Teraz wszystko jest wrzucane do internetu przez samych zainteresowanych, tutaj jak widać pochodzi to z relacji instagrama/facebooka klubu gieksiarskiego.
Mam pytanie do kogoś z Ruchu
Ilu dzieciaków skorzystało z darmowych biletów przeznaczonych dla dzieci z Rudy Śląskiej na mecz z Puszczą Niepołomice ? Widzę że na Widzew przeznaczyliście 104 darmowe bilety dla rudzkich dzieciaków
Pula biletów na mecz z Widzewem została dziś zwiększona. Mecz przyjaźni będzie mogło zobaczyć 50k widzów. Na ten moment w sprzedaży zostało jeszcze ponad 8,5k biletów. Szykuje się rekord frekwencji na meczu ligowym w 21 wieku, ale i również rekord kibiców gości, kibice Widzewa wykupili już ponad 12k biletów
Trochę czasu minęło - od przejęcia flag GKS - przez Ruch cześć spalona z 44 , ale co z pozostałymi ? Znalezionymi przez policję ? 25-30? Oddana GKS ? Czy jak to wyglada ?
pbmaniek pisze: 14.04.2024, 13:01
Trochę czasu minęło - od przejęcia flag GKS - przez Ruch cześć spalona z 44 , ale co z pozostałymi ? Znalezionymi przez policję ? 25-30? Oddana GKS ? Czy jak to wyglada ?
Nawet jak oddana przez policje to wstyd je wywieszać.
Bo z zewnątrz to przynajmniej dziwnie wygląda: Madryt, Bratislava, Moskwa, po drodze było jeszcze gościnne odwiedziny Partizana m.i. w Lubinie wraz z całą koalicją WRWE, teraz jeszcze Dortmund. Coś dużo tych zagranicznych kontaktów. Widocznie banda Ruchu z Hiszpanami zadowoleni nie są lub im się znudziło że zamiast z nimi, to ciągle coś nowego szukają. Aczkolwiek nie ma się im co dziwić, bo z kolei ATM ani w Radlinie, ani na WDŚ nie byli, natomiast z Borussią są ciągle wzajemne odwiedziny. Wczoraj na Sued wisiała nawet flaga z herbami obu klubów, logo h pośrodku i hasło: ,,Początek nowej ery." .
Drabas pisze: 17.04.2024, 17:48
Bo z zewnątrz to przynajmniej dziwnie wygląda: Madryt, Bratislava, Moskwa, po drodze było jeszcze gościnne odwiedziny Partizana m.i. w Lubinie wraz z całą koalicją WRWE, teraz jeszcze Dortmund. Coś dużo tych zagranicznych kontaktów. Widocznie banda Ruchu z Hiszpanami zadowoleni nie są lub im się znudziło że zamiast z nimi, to ciągle coś nowego szukają. Aczkolwiek nie ma się im co dziwić, bo z kolei ATM ani w Radlinie, ani na WDŚ nie byli, natomiast z Borussią są ciągle wzajemne odwiedziny. Wczoraj na Sued wisiała nawet flaga z herbami obu klubów, logo h pośrodku i hasło: ,,Początek nowej ery." .
Wydaje mi się, że takie międzynarodowe zgody mają zupełnie inny charakter. Chyba nie da się być niezadowolonym ze zgody z ekipą oddaloną od 2,5tys. km, bo jakie można mieć w stosunku ich oczekiwania? Na pewno nie takie jak ŁKS w stosunku do Lecha itp. Turystyka, melanże, może biznes. Tyle. Jak nie robią siary, nie pajacują na lewo, to wszystko się zgadza. Tak mi się wydaje.
W Niemczech jest sporo polskich emigrantów. Żadna tajemnica z tego, że wielu z nich udziela się w ekipach niemieckich. Tak powstają też kontakty. X lat temu jeden z Gieksiarzy mieszkający w Dreźnie i udzielający się na miejscowym Dynamo popchnął kontakty do tego stopnia że były wielokrotne odwiedziny w jedną i drugą stronę ma lini GKS-DYNAMO ale chyba Banik stanął na drodze do czegos oficjalnego. To musialby ktoś z Gieksy opisać. Ja myślę, że przesadą nie będzie, jak stwierdzę, że w połowie niemieckich ekip są Polacy w ekipach zarówno H jak i U.
W Niemczech jest sporo polskich emigrantów. Żadna tajemnica z tego, że wielu z nich udziela się w ekipach niemieckich. Tak powstają też kontakty. X lat temu jeden z Gieksiarzy mieszkający w Dreźnie i udzielający się na miejscowym Dynamo popchnął kontakty do tego stopnia że były wielokrotne odwiedziny w jedną i drugą stronę ma lini GKS-DYNAMO ale chyba Banik stanął na drodze do czegos oficjalnego. To musialby ktoś z Gieksy opisać. Ja myślę, że przesadą nie będzie, jak stwierdzę, że w połowie niemieckich ekip są Polacy w ekipach zarówno H jak i U.
Ja słyszałem, że Dynamo prowadziło wiele rozmów na temat sztam na wschodzie między innymi ze Spartą i stąd pomysł sztamy padł. Szkoda bo bardzo ciekawy kierunek, ale Banik zawsze będzie najważniejszy.
Mattyso pisze: 20.04.2024, 20:25
Podobno jeden z widzewiaków tak się cieszył z bramki, że wypadł przez barierki i niestety zmarl, mimo że jestem z GieKSy to wyrazy współczucia
Podobno jeden z widzewiaków tak się cieszył z bramki, że wypadł przez barierki i niestety zmarl, mimo że jestem z GieKSy to wyrazy współczucia
Może to ktoś potwierdzić ?
Widzewiak spadł z murku przed rozpoczęciem meczu i został zabrany przez kartkę, najprawdopodobniej nieprzytomny do szpitala.
bez pośpiechu pisze: 20.04.2024, 19:28
A gdy Ruch się macał z Lechem to Ci to przeszkadzało?
Ruch wąchał sie z Lecham przed ta fuzja przecież , a szczyt tych konaktów to lata 99-2002
W sezonie 2007/08 LPH i HZL widywani przy Cichej.
No chyba kurtfa na sektorze gości!!!! Potwierdź czym kolwiek tą wypocinę..Przez kogo ku*** widywani??I czy oby napewno podczas meczu ?Bo może np.ty widywałeś się z nimi po cichu przy Cichej? To zwracam honor z tym że to nie to forum.
Może to ktoś potwierdzić ?
Widzewiak spadł z murku przed rozpoczęciem meczu i został zabrany przez kartkę, najprawdopodobniej nieprzytomny do szpitala.
Stadion śląski z tego co widzę ma ok 55k pojemności
Dlaczego w takim meczu nie mogło być 100%?
Jak ruchu nie lubię tak szczerze zazdroszczę takiej frekwencji możliwości grania na takim fajnym obiekcie przy jego zapełnieniu , poza Lechią i Śląskiem nikt w Polsce nie ma możliwości gry na takim stadionie. Rekord pewnie będzie utrzymany na długo
Czosnek1001 pisze: 21.04.2024, 00:08
Jak ruchu nie lubię tak szczerze zazdroszczę takiej frekwencji możliwości grania na takim fajnym obiekcie przy jego zapełnieniu , poza Lechią i Śląskiem nikt w Polsce nie ma możliwości gry na takim stadionie. Rekord pewnie będzie utrzymany na długo
gdzieś czytałem, że sektor gości nadal rozjebany po derbach
byl dostepny caly stadion - rozwalony sektor gosci.
uczciwie przyznajac braklo około 100 biletow, do sprzedazy kompletu.
mimo to przekroczylismy 50000
Te rozwalone kible to z nieba spadły psom, decydentom pzpn itd. Obstawiam, że remont będzie do konca roku. Torcida zrobiła jedna z głupszych rzeczy i ch... wie po co.
Te rozwalone kible to z nieba spadły psom, decydentom pzpn itd. Obstawiam, że remont będzie do konca roku. Torcida zrobiła jedna z głupszych rzeczy i ch... wie po co.
Jakbyś tam był to byś wiedział. Ale było minęło i tyle.
KSGKSW pisze: 21.04.2024, 13:14
Jakbyś tam był to byś wiedział. Ale było minęło i tyle.
I historia nadała temu wydarzeniu legendę. Teraz przez kolejne trzy sezony będzie utrwalana, żeby zapisać się w kartach historii jako atak serwerowni i papieru toaletowego na koalicję. xD