Toruń i kujawsko-pomorskie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Toruń i kujawsko-pomorskie
Za małolata się malowało i nalepiało wlepki.
Po 40 sce już się tego nie chce...
Po 40 sce już się tego nie chce...
-
Wrzuty Legii na strzemyku nic nie znaczą mogły to zrobić osoby które mieszkają w innym mieście i przyjechali do Grudziądza pobazgrać , swoją drogą kilkanaście lat temu była l
Podobna taka sytuacja w Grudziądzu tylko że na osiedlu rządz , przyjechali fani Legii z Brodnicy i popisali bloki na rządzu (byłe osiedle Widzewa) ani Olimpia ani GKM nie pozwolą na to żeby fani Legii z Grudziądza rozwinęli skrzydła bo już jeden FC rządził w Grudziądzu i to przez długi czas myślę że od 2008 do 2016 śmiało można powiedzieć że to był dla WfcG najlepsze czasy , mieli dobra bandę , jeździli na Widzew w konkretnej liczbie również byli dobrze zorganizowani i przede wszystkim widoczni na mieście lecz dziś spotkanie kogoś z barwami Widzewa w Grudziądzu graniczy z cudem .Emigracja swoje zrobiła i wiadomo że osoby przed 40 nie będą biegać za małolatami i bić się na ulicach Grudziądza
Podobna taka sytuacja w Grudziądzu tylko że na osiedlu rządz , przyjechali fani Legii z Brodnicy i popisali bloki na rządzu (byłe osiedle Widzewa) ani Olimpia ani GKM nie pozwolą na to żeby fani Legii z Grudziądza rozwinęli skrzydła bo już jeden FC rządził w Grudziądzu i to przez długi czas myślę że od 2008 do 2016 śmiało można powiedzieć że to był dla WfcG najlepsze czasy , mieli dobra bandę , jeździli na Widzew w konkretnej liczbie również byli dobrze zorganizowani i przede wszystkim widoczni na mieście lecz dziś spotkanie kogoś z barwami Widzewa w Grudziądzu graniczy z cudem .Emigracja swoje zrobiła i wiadomo że osoby przed 40 nie będą biegać za małolatami i bić się na ulicach Grudziądza
-
Warto przypomnieć również że taka sytuacja była z GKM po odejściu Ryzykantów czyli ich grupy sportowej przez kilka lat musieli się odbudowywać no ale się odbudowali i to dosyć solidnie ciekawe jak to będzie z WfcG
-
Po odejściu ryzykantów były dziesiątki młodych giekaemowcow, całe centrum Śródmieście było za GKMem. Za Widzewem obecnie nie ma chyba ani jednego młodego.MichałesboRodo pisze: ↑19.02.2023, 22:22Warto przypomnieć również że taka sytuacja była z GKM po odejściu Ryzykantów czyli ich grupy sportowej przez kilka lat musieli się odbudowywać no ale się odbudowali i to dosyć solidnie ciekawe jak to będzie z WfcG
-
Tak to prawda chociaż byli słabi ale byli a jeśli chodzi o WfcG to ich prawie nie maold_rts_old pisze: ↑19.02.2023, 22:57Po odejściu ryzykantów były dziesiątki młodych giekaemowcow, całe centrum Śródmieście było za GKMem. Za Widzewem obecnie nie ma chyba ani jednego młodego.MichałesboRodo pisze: ↑19.02.2023, 22:22Warto przypomnieć również że taka sytuacja była z GKM po odejściu Ryzykantów czyli ich grupy sportowej przez kilka lat musieli się odbudowywać no ale się odbudowali i to dosyć solidnie ciekawe jak to będzie z WfcG
-
sadze ze brodnica by sie podpisała jako sparta i bardziej by celowali w jakieś grafy/grafa a nic przestrzelonego nie widaćMichałesboRodo pisze: ↑19.02.2023, 22:12Wrzuty Legii na strzemyku nic nie znaczą mogły to zrobić osoby które mieszkają w innym mieście i przyjechali do Grudziądza pobazgrać , swoją drogą kilkanaście lat temu była l
-
Moim zdaniem sytuacja w Grudziądzu wygląda tak :
1- Olimpia w obecnej chwili dla mnie numer 1 w Grudziądzu , chociaż po za nim nie istnieją , duża liczba młodzieży jeśli będą trwać w tym kilka lat to może być dobra ekipa ,
2- GKM na pewno jest ich więcej niż Olimpii również mają młodzież i jeżdżą większą liczbą na wyjazdy niż Olimpia jednak myśle że chuligańsko troszkę ustępują Olimpii , jednak nieznacznie , swojego czasu rządzili bezapelacyjnie miastem i mieli dobra bandę o nazwie Ryzykanci
3- WfcG po odejściu ekipy sportowej GKMu przejęli władzę w mieście rządzili kilka lat i czy to komuś się podobało czy nie to tak właśnie było , jednak dziś to najsłabsza ekipa w Grudziądzu moim zdaniem ich główną siła jest w Kwidzynie a kiedyś Kwidzyn był dodatkiem do Grudziądza .
1- Olimpia w obecnej chwili dla mnie numer 1 w Grudziądzu , chociaż po za nim nie istnieją , duża liczba młodzieży jeśli będą trwać w tym kilka lat to może być dobra ekipa ,
2- GKM na pewno jest ich więcej niż Olimpii również mają młodzież i jeżdżą większą liczbą na wyjazdy niż Olimpia jednak myśle że chuligańsko troszkę ustępują Olimpii , jednak nieznacznie , swojego czasu rządzili bezapelacyjnie miastem i mieli dobra bandę o nazwie Ryzykanci
3- WfcG po odejściu ekipy sportowej GKMu przejęli władzę w mieście rządzili kilka lat i czy to komuś się podobało czy nie to tak właśnie było , jednak dziś to najsłabsza ekipa w Grudziądzu moim zdaniem ich główną siła jest w Kwidzynie a kiedyś Kwidzyn był dodatkiem do Grudziądza .
-
jak Olimpia huliganski niema mają się bić dziećmi 15-18 lat ?MichałesboRodo pisze: ↑22.02.2023, 10:43Moim zdaniem sytuacja w Grudziądzu wygląda tak :
-
skalper991 pisze: ↑22.02.2023, 12:52jak Olimpia huliganski niema mają się bić dziećmi 15-18 lat ?MichałesboRodo pisze: ↑22.02.2023, 10:43Moim zdaniem sytuacja w Grudziądzu wygląda tak :
[/quot
Kilka osób tam mają do bicia się ale zakładając że ta ich dzisiejsza młodzież za 5,6 lat będzie się udzielać to mogą stworzyć lepszą ekipę niż obecnie , jednak w Olimpii jest problem taki że dużo młodzieży odpuszcza sobie
-
MichałesboRodo pisze: ↑22.02.2023, 13:13Jedyna szansa dla Olimpi Grudziądz to "przytulenie się " do jakieś większej ekipy, z ekstraklasy albo 1 ligi najlepiej to trochę by pomogło utrzymać młodych zewzgledu na jakieś np integrację turnieje czy jakieś konkretne wyjazdy itp ale raczej tu widzę brak perspektyw dla nichskalper991 pisze: ↑22.02.2023, 12:52jak Olimpia huliganski niema mają się bić dziećmi 15-18 lat ?MichałesboRodo pisze: ↑22.02.2023, 10:43Moim zdaniem sytuacja w Grudziądzu wygląda tak :
[/quot
Kilka osób tam mają do bicia się ale zakładając że ta ich dzisiejsza młodzież za 5,6 lat będzie się udzielać to mogą stworzyć lepszą ekipę niż obecnie , jednak w Olimpii jest problem taki że dużo młodzieży odpuszcza sobie
-
Z czystej ciekawości. Kiedy Ryzykanci rządzili miastem? I o ile mnie pamięć nie myli to oni nie odeszli a zostali chyba siłowo zmuszeni do rozwiązania przez WFCG.MichałesboRodo pisze: ↑22.02.2023, 10:43Moim zdaniem sytuacja w Grudziądzu wygląda tak :
A jak jesteśmy przy Grudziądzu to zapytam o powody odłączenia się Gkmu od Widzewa? W latach 90 chyba trzymali z Pogonią Zduńska Wola i z Włókniarzem Częstochowa. Włókniarz był wtedy w koalicji z AZS Częstochowa i naszym Widzewiakami z Częstochowy, a Zduńska Wola to nasz fan club.
-
W latach 90 GKM był ekipą pro Widzewską (coś na zasadzie jak Sparta Brodnica - Legia Warszawa) tworzyli jedna bandę . Na YouTube jest filmik z 98 roku pokazujący sektor kibiców GKM na wyjeździe w Toruniu gdzie można zauważyć szaliki Widzewa . Wiem tyle że jeden tyłek z GKMu nawiazał kontakt z kimś z Częstochowy a powodem było tego miłość do Łódzkiego widzewa , Włókniarz miał dobre relacje z Pogoń Zduńska Wola ,
-
Kazdy poszedl w swoja strone, Wlokniarz tez juz przestal byc pro-widzewski i zarysowal sie wyrazny podzial GKM/Widzew. Bylo tak jak np w Belechatowie-jedni chcieli jezdzic na duza marke,inni woleli wspierac lokalny klub. Ale nie bylo mowy o zadnej wojnie czy walkach na miescie. Jedni dzialali na Widzewie, drudzy na GKMie, ale byla tez walka GKMu z Elana 2002r gdzie wsrod grudziadzan bylo kilku gosci z Widzewa. Olimpia wtedy nie wlasciwie nie istniala i tulala sie po 5 lidze czy Aklasie. 2004 pamietam wjazd na murawe GKMu i zerwanie flagi Wybrzeza Gdansk i wtedy tez Widzew byl z GKMem. W tym samym roku GKM mial, o czym malo kto pamieta uklad z Jeziorakiem Ilawa - szybko jednak zerwano kontakty bo ewidentnie GKM szykowal juz grunt pod uklad z Polonia B, a Wfcg juz trzymal z Elana. Wojna byla kwestia czasu, ale najpierw byl uklad GKM-Olimpia i na miescie byla walka miedzy odrodzona Olimpia z Wfcg(GKM sie nie mieszal) W tym odrodzeniu Olimpii pierwsze skrzypce bral udzial gosc, ktory jeszcze chwile wczesniej jezdzil na Widzew, pomieszanie z poplataniem na calego. Od 2006r jest wojna miedzy Wfcg i GKMem, a Olimpia raz wojowala przeciwko jednym, potem drugim, by w koncu byc neutralna. Na dzisiaj nie widze roznicy miedzy GKMem a Olimpia, mysle ze to ta sama liga, a Widzew to pojedyncze osoby(chetnie bym poznal ich statystyki wyjazdowe przy dzisiejszych sukcesach pilkarskich Widzewa, ale obstawiam jedno max dwa auta)
-
skalper991 pisze: ↑22.02.2023, 12:52jak Olimpia huliganski niema mają się bić dziećmi 15-18 lat ?MichałesboRodo pisze: ↑22.02.2023, 10:43Moim zdaniem sytuacja w Grudziądzu wygląda tak :
Co ty za bzdury opowiadasz? Fakt, że mają młodzież nie oznacza, że mają tylko młodzież. To, że ludzie, którzy mają kilkadziesiąt wyjazdów na koncie nie chodzą na mecze z jakimś Janikowem i młodzi rozkręcają młyn na mniej ważnych meczach, to nic nie oznacza.
Ciężko stwierdzić czy lepsza jest Olimpia czy GKM, bo ze sobą nie wojują. Widzew w tej chwili na 3 miejscu, a Legii tu nigdy nie ma i nie było, więc nie wiem po co siejesz takie farmazony. Legia w Grudziądzu w XXI wieku to była zbieranina kilkunastu pikników, którzy zrobili sobie flagę i jeździli na mecze rodzinami + może kilka osób z okolic Grudziądza, które przyjechały tu żyć z różnych powodów z innego miasta
GKM nigdy nie trzymał jednoznacznie władzy w mieście. Było dyskusyjnie czy lepszy jest GKM czy WfcG, aż do czasu grilla po 50 osób, gdzie wygrała koalicja FC Widzewa (WfcG przy małym wsparciu Kwidzyna i chyba kilku osób z pomorskich FC Widzewa). Potem była równia pochyła, a ekipa GKM rozpadła się, bo zaczęli być regularnie dojeżdżani przez WfcG i po prostu głowy im nie wytrzymały, więc dali sobie spokój.
-
W tej ustawce po 50 to Gkm był z Olimpią. A gościu o którym mowa, to był tu na forum chyba pod nickiem ŁukaszGDZ? Czy jakoś tak. Zresztą z tego co słyszałem to na Olimpii jest więcej takich osób z przeszłością w WfcG. Ale nigdy się nie interesowałem tym jakoś specjalnie, więc nie mam pewności.
-
Nie ma w Olimpii ludzi z przeszłością w WFCG. Natomiast starzy Widzewiacy z Grudziądza zaczynali na Olimpii i GKM. W latach 90 kiełkował ruch kibicowski na Olimpii i chodziło/jeździło na mecze kilkadziesiąt młodych łebków, wśród których były osoby, które potem były bardzo wysoko w grudziądzkim FC Widzewa.Pique pisze: ↑22.02.2023, 18:32W tej ustawce po 50 to Gkm był z Olimpią. A gościu o którym mowa, to był tu na forum chyba pod nickiem ŁukaszGDZ? Czy jakoś tak. Zresztą z tego co słyszałem to na Olimpii jest więcej takich osób z przeszłością w WfcG. Ale nigdy się nie interesowałem tym jakoś specjalnie, więc nie mam pewności.
W tej ustawce 50 vs 50 były 42 osoby z GKM i 8 osób z wówczas Młodej Olimpii (roczniki 87-88, a ustawka miała miejsce w 2007 roku).
-
Soczek01 pisze: ↑22.02.2023, 20:14Nie ma w Olimpii ludzi z przeszłością w WFCG. Natomiast starzy Widzewiacy z Grudziądza zaczynali na Olimpii i GKM. W latach 90 kiełkował ruch kibicowski na Olimpii i chodziło/jeździło na mecze kilkadziesiąt młodych łebków, wśród których były osoby, które potem były bardzo wysoko w grudziądzkim FC Widzewa.Pique pisze: ↑22.02.2023, 18:32W tej ustawce po 50 to Gkm był z Olimpią. A gościu o którym mowa, to był tu na forum chyba pod nickiem ŁukaszGDZ? Czy jakoś tak. Zresztą z tego co słyszałem to na Olimpii jest więcej takich osób z przeszłością w WfcG. Ale nigdy się nie interesowałem tym jakoś specjalnie, więc nie mam pewności.
W tej ustawce 50 vs 50 były 42 osoby z GKM i 8 osób z wówczas Młodej Olimpii (roczniki 87-88, a ustawka miała miejsce w 2007 roku).
Juz nie ma czy nigdy nie było w Olimpii ludzi, którzy np chodzili w barwach Widzewa?
Z GKMu też kilka osób zaliczyło mecze w Łodzi.
-
Sam wiesz jaka jest specyfika tego miasta. W latach 90 były osoby chodzące na Olimpię. Potem ta ekipa została rozgoniona przez GKM i sporo z młodszych kibiców zaczęło jeździć na Widzew. Kilka lat później część została przy Widzewie, część zaczęła odbudowywać ruch kibicowski na Olimpii.old_rts_old pisze: ↑22.02.2023, 21:17Soczek01 pisze: ↑22.02.2023, 20:14Nie ma w Olimpii ludzi z przeszłością w WFCG. Natomiast starzy Widzewiacy z Grudziądza zaczynali na Olimpii i GKM. W latach 90 kiełkował ruch kibicowski na Olimpii i chodziło/jeździło na mecze kilkadziesiąt młodych łebków, wśród których były osoby, które potem były bardzo wysoko w grudziądzkim FC Widzewa.Pique pisze: ↑22.02.2023, 18:32W tej ustawce po 50 to Gkm był z Olimpią. A gościu o którym mowa, to był tu na forum chyba pod nickiem ŁukaszGDZ? Czy jakoś tak. Zresztą z tego co słyszałem to na Olimpii jest więcej takich osób z przeszłością w WfcG. Ale nigdy się nie interesowałem tym jakoś specjalnie, więc nie mam pewności.
Juz nie ma czy nigdy nie było w Olimpii ludzi, którzy np chodzili w barwach Widzewa?
Z GKMu też kilka osób zaliczyło mecze w Łodzi.
Czy te osoby są dalej aktywne w Olimpii? Nie wiem, chyba nie.
-
Grudziądz miasto na tą chwilę nie warte uwagi, nikt z nikim nie chce wojować. Zbijanie piątek, wspólne piwko, zabawy w klubach. Wstyd ku***. Gdzie gkm brata się z polonia a olimpia wiadomo w którą stronę chciała iść. Ani jedni, ani drudzy nie mają honoru i godności. Tak po prostu bezpieczniej, no i nie ma się co wypierać, bo zdjęcia mówią swoje jak dobrze się między sobą bawicie.
-
GKM brata się z Polonią dosyć długo bo o ile pamiętam już w 2006 roku wspierali się na meczach, jeśli chodzi o Olimpię to bardzo chcieli być w rodzinie Zawiszy ale chyba Zawisza nie był nimi aż tak bardzo zainteresowany tak jak chcieli tego kibice Olimpii , nawet Pogoń Lębork już się chyba określił że z Olimpia nic wspólnego nie bedzie
-
Ruch kibicowski w Grudziądzu stoi na marnym poziomie co tu dużo gadać ,
Jak sytuacja wygląda w Toruniu ? Widoczni są fani Apatora ?
Jak sytuacja wygląda w Toruniu ? Widoczni są fani Apatora ?
-
Olimpia Grudziądz po przerwie zimowej wystawiła młyn , a raczej Kinder młyn , frekwencja pozostawia wiele do życzenia
-
Weź już zamknij p**** i nie spamuj. Jakoś zdjęcia z meczu nie potwierdzają ani jednego ani drugiego. Kinder to raczej jesteś ty, chyba że po prostu jesteś opóźniony w rozwoju.MichałesboRodo pisze: ↑26.02.2023, 11:40Olimpia Grudziądz po przerwie zimowej wystawiła młyn , a raczej Kinder młyn , frekwencja pozostawia wiele do życzenia
-
Spójrz na siebie będziesz widział upośledzonego , prawda taka jest że mobilizowali się na ten mecz dłuższy czas i jak widać z marnym skutkiem , a Olimpia to nie Kinder młyn ? Jak większa połowa tam to mlodzież i dzieciaki , wstyd w ogóle taki młyn wystawiaćSoczek01 pisze: ↑26.02.2023, 21:34Weź już zamknij p**** i nie spamuj. Jakoś zdjęcia z meczu nie potwierdzają ani jednego ani drugiego. Kinder to raczej jesteś ty, chyba że po prostu jesteś opóźniony w rozwoju.MichałesboRodo pisze: ↑26.02.2023, 11:40Olimpia Grudziądz po przerwie zimowej wystawiła młyn , a raczej Kinder młyn , frekwencja pozostawia wiele do życzenia
-
. Z tego co się pisaliście to i tak koło 50 osób to zgody Wigry i ksd więc sporą część młyna młodzież sama w sobie to nic złego daje to potencjał aczkolwiek jak już raz mówiłem nadzieja na rozwinięcie się i zatrzymanie młodych dla gks to przytulenie się do większej ekipy z Bydgoszczą nie wyszło xd to co zostaje Poznań albo Warszawa ? :D wiadomo wtedy to daje możliwości nowe kontakty konkretne nowe wyjazdy wspólne integrację itp czego brak w gks szacun naprawdę że działacie macie też spoko ultrasów to daje dobry prognostyk kwestia tylko jak go wykorzystacie ;)MichałesboRodo pisze: ↑27.02.2023, 05:38Spójrz na siebie będziesz widział upośledzonego , prawda taka jest że mobilizowali się na ten mecz dłuższy czas i jak widać z marnym skutkiem , a Olimpia to nie Kinder młyn ? Jak większa połowa tam to mlodzież i dzieciaki , wstyd w ogóle taki młyn wystawiaćSoczek01 pisze: ↑26.02.2023, 21:34Weź już zamknij p**** i nie spamuj. Jakoś zdjęcia z meczu nie potwierdzają ani jednego ani drugiego. Kinder to raczej jesteś ty, chyba że po prostu jesteś opóźniony w rozwoju.MichałesboRodo pisze: ↑26.02.2023, 11:40Olimpia Grudziądz po przerwie zimowej wystawiła młyn , a raczej Kinder młyn , frekwencja pozostawia wiele do życzenia
-
Kinder młynem bym tego nie nazwał, ale widocznie każdy widzi to co chce. Zresztą niejeden "kinder młyn" podrósł i parę lat później ganiał tych co się z niego śmiali.MichałesboRodo pisze: ↑26.02.2023, 11:40Olimpia Grudziądz po przerwie zimowej wystawiła młyn , a raczej Kinder młyn , frekwencja pozostawia wiele do życzenia
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
Lepiej młodzi niż sami ,,starzy".
-
Tylko to przekłada się na doping , mój znajomy z Grudziądza wybrał się na mecz w Grudziądzu z Lechem Poznań siedział obok sektora Olimpii i jedno co z meczu zapamiętał to głośne dziecięce śpiewy przed mutacją
-
Swego czasu kibice Zagłębia Wałbrzych mieli mocną bandę "starych" dodatkowo nie dopuszczając młodzieży do głosu, wręcz czasem ich zniechęcając do przychodzenia na trybuny. Zagłębie Wałbrzych zniknęło jak kamfora i dziś jest tylko wspomnieniem, a młody Górnik przejął miasto, a potem robił spore spustoszenie na Dolnym Śląsku i nie tylko, stając się zmorą okolicznych fc Śląska. To tak pod rozwagę z tym deprecjonowaniem młodych.MichałesboRodo pisze: ↑27.02.2023, 17:16Tylko to przekłada się na doping , mój znajomy z Grudziądza wybrał się na mecz w Grudziądzu z Lechem Poznań siedział obok sektora Olimpii i jedno co z meczu zapamiętał to głośne dziecięce śpiewy przed mutacją
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
nie jedna ekipa chciała by 50 małolatów na młynie... kurde nawet 20...
taka prawda, bo aktualnie jest mega problem z młodzieżą, tym bardziej dla mniejszych ekip
taka prawda, bo aktualnie jest mega problem z młodzieżą, tym bardziej dla mniejszych ekip
-
Aż się przyjrzałem temu mlynowi Olimpi i pisanie że to ,, Kinder"fakt widać osoby młode ale to lekka przesada...
-
Jednak z liczba po raz kolejny odpłynęli, jest tam max 160 osób.
-
Sektor mieści prawie 500, do tego zajęta góra i schody, ale raczej obiektywnie było tam raczej jakieś 200 osób, w porywach do 220.old_rts_old pisze: ↑28.02.2023, 19:40Jednak z liczba po raz kolejny odpłynęli, jest tam max 160 osób.
Te teksty o kinderze to ból d*** wiadomo z której strony miasta, bo czyj młyn zajmują w 40 % 16-17 letnie julki, ten musi dogryzać o młodzieży na sektorze.
-
c*** w te młyny, przecież to nie ma żadnego znaczenia. Obie ekipy znacznie obniżyły loty, a powinny iść w górę pod nieobecność Widzewa.
-
Oni mnożą razy dwa zawszeold_rts_old pisze: ↑28.02.2023, 19:40Jednak z liczba po raz kolejny odpłynęli, jest tam max 160 osób.
-
Zobaczymy za parę lat co wyrośnie z tej Olimpijskiej młodzieży czy stworzą dobra zgraną bandę która będzie rządzić miastem czy może pójdą śladem swoich starszych kolegów i większość sobie z nich odpuści czas pokaże
-
I tak i nie. Zobacz, że najwieksze liczby na trybunach są generowane nie przez brak lokalnego wroga a przez sukcesy drużyny. GKM od 2015 jezdzi w ekstralidze z mizernym wynikiem. Rok 2015 byl pierwszym w najlepszej lidze, trybuny pekaly w szwach. Mlyn nabity a jednak to byly czasy gdzie trzeba przyznac, chuligansko Widzew niszczyl GKM. I mimo duzej przewagi trybuny byly pelne i ludzie chodzili na stadion...Olimpia sportowo nie znaczy nic, GKM to stagnacja w ekstralidze. Na trybuny przyciagnie kibicow fajniejszy rywal, ale ogolnie druzyna nie bije sie o medale to i stadiony zaczynaja wygladac jak wygladaja..old_rts_old pisze: ↑28.02.2023, 20:47c*** w te młyny, przecież to nie ma żadnego znaczenia. Obie ekipy znacznie obniżyły loty, a powinny iść w górę pod nieobecność Widzewa.
Co do ekip H, nie dalej niz 1.5 roku temu spotkaly sie resztki WfcG z GKM'em na osiedlu nalezacym do Widzewa i to "gospodarze osiedla" uciekali. Chociaz trzeba przyznac ze poszkodowanyvh nie brakowalo wsrod GKMu rowniez. Pozniej juz coraz ciszej sie zaczelo robic w Grudziadzu i jest jak jest. Widzewa juz nie ma zeby sie bic na rowni z GKM'em. Tak jak ktos tu przyznal wynika to z tego ze GKM ma mlodych, jurnych do bojki. Widzew juz nie. Oczywiscie jezdzi kilka osob na mecze, prowadza profil na fejsie i to tyle. Wsrod tych kilku osob nie znajdzie sie nikt chetny juz na walke na miescie. Olimpia nie zamierza robic sobie krzywdy w miescie z GKM'em, wiec tu nie ma co roztrzasac tematu. Z pewnoscia sukcesy sportowe Olimpii wypelnily by stadion i tez wzniecily nieco ognia w tej ekipie bo z pewnoscis potencjal jest. Tak na zakonczenie tylko dodam, ze jezeli GKM i Olimpia, chlciaz bardziej GKM dopilnuje przez kilka najblizszych lat nie odrodzil sie w najmniejszym stopniu Widzew (ktory notuje sportowe sukcesy) to o Widzewie mozna bedzie jedynie przeczytach historyczne wpisy. Swoja droga bylo tu nawet kilka osob (BOS, waszkoszmar), ktore juz od kilku lat sie nie udzielaja a jednsk zabieraly glowne stanowisko WfcG.
-
Zgadzam się z tobą , dodam kilka słów od siebie . Z tego co pamiętam w od lat 90 GKM nie mógł narzekać na frekwencję przeważnie na każdym meczu trybuny były wypełnione nawet jak GKM później jeździł w pierwszej lidze można powiedzieć śmiało że żużel od zawsze był numerem 1 w Grudziądzu jeśli chodzi o sport i jest do dziś . Z Olimpia bywało różnie , raz gorzej raz lepiej jak grali w niższych ligach to frekwencja była mizerna , poprawiła się wtedy gdy Olimpia awansowała do 1 ligi od 2011 . Na Olimpię również chodziły tłumy , lecz dziś jak widać to tylko wspomnienia .samsungseries pisze: ↑09.03.2023, 20:27I tak i nie. Zobacz, że najwieksze liczby na trybunach są generowane nie przez brak lokalnego wroga a przez sukcesy drużyny. GKM od 2015 jezdzi w ekstralidze z mizernym wynikiem. Rok 2015 byl pierwszym w najlepszej lidze, trybuny pekaly w szwach. Mlyn nabity a jednak to byly czasy gdzie trzeba przyznac, chuligansko Widzew niszczyl GKM. I mimo duzej przewagi trybuny byly pelne i ludzie chodzili na stadion...Olimpia sportowo nie znaczy nic, GKM to stagnacja w ekstralidze. Na trybuny przyciagnie kibicow fajniejszy rywal, ale ogolnie druzyna nie bije sie o medale to i stadiony zaczynaja wygladac jak wygladaja..old_rts_old pisze: ↑28.02.2023, 20:47c*** w te młyny, przecież to nie ma żadnego znaczenia. Obie ekipy znacznie obniżyły loty, a powinny iść w górę pod nieobecność Widzewa.
Co do ekip H, nie dalej niz 1.5 roku temu spotkaly sie resztki WfcG z GKM'em na osiedlu nalezacym do Widzewa i to "gospodarze osiedla" uciekali. Chociaz trzeba przyznac ze poszkodowanyvh nie brakowalo wsrod GKMu rowniez. Pozniej juz coraz ciszej sie zaczelo robic w Grudziadzu i jest jak jest. Widzewa juz nie ma zeby sie bic na rowni z GKM'em. Tak jak ktos tu przyznal wynika to z tego ze GKM ma mlodych, jurnych do bojki. Widzew juz nie. Oczywiscie jezdzi kilka osob na mecze, prowadza profil na fejsie i to tyle. Wsrod tych kilku osob nie znajdzie sie nikt chetny juz na walke na miescie. Olimpia nie zamierza robic sobie krzywdy w miescie z GKM'em, wiec tu nie ma co roztrzasac tematu. Z pewnoscia sukcesy sportowe Olimpii wypelnily by stadion i tez wzniecily nieco ognia w tej ekipie bo z pewnoscis potencjal jest. Tak na zakonczenie tylko dodam, ze jezeli GKM i Olimpia, chlciaz bardziej GKM dopilnuje przez kilka najblizszych lat nie odrodzil sie w najmniejszym stopniu Widzew (ktory notuje sportowe sukcesy) to o Widzewie mozna bedzie jedynie przeczytach historyczne wpisy. Swoja droga bylo tu nawet kilka osob (BOS, waszkoszmar), ktore juz od kilku lat sie nie udzielaja a jednsk zabieraly glowne stanowisko WfcG.
Ta ustawka o której piszesz to obie ekipy ustaliły że jest remis . WfcG za rok za dwa zniknie na dobre z Grudziądza , zostaną dwie ekipy zobaczymy wtedy czy będzie kosa Olimpia -Gkm myślę że kosa dałaby tym ekipom szanse rozwoju, ciekawie byłoby w tym Grudziądzu
GKM w porównaniu z Olimpią wykorzystał słabość WfcG i praktycznie wytępił ich podczas gdy Olimpijczycy woleli chlać piwo pod sklepem z Widzewiakami. W dodatku mało kto wie ale w ekipie Olimpii był lub jeszcze jest koleś który nosił na ci dzień koszulkę che guevary a na mecz zakladał koszulkę Olimpia hooligans i był tolerowany przez nich dlatego że coś tam potrafił ( chodzi o walki ) taka niby prawicowa ekipa
-
Właśnie dlatego nic nie będzie między Olimpią a Zetą. Chłop z Zawiszy wyżej napisał co jest pięć. Inna rozmowa gdyby Olimpią podbijała mając kosę z GKM.
Zastanawia mnie ta cała sytuacja bo Grudziądz nie jest na tyle małym miastem.
Soczek Lębork odbił od Olimpii?
Zastanawia mnie ta cała sytuacja bo Grudziądz nie jest na tyle małym miastem.
Soczek Lębork odbił od Olimpii?
-
Chyba już w rundzie jesiennej się nie wspierali i nie widywali. A z tego co mi wiadomo, to było już tak blisko, że nosili nawzajem swoje barwy.
Co do Olimpii to trochę zaniżacie ich możliwości, młodych mają lepszych i więcej od GKMu, przede wszystkim trenują i ich widać, a jeśli chodzi o starych, to dalej jest to aktywna ekipa. Żeby zrozumieć dlaczego w Grudziądzu nie ma teraz mocnej ekipy, trzeba znać historię kibicowską tego miasta. Tutaj 90 % mocnych zawodników (w sensie sporty walki) swego czasu latało w jakiejś ekipie dłużej lub krócej i każdy się na kimś/czymś przejechał i odbił od tematu, poza tym wszyscy się znają.
W Grudziądzu oczywiście GKM i Olimpia trenują, ale ci najlepsi z klubów nie chcą już mieć z kibicowaniem nic do czynienia. Tutaj zebrałbyś grupę 30-40 osób z przeszłością kibicowską, która ma wyjebane na temat, ale dalej ćwiczy i jeździ na walki i oni by się bez problemu przebiegli po niejednej dobrej ekipie. Tutaj po prostu Olimpia,GKM i WfcG wyczerpały kredyt zaufania u osób w wieku 25-35.