30 na 30 do 23 latAdventurer pisze: ↑30.03.2023, 17:19Tak uczestniczyli ludzie z WFCG ale to spotkanie bylo Fan cluby Arki vs fan cluby Widzewa
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
Lech w Płocku.
Za Lechem przemierzamy cały świat...
-
Teraz na Zagłebiu, Lechu i cracovii wisiał transparent Śp. Mari( kibic Arki i Bałtyku). Lubił biegać że sprzętem i w jednej akcji doprowadził do kalectwa kibica Kks Kalisz. Co się dzieje z chłopakiem z Kalisza doszedł do siebie?
-
Oglądając czasami filmiki z europejskiej sceny zastanawiam się że hoolsi tam ponoszą konsekwencje swoich harców? Zwłaszcza tych na stadionach, bo nie rzadkim jest widokiem że nawet na najwyższych szczeblach kibice latają tam po murawie itp. Kamery tam jak wszędzie więc może z tych kamer w gruncie rzeczy c**** widać albo tam lepiej się kamuflują?:D Z ostatnich przykładów to Nurnberg czy Nantes.
---- Łódzkości 1910 Fanatycy ----
-
Też ostatnio się zastanawiałem bo rzeczywiście na „zachodzie gdzie sobie już dawno poradzili” jak to nasze media przy każdym incydencie na rodzinnych stadionach jak mantra to powtarzają że tam niby tak drakońskie i nie unikniony są kary że za każde przewinienie typu zajęcie innego krzesełka niż na bilecie odrazu są konsekwencje i kary po milion euro, a tak naprawdę to chyba jest lajtowo i prawo i jego egzekucja jest na dużo niższym poziomie niż u nas i dlatego tych incydentów jest o niebo więcej niż na Polskich stadionach gdzie coś grubego żeby wykręcić to potem są wjazdy na chatę i grube wyroki.wiernyioddany pisze: ↑09.04.2023, 12:15Oglądając czasami filmiki z europejskiej sceny zastanawiam się że hoolsi tam ponoszą konsekwencje swoich harców? Zwłaszcza tych na stadionach, bo nie rzadkim jest widokiem że nawet na najwyższych szczeblach kibice latają tam po murawie itp. Kamery tam jak wszędzie więc może z tych kamer w gruncie rzeczy c**** widać albo tam lepiej się kamuflują?:D Z ostatnich przykładów to Nurnberg czy Nantes.
-
Tak miedzy nami Warszawiakami. Trapi mnie i napewno nie interesuje to kazdego. Nie spotkałem zadnego Polonisty na naszych A Ś fafajacego. Cichy wiesz cos na ten temat. Bo tak mnie to zastanawia
-
Odpisuje na szybko.wiernyioddany pisze: ↑09.04.2023, 12:15Oglądając czasami filmiki z europejskiej sceny zastanawiam się że hoolsi tam ponoszą konsekwencje swoich harców? Zwłaszcza tych na stadionach, bo nie rzadkim jest widokiem że nawet na najwyższych szczeblach kibice latają tam po murawie itp. Kamery tam jak wszędzie więc może z tych kamer w gruncie rzeczy c**** widać albo tam lepiej się kamuflują?:D Z ostatnich przykładów to Nurnberg czy Nantes.
Na moje oko, warto zwłaszcza zwrócić uwagę na Francje i Hiszpanie - robią robotę ustawki na małe liczby. Dwa, góra cztery auta bez ogona wydziału ds zwalczania narkotyków, bez problemu mogą się spotkać.
Po drugie, psy maja problem -potem mogę podeslac statystyki jeśli nie chce Wam się szukać, teraz nie mam do tego głowy ale to da się wygooglować- z wyższa przestępczością niż w Polsce. Dla nich kibole to marginalny temat. Tymczasem polska policja naszym kosztem podbija sobie statystyki.
Banda antykomuna!
-
Przecież to od dawna wiadomo, że Polonia jest tylko jak grają na K6 i to przy stadionie, bo na Warszawie strach im barwy ubrać, a w zwykły dzień to już całkowicie zero, byłem nie tak dawno na meczu Polonia - Pogoń Siedlce i nomrlanie śmigałem po mieście komunikacją w barwach Legii żeby dojechać na sektor gości i na mieście nie widziałem żadnego Polonisty. Taka to "Duma Stolicy".
-
Serio nie wiesz co to znaczy fafać, że w odpowiedzi piszesz o sytuacji na ulicach Warszawy?
-
Twoje zdanie to akurat koło c**** wszystkim lata frajerze.
-
-
-
Do kibiców z Torunia - w którym momencie Elana w mieście znacząco przeważać pod kątem ,,sportowym'' nad Apatorem i skąd taka kosa, skoro oba kluby działają na innych płaszczyznach i pewnie niejedna osoba, będąca sympatykiem piłki i żużla chodzi na mecze obu tych zespołów?
-
Wydaje mi się że znacząco zaczęła przeważać po roku 06. Kosa wiadomo dlaczego. Chodzi o dominację w mieście. Na zuzlu swego czasu mało się działo i dużo osób zaczęło się przezucac na Elane bo było więcej wrazen bo różne Interesy itp. Jakieś krzywe akcje za czasów kiedy Apator miał zgodę jak mnie pamięć nie myli z Falubazem kiedy to jeszcze Elana nie była kosa tylko razem chłopaki latali na mecze. Dużo osób kibicowanie zaczynało na Apatorze kiedy to chodzili z ojcami na mecze a później zakładali koszulki żółto niebieskie np na koszarach albo na Belwederze. Starsi wiedzą kto. Starszyzna z Elany mocno wspierała młodzież natomiast na Apatorze juz takiego wsparcia nie było i myślę że stąd wzięła się przewaga.Magnat pisze: ↑14.04.2023, 14:59Do kibiców z Torunia - w którym momencie Elana w mieście znacząco przeważać pod kątem ,,sportowym'' nad Apatorem i skąd taka kosa, skoro oba kluby działają na innych płaszczyznach i pewnie niejedna osoba, będąca sympatykiem piłki i żużla chodzi na mecze obu tych zespołów?
-
Na meczu Raków - Widzew, w sektorze gości pojawiła się dawno nie widziana flaga "Częstochowa"
Jest ktoś w stanie opisać sytuacje jaka się przedstawiała w tym mieście, kto z kim trzymał i jak wygląda to teraz?
Pamiętam z zina jeden mecz noworoczny gdzie Widzew walczył chyba z Rakowem, Włókniarzem i AZS-em (ale mogłem coś pomylić).
Jest ktoś w stanie opisać sytuacje jaka się przedstawiała w tym mieście, kto z kim trzymał i jak wygląda to teraz?
Pamiętam z zina jeden mecz noworoczny gdzie Widzew walczył chyba z Rakowem, Włókniarzem i AZS-em (ale mogłem coś pomylić).
TYLKO 50 % MŁODZIEŻY WYJEDZIE W TYM ROKU NA WAKACJE, DRUGA POŁOWA SIEDZI NA KIBICE.NET
-
patrinhotrn - a nie było czasem tak, że to kibice Apatora dla "rozrywki innej niż żużel" zaczeli chodzic na Elanę? Po czym kształtowała się ekipa na Elanie, a z racji tego że Apator nadal był niejako prekursorem kibicowania na Elanie to razem jezdzili na Ruch (jako zgodę). Po czym ekipa Elany na tyle się wykształtowała (odrzucając Apator / żużel) że chcieli odciąć ostatecznie "pępowinę" ;) (...).
Kibic, nie chuligan - też mnie to ciekawi, bo lata 90te w Częstochowie a obecne to zupełnie inne realia. ps. Tak, Raków miał przeciwko sobie koalicję: Włókniarz, fc Widzew i AZS
Kibic, nie chuligan - też mnie to ciekawi, bo lata 90te w Częstochowie a obecne to zupełnie inne realia. ps. Tak, Raków miał przeciwko sobie koalicję: Włókniarz, fc Widzew i AZS
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
-
Sytuacja w Częstochowie fajnie była opisana w zinie No Name.
-
2019 wygrana z Gryfem Słupsk - Gryf w przewadze(?)Futbolobnazony87 pisze: ↑10.03.2023, 17:57Trapi mnie czy Gwardia Koszalin wygrała kiedykolwiek jakąś umawianą walkę ? Bo szczerze to słyszałem tylko o porażkach
Z Kotwicą Kołobrzeg też wygrana, ale daty nie pamiętam
Jeszcze chyba z Arką Gdynia kogoś nastukali banda na bande :)
-
Dobra, wiem że to nie ten dział i wątek... Ale!
Poszukuję starej tapety Wisły Kraków. Wyglądała ona tak: tło miała czarne, na pierwszym planie była maska z serii horrorów "Krzyk" (taka jak na zdjęciu) w barwach TSu i na dole był podpis "Wisła The Queen of Poland"

Tapeta z lat 00, szukam jej od tygodni na google grafika i nic, prawdopodobnie może być to tzw. lost media.
Z góry dziękuję jakiejś dobrej duszyczce za pomoc.
Poszukuję starej tapety Wisły Kraków. Wyglądała ona tak: tło miała czarne, na pierwszym planie była maska z serii horrorów "Krzyk" (taka jak na zdjęciu) w barwach TSu i na dole był podpis "Wisła The Queen of Poland"

Tapeta z lat 00, szukam jej od tygodni na google grafika i nic, prawdopodobnie może być to tzw. lost media.
Z góry dziękuję jakiejś dobrej duszyczce za pomoc.
-
Jest jakieś oldskulowe zdjęcie miłośników muzyki metalowej ze Szczecina na stadionie?
Czy członkowie antyfaszystowskiego zespołu The Analogs byli kimś więcej niż tylko sympatykami Pogoni?
Czy członkowie antyfaszystowskiego zespołu The Analogs byli kimś więcej niż tylko sympatykami Pogoni?
-
Co do Analogsów,to może nie w kwestiach kibolskich(chociaż w dzisiejszych czasach ciężko powiedzieć) ale zdaje się,że niejaki "Piguła" siedział do sprawy gangu "Oczki" ze Szczecina
-
Niestety na starość odjebało im kompletnie :(
-
[link]
Pierwszy przykład z brzegu.
OoO Biały Honor Biała Duma
-
-
Przecież o swoim antyfaszyzmie mówili w przeszłości nie raz a tu się obudzili halodrol i plamy opadowe że poszli na starość w lewą stronę.Widać jakie macie pojęcie o street punku,subkulturze oi itd.
Może za chwilę zaczniecie ich wrzucać do jednego wora z lewarami z antify.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Przejrzyj sobie ich profil na fb to sam ich wrzucisz do woraPrawilnyy pisze: ↑19.04.2023, 19:43Przecież o swoim antyfaszyzmie mówili w przeszłości nie raz a tu się obudzili halodrol i plamy opadowe że poszli na starość w lewą stronę.Widać jakie macie pojęcie o street punku,subkulturze oi itd.
-
Dokładnie tak jak napisałeś.Zupełnie Zielony. pisze: ↑17.04.2023, 22:36patrinhotrn - a nie było czasem tak, że to kibice Apatora dla "rozrywki innej niż żużel" zaczeli chodzic na Elanę? Po czym kształtowała się ekipa na Elanie, a z racji tego że Apator nadal był niejako prekursorem kibicowania na Elanie to razem jezdzili na Ruch (jako zgodę). Po czym ekipa Elany na tyle się wykształtowała (odrzucając Apator / żużel) że chcieli odciąć ostatecznie "pępowinę" ;) (...).
-
Fakt i jedni i drudzy jeździli wspólnie na Ruch z flagą "ToRuń" która często pojawiała się w TVP (magazyn piłkarski Gol)Zupełnie Zielony. pisze: ↑17.04.2023, 22:36patrinhotrn - a nie było czasem tak, że to kibice Apatora dla "rozrywki innej niż żużel" zaczeli chodzic na Elanę? Po czym kształtowała się ekipa na Elanie, a z racji tego że Apator nadal był niejako prekursorem kibicowania na Elanie to razem jezdzili na Ruch (jako zgodę). Po czym ekipa Elany na tyle się wykształtowała (odrzucając Apator / żużel) że chcieli odciąć ostatecznie "pępowinę" ;) (...).
-
Jak wygląda obecnie Bytom?. Bo ostatnio coś mało i Polonii i Szombierek.. Obie ekipy coś działają?.
-
No nie zupełnie ;) Owszem takowa flaga się pojawiała ale na lepszych meczach, gdy przyjeżdzały obydwie ekipy wisiała flaga zarówno Apatora jak i Elany.
Co do magazynu "Gol" to wrzuciłem kilka lat temu jeden odcinek lata 1994 / 2h - www.youtube.com/watch?v=hZKFQJoJ
Niestety od jakiegoś roku próba wrzucenia kolejnych magazynów (które mam zgrane) jest banowana.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Spadam z tego forum!
-
Tego tez już nie ma ;)
-
Sorki ucieło link: https://www.youtube.com/watch?v=hZKFQJoJ_bo (powinno śmigać)
Spadam z tego forum!
Spadam z tego forum!
-
Trapi mnie to od niedawna , skąd takie szacunki , poważanka itp, itd dla szczerego z tych RAC kapel , co zdechł ... w wypadku jakimś , czy jakoś tak
-
Coś fantastycznego zobaczyć po tylu latach taki materiał filmowy i oldschoolowe flagi.Zupełnie Zielony. pisze: ↑22.04.2023, 22:57Sorki ucieło link: https://www.youtube.com/watch?v=hZKFQJoJ_bo (powinno śmigać)
Dobra robota Zielony.
-
tygrys- Wrzuciłem kolejne dwa nagrania (początek lat 90tych / 3h łącznie)
ps. O ile wcześniej ban na takie nagranie dostawałem od razu (nie wyświetlało się dla ogółu) tak teraz na razie dostałem tylko (stwierdzenie roszczeń). Nie wiem z czego to wynika (?) ale nieco zmieniłem formułę konwersji / renderowania. Tak czy inaczej nagrania można oglądać. ps. Posiadam jeszcze kolejną zgraną kasetę (te same lata) no ale wrzucę w niedalekiej przyszłości (bo masa z tym pracy)
Tutaj linki: Przy czym część II jest bezpośrednią kontynuacją części I tj. (puchar) Górnik Pszów - Górnik Zabrze.
[link]
[link]
ps. O ile wcześniej ban na takie nagranie dostawałem od razu (nie wyświetlało się dla ogółu) tak teraz na razie dostałem tylko (stwierdzenie roszczeń). Nie wiem z czego to wynika (?) ale nieco zmieniłem formułę konwersji / renderowania. Tak czy inaczej nagrania można oglądać. ps. Posiadam jeszcze kolejną zgraną kasetę (te same lata) no ale wrzucę w niedalekiej przyszłości (bo masa z tym pracy)
Tutaj linki: Przy czym część II jest bezpośrednią kontynuacją części I tj. (puchar) Górnik Pszów - Górnik Zabrze.
[link]
[link]
Spadam z tego forum!
Spadam z tego forum!
-
Kiedy zaczęło być modne nazywanie ekip "Młody/Młoda"? Przykładowo Młody Stilon, Młoda Elana itp? Od zawsze w ekipach były i zgredy i małolaci i się działało po prostu pod nazwą swojego klubu a potem wszedł jakiś rozdział, że to nie my w******* dostaliśmy tylko małolaci od nas, to nie starszyzna wygrała ustawkę to np. Młoda Kotwica itp.
-
Tak na szybko to kojarzy mi się, że Falubaz już w 2008 roku nazwał ekipę Young Falubaz'08, zapewne byli jeszcze przed nimi inni (nie liczę takiej ekipy jak Young Freaks'98). Z ery nazw "młody" a nie "young" to chyba Elana była pierwsza lub pierwsza bardzo mocno tą nazwę wypromowała.powsPominaSz pisze: ↑26.04.2023, 21:27Kiedy zaczęło być modne nazywanie ekip "Młody/Młoda"? Przykładowo Młody Stilon, Młoda Elana itp? Od zawsze w ekipach były i zgredy i małolaci i się działało po prostu pod nazwą swojego klubu a potem wszedł jakiś rozdział, że to nie my w******* dostaliśmy tylko małolaci od nas, to nie starszyzna wygrała ustawkę to np. Młoda Kotwica itp.
-
Flaga Młoda Torca będzie miała pod 20 wiosen. Była też grupa MChT
-
Młode Orły' 97 na Lechii i potem też w Gdyni byli Młodzi Chuligani i Młoda Arka
-
Jeszcze MchPB (młodzi chuligani Polomii Bytom) ale daty założenia nie znam, może ktoś z Bytomia zechce napisać
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
Subiektywne zdanie kibica Ruchu