Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

bednar

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: bednar »

;) pisze: 11.10.2022, 22:23 W Polsce obecnie istnieje jakaś popi...lona moda na flagi PDW zabierane zamiast flag klubowych. Nie mam nic do PDW, dla mnie fajne są klasyczne transparenty, czy to hurtowo z ksywami czy pojedynczymi. Moje pytanie brzmi: czy w ogóle transparenty/flagi PDW są w jakimkolwiek kraju jeszcze wywieszane w takich ilościach? Nie potrafię skojarzyć żadnego kraju oprócz sporadycznych Free ktośtam.
mogą wziąć i wywieśić bez napiny że ktoś ich skroi ;)
iparts.pl
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

Jakiej ekipy była flaga po lewej https://zapodaj.net/ded3c5d340471.jpg.html ?
follet

Post autor: follet »

Lubomia, FC Górnika
LejTeCole

Post autor: LejTeCole »

No ja akurat jestem zdania że poza miastami derbowymi psucie grafów jest bez sensu. Szczegolnie jak ekipa jedzie 300-400 kilometrów tylko po to żeby rozjebać komuś grafy w środku nocy. Świadczy to o jakiejś dominacji? Nie sądze. Jak są kozakami to niech wpadną i np przerobią istniejący graf na swoj. Kojarzę że kiedys taką akcję chyba ŁKS zrobił i ktoś jeszcze na pewno.
Kibic_janusz

Post autor: Kibic_janusz »

Tak przy okazji dzisiejszego meczu-przypomni ktoś co to za kontakty z Austria Wiedeń miała swego czasu Lechia? Na jakimś turnieju kibicowskim była u nich Austria swego czasu na pewno...
paramedic5

Post autor: paramedic5 »

Kibic_janusz pisze: 27.10.2022, 21:06 Tak przy okazji dzisiejszego meczu-przypomni ktoś co to za kontakty z Austria Wiedeń miała swego czasu Lechia? Na jakimś turnieju kibicowskim była u nich Austria swego czasu na pewno...
Ja tam nie pamiętam żadnych kibicowskich kontaktów z Austrią Wiedeń, w 96 roku w hali Olivia był turniej piłkarski, nie kibicowski, gdzie grała Austria, trochę ich przyjechało, ale psy ich pilnowały.
Były za to jakieś tam prywatne kontakty z Rapidem, kilka razy byli w Gdańsku na meczach małą grupką ok 8-10 lat temu.
W Wiedniu mieszka kilka osób z Lechii i chodzi na Rapid.
Kibic_janusz

paramedic5 pisze: 28.10.2022, 08:50
Kibic_janusz pisze: 27.10.2022, 21:06 w 96 roku w hali Olivia był turniej piłkarski, nie kibicowski, gdzie grała Austria, trochę ich przyjechało, ale psy ich pilnowały.
Być może że o to chodzi, na tym turnieju była jakaś awantura z Arką?
marJo

Post autor: marJo »

A u nas wszystko w porządku, bo to dobre chłopaki są...
yogi_1981

Post autor: yogi_1981 »

https://www.facebook.com/groups/7147246 ... 008170053/

Ten fan club nie prowadzi przypadkiem Cobra kiedyś wydawał chyba pismo szalikowcy?
trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur »

Mnostwo razy bylo juz tu o Kobrze pisane, nawet chyba bylo z nim kilka wywiadow w TMK. To nie jest fanclub, gosc jezdzi solo na mecze kadry angielskiej.
Kibic_janusz

plamy opadowe pisze: 24.12.2022, 12:00 Obrazek

Jak myślicie, czy taka koszulka na cześć śp. Hannemana z grupy Slayer, może być postrzegana przez osoby postronne jako koszulka neofaszystowska ? :)

Spokojnych Świąt wszystkim forumowiczom :)
Nie, skąd ten, pomysł?
czehulov

Post autor: czehulov »

Lemmy Kilmister z Motorhead całe życie popierdalał w czapeczce z totenkopfem, ale czy był nazistą? Nie sądzę;) a koszulka zajebista.
kat.

Post autor: kat. »

No, zwłaszcza Araya w c*** "szatanista".
NiÏkodem

Post autor: NiÏkodem »

Siedzę w finansach, wiem co mówię. Działaj, chłopaku!
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

kat. pisze: 28.12.2022, 17:34
W temacie "Małopolska kibolska" przewijają się niewygodne tematy dotyczące "Twojej" "ekipy". Zamiast udawać kumatego w każdym temacie odniósł byś się do "swojej" "ekipy".A jak nie znasz szczegółów, to zapytaj kolegów.Bo chyba jakiś nielicznych tam masz ?
Proof

Post autor: Proof »

info z TMK pisze: 02.01.2023, 23:28 https://kibice.fandom.com/pl/wiki/Zag%C ... _Sosnowiec Co to za strona? Tu każdy może napisać co sobie chce czy o co chodzi? bo z nudów przeglądając trafiłem na takie coś. Tu na przykładzie akurat Zagłębia ale pytam o tym ogólnie.
Pewnie nikodem prowadzi te strone
Futbolobnazony87

Post autor: Futbolobnazony87 »

info z TMK pisze: 02.01.2023, 23:28 https://kibice.fandom.com/pl/wiki/Zag%C ... _Sosnowiec Co to za strona? Tu każdy może napisać co sobie chce czy o co chodzi? bo z nudów przeglądając trafiłem na takie coś. Tu na przykładzie akurat Zagłębia ale pytam o tym ogólnie.
Też przeglądałem ta stronę jakiś czas temu. Pewnie z nudów jakiś dzieciak ją prowadzi. W dziale ustawki jest kabaret bo są tam też wspisane zwykłe zasadzki albo walki które nie miały miejsce zresztą na stadionowych jest podobnie...
jar2789

Post autor: jar2789 »

Pytanko do dwóch ekpi, którzy mają topowe zgody..
Czy KSZO i Olimpia Elbląg ostatnio z kimś zbierały grzybki?..Jak tak to jak poszło?
le_suiveur

Post autor: le_suiveur »

https://vk.com/wall-38514064_2771870

Za chwile w Donbasie pojawi się batalion składający się głównie z kiboli RUS
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

jar2789 pisze: 31.01.2023, 11:31 Pytanko do dwóch ekpi, którzy mają topowe zgody..
Czy KSZO i Olimpia Elbląg ostatnio z kimś zbierały grzybki?..Jak tak to jak poszło?
Zgody KSZO z Lechem i Arką , to idealny przykład papierowych zgód.Arka KSZO-ków nie wspiera praktycznie w ogóle.Lech wesprze KSZO od wielkiego dzwonu, najczęściej w liczbach 4-5 osób.Były dosłownie pojedyncze przypadki, że ich konkretnie wsparli.
KSZO pojawiaja się na meczach Lecha i Arki najczęściej w Kielcach, czy Mielcu.Dawniej jeździli na mecze do Poznania, czy Gdyni jak Korona tam grała.Tak to KSZO raz do roku jedzie na mecz do Poznania w sile 1 fury:).Takie to "zgody".
Salowy_Choroszcz

Post autor: Salowy_Choroszcz »

Dexter 1908 pisze: 01.02.2023, 18:44 Skąd wiesz kiedy KSZO pojawia się w Poznaniu?
Jakby ta zgoda była papierowa to Lech by już dawno to skończył
Co do Arki to jestem w stanie się zgodzić.
Wiemy że to ty Nikodem, jedziemy po ciebie.
Salowy_Choroszcz

Post autor: Salowy_Choroszcz »

Dexter 1908 pisze: 01.02.2023, 19:49 To się zdecyduj bo raz piszesz że jestem u was,może rozdwojenie jaźni macie?:)
Na mojej zmianie siedziałeś grzecznie, znowu musiałeś spierdolić.
Darrecki

Post autor: Darrecki »

tak tylko pytam pisze: 01.02.2023, 18:32
jar2789 pisze: 31.01.2023, 11:31 Pytanko do dwóch ekpi, którzy mają topowe zgody..
Zgody KSZO z Lechem i Arką , to idealny przykład papierowych zgód.Arka KSZO-ków nie wspiera praktycznie w ogóle.Lech wesprze KSZO od wielkiego dzwonu, najczęściej w liczbach 4-5 osób.Były dosłownie pojedyncze przypadki, że ich konkretnie wsparli.
KSZO pojawiaja się na meczach Lecha i Arki najczęściej w Kielcach, czy Mielcu.Dawniej jeździli na mecze do Poznania, czy Gdyni jak Korona tam grała.Tak to KSZO raz do roku jedzie na mecz do Poznania w sile 1 fury:).Takie to "zgody".
A co was tak nagle zaczęła boleć ta zgoda KSZO&Lech? Zgoda trwa od 1992r. wielopokoleniowe kontakty są zachowane i nieważna jest w tym przypadku forma obu ekip. A Lech jest na tyle dobrą bandą, że bez zgód sobie poradzi.

Ta zgoda jest inną niż te dzisiejsze powstające, na każdym kroku, gdzie w większości wiadomo na jakiej zasadzie powstają...

Takich prawdziwych, trwających już lata, można by policzyć na palcach jednej ręki, dlatego szacun za to dla obu ekip i niech zgoda trwa sobie w najlepsze.
geograf_qlp

Post autor: geograf_qlp »

Byłem kiedyś w Ostrowcu.
Kumątyinaczej

Post autor: Kumątyinaczej »

Co dzieje się z flagami zgodowymi ekip które zerwały?
Po prostu leżą gdzieś w magazynie czy są niszczone?
Kumątyinaczej

Post autor: Kumątyinaczej »

Cracovia z reską to ma kose synu.
Medokiin08

Post autor: Medokiin08 »

Sory źle spojrzałem😅
Darrecki

Post autor: Darrecki »

Fajny artykuł na temat powstania zgody Lech KSZO

KOSY, ZGODY, UKŁADY LECHA POZNAŃ #2

LECH POZNAŃ - KSZO OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI, CZYLI NAJSTARSZA ZGODA LECHA.

Może się wydawać, że klub z Ostrowca jest małym klubem, który nic nigdy nie osiągnął. W 1 lidze (obecnej Ekstraklasie) występował trzykrotnie, gdzie zajął kolejno: 17, 15 i 13 miejsce. Dodatkowo trzykrotnie doszedł do 1/8 finału Pucharu Polski, co jak na ten zespół jest bardzo dobrym wynikiem.

Na samym początku powinienem wspomnieć o tym, że Lech w latach 80. - 90. miał zgodę z dużą częścią Polski. Jedna z nich była między Lechem a Koroną Kielce. Przyjaźń ta była dość słaba, pojawiały się pojedyncze kontakty między kibicami obu zespołów. Warto wiedzieć, że czasami w Poznaniu na meczach pojawiali się kibice z Kielc. Prawdopodobnie przyczyną tej zgody były podobne przyjaźnie oraz wrogowie. Oba zespoły stały po jednej stronie "barykady" zgód i kos. Podobną zgodę miał zespół z Ostrowca Świętokrzyskiego, który również przyjaźnił się z Koroną Kielce.

Pierwsze kontakty między KSZO Ostrowcem Świętokrzyskim a Lechem Poznań miały miejsce w 1992 roku. To właśnie wtedy narodziła się znajomość i przyjaźń między kibicami obu zespołów.

Lecha na meczu przeciwko Siarce Tarnobrzeg, która dopiero awansowała do 1 ligi, wspierało aż 100 kibiców KSZO, którzy oznajmili, że w Ostrowcu panuje wielka sympatia do Lecha. Prawdopodobnie przyczyną tej miłości do Kolejorza było to, że w czasach II Wojny Światowej wielu Poznaniaków zostało przesiedlonych w okolice Ostrowca, przez co w następne pokolenia wpajano miłość do Poznańskiej Lokomotywy. Tym samym pociągiem co Kolejorz, Korona Kielce podróżowała na mecz ze Stalą Stalowa Wola. Po integracji kibiców Lecha, KSZO i Korony wszyscy razem udali się do Tarnobrzega. Tak właśnie zaczęła się trwająca, aż do dziś przyjaźń Lecha Poznań z KSZO Ostrowcem Świętokrzyskim.

Obecnie przyjaźń obu klubów jest dość silna, a nierzadko na trybunach przy Bułgarskiej możemy dostrzec kibiców z Ostrowca, szczególnie na meczach przeciwko Legii. Lech za to pomaga KSZO, gdy ten rozgrywa swoje mecze w okolicy Poznania.

Ostatnio przyjaźń na linii Lech Poznań - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski nabrała nowego znaczenia. Klub z Ostrowca rozpoczął kolejny etap wdrażania procedury klubu partnerskiego Lecha Poznań. Jest to świetna wiadomość i zarazem kolejny krok do odbudowy piłki młodzieżowej w Ostrowcu Świętokrzyskim. Najzdolniejsi zawodnicy KSZO będą zapraszani na turnieje, testy, oraz treningi jednego z najlepszych klubów naszego kraju, a trenerzy grup wiekowych będą mogli odbywać szkolenia, brać udział w konferencjach metodycznych i korzystać z programów szkoleniowych Lecha. Oczywiście ten krok został podjęty z dwóch powodów: Kolejorz ma najlepszą akademię szkolenia młodzieży w Polsce oraz przyjaźń między kibicami obu klubów.

Mam nadzieję, że dowiedzieliście się skąd pojawiła się przyjaźń między Lechem Poznań i KSZO Ostrowcem Świętokrzyskim. Co sądzicie o naszej najstarszej zgodzie?

Następna część pojawi się przy dobrej aktywności pod tym postem.

PS. Jakiej zgodzie/kosie mam się przyjrzeć w następnej części?

#LechPoznań
#ROADTOPRAGUE

Źródło: FB Lech Poznań News
jcb

Post autor: jcb »

Darrecki pisze: 04.02.2023, 10:09 Fajny artykuł na temat powstania zgody Lech KSZO

KOSY, ZGODY, UKŁADY LECHA POZNAŃ #2

LECH POZNAŃ - KSZO OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI, CZYLI NAJSTARSZA ZGODA LECHA.

Może się wydawać, że klub z Ostrowca jest małym klubem, który nic nigdy nie osiągnął. W 1 lidze (obecnej Ekstraklasie) występował trzykrotnie, gdzie zajął kolejno: 17, 15 i 13 miejsce. Dodatkowo trzykrotnie doszedł do 1/8 finału Pucharu Polski, co jak na ten zespół jest bardzo dobrym wynikiem.

Na samym początku powinienem wspomnieć o tym, że Lech w latach 80. - 90. miał zgodę z dużą częścią Polski. Jedna z nich była między Lechem a Koroną Kielce. Przyjaźń ta była dość słaba, pojawiały się pojedyncze kontakty między kibicami obu zespołów. Warto wiedzieć, że czasami w Poznaniu na meczach pojawiali się kibice z Kielc. Prawdopodobnie przyczyną tej zgody były podobne przyjaźnie oraz wrogowie. Oba zespoły stały po jednej stronie "barykady" zgód i kos. Podobną zgodę miał zespół z Ostrowca Świętokrzyskiego, który również przyjaźnił się z Koroną Kielce.

Pierwsze kontakty między KSZO Ostrowcem Świętokrzyskim a Lechem Poznań miały miejsce w 1992 roku. To właśnie wtedy narodziła się znajomość i przyjaźń między kibicami obu zespołów.

Lecha na meczu przeciwko Siarce Tarnobrzeg, która dopiero awansowała do 1 ligi, wspierało aż 100 kibiców KSZO, którzy oznajmili, że w Ostrowcu panuje wielka sympatia do Lecha. Prawdopodobnie przyczyną tej miłości do Kolejorza było to, że w czasach II Wojny Światowej wielu Poznaniaków zostało przesiedlonych w okolice Ostrowca, przez co w następne pokolenia wpajano miłość do Poznańskiej Lokomotywy. Tym samym pociągiem co Kolejorz, Korona Kielce podróżowała na mecz ze Stalą Stalowa Wola. Po integracji kibiców Lecha, KSZO i Korony wszyscy razem udali się do Tarnobrzega. Tak właśnie zaczęła się trwająca, aż do dziś przyjaźń Lecha Poznań z KSZO Ostrowcem Świętokrzyskim.

Obecnie przyjaźń obu klubów jest dość silna, a nierzadko na trybunach przy Bułgarskiej możemy dostrzec kibiców z Ostrowca, szczególnie na meczach przeciwko Legii. Lech za to pomaga KSZO, gdy ten rozgrywa swoje mecze w okolicy Poznania.

Ostatnio przyjaźń na linii Lech Poznań - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski nabrała nowego znaczenia. Klub z Ostrowca rozpoczął kolejny etap wdrażania procedury klubu partnerskiego Lecha Poznań. Jest to świetna wiadomość i zarazem kolejny krok do odbudowy piłki młodzieżowej w Ostrowcu Świętokrzyskim. Najzdolniejsi zawodnicy KSZO będą zapraszani na turnieje, testy, oraz treningi jednego z najlepszych klubów naszego kraju, a trenerzy grup wiekowych będą mogli odbywać szkolenia, brać udział w konferencjach metodycznych i korzystać z programów szkoleniowych Lecha. Oczywiście ten krok został podjęty z dwóch powodów: Kolejorz ma najlepszą akademię szkolenia młodzieży w Polsce oraz przyjaźń między kibicami obu klubów.

Mam nadzieję, że dowiedzieliście się skąd pojawiła się przyjaźń między Lechem Poznań i KSZO Ostrowcem Świętokrzyskim. Co sądzicie o naszej najstarszej zgodzie?

Następna część pojawi się przy dobrej aktywności pod tym postem.

PS. Jakiej zgodzie/kosie mam się przyjrzeć w następnej części?

#LechPoznań
#ROADTOPRAGUE

Źródło: FB Lech Poznań News
O ŁKS też tak macie ładnie napisane ?
le_suiveur

Obrazek

Serio w Poznaniu bilety są już po 60 zł? przecież za chwile ceny biletów bedą kosztować tyle ile kilka lat temu kosztował cały wyjazd
le_suiveur

Obrazek

Serio w Poznaniu bilety są już po 60 zł? przecież za chwile ceny biletów bedą kosztować tyle ile kilka lat temu kosztował cały wyjazd
Saverok

Post autor: Saverok »

patrickpbt pisze: 14.02.2023, 19:46 Obrazek

patrickpbt, za kim jesteś?
Oqq

Post autor: Oqq »

A czy coś nie tak nspisal, że pytasz z jakiej jest ekipy?
Tak, dostaliśmy z Poznania bilety w cenie 60 zł.
olek765

Post autor: olek765 »

Jakie ekipy poza Lens mają młyn na prostej?
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Z Włoch - tak na szybko licząc - Battipagliese, Empoli, Piacenza, Pro Patria, Sangiovanese, Vis Pesaro, aktualnie też częściowo Monopoli (ekipa Bad Boys, bo szajka Army Korps pozostała na łuku) oraz cała masa pomniejszych ekip mających jako stadion tylko jedną trybunę i sektor gości typu Manduria, Saronno, Pistoiese, Vigor Lamezia...
Pierre89
Kontakt:

Post autor: Pierre89 »

W Polsce całkiem niedawno miał Górnik Konin, W Europie Zrinjski Mostar w Bośni. W Argentynie ma np All Boys, Argentinos Juniors, Nueva Chicago, Barracas Central, Villa Dalmine.
CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy »

plemplem81 pisze: 15.02.2023, 22:49 Z Włoch - tak na szybko licząc - Battipagliese, Empoli, Piacenza, Pro Patria, Sangiovanese, Vis Pesaro, aktualnie też częściowo Monopoli (ekipa Bad Boys, bo szajka Army Korps pozostała na łuku) oraz cała masa pomniejszych ekip mających jako stadion tylko jedną trybunę i sektor gości typu Manduria, Saronno, Pistoiese, Vigor Lamezia...
We Włoszech, z takich bardziej znanych ekip, to jeszcze Cosenza (Anni Ottanta et consortes na prostej, koalicja UC 1978 na łuku).
Drabas

Post autor: Drabas »

W Polsce m.i. GieKSa, Hutnik Kraków, Górnik Wałbrzych, Polonia Warszawa, Czuwaj Przemyśl, Gwardia Koszalin i pewnie jeszcze więcej by się znalazło.
olek765

Post autor: olek765 »

Podziękował
dyniadynia

Post autor: dyniadynia »

olek765 pisze: 15.02.2023, 21:46 Jakie ekipy poza Lens mają młyn na prostej?
W Polsce od 2017 roku Ruch ma młyn na prostej i jest to największy młyn takiego typu w Polsce
ODPOWIEDZ