Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Stary Pasta z RCJ był kimś znaczącym na Wiśle?
Wypowie się ktoś obiektywnie czy grupa Ultras Enigma poza działaniami na stadionie działa coś na mieście? Chodzi mi o niszczenie wrzutów wroga albo tworzenie malunków KSP? Ostatni tydzień byłem w delegacji i zwiedzałem Muranów. Zero jakichkolwiek konkretnych graffiti KSP jedynie bazgroły na murach, ale również jakieś (L). No i jak to w końcu jest w tym Muranowem? Czy jest to nadal bastion Polonijny? Skoro na Muranowie nie ma żadnych graffiti to czy Polonia maluje coś na innych osiedlach?
Wszystko spoko tylko raczej temat nie tenkibiccc1 pisze: 30.01.2024, 10:40 Wypowie się ktoś obiektywnie czy grupa Ultras Enigma poza działaniami na stadionie działa coś na mieście? Chodzi mi o niszczenie wrzutów wroga albo tworzenie malunków KSP? Ostatni tydzień byłem w delegacji i zwiedzałem Muranów. Zero jakichkolwiek konkretnych graffiti KSP jedynie bazgroły na murach, ale również jakieś (L). No i jak to w końcu jest w tym Muranowem? Czy jest to nadal bastion Polonijny? Skoro na Muranowie nie ma żadnych graffiti to czy Polonia maluje coś na innych osiedlach?
-
ziomal1910
Ludzie tu sa w 90% kobiety z ukrainy z malymi dziecmi ktore sa na naszym garnuszku
-
ziomal1910
-
ziomal1910
Kolego czytales jak to wyglada? Widze Poznan codziennie
-
ziomal1910
Nie bija klamiesz typie probuja
Ad wyżej. Mało wiesz. Lokalne władze oddają Ukraińcom ziemię w południowej Polsce.
-
Diamentowy
Wierze, ze jesteś prawdomówny, nie rzucasz slow na wiatr i wrzucisz jakieś info, które władze lokalne, gdzie i co dokładnie oddają i komu.total1908 pisze: 03.02.2024, 17:44 Ad wyżej. Mało wiesz. Lokalne władze oddają Ukraińcom ziemię w południowej Polsce.
-
Kibic_janusz
Ty czytałeś ten artykul? Tzn czy wyszedłeś poza naglowek?
Gdzie ty tam mastera widzisz to ja nie wiem.Przecież to KKS&ŁKS farmazonie.
Widzę że w polskiej scenie kibicowskiej nic się nie zmienia każdy każdemu afery wypomina a później wychodzi że ci co afery kręcą wcale nie są lepsi ale nie sądziłem że lech z masterową będzie się bujał... ciekawe co na to cracovia
-
Adventurer
I hipokryci z Lecha zarzucają cos WRWE ? hahaha
-
le_suiveur
JG pogonił Metala w sumie za jedno zdanie w zeznaniach ws multikina. Ciekawe jak się zachowają ws. LPH i ich kontaktów z Masterem.
-
wiernyioddany
No to wg. zasadowej Cracovii zgoda z Lechem powinna przejść do historii :) U nich "Master kapuś" a na Lechu Master Git .
Polska scena z roku na rok przypomina coraz to większy kabaret .
Polska scena z roku na rok przypomina coraz to większy kabaret .
Wiadomo czy Wisła c,y Cracovia?
-
MalinowyNos
W kilku miastach wyczuło się nerwowe ruchy.
Tak się kończy branie banderowców do interesu.I pewnie się szykują grube zatrzymania w Chorzowie i Łodzi.
Może ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i będzie koniec fisiowania i bawienia w gangsterów.Lata 90te już były i nie wrócą.
Może ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i będzie koniec fisiowania i bawienia w gangsterów.Lata 90te już były i nie wrócą.
-
maczetatata
w krakowie ciekawie a tutaj taka cisza hmm
To pisz mordo co tam wiesz. Ja zacznę. Ruczaj....
-
Śnieżnobiały
Na komendzie też nic nie wiedzą?
-
Leśny Węgorz
Kto rządzi na ul. Borkowskiej? Napisy na murach niejednoznaczne, w dniach meczowych widziałem barwy zarówno Wisły i Cracovii. Pozdro
-
factoryproject
DennisWise to już się działo wcześniej.
Dobrych chłopaków fanatyków pogoniono w imię interesów , a wybiły się takie mendy że szkoda słów.
Wystarczy w tym temacie popatrzeć na WG. Zresztą książkę by o tym mozna napisać.
Czemu nie istnieje Yakuza ?
Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi...
Dobrych chłopaków fanatyków pogoniono w imię interesów , a wybiły się takie mendy że szkoda słów.
Wystarczy w tym temacie popatrzeć na WG. Zresztą książkę by o tym mozna napisać.
Czemu nie istnieje Yakuza ?
Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi...
To raczej tereny Cracovii.Leśny Węgorz pisze: 16.03.2024, 19:15 Kto rządzi na ul. Borkowskiej? Napisy na murach niejednoznaczne, w dniach meczowych widziałem barwy zarówno Wisły i Cracovii. Pozdro
trudno sie dziwić że ekipy poszły w interesy, to za duży pieniądz aby przejść koło niego obojętnie
zmieniając temat, jak oceniacie sytuacje na Wieczystej krótko, ale przede wszystkim długo-terminowo ?
zmieniając temat, jak oceniacie sytuacje na Wieczystej krótko, ale przede wszystkim długo-terminowo ?
-
swiatkibicow
To prawda ze kilka osób z WSH wróciło w łaski do ekipy Wisły?
Co Koziołek ma wspólnego z Motorem? Bardziej to z Lechem się kojarzy.
Kozioł jest w herbie Lublina, Motor też go używa w swojej symbolice, nawet chyba jako maskotkę.
-
UrzadSkarbowy
Pewnie Legia im tą oprawę robiła ;))
-
Lonsdale London
Siema ,mam pytanie za którym większym krakowskim bardziej są kibice Garbarni ,na czyich terenach jest stadion ,jak dojechać z dworca najszybciej i gdzie mniej więcej jest położony stadion Garbarni ?? Będę wdzięczny jeśli ktoś odpisze ,tu albo na priv .Pozdro !!
-
Lonsdale London
Oczywiście za jakim klubem ;)Lonsdale London pisze: 09.04.2024, 15:41 Siema ,mam pytanie za którym większym krakowskim bardziej są kibice Garbarni ,na czyich terenach jest stadion ,jak dojechać z dworca najszybciej i gdzie mniej więcej jest położony stadion Garbarni ?? Będę wdzięczny jeśli ktoś odpisze ,tu albo na priv .Pozdro !!
Stadion Garbarni - https://maps.app.goo.gl/HdAjXVFr2k4XvTRRALonsdale London pisze: 09.04.2024, 15:41 Siema ,mam pytanie za którym większym krakowskim bardziej są kibice Garbarni ,na czyich terenach jest stadion ,jak dojechać z dworca najszybciej i gdzie mniej więcej jest położony stadion Garbarni ?? Będę wdzięczny jeśli ktoś odpisze ,tu albo na priv .Pozdro !!
Z Dworca dojedziesz np. autobusem 179 - przystanek przy Dworcu (Galerii Krakowskiej) - https://maps.app.goo.gl/dZijGjDALg75DVUR6
Informacja ze strony Garbarni:
Jak dojechać na mecz krakowską komunikacją miejską?
Podróżując tramwajem należy wybrać, którąś z wymienionych linii: 11, 18, 19, 22, 52, 78 i wysiąść na przystanku Rondo Matecznego, a następnie kierować się ulicą Konopnickiej do bramy numer 1 znajdującej się na wale rzeki Wilga. Korzystając z autobusu można wybrać następujące linie: 144, 164, 169, 173, 179, 184, 304, 469, 484, 503 i wysiąść na przystanku Rondo Matecznego lub Ludwinów i analogicznie zmierzać ulicą Konopnickiej do bramy numer 1.
-
Lonsdale London
Wielkie dzięki !! A rejony czyje to są Wisły czy Cracovii i z kim bardziej sympatyzują kibice Garbarni ??coglin pisze: 09.04.2024, 19:17Stadion Garbarni - https://maps.app.goo.gl/HdAjXVFr2k4XvTRRALonsdale London pisze: 09.04.2024, 15:41 Siema ,mam pytanie za którym większym krakowskim bardziej są kibice Garbarni ,na czyich terenach jest stadion ,jak dojechać z dworca najszybciej i gdzie mniej więcej jest położony stadion Garbarni ?? Będę wdzięczny jeśli ktoś odpisze ,tu albo na priv .Pozdro !!
Z Dworca dojedziesz np. autobusem 179 - przystanek przy Dworcu (Galerii Krakowskiej) - https://maps.app.goo.gl/dZijGjDALg75DVUR6
Informacja ze strony Garbarni:Jak dojechać na mecz krakowską komunikacją miejską?
Podróżując tramwajem należy wybrać, którąś z wymienionych linii: 11, 18, 19, 22, 52, 78 i wysiąść na przystanku Rondo Matecznego, a następnie kierować się ulicą Konopnickiej do bramy numer 1 znajdującej się na wale rzeki Wilga. Korzystając z autobusu można wybrać następujące linie: 144, 164, 169, 173, 179, 184, 304, 469, 484, 503 i wysiąść na przystanku Rondo Matecznego lub Ludwinów i analogicznie zmierzać ulicą Konopnickiej do bramy numer 1.
Sympatyzują z Puszczą Niepołomice. W pobliżu ich stadionu oś, Podwawelskie a tam Cracovia.Pewnie jakaś ich cześć chodzi na Wisłę inni na Cracovie.Kiedyś byli raczej pro Wisła. Teraz nie wiem.
-
Kibic_janusz
Na stadionie Garbarni da się zobaczyć łączone szaliki Wisła-Garbarnia...mds pisze: 09.04.2024, 20:18 Sympatyzują z Puszczą Niepołomice. W pobliżu ich stadionu oś, Podwawelskie a tam Cracovia.Pewnie jakaś ich cześć chodzi na Wisłę inni na Cracovie.Kiedyś byli raczej pro Wisła. Teraz nie wiem.
Swoją drogą, szale zrobione z pozwoleniem Wisły, czy radosna produkcja kogoś z Garbarni?
To zapewne szale wydane z okazji meczu na 100-lecie Garbarni, który grali z Wisłą.Kibic_janusz pisze: 13.04.2024, 17:50 Na stadionie Garbarni da się zobaczyć łączone szaliki Wisła-Garbarnia...
Swoją drogą, szale zrobione z pozwoleniem Wisły, czy radosna produkcja kogoś z Garbarni?