowe 50pkt by dostali gdyby sciagneli transparent w czasie ponizej 5 minut ale jak jeden z poprzednikow napisal i tak gratulacje za szybka reakcje ! widac ze chlopaki nie proznuja...) Akcja ogolnie mega hardkorowa napewno za 15 lat bedziemy o niej czytac w relacjach osob ktore mialy zaszczyt brac udzial w tych harcach dla kogo wiekszy plus? coz tutaj zdania ekspertow z k.net sa niestety podzielone a dzialo sie tyle ze nie jest tak latwo wydac jednostronny werdykt i napewno potrzeba tu jeszcze troche czasu i doglebnej analizy. Swoja droga przypomniala mi sie pewna akcja kiedys wracajac z wakacji przez Wejherowo zauwazylem z ziomkami przedmeczowy transparet tamtejszego fc i go zerwalem. Dla kogo waszym zdaniem akcja ''na plus'' ? dla chlopakow z fc co go wywiesili czy dla mnie? Z gory dzieki za opinie ! pozdro dla wszystkich transparentowcow-hardkorowcow !
ODPOWIEDZ