EuroInfo

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
berserk1908

Post autor: berserk1908 » 07.10.2007, 23:10

RHP pisze:Ciekawe co piszesz bo ja swego czasu odniosłem odmienne wrażenie, raczej uważałem FCK za w miarę przyzwoitą ekipę...
No wiesz ja odniosłem takie wrazenie, a zdaje mi sie ze ostatnio byłe w miare blisko wydarzeń, , moze coś się tu zmienilo ostatnio.. nie wiem takie są fakty

Odbierz priva jak mozesz
We Włocławku tylko ŁKS!!!

iparts.pl
Dzikson!

Post autor: Dzikson! » 08.10.2007, 12:23

CRACOVIA 1906 pisze:
Dzikson! pisze:[link]
Filmik z meczu (naprawde polecam!)

P.S. Mozna jeszcze dodac ze zdjecia z meczow Rapidu sa zawsze juz w przerwie meczu na stronach. (Na wyjazdach niejest inaczej)

[link]
[link]

pozdrawiam[/url]
Wrzuc na inny server. Z gory dzieki !

http://youtube.com/watch?v=v7yui3wv-1U Ale lepiej sciagnac, bo na Youtube slaba jakosc.

byq

Post autor: byq » 08.10.2007, 16:41

Na sektorze OM dochodziło co jakiś czas do awantur między grupami South Winners i Commando Ultra. A poszło o to, że jedni lubią działaczy klubu, drudzy nie i że jedni lubią inną grupę na OM (MTP) a drudzy nie itd. Generalnie niezły burdel.
Czy te grupy różnią też poglądy polityczne? Jeśli tak to kto jest kto?

rey

Post autor: rey » 08.10.2007, 19:18

Rapid-Anderlecht
Jak to bywa na wyjazdach, anderlecht od rana buja się po Wiedniu w grupach kilku oraz kilkunastoosobowych. Za większością z tych grup podąża po kilka pał.
Czasami coś pdśpiewują ogólnie spokój.
W metrze około 10 Anderlechtu, jak wsiadają pojedynczy goście z Rapidu to robią sobie podśmiechujki itp. jadnak im bliżej stadionu to powoli cichną.
Na ostatniej stacji wysiada z metra około 1000 Raidu, tych 10-cioro
jak szczury idzie na stadion.
Bufor na i pod stadionem konkret.
Doping bylby pełny gdyby dwa sektory za bramkami nie prowadziły
osobnego dopingu.
rey

Legioholic

Post autor: Legioholic » 08.10.2007, 19:47

ja mam takowe pytanie. czy kibice Rapidu Wieden maja 2 mlyny ? bo mi sie zdaje po tych fotkach ze oprawy sa robione na 2 trybunach za bramkami jedna trybuna jest zadaszona a druga nie. troche by to bylo dziwne z tym zadaszeniem wiec sie zastanawiam. z gory dzieki za odpowiedz.
Legia Warszawa

Dzikson!

Post autor: Dzikson! » 08.10.2007, 20:50

Legioholic pisze:ja mam takowe pytanie. czy kibice Rapidu Wieden maja 2 mlyny ? bo mi sie zdaje po tych fotkach ze oprawy sa robione na 2 trybunach za bramkami jedna trybuna jest zadaszona a druga nie. troche by to bylo dziwne z tym zadaszeniem wiec sie zastanawiam. z gory dzieki za odpowiedz.
Tak od 2006 Rapid ma dwa mlyny!
po drugiej stronie raczej "mlodsza" ekipa, ale dobrze sie prezetuja, ostatnio im zamkleni mlynowego.

rey

Post autor: rey » 08.10.2007, 21:31

Dwa młyny cały stadion pod dachem, piwo na trybunach do woli.
Przed stadionem ubaw.....pała WW transporterem zapalił w kolegi WW transportera.
rey

zab

Post autor: zab » 08.10.2007, 21:38

około 60 osób z polskiego FC - Barcelony na meczu FCB-Atletico. mają 2 czy 3 flagi....

Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew » 09.10.2007, 16:24

byq pisze: Czy te grupy różnią też poglądy polityczne? Jeśli tak to kto jest kto?
Commando Ultra oficjalnie uważa się za grupę apolityczną, jednak wiadomo, że większość stanowią tam prawicowcy i rodowici Francuzi (co zaczyna być rzadkością w tym kraju), natomiast South Winners to zdeklarowane lewactwo. To też mogło być jedną z przyczyn tych zajść.

Fakt faktem, że są to w tej chwili dwie największe grupy na OM, dodatkowo zasiadające na jednej trybunie, ciekawe jak to się dalej potoczy.

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 10.10.2007, 12:19

" Tutaj ludzie są spokojni i na trybunach nie ma żadnych awantur. Na finał Pucharu Ukrainy przyjeżdża 30 tys. naszych kibiców i drugie tyle z Kijowa, ale nie biją się, tylko chodzą razem po ulicach i robią sobie wspólne zdjęcia. To nie jest Polska, gdzie niemal każdy mecz oznacza "stan wojenny". "- Mariusz Lewandowski piłkarz reprezentacji Polski o kibicach na Ukrainie.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

Złoty

Post autor: Złoty » 11.10.2007, 20:17

Ja bym proponował Mariuszowi Lewandowskiemu skupić się na walce o miejsce w pierwszym składzie Szachtara (żeby móc wystąpić przed tymi 60 tyś.), a nie zajmować się oceną zjawisk, których jaki widać po wypowiedzi nie ogarnia.
\14/ White Front \88/

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 12.10.2007, 09:37

manolo_pb pisze:" Tutaj ludzie są spokojni i na trybunach nie ma żadnych awantur. Na finał Pucharu Ukrainy przyjeżdża 30 tys. naszych kibiców i drugie tyle z Kijowa, ale nie biją się, tylko chodzą razem po ulicach i robią sobie wspólne zdjęcia. To nie jest Polska, gdzie niemal każdy mecz oznacza "stan wojenny". "- Mariusz Lewandowski piłkarz reprezentacji Polski o kibicach na Ukrainie.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
z czego rzysz? co mial pilkarz powiedziec? ze liga mu sie nie podoba bo jest za malo jazd miedzy kibicami?
ku*** mac, rozpierdalaja mnie totalnie takie ty puste dzbany. pomysl, rozroznij, dopiero sie wypowiadaj.
j****

Blasi

Post autor: Blasi » 12.10.2007, 10:41

a mnie rozpiedalają tacy własnie jak Kylimandzaro ,soory jak zle napisalem xywke :lol:

manolo chodziło predzej o szydera :P
...Silni i Dzielni , Tradycji Wierni...

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 12.10.2007, 18:12

Blasi pisze:a mnie rozpiedalają tacy własnie jak Kylimandzaro ,soory jak zle napisalem xywke :lol:

manolo chodziło predzej o szydera :P
roznie mozna interpretowac kilka tych "lolow"
j****

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 12.10.2007, 18:24

KYLIMANDŻARO pisze: z czego rzysz? co mial pilkarz powiedziec? ze liga mu sie nie podoba bo jest za malo jazd miedzy kibicami?
ku*** mac, rozpierdalaja mnie totalnie takie ty puste dzbany. pomysl, rozroznij, dopiero sie wypowiadaj.
Nie kompromituj się.

Jak Cię za granica zapytają czy Kwaśniewski pije to też powiesz, że on alkoholu nie widział w zyciu na oczy ?

Jak się nie ma o czymś pojęcia to lepiej się nie wypowiadać. Pan Lewandowski się wypowiedział i się skompromitował. I tyle.

Epitety sobie zostaw dla siebie.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

elo_melo
ban

Post autor: elo_melo » 13.10.2007, 19:32

dajcie liczby, fotki wyjazdowe FC Porto. Jak można to mogą być fotki opraw w meczach u siebie ;)

ps: i powiedzcie kto ma najlepszą ekipe w Portugali ;)

ERNESTO

Post autor: ERNESTO » 14.10.2007, 01:44

Irlandia - Niemcy, piknik niesamowity. Grupy Niemcow chodza jak chca, gdzie chca i nikt ich nie zaczepia ...
Dojscie na Croke Park dramat, ludzi mnostwo, ale rzadko spotkac mozna szaliki/barwy (ew. koszulki wystajace spod kurtek).

Na samym stadionie tez niewiele bardziej kolorowo (spodziewalem sie ogolnej zieleni, ale jak 1/4 kibicow byla w taki kolor ubrana, to max). Niemcow na oko 5-6 tysiecy, bardzo dobrze slyszalni, z duza iloscia flag. Irlandczycy budza sie tylko przy ciekawszych sytuacjach i w momentach gdy naprawde bardzo dobrze slychac Niemiaszkow. Praktycznie bez flag .

Jesli my narzekamy na nasz repertuar piesni, to co maja powiedziec Irlandczycy ? Oni tylko na 3 sposoby spiewaja "Ireland" i do tego dochodzi piosenka "come on you boys in green", ktora caly stadion podchwycil raz, moze dwa razy ...

Swoja droga w Polsce jak sie szlo na Slaski, na ktorykolwiek z meczow od razu czulo sie meczowa atmosfere, w IRL jest zupelnie inaczej - przed stadionem malo kto spiewal, malo osob w barwach ... no a na samym stadionie orkiestra + bebniarze (wybijajacy rytm kompletnie nie patrzac na to co spiewaja kibice) ...

Ogolnie mowiac kibicowsko sie zawiodlem ...

Pozdro

dnl

Post autor: dnl » 14.10.2007, 19:58

Sachsen II Leipzig - 1FC Lokomotive Leipzig

Dlugo oczekiwane derby Lipska. Mobilizacja ze strony LOKu, rowniez ze strony Chemie. O tym meczu rozpisywaly sie gazety bulwarowe, oczekujac konkretnych zamieszek. Ogromna mobilizacja sluzb porzadkowych.
Ultrasi Chemie zorganizowali marsz przez miasto, jeszcze na zbiorke wpada kilkanascie/kilkadziesiat fanow LOKu, strzelajac z rakietnic w fanow Chemie, jednak szybko przegania ich policja, zawijajac kilka osob.
Mecz odbyl sie na Stadionie Centralnym, arenie MS06, na ktorym grano np. mecz Argentyna-Meksyk. Widzow lekko ponad 12000, z czego ok 3000 to fani Chemie. Mecz i miasto zabezpieczalo ponad 1000 milicjantow.
Z ciekawostek, Chemie wsparly ekipy Dynama Drezno, Unionu Berlin oraz Eintrachtu Frankfurt, widzialem tez St. Pauli. Ze strony LOKu nie wiem kto sie pojawil.
Ultrasi Chemie machaja zydowska flaga spiwajac przy tym "nazi raus" :))) na co ekipa LOKu odpowiada wyciagajac flage Palestyny :))) Dziwne te niemieckie klimaty. W pewnym momencie na boisku dochodzi do starcia miedzy pilkarzami, LOK rzuca race na murawe, Chemie strzela z rakietnicy w kierunku ekipy LOKu, obie ekipy zmierzaja do spiecia przy plocie, jednak LOK zostaje powstrzymany przez milicje, widzac ze nic juz nie wyjdze Chemie napina sie zza plotu. Moment pozniej leci kolejna raca, akurat w momencie gdy pada wyrownujaca bramka dla Chemie. Po bledach (a´la Cabaj albo Kotor) i obrony, mecz konczy sie zwyciestwem faworyta - LOKu 3:1. Oprawy praktycznie zero, jedynie transparenty ze strony LOKu, doping mocno sredni, jedynie po bramkach bylo glosniej. Zobaczymy co sie jeszcze dzialo na miescie, wyedytuje posta i dorzuce jakies foto.
Ostatnio zmieniony 15.10.2007, 19:18 przez dnl, łącznie zmieniany 1 raz.
wszyscy jesteśmy Januszami.

RHP

Post autor: RHP » 15.10.2007, 02:44

dnl pisze: Ultrasi Chemii machaja zydowska flaga spiwajac przy tym "nazi raus" :))) na co ekipa LOKu odpowiada wyciagajac flage Palestyny :))) Dziwne te niemieckie klimaty.
Bez kitu - domniemani naziści z arabskimi flagami :lol: :lol:

tyminho

Post autor: tyminho » 15.10.2007, 15:44

tyminho pisze:Mógłby ktoś opisać sytuację w Berlinie. Jak rozkładają się siły we wszystkich akceptach kibicowskiego rzemiosla w takich klubach jak: Hertha, Union, Dynamo..., jakie poglądy dominują w ww. ekipach.
Podbijam pytanie.

dnl

Post autor: dnl » 15.10.2007, 19:17

RHP pisze:
dnl pisze: Ultrasi Chemie machaja zydowska flaga spiwajac przy tym "nazi raus" :))) na co ekipa LOKu odpowiada wyciagajac flage Palestyny :))) Dziwne te niemieckie klimaty.
Bez kitu - domniemani naziści z arabskimi flagami :lol: :lol:
Sorry mała pomyłka, flaga nie była Palestyny tylko Iranu, jeden h** :)

warrior (ru)

Post autor: warrior (ru) » 16.10.2007, 13:50

sorka a offtopa lecz mam takie pytanie: co Ruch Chorzow robil w rydze w ta sobote/niedziele..? u nas po radiu powiedzieli ze mieli jakas zadyme z pasami...

uRodzony na sektoRze

Post autor: uRodzony na sektoRze » 16.10.2007, 14:04

warrior (ru) pisze:sorka a offtopa lecz mam takie pytanie: co Ruch Chorzow robil w rydze w ta sobote/niedziele..? u nas po radiu powiedzieli ze mieli jakas zadyme z pasami...
Jechali na zawody kickboxingu
Obrazek
Sie bawi, sie pije ... sie chodzi na czworaka

Błond

Post autor: Błond » 16.10.2007, 21:46

K-1 Ryga uscislajac.

Szoda tej kontuzji :wink:

PF

Post autor: PF » 16.10.2007, 21:57

[link]
Oto odpowiedz na wasze pytania co Robilismy w drodze do Rygi :wink:

Kubal

Post autor: Kubal » 17.10.2007, 09:37

Jest się czym chwalić... :?
Obrazek
Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa

Mateusz82

Post autor: Mateusz82 » 17.10.2007, 20:15

Rosja wygrała w Moskwie z Anglią 2:1 (0:1) w meczu grupy E eliminacji piłkarskich mistrzostw Europy.

Rosjanie zdobywając trzy punkty przedłużyli nadzieje na awans do Euro-2008. Są teraz w lepszej sytuacji niż Anglicy, którym do zakończenia eliminacji pozostał jedynie mecz z prowadzącą w grupie Chorwacją. Rosja zagra dwukrotnie na wyjeździe - z Izraelem i Andorą. Jeśli wygra, a Chorwacja zdobędzie co najmniej jeden punkt w meczu z Macedonią, wówczas podopiecznych Steve'a McClarena zabraknie w ME.

Spotkanie na stadionie Łużniki emocje wywoływało już długo przed pierwszym gwizdkiem sędziego. Anglicy narzekali na konieczność gry na sztucznej trawie. Doszło również do awantur z udziałem kibiców, w wyniku których pięciu przybyszów z Wysp Brytyjskich trafiło do szpitala. W sumie Anglików dopingowało ponad cztery tysiące sympatyków.

Ktoś coś więcej wie ?

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 20.10.2007, 11:27

saint patrick athletic fc - shamrock rovers 5 - 0

gosci okolo 700 z kilkoma fanami z zajebistym dopingiem po straconej 4 bramce , ogolnie shamrock zaprezentowalo dobra ekipe srednia wieku 27 lat na sektorze co robilo dobre wrazenie ... st.patsow w mlynku okolo 200 z ciaglym choc niezaglosnym dopingiem w wiekszosci mlodziez ( 15 - 17 lat ) . po meczu jakies male spiecia poza stadionem miedzy fanami obu ekip , osobiscie widzialem dwa lecz zaraz wpadala garda z psami i rozpedzala towarzystwo . z gospodarzami obecna grupka szwedow z pomaranczowo czarnych szalach z napisem " vif "

sorki za male literki lecz pisze z palmtopa
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

Grabiszynska2003

Post autor: Grabiszynska2003 » 21.10.2007, 00:05

Plymouth Argyle - Coventry City

Na meczu ok 12 tysiecy
760 z Coventry
Piknikowa atmosfera

dnl

Post autor: dnl » 21.10.2007, 02:16

Grabiszynska2003 pisze:Plymouth Argyle - Coventry City

Na meczu ok 12 tysiecy
760 z Coventry
Piknikowa atmosfera
Zajebiście, tylko co to wnosi do tematu? Sucha statystyka jest tutaj kompletnie bezsensowna. A piknikową atmosfere znajdziesz na większości europejskich stadionów.

Grabiszynska2003

Post autor: Grabiszynska2003 » 21.10.2007, 02:21

Niepodoba sie to nieczytaj / nie komentuj

o_

Post autor: o_ » 21.10.2007, 15:54

Huddersfild Town - Oldham ( angielska Division 1 )

Bedac wczoraj w Huddersfildzie, calkiem przypadkowo, bo wybralem sie na zakupy ;) kolo dworca kolejowego zauwazam sporą ilość psów. Na początku nie zajazylem ocb, dopiero po chwili, zobaczylem kilka radiowozów eskortujących pietrowy autokar z kibicami Oldham. Na szybkiego dwiedzialem sie, ze akurat w miescie odbywac sie bedzie odpowiednik naszego meczu podwyzszonego ryzyka. Moje plany wiec szybko sie smienily, i obralem kierunek stadion. Kasy byly juz zamkniete, ale znalazl sie pewien angol ktory wprowadzil mnei na mecz za darmo.

Stadion bardzo ladny, pojemnosc 25.000, na meczu akurat bylo 11.000 z czego ok. 2000 gosci. Od poczatku meczu, widac bylo,z e fani obu ekip nei przepadaja za soba. W sumie dzielił ich tylko płotek wysokości 1 metra, i dosłownie 8 policjantow, ejdnak an stadionie nikt nikogo nie ruszył...a widać było, szczeggólnie u kibiców gości, ze nei wszyscy przyjechali tylko po to, by klaskać w dłonie...Doping gości na najwyższym poziomie...wspomagali sie bebnem, mielli 2 flagi.

Gospodarzy w mlynie moze ze 400 osób, ich doping skupiał sie głównie na bluzgach skierowanych w strone kibiców Oldham.

Po meczu, ekipa pociągowa ( 6 autokarów pietrowych ) zostaje szybko zapakowana i odwieziona na dworzec, zaś reszta wyjazdowiczów, ktora przyjechala autami zostaje puszczona wolno...i od tego momentu na miescie zaczynają sie problemy. Ledwo wyszedłem ze stadionu, jeszcze chwile zwiedzilem sklepik klubowy, i kierując sie w strone centrum miasta, dalo sie jzu zauwazyc co chwile jakies potyczki...Choc nie byly to wielkie bójki ( pare strzałów, z powrotem do auta i jazda dalej ) to byly to bardzo czeaste sytuacje. Gdzieniegdzie ktoś oberwał mocniej. Na moich oczach zawineitych 2 angoli, i jeden czarnuch.

Tyle ode mnie. Pozdro!

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 21.10.2007, 17:49

ktos sie orientuje w temacie derby w austrii: austria-rapid?
dzis na tym meczu 11 tys. widzow - jakies specjalne ograniczenia?
j****

Matti

Post autor: Matti » 21.10.2007, 20:38

No czyli komplet na derbach :) Austria swoje mecze ligowe rozgrywa na swoim stadionie (Franz-Horr-Stadion) który liczy zaledwie 11.000 miejsc, a nie na Praterze (Ernst-Happel-Stadion 49.000 miejsc) gdzie grala m.in. z Legia.

Jesli sie myle to mnie poprawcie :)
KS Unia Oświęcim

NOPok

Post autor: NOPok » 24.10.2007, 09:55

Matti pisze:No czyli komplet na derbach :) Austria swoje mecze ligowe rozgrywa na swoim stadionie (Franz-Horr-Stadion) który liczy zaledwie 11.000 miejsc, a nie na Praterze (Ernst-Happel-Stadion 49.000 miejsc) gdzie grala m.in. z Legia.

róznie to bywa raz graja tu , raz tam , sam nie wiem czemu

Dzikson!

Post autor: Dzikson! » 24.10.2007, 10:59

NOPok pisze:
Matti pisze:No czyli komplet na derbach :) Austria swoje mecze ligowe rozgrywa na swoim stadionie (Franz-Horr-Stadion) który liczy zaledwie 11.000 miejsc, a nie na Praterze (Ernst-Happel-Stadion 49.000 miejsc) gdzie grala m.in. z Legia.

róznie to bywa raz graja tu , raz tam , sam nie wiem czemu
Grali dawnie czesto w Happel Stadion bo byly remonty wlasnych stadionow. Pozatym graja jak ma byc wysoka frekwecja, czesto w lecie pod koniec sezonu, kiedy te wlasnie druzyny graja o mistrza to graja w Happel, wtedy zawsze jest 50.000

Co do meczu Austria-Rapid...
Doping Austria:8,5 - Rapid 8 (chociaz jak by Rapid mial dach nad sektorem to by zdecydowanie bylo lepiej)

Ze strony Austrii naprawde konkretne oprawy (Austria wogule sie pokazuje dobrze od 5 urodzin ultrasowki "Fanatics"), Rapid w pierwszej polowie odpala ok 50 rac z napisem: WSZYSTKO KRZYCZY, WSZYSTKO BIEGNIE, FAVORITEN (dzielnica gdzie sie znajduje stadion Austrii) SIE PALI. W drugiej polowie "chaos" z transow i flag.

Przed i po meczu troche starc, jak sie nie myle to poraz pierwszy w okolicach stadionu Austrii armatka, helikoptery, i w c*** poliji, co uniemozliwilo konkretnych konfliktow.

Zdjecia Rapidu:
[link]

Zdjecia Austrii:
[link]

pozdrawiam

Grabiszynska2003

Post autor: Grabiszynska2003 » 24.10.2007, 18:50

Rangers - Barca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24.10.2007, 22:56 przez Grabiszynska2003, łącznie zmieniany 1 raz.

Adiś

Post autor: Adiś » 24.10.2007, 21:33

wciepnij to kajs indziej 8)
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!

ODPOWIEDZ