Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Misiek90

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Misiek90 »

Panowie przegladajac internet trafilem na taka perelke: https://forumfm.pl/index.php?/topic/644 ... -mordercy/
Pomijam juz to ze autor w swoich relacjach sypie ksywami swoich ziomkow z JG bo postacie takie jak Master,Tyca czy S.P Dyduch sa znane praktycznie w calej Polsce a zwlaszcza napewno przez krakowskich kryminalnych,bardziej jednak moja uwage przykuly rzekome starcia craxy o ktorych pisze ten ziomek :D m.in. walka na liczby z okocimskim,banda na bande i wygrana z Falubazem bedac w mniejszej liczbie czy minimalna wygrana z Zetka na liczby (tu juz wogole chyba chlop odlecial) albo ustawienie sie na Ruch i Widzew przed Krakowem :D.Mimo wszystko jestem z Zachodniopomorskiego wiec KRK to kompletnie nie moja bajka nie czerpie wiedzy z internetu,nie udzielam sie na forum wiem ze jest kilka ekip ktore nie pucuja sie w internecie z kazdym starciem jednak nie oszukujmy sie krakowskie ekipy czesto lubia sie pochwalic nawet najdrobniejszymi starciami na dzielniach wiec o ktoryms napewno bym sie dowiedzial tymczasem ciezko brac te relacje na powaznie...z drugiej strony chlop tak sypie ksywami i wydarzeniami ze moze cos w tym byc..stad moja prosba wypowie sie ktos ogarniety z KRK co o tym sadzi? ;) moze byc priv z gory dzieki i pozdro
iparts.pl
Kepi

Post autor: Kepi »

Bełkot typowego przećpanego mefedronem łba z krakowii.Rzucanie ksywkami,pisanie o świeżych sprawach ze szczegółami poparte kto i gdzie był i czym jechał,konfidenctwo bo podanie jakimi samochodami przyjechali napastnicy którzy go oprawili.No i farmazony na temat ustawek.Słowem wielka i niepokonana krakowia,postrach całej Polski.
Jak popatrzysz na bełkot kumategoinaczej na tym forum to w sumie nic dziwnego.
WileKKS

Post autor: WileKKS »

Kepi pisze: 07.12.2022, 10:30 Bełkot typowego przećpanego mefedronem łba z krakowii.Rzucanie ksywkami,pisanie o świeżych sprawach ze szczegółami poparte kto i gdzie był i czym jechał,konfidenctwo bo podanie jakimi samochodami przyjechali napastnicy którzy go oprawili.No i farmazony na temat ustawek.Słowem wielka i niepokonana krakowia,postrach całej Polski.
Jak popatrzysz na bełkot kumategoinaczej na tym forum to w sumie nic dziwnego.
Zdajesz sobie sprawę, że to jest fikcja literacka, co można poznać m.in. po tym, gdzie zostało to opowiadanie opublikowane, czy nie bardzo?
Misiek90

Post autor: Misiek90 »

ahhh fikcja literacka w temacie h jakich pieknych czasow dozylem...i czm mnie to nie dziwi ze koles z KRK tak fantazjowal cos pieknego :D
Towariszcz Komandir

Post autor: Towariszcz Komandir »

Niech będzie pochwalony Ojciec Tadeusz i Jarosław - zawsze dziewica.

Czytając te historie zastanawiałem się skąd je znam skoro nigdy nie byłem ich naocznym świadkiem. Dopiero przed chwilą sobie przypomniałem, że opowiadał mi je kilka lat temu główny bohater podczas pobytu w szpitalu im.Józefa Babińskiego gdzie byłem pielęgniarzem. Dobry i miły chłopak z niego był, zawsze dzień dobry mówił więc cały personel był zdziwiony kiedy opowiadał o swoich perypetiach kibicowskich. Odwiedzało go wtedy sporo osób, raz nawet o mały wlos nie doszło do grubej spiny kiedy kibice Wisły przyszli z racami i transparentem w odwiedziny do swojego kolegi który akurat tego dnia miał urodziny. Na szczęście obyło się bez ofiar bo we wszystko wtrącił się ordynator i zagroził że zadzwoni na psy.
490

Post autor: 490 »

Już widzę jak Master dzwoni zapłakany, że trener Stawowy miał zawał :D
strazaksam

Post autor: strazaksam »

Byl kiedys moment w Krk , ze bylo blisko odrzucenia sprzetu ? Jakieś rozmowy na ten temat wogole byly prowadzone ?
Kepi

Post autor: Kepi »

Ten filmik jest dobry ale jeszcze lepszy był z meczu z Lechią jak kumaty majonezem rzucał.Jakby ktoś znalazł filmik to niech wrzuci bo beka jest nieziemska.Tam to dopiero są asy bez zębów,hehe.
ostr

Post autor: ostr »

Misiek90 pisze: 07.12.2022, 16:51 ahhh fikcja literacka w temacie h jakich pieknych czasow dozylem...i czm mnie to nie dziwi ze koles z KRK tak fantazjowal cos pieknego :D
Czytałeś kiedyś Jestem kibolem?
LejTeCole

Post autor: LejTeCole »

Kiedyś był dozol teraz jest kumaty. To już legenda forum.
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

Kepi pisze: 08.12.2022, 19:40 Ten filmik jest dobry ale jeszcze lepszy był z meczu z Lechią jak kumaty majonezem rzucał.Jakby ktoś znalazł filmik to niech wrzuci bo beka jest nieziemska.Tam to dopiero są asy bez zębów,hehe.
Było na youtube na LechiaKarwiny, ale chyba jest ukryte i nie da się znaleźć
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Nííkodem pisze: 09.12.2022, 17:06 Kumata już ci pisałem, nikt cie nie zna na crakowi. Pytałem chłopców
A Ty za kim jestes ?
Towariszcz Komandir

Ubolewam nad tym, że niektórzy w sposób cyniczny mają ubaw z Kumatego, odzierając go z godności, uprzedmiotowując. Już nie wspomnę o tych którzy zarabają na nim pieniądze z donejtów wystawiając na pośmiewsko.

To kiedyś był normalny dzieciak ale niestety stało się tak, że z niewinnego Jasia wyrósł bezwzględny i okrutny Jan. Sporo takich przypadków jest w Krakowie ale to nie znaczy, żeby obrażać i wyszydzać. Trzeba czasem podać pomocną dłoń bo każdy zasługuje na szansę.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Coś pan p********* o tej nazwie:

Pierwsza historyczna wzmianka o Bieżanowie pochodzi z 1212 roku, którą stanowił rodzinny zapis testamentowy. Nazwa Bieżanów została wspomniana jako Besanouno. Skąd wzięła się nazwa Bieżanów? Została ona zapożyczona i pochodzi od nazwy Bieżan, która w staropolskim języku oznacza zbiega. Bieżanów wraz z innymi historycznymi miejscowościami takimi jak Rżąka czy Prokocim wchodzi w skład Dzielnicy XII. Dopiero w 1922 roku Polska Akademia Umiejętności ustaliła pisownię nazwy Bieżanów przez „ż”. Do tej pory stosowano ją tylko w księgach parafialnych, a w urzędowych pisano przez „rz”.
Tam_1947

Post autor: Tam_1947 »

https://www.youtube.com/watch?v=HwUcVohUcNg

Dobry numer o krakowskich klimatach. Wpada w ucho.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Tam_1947 pisze: 13.12.2022, 18:54 https://www.youtube.com/watch?v=HwUcVohUcNg

Dobry numer o krakowskich klimatach. Wpada w ucho.
Tak średnio wypada przy starszych kawałkach jak choćby ten...
https://www.youtube.com/watch?v=Fw-98syngsU
Towariszcz Komandir

https://www.youtube.com/watch?v=9JVoVrigrzY

Posłuchajcie lepiej krakowskich miastowych legend, Janusza(Cesarza Nowej Huty) i Mena.
SzalonySzymon

Post autor: SzalonySzymon »

po co ty to tutaj wklejasz w tym temacie?
Adik

Post autor: Adik »

Co tu sie odkurwia... to forum sięga już dna .
adebayor

Post autor: adebayor »

Chłopaki widać zainspirowali się 'falą nienawiści' Cracovii ale wyszło jak wyszło-miernie.. nie ten rozmach nie ta liga.
personajżs

Post autor: personajżs »

adebayor pisze: 17.12.2022, 16:26 Chłopaki widać zainspirowali się 'falą nienawiści' Cracovii ale wyszło jak wyszło-miernie.. nie ten rozmach nie ta liga.
no nie powiem tylu celebrytów to jeszcze na żadnym teledysku nie widziałem, jude gang groźny łaaa
peltasta

Post autor: peltasta »

Stworzyłem wydaje mi się najdokładniejszą jak do tej pory kibicowską mapę Krakowa (dodatkowo też Skawiny i Wieliczki) z podziałem na osiedla gdzie kibicuje się danemu klubowi. Jeśli według kogoś dane rejony są błędnie oznaczone albo ma wiedzę na temat miejsc nieoznaczonych to niech śmiało pisze.

Mapa jest na google maps, interaktywna, można przybliżać i przesuwać. Można też rozwinąć listę osiedli i po przewinięciu zmienić widok na satelitarny albo mapowy.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... G1s50EZJD8&
Kibic_janusz

Post autor: Kibic_janusz »

peltasta pisze: 17.12.2022, 19:44 Stworzyłem wydaje mi się najdokładniejszą jak do tej pory kibicowską mapę Krakowa (dodatkowo też Skawiny i Wieliczki) z podziałem na osiedla gdzie kibicuje się danemu klubowi. Jeśli według kogoś dane rejony są błędnie oznaczone albo ma wiedzę na temat miejsc nieoznaczonych to niech śmiało pisze.

Mapa jest na google maps, interaktywna, można przybliżać i przesuwać. Można też rozwinąć listę osiedli i po przewinięciu zmienić widok na satelitarny albo mapowy.

A na jakiej podstawie robiłeś mapę?
490

peltasta pisze: 17.12.2022, 19:44 Stworzyłem wydaje mi się najdokładniejszą jak do tej pory kibicowską mapę Krakowa (dodatkowo też Skawiny i Wieliczki) z podziałem na osiedla gdzie kibicuje się danemu klubowi. Jeśli według kogoś dane rejony są błędnie oznaczone albo ma wiedzę na temat miejsc nieoznaczonych to niech śmiało pisze.

No to teraz się zacznie :) Życzę kulturalnej, merytorycznej dyskusji
peltasta

Post autor: peltasta »

Kibic_janusz pisze: 17.12.2022, 20:25

A na jakiej podstawie robiłeś mapę?
Na podstawie mojej wiedzy na temat sytuacji w mieście.
donguralesko

Post autor: donguralesko »

peltasta mnie zastanawiają te Bielany na niebiesko:) przecież tam nie ma żadnej zorganizowanej grupy z którejś ze stron a na pewno nie rządzi tak Wisła. Widywalem tam małolatów w barwach i znam sporo starszych osób z Cracovii.
NiÏkodem

Post autor: NiÏkodem »

On nie jest przedstawicielem KSC. Pytałem chłopaków, nikt go nie zna
490

a Ty od wczoraj Kraków odkryłeś? Akurat na Grabiszyńskiej było umówione bez sprzętu.
Witalski a Ty czego redaktorem jesteś?
Oleole11

Post autor: Oleole11 »

zapomniałes jeszcze dodac towarzyszu, ze po przejsciu próby zawsze odbywała sie gejowska orgia, na wzór starozytnych spartan. Dzialo sie tak po to, aby wsród chlopaków z ekipy wytworzyła sie mocna więz emocjonalna. Aby w razie awantury nie zostawiac swojego ukochanego na polu bitwy. BADZMY JAK SPARTA CRACOVIA JEST TEGO WARTA!
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

jak juz sie tak youtubowo zrobilo , to Hutnik teraz taki mocny i nie do ruszenia sie zrobił, że tak nieanonimowo sie ci ich raperzy na YT prężą ?
absnet

Post autor: absnet »

Albo z wigilii na gołe klaty
NiÏkodem

Post autor: NiÏkodem »

absnet pisze: 28.12.2022, 21:12 Albo z wigilii na gołe klaty
Ej, to jest spoko zdjęcie. Nawet sobie ustawiłem na tapetę. Nie wiem o co ci chodzi
htsk4

Post autor: htsk4 »

Proste pytanie- prosta odpowiedz.Kilka dyszek na pewno.Problem z odpowiedzia wynika ,z tego,że na pogrzebie byli np : i byli rugbiści Lechii czy też Ogniwa którzy sa za Lechia,ale niekoniecznie w sensie piłki nożnej,(byli też oczywiście nasi bardzo znani kibice rugbiści) i ludzie,którzy się kiedyś udzielali,ale od lat ich na Lechii nie ma,i była też grupa,która po prostu ZR znała.
Eternidad

Post autor: Eternidad »

Z czystej ciekawości, czym obecnie zajmuje się Metal? Wpadłem przez przypadek na jego jakiś profil i widzę że chyba więcej jest na wakacjach niż nie ;)
490

Można link do jego profilu?
rightside

Post autor: rightside »

490 pisze: 02.01.2023, 19:57 Można link do jego profilu?
Na fb skorpion pisane od tyłu
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

ODPOWIEDZ