CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
Powiedz ze sie zesrales w jeansy i tyle. Jebnij fotke w piwnicy. Zrobiles mi dzis melanz. Konfitura? Ty k****, aszkoda nawet jechac z takim frojdem jak ty fantastiko magiko
-
Ciągnie Cię do tej piwnicy co? Że tak w kółko o tym mówisz. Jak to się fachowo nazywa? Syndrom sztokholmski. Jakoś tak. :)
-
obawiam się, że ktoś z Legii odłączy Ci wkrótce internet. Wyjdź, pospaceruj idz do dziewczyny jak masz czy tam żony przytul się i W********** ze swoimi przemyśleniami
-
Podbijam. Co wy im tam odpowiadacie? Ze jeszcze z wami trzymaja . Zgody , ktore zakonczyliscie ze wzgledu na co? Jestescie banda lamusow i tyle . Jestescie do rozjebania przez wszystkich. Dolkan, Hutnik, Olimpia, Mazowia juz pomine ze Dolkan sam bez Legii poskladal Wisle Plock . Szacunek . Karwasz nie ma was w Warszawie i to jest cale zagadnienie. Zrozumcie to i tyle. Od co!jestesmywaszastolica pisze: ↑08.06.2023, 12:55o fajnie że pojawił się wątek o Realu. Jak tam wasze relacje ?
Przecież po takich sukcesach w obijaniu 7egii to na trasie Saragossa - Warszawa muszą już chyba latać jakiejś czartery żądnych krwi Hiszpanów lol
-
Przeciez na Legii by poszlo ze chcecie sie bic to by byl istny dzien dziecka. ku*** lamusie N cos tam co ty opawiadasz o sportowcach mlodych? Zawzietych? Spadles z drzewa? WF ladnie napisal . Wy sie nie sprawdzacie z nikim. Moze jestescie w zasiegu K.Onfidentow z Bielska Bialej z Podbeskidzia. Nie ma was i o to chodzi
-
Podaj ostatni mecz domowy Polonii na którym bez kibiców gości było 6 tysięcy osób
-
Jestescie chuje do szczania i tyle. Wy k**** jebane
-
Jak widać wysyp kibiców Legii jak grzybów po deszczu,tak naprawdę brakuje tu już tylko dozola.Skoro już was się tylu zaczęło udzielać to mam pytanie do któregoś z prawilniaków typu kaleoa,wuefista czy jws którzy twierdzą że Polonia nie wykazywała żadnej aktywności z innymi ekipami.
Dlaczego przed ustawką Polonia-Jaga(bodajże do 20 lat) zadzwoniliście do Jagi i napierdoliliście bzdur że Polonia będzie na sprzęcie?Aż tak bardzo wam ta Polonia zaszła wam za skórę że łapaliście się tak frajerskich zagrywek byle ich zdyskredytować i ośmieszyć?Jak się okazało wszystko odbyło się honorowo a Jaga po tamtym telefonie straciła do was jakikolwiek szacunek.
I jeszcze jedno.Ciągle się przypierdalacie że Polonia przed wami spierdalała tu i ówdzie.Ciekaw jestem co wy byście zrobili gdybyście mieli wroga z tak ogromną przewagą.I nie mówię tu o tedkach ale masie tych waszych chojraków co to mogą sobie spokojnie hasać po osiedlach i mieście i włos im z głowy nie spadnie.Skoro piszecie o braku aktywności Polonistów to napiszcie z kim bili się koledzy spoza ekipy H w ostatnich 10 latach?
ps.kaleoa bo ci faktycznie żyłka pierdolnie i z kogo się będziemy tu śmiać.:D
Dlaczego przed ustawką Polonia-Jaga(bodajże do 20 lat) zadzwoniliście do Jagi i napierdoliliście bzdur że Polonia będzie na sprzęcie?Aż tak bardzo wam ta Polonia zaszła wam za skórę że łapaliście się tak frajerskich zagrywek byle ich zdyskredytować i ośmieszyć?Jak się okazało wszystko odbyło się honorowo a Jaga po tamtym telefonie straciła do was jakikolwiek szacunek.
I jeszcze jedno.Ciągle się przypierdalacie że Polonia przed wami spierdalała tu i ówdzie.Ciekaw jestem co wy byście zrobili gdybyście mieli wroga z tak ogromną przewagą.I nie mówię tu o tedkach ale masie tych waszych chojraków co to mogą sobie spokojnie hasać po osiedlach i mieście i włos im z głowy nie spadnie.Skoro piszecie o braku aktywności Polonistów to napiszcie z kim bili się koledzy spoza ekipy H w ostatnich 10 latach?
ps.kaleoa bo ci faktycznie żyłka pierdolnie i z kogo się będziemy tu śmiać.:D
-
Nie wiem po co wkopiowujesz tę "mowę obrończą" w dwa miejsca, ale - nie wymieniony jako adresat - odpowiem.
1. Być może gdzieś normalnie wygląda opcja, że o telefon jednej osoby pyta się samodzielnie dobrane w internecie trzy w kontekście ekipy nie piszącej w tymże internecie o takich rzeczach. A całą sprawę opartą na plotce się jednoznacznie ocenia ignorując, że dotyczy innej ekipy z własnego wyboru znanej wcześniej (i później) z aktywności na sprzęcie. Być może. Bardzo dobrze, że tym razem nikt nie ucierpiał. Zupełnie inna rzecz, że szacunki nie latają przez internety.
2. Odwracasz temat ogonem. To nie my się tu produkujemy o naszych rzekomych przewagach. W końcu nastąpiła kumulacja i reakcja. Wszystko do wglądu tu i w wątku warszawskim.
3. To, że nie wiesz z kim się bili nasi wyjazdowcy w ostatnich 10 latach (np. przy okazji pucharów) to nie jest wina adresatów pytania :) (i żadna tajemnica) Wywołałeś temat Jagi. Pominę już Jaga.rar, ale dla Twojej informacji w temat flag klubu z Białegostoku byli również zaangażowani przedstawiciele jednej z grup niesportowych. O osiedlowych historiach nawet nie ma co pisać, zwłaszcza po motywach gdy w czarnym SCI-FI wszyscy po samo Giżycko malowani są sportowo lub prawie. I wirtualnie poniewierani :)
No i u nas nie tylko goście z osiedli sobie nie fundują koszulek z metrowym "h". Nikt tego nie robi, więc w przeciwieństwie do KSP wszyscy są "spoza h". A jak ktoś już taką konfekcję robi, niczym niezwykłym nie jest pytanie czy robi coś poza tym, skoro nikt o tym nie słyszał. I tyle.
Nie wiem, czy kogoś postronnego dziwi tu jeszcze skala empatii ze strony kibiców Widzewa. Wartość sama w sobie :)
1. Być może gdzieś normalnie wygląda opcja, że o telefon jednej osoby pyta się samodzielnie dobrane w internecie trzy w kontekście ekipy nie piszącej w tymże internecie o takich rzeczach. A całą sprawę opartą na plotce się jednoznacznie ocenia ignorując, że dotyczy innej ekipy z własnego wyboru znanej wcześniej (i później) z aktywności na sprzęcie. Być może. Bardzo dobrze, że tym razem nikt nie ucierpiał. Zupełnie inna rzecz, że szacunki nie latają przez internety.
2. Odwracasz temat ogonem. To nie my się tu produkujemy o naszych rzekomych przewagach. W końcu nastąpiła kumulacja i reakcja. Wszystko do wglądu tu i w wątku warszawskim.
3. To, że nie wiesz z kim się bili nasi wyjazdowcy w ostatnich 10 latach (np. przy okazji pucharów) to nie jest wina adresatów pytania :) (i żadna tajemnica) Wywołałeś temat Jagi. Pominę już Jaga.rar, ale dla Twojej informacji w temat flag klubu z Białegostoku byli również zaangażowani przedstawiciele jednej z grup niesportowych. O osiedlowych historiach nawet nie ma co pisać, zwłaszcza po motywach gdy w czarnym SCI-FI wszyscy po samo Giżycko malowani są sportowo lub prawie. I wirtualnie poniewierani :)
No i u nas nie tylko goście z osiedli sobie nie fundują koszulek z metrowym "h". Nikt tego nie robi, więc w przeciwieństwie do KSP wszyscy są "spoza h". A jak ktoś już taką konfekcję robi, niczym niezwykłym nie jest pytanie czy robi coś poza tym, skoro nikt o tym nie słyszał. I tyle.
Nie wiem, czy kogoś postronnego dziwi tu jeszcze skala empatii ze strony kibiców Widzewa. Wartość sama w sobie :)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Widzialem kiedys ten Real przypadkowo na goscinie Polonii.W knajpie na stadionie... W ogóle mnie ta zgoda nie dziwijestesmywaszastolica pisze: ↑08.06.2023, 12:55o fajnie że pojawił się wątek o Realu. Jak tam wasze relacje ?
Przecież po takich sukcesach w obijaniu 7egii to na trasie Saragossa - Warszawa muszą już chyba latać jakiejś czartery żądnych krwi Hiszpanów lol
Nasz Real potrafił chiciaz wódkę pić.Z gwinta! O świcie heh
ŁKS Łódź Polska
-
Dajcie już spokój z tą Polonią. Przecież oni znaczą tyle co Podbeskidzie. Chyba nie bez powodu ostatnia ze zgód im podziękowała.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Wakacyjny temat. Przypadkiem znalazłem opis prób ogarnięcia ultraski w przedwojennej Polsce. Wyjazd Cracovii w 1936 choragiewki i przyśpiewki. Jak wiadomo nie przyjęło się to tak jak byśmy chcieli.
[link]
[link]
-
Kultowy reportaż na TVP 2 z rozbrojenia dwóch funkcjonariuszy pod stadionem wraz z ich opisem zdarzenia czasy bez rodo. Ciekawe wypowiedzi kibiców, nieszablonowe fryzury i ekskluzywna biżuteria. Broń z magazynkami oddali dziś byłoby z 15-20 lat wtedy nikt chyba nie poszedł nawet siedzieć.
https://www.youtube.com/watch?v=A82vqzC3ubs
-
Lata 94-99 to ekspansja skinów na stadiony. Większość kibiców wieszała z tego względu celtyki lub po prostu było to modne. Odra Opole, Raków, Śląsk Wrocław, Lechia, Legia, Ruch, ŁKS z mniejszych ekip Bałtyk, Wigry, GKS Bełchatów, Czarni Jasło. Można wymieniać i wymieniać. Ale nie wszystkie grupy mi się z tym kojarzą. Wydaje mi się, że na takie kluby jak Pogoń Szczecin, Arka, Lech Poznań (oprócz Piły), GKS Tychy to ominęło. Czy to przez to, ze popularny był tam hip hop znacznie wcześniej niż u reszty? Czytałem coś, że na GKS-ie Tychy skini byli wręcz bardzo niemile widziani, prawda to? Jeśli tak, dlaczego?
-
Mogę się mylić ale wydaje mi się, że początkowe ujęcia - jak najbardziej Lecha, tyle, że z sektora gości w Szczecinie.DennisWise pisze: ↑12.06.2023, 17:59Kultowy reportaż na TVP 2 z rozbrojenia dwóch funkcjonariuszy pod stadionem wraz z ich opisem zdarzenia czasy bez rodo. Ciekawe wypowiedzi kibiców, nieszablonowe fryzury i ekskluzywna biżuteria. Broń z magazynkami oddali dziś byłoby z 15-20 lat wtedy nikt chyba nie poszedł nawet siedzieć.
Wiadomo - telewizja kłamie :)
-
Tak, to Szczecin. Na Lechu celtyki wisiały od początku lat 90. i nie tylko Piła miała/ma prawicowe poglądy, błędne myślenie.
Września 100% Lech Poznań!
-
Z tym Lechem to troche cie poniosło...kibol32 pisze: ↑12.06.2023, 19:10Lata 94-99 to ekspansja skinów na stadiony. Większość kibiców wieszała z tego względu celtyki lub po prostu było to modne. Odra Opole, Raków, Śląsk Wrocław, Lechia, Legia, Ruch, ŁKS z mniejszych ekip Bałtyk, Wigry, GKS Bełchatów, Czarni Jasło. Można wymieniać i wymieniać. Ale nie wszystkie grupy mi się z tym kojarzą. Wydaje mi się, że na takie kluby jak Pogoń Szczecin, Arka, Lech Poznań (oprócz Piły), GKS Tychy to ominęło. Czy to przez to, ze popularny był tam hip hop znacznie wcześniej niż u reszty? Czytałem coś, że na GKS-ie Tychy skini byli wręcz bardzo niemile widziani, prawda to? Jeśli tak, dlaczego?
Z pewną dozą dokładności można powiedzieć, że "najmniej na prawo" z poważniejszych ekip to były Arka Gdynia, Polonia Warszawa i Zagłębie Sosnowiec.
-
Może dlatego że"GKS Tychy Armia Marychy"?kibol32 pisze: ↑12.06.2023, 19:10Lata 94-99 to ekspansja skinów na stadiony. Większość kibiców wieszała z tego względu celtyki lub po prostu było to modne. Odra Opole, Raków, Śląsk Wrocław, Lechia, Legia, Ruch, ŁKS z mniejszych ekip Bałtyk, Wigry, GKS Bełchatów, Czarni Jasło. Można wymieniać i wymieniać. Ale nie wszystkie grupy mi się z tym kojarzą. Wydaje mi się, że na takie kluby jak Pogoń Szczecin, Arka, Lech Poznań (oprócz Piły), GKS Tychy to ominęło. Czy to przez to, ze popularny był tam hip hop znacznie wcześniej niż u reszty? Czytałem coś, że na GKS-ie Tychy skini byli wręcz bardzo niemile widziani, prawda to? Jeśli tak, dlaczego?
-
A Ciebie z Zagłębiem Sosnowiec.grubymarek pisze: ↑12.06.2023, 23:00Z tym Lechem to troche cie poniosło...kibol32 pisze: ↑12.06.2023, 19:10Lata 94-99 to ekspansja skinów na stadiony. Większość kibiców wieszała z tego względu celtyki lub po prostu było to modne. Odra Opole, Raków, Śląsk Wrocław, Lechia, Legia, Ruch, ŁKS z mniejszych ekip Bałtyk, Wigry, GKS Bełchatów, Czarni Jasło. Można wymieniać i wymieniać. Ale nie wszystkie grupy mi się z tym kojarzą. Wydaje mi się, że na takie kluby jak Pogoń Szczecin, Arka, Lech Poznań (oprócz Piły), GKS Tychy to ominęło. Czy to przez to, ze popularny był tam hip hop znacznie wcześniej niż u reszty? Czytałem coś, że na GKS-ie Tychy skini byli wręcz bardzo niemile widziani, prawda to? Jeśli tak, dlaczego?
Z pewną dozą dokładności można powiedzieć, że "najmniej na prawo" z poważniejszych ekip to były Arka Gdynia, Polonia Warszawa i Zagłębie Sosnowiec.
Na stadionie nie było nigdy długowłosych, ani żadnych punkowych subkultur - było sporo Oiowców, ale dojebaną ekipę Łysych NS miały Dąbrowa Górnicza czy Będzin, flagi z celtyckiem też wisiały. Kto u nas był ten wie.
-
jakaś flaga jeszcze wisiała? ;)Twins Special pisze: ↑13.06.2023, 12:22A Ciebie z Zagłębiem Sosnowiec.grubymarek pisze: ↑12.06.2023, 23:00Z tym Lechem to troche cie poniosło...kibol32 pisze: ↑12.06.2023, 19:10Lata 94-99 to ekspansja skinów na stadiony. Większość kibiców wieszała z tego względu celtyki lub po prostu było to modne. Odra Opole, Raków, Śląsk Wrocław, Lechia, Legia, Ruch, ŁKS z mniejszych ekip Bałtyk, Wigry, GKS Bełchatów, Czarni Jasło. Można wymieniać i wymieniać. Ale nie wszystkie grupy mi się z tym kojarzą. Wydaje mi się, że na takie kluby jak Pogoń Szczecin, Arka, Lech Poznań (oprócz Piły), GKS Tychy to ominęło. Czy to przez to, ze popularny był tam hip hop znacznie wcześniej niż u reszty? Czytałem coś, że na GKS-ie Tychy skini byli wręcz bardzo niemile widziani, prawda to? Jeśli tak, dlaczego?
Na stadionie nie było nigdy długowłosych, ani żadnych punkowych subkultur - było sporo Oiowców, ale dojebaną ekipę Łysych NS miały Dąbrowa Górnicza czy Będzin, flagi z celtyckiem też wisiały. Kto u nas był ten wie.
-
I te słowa Uszola że skrojenie flagi to frajerstwo...
-
Wypowiedzi kibiców Lecha bardziej merytoryczne niż tych milicjantów co ledwo potrafią sie wysłowićDennisWise pisze: ↑12.06.2023, 17:59Kultowy reportaż na TVP 2 z rozbrojenia dwóch funkcjonariuszy pod stadionem wraz z ich opisem zdarzenia czasy bez rodo. Ciekawe wypowiedzi kibiców, nieszablonowe fryzury i ekskluzywna biżuteria. Broń z magazynkami oddali dziś byłoby z 15-20 lat wtedy nikt chyba nie poszedł nawet siedzieć.
-
10.05.1998
Pierwsza awantura
Tęcza Biskupiec - Jagiellonia Białystok. Rok wcześniej Tęcza w pięknym stylu awansowała do 3 ligi. Niestety reforma rozgrywek spowodowała, że obecność na tym szczeblu była jednosezonowa, z wyraźnym odstawaniem od potentatów. W każdym razie, w owym czasie sporo osób jeździło od nas z miasta na OKS.
Wtedy cały region chorował na Stomil. Na podwórku każdy dzieciak chciał być jak Tomasz Sokołowski albo Sylwester Czereszewski. Poza tym w mieście działał silny układ lokalny.
Kibice gości u nas w mieście byli niespotykanym zjawiskiem, aż tu się pojawił autokar kibiców Jagielloni. Bojowo nastawieni, z okrzykiem: Oficjalni Chuligani Białystok, obijając w drodze na stadion kogo popadnie. Informacje te dotarły do baru nad rzeczką, gdzie zawsze się zbierało szemrane towarzystwo i postanowiono zorganizować akcje odwetową. Głównie siłami Osiedla Ludowa wraz z różnymi elementami ze wszystkich stron miasta.
Czasy były takie, że sprzęt był na porządku dziennym. Ruszamy po meczu na opuszczająca stadion Jagę. Dostają okrutny w*******. Są katowani po dwa, trzy razy. Nieprzytomnych, leżących w parku kopia i targają za szmaty nawet dzieci. Na skutek tego bodajże 7 białostoczan jest hospitalizowanych. My z kolegami żyliśmy tym jeszcze następny tydzień.
Poniedziałkowe wydanie Gazety Olsztyńskiej z opisem zamieszek rozeszło się natychmiastowo. To był ten moment od kiedy coraz mniej mnie interesowała piłka nożna, a coraz bardziej trybuny.
Pierwsza awantura
Tęcza Biskupiec - Jagiellonia Białystok. Rok wcześniej Tęcza w pięknym stylu awansowała do 3 ligi. Niestety reforma rozgrywek spowodowała, że obecność na tym szczeblu była jednosezonowa, z wyraźnym odstawaniem od potentatów. W każdym razie, w owym czasie sporo osób jeździło od nas z miasta na OKS.
Wtedy cały region chorował na Stomil. Na podwórku każdy dzieciak chciał być jak Tomasz Sokołowski albo Sylwester Czereszewski. Poza tym w mieście działał silny układ lokalny.
Kibice gości u nas w mieście byli niespotykanym zjawiskiem, aż tu się pojawił autokar kibiców Jagielloni. Bojowo nastawieni, z okrzykiem: Oficjalni Chuligani Białystok, obijając w drodze na stadion kogo popadnie. Informacje te dotarły do baru nad rzeczką, gdzie zawsze się zbierało szemrane towarzystwo i postanowiono zorganizować akcje odwetową. Głównie siłami Osiedla Ludowa wraz z różnymi elementami ze wszystkich stron miasta.
Czasy były takie, że sprzęt był na porządku dziennym. Ruszamy po meczu na opuszczająca stadion Jagę. Dostają okrutny w*******. Są katowani po dwa, trzy razy. Nieprzytomnych, leżących w parku kopia i targają za szmaty nawet dzieci. Na skutek tego bodajże 7 białostoczan jest hospitalizowanych. My z kolegami żyliśmy tym jeszcze następny tydzień.
Poniedziałkowe wydanie Gazety Olsztyńskiej z opisem zamieszek rozeszło się natychmiastowo. To był ten moment od kiedy coraz mniej mnie interesowała piłka nożna, a coraz bardziej trybuny.
-
03.12.2011
Korona Kielce - Cracovia Kraków
Dzień wcześniej nasz wyjazd do Gdańska. Bez większej historii. Rano zbiórka na Mokotowie, nas 4 + Daria z Krakowa - jedna z bardziej uznanych fanatyczek KSC. I od razu klops w postaci przebitej opony. Na szczęście znaleźliśmy wulkanizację i na szybko opona została przywrócona do użytku. Mimo wszystko z Wawy ruszamy ze sporym opóźnieniem. Samochód prowadzi B. Cóż jego styl jazdy najlepiej określiła chyba koleżanka Daria raz po raz zasłaniając oczy, nie chcąc przeżyć własnej śmierci.;) Jak to mówią smierć jeździ szybko - zapierdalaj żeby Cię nie dogoniła. B. Się stosował do tej porady. Na meczu nic wartego odnotowania raczej. Wieszamy naszą flagę Muranów on Tour. Po meczu pobija M. Z Cracovii czy nie zabierzemy do Wawy kierownika drużyny. Proste, że tak. M. chciał nas za to jakimiś gadżetami wynagrodzić, ale jak otworzył drzwi w ich furze zamiast gadżetów wysypała się na jezdnię tona żelastwa. Tylko Cracovia!
Korona Kielce - Cracovia Kraków
Dzień wcześniej nasz wyjazd do Gdańska. Bez większej historii. Rano zbiórka na Mokotowie, nas 4 + Daria z Krakowa - jedna z bardziej uznanych fanatyczek KSC. I od razu klops w postaci przebitej opony. Na szczęście znaleźliśmy wulkanizację i na szybko opona została przywrócona do użytku. Mimo wszystko z Wawy ruszamy ze sporym opóźnieniem. Samochód prowadzi B. Cóż jego styl jazdy najlepiej określiła chyba koleżanka Daria raz po raz zasłaniając oczy, nie chcąc przeżyć własnej śmierci.;) Jak to mówią smierć jeździ szybko - zapierdalaj żeby Cię nie dogoniła. B. Się stosował do tej porady. Na meczu nic wartego odnotowania raczej. Wieszamy naszą flagę Muranów on Tour. Po meczu pobija M. Z Cracovii czy nie zabierzemy do Wawy kierownika drużyny. Proste, że tak. M. chciał nas za to jakimiś gadżetami wynagrodzić, ale jak otworzył drzwi w ich furze zamiast gadżetów wysypała się na jezdnię tona żelastwa. Tylko Cracovia!
-
Lecz sie pojebancuMCMLXIV pisze: ↑13.06.2023, 13:06jakaś flaga jeszcze wisiała? ;)Twins Special pisze: ↑13.06.2023, 12:22A Ciebie z Zagłębiem Sosnowiec.grubymarek pisze: ↑12.06.2023, 23:00
Z tym Lechem to troche cie poniosło...
0,75 l. pisze:Ja Ci powtarzam jeszcze raz,ze nie trzeba sie bac arabow,murzynow w Polsce,bo oni nie przyjada.Gadalem z nimi i oni nawet nie wyobrazaja sobie czegos takiego,zeby do Polski jechac,bo po c***.
-
A flagę "czerwone zagłębie" to obecne internetowe knypki, niby kibice kojarzą? Jak nie, to sobie wbijcie tą frazę w wasze google.
Bym już nigdy nie zaufał żadnej fałszywej dziwce....
-
ZS na nowym stadionie już jej nie wiesza? Na starym często wisiała i to w dobrym miejscu.
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... f=4&t=3177
Miłej lektury... 20 stron poświęconych tej fladze w czasie gdy się pojawiła na Zagłębiu.
Smiesznie się to czyta, i raczej nie wpisuje się to co tam jest wypisywane w 'dzisiejsze trendy' ;)
pojawia się nawet Foxx, który z całej tej sytuacji stara się robić sobie jaja, śmiejąc się, że chciał powiesić obok flagi Czerwone Zagłębie - flagę OFMC Legii :))))
-
5.11.2011 Sandecja Nowy Sącz - Zawisza Bydgoszcz
6.11.2011 Cracovia Kraków - Wisła Kraków
Do Nowego Sączą ruszamy nietypowo przez Łódź Widzew. Mieliśmy taki flow, że po niecałych 2 godzinach gospodarz miał już dosyć. Ktoś zamalował judasza sprejem, ktoś pod balkonem napisał KSP itd :) Dojeżdżamy do Sączą w sam środek stypy. Zniknęły narkotyki. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności znowu trafiają w nasze ręce i zaliczamy 1 mecz tego weekendu. Mecz bez żadnych ciśnień bo wiadomo, że z Zawiszą to ciepłe kluchy. Po meczu kierunek Lwowska, legendarna miejscówka i opowieści z krainy 1000 i jednego meczu. Jak to w Sączu. Dużo śmiechu, pozytywnej energii, normalnych chłopków, dobry vibe. Rano zbiórka (nas 3 auta) i lecimy na derby Krakowa. W Limanowej na przystanku widzimy zbierający sie FC Wisły. Wysypujemy sie na nich z samochodów, pouciekali miedzy bloki, Ci co nie zdążyli polegli :) Same derby bez większych wrażeń. Większość przesiedzieliśmy w knajpie koło stadionu z Cracovią przy rozmowach i wódce. W takie dni nie chciało się stamtąd wracać. I co by na mieście nie mówili to dla mnie Cracovia zawsze na dużym probsie!
6.11.2011 Cracovia Kraków - Wisła Kraków
Do Nowego Sączą ruszamy nietypowo przez Łódź Widzew. Mieliśmy taki flow, że po niecałych 2 godzinach gospodarz miał już dosyć. Ktoś zamalował judasza sprejem, ktoś pod balkonem napisał KSP itd :) Dojeżdżamy do Sączą w sam środek stypy. Zniknęły narkotyki. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności znowu trafiają w nasze ręce i zaliczamy 1 mecz tego weekendu. Mecz bez żadnych ciśnień bo wiadomo, że z Zawiszą to ciepłe kluchy. Po meczu kierunek Lwowska, legendarna miejscówka i opowieści z krainy 1000 i jednego meczu. Jak to w Sączu. Dużo śmiechu, pozytywnej energii, normalnych chłopków, dobry vibe. Rano zbiórka (nas 3 auta) i lecimy na derby Krakowa. W Limanowej na przystanku widzimy zbierający sie FC Wisły. Wysypujemy sie na nich z samochodów, pouciekali miedzy bloki, Ci co nie zdążyli polegli :) Same derby bez większych wrażeń. Większość przesiedzieliśmy w knajpie koło stadionu z Cracovią przy rozmowach i wódce. W takie dni nie chciało się stamtąd wracać. I co by na mieście nie mówili to dla mnie Cracovia zawsze na dużym probsie!
-
Schyłek lata, ciepły niedzielny dzień i mecz na Konwiktorskiej z gatunku tych co wśród kibiców nie wywołują żadnego ciśnienia. Czas płynął leniwie na spijaniu piwka i rozmowach, aż tu nagle: idzie grupka. International. Dwóch to i może jeszcze by przeszło. Tacy w typie Beduinów :) No ale ten trzeci porażka. Zamiast czarnej koszuli ma czarną głowę. I prosto na Kamienną idą. Myślę sobie, kurde jak tak dalej pójdzie to zaraz będziemy prowadzić doping na ukelele. No to poszło dwóch go poinstruować. O dwóch różnych posturach, jak Kajko i Kokosz. Pierwszy do niego mówi: "go me stąd". Olisadebe okazał się być pojętny (widać, że nie przez Białoruś wjechał) i pyta: "why"? Drugi opowiada: "you black". To poszli sobie na Główna. Po meczu okazało się, że Oli to jakiś dziennikarz sportowy z Francji i poszedł do naszego Kermita na skargę. Ponoć ma to opisywać i na policje zgłaszać. A, że nasz Bonaparte też na losy tego świata wyczulony to też palcem zaczął grozić. No ale cóż poradzić? Czarne serca, biała Kamienna.
-
Świetne wspomnienie chuligańskie. Nie myślałeś o napisaniu książki?
-
Książek ciągle mało.Szkoda że Łysy z Bałtyku nie wydał tej książki.Język do opisywania i przygód to miał.
-
chuligańskie i nie tylko, zgodnie z tematyką :)Inzynier_gamon pisze: ↑24.10.2023, 17:45Świetne wspomnienie chuligańskie. Nie myślałeś o napisaniu książki?
To prawda, Łysy był niepowtarzalny w swoim stylu. Były wydane w wersji książkowej jego wspomnienia, wydane pośmiertnie wraz z innym kadłubem Gołym. Dzieło bardzo nierówne - super jest to co było autorstwa Łysego, natomiast styl pisania Gołego jest strasznie toporny i ciężki w odbiorze.
[link]
-
Mógłbym ale to raczej nie ma sensu bo zaraz się tu zrobi wysyp sąsiadek i mądrusi komentarzy: "nieprawda", "nie było tak", "nie ma Was w Warszawie" itd.
A prawda jest taka, że jak się zbiorą w grupie to kozaczą, w pojedynkę to różnie bywa z ich chęciami aby nas sprawdzać.
-
Zróbcie w końcu jakąś zasadzkę, ustawcie się z kimś. Just do something...
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
To weź chociaż opisz jeszcze raz gagatku jak Lanosem spierdoliłeś przed Legią pod pałac prezydencki i czekałeś aż ci policja pomoże. To była niezła akcja chuligańska z twojej stronyN'08 pisze: ↑26.10.2023, 12:44Mógłbym ale to raczej nie ma sensu bo zaraz się tu zrobi wysyp sąsiadek i mądrusi komentarzy: "nieprawda", "nie było tak", "nie ma Was w Warszawie" itd.
A prawda jest taka, że jak się zbiorą w grupie to kozaczą, w pojedynkę to różnie bywa z ich chęciami aby nas sprawdzać.
-
Jaja sobie z typa robię. Ten opis pogonienia murzyna..
-
To sa takie k****. Po Pulawach tak kozaczyliscie ze na B. Sie widzimy itp itd. Karwasz zdajcie sobie sprawe ze jestescie na aks zly poziomie. Szacun dla was ze jezdzicie, mimo wszystko. Mozna sie nienawidzic ale trzeba byc obiektywnym. Ja napisze tak. Jak byl B, K , Sz co do tego ostatniego zle sie skonczylo. Wariowaliscie grubo, pare flag w tym Pogoni zdobyliscie. Teraz, fotki w piwnicy w odziezy H. Ostra napinka w mediach. Zdajcie sobie sprawe z tego ze na Legii jak byscie byli chetni na liczby niebrakowalo . Nic nie znaczycie w Warszawie nic nie znaczycie
-
Mi się dobrze czyta te wspomnienia i opisy. N 08 dawaj dalej bo jak widać po opisie z Lanosem są szczere i prawdziwe, z humorem i że specyficzna atmosfera na Polonii a to akurat ciekawe
Pajace bada się prezyc ale odrazu widać kto gowniak a kto troszkę więcej latek ma
z postów wywnioskowałem ze pochodzisz z Biskupca? :)
-
Na fb w grupie zupełnie nie związanej z tematami kibicowskimi trafiłem na takie ciekawe zdjęcia z roku 2000.
https://zapodaj.net/plik-DJiIPVMCCw
https://zapodaj.net/plik-4Pl4ikfaot
https://zapodaj.net/plik-Y6RbcI3Yx9
https://zapodaj.net/plik-Ytk6cHUMMz
https://zapodaj.net/plik-31hREQxuqo
https://zapodaj.net/plik-DJiIPVMCCw
https://zapodaj.net/plik-4Pl4ikfaot
https://zapodaj.net/plik-Y6RbcI3Yx9
https://zapodaj.net/plik-Ytk6cHUMMz
https://zapodaj.net/plik-31hREQxuqo
-