Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
UrzadSkarbowy
Re: Kibicowska Warszawa
Polonia robiła jakąś fetę w Warszawie z okazji awansu?
A masz pojęcie z jakiej ty ekipy jesteś? To jest tak banalnie proste i oczywiste powiedzieć komu się kibicuje, a ty pisząc te wysrywy od lat ani razu nie przyznałeś się do przynależności klubowej. Komuś normalnemu byłoby wstyd oceniać innych samemu nie przynając się skąd się jest.cichociemny pisze: 23.05.2023, 01:27 Niech to wyjaśniają zainteresowane strony. Nie mam pojęcia o co poszło obu ekipom.
Przeciwnie, sam go poruszyłeś. Kiedy i gdzie zaliczyłeś swój ostatni wyjazd autokarowy, że próbujesz wirtualnie "rozliczać" z tego innych?
Jak Hutnik ostatni raz był ''większą'' liczbą na wyeździe 8 lat temu to faktycznie grubo jeżdżą.Czyli jednak na 1 miejscu jest Legia a dopiero na 2 Hutnik.Nazywajmy rzeczy po imieniu.
No i po raz kolejny powtórzę,gdyby Hutnik był całkowicie niezależny od Legii to ciekawe ilu by ich było na tych Bielanach.
Przy okazji.Czy coś się dzieje na innych ekipkach typu Ursus,Targówek,Okęcie czy Olimpia?Czy kompletna cisza od momentu gdy Legia zakazała harców pomiędzy warszawskimi klubami?
No i po raz kolejny powtórzę,gdyby Hutnik był całkowicie niezależny od Legii to ciekawe ilu by ich było na tych Bielanach.
Przy okazji.Czy coś się dzieje na innych ekipkach typu Ursus,Targówek,Okęcie czy Olimpia?Czy kompletna cisza od momentu gdy Legia zakazała harców pomiędzy warszawskimi klubami?
Dzieje się dużo, wystarczy popatrzeć chociażby na relacje z meczów na profilach fb. Ostatnio Dolcan miał problemy z psami podczas derbów, Targówek za sprawą psiarni nie mógł świętować swoich urodzin na stadionie w Ząbkach, Olimpia Warszawa mocno pielęgnuje zgodę ze swoją imienniczką z Ljubljany, a chłopaki ze Szwadronu 15 (Okęcie) cały czas wspierają swój klub i walczą z betonami z urzędu dzielnicy Włochy, który non stop podkłada im kłody pod nogi.
klub w którym tańczy twoja stara, ciekawe czy wiesz który to...ExtremeHKS pisze: 24.05.2023, 21:02Który z tych klubów działa w 100% na własną rękę?czehulov pisze: 24.05.2023, 20:46 Dzieje się dużo, wystarczy popatrzeć chociażby na relacje z meczów na profilach fb. Ostatnio Dolcan miał problemy z psami podczas derbów, Targówek za sprawą psiarni nie mógł świętować swoich urodzin na stadionie w Ząbkach, Olimpia Warszawa mocno pielęgnuje zgodę ze swoją imienniczką z Ljubljany, a chłopaki ze Szwadronu 15 (Okęcie) cały czas wspierają swój klub i walczą z betonami z urzędu dzielnicy Włochy, który non stop podkłada im kłody pod nogi.
-
Matteunhos
Ale po co te gimnazjalne teksty? Odpowiedź brzmi ŻADEN. Legia nie pozwoliłaby sobie na to, by którykolwiek z klubów z ich rewirów miał działać na swój własny rachunek. Lokalne kluby to tylko element odskoczni dla legionistów z danych dzielnic, bo nie oszukujmy się nikt nie rodzi się kibicem Okęcia Warszawa czy jakiegoś ZWAR-u Międzylesie... Nawet historycznie te lokalne warszawskie klubiki nigdy nic nie znaczyły w polskiej piłce, by nagle narodziła im się rzesza wiernych fanatyków. Wyjątek to może Gwardia Warszawa, ale z wiadomych przyczyn tam nigdy nie rozwinąłby się ruch kibicowski , a poza tym ten klub już zniknął z piłkarskiej mapy Polski.Karmaaa pisze: 24.05.2023, 22:46klub w którym tańczy twoja stara, ciekawe czy wiesz który to...ExtremeHKS pisze: 24.05.2023, 21:02Który z tych klubów działa w 100% na własną rękę?czehulov pisze: 24.05.2023, 20:46 Dzieje się dużo, wystarczy popatrzeć chociażby na relacje z meczów na profilach fb. Ostatnio Dolcan miał problemy z psami podczas derbów, Targówek za sprawą psiarni nie mógł świętować swoich urodzin na stadionie w Ząbkach, Olimpia Warszawa mocno pielęgnuje zgodę ze swoją imienniczką z Ljubljany, a chłopaki ze Szwadronu 15 (Okęcie) cały czas wspierają swój klub i walczą z betonami z urzędu dzielnicy Włochy, który non stop podkłada im kłody pod nogi.
Panowie legioniści nie ma co się bić z internetową bandą hks(smakowały wam warszawskie kanapki z pociągu?),rts czy ksp.Cichociemny ja jestem za Radomiakiem,a ty co KSP,Widzew?
Tylko że Karmaaa, który odpowiedział na pytanie nie jest raczej kibicem Legii.
Nikt z Polonii się tu nie wpisuje, więc nie wiem z kim Wy toczycie internetowe boje. W kwestii Hutnika wszystko zostało powiedziane i nic się tu nie zmienia. Są kibicami Legii, którzy też chodzą na mecze dzielnicowego klubu. Są najsilniejszą z tego typu ekip, ale nie są niezależni. Zaliczyli ostatnio niezły wyjazd. Nikt nie ma z tym problemu, sytuacja się nie zmienia. Co tu drążyć?
To było moje pytanie ;) Chociaż warto odnotować moment tego anonimowego wzmożenia.
Czemu Polonia albo Widzew się nie ustawili na Hutnik jadący do Płocka?Przecież Legia pojechała na wyjazd to potem nie byłoby gadki że pozbierali posiłki z TB.
policja to ciebie wyczaiła jak piłeś browara pod sklepem.Polonia dobrą bandą,hahahahah kabaret.
Jeśli ktoś jeszcze sądzi że Hutnik przez 8 lat nie jeździł na wyjazdy i nagle zebrał 2 autokary wyjazdowiczów, to prośba o ujawnianie się. W planach jest Galeria osób pozytywnie zakręconych kibice.net a taka deklaracja daje duże szanse na załapanie się.
Jedno jest pewne. Policja nigdy nie bedzie wiedziec jak Huta sie zbiera bo nikt sie nie chwali tym i tak bycPowinno. Raz na 8 lat ? Ale sie zebrali, a twoja ekipa.? Dyskrecja i organizacja to jest to
Pisze oczywiscie do tych informatorow z medi socjalnych i kibicow razem i z "niezmonipulowanych"
Ty kaleko to widziałeś Ł3 tylko z radiowozu raczejKaleoa.02 pisze: 28.05.2023, 00:33 Pisze oczywiscie do tych informatorow z medi socjalnych i kibicow razem i z "niezmonipulowanych"
Mieszka w Sosnowcu i Wasi bracia nie mogą z nim zrobić porządku?jestesmywaszastolica pisze: 28.05.2023, 13:10 on nie dostanie w japę od żadnego kibica czy to Legii, czy to Hutnika, bo mieszka w Sosnowcu to raz. Dwa w związku z tym, że podczas jednego z meczów derbowych się zesrał (i nie chodzi mi o potoczne rozumienie tego słówka, tylko o to, że podczas awantury na linii Narodowa Polonia - antifa typ literalnie zrobił kupę w nachy) to ostatecznie został z Konfiktorskiej pogoniony i dziś pozostaje mu leczyć swoje kompleksy i odparzony odbyt w necie.
Smacznego kapuśniaku cichodajko
To może i ja wtrące swoje 5 groszy do dyskusji. Jako, że mieszkałem kilka ładnych latek w Warszawie i uczęszczałem na mecze zarówno Legii i Polonii to uważam, że jak najbardziej mogę się wypowiedzieć w tym temacie. Od razu chciałbym zaznaczyć, że byłem zwykłym sympatykiem piłki nożnej, żeby ktoś nie zarzucił jakim cudem mogłem chodzić na mecze dwóch tak bardzo zwaśnionych zwaśnionych drużyn. Poznało się trochę kibiców z obu stron barykady także pogląd na sporo tematów jest, ale ograniczę się tu jedynie do napisania paru zdań na temat ekipy z Bielan. Nie wiem jak można robić z Hutnika drugą ekipę w Stolicy kiedy są oni przede wszystkim kibicami Legii a co za tym idzie mogą swobodnie robić to co reszta kibiców Legii czyli po prostu w spokoju egzystować, trenować, robić grafy, chodzić na Hutnik itd. Polonia takiej swobody nigdy mieć nie będzie i ograniczać mogą się jedynie do jakiejś tam aktywności na części Muranowa i podczas swoich meczów. Nie piszcie więc takich rzeczy byle dojebać Polonii, że nie są nawet drugą siłą w tym mieście. Są i nic tego nie zmieni dopóki nie będzie jakiejś 3 całkowicie samodzielnej ekipy(nie piszmy tu o AKS Zły bo nie jest to ekipka nastawiona na atrakcje chuligańskie). Swego czasu w Warszawie było dosyć ciekawie na niższych ligach ale od momentu wprowadzenia przez Legię paktu o nieagresji to między warszawskimi ekipkami nie dzieje się kompletnie nic. Prawda też jest taka, że gdyby był mecz Hutnik-Polonia to ci pierwsi bez wsparcia Legionistów spoza Bielan nie zrobiliby sztycha. Polonia wbrew pozorom ma ludzi od spraw chuligańskich, myślę, że spokojnie kilkadziesiąt zawodników się tam znajdzie. Przynajmniej tak było jak mieszkałem w waszym mieście.
Przy okazji gratuluję awansu i oby Polonia jak najszybciej znalazła się ekstraklasie, bo taki klub z tradycjami i rzeszą wiernych kibiców nie zasługuje na tułanie się po niższych ligach.
Przy okazji gratuluję awansu i oby Polonia jak najszybciej znalazła się ekstraklasie, bo taki klub z tradycjami i rzeszą wiernych kibiców nie zasługuje na tułanie się po niższych ligach.
-
extremalny_korbelis
Z ten narodowej części ekipy to niewiele kto został, bo młodzież wybrała dopalacze i mefedron
https://www.youtube.com/watch?v=jSunw87G9gI
Faktycznie to bardziej wygląda jak jakiś sektor rodzinny.
Jaka liczba Polonii w Polkowicach?
Całe 0, skupili się na dniu dziecka i promocji meczu z Motorem a kilka osób jeszcze leczy rany z powrotu do domu po ostatnim meczu.SzymonLG pisze: 30.05.2023, 16:36 https://www.youtube.com/watch?v=jSunw87G9gI
Ile trzeba mieć cm w "lapie" zeby móc pojechać na wyjazd Legii?WF. pisze: 30.05.2023, 18:41Mniej więcej tyle ile było w Krakowie odejmując przyjaciół z Sandencji, Cracovii, te rodziny z dziećmi, emerytów i typków którzy z boku na siedząco oglądali sobie meczyk?
WF. pisze: 30.05.2023, 18:41Mniej więcej tyle ile było w Krakowie odejmując przyjaciół z Sandencji, Cracovii, te rodziny z dziećmi, emerytów i typków którzy z boku na siedząco oglądali sobie meczyk?
Sprawdziłem rzeczywiście pojawili się, całe 20 osób bez flagi, ewentualnie w ToiToi po lewej kilku robiło jakieś fikołki.

Dziwne, że tym razem bez flagi 
-
szwadron97
Legia ma za to samych młodych haha że starcami w stolicy i okolicach tylu kibiców niby a stadion raz może na rok zapełniony:-)WF. pisze: 30.05.2023, 18:41Mniej więcej tyle ile było w Krakowie odejmując przyjaciół z Sandencji, Cracovii, te rodziny z dziećmi, emerytów i typków którzy z boku na siedząco oglądali sobie meczyk?
Po pierwsze temat dzieci, starców i normalnych rodzin dotyczył wyjazdów, a nie meczy u siebie łbie. Żadna ekipa nie zabiera takiego towarzystwa na wyjazdy, a jak już takie towarzystwo gdzieś się pojawi na meczu wyjazdowym np. gdzieś w pobliżu sektora gości czy na trybunach gospodarzy, to nikt nie uwzględnia ich w swoich liczbach i nie traktuje jako część ekipy wyjazdowej. Swoją drogą ciekawe czy te „około 300” w Krakowie to bardziej 295 czy 270…
Porównanie do fanów Legii z Krakowa, Skierniewic itd. to już w ogóle odlot bo my tu mówimy o terenach „Dumy Stolicy” które znajdują się dosłownie po kilkaset metrów od ich stadionu, od ich osiedli w swoim mieście.
„Starcia z Legią na korzyść Polonii” pominę. Niech każdy kogo to interesuje odpali sobie ten filmik z wyjazdu Polonii do Krakowa, który ktoś (z Lechii) wrzucił stronę wcześniej. Tam doskonale widać jak wygląda 300 osobowa ekipa wyjazdowa Polonii, która zalicza starcia na korzyść z Legią… A później niech sobie zerknie jaka horda bez flagi pojechała do Polkowic.
Cichociemna może ty się pochwalisz co z działalnością Polonia Graffiti? :)
Porównanie do fanów Legii z Krakowa, Skierniewic itd. to już w ogóle odlot bo my tu mówimy o terenach „Dumy Stolicy” które znajdują się dosłownie po kilkaset metrów od ich stadionu, od ich osiedli w swoim mieście.
„Starcia z Legią na korzyść Polonii” pominę. Niech każdy kogo to interesuje odpali sobie ten filmik z wyjazdu Polonii do Krakowa, który ktoś (z Lechii) wrzucił stronę wcześniej. Tam doskonale widać jak wygląda 300 osobowa ekipa wyjazdowa Polonii, która zalicza starcia na korzyść z Legią… A później niech sobie zerknie jaka horda bez flagi pojechała do Polkowic.
-
szwadron97
Pokaż mi jedno zdjęcie z wyjazdu że nie ma starszych osób i dzieciWF. pisze: 31.05.2023, 12:24 Po pierwsze temat dzieci, starców i normalnych rodzin dotyczył wyjazdów, a nie meczy u siebie łbie. Żadna ekipa nie zabiera takiego towarzystwa na wyjazdy, a jak już takie towarzystwo gdzieś się pojawi na meczu wyjazdowym np. gdzieś w pobliżu sektora gości czy na trybunach gospodarzy, to nikt nie uwzględnia ich w swoich liczbach i nie traktuje jako część ekipy wyjazdowej. Swoją drogą ciekawe czy te „około 300” w Krakowie to bardziej 295 czy 270…
Mało tego. U nas praktycznie na każdym wyjeździe jest grupa GSD, która tworzą starsi panowie. Z tym, że ci panowie tworzyli ruch kibicowski na Legii w latach 70/80. I mimo że są to już „stare dziady” to raz, że są kumaci bo swoje w życiu i na Legii przeszli, a dwa jadąc na wyjazd po prostu dopingują itd. a nie siedzą i wpier**ją słonecznik. Pojedyncze dzieciaki też się trafiają bo jakoś trzeba następne pokolenia zarażać zajawką, ale tu nie chodzi stricte o sam wiek tylko o towarzystwo jakie widać na tym wyjeździe Polonii. Niech każdy sobie oceni sam.Dario1916 pisze: 31.05.2023, 14:02 Gościu, zawsze zdarzy się ktoś starszy jak na przykład M. co na Legię biega z 50 lat i to na kilka sekcji nie tylko piłkę. Są też tacy co zabierają 10-12 letnich synów. Ale obejrzyj sobie filmik z sektorem Polonii na Garbarni to skumasz o co tu chodzi.
Prawda jest taka, że w KSP już nie ma komu jeździć bo jeżeli są jakieś jednostki ze starej gwardii to są to już totalnie pojedyncze osoby, wielu zawodników ze starej gwardii Polonii mimo wszystko trzeba honor oddać bo zawsze za barwy walczyli mimo że przeważnie kończyło się to ich dotkliwą porażką to nadal na mecze chodzili i na wyjazdy jeździli, obecnie darowali sobie wszelkie aktywności związane z Polonią przez wiek lub przez założone rodziny, kariery zawodowe itd.
a młodzież jak widać do pierwszego wpierdolu a potem albo mają zbyt dużo do powiedzenia na komendzie albo ze strachu darują sobie całkowicie przygodę z KSP.
a młodzież jak widać do pierwszego wpierdolu a potem albo mają zbyt dużo do powiedzenia na komendzie albo ze strachu darują sobie całkowicie przygodę z KSP.
Cichociemnej już lepiej nie odpisywac na te jej pytania odnośnie Siedlec, Legionowa czy Giżycka, niech żyje w swoim, internetowym świecie.
-
powsPominaSz
Wielcy obrońcy zasad kibicowskich, against modern football na koszulkach i czepiacie się osób, które pojechały na wyjazd? Właśnie fajnie wygląda sektor złożony z różnorodnych osób. Wolicie kolejną ekipę, która ubierze się w za małe koszulki guess, bo barwy przecież są złe, po meczu trzeba iśc na d*** na balety, stanie na dole sektora sztywno przez cały mecz i nic nie pośpiewa, bo dla chuligana to wstyd?
kozdam4s komu kibicujesz?
Prawilnyy,
Można po podpisie wywnioskować, ewentualnie wyczaruj z nicku jak JuniorKSP.
Polonia wczoraj świętuje na Starym Mieście a dzbanek kozdam pisze że jedynie gdzie mogli świętować to ich kawiarenka.Debil.
Tak samo świętowali jak byli w 300 w Krakowie?Kepi pisze: 05.06.2023, 12:56 Polonia wczoraj świętuje na Starym Mieście a dzbanek kozdam pisze że jedynie gdzie mogli świętować to ich kawiarenka.Debil.
JuniorKSP i inne hoolsy z Konwiktorskiej
Pytanie zadałem kilka lat temu ale nie mieliście czasu na weryfikację i odpowiedź.
dlaczego lub jakim magicznym cudem Jacuś G. został pogoniony z Polonii za sprzedanie adresów chłopaków a po 5 czy iluś tam latach wrócił, zapłacił kare i od nowa był w ekipie?
na razie tylko to jedno pytanie jak w końcu uda wam się sprawdzić to będzie kolejne.
Pytanie zadałem kilka lat temu ale nie mieliście czasu na weryfikację i odpowiedź.
dlaczego lub jakim magicznym cudem Jacuś G. został pogoniony z Polonii za sprzedanie adresów chłopaków a po 5 czy iluś tam latach wrócił, zapłacił kare i od nowa był w ekipie?
na razie tylko to jedno pytanie jak w końcu uda wam się sprawdzić to będzie kolejne.
Będąc w delegacji w Warszawie miałem kilka dni na zwiedzanie stolicy i pospacerowałem sobie trochę po mieście. Zwiedziłem też osiedla należące do Polonii tj. Nowe miasto, Muranów, Nowolipki. Chciałem totalnie bez spiny zapytać jak wygląda sytuacja rzeczywiście na tych Polonijnych osiedlach? Szczerze mówiąc z mojej perspektywy bardzo spokojnie, stare bloki, dużo emerytów. Trochę bazgrołów na ścianach, ale totalnie żadnych konkretnych wrzutów KSP. Również zero młodzieży i osób z emblematami Polonii. Czy te osiedla rzeczywiście należą do Polonistów? Nie chce kwestionować dominacji Legii w mieście, ale wczorajsze spotkanie z Motorem pokazało, że Polonia ma jednak sporą rzeszę fanów.
Nikt nie używa nazwy "Nowolipki", to jest po prostu Muranów. Już nie wdając się w dyskuje Legia vs Polonia, to w Warszawie (jak i pewnie w innych miastach też) jest obecnie spora migracja ludzi pomiędzy osiedlami i dzielnicami. Trzeba też dodać, że warszawskie osiedla zmieniają dynamicznie swój wygląd, poprzez masowe stawianie nowych osiedli/apartamentowców/hoteli/biurowców. Także to z czego kojarzyliśmy daną dzielnicę Warszawy jeszcze 10 lat temu, dziś może być nieakutalne.kibiccc1 pisze: 06.06.2023, 00:26 Będąc w delegacji w Warszawie miałem kilka dni na zwiedzanie stolicy i pospacerowałem sobie trochę po mieście. Zwiedziłem też osiedla należące do Polonii tj. Nowe miasto, Muranów, Nowolipki. Chciałem totalnie bez spiny zapytać jak wygląda sytuacja rzeczywiście na tych Polonijnych osiedlach? Szczerze mówiąc z mojej perspektywy bardzo spokojnie, stare bloki, dużo emerytów. Trochę bazgrołów na ścianach, ale totalnie żadnych konkretnych wrzutów KSP. Również zero młodzieży i osób z emblematami Polonii. Czy te osiedla rzeczywiście należą do Polonistów? Nie chce kwestionować dominacji Legii w mieście, ale wczorajsze spotkanie z Motorem pokazało, że Polonia ma jednak sporą rzeszę fanów.