No to poczekaj jeszcze chwilę i o ile my się utrzymamy a wisla nie awansuje to zobaczysz czy na najbliższym meczu będzie tak samo i wtedy się przekonasz o jakiej Polonii napisałem ;)kibiccc1 pisze: ↑05.05.2024, 23:45Zgody nie macie, ale przecież na ostatnim meczu z Wisłą Kraków masa pasiastych koszulek i szalików na trybunie kamiennej. Mówisz na pewno o Polonii Warszawa?
Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kibicowska Warszawa
Jest nas niewielu ale w konkretnym celu.
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]
-
Na wczorajsze zakończenie majówki zabraliście chociaż flagę?
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Przecież Cracovia niedawno ciupała Polonię, chyba w Lubinie z tego co pamiętam. Także śmiesznie by wyglądało, gdyby barwy były akceptowane. Niedawno o Polonii w wywiadzie ciepło wypowiadał się były młynowy Craxy, choć nie wiem, czy on tam ma cokolwiek do powiedzenia jeszcze. Jakiś miesiąc temu widziałem w Gdyni na molo w Orłowie wieniec w barwach Polonii dla Stefana Lotha, nie wiem ile tam leżał, rocznica śmierci jest dopiero w lipcu, ale nikomu nie wadził. Moje pierwsze skojarzenie było, że poszła próba ocieplenia relacji z Arką, choć mogę się mylić.
-
Przykładowo Lech ma niszczyć znicze z wlepkami OFMC pod pomnikiem powstańców wielkopolskich?
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Dla mnie takie rzeczy w ogóle nie powinny być niszczone czy usuwane.
I nie wiem, czy da się to jakoś zmierzyć, ale nie zdziwiłbym się, że ciśnienie części Arki na Polonię jest paradoksalnie większe niż na linii Legia - Lech.
Ale to już niech sami zainteresowani się wypowiadają
I nie wiem, czy da się to jakoś zmierzyć, ale nie zdziwiłbym się, że ciśnienie części Arki na Polonię jest paradoksalnie większe niż na linii Legia - Lech.
Ale to już niech sami zainteresowani się wypowiadają
-
Poloniści ostatnim swoim zachowaniem posmakowali trochę polski kibolskiej drugiej dekady XXI wieku. Może w końcu się na kogoś ustawią ;)
-
Chyba zawsze jest tak, że jak zrywana jest długa i silna zgoda, to kończy się to różnie. Do tego prawie zawsze dochodzi do różnic na poziomie starszyzna vs. młodzież. Jedni z nas będą bluzgać na Arkę czy Cracovię, a innym bluzgi nie przejdą przez gardło. Jedni wyciągają brudy, a inni zapraszają do Warszawy i przed meczem robią wspólne imprezy.
Jak Zagłębie w końcu zerwie z wami zgodę, to z dnia na dzień wszyscy zaczniecie na nich bluzgać?
Jak Zagłębie w końcu zerwie z wami zgodę, to z dnia na dzień wszyscy zaczniecie na nich bluzgać?
-
-
https://zapodaj.net/plik-BhCcQXTPUMdario1619 pisze: ↑26.05.2024, 00:42Czyżby tym 'transem' m.in. na cwėla, banderę? Skończ ćpać ...patrycja7gbt pisze: ↑25.05.2024, 23:27Legia dziś znów pokazała, że lizanie důpy upa-ińcom nie jest mi obce.
Chodzi wam obojgu o ten uniwersaLny transparent z Ł3?
-
Czy któreś kibicowskie grono z PL wcześniej tak werbalnie 'wje6ało' kacapów od pUTANY i ...(neo-)banderowców zelensky'ego do jednego wora (na ... truchło ;)? :)dario1619 pisze: ↑26.05.2024, 17:01Zapewne nam ob(ydw)u o to właśnie chodzi, a tamta upa-ińska 'przecwelina' nie doczytała dolnej linijki i ... wypociła swój komentarz od pomiotu suchevitza itp.DZnr1 pisze: ↑26.05.2024, 16:10https://zapodaj.net/plik-BhCcQXTPUM
Chodzi wam obojgu o ten uniwersaLny transparent z Ł3?
-
Proponuję oprócz transparentów wyjść na ulice i robić porządki bo co jak co ale w Warszawie ukry mocno się panoszą.
W Łodzi,Krakowie,Poznaniu oraz kilku innych miastach porządki są robione,w Warszawie coś krucho w tym temacie.
W Łodzi,Krakowie,Poznaniu oraz kilku innych miastach porządki są robione,w Warszawie coś krucho w tym temacie.
-
Zabawnie to brzmi, w przypadku Łodzi gdzie Ukraińcy trenują normalnie z kibicami. W Krakowie też gdzie razem z Polakami biegają po mieście, gdzie były ostatnie zatrzymania.
Zwiad.
-
Przecież tak było juz przed tą niby wojną. Ukraincy, Czeczeni, Mołdawianie, cała ta maść nierobów.
Teraz się obudziliście jak trwa to kilka lat. Tyle że nie krzyczą " Allah Akbar", ale przyjdzie kiedyś na to i czas...
Jednak jestem dumny że jestem biały..nawet jak mi zamkną konto na tym profilu.
-
Może jej chodziło o innych chazarskich zbrodniarzy na polskich Kresach np. Дмитро (Романa) Семеновичa Клячківськийoвo.dario1619 pisze: ↑26.05.2024, 21:47Szczerze? Jesteś idiotKą.patrycja7gbt pisze: ↑26.05.2024, 21:15Aaaa..., atak na morską banderę ..., a czemu też nie na resztę upa-aińców? Bo o ruskich bardzo chętnie napisano?
Szczerze, w Polsce są dwie najbardziej pro-ukrainskie ekipy - my i Lechia Gdańsk.
Kult bandery itp. wzrasta bardzo owocnie za naszą granicą, a ty, widać, spałaś z osłem pod kamieniem.
-
dmytro kłaczkiwski i roman szuchewycz. Te dwa upadlińskie cwele ponoszą główną odpowiedzialność za rzeź wołyńską, ludobójstwo na Polakach.
-
Nie zauważyłem - przynajmniej w Warszawie - żeby wśród Ukraińców było wielu narodowców czczących Banderę. Wiadomo, że jeśli jest ich 100 czy 200tys, to na pewno tacy się znajdą, ale nie są jakoś szczególnie widoczni. Może między sobą są bardziej aktywni. Większość to typowe centrum, może centroprawica, chwalące Zełeńskiego, ewentualnie mają wywalone na politykę. Na pewno jest nieco lewaków, którzy dołączyli do warszawskiej antify (Ukraińcy+Białorusini) i z nimi się wożą.
-
Masz też wielu młodych skinów bujających się z ONRem i Autonomicznymi Nacjonalistami, którzy tworzą Czarny Blok na Marszu Niepodległości.
-
Nie tłumacz "po7onistce", co się dzieje na mieście, bo jej ko7eżanki przygarneły do swojej bandki nawet jakiegoś 'pepika' poszukiwanego w czechosłowacji (jako "żywy lub ..." ;).dario1619 pisze: ↑29.05.2024, 20:20Już samo to, że popierają tego chazarskiego komika, potwierdza, że to kompletne umysłowe ameby.kAEspE pisze: ↑29.05.2024, 16:40Nie zauważyłam przynajmniej na K6 w W-wie, żeby wśród Ukraińców było tak wielu narodowców czczących stephana Banderę. Wiadomo, że jeśli jest ich 1000 czy 2000 tys., to na pewno tacy się znajdą, ale nie są jakoś u nas na stadionie szczególnie widoczni. Może między sobą są bardziej aktywni. Większość to typowe centrum wisenthala, może centroprawica (החדש), chwaląca Zelensky'ego, ewentualnie "mają wywalone jajniki" na politykę nathaniahu. Jest trochę lewaków, którzy dołączyli do warszawskiej antify z ksP (Ukraińcy+Białorusini) i z nami się wożą.
Na razie jeszcze się banderowcy nie afiszują ze swoim wrodzonym antyPolonizmem, ale wg mnie wszystko do tego zmierza.
Poza tym, macie (wciąż tzn. po usunięciu przez ... tchórzliwego 'admina/moda' świeższych np. pt. "Kibice i polityka"!!!) właściwy/e temat(y), gdzie możecie sobie pokomentować m.in. ostatni atak terrorystyczny upa-ińskiej 'b7adzi' w Olszynie, gdzie ta 'kUrvva' z importU próbowała zamordować ciężarówką/wywrotką Polaków na autobusowym przystanku i w samym pojeździe MPK oraz licznych autach osobowych:
1. viewtopic.php?f=1&t=18587&p=637369&hili ... ka#p637369
2. viewtopic.php?f=10&t=11633&hilit=Kibice+i+polityka
-
Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako ze jestem mlody i slabo to ogarniam to zastanawialy mnie ekipy Legii. Między innymi czym charakteryzują się turyści a czym teddy boys? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie moze brzmieć podejrzanie wiec zadam je tak, ile tak mniej wiecej czlonkow te ekipy mogą liczyć? I jak się trzymają? No i czym zajmuje się white legion, bo ciężko mi znaleźć jakies dobre informacje w internecie, ile mniej więcej maja czlonkow i poprostu czym sie charakteryzują. Z góry dzięki jak ktoś odpowie
-
Nie możesz i ... nie ma za co! :)do.milicji1 pisze: ↑29.05.2024, 23:13Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako, że jestem młody i słabo to ogarniam, to zastanawiały mnie ekipy Legii. Między innymi, czym charakteryzują się "turyści 97", a czym 'Teddy Boys '95' itp.? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie może brzmieć podejrzanie, wiec zadam je tak: Ile - tak mniej-wiecej - członków ta pierwsza ekipa może liczyć? I jak się trzymają? No i, czym zajmuje się 'White Legion', bo ciężko mi znaleźć jakieś informacje w internecie, ile mniej-więcej ma ludzi i po prostu, czym się charakteryzują. Z góry dzięki, jak ktoś odpowie.
-
Dzięki że rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości tą odpowiedziąDZnr1 pisze: ↑30.05.2024, 00:00Nie możesz i ... nie ma za co! :)do.milicji1 pisze: ↑29.05.2024, 23:13Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako, że jestem młody i słabo to ogarniam, to zastanawiały mnie ekipy Legii. Między innymi, czym charakteryzują się "turyści 97", a czym 'Teddy Boys '95' itp.? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie może brzmieć podejrzanie, wiec zadam je tak: Ile - tak mniej-wiecej - członków ta pierwsza ekipa może liczyć? I jak się trzymają? No i, czym zajmuje się 'White Legion', bo ciężko mi znaleźć jakieś informacje w internecie, ile mniej-więcej ma ludzi i po prostu, czym się charakteryzują. Z góry dzięki, jak ktoś odpowie.
-
hahahaha ku***, to nawet nie to, że to brzmi podejrzanie. To 100% policyjne pierdolenie gościu. Pozdrów przyjaciół na komendzie, dobrej służby! ;)domilon1 pisze: ↑29.05.2024, 23:13Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako ze jestem mlody i slabo to ogarniam to zastanawialy mnie ekipy Legii. Między innymi czym charakteryzują się turyści a czym teddy boys? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie moze brzmieć podejrzanie wiec zadam je tak, ile tak mniej wiecej czlonkow te ekipy mogą liczyć? I jak się trzymają? No i czym zajmuje się white legion, bo ciężko mi znaleźć jakies dobre informacje w internecie, ile mniej więcej maja czlonkow i poprostu czym sie charakteryzują. Z góry dzięki jak ktoś odpowie
-
No dobra zdaje sobie częściowo z tego sprawe. Odpuszcze sobie te pytaniaBekazWas pisze: ↑30.05.2024, 07:50hahahaha ku***, to nawet nie to, że to brzmi podejrzanie. To 100% policyjne pierdolenie gościu. Pozdrów przyjaciół na komendzie, dobrej służby! ;)domilon1 pisze: ↑29.05.2024, 23:13Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako ze jestem mlody i slabo to ogarniam to zastanawialy mnie ekipy Legii. Między innymi czym charakteryzują się turyści a czym teddy boys? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie moze brzmieć podejrzanie wiec zadam je tak, ile tak mniej wiecej czlonkow te ekipy mogą liczyć? I jak się trzymają? No i czym zajmuje się white legion, bo ciężko mi znaleźć jakies dobre informacje w internecie, ile mniej więcej maja czlonkow i poprostu czym sie charakteryzują. Z góry dzięki jak ktoś odpowie
-
A po czym miałeś zauważyć? Zaczepiałeś ludzi na ulicy i robiłeś ankietę?KaeSPe pisze: ↑29.05.2024, 16:40Nie zauważyłem - przynajmniej w Warszawie - żeby wśród Ukraińców było wielu narodowców czczących Banderę. Wiadomo, że jeśli jest ich 100 czy 200tys, to na pewno tacy się znajdą, ale nie są jakoś szczególnie widoczni. Może między sobą są bardziej aktywni. Większość to typowe centrum, może centroprawica, chwalące Zełeńskiego, ewentualnie mają wywalone na politykę. Na pewno jest nieco lewaków, którzy dołączyli do warszawskiej antify (Ukraińcy+Białorusini) i z nimi się wożą.
Jak widzisz obcego typa na ulicy, to potrafisz rozróżnić, czy jest chuliganem, złodziejem lub dilerem?
UPA, Bandera i Szuchewycz są otoczeni kultem na Ukrainie: ulice, pomniki, stadiony ich imienia.
Więc nie wiem, jak Ukraińcy mieliby nie być tym przesiąknięci?
-
Możliwe. Tylko wiesz na kogo Polacy głosują od wielu lat. Też jesteśmy amebami?
Spójrz na wyniki wyborów na Ukrainie przed wojną. Narodowcy nigdy nie byli znaczącą siłą polityczną. W niektórych radach miast dołączali do szerszych koalicji, stąd udawało im się przeforsować np. stawianie pomników czy nadawanie nazw ulic. Teraz w czasie wojny nastroje się zradykalizowały, ale wciąż nie jest to jakaś dominująca siła.A po czym miałeś zauważyć? Zaczepiałeś ludzi na ulicy i robiłeś ankietę?
Jak widzisz obcego typa na ulicy, to potrafisz rozróżnić, czy jest chuliganem, złodziejem lub dilerem?
UPA, Bandera i Szuchewycz są otoczeni kultem na Ukrainie: ulice, pomniki, stadiony ich imienia.
Więc nie wiem, jak Ukraińcy mieliby nie być tym przesiąknięci?
"Jak widzisz obcego typa na ulicy, to potrafisz rozróżnić, czy jest chuliganem, złodziejem lub dilerem?" - w zasadzie to tak :)
DZnr1, nie wiem przygłupie o czym ty piszesz. To jakiś bełkot.
-
A co ma wynik wyborów do banderyzmu?
Zachodnia Ukraina kultywuje ludobóstwo Polaków. Np. Mer Lwowa nie jest chyba z partii narodowców? A banderowiec z niego pierwszej wody.
Z resztą banderyzm to niejedyny problem Ukrainy, tam nawet były prezydent nosi ubrania z symboliką hitlerowską.
Zachodnia Ukraina kultywuje ludobóstwo Polaków. Np. Mer Lwowa nie jest chyba z partii narodowców? A banderowiec z niego pierwszej wody.
Z resztą banderyzm to niejedyny problem Ukrainy, tam nawet były prezydent nosi ubrania z symboliką hitlerowską.
-
Ależ oczywiście, spora część zachodniej Ukrainy usprawiedliwia ludobójstwo na Wołyniu i czci jego autorów. Dobry artykuł na ten temat jest tu: [link]WieszWięcej pisze: ↑31.05.2024, 11:58A co ma wynik wyborów do banderyzmu?
Tyle, że to zachodnia Ukraina, z której ludzie rzadziej uciekli do Polski (bo jest bezpiecznie). Ci, którzy głównie przyjechali do Polski, to wschód i centrum, a tam banderowcy nie cieszą się popularnością. Stąd na ulicach np. Warszawy symboliki banderowskiej nie widać. Można mówić dużo o Ukraińcach przebywających w Polsce, ale akurat to, że są banderowcami, to niekoniecznie.
-
Ukraińcy w Polsce to się martwą jak przeżyć od pierwszego do pierwszego i ustabilizować się w miarę ekonomicznie, i kminią czy zostawać tutaj czy lecieć na Zachód. 90% z nich to nie ma nawet wiedzy historycznej żeby się utożsamiać z Banderą.
-
Ciekawe, czy Legia wpuści Motor na swoje sektory i czy do nich pojedzie...
-
widzę, że jesteś ekspertem w temacie Ukraińców. Zatem nie będę dyskutował ;)TND pisze: ↑03.06.2024, 18:05Gościu wyloguj się do życia albo wyjdź z chaty i zobacz co się dzieje dookoła. Nie wiem kto ci takie bajkowe info zapodał że ukry w Polsce martwią się, żeby przeżyć od 1 do 1. Tvn do spółki z tvp ci zlasowali mózg. Za chwilę napiszesz, że kopciuchy albo cyganie też się martwią jak przeżyć do 1 po ciężkiej pracy za grosze.
Ukrów jest od c****, melanżują, kradną, robią syf, są roszczeniowi, mają różne przywileje a ty p********* kocopoły. Mieszkasz na jakiejś wichurze gdzie jest 500 mieszkańców czy pojebany jesteś, że takie pierdolety tu wciskasz?
I jeszcze te bzdury że nie utożsamiają się z banderą bo nie mają wiedzy historycznej. Przecież na ukrainie jest kult bandery więc cała zachodnia ukraina jest tym przesiąknięta do szpiku kości. To nie Polska gdzie młode lewactwo nie ma pojęcia o bohaterach Narodowych.
-
Jakie mniejsze ekipy warszawskie/podwarszawskie na chwilę obecną działają? zbierają się w młynie, dopingują, jeżdzą na wyjazdy?
-
Legia wyciągnęła konsekwencje wobec swoich, którzy chcieli skroić flagę Polski?
-
tak, wszyscy dostali okazjonalne medale z logo Euro 2024 ;)
lubię czytać książki pisze: ↑30.06.2024, 15:38Legia wyciągnęła konsekwencje wobec swoich, którzy chcieli skroić flagę Polski?
-
Na Bielanach świątek piątek czy niedziela kosa od ukraińskiego inżyniera. Karuzela karuzela.
[link]
Zaraz ci ukraiński minister wszystkich Polaków powie na TVP że sprawcą był Grzegorz Brzęczyszczykiewicz. Jak w Szczecinie. A jakiś z Legii że u nich nie ma nożowników w Warszawie mimo że pół miliona ich sprowadził im jeden bankster na spółkę z człowiekiem udającym polskiego prezydenta w trzy dni. Oczywiście wszyscy oni przyjechali dorobić się ogromnych majątków pracą w "polskim" niemiecko-żydowskim handlu detalicznym oraz niemiecko-żydowskich stacjach magazynowo przeładunkowych jak dhl i amazon zlokalizowanych na terenie PL. Kiedyś na zachodzie murzyni się śmiali z Polski kiedy opowiadało się im o zarobkach po 250 euro miesiąc oraz zasiłkach dla bezrobotnych po 75 euro i wiedzieli że nie ma co przekraczać Odry żeby jechać do Polski bo tam nic nie znajdą oprócz wegetacji, dziś banda ukraińsko-żydowska która rządzi Polską będzie im płacić tak jak na zachodzie za nic nie robienie. A wam wciśnie się w TV że oni ze środkowej Afryki będą walczyć za was z Putinem dzięki tym zasiłkom. W 1939 r wszystkie mniejszości oprócz paru Żydów i Tatarów zdradziły Polskę, Białorusini i Żydzi na rzecz ZSRR, Ukraińcy na rzecz Hitlera. Dziś te warszawskie skurwysyny chcą budować taką samo Polskę dodając jeszcze obok paru mln Ukraińców do niej kolorowych. A 90% Ukraińców w PL i zagranicą utożsamia się dokładnie z Banderą bo Putin zamiast zaatakować zachodnią Ukrainę zaatakował tereny gdzie banderowców prawie nie ma. Powinien oblegać dziś Lwów a nie wiochy pod Siewieropiździckiem gdzie nikt nie utożsamia się z jedyną jaką w historii to sztuczne państwo ma zbrodniczą ideologią.
-
Niewiele, tak na poważnie.localfootballfanatic pisze: ↑19.06.2024, 10:25Jakie mniejsze ekipy warszawskie/podwarszawskie na chwilę obecną działają? zbierają się w młynie, dopingują, jeżdzą na wyjazdy?
Można wymienic Dolcan, Mazovia z takich regularnie działajacacych.
Jeśli chodzi o samą Warszawę to zastój od dawna, jest Hutnik ale zbierają sie na te najważniejsze na poważnie. Targówek mimo dna piłkarskiego, ostatnie ligi, jest ich coraz mniej ale są regularni jak na razie. O rescie nie ma co wspominac na Olimpii została garstka, jeszcze mniej na Okęciu, raczej nie wróże przezycia tych ekip, reszta sie rozpadła.
-
Świt Nowy Dwór. Bynajmniej jakieś młyny wystawiali.Dario1916 pisze: ↑02.07.2024, 19:48Victoria Sulejówek jeszcze jeździ.Averno pisze: ↑02.07.2024, 15:20Niewiele, tak na poważnie.localfootballfanatic pisze: ↑19.06.2024, 10:25Jakie mniejsze ekipy warszawskie/podwarszawskie na chwilę obecną działają? zbierają się w młynie, dopingują, jeżdzą na wyjazdy?
Można wymienic Dolcan, Mazovia z takich regularnie działajacacych.
Jeśli chodzi o samą Warszawę to zastój od dawna, jest Hutnik ale zbierają sie na te najważniejsze na poważnie. Targówek mimo dna piłkarskiego, ostatnie ligi, jest ich coraz mniej ale są regularni jak na razie. O rescie nie ma co wspominac na Olimpii została garstka, jeszcze mniej na Okęciu, raczej nie wróże przezycia tych ekip, reszta sie rozpadła.
-
Z mojej wiedzy wynika, że na dzień dzisiejszy choćby w śladowym charakterze (minimum młyn u siebie raz na jakiś czas, czasem i wyjazdy) z Warszawy i (plus/minus) bliższych okolic działają: Advit Wiązowna, Błonianka Błonie, Bug Wyszków, Dolcan Ząbki, GKP Targówek, Huragan Wołomin, Hutnik Warszawa, Józefovia Józefów, Jutrzenka Cegłów, KS Piaseczno, KS Warka, Legionovia Legionowo, Makowianka Maków Mazowiecki, Marcovia Marki, Mazovia Mińsk Mazowiecki, Mazur Karczew, Mazur Radzymin, MKS Ciechanów, Okęcie Warszawa, OKS Otwock, Olimpia Warszawa, Orzeł Parysów, Płomień Dębe Wielkie, Pogoń Grodzisk Mazowiecki, Pogoń Siedlce, Świt Nowy Dwór Mazowiecki, Victoria Kałuszyn, Victoria Sulejówek oraz Znicz Pruszków. 29 ekip. Biorąc pod uwagę, że mogłem kogoś pominąć, to przyjęcie liczby co najmniej 30 funkcjonujących ekip byłoby prawdziwe. Mówimy oczywiście o ekipach działających, a nie takich, które są nieaktywne, a kiedyś coś robiły. Takich, to zebrałoby się z 60-70. Dzieje się tam w okołowarszawskim rewirze niesamowicie dużo, tym bardziej, że te ekipy tworzą swoje sojusze, koalicje itp. Ale oczywiście bez wyrażania względem siebie agresji, bo to nie czasy sprzed choćby 20 lat. Dziś są pojedynki na oprawy ;).localfootballfanatic pisze: ↑19.06.2024, 10:25Jakie mniejsze ekipy warszawskie/podwarszawskie na chwilę obecną działają? zbierają się w młynie, dopingują, jeżdzą na wyjazdy?
Świt to jest jedna z najrówniej działających ekip okołowarszawskich. Od lat pracowali na swoją pozycję, wyjazdowo coraz lepsi i coraz bardziej regularni. Sezon 2023/2024 wyjazdowo tak prezentował się w ich wykonaniu:
Warta Sieradz – 14, Legionovia Legionowo – 57, GKS Bełchatów – 56, Mławianka Mława – 46, Lechia Tomaszów Mazowiecki – 27, ŁKS Łomża – 52, Olimpia Zambrów – 23, Pelikan Łowicz – 30, Unia Skierniewice – 29, Pogoń Grodzisk Mazowiecki – 20, Victoria Sulejówek – 28.
Tak nie działa ekipa z przypadku, bo zaliczali wszystkie bardzo trudne tereny. W zasadzie w chwili obecnej to najpoważniejsza ekipa po Legii i Polonii w regionie stolicy, właśnie dzięki zaliczanym niebezpiecznym rewirom.

-
Co to za c*** trzeźwychuligan161 na insta paraduje z flagami i ciuchami antify treningi jakies prowadzi nie ma kro ukrócić tego antifiarza?
-
chyba Ty musisz:(Rozsadnychultaj88 pisze: ↑03.07.2024, 01:49Co to za c*** trzeźwychuligan161 na insta paraduje z flagami i ciuchami antify treningi jakies prowadzi nie ma kro ukrócić tego antifiarza?
-
Szczerze mówiąc niektóre ekipy wymienione troche na wyrost, bo ciężko w niektórych przypadkach mówić o regularnym działaniu w jakichś sensownych liczbach. A np. taki Ciechanów, który akurat działa prężnie i mimo wiecznego tułania się po okręgówce i V lidze z roku na rok zalicza progres, leży około 100 km od Warszawy więc nie wiem czy to jeszcze ekipa "podwarszawska" :)plemplem81 pisze: ↑02.07.2024, 22:59
Z mojej wiedzy wynika, że na dzień dzisiejszy choćby w śladowym charakterze (minimum młyn u siebie raz na jakiś czas, czasem i wyjazdy) z Warszawy i (plus/minus) bliższych okolic działają: Advit Wiązowna, Błonianka Błonie, Bug Wyszków, Dolcan Ząbki, GKP Targówek, Huragan Wołomin, Hutnik Warszawa, Józefovia Józefów, Jutrzenka Cegłów, KS Piaseczno, KS Warka, Legionovia Legionowo, Makowianka Maków Mazowiecki, Marcovia Marki, Mazovia Mińsk Mazowiecki, Mazur Karczew, Mazur Radzymin, MKS Ciechanów, Okęcie Warszawa, OKS Otwock, Olimpia Warszawa, Orzeł Parysów, Płomień Dębe Wielkie, Pogoń Grodzisk Mazowiecki, Pogoń Siedlce, Świt Nowy Dwór Mazowiecki, Victoria Kałuszyn, Victoria Sulejówek oraz Znicz Pruszków. 29 ekip. Biorąc pod uwagę, że mogłem kogoś pominąć, to przyjęcie liczby co najmniej 30 funkcjonujących ekip byłoby prawdziwe. Mówimy oczywiście o ekipach działających, a nie takich, które są nieaktywne, a kiedyś coś robiły. Takich, to zebrałoby się z 60-70. Dzieje się tam w okołowarszawskim rewirze niesamowicie dużo, tym bardziej, że te ekipy tworzą swoje sojusze, koalicje itp. Ale oczywiście bez wyrażania względem siebie agresji, bo to nie czasy sprzed choćby 20 lat. Dziś są pojedynki na oprawy ;).