Kibicowskie mapy

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Czosnek1001

Re: Kibicowskie mapy

Post autor: Czosnek1001 »

Wlazłem w tę mapę Krakowa i Małopolski i w jakiś sposób dodała mi się ona do aplikacji mapy na telefonie, jak to usunąć?
iparts.pl
PasiakRcj

Post autor: PasiakRcj »

Zrobiłeś tą mapę troche przestarzałą Pierwsza sprawa jeśli chodzi o Kraków - Krowodrza jest cała pasiasta praktycznie. Bieżanow Nowy pół na pół ekipa Wisly prawie nieistnieje gdyż grzeją puche. Wisła na Woli Duchackiej to przeszłość nawet na Gromady. Bronowice tam także jest sporo Cracovii. Kazimierz ? Haha tam jest parę osób na krakowskiej i skawinskiej za Wisla ,a zaznaczone jest jakby było 30% Kazimierza wislackiego a jest to Bastion Cracovii. Podwawelskie /Ludwinów-Cracovia w stronę Zakrzówka również .
halodrol

Post autor: halodrol »

Dopiero po tym poście powyżej się przyjrzałem lepiej i faktycznie Gromady to już przeszłość. Stary Prokocim niby Wisła w tych domkach, ale trudno te parę osób brać za jakikolwiek wyznacznik natomiast wszystkie wieżowce Bieżanowska, Nad Potokiem i wszystko tam dalej do Kozłówka to tylko cracovia.
Bieżanów to w ogóle nie istnieje. To jest puste osiedle dopiero zasiedlane od nowa przez szczyli z cracovii. Ogólnie chujnia jest w Krakowie i tak naprawdę tu pół mapy możnaby wgl nie kolorować. Albo tylko: Huta - Wisła, Południe - Cracovia i tyle. Chyba, że nie piszemy o ekipach a po prostu o kibicach to wtedy całe na Wisłę, może oprócz Dąbia, Kozłówka, Prokocimia, Oświecenia i XXX-Lecia i Wzgórz.
pizgacz_rurkowcow

Post autor: pizgacz_rurkowcow »

PasiakRcj pisze: 18.10.2023, 15:34 Zrobiłeś tą mapę troche przestarzałą Pierwsza sprawa jeśli chodzi o Kraków - Krowodrza jest cała pasiasta praktycznie. Bieżanow Nowy pół na pół ekipa Wisly prawie nieistnieje gdyż grzeją puche. Wisła na Woli Duchackiej to przeszłość nawet na Gromady. Bronowice tam także jest sporo Cracovii. Kazimierz ? Haha tam jest parę osób na krakowskiej i skawinskiej za Wisla ,a zaznaczone jest jakby było 30% Kazimierza wislackiego a jest to Bastion Cracovii. Podwawelskie /Ludwinów-Cracovia w stronę Zakrzówka również .
RebeRcj tak tak wszystko przejmujecie zwłaszcza internet, tylko czemu praktycznie nigdy na tej Krowodrzy was w barwach nie widać. Kazimierz to bastion.. że ANTIFY to się zgodzę.
Heeeee, marazm.
Galileusz

Post autor: Galileusz »

Kraków pod względem kibicowskim to trochę pustynia bez problemu można sobie chodzić po każdym osiedlu nawet w barwach dobry przykład to mecze Wisły gdzie kibica w barwach można spotkać dosłownie wszędzie, ale pod względem kibicowskim Cracovia ma przewagę bardziej kumatego towarzystwa dlatego taki biezanow czy bronowice są widoczne grupki pasiastych małolatów co coś tam działają a w dniu np meczu już widać że stamtąd jeździ sporo osób na Wisłę tylko no właśnie są to głównie zwykli kibice jadący na mecz dlatego uważam że Wisly jest więcej albo porównywalnie co Cracovii na mieście ale to mniej kumate towarzystwo
Sandeman

Post autor: Sandeman »

Na Krowodrzy mieszkałem ponad trzy lata w nie tak odległym czasie i nigdy nikogo w pasiaku nie widziałem, mówię oczywiście o dniu meczowym. Bronowice to już w ogóle przesada pisanie o Cracovii w tamtym rejonie. Równie dobrze można pisać o Wiśle na Prokocimiu czy Dąbiu bo jakieś jednostki zawsze się znajdą. Chłopak zrobił mapę dosyć obiektywnie, nie pod kątem chuliganki ale pod kątem, których kibiców jest więcej w danym rejonie.
halodrol

Post autor: halodrol »

Sandeman pisze: 19.10.2023, 09:04 Na Krowodrzy mieszkałem ponad trzy lata w nie tak odległym czasie i nigdy nikogo w pasiaku nie widziałem, mówię oczywiście o dniu meczowym. Bronowice to już w ogóle przesada pisanie o Cracovii w tamtym rejonie. Równie dobrze można pisać o Wiśle na Prokocimiu czy Dąbiu bo jakieś jednostki zawsze się znajdą. Chłopak zrobił mapę dosyć obiektywnie, nie pod kątem chuliganki ale pod kątem, których kibiców jest więcej w danym rejonie.
Zależy o czym mówisz pisząc Krowodrza. Krowodrza to ogólnie duża dzielnica, natomiast jeśli mówimy po naszemu-kibicowskiemu Krowodrza to wiadomo, że chodzi o dawne XXX-lecia PRL (aktualnie Krowodrza Górka) i tam jest tylko cracovia i na dodatek liczbowo tak zwyczajnie chyba prawie najlepsza jak chodzi o ich wyjazdy.
Sandeman

Post autor: Sandeman »

Z XXX lecia pełna zgoda, sama Cracovia i tak też jest zaznaczone. Chodziło mi o rejony bliżej Łobzowa akurat mieszkałem na rogu Racławickiej i Wrocławskiej, które zaznaczone są z przewagą Cracovii. Ziom pare pięter wyżej pisał, że cała Krowodrza jako taka jest pasiasta, a to jest duża dzielnica.
PasiakRcj

Cracovia Krowodrza czyli 5 (okolice wrocławskiej, i tak zwanej piatki Krowodrza Stara, Łobzów zdecydowana większość Cracovii pod każdym względem. Co było jeszcze nie do pomyślenia 10 lat temu. Wystarczy sobie wpisać Cracovia Krowodrza 5 . Mają jedna z lepszych ekip na ten czas, a nie 15 lat temu jak tam była wisla 90 %
donguralesko

Post autor: donguralesko »

Galileusz pisze: 19.10.2023, 07:25 Kraków pod względem kibicowskim to trochę pustynia bez problemu można sobie chodzić po każdym osiedlu nawet w barwach dobry przykład to mecze Wisły gdzie kibica w barwach można spotkać dosłownie wszędzie
Nie wiem gdzie takich kibiców Wisły widujesz, napisz prosze gdzie takich można spotkać, choć prawdą jest że jeżdżą pewnie z każdej części Krakowa. Problem jest taki że barwy zobaczysz tylko pod stadionem, gdy chodzisz na barwy to musimy przeszukiwać każda grupę czy podejrzaną osobę, bo barwy w plecaku albo w majtkach.
mds

Post autor: mds »

A wasi kibice tak nie robią? Jadą przez całe miasto w barwach?.
donguralesko

Post autor: donguralesko »

Pewnie i są takie takie osoby, jednak nawet przy niższej frekwencji jest dużo więcej osób które chodzą w barwach normalnie, bardziej chodziło mi o to ze napisal że można wszędzie zobaczyć barwy Wisływ dzien meczowy, bo ja czegos takiego nie widziałem, chyba że pod stadionem. Raz nawet jadąc na mocne osiedle Wisły w odwiedziny po naszym meczu, trafiliśmy na gości w barwach Cracovii.
grubymarek

Post autor: grubymarek »

PasiakRcj pisze: 19.10.2023, 15:47 Cracovia Krowodrza czyli 5 (okolice wrocławskiej, i tak zwanej piatki Krowodrza Stara, Łobzów zdecydowana większość Cracovii pod każdym względem. Co było jeszcze nie do pomyślenia 10 lat temu. Wystarczy sobie wpisać Cracovia Krowodrza 5 . Mają jedna z lepszych ekip na ten czas, a nie 15 lat temu jak tam była wisla 90 %
jako ze od dawna juz nie mieszkam w krk zapytam a jak wyglada obecnie sytuacja w prostokacie powiedzmy Czarnowiejska-Aleje-Piastowska-Kazimierza Wielkiego?
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

mds pisze: 19.10.2023, 18:24 A wasi kibice tak nie robią? Jadą przez całe miasto w barwach?.
W obie strony to zależy od linii MPK. Ze strony Cracovii w barwach jadą zazwyczaj na południe, gdzie jest ich znacząca przewaga (np. 144, 173). Ze strony Wisły jest odwrotnie, na północ, czy do NH (np. 139). Tak to widzę. Nie ma co filozofować, z obu stron jest podobnie.
PasiakRcj

Krowodrza Wisła nie istnieje praktycznie wcale już pisałem. Wiem bo przesiaduje na Wroclawskiej więc skończcie żyć tym co było 10 lat temu. Krowodrza i Łobzow to praktycznie sama Cracovia chyba, że chodzi Ci o pikoli zwykłych i studentów. Bronowice Wisła i trochę Cracovii
PasiakRcj

Wisła tylko w okolicach czarnowiejskiej. Lobzow większość Cracovii. Tyle w temacie na ten moment
patrinhotrn

Post autor: patrinhotrn »

Moja subiektywna mapa Torunia bez jakiś szczegółów.
https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... sp=sharing
B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

patrinhotrn pisze: 05.01.2024, 12:07 Moja subiektywna mapa Torunia bez jakiś szczegółów.
Potrzebny jest dostęp do tej mapki, nie ma możliwości zobaczenia jej bez kilkania prośb o udostępnienie?
patrinhotrn

B. Ricci pisze: 05.01.2024, 12:27
patrinhotrn pisze: 05.01.2024, 12:07 Moja subiektywna mapa Torunia bez jakiś szczegółów.
Potrzebny jest dostęp do tej mapki, nie ma możliwości zobaczenia jej bez kilkania prośb o udostępnienie?
Teraz powinno być ok.
Eternidad

Post autor: Eternidad »

patrinhotrn pisze: 05.01.2024, 12:55
Teraz powinno być ok.
swoje nazwisko usuń...
marmar

Post autor: marmar »

Generalnie mapa w miarę obiektywna, dodać można jedynie tyle że jednostki z Apatora także zamieszkują Przedmieście Bydgoskie,
natomiast osiedle Ohio można pominąć, już go prawie nie ma, na Skarpie Elany trochę więcej jak jednostki, zwłaszcza okolice koło sklepu Obi
patrinhotrn

Eternidad pisze: 05.01.2024, 15:14
patrinhotrn pisze: 05.01.2024, 12:55

Teraz powinno być ok.
swoje nazwisko usuń...
spokojnie dane fikcyjne
old_rts_old

Post autor: old_rts_old »

Mokre północ i mokre to na tej mapie 2 oddzielne osiedla.
witoldpyrkosz

Post autor: witoldpyrkosz »

protektormalopolska pisze: 06.01.2024, 11:12 Na mapie Mokre zaznaczony Apator ? Wydawało mi się że tam silna ekipę ma Elana.
Dobrze ci się wydawało
Typowi pewnie chodziło o Ohio, tylko tam są ludzie wysiedlani
Jakubskie to może w roku 2004 tak wyglądało, obecnie pokitrani, szczególnie w jednym bloku gęsto.
trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur »

Bloki na Chrobrego kiedys (+/- 15,moze 20 lat wstecz)to na pewno niezla ekipa Apatora. Nie wiem czy to Mokre czy Jakubskie. Mieszkali tam liderzy ekipy Apatora SNA. Na mapie nie ma zaznaczonego Lubicza gdzie jest i Elana i Apator
patrinhotrn

old_rts_old pisze: 06.01.2024, 23:51 Mokre północ i mokre to na tej mapie 2 oddzielne osiedla.
Zaznaczyłem w ten sposób ze względu na Ohio. W opisie napisałem że większość terenu to przemysłówka a osiedle jest w stanie likwidacji i powstaną tam nowe bloki. Chociaż tak na dobrą sprawę na wschód od Batorego domki nadal są i będą bo ludzie to w miarę ogarnęli jedynie zlikwidowano domki po zachodniej części Batorego gdzie w planach jest nowe osiedle.
Co do chrobrego jest to zaliczane do mokrego natomiast Lubicza nie uwzględniłem ponieważ to już nie jest Toruń tak samo jak Grebocin. Co do Jakubskiego zaznaczyłem 50/50 ponieważ po likwidacji Belwederu Elana już też nie jest jakaś silna na tej dzielnicy.
peltasta

Post autor: peltasta »

Chwilę czasu zajęło, ale zrobiłem mapę Górnego Śląska i Zagłębia Dąbrowskiego.

Link do mapy: https://shorturl.at/gklF0
https: //short url .at/gklF0 (dla niezalogowanych, trzeba usunąć spacje z linku)

Komentarze mile widziane, jak coś się nie zgadza to piszcie tutaj albo przez formularz ( https://forms.gle/9LP5AoSenUjAGwCT9 - link jest też na mapie)
KSGKSW

Post autor: KSGKSW »

peltasta pisze: 31.03.2024, 16:42 Chwilę czasu zajęło, ale zrobiłem mapę Górnego Śląska i Zagłębia Dąbrowskiego.

Link do mapy: https://shorturl.at/gklF0
https: //short url .at/gklF0 (dla niezalogowanych, trzeba usunąć spacje z linku)

Komentarze mile widziane, jak coś się nie zgadza to piszcie tutaj albo przez formularz ( https://forms.gle/9LP5AoSenUjAGwCT9 - link jest też na mapie)
Z tym wyzwolenia zwłaszcza od Wirku ,polna , okolice Rancza to nie jest aż tak niebiesko.
siwy123

Post autor: siwy123 »

Miejscowość Wola to podział na Unię Oświęcim i GKS Tychy. Z wywiadu jaki dała ostatnio do TMK Unia wynika że przeważają tam fani GKS.
peltasta

Post autor: peltasta »

Mapa województwa śląskiego zaktualizowana o Bielsko-Białą i okolice.

https://shorturl.at/gklF0
slowianin

Post autor: slowianin »

Zrobiłem mapę w sumie rok temu to wstawiam
Obrazek
pikol_EZD

Post autor: pikol_EZD »

slowianin pisze: 01.08.2024, 00:37 Zrobiłem mapę w sumie rok temu to wstawiam
Obrazek
Skąd w Przysuchej Widzew? Tam raczej Radomiak. W Zwoleniu jest miejscowa Zwolenianka Zwoleń, a nie Radomiak. Gostynin bym dał na mieszany z Wisłą Płock, a zaryzykowałbym, że bardziej Wisła. Do reszty nie mam zastrzeżeń, ale to już niech ktoś z Mazowsza wypowie.
gitnawolnosci

Post autor: gitnawolnosci »

Obrazek
z tym czerwonym Sochaczewem i Żyrardowem to cię nieźle fantazja poniosła, w Sochaczewie przeważa Legia (Widzew aktualnie ma 2 osiedla na krzyż), a młoda ekipa Legii robi sobie wjazd na nie w biały dzień razem z Błonianką:Obrazek

Obrazek

Odnośnie Żyrardowa to też widać tam upadek Widzewa, wystarczy sobie zobaczyć na "Młody Widzew Żyrardów" w którym biegają 30/40 letnie głowy (taki "młody"). Kiedyś istniał tam tylko Widzew, aktualnie jest prężnie działająca młoda banda Legii

Też dużo ludzi przeprowadza się do Żyrardowa z Warszawy co też ma swoje skutki (no i Warszawa jest o wiele bliżej niż Łódź)

taka Mława jest cała na zielono a jest tam dalej działający FC Lechii

Ogólnie Mapa Mazowieckiego jest jedną z łatwiejszych do zrobienia, a tak i tak jest tu dużo niedociągnięć
slowianin

Post autor: slowianin »

pikol_EZD pisze: 01.08.2024, 16:02
Obrazek
Skąd w Przysuchej Widzew? Tam raczej Radomiak.
Mam znajomego z Przysuchy, nie dość, że sam jest widzewiakiem - potwierdza, że większość w regionie, przynajmniej nadal posiada widzew ;)
pikol_EZD

Post autor: pikol_EZD »

Hm zdziwiłem się, bo nie słyszałem o nich w kontekście fc Widzewa, a kojarzę bardziej egzotyczne fc (również innych klubów).
swrs1982

Post autor: swrs1982 »

pikol_EZD pisze: 01.08.2024, 16:02
Obrazek
Skąd w Przysuchej Widzew? Tam raczej Radomiak. W Zwoleniu jest miejscowa Zwolenianka Zwoleń, a nie Radomiak. Gostynin bym dał na mieszany z Wisłą Płock, a zaryzykowałbym, że bardziej Wisła. Do reszty nie mam zastrzeżeń, ale to już niech ktoś z Mazowsza wypowie.
W Gostyninie tylko Wisła Płock.
PasiakRcj

peltasta pisze: 16.06.2024, 19:09 Mapa województwa śląskiego zaktualizowana o Bielsko-Białą i okolice.

https://shorturl.at/gklF0
Kietrz to Włókniarz Kietrz i mają zgodę z Odrą
StanisławAnioł

Post autor: StanisławAnioł »

Kietrz to województwo opolskie
VIKING ORŁY

Post autor: VIKING ORŁY »

peltasta pisze: 29.09.2023, 22:10 Kibicowska mapa Podkarpacia w tym miast derbowych jak Rzeszów, Przemyśl i Dębica.
Jak ktoś ma jakieś uwagi to piszcie.

https://shorturl.at/nxETX

https:// shorturl .at/nxETX
Jedną uwagę mam. W Przemyślu od Zaura (kebab) do szkoły podstawowej nr 16 to teren Czuwaju, Poloniści się tam już nie zapuszczają, a jeśli chodzi o kibiców zamieszkujących te tereny to wygląda to raczej na 80:20 dla Czuwaju. Mogę być w błędzie, ale na pewno argumentem popierającym moją tezę jest fakt że Poloniści przychodzą na netto tylko w skrajnych przypadkach by kogoś złapać i zaraz z tamtąd wracają na swoją stronę.
PasiakRcj

StanisławAnioł pisze: 29.08.2024, 05:23 Kietrz to województwo opolskie
Ale zaznaczył, że to Odra , a to nie Odra tylko Włókniarz który ma zgodę z Odrą.
ODPOWIEDZ