Kibicowska Wielkopolska
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
tak tylko pytam
Re: Kibicowska Wielkopolska
Co tam słychać u Jaroty Jarocin ? Coś cicho o nich w tym roku."Zwykły" kryzys, czy ktoś im w tym "pomógł", jak ich kolegą z Krotoszyna ?
Podbijam i to samo pytanie o Obrę Kościan.tak tylko pytam pisze: 13.10.2022, 19:02 Co tam słychać u Jaroty Jarocin ? Coś cicho o nich w tym roku."Zwykły" kryzys, czy ktoś im w tym "pomógł", jak ich kolegą z Krotoszyna ?
Nikt im nie pomógł. Tylko i wyłącznie tymczasowy kryzys.tak tylko pytam pisze: 13.10.2022, 19:02 Co tam słychać u Jaroty Jarocin ? Coś cicho o nich w tym roku."Zwykły" kryzys, czy ktoś im w tym "pomógł", jak ich kolegą z Krotoszyna ?
Nie jest tak źle.Nawet Elanę atakowali.
-
tutenchamon
Czy w Poznaniu "dzieje się coś" z okazji rocznicy wybuchu Powstania Wielkopolskiego? Jest podobny klimat jak w Warszawie 1 sierpnia? Wiem, że nie do końca jest to pytanie kibicowskie, ale poprostu zastanawiam się czy warto w ten dzień przyjechać i zwiedzić Poznań, no i przynajmniej dla części kibiców patriotyzm jest ważny.
Co to w ogóle za pytanie?! Oczywiście, że się dzieje, to w końcu kawał historii naszego pięknego regionu. Co roku od ładnych paru lat jest odpalana iluminacja z setek rac o godzinie 16:40, która uświetnia obchody Powstania Wielkopolskiego. Dodatkowo są różne wydarzenia jak np. możliwość przejechania się historyczną baną z wagonami i powitanie Ignacego Jana Paderewskiego (Dworzec Letni), także rekonstrukcje historyczne przygotowywane przez rekonstruktorów (m.in. 3. Bastion Grolman) i wiele innych rzeczy. Także zapraszamy do Poznania 27.12 :)
Września 100% Lech Poznań!
104. rocznica wybuchu Powstania Wielkopolskiego
https://www.youtube.com/watch?v=JJDNyh9LGcU
https://www.youtube.com/watch?v=ZQv8ogNG2XQ
https://www.youtube.com/watch?v=_l5IqTqiZWo

https://www.youtube.com/watch?v=JJDNyh9LGcU
https://www.youtube.com/watch?v=ZQv8ogNG2XQ
https://www.youtube.com/watch?v=_l5IqTqiZWo

Chyba przed tv byłeś
-
Salowy_Choroszcz
Znowu sobie coś wyobrazasz Nikodem, podwójna dawka leków i kaftanNiikodem pisze: 27.12.2022, 20:51 Byłem,bardzo klimatycznie i pozdro dla mordek z LPU.
Chwała Wielkiej Polsce!
OoO Biały Honor Biała Duma
Ale już nie będziecie mi grzebać w odbycie?
Czy ktoś obeznany z tematem może opowiedzieć coś o relacjach na linii Fc Gniezno Lecha i Startu Gniezno?
Kosa? Jeśli tak to jak do tego doszło i jak sytuacja na mieście się lrsedstawia
W 2014 roku odkleiło się w główkach pewnym chłopaczkom ze Startu, którzy poczuli się silni i zaczęli mazać na murach jak to nie jebią Lecha i rządzą w mieście, tym samym porywając się z motyką na słońce. Długo nie czekali na odpowiedź - napisy zostały szybko przeprawione, stracili flagę Centrum, dodatkowo dostając po główkach. Obecnie jest neutralnie, zresztą zawsze można było śmigać w barwach Lecha i nic się nie działo. Gniezno było, jest i zawsze będzie za Lechem, nic tego nie zmieni. Nie może być zresztą inaczej, skoro na Lecha jeździ się tu od początku lat 70. i jest to najstarszy FC.Eternidad pisze: 07.05.2023, 19:59 Czy ktoś obeznany z tematem może opowiedzieć coś o relacjach na linii Fc Gniezno Lecha i Startu Gniezno?
Dziwi w takim razie bluzganie na Górnik Konin.
-
wiernyioddany
Górnik Konin dość ciekawą oprawę zrobił na meczu z Wiarą Lecha sugerując że są jedynymi chuliganami w mieście, a co z miejscowym Fc Lecha? :) Bo chyba każdy przyzna że takie hasło i na takim meczu delikatnie uderza w fanów Lecha z tego miasta.
---- Łódzkości 1910 Fanatycy ----
-
Zupełnie Zielony.
Może i są jedyni ;) co nie zmienia podstawowego faktu że jedni i drudzy są de facto fc Lecha.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Od dobrych kilkunastu lat FC Konin to FC Konin, Górnik to Górnik, ile można tłumaczyć? W latach 80. i 90. bardzo dużo wiary z Konina jeździło na Lecha - można powiedzieć, że to Lech był wzorem kibicowania dla koninian, choć ich pierwszym wyjazdem był Włocławek w 1992 roku. Łańcuchy potrafili przyjeżdżać na mecze Lech - Legia (1996) w ponad 100 osób, słynna wizyta na meczu Lech - Widzew z dwiema flagami RTS-u rodem z Kalisza, które wpadły po sparingu Górnik Konin - Widzew w 1995 roku, po którym rozpoczęła się trwająca po dziś dzień kosa między Koninem a Kaliszem, czy wyjazd 70 Łańcuchów na wyjazd Legia - Lech w 1996 r. W latach 2000. na Górniku do głosu doszło nowe pokolenie, które zaczęło działać na własną rękę i od tej pory nie można mówić o Górniku Konin jako FC Lecha. Jak już się pojawił temat Konina, to dodam jeszcze, że to, co napisano w TMK w dziale wymarłe ekipy mija się z prawdą - kosy między Wrześnią a Koninem nie było (nie licząc napinających się buraków, których elektryzowało samo słowo Konin przez co zazwyczaj świecące pustkami trybuny na stadionie we Wrześni magicznie się zapełniały na meczach z Łańcuchami), tak samo jak stwierdzenie jakoby "kibolka we Wrześni przestała skręcać w stronę poznańskiego Lecha przez zgodę z antylechicką Wartą Poznań", co jest nieprawdą - od zawsze liczy i liczył się tutaj TYLKO Lech Poznań i NIGDY nie przestano mu kibicować, nawet wtedy, kiedy Lech spadł do II ligi. We Wrześni na Lecha jeździ się co najmniej od lat 80., a co do "pierwszej poważnej ekipy biało-zielonych" - Brygady Wino '01, to było to kilkunastu typków, którzy zresztą sympatyzowali z Lechem i jeździli na mecze.Zupełnie Zielony. pisze: 14.05.2023, 11:18 Może i są jedyni ;) co nie zmienia podstawowego faktu żejedni i drudzy są de facto fc Lecha.
-
Zupełnie Zielony.
WileKKS - ja o tym wszystkim wiem co napisałeś, znam także historie!
Chodzi mi o to - że jak można traktować Górnik Konin jako osobną samostanowiącą ekipę jak nie mają z Lechem ani kosy ani oficjalnej zgody / układu. Mało tego, w ich mieście jest spory fc Lecha z którym się nie ruszają...
ps. Rozumie że przez tyle lat tej "lewitacji" z Lechem taki stan rzeczy doszedł do codzienności - ale nie jest to normalne i nie może stanowić o tym że Górnik Konin jest samodzielną ekipą (...)
Chodzi mi o to - że jak można traktować Górnik Konin jako osobną samostanowiącą ekipę jak nie mają z Lechem ani kosy ani oficjalnej zgody / układu. Mało tego, w ich mieście jest spory fc Lecha z którym się nie ruszają...
ps. Rozumie że przez tyle lat tej "lewitacji" z Lechem taki stan rzeczy doszedł do codzienności - ale nie jest to normalne i nie może stanowić o tym że Górnik Konin jest samodzielną ekipą (...)
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Spadam z tego forum!
Taka sama sytuacja jak w przypadku Hutnika Warszawa i Legii. Ani to zgoda,ani układ a bardziej fc
-
Zupełnie Zielony.
Nie taka sama bo kibice Hutnika NIE NEGUJĄ TEGO że są jednocześnie kibicami Legii Warszawa tyle że na pierwszym miejscu u nich jest Hutnik a potem dopiero Legia. Ewentualnie kibicują Legii a lokalnie Hutnikowi. Tak czy inaczej są fc i się nie wypierają.
ps. Z Warszawy nie jestem, to moja ocena po meczu gdy graliśmy na Hutniku (w latach 90tych) - chyba że coś sie zmieniło ;) ?
ps. Z Warszawy nie jestem, to moja ocena po meczu gdy graliśmy na Hutniku (w latach 90tych) - chyba że coś sie zmieniło ;) ?
Spadam z tego forum!
Spadam z tego forum!
-
kondziu0709
Od soboty kibiców Startu Gniezno i Dyskobolii Grodzisk łączy zgoda!
Dyskobolia & Start Gniezno!
Gnieźnieński SKS!
-
EksonNotson
A z Apatorem Toruń jak tam ?kondziu0709 pisze: 02.07.2023, 14:30 Od soboty kibiców Startu Gniezno i Dyskobolii Grodzisk łączy zgoda!
-
Śnieżnobiały
https://epoznan.pl/news-news-141484-sro ... szym_kraju
Brawo Lechici a obrońcy ukrów niech dalej szczekają.
Brawo Lechici a obrońcy ukrów niech dalej szczekają.
Dobra akcja, oby byli przykładem dla reszty. A ukarińska swołocz niech wypierdalają na front bronić swojego kraju.
-
Śnieżnobiały
Siema wszystkim, czy jest tu jakaś osob z Leszna żeby opisać jak wyglada sytuacja na mieście między Unia a Lechem? Pozdro
Unia mi lata koło pióra, ale z tym się zapędziłeś.Kropiel pisze: 18.09.2023, 09:21 Jak ma wyglądać? Kosa a z tego co się orientuję to żużlofani znaczą tyle w tym mieście co Warta w Poznaniu.
-
Kuzyn Burmistrza
Ja mam takie pytanie do kibiców Kolejorza odnośnie Kawu, jaki maja stosunek do niego po nieudanej "akcji" w Szczecinie i po tym jak wypowiedział pewną formułkę w zamian na łagodniejsze potraktowanie? (która poszła w eter)
Pytam bo widzę że tym razem zostawił ślad po sobie na stadionie Pogoni.
Pytam bo widzę że tym razem zostawił ślad po sobie na stadionie Pogoni.
-
Wnuk Edwarda
Tym razem wrzutka bez herbów, to pewnie o czymś świadczy
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
Wg mnie trochę lipa.Nie dostał wpierdolu od Pogoni.wypowiedział formułkę,i znowu przyjechał pod osłona nocy z ukradka.Tak samo jak vandals z Widzewa tak samo nie trafiła do mnie akcja kawu.
Czy Lech fc Ostrów i Ostrovia to te same osoby ? Jeżeli nie to pytanie jak wyglądają relacje między nimi. Pozdrawiam
Od dawna Ostrovia działa na swoje konto, więc fc Ostrów i Ostrovia to osobne ekipy i ludzie je tworzący. 15 -20 lat temu to inna sprawa bo można było spotkać na meczach Ostrovii barwy Lecha. Ostrów to 80 tysięczne miasto, każdy się tutaj zna.ling pisze: 14.02.2024, 18:04 Czy Lech fc Ostrów i Ostrovia to te same osoby ? Jeżeli nie to pytanie jak wyglądają relacje między nimi. Pozdrawiam
A w Lesznie jak to wygląda ?
Jak wyglądają relacje na linii Start Gniezno-Ostrovia Ostrów? Kiedyś (ponad 10 lat temu, za czasów jak na Starcie wygasła stara chuligańska ekipa i jeszcze nie zdążyła pojawić się nowa-obecna) mieli ze sobą zgodę chyba z żużlową Ostrovią, ciekawi mnie jak teraz wyglądają ich relacje.
W Lesznie dziwna sprawa.
https://stadionowioprawcy.net/wp-conten ... __1099.jpg
Natomiast chwile wcześniej widziałem fotkę z meczu Wiary Lecha w Lesznie lub z jakiegos turnieju gdzie Lech FC Leszno stał z podobnym transparentem na Unię.
Co do żuzlowej Ostrovii i Start Gniezno to chyba nic już nie ma.Tak jak ktoś pisał w innym temacie na żużlowej nie ma kumatej kibolki.
A jak na obecną chwilę relacje Star-Falubaz? Kiedyś kosa, a teraz to wszystko wygląda na bardzo zawiłe. Jeszcze kilka lat temu ustawka z FC Gniezno, a teraz wspólne kontakty ze zgodami "pro Lechowych" ekip?
Start Gniezno miał kiedyś zgodę z KM Ostrów (bodaj lata około 2006).
Co do Falubazu to ma kontakty z Górnikiem Konin i Ostrovią a wiec ekipami "pro Lech" aczkolwiek działającymi na swoje konto.
Co do Falubazu to ma kontakty z Górnikiem Konin i Ostrovią a wiec ekipami "pro Lech" aczkolwiek działającymi na swoje konto.
-
kondziu0709
Historia kontaktów z chłopakami z Ostrowa Wielkopolskiego sięga roku 1997. Wtedy zawiązały się kontakty pomiędzy kibicami Startu oraz ówczesnej Iskry Ostrów. Relacje nie trwały długo bo rok później kibice Iskry przestali udzielać się na swoich meczach. W 1999 Start nawiązuje jakieś kontakty z kibicami piłkarskiej Ostrovii Ostrów, które zostały zakończone po sezonie 2000. W 2004 roku w lidze występuje drużyna o nazwie KM Ostrów z którą Start nawiązuję relacje i to trwało do 2009 roku, ponieważ klub z Ostrowa upadł i wszystko się zakończyło.Baryła90s pisze: 01.08.2024, 17:51 Jak wyglądają relacje na linii Start Gniezno-Ostrovia Ostrów? Kiedyś (ponad 10 lat temu, za czasów jak na Starcie wygasła stara chuligańska ekipa i jeszcze nie zdążyła pojawić się nowa-obecna) mieli ze sobą zgodę chyba z żużlową Ostrovią, ciekawi mnie jak teraz wyglądają ich relacje.
Gnieźnieński SKS!
Górnik Konin ostatnimi laty się zarzekał, że działa tylko i wyłącznie na swoje konto, a w poprzedniej kolejce widać ich koszulki w sektorze Lecha na Widzewie. Coś się zmieniło?