Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Kibicowska Warszawa
Nowy stadion sam w sobie przyciąga większa ilość kibiców. Daleko przykładów nie trzeba szukać, Zagłębie Sosnowiec - średnia frekwencja na Stadionie Ludowym w I lidze wynosiła około 2 tysięcy kibiców. Po otwarciu nowego stadionu pomimo ostatniego miejsca w tabeli, w tym sezonie ponad 5 tysięcy.
Takie kluby jak Termalica, Polonia W., Podbeskidzie i Warta zasługują na obiekt pokroju Rakowa. Nic większego i droższego nie ma sensu dla nich budować. Chyba, że taki stadion pełniłby funkcję areny wielozadaniowej gdzie odbywałyby się regularnie jakieś widowiska pozasportowe i mógłby na siebie zarabiać. To wtedy jest sens budowania takiego 15sto tysięcznika.
-
szwadron97
Akurat Termalica jako jedyni w Polsce stadion wybudowali za prywatne pieniądze więc mogli sobie robić pojemność jaka im podobała się i nic Ci do tegoczehulov pisze: 22.04.2024, 23:58 Takie kluby jak Termalica, Polonia W., Podbeskidzie i Warta zasługują na obiekt pokroju Rakowa. Nic większego i droższego nie ma sensu dla nich budować. Chyba, że taki stadion pełniłby funkcję areny wielozadaniowej gdzie odbywałyby się regularnie jakieś widowiska pozasportowe i mógłby na siebie zarabiać. To wtedy jest sens budowania takiego 15sto tysięcznika.
I zrobili to z głową bez megalomanii, która jest wszechobecna w polskiej piłce. Po co w Bielsku stadion na 15k skoro nie ma tam nawet takiego potencjału kibicowskiego? Tyscy to samo, polonistkom również marzy się arena o pojemności stadionu Widzewa czy ŁKSu, ale to jedynie wyrzucenie pieniędzy w błoto, bo potencjał leży o wielu lat co pokazują ostatnie wyniki frekwencyjne i rozdawanie biletów za friko ;)szwadron97 pisze: 23.04.2024, 00:08Akurat Termalica jako jedyni w Polsce stadion wybudowali za prywatne pieniądze więc mogli sobie robić pojemność jaka im podobała się i nic Ci do tegoczehulov pisze: 22.04.2024, 23:58 Takie kluby jak Termalica, Polonia W., Podbeskidzie i Warta zasługują na obiekt pokroju Rakowa. Nic większego i droższego nie ma sensu dla nich budować. Chyba, że taki stadion pełniłby funkcję areny wielozadaniowej gdzie odbywałyby się regularnie jakieś widowiska pozasportowe i mógłby na siebie zarabiać. To wtedy jest sens budowania takiego 15sto tysięcznika.
Jak ktoś nie ma co robić ze swoim wolnym czasem to polecam posłuchać sobie podcastów "Subiektywnie o Polonii". Wywiady z ex ultrasami, osobami mniej lub bardziej aktywnymi u nich w przeszłości. Można liznąć trochę tego folkloru jaki tam panuje. A w kontekście słów użytkownika KaeSPe "jesteśmy zadowoleni" - te podcasty pewnie rzucą troche światła na to z czego oni potrafia być zadowoleni :) Na prawde polecam :)
-
Obserwator1946
Deniss dużo Ci płaca za ta propagandę?
A i żeby nie było, że popadam w megalomanię - nikt nie ukrywa, że przewaga Legii na mieście w każdym względzie jest przygniatająca.
I wiele, bardzo wiele razy byliśmy przez nich trafieni. Aczkolwiek mam wrażenie, że kiedyś się to trafiało znacznie częściej. Ale i czasy też nie te co 10-15 lat temu.
I wiele, bardzo wiele razy byliśmy przez nich trafieni. Aczkolwiek mam wrażenie, że kiedyś się to trafiało znacznie częściej. Ale i czasy też nie te co 10-15 lat temu.
Wasz ten progres kibicowski został wczoraj pokazany w Gdańsku.
Z niecierpliwością Polska kibolska czeka na wasze harce z innymi ekipami :)
No chyba jest lekkie "halo". Bo Legia jako ekipa bardzo mocno podkreśla ze jest antyruska (niejednokrotnie to potwierdzajac), bierze zlecenia z Kremla. No chyba ze gosc podszedł "profesjonalnie" nie pytając "kto, co i za co", w co wątpię. Ale jednak slabo wyszlo panowie
Zlecenie z Kremla to coś, co na pewno zapamiętam z tego forum na długie lata hehehe.
-
89piotrekski
Zobaczymy jak jutro wyjazd do Niecieczy ile pojedzie ,zbiórka przy fontannie?
Jak w tym momencie wygląda relacja na linii Polonia - Cracovia. Czy na K6 można uświadczyć barwy Pasów i czy są one akceptowalne?
-
WarszawskaPolonia
Nie są akceptowanekibiccc1 pisze: 05.05.2024, 21:28 Jak w tym momencie wygląda relacja na linii Polonia - Cracovia. Czy na K6 można uświadczyć barwy Pasów i czy są one akceptowalne?
Dlaczego?WarszawskaPolonia pisze: 05.05.2024, 23:01Nie są akceptowanekibiccc1 pisze: 05.05.2024, 21:28 Jak w tym momencie wygląda relacja na linii Polonia - Cracovia. Czy na K6 można uświadczyć barwy Pasów i czy są one akceptowalne?
-
WarszawskaPolonia
Bo nie mamy zgody z Cracoviakibiccc1 pisze: 05.05.2024, 23:26Dlaczego?WarszawskaPolonia pisze: 05.05.2024, 23:01Nie są akceptowanekibiccc1 pisze: 05.05.2024, 21:28 Jak w tym momencie wygląda relacja na linii Polonia - Cracovia. Czy na K6 można uświadczyć barwy Pasów i czy są one akceptowalne?
Zgody nie macie, ale przecież na ostatnim meczu z Wisłą Kraków masa pasiastych koszulek i szalików na trybunie kamiennej. Mówisz na pewno o Polonii Warszawa?WarszawskaPolonia pisze: 05.05.2024, 23:35Bo nie mamy zgody z Cracovia
-
WarszawskaPolonia
No to poczekaj jeszcze chwilę i o ile my się utrzymamy a wisla nie awansuje to zobaczysz czy na najbliższym meczu będzie tak samo i wtedy się przekonasz o jakiej Polonii napisałem ;)kibiccc1 pisze: 05.05.2024, 23:45Zgody nie macie, ale przecież na ostatnim meczu z Wisłą Kraków masa pasiastych koszulek i szalików na trybunie kamiennej. Mówisz na pewno o Polonii Warszawa?
Na wczorajsze zakończenie majówki zabraliście chociaż flagę?
-
WieszWięcej
Przecież Cracovia niedawno ciupała Polonię, chyba w Lubinie z tego co pamiętam. Także śmiesznie by wyglądało, gdyby barwy były akceptowane. Niedawno o Polonii w wywiadzie ciepło wypowiadał się były młynowy Craxy, choć nie wiem, czy on tam ma cokolwiek do powiedzenia jeszcze. Jakiś miesiąc temu widziałem w Gdyni na molo w Orłowie wieniec w barwach Polonii dla Stefana Lotha, nie wiem ile tam leżał, rocznica śmierci jest dopiero w lipcu, ale nikomu nie wadził. Moje pierwsze skojarzenie było, że poszła próba ocieplenia relacji z Arką, choć mogę się mylić.
Przykładowo Lech ma niszczyć znicze z wlepkami OFMC pod pomnikiem powstańców wielkopolskich?
-
WieszWięcej
Dla mnie takie rzeczy w ogóle nie powinny być niszczone czy usuwane.
I nie wiem, czy da się to jakoś zmierzyć, ale nie zdziwiłbym się, że ciśnienie części Arki na Polonię jest paradoksalnie większe niż na linii Legia - Lech.
Ale to już niech sami zainteresowani się wypowiadają
I nie wiem, czy da się to jakoś zmierzyć, ale nie zdziwiłbym się, że ciśnienie części Arki na Polonię jest paradoksalnie większe niż na linii Legia - Lech.
Ale to już niech sami zainteresowani się wypowiadają
Poloniści ostatnim swoim zachowaniem posmakowali trochę polski kibolskiej drugiej dekady XXI wieku. Może w końcu się na kogoś ustawią ;)
Chyba zawsze jest tak, że jak zrywana jest długa i silna zgoda, to kończy się to różnie. Do tego prawie zawsze dochodzi do różnic na poziomie starszyzna vs. młodzież. Jedni z nas będą bluzgać na Arkę czy Cracovię, a innym bluzgi nie przejdą przez gardło. Jedni wyciągają brudy, a inni zapraszają do Warszawy i przed meczem robią wspólne imprezy.
Jak Zagłębie w końcu zerwie z wami zgodę, to z dnia na dzień wszyscy zaczniecie na nich bluzgać?
Jak Zagłębie w końcu zerwie z wami zgodę, to z dnia na dzień wszyscy zaczniecie na nich bluzgać?
On to obecnie musi nauczyć się śpiewać ,,naszym klubem RTS " :)Dario1916 pisze: 07.05.2024, 15:25 Nie martw się o nas i Zagłębie. Lepiej ćwicz bluzgi po hiszpańsku :)
Proponuję oprócz transparentów wyjść na ulice i robić porządki bo co jak co ale w Warszawie ukry mocno się panoszą.
W Łodzi,Krakowie,Poznaniu oraz kilku innych miastach porządki są robione,w Warszawie coś krucho w tym temacie.
W Łodzi,Krakowie,Poznaniu oraz kilku innych miastach porządki są robione,w Warszawie coś krucho w tym temacie.
Zabawnie to brzmi, w przypadku Łodzi gdzie Ukraińcy trenują normalnie z kibicami. W Krakowie też gdzie razem z Polakami biegają po mieście, gdzie były ostatnie zatrzymania.
Nie zauważyłem - przynajmniej w Warszawie - żeby wśród Ukraińców było wielu narodowców czczących Banderę. Wiadomo, że jeśli jest ich 100 czy 200tys, to na pewno tacy się znajdą, ale nie są jakoś szczególnie widoczni. Może między sobą są bardziej aktywni. Większość to typowe centrum, może centroprawica, chwalące Zełeńskiego, ewentualnie mają wywalone na politykę. Na pewno jest nieco lewaków, którzy dołączyli do warszawskiej antify (Ukraińcy+Białorusini) i z nimi się wożą.
Masz też wielu młodych skinów bujających się z ONRem i Autonomicznymi Nacjonalistami, którzy tworzą Czarny Blok na Marszu Niepodległości.
Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako ze jestem mlody i slabo to ogarniam to zastanawialy mnie ekipy Legii. Między innymi czym charakteryzują się turyści a czym teddy boys? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie moze brzmieć podejrzanie wiec zadam je tak, ile tak mniej wiecej czlonkow te ekipy mogą liczyć? I jak się trzymają? No i czym zajmuje się white legion, bo ciężko mi znaleźć jakies dobre informacje w internecie, ile mniej więcej maja czlonkow i poprostu czym sie charakteryzują. Z góry dzięki jak ktoś odpowie
Nie możesz i ... nie ma za co! :)do.milicji1 pisze: 29.05.2024, 23:13 Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako, że jestem młody i słabo to ogarniam, to zastanawiały mnie ekipy Legii. Między innymi, czym charakteryzują się "turyści 97", a czym 'Teddy Boys '95' itp.? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie może brzmieć podejrzanie, wiec zadam je tak: Ile - tak mniej-wiecej - członków ta pierwsza ekipa może liczyć? I jak się trzymają? No i, czym zajmuje się 'White Legion', bo ciężko mi znaleźć jakieś informacje w internecie, ile mniej-więcej ma ludzi i po prostu, czym się charakteryzują. Z góry dzięki, jak ktoś odpowie.
Dzięki że rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości tą odpowiedziąDZnr1 pisze: 30.05.2024, 00:00Nie możesz i ... nie ma za co! :)do.milicji1 pisze: 29.05.2024, 23:13 Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako, że jestem młody i słabo to ogarniam, to zastanawiały mnie ekipy Legii. Między innymi, czym charakteryzują się "turyści 97", a czym 'Teddy Boys '95' itp.? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie może brzmieć podejrzanie, wiec zadam je tak: Ile - tak mniej-wiecej - członków ta pierwsza ekipa może liczyć? I jak się trzymają? No i, czym zajmuje się 'White Legion', bo ciężko mi znaleźć jakieś informacje w internecie, ile mniej-więcej ma ludzi i po prostu, czym się charakteryzują. Z góry dzięki, jak ktoś odpowie.
hahahaha ku***, to nawet nie to, że to brzmi podejrzanie. To 100% policyjne pierdolenie gościu. Pozdrów przyjaciół na komendzie, dobrej służby! ;)domilon1 pisze: 29.05.2024, 23:13 Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako ze jestem mlody i slabo to ogarniam to zastanawialy mnie ekipy Legii. Między innymi czym charakteryzują się turyści a czym teddy boys? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie moze brzmieć podejrzanie wiec zadam je tak, ile tak mniej wiecej czlonkow te ekipy mogą liczyć? I jak się trzymają? No i czym zajmuje się white legion, bo ciężko mi znaleźć jakies dobre informacje w internecie, ile mniej więcej maja czlonkow i poprostu czym sie charakteryzują. Z góry dzięki jak ktoś odpowie
No dobra zdaje sobie częściowo z tego sprawe. Odpuszcze sobie te pytaniaBekazWas pisze: 30.05.2024, 07:50hahahaha ku***, to nawet nie to, że to brzmi podejrzanie. To 100% policyjne pierdolenie gościu. Pozdrów przyjaciół na komendzie, dobrej służby! ;)domilon1 pisze: 29.05.2024, 23:13 Jeśli mogę z czystej ciekawości spytać, bo od dawna mnie to nurtuje. Jako ze jestem mlody i slabo to ogarniam to zastanawialy mnie ekipy Legii. Między innymi czym charakteryzują się turyści a czym teddy boys? Są jakieś różnice znaczące i jak odbywa sie "rekrutacja" do takich ekip. To pytanie moze brzmieć podejrzanie wiec zadam je tak, ile tak mniej wiecej czlonkow te ekipy mogą liczyć? I jak się trzymają? No i czym zajmuje się white legion, bo ciężko mi znaleźć jakies dobre informacje w internecie, ile mniej więcej maja czlonkow i poprostu czym sie charakteryzują. Z góry dzięki jak ktoś odpowie
-
WieszWięcej
A po czym miałeś zauważyć? Zaczepiałeś ludzi na ulicy i robiłeś ankietę?KaeSPe pisze: 29.05.2024, 16:40 Nie zauważyłem - przynajmniej w Warszawie - żeby wśród Ukraińców było wielu narodowców czczących Banderę. Wiadomo, że jeśli jest ich 100 czy 200tys, to na pewno tacy się znajdą, ale nie są jakoś szczególnie widoczni. Może między sobą są bardziej aktywni. Większość to typowe centrum, może centroprawica, chwalące Zełeńskiego, ewentualnie mają wywalone na politykę. Na pewno jest nieco lewaków, którzy dołączyli do warszawskiej antify (Ukraińcy+Białorusini) i z nimi się wożą.
Jak widzisz obcego typa na ulicy, to potrafisz rozróżnić, czy jest chuliganem, złodziejem lub dilerem?
UPA, Bandera i Szuchewycz są otoczeni kultem na Ukrainie: ulice, pomniki, stadiony ich imienia.
Więc nie wiem, jak Ukraińcy mieliby nie być tym przesiąknięci?
Ależ oczywiście, spora część zachodniej Ukrainy usprawiedliwia ludobójstwo na Wołyniu i czci jego autorów. Dobry artykuł na ten temat jest tu: https://fakenews.pl/spoleczenstwo/kim-d ... n-bandera/WieszWięcej pisze: 31.05.2024, 11:58 A co ma wynik wyborów do banderyzmu?
Zachodnia Ukraina kultywuje ludobóstwo Polaków. Np. Mer Lwowa nie jest chyba z partii narodowców? A banderowiec z niego pierwszej wody.
Z resztą banderyzm to niejedyny problem Ukrainy, tam nawet były prezydent nosi ubrania z symboliką hitlerowską.
Tyle, że to zachodnia Ukraina, z której ludzie rzadziej uciekli do Polski (bo jest bezpiecznie). Ci, którzy głównie przyjechali do Polski, to wschód i centrum, a tam banderowcy nie cieszą się popularnością. Stąd na ulicach np. Warszawy symboliki banderowskiej nie widać. Można mówić dużo o Ukraińcach przebywających w Polsce, ale akurat to, że są banderowcami, to niekoniecznie.
Ukraińcy w Polsce to się martwą jak przeżyć od pierwszego do pierwszego i ustabilizować się w miarę ekonomicznie, i kminią czy zostawać tutaj czy lecieć na Zachód. 90% z nich to nie ma nawet wiedzy historycznej żeby się utożsamiać z Banderą.
-
Inzynier_gamon
Ciekawe, czy Legia wpuści Motor na swoje sektory i czy do nich pojedzie...
-
localfootballfanatic
Jakie mniejsze ekipy warszawskie/podwarszawskie na chwilę obecną działają? zbierają się w młynie, dopingują, jeżdzą na wyjazdy?