Otwarta sprzedaż od 10 marca .
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
A nie otwarta? Szkoda ze z was takie szuje można było wds robić na zmianę jako gospodarz ale daliście d*** po obietnicach dawno temu, a po ostatnim meczu to już wogole nie ma z wami co gadać bo jesteście zwykle po śląsku ciule
-
A nie otwarta kilka dni wcześniej. Skończ już płakać .
-
-
Ciekawe czy np Schalke z Borussią też się przepychają i informują o frekwencji .Z przymrużeniem oka :D
-
-
o co chodzi z Rudą Śląską, że tak Górnik oraz Ruch ją podkreślają w swoim życiu kibicowskim, a w mniejszym stopniu pomijają inne lokalizacje np. Mysłowice, Orzesze, Bogucice itp. Może byc na priv.
-
To miasto gdzie jedni i drudzy maja swoje najlepsze FC
RUCH CHORZÓW
-
Bogucice ?? Przecież to dzielnica Katowic. Tereny 100% GKS-u
-
-
Po prostu największe FC i Ruchu i Górnika. Od zawsze tam jest największe derbowe ciśnienie.
-
Najmocniejszy FC to Ruda ale czy największy? Kiedyś ktoś pisał że Katowice to największy FC.
-
Jeżeli chodzi o FC Ruchu to raczej Ruda jest najliczniejsza napewno najsilniejsza na ten moment. Katowice mogą być na drugim miejscu. No i z Katowic jeździ sporo osób niezorganizowanych z każdej możliwej dzielnicy - po prostu fanów piłki a Ruda to raczej bardzo „kumaci” ludzie.
Ogólnie wystosuję teze, może kontrowersyjną dla ludzi spoza Śląska:
NRŚL I TRŚL to dwa najmocniejsze i największe FC w Polsce.
-
Sporo mniejszy potencjał ludzki.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
Dokładnie tak. W Rudzie Śląskiej jest prawie 3x więcej mieszkańców niż w Piekarach Ruda 140tyś, Piekary 55tyś
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
-
Aby zachować obiektywizm to Żabole z kolei przejęli Rudę 1. Z 15-20 lat temu było tam po połowie, dzisiaj 90% należy do nich.XXXXKK pisze: ↑20.03.2024, 21:37Jest to po prostu linia frontu bo miasto z jednej strony graniczy z Chorzowem a z drugiej z Zabrzem. Nie ma w kraju drugiego tak silnego miasta jeśli chodzi o fan clubowanie.
Przeważnie było tak, że Górnika było tam więcej ale jakościowo lepiej prezentował się Ruch. Jednak przez ostatnie lata Ruch mocno zyskuje. Zaczęło się od Halemby, gdzie praktycznie przez parę lat Ruch przejął cała dzielnice. Potem Nowy Bytom wraz z Kaufhausem to samo. A teraz ta sama sytuacja dzieje się na Wirku, gdzie 10 lat temu Górnik był tam w 90 procentach i nie do pomyślenia było że za jakiś czas może Ruch się tam tak rozpanoszyć.
-
Raczej 30 lat temu. Jest to dzielnica granicząca z Zabrzem, a tereny Ruchu częściowo przylegały do Zabrza. Klimat lat 90 jeszcze nakręcał sytuację, wojenki między sąsiadującymi osiedlami - w latach 2000 pozmieniało się a na mieście był coraz wyraźniejszy podział południe/wschód - Ruch północ/zachód - Górnik.oRt pisze: ↑21.03.2024, 05:02Aby zachować obiektywizm to Żabole z kolei przejęli Rudę 1. Z 15-20 lat temu było tam po połowie, dzisiaj 90% należy do nich.XXXXKK pisze: ↑20.03.2024, 21:37Jest to po prostu linia frontu bo miasto z jednej strony graniczy z Chorzowem a z drugiej z Zabrzem. Nie ma w kraju drugiego tak silnego miasta jeśli chodzi o fan clubowanie.
Przeważnie było tak, że Górnika było tam więcej ale jakościowo lepiej prezentował się Ruch. Jednak przez ostatnie lata Ruch mocno zyskuje. Zaczęło się od Halemby, gdzie praktycznie przez parę lat Ruch przejął cała dzielnice. Potem Nowy Bytom wraz z Kaufhausem to samo. A teraz ta sama sytuacja dzieje się na Wirku, gdzie 10 lat temu Górnik był tam w 90 procentach i nie do pomyślenia było że za jakiś czas może Ruch się tam tak rozpanoszyć.
-
Rozmawiając o śląskich miastach to tak skojarzyło mi się że liczby kibiców na meczach z danych miast mają często małe przełożenie na jakość ekip w tych miastach. Świetnie to pokazują grafiki publikowane przez ofi stronę Ruchu i zestawienie Top 20 miast wg ilości kibiców. Zdziwiony jestem ilością kibiców Niebieskich jeżdżących z Bytomia na Legii było 863 osoby, na Warcie 360( z WDŚ jeszcze nie opublikowali) czy też Mysłowic 646 gdzie niby od samych kibiców R słyszałem że miasto pod względem H miasto tracą, stracili na rzecz Gieksy. Przy niższej frekwencji 13tys na Warcie było 274 osoby. Liczba kibiców np. z takiego Jaworzna dużo niższa. Zaskakująco nieźle też wyglądają Piekary Śląskie gdzie też osobiście myślałem że sporo więcej tam Górnika. Ogólnie ciekawe te statystyki.
-
Łagiewniki to Bytom, więc skąd to zdziwienie?PolnocnaStrona pisze: ↑21.03.2024, 10:52Rozmawiając o śląskich miastach to tak skojarzyło mi się że liczby kibiców na meczach z danych miast mają często małe przełożenie na jakość ekip w tych miastach. Świetnie to pokazują grafiki publikowane przez ofi stronę Ruchu i zestawienie Top 20 miast wg ilości kibiców. Zdziwiony jestem ilością kibiców Niebieskich jeżdżących z Bytomia na Legii było 863 osoby, na Warcie 360( z WDŚ jeszcze nie opublikowali) czy też Mysłowic 646 gdzie niby od samych kibiców R słyszałem że miasto pod względem H miasto tracą, stracili na rzecz Gieksy. Przy niższej frekwencji 13tys na Warcie było 274 osoby. Liczba kibiców np. z takiego Jaworzna dużo niższa. Zaskakująco nieźle też wyglądają Piekary Śląskie gdzie też osobiście myślałem że sporo więcej tam Górnika. Ogólnie ciekawe te statystyki.
-
Ja wiem że Łagiewniki to dzielnica Bytomia opanowana przez Ruch ale mimo wszystko to tylko jedna ok. 8tys dzielnica. Wydaje się że sporo fanów R musi też jeździć z innych części miasta. Taki chyba klimat Górnego Śląska że w każdym większym mieście są fani wszystkich bardziej znaczących śląskich klubów w mniejszych czy większych grupach. Rodziny, przeprowadzki dlatego tak wygląda bo to jedna wielka aglomeracja. Z Gliwic też liczby 3cyfrowe były.
-
Z ostatnich wpisów wyczytałem :
- Ruda Śląska - kiedyś ilościowo Górnik organizacyjnie Ruch, dzisiaj ilościowo i organizacyjnie Ruch
- Piekary - wydawało się że kibiców Górnika jest tam więcej.. innymi słowy jest niewielu, mniejszość, zwał jak zwał
- Bytom - sporo kibiców Ruchu nie tylko na Łagiewnikach
- Gliwice - o dziwo pełno kibiców Ruchu
- Katowice - kiedyś tylko Ruch, teraz ze 2 dzielnice ale mnóstwo kibiców Ruchu mniej zaangażowanych jest w całych Katowicach
Obiektywni dodają - trzeba jednak przyznać że taka jest charakterystyka Śląska Obiektywni zadają pytania, sami na nie odpowiadają w właściwym sobie dystansem :) i dyskusja się toczy....
- Ruda Śląska - kiedyś ilościowo Górnik organizacyjnie Ruch, dzisiaj ilościowo i organizacyjnie Ruch
- Piekary - wydawało się że kibiców Górnika jest tam więcej.. innymi słowy jest niewielu, mniejszość, zwał jak zwał
- Katowice - kiedyś tylko Ruch, teraz ze 2 dzielnice ale mnóstwo kibiców Ruchu mniej zaangażowanych jest w całych Katowicach
Obiektywni dodają - trzeba jednak przyznać że taka jest charakterystyka Śląska Obiektywni zadają pytania, sami na nie odpowiadają w właściwym sobie dystansem :) i dyskusja się toczy....
-
W Bytomiu jest bardzo dużo kibiców Ruchu. Ogólnie takim drugim bastionem Ruchu w Bytomiu nie licząc oczywistych Łagiewnik są Szombierki z których na takich derbach była na spokojnie stówka lub dwie. Nie są jednak oni zorganizowani, nie ma mowy tutaj o żadnym FC czy naszych dzielnicach lecz po prostu o fanach Ruchu którzy jeżdżą na mecze tylko pooglądać piłke. Na WDŚ 972 osoby z Bytomia, czyli liczba kgórej nie powstydziłoby większość FC w Polsce. Miazga.
-
Miazga jakby tak wszystkich policzyć to porównywalnie z Bytomską Polonią oczywiście co zrozumiałe trochę mniej :)
-
Nie no, wiadomo że Polonii jest o wiele więcej ale patrząc na to że oficjalnie mamy jedną dzielnicę w Bytomiu to top absolutny.
-
Opublikowali dziś. Podam w ramach ciekawostki TOP 10 miast które najliczniej przybyły na WDŚPolnocnaStrona pisze: ↑21.03.2024, 10:52Rozmawiając o śląskich miastach to tak skojarzyło mi się że liczby kibiców na meczach z danych miast mają często małe przełożenie na jakość ekip w tych miastach. Świetnie to pokazują grafiki publikowane przez ofi stronę Ruchu i zestawienie Top 20 miast wg ilości kibiców. Zdziwiony jestem ilością kibiców Niebieskich jeżdżących z Bytomia na Legii było 863 osoby, na Warcie 360( z WDŚ jeszcze nie opublikowali) czy też Mysłowic 646 gdzie niby od samych kibiców R słyszałem że miasto pod względem H miasto tracą, stracili na rzecz Gieksy. Przy niższej frekwencji 13tys na Warcie było 274 osoby. Liczba kibiców np. z takiego Jaworzna dużo niższa. Zaskakująco nieźle też wyglądają Piekary Śląskie gdzie też osobiście myślałem że sporo więcej tam Górnika. Ogólnie ciekawe te statystyki.
1. Chorzów 12.707
2. Ruda Śląska 4.187
3. Świętochłowice 2.407
4. Katowice 2.378
5. Siemianowice Śląskie 2.181
6. Piekary Śląskie 1.076
7. Bytom 902
8. Mikołów 862
9. Mysłowice 671
10. Łaziska 479
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
-
Zawiercie spore miasto a jednak w top20 frekwencji go nie widać.
ABG
-
Imponujaca liczba Chorzowa na WDS
-
Nikt się raczej Zawiercia nie spodziewał w TOP10.protektormalopolska pisze: ↑21.03.2024, 19:52Zawiercie spore miasto a jednak w top20 frekwencji go nie widać.
-
W top10 nie ale w top20 też Zawiercia nie ma. Wejdz na profil FB Ruchu. Miasto prawie 50 tysięczne i mam wrażenie że potencjał ma spory choć nie wykorzystany.
ABG
-
Mimo wszystko szacunek dla takich FC jak np. Racibórz czy Myszków, które mają dobrych kilkadziesiąt kilometrów na Ruch, a stawiają się w trzycyfrowych liczbach. Mimo wszystko największym ewenementem dla Mnie są liczby Ruchu z Tarnowskich Gór i Gliwic. Pierwsze to sporo Żaboli, a drugie to przed wszystkimi Piast, a potem Żabskie. I te trzyfrowe liczby z tych obu miast pojawiały się już na wcześniejszych meczach. Oczywiście daleko mówić o jakichś dzielnicach, ulicach w posiadaniu Ruchu, szczególnie w Gliwicach, ale jak widać jakieś ziarno zostało zasiane.
-
Jeżeli chodzi o Gliwice to od dobrych kilkunastu lat zawsze jeździła grupa kibiców z tego miasta na Ruch. Nie ma co grzebać w historii, ale jedną z osób, która przybijała starą sztamę Piasta z Ruchem po stronie Niebieskich była i z tego co mi wiadomo to nadal jest mieszkańcem Gliwic. Trzymali się razem z kibicami z powiatu Gliwickiego, zwłaszcza z Chudowa, Paniówek i z gminy Pilchowice?. Było trochę osób, co na wyjazdy jeździli i to nawet regularnie w liczbach dwucyfrowych, zwłaszcza jak Ruch grał swoje najlepsze sezony za czasów Fornalika. Chyba wtedy to mieli najlepszy czas, bo trzymali się z chłopakami z Raciborza i potrafili po meczu z Widzewem chlać ze znajomymi Widzewiakami w jakimś parku w Gliwicach w 30 pare osób, a potem mieć zarezerwowane całe piętro jakiejś tam pizzeri czy też restauracji w centrum Gliwic i bawić sie do nocy. Akuratna tej imprezie wylądowałem przypadkiem sam więc miło to wspominam, ale to dobre 10 lat temu. Jeden z kibiców z Gliwic był przez lata na emigracji ważną postacią jednego z zagranicznych FC Ruchu. Wiele lat temu to nawet jakieś gadżety wydawali (szale, koszulki wlepki i pewnie coś tam jeszcze) i nawet swoją małą fanę mieli, Jeden z tych szali to dzisiaj nawet w sekretariacie Klubu wisi/wisiał na ścianie. Ale powiedzmy sobie szczerze, nie mieli żadnych szans przebicia w mieście podzielonym przez Piasta i Górnika i obecnie też nie mają. Większość z tej starszej ekipy założyła rodziny i odpuściła sobie mocniejsze wyjazdy - czyli został piknik. Ostatnio gra Ruchu w Gliwicach pomogła, no i migracja kibiców z niebieskich miast do Gliwic też zrobiła swoje. Wyniki 3 cyfrowe w meczach ze Śląskiem, Legią, Piastem i Górnikiem nie dziwią. Jak gadałem z nimi na jednym z meczów to wspominali, że w mieście się nie wychylają z wiadomych względów. Do Piasta mają duży szacunek za pomoc i możliwość grania w Gliwicach. Cieszą się, że dużo dzieciaków i młodych ludzi zaczęło jeździć do Chorzowa na mecze. Tylko, żeby tam pojechac to trzeba przejechać przez Zabrze i tu jest kicha. Kiedyś żabole trafili ich. życie.
Co do Tarnowskich Gór, to sprawa jest trochę inna, Tam zawsze było sporo kibiców Ruchu, zwłaszcza na "domkowych" dzielnicach, tylko miasto zostało zdominowane przez Górnika. Jest tam niewielka grupa, która coś próbuje działać organizacyjnie, ale nie ma mowy o jakichkolwiek mocniejszych akcjach. W Powiecie Tarnogórskim jedyną mocniejszą siłą jest Nakło Śląskie. Owszem są miejscowości "pro Ruch" w powiecie, ale samo miasto Tarnowskie Góry ze swoim potencjałem ludnościowym i jakościowym robi dużą różnicę na korzyść Górnika.
Co do Tarnowskich Gór, to sprawa jest trochę inna, Tam zawsze było sporo kibiców Ruchu, zwłaszcza na "domkowych" dzielnicach, tylko miasto zostało zdominowane przez Górnika. Jest tam niewielka grupa, która coś próbuje działać organizacyjnie, ale nie ma mowy o jakichkolwiek mocniejszych akcjach. W Powiecie Tarnogórskim jedyną mocniejszą siłą jest Nakło Śląskie. Owszem są miejscowości "pro Ruch" w powiecie, ale samo miasto Tarnowskie Góry ze swoim potencjałem ludnościowym i jakościowym robi dużą różnicę na korzyść Górnika.
-
Piekary to mniej więcej pół na pół liczbowo. Dzielnic więcej ma Ruch zaś Górnik większe pod względem mieszkańców.Goral74 pisze: ↑21.03.2024, 14:09Z ostatnich wpisów wyczytałem :
-
Ale dlaczego uważasz że ten potencjał miasta jest niewykorzystywany? Jest coraz bardziej wykorzystywany ale akurat nie przez Ruch.protektormalopolska pisze: ↑21.03.2024, 21:12W top10 nie ale w top20 też Zawiercia nie ma. Wejdz na profil FB Ruchu. Miasto prawie 50 tysięczne i mam wrażenie że potencjał ma spory choć nie wykorzystany.
Rzeź Wołyńska - pamiętajmy o tej nie wygodnej dla naszych rządzących zbrodni!
-
Z dekadę temu w Gliwicach zdarzało się trafić wymalowane ,,R”-ki na murach. Jak dobrze pamiętam to tamta aktywność kibiców Ruchu w mieście była m.in. dzięki Mareczkowi K. (dziś banita na trybunach przy Cichej, obecnie na Śląskim).pyjter1920 pisze: ↑22.03.2024, 00:13Jeżeli chodzi o Gliwice to od dobrych kilkunastu lat zawsze jeździła grupa kibiców z tego miasta na Ruch. Nie ma co grzebać w historii, ale jedną z osób, która przybijała starą sztamę Piasta z Ruchem po stronie Niebieskich była i z tego co mi wiadomo to nadal jest mieszkańcem Gliwic. Trzymali się razem z kibicami z powiatu Gliwickiego, zwłaszcza z Chudowa, Paniówek i z gminy Pilchowice?. Było trochę osób, co na wyjazdy jeździli i to nawet regularnie w liczbach dwucyfrowych, zwłaszcza jak Ruch grał swoje najlepsze sezony za czasów Fornalika. Chyba wtedy to mieli najlepszy czas, bo trzymali się z chłopakami z Raciborza i potrafili po meczu z Widzewem chlać ze znajomymi Widzewiakami w jakimś parku w Gliwicach w 30 pare osób, a potem mieć zarezerwowane całe piętro jakiejś tam pizzeri czy też restauracji w centrum Gliwic i bawić sie do nocy. Akuratna tej imprezie wylądowałem przypadkiem sam więc miło to wspominam, ale to dobre 10 lat temu. Jeden z kibiców z Gliwic był przez lata na emigracji ważną postacią jednego z zagranicznych FC Ruchu. Wiele lat temu to nawet jakieś gadżety wydawali (szale, koszulki wlepki i pewnie coś tam jeszcze) i nawet swoją małą fanę mieli, Jeden z tych szali to dzisiaj nawet w sekretariacie Klubu wisi/wisiał na ścianie. Ale powiedzmy sobie szczerze, nie mieli żadnych szans przebicia w mieście podzielonym przez Piasta i Górnika i obecnie też nie mają. Większość z tej starszej ekipy założyła rodziny i odpuściła sobie mocniejsze wyjazdy - czyli został piknik. Ostatnio gra Ruchu w Gliwicach pomogła, no i migracja kibiców z niebieskich miast do Gliwic też zrobiła swoje. Wyniki 3 cyfrowe w meczach ze Śląskiem, Legią, Piastem i Górnikiem nie dziwią. Jak gadałem z nimi na jednym z meczów to wspominali, że w mieście się nie wychylają z wiadomych względów. Do Piasta mają duży szacunek za pomoc i możliwość grania w Gliwicach. Cieszą się, że dużo dzieciaków i młodych ludzi zaczęło jeździć do Chorzowa na mecze. Tylko, żeby tam pojechac to trzeba przejechać przez Zabrze i tu jest kicha. Kiedyś żabole trafili ich. życie.
Co do liczb z takich nieoczywistych miejsc opanowanych przez inne ekipy to jak ktoś wspomniał w głównej mierze kwestia migracji z miast do miast + pewnie pewna część kibiców piłki co lubią oglądać mecze na żywo (znam sam paru takich powiedzmy ,,Janków” zresztą raczej starszych ludzi, którzy odwiedzają różne śląskie stadiony).
-
Jak już tak piszemy o Rudzie to trochę faktów ___
15.09.Górnik vs Ruch 5 154 -TRŚL Widzów 22 508 max pojemnosć na chwilę obecną
16.03. Ruch vs Górnik 4 187 -NRŚL Widzów 38 106
przy dużo mniejszej frekwencji na Górniku to u nas prawie 1 tyś ludzi więcej z Rudy
przy dużo mniejszej frekwencji na Górniku to u nas prawie 1 tyś ludzi więcej z Rudy
GÓRNIK\G/ZABRZE
-
Ciekawa sprawa z tymi Gliwicami. Czyżby piast przez swoją gościnę sam sobie zrobił krzywdę i obok licznej torcidy wychodowal sobie następnego raka który będzie ich zżeral? Nawet mi ich nie żal bo sami z siebie zrobili podnóżek który teraz chorzowscy będą deptać i doprowadza do tego co chcieli już zrobić dawno i zrobią z piasta swój fan klub.
-
Kilka przemyśleń które mogą być nic niewarte. Piast wpatrzony w Ruch zrobił sobie krzywdę bo już z podzielonego, ale jednak dosyć piknikowego miasta( dużo przyjezdnych, studenciakow) dodał sobie kolejny punkt na mapie gdzie zwykle chłopy niekumate z dzielnic mogły sobie zobaczyć jaka jest atmosfera na Ruchu który gra o w*******, a jaka na Piaście grającym o wyższe cele. Więc nawet jak mieli wbite do głowy jebanie KSG to nie zdziwię się jak trochę osób w stronę Ruchu uciekło bo przecież dalej jebią zaboli. Podobnie robi/ robiła Polonia Bytom i cyfra 800 osób na mecz z miasta gdzie Ruch ma jedną dzielnice i to jeszcze taką raczej nie do odbicia przez PB robi pewnie sporą zagwozdke bo nie trzeba być niesamowicie lotnym, żeby wiedzieć, że ta cyfra to nie są Łagiewniki tylko Ruch im zagospodarował część miasta i zainteresował meczami na Śląskim. Równie dobrze za rok z tych 800 osób zostanie seta Łagoli, ale i tak Polonia swoim wyborem głównej kosy na KSG gdzie ich tereny są bardziej piknikowe niż Ruchu trochę sobie strzelila w kolano. Bytom to obecnie patrząc tylko na cyfry jedno z bardziej podzielonych miast, a jest chyba najspokojniejszym bo oprócz jakiś wjazdów na stolary raz na sto lat i akcji zaczepnych z Lagiewnikami to raczej dużo PB nie ma do roboty. Nie wiem jak z Cidrami bo to już nie moje rewiry, ale nie dziwię się jak PB się na nich skupia najbardziej jednocześnie mając pod ryjem niebieskich co im z miasta wyciągnęli 800 osób na mecz heh. Dużo w tym wszystkim otoczki i magii stadionu śląskiego i te osoby za miesiąc mogą zapomnieć o Ruchu, ale cyfry poszły w świat.
Jeszcze co do Gliwic to tam w ogóle jakoś łatwo idzie ludzi wyciągać bo nawet GieKSa tam potrafiła wyciągnąć na lepsze mecze 10 20 osób gdzie to są tereny które kompletnie nie powinny być z nami utożsamiane bo na drodze do Katowic są 3 inne kluby które tam sobie tereny podzieliły.
Już całkiem na koniec pierdolenia to fajne zdjęcie dla kogoś nie ze Śląska (można zobaczyć jak blisko siebie jest stadion Śląski, droga z Chorzowa na stadion, Katowicki Tauzen) czyli jedno wielkie wymieszanie wszystkiego i teraz bądź tu mądry i idź w barwach jak ci koledzy mówią, że miasto te czy tamto jest niebieskie/trójkolorowe jak na 50 metrach możesz zaliczyć kilka wpierdoli hehe
https://stadionowioprawcy.net/wp-conten ... 427WDS.jpg
Jeszcze co do Gliwic to tam w ogóle jakoś łatwo idzie ludzi wyciągać bo nawet GieKSa tam potrafiła wyciągnąć na lepsze mecze 10 20 osób gdzie to są tereny które kompletnie nie powinny być z nami utożsamiane bo na drodze do Katowic są 3 inne kluby które tam sobie tereny podzieliły.
Już całkiem na koniec pierdolenia to fajne zdjęcie dla kogoś nie ze Śląska (można zobaczyć jak blisko siebie jest stadion Śląski, droga z Chorzowa na stadion, Katowicki Tauzen) czyli jedno wielkie wymieszanie wszystkiego i teraz bądź tu mądry i idź w barwach jak ci koledzy mówią, że miasto te czy tamto jest niebieskie/trójkolorowe jak na 50 metrach możesz zaliczyć kilka wpierdoli hehe
https://stadionowioprawcy.net/wp-conten ... 427WDS.jpg
-
Kto i kiedy podal takie dane?Bo jak wasz klub to i tak nie uwierze w wasza rodem z rosji propagandy.rojbertrsl pisze: ↑23.03.2024, 00:08Jak już tak piszemy o Rudzie to trochę faktów ___
-
Info było podane parę dni po derbach w Zabrzu we wrześniu.Wupper pisze: ↑23.03.2024, 15:37Kto i kiedy podal takie dane?Bo jak wasz klub to i tak nie uwierze w wasza rodem z rosji propagandy.rojbertrsl pisze: ↑23.03.2024, 00:08Jak już tak piszemy o Rudzie to trochę faktów ___
-
Niezależnie po której stronie kibicujesz, ale jak słyszę o "rosyjskiej propagandzie" jakiegoś jełopa, który naoglądał się telewizji, to jestem za pominięciem paktu antysprzętowego, żeby tłuczkiem do mięsa wybić mu z głowy takie głupoty.
Wy się robicie na kumaczy, a podstawowa sytuacja na świecie jest dla was znana z nagłówków jakiegoś wysrańca z Onetu.