Eliminacje mistrzostw Europy 2024 !!
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Eliminacje mistrzostw Europy 2024 !!
Podbijam pytanie. Jak wygląda w tym momencie przekraczanie granicy polsko-ukraińskiej? Bo na stronie MSZ jest informacja, że aby ją przekroczyć paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy. Jak to wygląda w praktyce? Jak ma się sprawa z granicą ukraińsko-mołdawską?
-
le_suiveur
Po meczu na sektorze dochodzi do krótkiego starcia. Zainteresowani napiszą jak będą chcieli
No coś tam pisali na sportowych faktach...le_suiveur pisze: 21.06.2023, 13:11 Po meczu na sektorze dochodzi do krótkiego starcia. Zainteresowani napiszą jak będą chcieli
A twoja ekipa w ile osób wspierała Polskę na wyjeździe?
Udało się komuś kupić bilety na Albanie? W kilka minut zeszło 600 sztuk...
Tak, na raty bo na raty ale na pewno była inna sytuacja jak z Czechami, znajomi też coś tam mieli w koszyku ogólnie 9 biletów udało się kupić.
To prawda, przy odrobinie szczęścia można było coś złapać w przeciwieństwie do Pragi. Do zobaczenia w Tiranie.
Przed chwilą pojawiły się bilety na Albanie jak ktoś jeszcze chetny
-
chudyjurek
Dzięki za info bo ja pierwszy termin przegapiłem. Jak by ktoś organizował wyjazd to proszę o info na pw bo nie mam teraz do tego głowy.
Jeden bilet na sprzedaż. PW.
Wybiera się ktoś transportem kołowym na sam tylko mecz(tzn. wraca od razu po meczu lub w poniedziałek rano) i ma jakieś miejsce?
Bilety na Wyspy Owcze znikneły dosłownie w kilka sekund... Niestety nie załapałem się. Udało się wam coś kupić?
Panowie.. zostawcie chociaż ten jeden temat dla tych co chcą się ruszać trochę dalej niż przed komputer. Macie tyle innych fajnych tematów do walki. Do zobaczenia za kilka dni w Tiranie.
Podbijam jeden bilet na sprzedaż na mecz w Tiranie, zainteresowani pisać pw.
-
Obserwator1946
Bojkot na kadrę na Wyspy Owcze; zabrakło biletów 
-
UrzadSkarbowy
https://twitter.com/kacper_peresada/sta ... 25165?s=20
jak rozdawali za darmo na potęgę to, co się dziwić :)
-
le_suiveur
Oczywiście, że będzie siedział cichutko, prędzej śmiecie ukry coś wymyślą, w końcu są u siebie i grają u siebie.
-
Salowy_Choroszcz
Są u siebie, także mogą. :D
a czasami w Polsce flaga banerowska nie jest zabroniona prawem?
-
UrzadSkarbowy
idź na komendę to zgłosić...Suczysko pisze: 10.09.2023, 00:42a czasami w Polsce flaga banerowska nie jest zabroniona prawem?
Polacy kontra Albańczycy.
https://filmiki.tv/zadyma-na-meczu-w-al ... ideo_41408
https://filmiki.tv/polscy-kibice-vs-alb ... lski_41409
Oprócz tego ogromne gwizdy podczas polskiego hymnu. Będzie gorąco po meczu...
https://filmiki.tv/gwizdy-podczas-polsk ... ideo_41410
https://filmiki.tv/zadyma-na-meczu-w-al ... ideo_41408
https://filmiki.tv/polscy-kibice-vs-alb ... lski_41409
Oprócz tego ogromne gwizdy podczas polskiego hymnu. Będzie gorąco po meczu...
https://filmiki.tv/gwizdy-podczas-polsk ... ideo_41410
No panowie narodowy nasz ;) będą puchy na kolejnych meczach hehehe.
Jak teraz zrobią tą efektowną i oryginalną kartoniadę na narodowym?
Przecież tam nie jeżdżą kibice ligowi. Albo są jakieś banany, które interesuje zdjęcie na instagrama/facebooka, albo coś w stylu wycieczek zakładowych, dla których mecz jest dodatkiem do wycieczki do Warszawy i najebania się po drodze. Oczekujecie od nich bojkotu? Na Ślaskim ostatnio byli kibice chodzący na śląskie kluby (niekoniecznie młyny), bo potrafili coś synchronicznie zaśpiewać.
-
Olsztynianin
- ostatnie ostrzeżenie
Tak się kończy odpuszczenie kadry, które trwa od lat i nikt z tym nic nie robi zamiast się dogadać, że np. trybunę za bramką zajmują kibice prowadzący doping.kibol32 pisze: 10.09.2023, 23:17 Jak teraz zrobią tą efektowną i oryginalną kartoniadę na narodowym?
Ostatni konkretny doping na meczu kadry to Poznań 2010 rok i mecz bodajże w wybrzeżem kości słoniowej , teraz dla niektórych "konkretny" doping jest na Slaskim i to samo w sobie pokazuje jak fanatyzm na meczach kadry upadl skoro dla niektórych to cos nazywa sie "kotłem" o narodowym nie ma co pisać bo to coś trudno nazywać kibicowaniem
-
Śnieżnobiały
Śląski to inna bajka. Byłem tam na 5 meczach w tym właśnie ten z Austrią w 2005. Atmosfera zawsze była, nawet rok temu na meczu barażowym ze Szwecją. Całkiem inna publika niż na tym szajsie w Warszawie.
Tutaj macie pełniejszy obraz, ja się nie znam ale chodziło raczej o zdjęcie zagrożonej flagi, zakończone sukcesem.
https://www.youtube.com/watch?v=w_J2L_XGJ68
https://www.youtube.com/watch?v=w_J2L_XGJ68
-
Śnieżnobiały
Oczywiście proof masz rację, to co było na kadrze kiedyś to już nie wróci. Ale porównując mecze na Śląskim nawet te z ostatnich lat do Warszawy czy innych stadionów to jest niebo a ziemia.
Nie wszystkie odpuściły z topowych prawie zawsze jest ŁKS Łódź ,Zawisza Jaga czy GKS Tychy ,z trochę mniejszych Siarka ,Wisłoka ,Góral Żywiec i kilka innych .Co do odpuszczania to Legia ,Lech w tym sezonie też Raków mają wyjazdy po europie za swoimi klubami ,a wiadomo ,że budżet nie jest z gumy.Ale faktycznie większość polskich kiboli odpuściła sobie reprezentację .Do tego WRWE nie ma wstępu po wybrykach we Francji .Szkoda bo byłem w poprzednich eliminacjach na 2 wyjazdach za kadrą i to już nie jest taka moc pod względem "h" jak jeszcze z 10 lat temu :/Jak by czołowe bandy pojechały do tej Albanii to kozojebcy zbierali by zęby z ulicy, już Lech im pokazał na tych Bałkanach gdzie jest ich miejsce w szeregu w Sarajewie ;)plamy opadowe pisze: 11.09.2023, 21:06 Coraz więcej filmików po sieci krąży, jak Albańczycy napierdalają Polaków na mieście i pod stadionem.
Straszna lipa, że polskie ekipy odpuściły reprezentację. A potem dochodzi do takich sytuacji i info leci w cały świat.
To teraz odpowiedz sobie sam na moje pytanie.Kropiel pisze: 12.09.2023, 07:40 Ja myślę, że nie jest tak źle jak tu piszecie. Według mnie stosunek do Polaków jest raczej neutralny, by nie napisać mocno ocieplony ze względu na popkowy Gang Albanii. Wiadomo jak ta grupa swego czasu była w Polsce popularna.
Albania z naszej części Europy to ma mocną kosę z Czechami. U naszych południowych sąsiadów jest wśród kibiców dosyć mocno deklarowany stosunek do serbskiego Kosowa. Odpalcie sobie filmik z dopingiem z meczu Sparta-Crvena Zvezda.
W Polsce raczej to już zanikło a stosunek do Serbów nie jest już taki jak kiedyś ze względu na ich bratanie się z Ruskimi. Jedynie Wrwe mieli tam jakieś dobre kontakty z Partizanem.
Czy Te kozojeby jeżdżą gdzieś na mecze, wyjazdy szukając wrażeń, czy jak takie wiejskie chłopoki mocni u siebie w przewadze na remizie?
Co za bzdety .To że na kadrze wisi ŁKS Łódź Polska czy inna tyska flaga to nie oznacza że obecna jest ekipa ŁKS-u.S.J. pisze: 11.09.2023, 22:18Nie wszystkie odpuściły z topowych prawie zawsze jest ŁKS Łódź ,Zawisza Jaga czy GKS Tychy ,z trochę mniejszych Siarka ,Wisłoka ,Góral Żywiec i kilka innych .Co do odpuszczania to Legia ,Lech w tym sezonie też Raków mają wyjazdy po europie za swoimi klubami ,a wiadomo ,że budżet nie jest z gumy.Ale faktycznie większość polskich kiboli odpuściła sobie reprezentację .Do tego WRWE nie ma wstępu po wybrykach we Francji .Szkoda bo byłem w poprzednich eliminacjach na 2 wyjazdach za kadrą i to już nie jest taka moc pod względem "h" jak jeszcze z 10 lat temu :/Jak by czołowe bandy pojechały do tej Albanii to kozojebcy zbierali by zęby z ulicy, już Lech im pokazał na tych Bałkanach gdzie jest ich miejsce w szeregu w Sarajewie ;)plamy opadowe pisze: 11.09.2023, 21:06 Coraz więcej filmików po sieci krąży, jak Albańczycy napierdalają Polaków na mieście i pod stadionem.
Straszna lipa, że polskie ekipy odpuściły reprezentację. A potem dochodzi do takich sytuacji i info leci w cały świat.
Że o Tychach nie wspomnę. Gdyby wymienione przez ciebie ekipy jeździły sprawy miały by się zdecydowanie lepiej .Taka moda niestety, jedzie delegatura z flagą no bo przecież na kadrze nietykalna.Osobiscie życzyłbym sobie ekipy ŁKS-u na kadrze choć bardzo nie po drodze mi z nimi to wstydu by nie było .Póki co polecam nie wypowiadać się jeśli wiedzą opiera się na obrazkach TV
Jeżdżą. Na miarę swoich możliwości. Opiera się to przede wszystkim na kibicach KF Tirana, FC Prisztina z Kosowa, z zachodniej Północnej Macedonii jeżdżą ludzie ze Shkendija Tetowo, gdzie mają przewagę ludnościową, a ze Skopje FK Shkupi (w Skopje mieszka koło 120 tysięcy Albańczyków). Są jeszcze grupy ultras kibicujące wyłącznie reprezentacji.Suczysko pisze: 12.09.2023, 08:09To teraz odpowiedz sobie sam na moje pytanie.Kropiel pisze: 12.09.2023, 07:40 Ja myślę, że nie jest tak źle jak tu piszecie. Według mnie stosunek do Polaków jest raczej neutralny, by nie napisać mocno ocieplony ze względu na popkowy Gang Albanii. Wiadomo jak ta grupa swego czasu była w Polsce popularna.
Albania z naszej części Europy to ma mocną kosę z Czechami. U naszych południowych sąsiadów jest wśród kibiców dosyć mocno deklarowany stosunek do serbskiego Kosowa. Odpalcie sobie filmik z dopingiem z meczu Sparta-Crvena Zvezda.
W Polsce raczej to już zanikło a stosunek do Serbów nie jest już taki jak kiedyś ze względu na ich bratanie się z Ruskimi. Jedynie Wrwe mieli tam jakieś dobre kontakty z Partizanem.
Czy Te kozojeby jeżdżą gdzieś na mecze, wyjazdy szukając wrażeń, czy jak takie wiejskie chłopoki mocni u siebie w przewadze na remizie?
Pomijając żenującą gre piłkarzyków to co się teraz wyprawia na kadrze w porównaniu do meczów z połowy lat 90 to niebo i ziemia a mam porównanie bo meczów kadry trochę zaliczyłem.
W tamtych czasach nawet na takim gorącym terenie jak Paryż rządziliśmy niby tam zebrali sie na nas kibole z PSG i podobno Marsylii ale do nas nie mieli podjazdu tego dnia bo delikwent zarobił "bagietą" i było po zawodach a na stadionie to była taka atmosfera jak byśmy grali u siebie osobiście najlepiej wspominam mecz wyjazdowy do San Marino- niemal jak wyjazd na urlop mam nawet serie zdjęć z tego wyjazdu w pamiątkowym albumie
W tamtych czasach nawet na takim gorącym terenie jak Paryż rządziliśmy niby tam zebrali sie na nas kibole z PSG i podobno Marsylii ale do nas nie mieli podjazdu tego dnia bo delikwent zarobił "bagietą" i było po zawodach a na stadionie to była taka atmosfera jak byśmy grali u siebie osobiście najlepiej wspominam mecz wyjazdowy do San Marino- niemal jak wyjazd na urlop mam nawet serie zdjęć z tego wyjazdu w pamiątkowym albumie
To trzeba było ku*** jechać a nie narzekaćtygrys pisze: 12.09.2023, 16:07 Pomijając żenującą gre piłkarzyków to co się teraz wyprawia na kadrze w porównaniu do meczów z połowy lat 90 to niebo i ziemia a mam porównanie bo meczów kadry trochę zaliczyłem.
Półgłówku widzisz tu gdzieś narzekanie? Nie bawie się w wyjazdy na kadre (i lige) od co najmniej 10 lat bo widze jakie dziadostwo się zrobiło poza tym zajmuje się biznesem a w biurze na ścianie wisi dla ozdoby szalik mojego klubu za którym kiedyś jeździłemTG_99 pisze: 12.09.2023, 16:30To trzeba było ku*** jechać a nie narzekaćtygrys pisze: 12.09.2023, 16:07 Pomijając żenującą gre piłkarzyków to co się teraz wyprawia na kadrze w porównaniu do meczów z połowy lat 90 to niebo i ziemia a mam porównanie bo meczów kadry trochę zaliczyłem.
Jak rozumiem piszesz o tym co dzieje się na Wiśle Ruchu i Widzewie ? Faktycznie tam 'efekty' są najbardziej widoczne.
Brawo, ja po Wislaku nie spodziewałem się tak trafnej autorefleksji.